دانلود مقاله قانون گریزی، نقض متقابل حقوق شهروندی فایل ورد (wo

دانلود مقاله قانون گریزی، نقض متقابل حقوق شهروندی فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله قانون گریزی، نقض متقابل حقوق شهروندی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله قانون گریزی، نقض متقابل حقوق شهروندی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله قانون گریزی، نقض متقابل حقوق شهروندی فایل ورد (word) :
مقدمه
با وجودی که دهها جلد مجموعه مقررات مدون در زمینه های مختلـف حقـوقی، جزائی، اداری، شهر و شهرداری، مالیاتی و ثبتی وجود دارد؛ با وجودی که همـه خود را تابع و مجری مقررات می دانند و کسی منکـر اهمیـت و لـزوم تبعیـت و اجرای قوانین نیست، اما گویی این مقرراتعملاً نمیتوانند نتایج مطلوب وکاملاً مفید برای جامعه داشته باشند و گاه حتی وجود یـا فقـدان آنهـا مـؤثر بـه نظـر نمیرسد. مقررات به خودی خود جز نقشی بـر اوراق نیسـت و ایـن انسـانهـا (مجریان و تابعان) هستند که به آن روح میدهند. حاکمیت قانون بر انسانها و یا حاکمیت انسان ها بر قانون، دو راهی مهمی است که همه کم و بیش با آن مواجـه هستند. حاکمیت قانون بر انسان ها به خلاف امیال و منافع فردی و گروهی است. از جانب دیگر قانون محوری و تبعیت از قانون آن چنان مقبولیت یافته است کـه کسی جرئت نمی کندصراحتاً ابراز دارد که از قانون برتر است. در نتیجه گـاه در گفتار اظهار میشود که شخص مطیع قانون است، اما در کردار سعی دارد قانون را مط یع خود گرداند. برخی به قوانین مفید به حال خود استناد می کنند و قوانینی را که غیر مفید به حال خود تشخیص می دهند سعی میکنند تا با مداخله در نحوهی تفسیر یا اجرا، مقررات را در استخدام خود درآورند و این همـان قـانونگریـزی است که کثرت آن همه را بستوه آورده است.
مراعات حقوق شهروندی، به سبب ارتباط گستردهی آن با همهی افراد جامعه و در همهی ابعاد مدنی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و قضایی، در گرو تبعیت عملی اشخاص از مقررات اسـت. اگـر مقـررات تـابع اشـخاص باشـد و قانون گریزی گسترش یابد، هر منتفع از قانونگریزی، در زمانی و مکان دیگر، بـا مواجهه با قانونگریزی دیگری، متضرر از این پدیده خواهد شد.
قانون گریزی، حقوق شهروندی و آثار قانون گریزی بر حقـوق شـهروندان در
مقابـل هـم و در برابـر دولـت و نیـز بـر حقـوق درون سـازمان (عمـومی)، در قسمتهای بعدی مورد بررسی قرار میگیرد.
مروری بر قانونگریزی و حقوق شهروندی
قانون، معرب کلمهی یونانی Canon است که به فرانسه Loi و به انگلیسـی Law گفته میشود.1 قانونگریزی یک پدیدهی حقوقی ـ اجتماعی است کـه در مقابـل قانونگرایی قرار دارد. قانونگریزی دارای ابعاد و اشکال متعدد است و مفهوم عام و گسترده تری از قانون شکنی دارد. هر قانون شکنی قانون گریزی است، ولـی هـر قانون گریزی قانون شکنی نیست. قانون گریزی، حیله نسبت به مقررات اسـت کـه دارای درجات متفاوت میباشد. یکی از درجات آن، تقلب نسبت به قانون است. حقوق مجموعه ای از بایدها و نبایدهاست. انسان هرگاه ایـن اوامـر و نـواهی را مغایر با منافع خود دیده و امکان گریز آشکار از آن را نداشته اسـت، بـا حفـظ ظاهر موازین قانونی، به تخریب محتوای آن پرداخته است. کثرت قـانونگریـزی در مواردی آن را از ناهنجار به هنجار تبدیل می کند و میتواند رعایت قـانون را به ناهنجاری تبدیل کند. به کار بردن اصطلاحات ودیعه، قـرض الحسـنه و رهـن کامل در قراردادهای اجاره، برای پیشگیری از تصریح به ذکر سود پول به عنوان اجاره بها، استفاده از وکالت بلاعزل بـه جـای سـند انتقـال قطعـی در معـاملات اتومبیل برای پرهیز از تشریفات زیاد و مالیات بیشتر در انتقـال قطعـی، ادامـهی مستمر تحصیلات بـرای پرهیـز از خـدمت سـربازی و برخـورداری از معافیـت احتمالی آتی، درج قیمت منطقه ای در اسناد رسمی محاضر در معاملات املاک و غیر منقول به جای درج قیمت واقعی برای احتراز از پرداخت مالیـات بیشـتر، آن چنان عادی شده است که کثرت عمل به آنها باعث حکم به صحت و مشروعیت آنها شده است.
در قرآن مجید، قانون گریزی و به ویژه تقلب نسبت به قانون بـه شـدت نهـی شده است. در حقوق مذهبی، اخلاق عنصر اساسی و لاینفـک حقـوق محسـوب
]871[
1392 تابستان ،)97 پیاپی( دوم یشماره هم،نوزد سال اسلامی، اجتماعی هایپژوهش
میشود. آیات زیادی به حقیقت و پاکی نیت سفارش مینمایند و دروغ و هرگونه نیت یا عمل خلاف را ممنوع میسازند. آیههای 65 و 66 سورهی بقره دربـارهی داستان اصحاب سبت ( شنبه) اشاره به این موضوع دارد. اصحاب سـبت داسـتان ساکنان دهکده ای است که در کنـار دریـا قـرار داشـته و پیـرو آیـین حضـرت موسی7 بودند. ماهیها در روز شنبه روی آب میآمدند و روزهای دیگر ناپدید می شدند. آنها نمی خواستند دستور الهی مبنی بر حرمت شنبه را بـا صـید مـاهی نقض کنند. اما این کار را با یک حیلهی ظریف انجام می دادند. آنها حوض هـایی در کنار دریا درست کرده بودند که ماهیها، روز شنبه به روی آب میآمدنـد، در درون آن سرازیر می شدند، بیآن که بتوانند برگردند. سپس آنهـا را روز یکشـنبه صید می کردند و به این ترتیب حرمت صید در روز شنبه به طور ظـاهری حفـظ میشد. قرآن مجید برای اینان عذابی سخت را وعده میدهد:
محققاً دانسته اید جماعتی از شما که عصیان ورزیـده، حرمـت شـنبه را نگـاه نداشتند، آنها را مسخ کردیم و گفتیم بوزینه شوید.
و این عقوبت مسخ را کیفر آنها و عبرت اخلاف آنها و پند بـرای پرهیزکـاران گردانیدیم.2
این واقعه در آیات 163 تا 166 سورهی اعراف نیز بیان شده است. تعیین این مجازات نشان میدهد که قانونگریزی و تقلب نسبت به آن، نهتنها توجیه کنندهی کار خلاف نیست، بلکه مجـازاتی بسـیار شـدیدتر از بسـیاری از گناهـان دارد. خداوند در سورهی بقره، آیهی 231 میفرماید:
»و لاَتتخُذوا آیاتاللهِا هُواًز ; و آیات خدا را بـه تمسـخر نگیریـد« (پـروین،
1379، .(67

کلمات کلیدی :
» نظر