دانلود مقاله نهج البلاغه حضرت امیرالمؤمنین (ع) فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله نهج البلاغه حضرت امیرالمؤمنین (ع) فایل ورد (word) دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله نهج البلاغه حضرت امیرالمؤمنین (ع) فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله نهج البلاغه حضرت امیرالمؤمنین (ع) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله نهج البلاغه حضرت امیرالمؤمنین (ع) فایل ورد (word) :

مختصری از زندگی نامه حجت الاسلام استاد محمد دشتی :

استاد محمد دشتی در سال 1330 در روستایی به نام (آزادمون) از توابع شهرستان محمود آباد به دنیا آمد پس از گزرراندن مراحل ابتدایی در سال 1342 با توجه به علاقه شدید ایشان به علوم حوزوی وارد حوزه علمیه شده و در حوزه علمیه شهر آمل (مسجد امام حسن عسگری ) به فراگیری علوم حوزوی پرداختند . سپس در سال 1343 وارد حوزه علمیه قم شده ودر مدرسه حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی مشغول به تحصیل شدند ودر مدارس رضویه و فیضیه ادامه تحصیل دادند .

دروس خارج فقه را در خدمت حضرت آیت الله مشکینی و حضرت آیت الله جوادی آملی و حضرت آیت الله مکارم شیرازی و یک دوره اصول را در خدمت حضرت آیت الله میرزا هاشم آملی فرا گرفتند در فلسفه کتاب اشارات را در خدمت حضرت آیت الله حسن زاده آملی و کتاب اسفار اربعه را در خدمت آیت الله جوادی آملی و حضرت آیت الله محمدی گیلانی و شرح منظومه را خدمت آیت الله حقی فرا گرفتند .

روش تحقیق و نویسندگی را ابتداء در محضر شهید مفتح و سپس حضرت آیت الله سبحانی و شهید محمد مصطفوی کرمانی در طول سال های 50 تا 57 آموختند .
استاد دشتی در تحقیقات خود محور اصلی را نهج البلاغه قرار دادند ودر ضمن آن را به عقاید اسلامی فلسفه احکام و ارزیابی زندگی سیاسی اهل بیت نیز توجه داشتند . از استاد دشتی حدود 110 اثر گران بها به یادگار مانده است که به جهت دارا بودن از قلم روان و بیان مطالب مورد نیاز جامعه مورد استقبال فراوانی قرار گرفته است .

به نام آنکه علی را به جهانیان عطا فرمود
مقدمه سید رضی بر نهج البلاغه
ستایش خدا را سپاس که حمد را بهای نعمتها و پناهگاه بلاها و وسیله رسیدن به نعمتها و بهشت جاویدان و موجب افزایش احسان و کرمش قرار داد . درود بر پیامبر رحمت و پیشوای رهبران الهی و چراغ روشنی بخش امت که ریشه های وجودش بزرگواری و درخت اصل و نثبش پر برگ و پر ثمر بوده است و درود بر اهل بیتش که چراغ های روشنی بخش تاریکی ها و وسیله نجات امتها و نشانه های روشن دین و مرکز ثقل فضیلت و برتری می باشند . درود بر همه انان باد درود بر انا باد تا زمانی که سفیده صبح گریبان شب را می شکافد و ستارگان طلوع و غروب می کنند .

چگونگی پیدایش کتاب نهج البلاغه
در آغاز جوانی و طراوت زندگی دست به تالیف کتابی در خصائص و ویژگی های ائمه (ع) زدم که مشتمل بر خبر های جالب و سخنان برجسته انها بود .
انگیزه این عمل را در آغاز آن کتاب یاد آور شدم و آن را آغاز سخن قرار دادم.

پس از گرد اوردن خصائص امیر مومنان مشکلات و حوادث روزگار مرا از اتمام بقیه کتاب باز داشت . من ان کتاب را مبوب نموده و به فصل های مختلفی تقسیم کرده بودم در پایان ان فصلی که متضمن سخنان جالب امام (ع) از سخنان کوتاه در موائظ حکم انصال و اداب آورده شد برخی از دوستان آنرا جالب و شگفت انگیز از جنبه های گوناگون دانستند و از من خواستند کتابی تالیف کنم که سخنان برگزیده امیر مومنان در جمیع فنون و بخشهای مختلف از حکمها نامه ها مواعظ و ادب در ان گرد اید زیرا امیر مومنان منشاء فصاحت و منبع بلاغت و پدید اورنده ان است .

مکنونات بلاغت به وسیله او آشکار گردیده و قوانین و اصول آن از او گرفته شده تمام خطبا و سخنرانان به او اقتدا نموده و همه واعظان بلیغ از سخن او استمداد جسته اند . با این همه او همیشه پیشرو آنها دنباله رو او او مقدم است آنها موخر . زیرا سخن او کلامی است که آثار علم الهی و بوی عطر و سخن یامبر را به همراه دارد . از این رو خواسته دوستان را اجابت کردم و این کار را شروع کرده زیرا یقین یافتم سود و نفع معنوی آن بسیار است و بزودی همه جا را تحت سیطره خود قرار خواهد داد و اجر آن ذخیره اخرت خواهد بود منظورم این بود که علاوه بر فضائل بی شمار دیگر بزرگی قد و شخصیت امیر مومنان را از این نظر روشن سازم که :امام علی (ع) تنها فردی است که از میان تمام گذشتگانی که سخنی از آنها به جا مانده با اخرین مرحله فصاحت وبلاغت رسیده و گفتار او اقیانوسی است بیکرانه که سخن هیچ بلیغی به پایه آن نخواهد رسید .

خواستم در افتخار کردن به امام (ع) به قول شاعر معروف {فرزدق} متمسل شوم (که در مورد افتخار به پدران خود به شخصی به نام جریر خطاب می کند ) ای جریر! اینها پدران ونیاکان منند اگر می توانی در آن هنگام که در مجمعی گرد آمدیم همانند آنها را برای خود بر شمار .
سخنانآن حضرت بر مدار سه اصل میچرخد:

اول خطبه ها واوامر
دوم: نامه ها ورسائل
سوم: کلمات حکمت آمیز ومواعظ

تصمیم گرفتم ابتدا خطبه ها پس از آن نامه ها وسپس کلمات قصار (حکمت آمیز ) جالب آن حضرت را جمع کنم .
سپس به هر کدام از آنها بابی را اختصاص دادم وصفحاتی ویژه آن گردانیدم تا مقدمه ای تا مقدمه ای باشد برای بدست آوردن آنچه که به آن دسترسی ندارم (وممکن است )در آینده به آن برسم.

از شگفتی های سخن امام که او خود در این زمینه تنهاست و شریک و همتایی در آنها ندارد. این است که : سخن آن حضرت را که در باره زهد و مواعظ است هر گاه کسی تامل کند و خود را از این جهت بیگانه دارد که این سخن شخصی عظیم القدر ونافذ الامر است که همه در برابر او سر فرود می آورند شک وتردید نخواهد کرد که گوینده این سخن کسی است که جزء در وادی زهد وپارسایی قدم نگذاشته است و هیچ اشتغالی به جزء عبادت نداشته است و هیچ گاه نمی تواند باور کند که این سخن کسی است که به هنگام جنگ در دریای لشکر دشمن فرو می رفت و پهلوانان و جنگجویان نیرومند را بر زمین می افکند . و او با این حال یکی از زهاد و یکی از افراد صالح و پاک و نمونه ای است که نظیر ندارد .

اما وظیفه من غی از تلاش و کوشش وسعی فراوان برای یافتن این گم شده نیست و از خدا می خواهم در این راه مرا یاری کند بعد از تمام شدن کتاب چنین دیدم که نامش را “نهج البلاغه ” بگذارم زیرا این کتاب درهای بلاغت را به روی بیننده می گشاید و خواسته هایش را به او نزدیک می کند این کتاب هم مورد نیاز دانشمند وعالم وهم دانشجو و متعلم است وهم خواسته شخص بلیغ و زاهد در آن یافت می شود در بین کلمات امام علی (ع) سخنان شگفت انگیزی در مورد توحید ،عدل وتنزیه خداوند از شباهت به خلق می بینیم که تشنگان را سیراب کرده و پرده ها را از روی تاریکی شبهات بر می گیرد . از خداوند بزرگ توفیق و نگهداری از لغزش را خواستارم ونیز می خواهم که به من در این راه مقاومت ویاری بخشد واز خطای فکر پیش از خطای زبان واز خطای سخن پیش از لغزش قدم به او پناه می برم او مرا کفایت می کند و بهتری حافظ ویاور است .

خلاصه ای از خطبه های نهج البلاغه :
عجز انسان از شناخت ذات خدا : سپاس خداوندی را که سخنوران از ستودن آن عاجزند و حسابگران از شمارش نعمت های آن ناتوان وتلاشگران از ادای حق او در مانده اندخدای که افکار ژرف اندیش ذات او را درک نمی کنند ودست غواصان دریای علوم به آن نخواهد رسید پروردگاری که برای صفات او حد ومرزی وجود ندارد وتعریف کاملی نمی توان یافت وبرای خدا وقتی معین و سر آمدی مشخص نمی توان تعیین کرد . مخلوقات را با قدرت خود آفرید وبا رحمت خود بادها را به حرکت در آورد وبه وسیله کوهها اضطراب ولرزش زمین را به آرامش تبدیل کرد .

دین وشناخت خدا : سر آغاز دین خدا شناسی است و کمال شناخت خدا باور داشتن اوست و کمال باور داشتن خدا شهادت به یگانگی اوست و کمال توحید اخلاص و کمال اخلاص خدا را از صفات مخلوقات جدا کردن است زیرا هر صفتی نشان می دهد که غیر از موصوف وهر موصوفی نشان میدهد که غیر از صفت است پس کسی که خدا رابا صفات مخلوقات تعریف کند اورابه چیزی نزدیک رده است وبا نزدیک کردن خدا به چیزی دو خدا مطرح شده وبا طرح دو خدا اجزایی برای او تصور نموده وبا تصور اجزاء برای خدا اورا نشناخته است .
وکسی که خدا را نشناسد به سوی او اشاره می کند وهر کس به سوی خدا اشاره کند اورا محدود کرده است به شمارش آورده است .
راههای خداشناسی :

اول- آفرینش جهان : خلقت را آغاز کرد وموجودات را بیافرید بدون نیاز به فکر واندیشه ای یا استفاده از تجربه ای بی آنکه حرکتی ایجاد کند و یا تصمیمی مضطرب در راه او داشته باشد . برای پدید آمدن موجودات وقت مناسبی قرار داد و موجودات گوناگون را هماهنگ کرد و در هر کدام غریزه خاص خودش را قرار داد و غرائز را همراه آنان قرار داد خدا پیش از آنکه موجودات را بیافریند از تمام جزیئیات و جوانب آنها آگاهی داشت و حدود وپایان آنها را می دانست و از اسرار درون و برون پدیده ها آشنا بود .

سپس خدای سبحان طبقات فضا را شکافت و اطراف آنرا باز کرد و هوای به آسمان و زمین راه یافته را آفرید . و در آن آبی روان ساخت . آبی که امواج متلاطم آن شکننده بود . که یکی بر دیگری می نشست آب را بر بادی طوفانی و شکننده نهاد و باد را به باز گردانندن آن فرا نهاد و به نگهداری آب مسط ساخت و حد ومرز آنرا به خوبی تعیین کردنند . فضا در زیر تند باد و آب بر بالا ی آن در حرکت بود .سپس خدای سبحان طوفانی بر انگیخت که آب را متلاطم ساخت و امواج آب را پی در پی در هم کوبید .

طوفان به شدت وزید و از نقطه ای دور دوباره آغاز شد . سپس به طوفان امر کرد تا امواج دریاها را به هر سو روان کند وبر هم کوبد وبا همان شدت که در فضا وزیدن داشت بر امواج آبها حمله ور گردد از اول آن بر میداشت و به آخرش می ریخت و آبهای ساکن را به امواج سرکش بر گرداند .تا آنجاکه آبها روی هم قرار گرفتند. وچون قله های بلند کوهها بالا آمدند .امواج تند کف های برآمده از آبها را در هوای باز وفضای گسترده بالا برد که از آن هفت آسمان را پدید آورد . آسمان پایین را چون موج مهار شده وآسمانهای بالا را مانند سقفی استوار وبلند قرار داد بی آنکه نیازمند به ستونی باشد .یا میخهایی که آنها را استوار کند .آنگاه فضای آسمان پایین را به وسیله نور ستارگان درخشنده زینت بخشید ودر آن چراغی روشنایی بخش (خورشید) و ماهی درخشان به حرکت در آورد که همواره در مدار فلکی گردننده و برقرار وسقفی متحرک و صفحه ای بیقرار به گردش خود ادامه دهد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود مقاله نانو تکنولوژی دریکسوکننده نیم موج با دقت بالا در م

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله نانو تکنولوژی دریکسوکننده نیم موج با دقت بالا در مد جریان دوگانه با توان مصرفی پایین مورد استفاده در مدارت آشکارساز فایل ورد (word) دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله نانو تکنولوژی دریکسوکننده نیم موج با دقت بالا در مد جریان دوگانه با توان مصرفی پایین مورد استفاده در مدارت آشکارساز فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله نانو تکنولوژی دریکسوکننده نیم موج با دقت بالا در مد جریان دوگانه با توان مصرفی پایین مورد استفاده در مدارت آشکارساز فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله نانو تکنولوژی دریکسوکننده نیم موج با دقت بالا در مد جریان دوگانه با توان مصرفی پایین مورد استفاده در مدارت آشکارساز فایل ورد (word) :

سال انتشار: 1391
محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری نانو
تعداد صفحات: 5
نویسنده(ها):
اصغر شاهسوندی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا، فسا، ایران، گروه برق
حاتم محمدی کامروا – دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا، فسا، ایران، گروه برق
الهه فتوحی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا، فسا، ایران، گروه برق

چکیده:
این مقاله یک یکسوکننده نیم موج با دقت بالا در مد جریان خروجی دوگانه با استفاده از تکنولوژی ساختcmos 180 نانومتر ارائه می دهد که باولتاژ پایین 1± کار می کند. در مدارات آشکارساز نیاز به توان مصرفی پایین و ایعاد تراشه کوچک مورد نیاز می باشد. استفاده از تکنولوژی نانو ما رابه این امر مهم می رساند. همه ترانزیستورها در ناحیه اشباع کار می کنند. این مدار سیگنال سینوسی ورودی را دریافت می کند و سیگنال نیم موج خروجی را در فرکانس بالا و مد جریان یکسو می کند. ساختار اصلی این مدار متشکل از مدار معکوسکنندهcmos دو منبع جریان آیینهای میباشد. نتایج شبیه سازی با استفاده از نرم افزارHSPICEمورد تائید است. مدار پیشنهادی دارای پهنای باند50MHZمی باشد جریان ورودی درحدود100Aتوان مصرفی 21 پیکووات محاسبه شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود مقاله COMPUTATION OF STEADY STATE VOLTAGE STABILITY LIMI

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله COMPUTATION OF STEADY STATE VOLTAGE STABILITY LIMIT USING EIGENVALUE SENSITIVITES AND CONSTANT IMPEDANCE LOAD MODEL فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله COMPUTATION OF STEADY STATE VOLTAGE STABILITY LIMIT USING EIGENVALUE SENSITIVITES AND CONSTANT IMPEDANCE LOAD MODEL فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله COMPUTATION OF STEADY STATE VOLTAGE STABILITY LIMIT USING EIGENVALUE SENSITIVITES AND CONSTANT IMPEDANCE LOAD MODEL فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله COMPUTATION OF STEADY STATE VOLTAGE STABILITY LIMIT USING EIGENVALUE SENSITIVITES AND CONSTANT IMPEDANCE LOAD MODEL فایل ورد (word) :

سال انتشار: 1372

محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی برق

تعداد صفحات: 12

نویسنده(ها):

Atif Z. Khan School of Electrical and Computer Engineering Georgia Institute of Technology Atlanta, GA 30332,USA
Debs – School of Electrical and Computer Engineering Georgia Institute of Technology Atlanta, GA 30332,USA

چکیده:

A new methodology has been proposed to compute the steady-state voltage stability limit of power system for a constant impedance load model. The method utilizes eigenvalue sensitivities to parametric variations. The parameter of interest is the system load which is varied assuming constant power factor. The method has been tested using two test systems and the results were validated using a production-grade
software. The method is computationally efficient and reliable.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود مقاله استفاده از نظریه آشوب جهت بررسی و مدلسازی اهمیت شر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله استفاده از نظریه آشوب جهت بررسی و مدلسازی اهمیت شرایط موجود در یک سازمان برای آغاز و بهبود مدیریت استراتژیک فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله استفاده از نظریه آشوب جهت بررسی و مدلسازی اهمیت شرایط موجود در یک سازمان برای آغاز و بهبود مدیریت استراتژیک فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله استفاده از نظریه آشوب جهت بررسی و مدلسازی اهمیت شرایط موجود در یک سازمان برای آغاز و بهبود مدیریت استراتژیک فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله استفاده از نظریه آشوب جهت بررسی و مدلسازی اهمیت شرایط موجود در یک سازمان برای آغاز و بهبود مدیریت استراتژیک فایل ورد (word) :

سال انتشار: 0
محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک
تعداد صفحات: 11
نویسنده(ها):
دانیال روح بخش کارشناسی فرابری داده های بیمارستان 17 شهریور تامین اجتماعی مشهد و دانشجویک ارشناسی ارشد مهندسی برق – کنترل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
جواد عجمی – مسئول پشتیبانی درمانگاه شماره دو تامین اجتماعی مشهد

چکیده:
نظریهی آشوب بیان میکند که برخی از سیستمها به مقادیر اولیهی خود بسیار حساس میباشند و این امر باعث میشود که با تغییر مقادیر اولیه در حالتی که ورودیها یکسان هستند خروجی سیستم به صورت کامل عوض شود. در این مقاله به عنوان اولین قدم- بر روی امکان سنجی مدلسازی یک سازمان به صورت یک سیستم آشوبناک بحث میشود و پس از آن ریسک بهبود مدیریت استراتژیک با تغییر شرایط اولیهی موجود در یک سازمان مد نظر قرار میگیرد. به صورت کلی از مباحث مطرح شده در مقاله می- توان نتیجه گرفت که داشتن یک مدل ریاضی کامل برای هر سازمان در راستای به دست آوردن بهترین شرایط اولیه و بررسی آثار آن در دراز مدت ضروری میباشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود تحقیق در مورد بورس در ایران فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود تحقیق در مورد بورس در ایران فایل ورد (word) دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد بورس در ایران فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد بورس در ایران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد بورس در ایران فایل ورد (word) :

بورس در ایران

فهرست مطالب:

 

تاریخچه بورس اوراق بهادار:

بورس اوراق بهادار تهران در سال 1346 تاسیس گردید. این سازمان از پانزدهم بهمن ماه آن سال فعالیت خود را با انجام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی آغاز کرد. در پی آن شرکت نفت پارس ، اوراق قرضه دولتی ، اسناد خزانه ، اوراق قرضه سازمان گسترش مالکیت صنعتی واوراق قرضه عباس آباد به بورس تهران راه یافتند. اعطای معافیت های مالیاتی شرکتها و موسسه های پذیرفته شده در بورس در ایجاد انگیزه برای عرضه سهام آنها نقش مهمی

داشته است. طی 11 سال فعالیت بورس تا پیش از انقلاب اسلامی در ایران تعداد شرکتها و بانکها و شرکتهای بیمه پذیرفته شده از 6 بنگاه اقتصادی با 2/6 میلیارد ریال سرمایه در سال 1346 به 105 بنگاه با بیش از 230 میلیارد ریال درسال 57 افزایش یافت. همچنین ارزش مبادلات در بورس از 15 میلیون ریال در سال 1346 به بیش از 150 میلیارد ریال سرمایه در سال1357افزایش یافت. در سالهای پس از انقلاب اسلامی وتا پیش از نخستین برنامه پنج سال توسعه اقتصادی ، دگرگونی های چشمگیری در اقتصاد ملی پدید آمد که بورس اوراق بهادارتهران را نیز در بر گرفت . نخستین رویداد ، تصویب لایحه قانون اداره امور بانک ها در تاریخ

17 خرداد 1358 توسط شورای انقلاب بود که به موجب آن بانک های تجاری و تخصصی کشور در چهار چوب 9 بانک شامل 6 بانک تجاری و3 بانک تخصصی ادغام و ملی شدند . چندی بعد و در پی آن شرکتهای بیمه نیز در یکدیگر ادغام گردیدند و به مالکیت دولتی در آمدند و همچنین تصویب قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران در تیر 1358 باعث گردید تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی پذیرفته شده در بورس از آن خارج شوند . به گونه ای که تعداد آنها از 105شرکت و موسسه

اقتصادی در سال 1357 به 56 شرکت در پایان سال 1367 کاهش یافت . بدین ترتیب در طی این سالها بورس و اوراق بهادار دوران فترت خود را آغاز کرد که تا پایان سال 1367ادامه یافت . از سال 1368 ، در چهارچوب برنامه پنج ساله اول توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی تجدید فعالیت بورس اوراق بهادار تهران به عنوان زمینه ای برای اجرای سیاست خصوصی سازی ، مورد توجه قرار گرفت.

بر این اساس سیاست گذاران در نظر دارند بورس اوراق بهادار با انتقال پارهای از وظایف تصدی های دولتی به بخش خصوصی ، جذب نقدینگی و گرد آوری منابع پس اندازی پراکنده و هدایت آن به سوی مصارف سرمایه گذاری ، در تجهیز منابع توسعه اقتصادی و انگیزش موثر بخش خصوصی برای مشارکت فعالانه در

فعالیتهای اقتصادی نقش مهم و اساسی داشته باشد . در هر حال ، گرایش سیاست گذاری های کلان اقتصادی به استفاده از ساز و کار بورس ، افزایش چشمگیر شمار شرکتهای پذیرفته شده و افزایش حجم فعالیت بورس تهران را در بر داشت که بر این اساس طی سال های 1367 تا نیمه اول سال جاری تعداد بنگاه های اقتصادی پذیرفته در بورس تهران از 56 شرکت به 325 شرکت افزایش یافت .شرکتهای پذیرفته شده و شرکتهای فعال در بورس به دو دسته تقسیم می شوند.1 – شرکت های تولیدی 2 – شرکت های سرمایه گذاری شرکت های تولیدی معمولا به تولید کالای خاصی مبادرت می ورزند و در گروه صنایع فعال در

بورس قرار می گیرند ودر سازمان بورس بانام شرکت و کد خاص خود ، مشخص می شوند . اما شرکتهای سرمایه گذاری شرکت هایی هستند که به عنوان واسطه های مالی فعالیت میکنند. که این گونه شرکت ها یا فعالیت تولیدی ندارند ویا فعالیت آنها به گونه ای است که با کمک های مالی از طریق خرید سهام

شرکت های تولیدی و صنعتی و یا مجموعه ای از آنها به تولید و سرمایه گذاری این شرکت ها مبادرت می نمایند که بر این اساس در حال حاضر شرکت های سرمایه گذاری فعال در بورس 19 شرکت است و شرکت های تولیدی 298 شرکت می باشند . همچنین اکنون زمینه های لازم برای حضور شرکت های خدماتی نیز در بورس فراهم شده است .

شرایط مناسب هر فعالیت قانونمند در گرو حضور مجموعه قانونى منسجم و متناسب با آن فعالیت است. در بسیارى از موارد، کاستیهاى قانونى و مقرراتى، قانونگذار را بر آن میدارد که با طرح مقررات جدید ابعاد تازه‌ترى براى فعالیت پدید آورد یا ابهام‌‌‌‌‌‌هاى قانونى موجود را برطرف سازد. از این رو، گاه مراجعه به مجموعه‌هاى مطوّل، اما پراکنده قانونى، نشان میدهد که چگونه قانون‌گذار با پارهاى پیش‌بینیهاى هوشمندانه بستر قانونى مناسب براى تکوین و تداوم فعالیت‌هاى نوبنیاد را پدید آورده است.

آن چه در این مجموعه گرد آمده مجموعه مقرراتى است که در طى سالیان مختلف دهه‌هاى اخیر، حوزه فعالیت بورس اوراق بهادار را درنوشته است. برخى از این مقررات، به طور مشخص، ماهیت، کارکردها و گستره عمل بورس اوراق بهادار را تعیین کرده و پارهاى نیز به نحوى از انحا فعالیت بازار متشکل سرمایه ایران را تحت‌الشعاع قرار داده است.

بر این اساس، از خلال مقررات و قوانین مختلف حاضر در مجموعه کنونى به روشنى میتوان بستر قانونى فعالیت بورس اوراق بهادار را شناسایى کرد. افزون بر این، باید توجه داشت که شناخت دقیق تنگناهاى محتمل قانونى، قبل از هر چیز مستلزم شناخت قوانین موجود و از خلال آن یافتن راهکارهاى مناسب براى حل آن معضل‌ها و تنگناها است. از این رو، امید است انتشار این مجموعه، زمینه‌ساز گسترش آگاهى از شرایط قانونى فعالیت بورس اوراق بهادار و نیز بحث و تبادل نظر در زمینه ایجاد قانون مناسب‌ترى براى فعالیت بازار متشکل سرمایه ایران
50 شرکت برتر بورس

نام شرکت سرمایه تالار
بکاب شرکت صنایعجوشکاب یزد 7700000 فرعی

بکام کابل های مخابراتی شهیدقندی 300000000 اصلی
بموتو موتوژن 113400000 اصلی
پلوله شرکت گازلوله 225000000 اصلی
تایرا تراکتورسازی ایران 262500000 اصلی

تپکو تولیدتجهیزات سنگین هپکو 331500000 فرعی
تکنو تکنوتار 33000000 اصلی
ثمسکن سرمایه گذاری مسکن 1000000000 اصلی
خاور ایران خودرودیزل 972000000 اصلی

خبهمن گروه بهمن 3200000000 اصلی
خپارس پارس خودرو 1200000000 اصلی
خزامیا زامیاد 600000000 اصلی
خساپا سایپا 5250000000 اصلی
خشرق الکتریک خودرو شرق 105000000 اصلی

خصدرا صنعتی دریایی ایران 1500000000 اصلی
خکاوه سایپادیزل 600000000 اصلی
خودرو ایران خودرو 4500000000 اصلی
خوساز محورسازان ایران خودرو 150000000 اصلی
دپارس پارس دارو 70000000 اصلی
ستران سیمان تهران 721875000 اصلی
سفارود کارخانه فارسیت درود 56000000 اصلی
شاراک پتروشیمی اراک 750000000 اصلی

شبهرن نفت بهران 180000000 اصلی
شزنگ تجهیزنیروی زنگان 28000000 اصلی
شسم تولید سموم علف کش 10000000 فرعی
فاذر صنایع آذرآب 300000000 فرعی

فاراک ماشین سازی اراک 540000000 فرعی
فاسمین کالسیمین 195000000 اصلی
فالوم آلومتک 50000000 اصلی
فباهنر صنایع مس شهید باهنر 225000000 اصلی
فسرب ملی سرب وروی ایران 92000000 فرعی

کاذر فرآورده های نسوزآذر 100000000 اصلی
کروی توسعه معادن روی ایران 548625000 اصلی
وبشهر توسعه صنایع بهشهر)هلدینگ ( 1800000000 اصلی

وبیمه سرمایه گذاری صنعت بیمه 750000000 اصلی
وپارس بانک پارسیان 5000000000 اصلی
وپترو سرمایه گذاری پتروشیمی )هلدینگ ( 1820000000 اصلی
وتوس سرمایه گذاری توسعه شهری توس گستر 200000000 اصلی

وتوصا سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران 755040000 فرعی
وساخت سرمایه گذاری ساختمان ایران )هلدینگ ( 880000000 اصلی
وسپه سرمایه گذاری سپه 1495000000 اصلی
وصنا سرمایه گذاری گروه صنایعبهشهرایران 500000000 اصلی
وصندوق سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری )هلدینگ ( 4800000000 اصلی
وصنعت شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن 1500000000 اصلی

وغدیر سرمایه گذاری غدیر)هلدینگ ( 5062500000 اصلی
ولیز لیزینگ ایران 300000000 اصلی
ومعادن سرمایه گذاری توسعه معادن وفلزات )هلدینگ ( 1262250000 اصلی
ونفت سرمایه گذاری صنعت نفت )هلدینگ ( 571228824 اصلی
ونوین بانک اقتصادنوین 2000000000 اصلی
ونیکی سرمایه گذاری ملی ایران 2900000000 اصلی

چند اساس نامه:
آیین‌نامه اجرایى قانون تأسیس بورس اوراق بهادار
درباره شوراى بورس (مصوب آذرماه اردیبهشت 1345)
ماده 1 شوراى بورس، به دعوت رئیس شورا، در مواقع ضرورى تشکیل جلسه خواهد داد.
ماده 2 تا زمانى که رئیس هیأت مدیره بورس تعیین نشده است، جلسه‏هاى شوراى بورس، بدون حضور رئیس هیأت مدیره تشکیل میگردد.
ماده 3 جلسه‏هاى شوراى بورس، با حضور دست کم شش نفر از اعضا، رسمیت خواهد یافت و جز در موارد مذکور در قسمت اخیر ماده (31) قانون تأسیس بورس اوراق بهادار، تصمیمهاى شوراى بورس، به اکثریت شش نفر، معتبر است.

ماده 4 شوراى بورس میتواند بر حسب ضرورت، یک نماینده ناظر براى نظارت در هیأت مدیره بورس و هیأت پذیرش اوراق بهادار اعزام کند و یا براى هر یک از دو هیأت مزبور، یک نماینده ناظر جداگانه تعیین نماید.

ماده 5 نماینده ناظر شوراى بورس، در صورتى که به تصمیم‏هاى هیأت مدیره بورس و هیأت پذیرش اوراق بهادار معترض باشد، باید ظرف مدت ده روز، اعتراض‏هاى خود را به طور کتبى به شوراى بورس گزارش دهد.

ماده 6 شوراى بورس میتواند هر گونه توضیحى را که لازم بداند، از هر یک از هیأت‏هاى مدیره و پذیرش بخواهد. هیأت‏هاى مزبور مکلفند توضیح‏هاى خواسته شده را در مدتى که از طرف شورا تعیین می‏شود، در اختیار شوراى بورس قرار دهند.

ماده 7 شوراى بورس، داراى دبیرخانه‏اى است که امور دفترى شوراى بورس و نیز تمام امور دفترى هیأت پذیرش و بررسی‏هاى مربوط به قبول یا رد اوراق بهادار شرکت‏هاى متقاضى، و نظارت یا حذف اوراق بهادار شرکت‏هاى پذیرفته شده در بورس را انجام خواهد داد. رئیس و اعضاى دبیرخانه را رئیس شورا معین مینماید و هزینه‏هاى دبیرخانه، با توجه به ماده (10) آیین‏نامه داخلى اجرایى هیأت پذیرش، به پیشنهاد رئیس شوراى بورس و تصویب شوراى پول و اعتبار، توسط بانک مرکزى جمهورى اسلامى ایران، پرداخت خواهد شد.

ماده 8 جریان امور مربوط به شوراى بورس، به ترتیبى که شورا لازم بداند، به اطلاع عموم میرسد.
آیین‌نامه اجرایى هیأت پذیرش اوراق بهادار
(1) جلسه‏هاى هیأت پذیرش اوراق بهادار تهران، به ریاست قائم‏مقام رئیس کل بانک مرکزى جمهورى اسلامى ایران، و در غیاب او، به ریاست رئیس هیأت مدیره بورس، تشکیل میگردد.

(2) جلسه‏هاى هیأت پذیرش اوراق بهادار تهران، به دعوت رئیس هیأت پذیرش، و در غیاب او، به دعوت رئیس هیأت مدیره بورس، تشکیل می‏شود. این دعوت، با ذکر دستور جلسه، دو روز پیش از تاریخ تشکیل جلسه، به هر یک از اعضاى هیأت و ناظر شوراى بورس در هیأت پذیرش، ابلاغ میگردد.
(3) هیأت پذیرش، از میان اعضاى خود یا دیگران، یک نفر را به سمت دبیر هیأت پذیرش انتخاب می‏نماید. صورت‏جلسه‏هاى هر جلسه، توسط دبیر تنظیم میگردد و به امضاى رئیس جلسه هیأت پذیرش میرسد و در دفتر مخصوص ثبت می‏شود.

(4) جلسه‏هاى هیأت پذیرش، با شرکت دست کم چهار نفر از اعضاى این هیأت، رسمیت می‏یابد. اخذ تصمیم‏ها با رأى مخفى دست کم سه نفر از اعضاى حاضر در جلسه رسمى، معتبر است. اعضایى که نسبت به اوراق بهادارى که تقاضاى پذیرش آنها شده است داراى منافعى می‏باشند، باید ذینفع بودن خود را اعلام نمایند.

(5) تقاضاى پذیرش اوراق بهادار، باید به معرفى یکى از کارگزاران سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران، به هیأت مدیره بورس تسلیم شود. تقاضاهاى رسیده، با پیوست‏ها و اطلاعاتى که طبق مقررات هیأت پذیرش، تعیین شده است، توسط هیأت مدیره بورس، براى رسیدگى و اتخاذ تصمیم، به هیأت پذیرش تسلیم می‏گردد. هیأت پذیرش، مکلّف است در کوتاهترین مدت که در هر حال نباید از دو ماه بیشتر شود، تقاضاى رسیده را رسیدگى کند و تصمیم خود را مبنى بر قبول یا رد آن، اعلام دارد.

(6) متقاضى و کارگزار معرف، از طرف رئیس هیأت پذیرش، دعوت میشوند تا در جلسه‏اى که براى رسیدگى به تقاضاى پذیرش اوراق بهادار مربوط به آنان تشکیل شده است، حاضر شوند و توضیح‏هاى لازم را بدهند. عدم حضور متقاضى و کارگزار، مانع از رسیدگى نیست.

(7) در صورت پذیرفته شدن اوراق بهادار مربوطه، رئیس هیأت پذیرش بیدرنگ، مراتب را به اطلاع ناظر شوراى بورس، هیأت مدیره بورس، کارگزار معرف و شخص متقاضى می‏رساند. همچنین در صورت رد اوراق بهادار یاد شده یا حذف آنها از فهرست نرخها، رئیس هیأت پذیرش موظف است طى گزارش کتبى مراتب را با ذکر دلیل، ابتدا به کارگزار معرف و شخص متقاضى و سپس به ناظر شوراى بورس و هیأت مدیره بورس اعلام نماید. تصمیم‏هاى هیأت پذیرش، تا ده روز از تاریخ اعلام

به هیأت مدیره بورس، در صورت اعتراض ناظر شوراى بورس یا نماینده هیأت مدیره بورس یا اشخاصى که تقاضایشان رد شده است و یا اوراق بهادار مربوط به آنان، از فهرست نرخ‏ها حذف گردیده است، قابل تجدیدنظر درشوراى بورس خواهدبود. تبصره: در صورت حذف اوراق بهادار از فهرست نرخ‏ها، تصمیم اتخاذ شده، بیدرنگ اجرا می‏شود و تقاضاى تجدیدنظر مانع اجراى آن نیست و در مورد پذیرش اوراق بهادار، انجام هرگونه معامله، به پس از انقضاى ده روز مهلت اعتراض، مشروط بر اینکه اشخاص مذکور در ماده (7) نسبت به قبول آنها اعتراض نکرده باشند، موکول می‏گردد.

(8) شوراى بورس حداکثر تا بیست روز پس از دریافت اعتراض، تقاضاى تجدیدنظر را رسیدگى می‏کند و رأى خود را صادر مینماید. رأى شوراى بورس، قطعى است.

(9) متقاضى نمی‏تواند پیش از انقضاى دوازده ماه تمام از تاریخ قطعى شدن رد تقاضاى پذیرش یا حذف اوراق بهادار از فهرست نرخ‏ها، دوباره تقاضاى پذیرش همان اوراق بهادار را از هیأت پذیرش بنماید.

(10) درج اوراق بهادار در فهرست نرخ‏ها، موکول به پرداخت حق پذیرش است که هر متقاضى پس از اعلام پذیرفته شدن اوراق خود و در صورت عدم اعتراض اشخاص مذکور در ماده (7)، باید ظرف چهارده روز از تاریخ انقضاى مهلت اعتراض، به طور کامل، پرداخت نماید. میزان حق پذیرش را، شوراى بورس تعیین می‏کند.
تبصره: چگونگى استفاده از وجوه دریافتى هیأت پذیرش، به موجب دستورالعمل جداگانه‏اى که به تصویب هیأت مزبور میرسد، تعیین می‏گردد.
آیین‏نامه هیأت داورى بورس

‏ موضوع مواد (17) و (18) قانون تأسیس بورس‏ اوراق بهادار تهران
مصوب (9/2/69) شوراى بورس
ماده 1 هیأت داورى بورس، از یک نفر نماینده وزارت دادگسترى که از بین رؤساى شعبه‏ها یا مستشاران دیوان عالى کشور انتخاب خواهد شد و یک نفر نماینده شوراى بورس و یک نفر نماینده اتاق بازرگانى و صنایع و معادن ایران، تشکیل می‏شود.

ماده 2 وزیر دادگسترى، از بین قضات دیوان عالى کشور و شوراى بورس، طبق بند (3) ماده (4) و اتاق، هر یک علاوه بر نماینده اصلى خود، یک نفر را نیز به عنوان عضو علیالبدل تعیین و معرفى مینمایند. عضو علیالبدل، درصورت غیبت عضو اصلى مربوط، در هیأت داورى بورس شرکت خواهد کرد.

ماده 3 به موجب ماده (17) قانون تأسیس بورس، ریاست هیأت داورى به عهده نماینده وزارت دادگسترى است و هیأت داورى میتواند از میان اعضاى خود، یک نفر را به عنوان نایب رئیس و یک نفر را به عنوان دبیر هیأت، براى مدت یک سال، انتخاب نماید. انتخاب مجدد آنها براى سمت‏هاى مذکور، بلامانع است.
ماده 4 رسیدگى به هرگونه اختلاف بین کارگزاران و همچنین فروشندگان و خریداران با کارگزاران بورس، و برعکس، که ناشى از معاملات بورس باشد، فقط در صلاحیت هیأت داورى بورس است.

ماده 5 رسیدگى به اختلافهاى ناشى از معامله‏هاى بورس، منوط به تقدیم درخواست کتبى است. مدعى باید موضوع اختلاف و خواسته خود را کتباً بیان کند و در قبال دریافت رسید کتبى، تسلیم دبیرخانه هیأت داورى بورس نماید. در درخواست رسیدگى، باید نام و نام خانوادگى و نشانى متداعین نوشته شود.
ماده 6 دبیر هیأت، با توجه به تعداد دعاوى ثبت شده و فوریت امر، بیدرنگ، اعضاى هیأت داورى را دعوت میکند هیأت داورى، با توجه به تاریخ ثبت درخواست‏ها، رسیدگى و انشاء رأى مینماید. در صورتى که به علت کمبود وقت، رسیدگى و اعلام رأى در یک جلسه ممکن نباشد، هیأت داورى باید حداکثر ظرف سه روز، انشاء رأى نماید. تبصره: به منظور رسیدگى به درخواستها، هیأت داورى، دست کم یک بار در ماه، در محل سازمان بورس اوراق بهادار تهران، تشکیل جلسه میدهد.

ماده 7 جلسه‏هاى هیأت داورى، با حضور نماینده وزارت دادگسترى و دست کم یک نفر دیگر از اعضا، رسمیت مییابد و تصمیمات هیأت، با رأى موافق نماینده وزارت دادگسترى و دست کم یکى دیگر از اعضاى هیأت داورى، معتبر است.
ماده 8 آراى هیأت داورى در برگ‏هاى مخصوصى تنظیم میگردد و به امضاى اعضا میرسد. آراى صادره هیأت، به دو طرف ابلاغ می‏شود و پس از ده روز از تاریخ ابلاغ، قابل اجراست.

ماده 9 ابلاغ احکام صادره توسط هیأت داورى، طبق مقررات آیین دادرسى مدنى است.
ماده 10 اجراى احکام هیأت داورى بورس، به عهده اداره‏ها و دوایر اجراى ثبت میباشد. محکوم‏له باید رونوشت یا فتوکپى حکم صادره را به انضمام تقاضانامه اجرایى مندرج در آیین‏نامه اجراى مفاد اسناد رسمى و لازم‏الاجرا، به دبیرخانه بورس تسلیم نماید که از طریق دبیرخانه مذکور در تهران و شهرستانها، براى اجرا، به دوایر اجراى ثبت ارسال گردد. اداره‏ها و دوایر اجراى ثبت، مکلّفند وفق مفاد آیین‏نامه مذکور، مبادرت به صدور اجراییه و اجراى حکم نمایند.

ماده 11 کارکنان و اعضاى ادارى دبیرخانه هیأت داورى بورس توسط سازمان بورس انتخاب و در محل سازمان مستقر میگردند. دبیرخانه هیأت داورى بورس، مکلّف است درخواست‏هاى رسیده را ثبت کند و پس از تشکیل پرونده، بیدرنگ، به نظر دبیر هیأت داورى بورس برساند. همچنین پس از رسیدگى و صدور رأى توسط هیأت داورى بورس، دبیرخانه نسخه‏اى از رأى را در پرونده ذیربط بایگانى میکند و نسخه‏اى از آن را به محکوم‏له و محکوم‏علیه ابلاغ مینماید.

ماده 12 اعضاى هیأت داورى بورس، براى حضور در جلسه‏هاى هیأت، حق حضورى دریافت خواهند کرد که به پیشنهاد رئیس شوراى بورس و تصویب شوراى بورس، تعیین میگردد.

ماده 13 آیین‏نامه هیأت داورى بورس، به موجب اجازه حاصل از بند یک ماده (4) قانون تأسیس بورس اوراق بهادار تهران در 12 ماده و یک تبصره در جلسه مورخ 9/2/1369، به تصویب شوراى بورس رسید.
آیین‏نامه انضباطى شرکت‏هاى پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
‏ مصوب 30/6/1376 شوراى بورس

ماده 1 شرکت، موظف است به منظور حضور نماینده سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران در جلسه‏هاى مجامع عمومى(عادى سالانه، عادى به طور فوق‏العاده و فوق‏العاده) دست کم ده روز پیش از تشکیل، کتباً دعوت به عمل آورد. مدارک ذیربط، به ویژه گزارش هیأت مدیره و حسابرسان و بازرسان قانونى به مجمع مزبور باید دست کم یک هفته پیش از تاریخ مجمع، به سازمان کارگزاران ارسال شود.

ماده 2 براساس مواد قانون تجارت و دیگر مقررات ذیربط، تصمیمات اتخاذ شده در مجامع عمومى عادى، فوق‏العاده و عادى به طور فوق‏العاده صاحبان سهام باید در جهت حفظ منافع و رعایت حقوق تمام سهامداران، به طور یکسان باشد. در ضمن، مجامع مزبور باید با حضور حسابرس و بازرس قانونى شرکت تشکیل شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   256   257   258   259   260   >>   >