پروژه دانشجویی کارآفرینی خدمات کامپیوتری فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآفرینی خدمات کامپیوتری فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآفرینی خدمات کامپیوتری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


مشخصات طرح

عنوان:
خدمات کامپیوتری PARADIS
تاریخ تاسیس 1/1/1385
آدرس: سراه گوهردشت  ، کوی کارمندان  شمالی   نبش کوچه  ششم شرقی ،  پلاک 20،طبقه دوم

ماموریت

-    راه اندازی  وتاسیس یک موسسه خدماتی
-     تامین درآمد واستقلال اقتصادی
-     خدمت به جامعه
-     رشد و پویایی فرهنگی و اجتماعی

مشخصات مجری
ردیف    نام ونام خانوادگی    اخرین مدرک تحصیلی    تجارب کاری    نوع
همکاری
    هادی کریمی    دیپلم    -    تمام وقت

تعریف وتوصیف کسب وکار
خدمات کامپیوتری مرکزی است که به انجام کلیه کارهای کامپیوتری اقدام میکند که این خدمات عبارتند از پرینت،رایت CD،طراحی انواع کارت ها درابعاد بیشتر ،اسکن،فروش انواع CD  و فلاپی های                          مختلف انجام میشود .

تحلیل استراتژی بازار

انجام وتامین نیازهای یک ناحیه مشخص وپوشش دادن خدماتی که مردم ان ناحیه به آن نیاز دارند که یکی از این خدمات ،خدمات کامپیوتری است .
تبلیغات عبارتند از :  آگهی و بروشور ،کارت ویزیت،اعطای CD خام به عنوان جایزه


برنامه زمانبندی اجرای طرح
مراحل اجرای طرح    زمان(ماه)

شروع نوشتن طرح    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12
                                               
ارائه به سازمان مربوطه جهت وام گرفتن                                               
اخذ وام خود اشتغالی                                               
اخذ جوازهای لازم                                               
خرید تجهیزات                                               
راه اندازی کار                                               

اسناد ومدارک

مجوزها : مجوز کسب ،اماکن واصناف
مشخصات کامل مدیر همراه با فتوکپی شناسنامه ومدرک تحصیلی
تعهد نامه


جدول هزینه اجاره
مساحت    رهن (ریال)    اجاره ماهانه    سالانه
45 متر    40000000     1000000    12000000

هزینه های  سربار
عنوان    واحد    ماهانه ریال    سالانه
آب    M 3    30000    360000
برق    وات    300000    3600000
گاز    M 3    20000    240000
تلفن    پالس    100000    1200000
جمع کل    5400000

هزینه تبلیغات
عنوان    ماهانه    سالانه
اطلاعیه و بروشور     30000    360000
کارت ویزیت    40000    480000
جمع کل    840000

جدول تجهیزات
نوع    تعداد    قیمت واحد (ریال)    قیمت کل
کامپیوترP IV    1    5000000    5000000
پرینتر لیزری    1    6000000    6000000
اسکنر    1    2500000    2500000
رایتر    1    450000    450000
میز کامپیوتر    2    300000    600000
صندلی    3    200000    600000
جمع کل    15150000

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق نحوه قرارگیری و جابجایی یک گاو از ابتدای تو

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق نحوه قرارگیری و جابجایی یک گاو از ابتدای تولد تا زمان شیردهی در جایگاههای مختلف فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق نحوه قرارگیری و جابجایی یک گاو از ابتدای تولد تا زمان شیردهی در جایگاههای مختلف فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق نحوه قرارگیری و جابجایی یک گاو از ابتدای تولد تا زمان شیردهی در جایگاههای مختلف فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق نحوه قرارگیری و جابجایی یک گاو از ابتدای تولد تا زمان شیردهی در جایگاههای مختلف فایل ورد (word) :

نحوه قرارگیری و جابجایی یک گاو از ابتدای تولد تا زمان شیردهی در جایگاههای مختلف :
از ابتدای تولد یک گاوداری صنعت خوانی اگر حیوان مورد نظر ماده باشد 60 روز در box انفرادی و اگر حیوان نر باشد55 روز در box انفرادی نگهداری می گردد. بعد از این مدت زمانی گوساله های نر و ماده از شیر گرفته می شوند و به یک جایگاه دیگر منتقل می گردند مدت زمان نگهداری توام این گوساله ها 2 هفته می باشد تا کنترل های دامپزشکی برروی گوساله ها صورت گیرد مواردی چون فلق و اسهال و سایر بیماری ها. سپس این دسته از گوساله ها بدها بند دوم منتقل می شوند. مدت زمان نگهداری این گوساله ها در این بهار بند 5 ماه می باشد. پس از این مدت زمانی حیوانات نر و ماده از یکدیگر جدا می شوند. گوساله های نر را به بهار بند گوساله های نر کوچک انتقال می دهند و بعد از یک برنامه پرواربندی چند هفته ای به قسمت نرهای بزرگ انتقال داده می شوند که این دامها بعد از کسب وزن مناسب به بازرا ارائه می گردند. حیوانات ماده را نیز ابتدا به بهار بند تلیسه کوچک ( تاسن 10 ماهگی) منتقل می کنند سپس به تلیسه متوسط که تا سن 14 ماهگی در این بهار بند نگهداری می شوند سپس از سن 15 ماهگی به بعد به بهار بند تلیسه بزرگ منتقل می شوند که این بهار بند هر روزی به منظور تشخیص حیوانات ماده فحل توسط کارگران کنترل می شوند. بعد از تشخیص فحلی حیوان مورد نظر تلقیح مصنوعی یا طبیعی می گردد و باز هم به همان بهار بند بازگردانده می شود. بعد از سپری شدن مدت آبستنی تلیسه نیز همانند گاوهای شیری دیگر به قسمت گاوهای خشک 20 روز منتقل می گردد تا جیره غذایی تنظیم شده برای این مرحله از آبستنی در اختیار دام قرار گیرد بعد از گذشت این مدت به بهاربند گاوهای خشک 40 روز انتقال داده می شود و از این لحظه به بعد گاو تحت مراقبت هایقبل از زایمان قرار می گیرد. و تقریبا 40 روز قبل از زایمان به قسمت زایمان منتقل می گردد. نکاتی که در زایشگاه باید رعایت شوند
بستر مناسب ، بستهنباید لغزندگی داشته باشد
آرامش ، زایشگاه باید دور از هیاهو و مزاحمت قرار داشته باشد
تهویه مناسب بعد از زایمان گاوهای مورد نظر به بهار بند گاوهای تازه را منتقل می شوند و در این قسمت کنترل های بعد از زایمان صورت می گیرد. به عنوان مثال گاوها به منظور تشخیص جفت ماندگی کنترل می گردند همچنین در این دوره باید تغذیه گاوها به نحو احسن اجرا و کنترل گردد چون حیوان به علت استفاده از ذخایه بدنی احتیاج به تغذیه مناسب دارد و اگر تغذیه در این دوره به نحو احسن انجام نشود گاوها به pic تولیدی خود نخواهند رسید و این از لحاظ اقتصادی برای گاودار بسیار گران تمام خواهد شد. مدت زمان نگهداری گاوها در این بهاربند 2 هفته می باشد بعد از 2 هفته این گاوها به بهار بند گاوهای یک شکم منتقل می گردند. ولی گاوهایی که بیشتر از یک زایمان ارند بر اساس شیر تولیدی به بهار بند های مختلف انتقال داده می شوند که به شرح زیر می باشد :
1-میان شیر : زیر 20لیتر در روز شیر می دهند
پر شیر: که روزانه 20 تا 30 لیتر می دهند
گاوهای سوپر تولید : بین 30 تا 40 لیتر شیر می دهند
گاوهای دولوکس : که بیشتر از 40 لیتر روزانه شیر تولید می کنند
سالن شیردوشی
قسمت های مختلف دستگاه شیر دوشی
شیشه رکوردگیر
پلت کولر
پمپ
خرچنگی
جا خرچنگی
یخچال
بعد از هر بار شیر دوشی دستگاه را باسودو اسید می شوند. ابتدا دستگاه را با سود شستشو می دهیم به این دلایل که اگر ابتدا با اسید بشوییم لکه های پروتئین و چربی بر روی شیر باقی می ماند . شیر گاوهای که آنتی بیوتیک مصرف می کند برای مصرف گوساله بکار برده می شوند باید توجه داشت که شیر گاو به طور کامل گرفته شود.
ترتیب شیردهی گاوها در شیر دوشی :
صبح : الف ) میان شیر ب)پرشیر ج) سوپر د) دولوکس ه) تازه زا و) یک شکم
ظهر : الف) پر شیر ب) س.وپر ج ) دولوکس د)تازه زا ه) یک شکم
شب: الف) میان شیر ب) پرشیر ج) سوپر د) دولوکس ه) تازه زا و) یک شکم

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله قالب سازی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله قالب سازی فایل ورد (word) دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله قالب سازی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله قالب سازی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله قالب سازی فایل ورد (word) :

قالب سازی

بخش یک
مقدمه ای بر طراحی قالب
مقدمه
طراحی قالب که بخش بزرگی از مهندسی ابزار را تشکیل می دهد موضوعی پیچیده و جالب می باشد. همچنین یکی از ضروریترین بخشهای مباحث طراحی ابزار است. طراحان قالب به واسطه ی طراحی قالب هایی جهت تولید قطعات پرس کاری، وایجاد قطعات از ورقه های فلز،مونتاژ قطعات، و همچنین انجام پروسه های گسترده ی دیگری، به وجود آمده اند.

1_ کپی نقشه
پس از آنکه قالب روی کاغذ رسم طراحی شد، یک کپی از نقشه جهت استفاده آن در کارگاه تهیه می شود. این کارگاه جایی است که قالب در آن عملا ساخته می شود. با توجه به کچی نقشه، قالب ساز، قالب را دقیقا طبق خواسته ی طراح، می سازند.

چنین نقشه ای باید کامل و دقیق باشد و نماهای مورد نیاز، ابعاد، توضیحات، و خصوصیات را دقیقا بیان کند. اگر قالب ساز در حین کار مجبور به پرسش سوالات متعددی شود، مطمئنأ طراحی و نقشه ی ضعیفی به او ارائه شده است. طراحان قالب زبردست جهت کار یابی مشکلی ندارند و کمتر در دسترس هستند، زیرا صنعت پرس کاری و قالب سازی که طراحان با آن در تماس هستند، بسیار پر تحرک و پر کار می باشد. کپی نمونه نقشه درصفحه 4 نشان داده شده است.

قطعات پرسکاری
این گونه قطعات از ورقه هایی از مواد مورد نظر بریده و شکل داده شده اند.
به اطراف خود نگاه کنید هر جا ممکن است موجود باشد. بسیاری از قطعات ممکن است در لباس و بر روی بدنتان باشد.حلقه ای که بر روی انگشت دارید ویا بیشتر قطعات ساعت مچی ممکن است قطعات پرسکاری باشد. قلاب کمربند و حلقه هاای فلزی روی کفش، قاب عینک، گیره ی خودکار

همگی قطعات پرسکاری می باشد. به اطراف هر اتاقی که نگاه کنید قطعاتی را می یابیید که از پرسکاری فلزات ایجاد شده اند. بیشتر قطعات اتصالات وسایل روشنایی، قطعات پرسکاری می باشد. همچنین در مورد دستگیره در، پوشش رادیاتورها، و زیر سیگاری. در خانه نیز قطعات پرسکاری یافت می شود،مانند:قابلمه یا تابه، کارد، چنگال،قاشق، قهوه جوش، قوطیهای فلزی، دستگیره قفسه بندیها، کتری و در قوطی باز کن.

یخچال نیز از ؤ پرسکاری تهیه شده است، اجاق گاز، تست نان و وسایل دیگر نیز چنین هستند. هر کدام از قطعات این وسایل به کمک 3الی 6 قالب ساخته شده است. هر اتومبیل صدها قطعه پرسکاری دارد. بزرگترین این قطعات درها و سقف است. ؤ کوچک دیگری استند که از زیر پوشش دیگر اجزاء هستند و ممکن است هیچ گاه به چشم نیایند. برای مثال حتی قطعات کوچک هم به قالبهای چند مرحله ای نیاز دارد که هر کدام مبالغ زیادی را جهت ساخت به خود اختصاص می دهد.علاوه بر آن، قالبهای مونتاژ هم ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

ماشینهای اداری نیز شامل گروه کثیری از قطعات پرسکاری می باشد.دستگاه تایپ نیز دارای صدها نمونه از این نوع قطعات است. این فهرست را می توان مرتبا ادامه داد،زیرا این قطعات پایان ناپذیر هستند. قطعات رادیو و تلویزیون نیاز به هزاران قالب دارد. همین موشکها، هواپیماها و قطارها. این وسایل سال به سال دچار تغییرات می شوند، بنابراین مستقیما به تعداد عظیمی قالب نیاز خواهد بود.

آن چه در ادامه می آید می تواند نمایی از ابعاد بزرگ صنایع پرسکاری را پیش روی شخص قرار دهد. مهندسی پرسکاری در پنجاه سال اخیر در دامنه وسیعی رشد کرده است که زمینه ای برای فعالیت افراد با هوش می باشد.
2 _ نوار تغذیه
آن چه ملاحظه می شود، نوار تغذیه دسته گیرنده برای تیغ های اصلاح ” Shick” می باشد. این قطعات در یک قالب چند مرحله ای برش و فرم داده شده است. با ورود کامل نوار تغذیه، با هر ضربه ی پرس یک قطعه کامل ایجاد می شود. این طرح به خوبی نشان می دهد که یک قطعه ی پرسکاری و پیچیده، چگونه به تعداد زیاد قابل تولیداست. البته پروسه باید به خوبی برنامه ریزی و قالب نیز به دقت طراحی شده باشد.

طراحی قالب
حال چگونه باید وارد مبحث طراحی قالب شد؟ باید آگاهانه و هوشیار عمل کرد. هر مطلبی را ابتدا باید کاملا فرا گرفت. در غیر این صورت نا امید شده و در گیر و دار پیچیدگیهای مطلب افتاده و دچار تعداد تنوع اصول گیج کننده ای شده که همگی باید آموخته شود. بنابراین قالب چیست؟ کلمه ی قالب(( Die)) بسیار کلی و جامع است و باید بخوبی تعریف شود. در متون انگلیسی این کلمه به

دو معنی مورد استفاده قرار می گیرد. در معنای کلی به تمام قسمتهای ابزار پرسکاری اطلاق می شود و در معنای محدودتر به قسمت پایینی و یا ماتریس گفته می شود که در برابرقسمت بالایی ویا سنبه قرار می گیرد. در این کتاب کلمه ی قالب فقط به کل ابزار پرسکاری گفته خواهد شد.
در این مقدمه به اجزاء مختلف یک قالب و نحوه ی عملکرد آنها با یکدیگر پرداخته می شود. به علاوه مراحلی که جهت طراحی ساخت و بررسی یک قالب در کارگاه پرس استفاده می شود،مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. و نهایتا پروسه هایی که در قالبها صورت می گیرد فهرست شده

و به تصویر کشیده می شود. در قسمتهای دیگر کتاب طراحی قالب و قسمتهای مختلف آن تشریح خواهد شد.
3 _ دستگاه پرس
شکل 1 _ 3 نمونه ای از دستگاه پرس است که قالبها در آن به کار افتاده تا قطعات پرسکاری را ایجاد کنند. ممیز پرس A که صفحه ای فلزی و ضخیم است به بدنه محکم شده است. بخش پایینی قالب به این میز بسته می شود و قسمت بالایی روی سینه پرس B متصل می شود. سینه پرس توسط یک لنگ، حرکتی رفت و بر گشتی به بالا و پایین خواهد شد. و ضمنا نوار تغذیه وارد مجموعه قالب می شود، سنبه که روی سینه پرس شده است، قطعاتی را از آن کنده و جدا می کند.
4 _ مجموعه ی کفشکها
شکل 1 _ 4 مجموعه ی کامل از کفشکهای قالب را نمایش می دهد،این مجموعه توسط تولید کنندگان مختلفی ساخته می شود و در ابعاد و انواع گوناگونی قابل خریداری باشد.دنباله ی کفشک بالا A در سینه ی پرس محکم می شود. در عمل قسمت بالایی کفشک B، نگهدارنده ی سنبه نامیده می شود و به همراه سنبه پرس بالا و پایین می رود.

بوش های C که در کفشک بالا هستند، روی میله ی راهنما D به صورت کشویی بالا و پایین می رود.این عمل باعث حفظ دقیق راستای حرکت قطعات قالب می باشد. نگه دارنده ی ماتریس یا کفشک پایین E، به میز پرس محکم شده است. این کار توسط پیچهایی صورت می گیرد که از شکاف F عبور کرده است. در بخش 17 (( روش انتخاب کفشکها )) انواع این قطعات مورد بررسی قرار گرفته و اصولی جهت انتخاب صحیح کفشکها ارائه خواهد شد.

5- نقشه قطعه کار
در شروع شناسایی اجزاء مختلفی که یک قالب را تشکیل می دهند، ابتدا به نقشه قطعه کار که یک رابطه است توجه شود . این قطعه باید از یک نوار فولادی در آورده شود و جهت تهیه شمار بالا از این قطعه قالبی باید طراحی شود . اولین قدم در طراحی هر قالبی مطالعه دقیق نقشه قطعه مورد نظر می باشد ، زیر اطلاعات موجود در نقشه سر نخهای زیادی برای طراحی فراهم می کند .
6- نوار تغذیه
نوارتغذیه جهت تعیین نماهای قالب واقعی طراحی می شود در شکل نوار تغذیه پس از ایجاد سوراخها و تهیه قطعه مورد نظر از آن نشان داده شده است ابتدا به حالتی پرداخته می شود که قطعه از راه پهنا از نوار تغذیه کنده میشود مانند شکل A . در این روش نوار باید عرضی متناسب با بیشترین طول از قطعه به کار می رود و در عین حال بیشترین تعداد قطعه از طول نوار کنده خواهد شد همچنین فاصله بین قطعات کم بوده و مدت زمان کمی جهت حرکت ایستگاهی نوار تغذیه

صرف خواهد شد. این روش برای قطعه مورد نظر ایجاد معایب جدی میکند از آنجا که کشیدگی دانه بندی ماده در جهت طول نوار می باشد امتداد کشیدگی دانه بندی در قطعه ایجاد شده در امتداد عرض می باشد که با عث می شود قطعه ایجاد شده از استحکام و پایداری کم برخوردار شود.
اهمیت این نقص تا اندازه ای است که روش مورد بحث کنار گذاشته شود و در عوض قطعات در جهت طولی از امتداد طولی نوار تغذیه کنده شود مانند شکل B. بنابراین امتداد کشیدگی دانه بندی ماده در امتداد طولی قطعه خواهد بود باعث افزایش استحکام و صلبیت تا حد ممکن خواهد شد.

7- نقشه قالب
شکل 1-7 نقشه ای کامل از یک قالب است که جهت گرفتن کپی آماده می باشد برای شخص نا اشنا ممکن است این نقشه چیزی جزء یک دسته خطوط در هم و گیج کننده نباشد اما در حقیقت هر خطی نمایشگر اطلاعات مهمی است که قالب ساز جهت ساخت موفق قالب باید بداند. در تصاویری که در ادامه می آید سعی شده است قطعات به صورت مجزا و جدا نمایش داده شود و همچنین نماهای مختلف و پرسپکتیو قطعات برای فهم ترکیب و شکل قطعات آورده شده است در ادامه مطالعات باید سعی شود مرتبا به این اشکال رجوع شود تا مشخص شود هر قطعه ای چگونه در جای خود قرار می گیرد در انتها باید تصورات خوبی از نحوه قرار گیری قطعات مختلف در کنار هم جهت ایجاد یک مجموعه قالب کامل را داشت .

8- مجموعه قالب
شکل 1-8 پرسپکتیو قالب کاملی است که در شکل 1-7 آمده است قالب در ایستگاه اول ایجاد دو سوراخ می کند و سپس در ایستگاه دوم قطعه از نوار کنده می شود جنسی که قطعات از آن کنده می شود نوارهای فولاد نورد سرد می باشد. این فولاد صاف و با سختی متوسط می باشد و نام آن به خاطر پروسه ای است که در تولید به کار رفته است این فولاد را بین غلتکهایی در دمای محیط و فشار بالا نورد کرده اند تا سطوح صافی ایجاد شود . نوارA که از سمت راست در حال وارد شدن به قالب می باشد نشان داده شده است.

9- قطعات قالب
شکل 1-9 نقشه انفجاری قالب شکل 1-8 است اسامی فهرست شده نام قطعات مختلف این قالب است این اسامی باید به خوبی به خاطر سپرده شوند زیرا در ادامه کار مکررا به آنها رجوع خواهد شد. شکل 1-8 و 1-9 عملکرد یک قالب ” سوراخکاری و پولک زنی را نشان می دهد نوار تغذیه تا برخورد به استپ انگشتی که توسط شخص جلو برده می شود به طرف جلو حرکت می کند پرس حرکت کرده و پانچ سوراخ کاری در انتهای نوار تغذیه دو سوراخ ایجاد می نماید. سپس استپ انگشتی کنار رفته و نوار تغذیه تا برخورد با استپ خودکار به طرف جلو پیش می رود حرکت مجدد پرس باعث ایجاد دو سوراخ در قسمت ایستگاه اول شده و در عین حال در ایستگاه دوم پانچ پولک زنی باعث کنده شدن قطعه از نوار شده و آن را به داخل قسمت پایین قالب می فرستد . راهنماها سپس با سوراخهای ایجاد شده در ایستگاه اول درگیر شده و موجب صحیح قرار گرفتن نوار پیش از تکرار چرخه خواهد شد.

10- نوار تغذیه
سه نما از نوار تغذیه به همان صورت که در شکل 1-7 آمده است نشان داده شده است بعلاوه یک نمای پرسپکتیو در بالا و سمت راست شکل جهت تجسم درست آورده شده است به عبارت دیگر این روشی است که شخص نوار را در ذهن تصور می کند و سه نمای آن را رسم می کند نمای بالا یا نمایش گر دور تا دور نوار و حفره ها می باشد این قسمت با ابعاد واقعی در نقشه آمده است سوراخها به وسیله دایره در قسمت ایستگاه اول نمایش داده شده است و قسمت جدا شده در ایستگاه دوم مشخص شده است . در پایین و سمت چپ نمای جانبی نوار به همان صورتی که در قسمت ته کورس پرس آمده است نشان داده شده است

.
پولکهای حاصل از سوراخکاری در ایستگاه نخست و قطعه کنده شده ازنوار توسط پولک زنی، درایستگاه دوم به خارج از نوار برده شده است. نمای انتهایی نیز در قسمت پایین و راست به صورت مقطعی از قسمت پولک زنی نمایش داده شده است که در آن قسمت پولک زنی شده به خارج از نوار جابجا شده است. نوار تغذیه در موارد بسیاری به صورت سایه خورده نمایش داده می شود تا وجه تمایزی باشد بین نوار تغذیه و خطوطی که قسمتهای دیگر قالب را نمایش می دهد. در نمای از بالا خطوط سایه بر روی سطح فلز می باشد ودر دو نمای پایینی خطوط به صورت سیاه و تو پر

هستند تا به خوبی ازدیگر خطوط مربوط به اجزاءدیگر قابل تمایز باشد.
11 – ماتریس
قسمت پایینی قالب یا ماتریس ازفولاد ابزاری سخت شده ساخته می شود. حفره ها چه در قسمت سوراخ کاری و چه در قسمت پولک زنی ماشینکاری شده وسپس توسط عملیات حرارتی سختکاری شده است. این حفره ها دقیقا به شکل و ابعاد حفره هایی هستند که از نوار تغذیه کنده می شود سوراخهای دیگر که پیچ نیز شده اند جهت بستن ماتریس به کفشک به کار میرود.

سوراخ های دیگر برقو زده می باشد که برای پینهای محکم کننده ی ماتریکس به کفشک است.این کار باعث ثابت شدن مکان ماتریکس روی کفشک می شود.نمای بالایی نمای پلان است .نمای پایین و سمت چپ مقطع حفره های پولک زنی و سوراخکاری می باشد.خطوط با زاویه 45 که خطوط سطح مقطع نامیده می شود، به این معنی است که مقطع مرکز قالب در نظر گرفته شده است و قسمت برش خورده را نمایش می دهند. به طور مشابه نمای راست نیز مقطعی از

ایستگاه پولک زنی را نمایش می دهد. سوراخی پیچ شده در قسمت چپ و سوراخی برقو زده شده در قمت راست نیز مشاهده می شود.اینها برای پیچها و پینهایی است که ماتریس را به قسمت های دیگر قالب متصل می کند.رسم مقطع قالب به معنی برش و جدا کردن قسمتی از قالب جهت نمایندن خطوط حفره ها و فضاهای داخلی روش مرسومی است. بنابراین قالب ساز راحتر از حالتی که فقط نماهای خارجی نشان داده شده، می تواند نقشه را بخواند. زیرا در نقشه های نما خطوط و خط چینهای بسیاری نشانداده شده است. همیشه باید به خاطر داشت آنچه

رسم شده است در حقیقت نوعی زبان گویشی است. نقشه ی یک قالب نوعی خلاصه نویسی می باشد که از آن برای انتقال اطلاعات زیادی به قالب ساز استفاده می شود. هر آنچه باعث آسانتر شدن نقشه خوانی برای قالبساز شود، باعث صرفه جویی زمان زیادی در کار گاه خواهد شد.
با توجه به شکل 1-7 اکنون ملاحظه می شود که چگونه به آسانی می توان سه نما از قالب را تصور کرد:و این همان کاری است که قالب ساز جهت ساخت قالب باید انجام دهد.
12-سنبه پولک زنی
این قطعه سنبه باعث کنده شدن قطعاتیاز نوار تغذیه می شود. لبه های برنده، به ابعاد و شکل قطعه مورد نظر می باشد. یک لبه در بالا باعث اتصال و بسته شدن سنبه به کفشک بالا خواهد شد. این اتصال به وسیله ی پینها و پیچهایی خواهد بود.دو سوراخ برقوزده شده بر روی سنبه وجود دارد که برای نگه داشتن راهنماها می باشد.این راهنماها باعث قرار گیری صحیح نوار تغذیه پیش از عمل پولک زنی می شود.جای نماهای سنبه را در روی نقشه قالب می توان تعیین کرد. این عمل باعث افزایش توانایی در نقشه خوانی خواهد شد.

 

13- سنبه ی سوراخکاری
این سنبه باعث ایجاد سوراخ روی نوار تغذیه و یا روی قطعه ی پولک زنی شده، می شود. این سنبه ها معمولا حالت مدور داشته و دارای گرده ای برای نگه داشتن آن در صفحه ی نگه دارنده می باشد، هنگامی که یک سنبه ی سوراخکاری در نوار تغذیه نفوذ می کند، ماده ی نوار شدیدا به دور آن می چسبدو باید وسیله ای جهت جدا سازی نوار تغذیه و یا مواد اضافی از سنبه، تعبیه شود. چنین وسیله ای صفحه ی جدا کننده نامیده می شود

14 ـ صفحه سنبه گیر
صفحه ای فولادی و ماشینکاری شده می باشد که سنبه ها را از طریق سرهایشان بر روی کفشک بالا نگه می دارد. سنبه ها در حفره هایی که در صحفه سنبه گیر برای آنها تعبیه شده است ، جازده شده ودر جایشان محکم می شوند. چهار پیچ و دو پین باعث بسته و محکم شدن صفحه نگه دارنده و سنبه ها به کفشک بالا می شود. پیچشها از جدایش صفحه نگه دارنده و کفشک بالا جلوگیری می کنند وپینها که به دقت سنگ زنی شده اند با فشار در صفحه نگه دارنده و کفشک بالا جاز ده شده اند و از حرکت این دو روی هم جلوگیری می کند. می توان نماهای روبرو و پلان سنبه گیر را در شکل 1-7 مشخص کرد.

15 ـ راهنماها
راهنماها که سرآنها به صورت دوکی شکل ساخته شده اند ، در داخل سوراخهایی که در مرحله های قبل ایجاد شده است قرار می گیرد. سرهای دوکی شکل به هنگام قرار گرفتن در سوراخها ، باعث می شود تا نوار تغذیه پیش از اجرای پولک زنی درجای درست و دقیق قرارگیرد.بخش11
« روش طراحی راهنما» ، روشهای گوناگون به کارگیری این قطعات را نشان می شدهد.
16 ـ دیوار پشتی کانال تغذیه
این قطعه که نوار فولادی نسبتاً کم ضخامتی می باشد ، به نحوی راهنمای حرکت نوار تغذیه هنگام پیشروی نوار خواهد بود و همواره نوار تغذیه به آن تکیه دارد. دیواره جلویی نیز نوار فولادی با همان ضخامت اما با عرض کمتر می باشد که نوار تغذیه از میان آن و دیوار پتشی کانال عبور می کند و در عین حال برروی قسمت پایین قالب (ماتریس) نیز قرار گرفته است. فاصله بین این دو دیواره معمولاً بیشتر از عرض نوار تغذیه می باشد. این کار اجازه می دهد تا عرض نوارهای تغذیه تا حدودی جای کم و زیاد شدن داشته باشند.
17 ـ استپ انگشتی

این قطعه باعث می شود تا نوار تغذیه برای ایستگاه اول در مکان مناسب قرار گیرد. در قالبهای چند مرحله ای که دارای چند ایستگاه می باشند ، استپهای انگشتی متعددی در مراحل مختلف وجود دارد که باعث ایست متعدد نوار پیش از رسیدن به استپ اتوماتیک خواهد شد. این استپهای انگشتی در قسمت زیرین دارای قسمیت ماشین کاری شده می باشند که حرکت آنها را در فاصله مناسب محدود می کند. بخش 13 « روش طراحی استپهای انگشتی» روش های گوناگون به کارگیری این قطعه را معرفی می کند.

18 ـ استپ اتوماتیک
این قطعه به صورت خودکار باعث ایست و قرارگیری دقیق نوار تغذیه به هنگام عبور از قالب می شود. شخص به سادگی نوار را به طرف جلو فشار می دهد و هنگام برخورد نوار تغذیه با استپ خودکار این قطعه باعث ایست حرکت نوار شده ودر عین حال قطعات فلز توسط سوراخکاری و پولک زنی از نوار جدا می شود. سپس به طور خودکار این قطعه به نوار اجازه حرکت می دهد تا به ایستگاه بعدی برسد. آنگاه دوباره باعث ایست نوار شده ومراحل سوراخکاری و پولک زنی بعدی شروع می شود.

19 ـ صفحه جداکننده
این صفحه باعث جداشدن نوار تغذیه از سنبه های سوراخکاری و پولک زنی می شود. دو نوع از این صفحه موجود می باشد : صفحه جداکننده فنردار و صفحه جداکننده ثابت مانند آنچه در
شکل –19 آمده است.
در این قطعه شیاری مانند A ماشینکاری شده است که استپ اتوماتیک در آن عمل می کند. شکاف دیگری B در سمت راست آن تعبیه شده است که باعث آسانی ورود نوار تغذیه جدید به داخل قالب می شود.

20ـ اتصال دهنده ها
این اجزاء باعث اتصال قسمتهای مختلف یک قالب به هم می شود. شکل 1-20 یک پیچ آلن معمول را نشان می دهد. این قطعات از تولیدکنندگان متعددی در دسترس هستند و همگی دارای یک قسمت رزوه شده و کلگی بزرگ و گرد هستند که در آن ایجاد آچارخور داخلی شش گوش شده است. تمامی اتصالات به کار رفته در قالبها در بخش 16 «روش به کارگیری اتصال دهنده ها» ، مورد بحث قرار می گیرند. همچنین دستورالعملهایی جهت انتخاب مناسب برای موارد مختلف ارائه شده است. همانند موارد پیشین می توان این قطعات را در نقشه قالب
شکل 1-7 مشخص نمود. توجه شود که در نماهای برش ، پیچها در یک طرف و پینها در طرف دیگر مشخص شده است.
21 ـ کفشکهای قالب
این قطعات با چهار نما در شکل 1-21 نشانداده شده اند. در پایین سمت چپ مقطعی است. از میان تمام قالب نمایش داده شده است. نمای مجاور ، پایین سمت راست ، نیز یک نمای برش می باشد و به نحوی رسم شده است که تمام حفره ها و سوراخهای کفشکها را به وضوح نشان دهد.
نمای بالا سمت چپ ، پلان کفشک پایینی است که بدون کفشک بالا نشان داده شده است.

کفشک بالا ، در بالا سمت راست و به صورت برگردانده شده نشانداده شده است. سنبه ها در شکل 1-7 با خطوط توپر وسیاه رسم شده اند. در حالتی که کفشک بالا به صورت معمول باشد ، خطوطی که نمایشگر سنبه هاست ، همگی به صورت مخفی و خط چین خواهد بود ونقشه پر از خطوط گیج کننده و درهم خواهد شد. دلیل دیگر برگرداندن کفشک بالا جهت نقشه کشی این است که با این عمل همان وضعیتی ایجاد خواهد شد که قالبساز هنگام مونتاژ قطعات روی کفشکها روی میز کار ایجاد می کند ، بنابراین خواندن نقشه برای وی آسناتر خواهد بود

.
22ـ اندازه گیری و یادداشتها
هنگامی که طراحی قالب کامل شد ، تمامی ابعاد و یادداشتها به آن اضافه می شود. این توضیحات مربوط به کفشکها می باشد و به قالبساز دقیقاً می گوید که چه کفشکی سفارش دهد و یا اطلاعات لازم برای قطر دنباله ، نوع راهنمای کفشکها و بوشها ، طول و قطر راهنمای کفشکها را نشان میدهد.
23ـ لیست قطعات و مواد
این لیست در انتهای کار تکمیل می شود (شکل 1-23) . این فهرست اطلاعات لازم و خصوصیات مورد نظر جهت سفارش قطعات استاندارد و همچنین جهت برش فولاد در ابعاد صحیح را ارائه می کند. این مواد در انبار بریده و مونتاژ شده و به همراه نقشه ای کامل از قالب در یک سینی در انتها باید هر آنچه که قالبساز جهت ساخت قالب به آن نیاز دارد را شامل شود. همچنین کفکشها و قطعات اتصال نیز به همراه محتویات این مجموعه می باشد.

تهیه قالب
اکنون به مراحلی که برای طراحی ، ساخت و بازرسی یک قالب نمونه بکار می رود ، پرداخته می شود . در عین حال نظری هم به عملکرد کارگاه پرس ، کارگاه ابزار و مجموعه تولیدی خواهد بود.
محصول
ابتدا باید محصولی که تولید شود ، مورد توجه قرار می گیرد ، بخش مهندسی محصول ، محصول را طراحی می کند. در بیشتر مجموعه ها محصول سال به سال به جهت تغییر مدل و همچنین به دلیل تغییر احتیاجات مشتری دچار تحول و بهبود می شود. بعد از این که مدیریت برای فرم نهایی محصول و یا بهبود محصول تصمیم نهایی را گرفت. دستورالعملی به بخش طراحی پروسه می فرستد تا خط مشی قسمتهای مختلف تولیدی لازم را مشخص می کند. سپس مهندسان پروسه ترتیب اعمال تولیدی را مشخص نموده و تصمیم می گیرند که چه چیزهایی باید استفاده شود. آنها از بخش ابزار می خواهند تا تمامی قیود و گیره ها ، ابزارهای برش و قالبهای مورد نیاز جهت تولید بهینه قطعات را فراهم آورد.

قطعه
قطعه ای که قرار است ماشین کاری ، شکل دهی ، پرس و یا بررسی شود. با یکی از سه نام زیر نامیده می شود.
1ـ قطعه 2ـ کـار 3ـ قطعه کار
قطعه عنوان بهتری می باشد اما قطعه کار نیز به عنوان جایگزین در سرتاسر کتاب استفاده می شود. نقشه چاپ شده ای که قطعه ، کار و یا قطعه کار روی آن نمایش داده است، نقشه قطعه نامیده میشود که ممکن است یک اوزالید و یا در بیشتر موارد یک اوزالید سفید و آبی باشد. بنابراین در طراحی یک قالب برای تولید قطعه ای پرش شده ، کار طراحان قالب از نقشه قطعه آغاز می شود.
فرآیند تولید
آنچه در ادامه می آید ترتیبی از اعمال و دستورالعملهایی که جهت ساخت یک قطعه پرسکاری می رود از مرحله طرح شروع می شود. اینها اصولاً همان مراحلی هستند که در پروژه های بزرگ و متوسط باید به کار گرفته شوند. پس از آنکه طراح محصول ، طرح و نقشه مونتاژ محصول ، مورد نظر را تهیه کرد ، بخش مهندسی مبادرت به تهیه نقشه های جزئیات از هر قطعه محصول کرده تا در کارگاه ساخته شود. این نقشه ها شامل تمامی نماها ، ابعاد و توضیحاتی که نمایانگر نکات جزئی قطعه باشد ، خواهد بود.

چاپهایی از این نقشه های جزئیات به بخش فرآیند تولید و یا بخش پروسه فرستاده می شود . اگر قطعاتی پرسکاری شده لازم باشد ، حالا وظیفه نیروی انسانی این قسمت است که مشخص کند این قطعات چگونه ساخته شود. آنها مشخص می کنند که به چند مرحله و عمل احتیاج می باشد و این که چه پرسهایی جهت ساخت باید مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین ، بخش اخیر وظیفه دارد نحوه و ترتیب اعمال تولیدی را مشخص کند.
این اطلاعات در فرمی که برگه فرآیند نامیده می شود ، منعکس می گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان فایل ورد (word) دارای 69 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان فایل ورد (word) :

چکیده :
هدف از این پژوهش بدست آوردن میزان اضطراب بیمارن قلبی بیمارستان بوعلی قزوین با استفاده از پرسشنامه 16 عاملی کتل فرم E ( کتل ، ایبر ، تاتسوتوکا ، 1970 ) بود ، به همین منظور 40 نفر از بیماران بیماسرتان بوعلی استان قزوین با روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند ، پرسشنامه 16 عاملی شخصیت کتل ، فرم E ( 16PF-E ) با روش مصاحبه انفرادی تکمیل شد . با استفاده از تحلیل عاملی ، روایی آزمون مورد بررسی قرار گرفت . بر اساس نتایج بدست آمده

ارزش ویژه 16 عامل بالاتر از یک بود که نشان دهنده وجود که نشان دهنده وجود روایی عاملی پرسشنامه است . با روش آلفای کرونباخ ، پایایی آزمون با خطای معیار اندازه گیری 015/1 برابر 51/0 به دست آمد . ضرایب روایی برای 16 عامل حداقل شرط لازم را داشتند . پس از تحلیل داده ها ، به منظور تفسیر نمره های خام هر عامل به طور جداگانه هنجارهای درصدی و هنجار نمره های استاندارد دهگانه ( Sten ) تهیه گردید .

فصل اول
طرح تحقیق

طرح تحقیق :
بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان بوعلی استان قزوین با استفاده از آزمون کتل .

واژه های کلیدی :
اضطراب Aپروژه دانشجویی مقاله بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان فایل ورد (word) iety ، بیمارن قلبی ، آزمون اضطراب 16 عاملی کتل

مقدمه
اضطراب اغلب از زمان کودکی و طفولیت شروع می‌شود. بنابراین تشخیص علائم زود هنگام این اختلالات از اهمیت خاص کلینیکی برخوردار است. مطالعات در این زمینه روی دو قلوهایی که پدر و مادر مضطرب داشتند شروع شده و ثابت شده است که اختلالات اضطرابی به شدت در فرزندان دوقلوی والدین مضطرب، حتی آنانکه در محیطهای مختلف بزرگ شده‌اند، بیشتر است. در این زمینه ژنهای مخصوصی که واسطه‌های شیمیایی مجزایی را تولید می‌کنند شناخته شده است

بیان مسئله :
استرس و اضطراب کلماتی هستند که در زندگی روزمره، برای توصیف حالات و احساسات بسیار استفاده می‌شوند: به طور مثال، به‌هنگام سخنرانی در برابر جمع، به‌هنگام امتحان، به‌هنگام مشکلات مادی، تاُخیر سر یک قرار و ; هنگامی که در شرایطی چون شرایط فوق، در سخنان خود از این دو کلمه استفاده می‌کنیم، توجه چندانی به تفاوت موجود میان آن دو نداریم. ولی به طور مثال هنگام سخن گفتن از مشکلات روحی شایع در کودکان و نوجوانان، باید دقیق تر

بود و تفاوت میان استرس و اضطراب را به خوبی درک کرد. در روان‌شناسی، اضطراب مرحله‌ی پیشرفته‌ی استرس مزمن است، که هنگامی به صورت یک مشکل بهداشت روانی در می‌آید که برای فرد یا اطرافیانش رنج و ناراحتی به‌وجود آورد یا مانع رسیدن او به اهدافش شود و یا در انجام کار های روزانه و عادی او اختلال ایجاد کند.

اضطراب هنگامی در فرد بروز می‌کند که شرایط استرس‌زا در زندگی او بیش از حد طولانی شود یا به‌طور مکرر رخ دهد، و یا اینکه دستگاه عصبی بدن نتواند به مرحله مقاومت تنیدگی پایان دهد و بدن برای مدتی طولانی همچنان بسیج باقی بماند. در این صورت بدن فرسوده و در برابر بیماری‌های جسمی و روانی (مانند اضطراب) آسیب‌پذیر می‌شود.

اهمیت و ضرورت تحقیق :
زمانی که افراد به مدت نسبتاً طولانی در معرض اضطراب مزمن (Chronic aپروژه دانشجویی مقاله بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان فایل ورد (word) iety) قرار می‌گیرند، سیستم‌های عصبی رتیکلوآندوتلیال (Reticlo endothelial system-R.A.S) آنها به گونه‌ای خود را تنظیم می‌نمایند که فرد به طور طبیعی در حالت بیداری، هوشیاری بیشتری را نسبت به وقایع اطراف خویش نشان می‌دهد. این امر طبیعتاً سبب می‌شود که نیاز به محرک خارجی در آنها کمتر شده و تا زمانی که منبع اضطراب کشف و رفع نگردد به سوی درونگرایی متمایل می‌شوند. (بنزیگرـ 1999).

با توجه به موارد فوق مشاهده می‌شود که وجود اضطراب در افراد جامعه تأثیر بسزایی در میزان درونگرایی و برون‌گرایی آنها دارد. به گونه‌ای که ممکن است یک فرد برون‌گرا در اثر شدت فشارهای وارده ناشی از اضطراب به تدریج به فردی درون‌گرا تبدیل شود و در صورتیکه این فشار همچنان ادامه داشته باشد ممکن است در افرادی که با مشاغل اجتماعی سر و کار دارند و باید در تعامل دایم با جامعه باشند سبب کاهش شدید کارآیی آنها بشود. این موضوع در جامعه معلمان بسیار حائز اهمیت است.

براساس دیدگاه آیزنگ نظریه یونگ مبنی بر اینکه «درونگرایی به عنوان یک حالت روانشناختی طبیعی در شرایط خاص محیطی است» کاملاً صحیح می‌باشد و این امر مبتنی بر خواص فیزیولوژیکی بدن است و به عنوان یک واکنش طبیعی در برابر اضطراب تلقی می‌شود.
از سوی دیگر افراد درونگرا در مواردی که جامعه‌شان افراد برون‌گرا مورد تقدیر و ستایش قرار می‌گیرند، دچار خجالت زدگی شده و احساس کم ارزشی می‌کنند (آرون ـ 1996).

همچنین بسیاری از افرادی که در معرض اضطرابهای مداوم قرار می‌گیرند ممکن است نسبت به زندگی دارای دیدگاه منفی شوند. ولی باید اعلام نمود که اضطراب در زندگی افراد به علت انتخابی است که آنها برای ادامه زندگی خویش انجام داده‌اند و این انتخاب بنا به هر دلیلی ممکن است آنها را با مشکلات مواجه کرده باشد. اما نکته مهم این است که تمایل افراد به درون‌گرایی در زمان رویارویی با اضطراب‌های ممتد این توانایی را به آنها می‌دهد که با تمرکز بیشتری به مشکل خود توجه نموده و نهایتاً درحل آن مشکل کوشش نموده و موفق شوند.

در این موارد افراد درون‌گرا با دقت هر چه تمام‌تر که به جمع‌آوری اطلاعات در خصوص علل بروز مشکلات و چگونگی رفع آنها می‌پرازند.(Aron, Elaine w. )و آنقدر کوشش می‌کنند تا نهایتاً با حل مشکلات مورد نظر به طور طبیعی به دیدگاه مثبت نسبت به زندگی دست می‌یابند.
دراینجا باید به نظریه آیزنک اشاره نماییم که بروز درون‌گرایی و برون‌گرایی در افراد همیشه حالت نسبی داشته و در ارتباط با وقایع خارجی زندگی آنها می‌باشد به صورتی که در شرایط مناسب افراد دارای یک حد تعادل در رفتارهای درون‌گرا و برون‌گرای خویش بوده و براساس شرایط زندگی خویش ممکن است بیشتر به سوی درون‌گرایی و یا برون‌گرایی متمایل شوند.

به طور مثال فردی که درحالت عادی برون‌گرا است ممکن است پس از تماس طولانی مدت با اضطراب مزمن تبدیل به یک فرد درون‌گرا بشود و پس از رفع اضطراب می‌تواند دوباره به شخصیت برون‌گرای خویش برگشت نماید. (آیزنک Eysenek- 1981).
بنابراین با توجه به روابط پویا و دینامیک ما بین دو بعد رفتاری درونگرایی و برون‌گرایی و ارتباط آن با اضطراب، اهمیت این امر مشاهده می‌‌شود.
Eysenck, Hans J. A Model of Personality, Springer-Verlag, Berlin, 1981.

از پرسشنامه مربوط به 16 فاکتور شخصیتی (16PF) که توسط کاتل (Cattel) و اِبِر (Eber) و تاتسوکا (Tatsuoka) در 1986 طراحی شده است برای ارزیابی جنبه‌های شخصیتی افراداستفاده می‌‌شود. در این پرسشنامه اختصاصاً سوالات مربوط به چهارگونه شخصیتی شامل برون‌گرایی، درون‌گرایی، اضطراب
شدید و اضطراب خفیف استخراج و ارائه می‌شوند

هدف های کلی تحقیق :
بدست آوردن وضعیت اضطراب در بیماران قلبی بیمارستان بوعلی قزوین میباشد .

هدف های جزئی تحقیق :
بدست آوردن رابطه اضطراب بیماران قلبی استان قزوین با عوامل موثر برآن ، مانند عوامل محیطی ، عوامل روانی و ;

فرضیه ها :
فرضیه اول :
میان میزان اضطراب بیماران قلبی بیمارستان بوعلی قزوین و عوامل محیطی رابطه معنی دار وجود دارد .
فرضیه دوم :
میان میزان اضطراب بیماران قلبی بیمارستان بوعلی قزوین و عوامل محیطی رابطه معنی دار وجود ندارد .

متغییر های تحقیق :
متغییر مستقل :
اضطراب
متغییر وابسطه :
عوامل محیطی

تعاریف عملیاتی متغییر ها :
اضطراب :
اضطراب‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ احساس‌ ناراحت‌کننده‌ و مبهم‌ ترس‌ ، وحشت ‌، یا خطر با منشای‌ ناشناخته‌ که‌ بر فرد مستولی‌ می‌گردد. برای‌ بعضی‌ از افراد این‌ حالت‌ ممکن‌ است‌ ناگهانی‌ روی‌ دهد و بر طرف‌ شود، اما برای‌ بعضی‌ دیگر این‌ حالت‌ به‌ صورت‌ مزمن‌ در می‌آید. اضطراب‌ از نظر علمی‌ چندین‌ نوع‌ دارد: اضطراب‌ حاد ناشی‌ از موقعیتی‌ خاص ‌، اختلال‌ در تطابق‌ یافتن‌ با شرایط‌ تازه ‌، اختلال‌ اضطرابی‌ عمومی‌ شده ‌، اختلال‌ هراس ‌، اختلال‌ تنش‌زای‌ پس‌ از حادثه ‌، ترس‌ مرض‌گونه‌ و اختلال‌ وسواسی‌ ـ جبری.

تعریف واژه ها :
اضطراب: aپروژه دانشجویی مقاله بررسی وضعیت اضطراب بیماران قلبی بیمارستان فایل ورد (word) iety
ـ تعریف نظری:
اضطراب یک ترس درونی شده است از اینکه مبادا تجارت دردآور گذشته تکرار شوند. از دیدگاه فروید فروید کششهای غریزی نامطلوب موجب اضطراب می‌شوند. اضطراب با احساس ترس مترادف است با این تفاوت که ترس منشاء خارجی دارد ولی اضطراب منشاء درونی دارد. (شفیع‌آبادی ـ 1378 ص 52).

درون گرایی: Introversion
ـ تعریف نظری: رفتاری است که با دیدگاه درونی ذهنی همراه بوده و فرد درون گرا آمادگی بیشتری برای خود داری و تسلط بر نفس از خود نشان می‌دهد. این افراد کمتر تمایل به حضور در جمع دارند و و بیشتر دقت خود را به مطالعه و فعالیتهای ذهنی انفرادی می‌گذرانند. (آیزنگ ـ 1947).

برون گرایی: (Extraversion)
ـ تعریف نظری: رفتاری است که با دیدگاه عینی و خارجی مشخص شده و با فعالیت عملی بالاتری همراه است، افراد برون‌گرا (آمادگی کمتری برای تسلط بر نفس خویش برخوردارند. (آیزنگ ـ 1947).
از پرسشنامه (MBTI) (Myers-Briggs) برای ارزیابی میزان برون‌گرایی ـ درون‌گرایی و از پرسشنامه اضطراب (State-Trait) برای ارزیابی میزان اضطراب استفاده خواهد شد.
در پرسشنامه 16PF که توضیح داده شد هر چهار موضوع درون‌گرایی ـ برون‌گرایی، اضطراب خفیف و شدید با هم قابل محاسبه هستند

فصل دوم
ادبیات و پیشینه تحقیق

الف : ادبیات موضوع
پیشینه پژوهش :
کتل ( 1965 ) بر مبنای نتایج پژوهش های تحلیل عوامل ، تعدادی پرسشنامه شخصیت تهیه کرد که مشهورترین آنها پرسشنامه 16 عاملی شخصیت است . این آزمون که مخصوص افراد 16 سال به بالاست ، 16 نمره برای 16 صفت شخصیتی به دست می دهد ( کتل ، ایبر و تاتسوکل ، 1970 ) ، کتل 5 فرم برای این آزمون تهیه کرده است .
مناسب ترین فرم 16PF برای افرادی که تحصیلات بالا دارند و کسانی که فارغ التحصیل موفق و پیشرفته دبیرستان یا بالاتر هستند ، فرم A و B با سطح پایه خواندن 5/7 میباشد ، به طور آشکار ، ترکیب این دو فرم نسبت به هم یکی از فرم ها به تنهایی ، اندازه گیری عینی تری از شخصیت فرد به دست می دهد .

برای افراد با سطح فرهنگی – اجتماعی متوسط که قادر به خواندن روزنامه با درک متوسط میباشند ، فرم های C و D با سطح پایه خواندن 5/6 مناسب تر است ، فرم E برای افرادی که مهارت های خواندن آنها زیر سطح پایه ششم است ، مناسب است ( کتل و همکاران ، 1970 ) . فرم E همان عوامل شخصیتی را که در فرم های دیگر به کار می روند اندازه گیری می کند ، به طور خلاصه می توان بیان کرد که پرسشنامه شخصیتی 16 عاملی کتل بعد از پرسشنامه چند وجهی شخصیتی مینه سوتا ( MMPI ) بیش از سایر آزمون های شخصیت مورد استفاده روان شناسان و روان پزشکاه قرار گرفته و پذیرفته شده است ( گراهام و لیلی ، 1984 ) .

کتل ، گسترده ترین مطالعه درباره شخصیت را انجام داده است ، از بین نظریه پردازانی که بر اساس تحلیل عوامل به بررسی شخصیت پرداخته اند ، نظریه شخصیت کتل جامع ترین و وسیع ترین نظریه است . کتل ( 1957 ) معتقد است که نظریه شخصیت باید هدفش این باشد که رفتار آدمی را در شرایط مختلف پیش بینی کند . وی 16 عامل را به عنوان صفات بنیادی و زیربنایی شخصیت شناسایی کرده است و به هر عامل دو نام داده است ، یکی برای نمره های بالا و

 بگذارد خودداری می کرد چون معتقد بود که واژه ها برای بیان این مفاهیم روان شناسی نارسا هستند ، به همین دلیل آنها را با حروف الفبا معرفی کرد و برای آنها توضیحاتی داد ، وی به منظور پوشاندن مفاهیم آماری عامل ها و نیز برای اینکه مفاهیم کاملا آشکاری را از آنها ارائه ندهد برای هر عامل نامهای خاصی را ابداع نموده است و مثلا برای عامل 1 لغت premsia را که خلاصه چند کلمه است ، انتخاب کرده است ( شریفی ، 1373 ) ، 16 عامل شخصیتی پرسشنامه 16PF در جدول 1 نشان داده شده است .

سنجش و ارزیابی اختلال‌های اضطرابی
به طور کلی، برای سنجش و ارزیابی اضطراب از شش روش زیر استفاده می‌شود:
ـ مقیاس‌های خود گزارشی مانند پرسشنامه‌
ـ مقیاس‌های مبنی بر مصاحبه و درجه‌بندی توسط مصاحبه‌گر
ـ مصاحبه‌های تشخیصی که توسط متخصص صورت می‌گیرد
ـ ارزیابی توسط اطرافیان مانند والدین، همسالان ومعلم
ـ سنجش سایکوفیزیولوژیک مانند اندازه‌گیری میزان تنش عضلانی
ـ و مشاهده‌ی رفتاری در موقعیت‌های طبیعی یا آزمایشی

با وجود شیوه‌های مختلفی که برای سنجش و ارزیابی اضطراب ذکر شد، این حوزه با مشکلاتی روبه‌رو است.
در اینجا به چالش‌هایی که در حوزه‌ی پیشگیری با آن روبه رو هستیم، پرداخته خواهد شد.
چالش‌های ارزیابی در حوزه‌ی پیشگیری هم علمی است و هم مفهومی، که عبارتند از:

1) نظریه‌هایی که درباره‌ی آسیب‌پذیری به اختلال‌های اضطرابی وجود دارند، هنوز با ابزارهای لازم برای غربالگری و ارزیابی روا و پایا، منطبق نیستند. به عبارت دیگر ابزارهای موجود کمتر به عوامل خطرپذیری و حفاظتی در برابر اضطراب، اختصاص یافته‌اند.

2) پیشگیری در حیطه‌ی اختلال‌های اضطرابی و خلقی، نسبتا جدید است و ابزارهای اختصاصی در این زمینه ساخته نشده است.
3) پژوهش‌های پیشگیری نیازمند ارزیابی مستمر در یک دوره‌ی زمانی طولانی مدت است. این مساله مشکلاتی را در زمینه‌ی ارزیابی ایجاد می‌کند. علاوه بر این اغلب ابزارهای موجود علائم و نشانه‌های مقطعی یا کوتاه مدت را می‌سنجند.

4) ماهیت اضطراب و اختلال‌های آن ارزیابی را با مشکل مواجه می‌کند. برای مثال در اغلب اختلال‌های اضطرابی فرد غیر منطقی بودن علائم را درک می‌کند و یا برخی از علائم به حوزه‌هایی مربوط می‌شود که فرد در جریان ارزیابی روی آن‌ها سرپوش می گذارد.
5) ارزیابی در حوزه‌ی پیشگیری نیاز به هزینه‌های بالایی دارد، به ویژه اگر لازم باشد از سنجش سایکوفیزیولوژیک یا روش مصاحبه استفاده شود.

موانع موجود در پیشگیری از اضطراب
در حالی که تشخیص عقل سلیم بر این بوده و هست که ” پیشگیری بهتر از درمان است ” ، این‌که تا این حد به مقوله‌ی پیشگیری از اختلال‌های روانی کمتر پرداخته شده است، جای بحث و بررسی وجود دارد. نخستین پژوهش در زمینه‌ی پیشگیری از اضطراب در سال 1942 گزارش شده است و از آن تاریخ تاکنون پژوهش‌های پیشگیری و مطالعات انجام شده در این حوزه، رشد کندی داشته‌اند. با وجود پیشرفت‌های بسیاری که در درمان اختلال‌های اضطرابی صورت گرفته، اما پیشگیری از اضطراب کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

علل و موانع موجود که به این مساله کمک کرده‌اند، به شرح زیر می‌باشد:
1) تابوی عمومی این اختلال‌ها؛
داشتن اختلال‌های روانی و به طبع آن اختلال‌های اضطرابی ننگ و رسوایی تلقی می‌شود. به نظر می‌رسد فرهنگ عامه هنوز اختلال‌های اضطرابی را به‌عنوان بیماری نپذیرفته است.

2) ناآْگاهی از درمان‌های موجود؛
نادیده انگاری عموم از این واقعیت که مداخلات موثری برای این اختلال‌ها وجود دارد و می‌توان از بروز این مشکلات پیشگیری کرد.

3) نقص‌های تئوریک در زمینه‌ی پیشگیری؛

دانش نظری در زمینه‌ی پیشگیری از اضطراب هنوز به مرحله‌ای نرسیده است که مدل‌ها و مداخلات اختصاصی در پیشگیری از اضطراب ارائه دهند.
4) شناخت کم از مکانیسم‌هایی که عوامل خطرپذیری و محافظت کننده را با درمان پیوند می‌دهد.
5) مشکل در شناسایی، تعریف و طبقه‌بندی اختلال‌های روانی

6) سردرگمی و عدم توافق بر سر تعریف‌های بنیادین در حوزه‌ی پیشگیری و سلامت روان
7) مشکلات اجرایی، قانون‌گذاری ( سیاست‌گذاری ) و اقتصادی در زمینه‌ی پیشگیری از اختلال‌های روانی
8) مسائل فرهنگی وعوامل جغرافیایی انسانی که در شناخت و مداخله‌ در زمینه‌ی اختلال‌های اضطرابی تاثیر گذار هستند.
9) وجود مشکلات پزشکی همراه با اختلال‌های اضطرابی مانند زخم معده و سردرد تنشی که باعث خارج شدن افراد از سیستم بهداشت روان می‌شود.

پژوهش در حوزه‌ی پیشگیری از اضطراب
موسسه ملی سلامت روان ( NIMH) پژوهش‌های انجام شده در زمینه‌ی پیشگیری را به سه گروه تقسیم کرده است:
الف) پژوهش‌های پیش مداخله در زمینه پیشگیری، این پژوهش‌ها به سبب شناسی، عوامل خطرپذیری و حفاظتی اختلال می‌پردازند.
ب) پژوهش‌های مرتبط با مداخلات پیشگیری، که کارایی و اثربخشی مداخلات را در جامعه یا گروه‌های خاص ارزیابی می‌کنند.
ج) پژوهش‌های مرتبط با نظام‌ خدمات پیشگیری، که اجرا و اشاعه‌ی خدمات پیشگیری، سیاست‌گذاری، بررسی تاثیر اقتصادی مداخلات پیشگیری و نظام‌های خدماتی را هدف پژوهش‌های خود قرار می‌دهند.

پژوهش‌های انجام شده در هر یک از این حوزه‌ها باید برای هر یک از پرسش‌های زیر، پاسخی داشته باشند.
این پرسش‌ها عبارتند از:
ـ اغلب مداخلات پیشگیری ( به ویژه در سطح جامع) در گروه کودک و نوجوان صورت می‌گیرد. آیا ابزارهای مناسب و وابسته به هدف برای ارزیابی به کار رفته است؟ ـ آیا نمونه، افراد در معرض خطر را پوشش داده است؟
ـ آیا حجم نمونه کافی بوده است؟
ـ اگر مداخله‌ای انجام شده، آیا این مداخله به نحو مطلوب و مبتنی بر شواهد علمی صورت گرفته است؟
ـ آیا مداخلات اثر مورد انتظار را در بر داشته است؟
ـ علاوه بر کاهش علائم یا بهبودی مشکلات، آیا مداخلات انجام شده کیفیت زندگی فرد را افزایش داده و باعث ارتقای سلامت فرد شده است؟

مداخلات پیشگیرانه موثر
هدف اصلی از مدل‌های نظری و شناخت عوامل آسیب‌پذیری و حفاظتی برای اختلال‌های اضطرابی ارائه راهکارهای مناسب و اثربخش برای پیشگیری از اضطراب است.
لذا مداخلات مورد نظر باید شاخص‌ها و عوامل زیر را در نظر داشته باشند:
1) راهبردهایی که در مداخلات پیشگیرانه استفاده می‌شوند، تغییرات رفتاری ایجاد کرده و احتمال وقوع علامت‌ها را کاهش دهند. در این رابطه لازم است مکانیسم اثر مداخلات نیز شناخته شوند.

2) چه کسانی باید مداخلات پیشگیرانه را دریافت کنند و این مداخلات باید تحت چه شرایط و موقعیت‌هایی اجرا شوند؟
3) مداخلات چگونه اجرا شوند؟ این مداخلات در چه تعداد جلسه و چه بازه‌ی زمانی‌ای انجام ‌شوند؟
4) مداخلات چه میزان هزینه‌ی اقتصادی و نیروی انسانی در بر خواهند داشت؟

5) در انجام مداخلات پیشگیرانه احتمال بیشتری از عدم همکاری افراد نمونه و ریزش وجود دارد، چگونه می‌توان این مساله را کنترل و یا میزان آن را کم کرد؟
6) اثربخشی و نتیجه‌ی مطالعات باید پیگیری طولانی مدت را به همراه داشته باشد. اغلب مطالعاتی که با حمایت موسسه ملی بهداشت روان انجام می‌شوند بین 1 تا 6 سال پیگیری می‌شوند.

7) مسائل اخلاقی در جریان اجرای مداخلات و پژوهش‌های پیشگیری از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند و باید به آن‌ها توجه شود.
در خصوص این‌که چه راهبردهایی برای پیشگیری از اضطراب لازم است تا آموزش داده شوند، هنوز در ابتدای راه هستیم. مداخلاتی که تاکنون در زمینه‌ی پیشگیری از اضطراب صورت گرفته‌اند، شیوه‌های مختلفی را به کار برده‌اند که اغلب آن‌ها تکنیک‌های ساده شده‌ای هستند که در درمان اختلال‌های اضطرابی و افسردگی به کار برده می‌شوند. با توجه به عوامل خطرپذیری و حفاظتی که ذکر آن گذشت، به نظر می‌رسد مداخلات پیشگیری باید حوزه‌های زیر را پوشش دهند:

1) آموزش درباره‌ی شناخت اختلال‌های اضطرابی؛ مهارت چالش با شناخت‌های ناکارآمد، غیر واقع گرایانه و تهدید کننده؛ بالا بردن ادراک مقابله و کنترل محیط و عوامل اضطراب زا.
2) آموزش مهارت‌های حل مساله و سبک‌های مقابله‌ای سازگارانه و انتخاب استراتژی نزدیک شدن ( به جای اجتناب ) درمواقع لازم. مواجهه با موقعیت‌ها و رویدادهای اضطراب زا، مکانیسم اصلی در مداخلات مرتبط با اضطراب است.
3) آموزش‌های ویژه به والدین برای بالا بردن دلبستگی ایمن در کودکان، سبک‌های فرزند‌پروری سازنده‌تر و شیوه‌های متناسب برخورد با اضطراب کودکان.
4) آموزش به والدین برای کنترل و مدیریت اضطراب خود و فرزندانشان.

5) آموزش راهبردهای مقابله‌ای متناسب به اطرافیان، همسالان و مراقبین کودکان و بزرگسالان. تشویق پذیرش تفاوت‌ها، ارائه‌ی کمک به یکدیگر، و درک مشکلات دیگران در این زمینه می‌تواند بسیار موثر باشد.
6) آموزش نحوه‌ی دریافت حمایت اجتماعی از دیگران و جامعه و یا نحوه‌ی ارایه آن.

تکنیک‌های اختصاصی در مداخلات پیشگیرانه
شماری از تکنیک‌های اختصاصی که در مداخلات پیشگیرانه مورد استفاده قرار گرفته‌اند، به شرح زیر هستند: حل مساله؛ آرامسازی؛ تفکر سازنده و چالش با تفکرات سودار و منفی؛ مهارت‌های مقابله‌ای کارآمد؛ آموزش کنترل، جرات‌مندی، مدیریت استرس؛ آموزش روانی به اشخاص، والدین، معلم‌ها و اطرافیان و سایر تکنیک‌ها.
اغلب این تکنیک‌ها بر اساس رویکرد شناختی ـ رفتاری طراحی شده‌اند و پژوهش‌های صورت گرفته به ارزیابی آن‌ها پرداخته‌اند. طراحی تکنیک‌های اختصاصی‌تر و ارزیابی اثربخشی آن‌ها از وظایف پژوهش‌های آتی خواهد بود.

مداخلات پیشگیری جامع
هدف چنین مداخلاتی ارتقای سلامت عمومی روان است و کمتر به اختلال‌های اضطرابی خاص پرداخته می‌شود. یکی از ویژگی‌های چنین مداخلاتی این است که مداخلات در سطح عموم و بدون این‌که برچسب خاصی به کسی زده شود، ارائه می‌شوند. ولی چنین مداخلاتی زمان‌بر و پرهزینه هستند.
از این جهت پژوهش‌ها و مطالعات کمتری در این حوزه صورت گرفته است.
مداخلات در این حوزه به طور کلی در 5 دسته قرار می‌گیرند:
1) سلامت روان و کارکرد هیجانی
2) مشکلات مرتبط با اضطراب
3) پیشگیری از استرس
4) پیشگیری از اضطراب در موقعیت‌های پرخطر
5) پیشگیری از اضطراب
در ادامه به ذکر نمونه‌هایی از مداخلات و پژوهش‌ها در این حوزه ‌پرداخته می شود:
این برنامه‌ی خدمات‌رسانی که از سوی روابط عمومی NIMH ارائه می‌شود، با هدف آموزش و افزایش آگاهی جمعیت عمومی و ارائه دهندگان خدمات بهداشت روان درباره‌ی اختلال‌های اضطرابی صورت می‌گیرد. هدف اصلی این برنامه وضعیت زندگی افرادی است که مبتلا به اختلال‌های اضطرابی هستند.

ـ روز ملی غربالگری اختلال‌های اضطرابی :
هدف این برنامه ننگ زدایی از اختلال‌های اضطرابی، آموزش جمعیت عمومی و کمک به مردم برای ارتباط و دریافت خدمات از مراکز ذی صلاح است. این برنامه در ایالات متحده از سال 1994 اجرا می‌شود.
برنامه‌های پیشگیری جامع به طور معمول، الف ) در کلاس‌های آموزشی والدین، ب) برنامه‌های درسی ، ج) در موقعیت‌های شغلی و کاری ارائه می‌شوند. علاوه بر این، رسانه‌های جمعی ( شامل تلویزیون، رادیو، اینترنت، بروشورها و اطلاعات چاپی، سینما و ; ) از ابزار لازم برای پیشگیری اولیه و جامع هستند.

پیشگیری از اضطراب در ایران
خوشبینانه‌ترین تخمین‌ها از میزان شیوع سالانه‌ی اختلال‌های اضطرابی در ایران رقمی بیش از ده میلیون نفر خواهد بود.
همچنین اگر شیوع طول عمر اختلال‌های اضطرابی را 20 درصد در نظر بگیریم ( گرچه در برخی پژوهش‌ها تا 25 درصد نیز گزارش شده است ) شیوع طول عمر در ایران به رقمی بیش از 15 میلیون نفر خواهد رسید. به عبارت دیگر از هر 5 نفر، یک نفر در طول زندگی خود لااقل به یک اختلال اضطرابی مبتلا می‌شود. اگر هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم اختلال‌های اضطرابی را در ایران محاسبه کنیم، مطمئنا رقم کمی نخواهد بود. البته جای تعجب است که چرا تاکنون هیچ کار جدی‌ای برای این مشکل فراگیر صورت نگرفته است.

شاید ضرورت پیشگیری از اضطراب در ایران اهمیت بیشتری داشته باشد. به این دلیل که ما به هیچ عنوان نیروی متخصص و آموزش دیده برای ارائه‌ی خدمات به 10 میلیون نفر را نخواهیم داشت. دستیابی به چنین هدفی حتی در کشورهای توسعه یافته نیز امری محال است. لذا اهمیت پیشگیری در ایران بیش از کشورهای توسعه یافته احساس می‌شود.

نخستین قدم در این راه شناخت اختلال‌های اضطرابی در ایران است. به نظر می‌رسد در ابتدای راه لازم است شناخت صحیحی از میزان شیوع اختلال‌های اضطرابی در ایران داشته باشیم. ماهیت اختلال‌های روانی به گونه‌ای است که ضرورت توجه به مسائل فرهنگی و جغرافیای انسانی را دو چندان می‌کند.
برای درک این مساله در مورد اختلال‌های اضطرابی، اختلال وسواس فکری و عملی را در نظر بگیرید. وسواس نجسی و پاکی یکی از انواع وسواس‌هاست که به دلیل ماهیت دینی و مذهبی ما در ایران گزارش می‌شود و ممکن است در متون‌ کشورهای غربی به آن پرداخته نشود.

باورهای قومی و فرهنگی درباره‌ی اختلال‌های روانی نیز جزء مسائلی است که در کنار سایر مسائل اهمیت شناخت اختلال‌های اضطرابی در ایران، لازمه‌ی هرگونه اقدام درمانی یا پیشگیرانه است.
منطبق کردن مداخلات اثربخش بر اساس فرهنگ ایرانی نیز جزو ضرورت‌هاست. علاوه بر این توجه به ساختارها، امکانات و نیروهای انسانی در ایران برای ارائه‌ی هر گونه خدماتی ضروری است. ارائه خدمات پیشگیرانه نیز از این اصل مستثنی نیست. خدمات پیشگیرانه در هر سطحی که صورت بگیرد، چه این خدمات به صورت جامع و به تمام افراد جامعه ارائه شود، چه به افراد در معرض خطر یا گروه‌های خاص، لازم است تا ویژگی‌های گروه‌های دریافت کننده‌ی خدمات و امکانات موجود مراکز و سازمان‌های ارائه دهنده شناخته شود.

خدمات پیشگیری از کانال‌های متفاوتی ارائه می‌شود. ارائه‌ی خدمات از طریق صدا و سیما، شبکه‌ی جهانی (اینترنت) ، مدارس و دانشگاه‌ها، سایر ارگان‌های دولتی مثل شهرداری‌ها، ادارات دولتی و ; جزو این دسته به شمار می‌آیند. در این رابطه لازم است مطالعات تخصصی انجام شود و پیش‌بینی‌های لازم صورت بگیرد.
امید می‌رود با شناخت صحیح، مداخله‌ی به‌هنگام و خدمات شایسته بتوانیم به کاهش هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی و افزایش بهزیستی و ارتقای سلامت روان هموطنان که دغدغه تمام مسوولین و متخصصین است، دست یابیم.

علل اضطراب
به طور کلی علل اضطراب به سه عامل زیر بر‌می‌گردد:
عوامل زیست‌شناختی و جسمانی:
در افراد مضطرب، میزان بعضی از هورمون‌های موجود در خون غیر‌عادی است. بنابراین هر آن‌چه که باعث اختلال در سیستم هورمونی شود، برای بدن خطر محسوب می‌شود. بارداری، کم‌کاری یا پر‌کاری تیروئید، پایین بودن قند خون، وجود غده‌ای در غدد فوق‌کلیوی که هورمون اپینفرین تولید می‌کند و بی‌نظمی ضربان‌های قلب از این عوامل هستند.

عوامل محیطی و اجتماعی:
عوامل اجتماعی و ارتباطی بسیاری باعث به‌وجود آمدن اضطراب در افراد می‌شود، مانند مشکلات خانوادگی، احساس جدایی و طرد‌شدگی،; از عوامل محیطی می‌توان تغییرات ناگهانی و غیر‌منتظره را، همچون زلزله، بیماری، مرگ یکی از نزدیکان،; نام برد.

عوامل ژنتیکی و ارثی:
یکی از مهم‌ترین عوامل اضطراب ژنتیک است و احتمال اضطراب در فرزندان افراد مضطرب بسیار بالا است. البته الگو قرار دادن رفتار پدر و مادر و یادگیری و تکرار کار‌های آنان نقش مهمی در اضطراب فرزندان دارد (عامل اجتماعی)، ولی تحقیقات و بررسی‌های انجام‌شده بر روی حیوانات و دو‌قلوهایی که با هم یا جدا از هم زندگی می‌کنند و از والدین مضطرب به دنیا آمده‌اند، نشان می‌دهند که عوامل ژنتیکی نیز بسیار مؤثر‌ند. با این وجود باور نمی‌رود که ژن به خصوصی در این مورد نقش داشته باشد، بلکه ترکیب بعضی از ژن‌ها چنین پیامدی را به دنبال دارد. طبق آخرین تحقیقات به نظر می‌رسد که عوامل ژنتیکی در بعضی انواع اضطراب مانند اختلال هراس و ترس از مکان‌های باز نقش زیادی دارد.

عوامل جانبی مؤثر در ابتلا به اضطراب
طبق گفته‌های بعضی از متخصصان، تغذیه‌ی نادرست نیز در ابتلا به اضطراب نقش دارد. کمبود بعضی از اسید‌ آمینه، منیزیم، اسید فولیک و ویتامین ب12، باعث تسریع در ابتلا به آن می‌شوند.

استفاده از مواد مخدر و داروهای‌ روان‌گردان
برخی از ضایعه‌های مغزی (‌که باعث ایجاد علایمی شبیه به علایم اختلال وسواس می‌شوند.)
انواع اضطراب
به طور کلی اضطراب شش نوع دارد که هر کس می تواند به یک یا چند نوع از آن دچار باشد.
اختلال اضطراب فراگیر یا منتشر
این حالت در افرادی دیده می‌شود که به‌طور مداوم نگران وقوع اتفاقی هستند. موضوع این نگرانی‌ها می‌تواند بسیار متنوع باشد: نگرانی از بیمار شدن فرزندان، نگرانی از مرگ یکی از آشنایان، نگرانی از ته‌گرفتن غذا،; این حالت به مرحله‌ی مقاومت استرس شباهت دارد و خطر چندانی ندارد.
از علایم آن می‌توان تپش قلب، بی‌قراری، خستگی، بی‌خوابی، تنگی نفس، اختلال در تمرکز و حافظه را نام برد.

اختلال هراس
این افراد دچار حملات اضطرابی ناگهانی می‌شوند که معمولاً چند دقیقه یا گاهی بیشتر به طول می‌انجامد. این حملات بسیار اتفاقی، و طوری رخ می‌دهند که عامل تحریک‌کننده‌ی اصلی مشخص نیست. افراد مبتلا به این نوع اضطراب اغلب جوان هستند.
احساس تنگی و فشردگی در قفسه‌ی سینه، تپش شدید قلب، عرق کردن، لرزش، گیجی، احساس از دست‌دادن تعادل،; از علایم آن هستند؛ ولی این علایم آنقدر گسترده هستند که افراد فکر می‌کنند دچار سکته‌ی قلبی شده‌اند و می‌ترسند که بمیرند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق سلولز فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق سلولز فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق سلولز فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق سلولز فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق سلولز فایل ورد (word) :

سلولز دارای فرمول عمومی است. سلولز ساختار اولیه دیواره سلولی گیاهان را تشکیل می‌دهد. دستگاه گوارشی انسان قادر به هضم سلولز نیست و آن را بدون تغییر دفع می‌کند اما برخی جانوران مثل نشخوارکننده‌ها و موریانه‌ها می‌توانند سلولز را به کمک میکروارگانیسمهایی که در دستگاه گوارش آنها زندگی می‌کنند، هضم کنند. این میکروارگانیسمها با آزادکردن آنزیمهایی به هضم سلولز کمک می‌کنند.
ساختمان سلولز
ساختمان شیمیایی سلولز
در مولکول سلولز مولکولهای - گلوکز نسبت به یکدیگر چرخش 180 درجه‌ای دارند. ضمن برقراری اتصال بین دو مولکول - گلوکز از OH متصل به کربن 4 یک مولکول و OH کربن شماره 1 مولکول بعدی یک مولکول آب جدا می‌شود و پل اکسیژنی برقرار می‌شود. از سوی دیگر در مولکول سلولز امکان برقراری پیوندهای هیدروژنی نیز وجود دارد. پیوستن دو مولکول - گلوکز موجب تشکیل یک مولکول سلوبیوز می‌شود.
هر 5 مولکول سلوبیوز با آرایش فضایی مکعبی شکل ، بلور سلولز را بوجود می‌آورند و از مجموعه بلورهای سلولز ، رشته ابتدایی یا میسل سلولز تشکیل می‌شود. مجموعه میسلها ، میکروفیبریل سلولزی را بوجود می‌آورند که قطری حدود 25 نانومتر دارد.از مجموع حدود 20 میکروفیبریل ، ماکروفیبریل سلولزی تشکیل می‌شود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   86   87   88   89   90   >>   >