سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله گیاه شناسی : ماشک فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله گیاه شناسی : ماشک فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله گیاه شناسی : ماشک فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله گیاه شناسی : ماشک فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله گیاه شناسی : ماشک فایل ورد (word) :

گیاه شناسی : ماشک

مقدمه
ماشکها ازخانواده لگومنیوز بوده و از گیاهان علوفه ای مرغوب می باشند. در این جنس حدود 150 گونه وجود دارد که تنها تعداد محدودی از آنها زراعی هستند. ماشکها می توانند به صورت مختلف از جمله چرا، علوفه خشک، سیلو و همچنین به عنوان کد سبز استفاده گردند. در مراتع میتوانآنها را به صورت خالص و یا مخلوط با غلات دانه ریزی نظیر ری گراس (علف چمنی) کشت نمود و علوفه ان در اوائل بهار چرا گردد. به طور کلی ماشکها به لگدمالی مقاوم هستند. با شبدرها، یونچه و سایر گیاهان خانواده لگومنیتوز ارزش غذایی یکسانی دارند. پروتئین آنها با توچه به مرحله ای از رشد که برداشت می شوند بین 12 تا 20 درصد متغیر است. علاوه بر آن به علت تثبیت ازت هوا در خاک سبب حاصلخیری وبهبود خاک نیز می گردد.

خصوصیات مرفولوژیکی
ماشکها گیاهانی یکساله و برخی دوساله و به ندرت چند ساله هستند. دارای فرم رویشی کم و بیشت خوابیده و بالارونده، ساقه ضعیف که ارتفاع آن بین 20 تا 200 سانتیمتر با توجه به گونه و شرایط محیطی متغیر است. باقلا (vicia faba) تنها گونه از این جنس است که به مصرف تغذیه انسان می رسد . و دارای رشد ایستاده است . در مجموع مقاومت زیادی به سرمای زمستان ندارد و در مناطق سرد به عنوان گیاهی یکساله تابستانه و در مناطق گرمتر در پاییز قابل کشت است. البته برخی از گونه ها از جمله vicia villosa مقاومت زیادی به سرمای زمستان داشته و تا حدود 18 درجه سانتیگراد زیر صفر را تحمل میکند برای کشت پاییزه مناسب است.

در ماشکها از هر بوته 4 تا 5 ساقه اصلی خارج می شود و در هر ساقه اصلی انشعابات فرعی وجود دارد . برگها متقابل و یا متناوب اما به هر صورت شانه ای هستند. درانتها برگ مرکب اغلب پیچکهای ساده ویا چند شاخه ای وجود دارد. که بوته ها توسط آنها به یکدیگر می چسبند. البته برخی از گونه ها از جمله vicia fabaو vicia ervilia فاقد پیچک بوده و یا دارای پیچک کوچکی می باشند. برگچه ها که به اشکال مختلف مستطیلی، تخم مرغی، نوک تیز و یا نوک فرو رفته هستند و شناسایی گونه نقش دارند. ساقه گل دهنده از قاعده به دمبرگ اصلی متصل است و معمولا 15 ساقه گل دهنده در هر بوته وجود دارد. گلها به صورت خوشه ای بوده و در محل انشعاب برگ ظاهر می شود و به رنگ سفید تا بنفش و صورتی هستند . میوه، نیام کرک دار و یا بدون کرک می باشد و دارای 1 تا 10 دانه می باشد.

خصوصیات دانه و غلاف در گونه ها متفاوت است خصوصیات دانه و غلاف در گونه ها متفاوت است اما به طور کلی دانه ها تا حدودی گرد و یا بیضی شکل و غلافها طویل و فشرده هستند. روی دانه ناف وجود دارد. و وضعیتآن مشخص کننده گونه است. وزن هزار دانه به طور متوسط 28 گرم است. تشخیص برخی از گونه های موشک در مرحله رشد رویشی از یکدیگر بسیار مشکل است و تنها در مرحله زایشی توسط دانه و غلاف قابل تمیز هستند. دانه ها در گونه های مختلف دارای رنگهای مختلفی است. ماشکها دارای ریشه های عمیق و افشان می باشد.
به طور کلی با توجه به شکل برگچه، وضعیت برگها، غلاف، شکل دانه و وضعیت ناف نوع گونه رامی توان تشخیص داد. طرز تشخیص این جنس از جنس لاتیروس (lathyrus) که مشابه هستند عبارتند از: 1- در ماشکها در انتهای برگ مرکب پیچک وجود دارد. 2- در ماشکها گلبرگها در یک پایه جمع شده در حالی که در لاتیروس گلبرگها آزاد هستند.

خصوصیات اکولوژیکی
پراکندگی این گیاه در جهان قابل توجه می باشد. از جزایر هاوائی و قناری گرفته تا قسمتهای زیادی از قاره آمریکا، کانادا، حوزه مدیترانه، آسیا و خاورمیانه و قسمت کمی از اروپا مشاهده می شود.
ماشکها به آب و هوای سرد جهت رشد احتیاج دارند. در مناطقی با زمستانهای معتدل سرد رویشی خود را طی پاییز و زمستان و اوائل بهار انجام داده و در اخر بهار و یا ابتدای تابستان غلافها می رسند. در مناطق که تیغیرات درجه حرارت زمستانه شدید نباشد و یا در زمستان دارای برق هستند. برخی از گونه ها زراعی می توانند سرمای زمستان را تحمل کنند. (v.villosa, v.ervillia) اما بدون پوشش توسط برف هیچ یک از گونه های زراعی قادر نیستند حرارت زیر صفر درجه سانتیگراد را تحمل نمایند.(البته گونه های وحشی توانایی تحمل سرمای شدید زمستان را دارند.
این گیاه اغلب در ارتفاع 2000 تا 3000 متر از سطح دریا با بارندگی حدود 400 میلیمتر در مراتع و دیم زارها مشاهده می شود البته در ارتفاعات پایین تر به صورت طبیعی مشاهده و نیز کشت می گردند.

عملکرد ماشکها در شرایط دیم در ارتباط با میزان بارندگی سالیانه است. اما به طور کلی عملکرد آنها در مناطقی با بارندگی کمتر از 350 میلیمتر کاهش می یابد. امابه هر حال در این شرایط رشد خوبی نخواهند داشت.
این گیاه در دیمزارها به صورت تراکم موضعی تا حالت پوشش وسیع وجود دارد. مسئله ای که در این رابطه مورد توجه می باشد و عامل اصلی بقا این گیاه علیرغم شخم عمیق در بعضی نقاط در دیمزارها می باشد این است که ظاهرا بوته ها در سطح زمین جدا از یکدیگر قرار دارند اما در زیر زمین در عمقهای مختلف به تدریج به هم پیوسته و تشکیل ریشه واحدی را می دهند که هر چه از پایین به طرف سطح خاک می رویم ریشه های گیاهان مچاور از یکدیگر متمایزتر خواهند بود. چنین سیستم ریشه ای باعث بوجودآمدن اجتماعات موضعی متراکم گردیده است.

عملیات زراعی
ماشکها به خاک بخصوصی نیاز ندارند.اما در خاکهای با بافت متوسط رشد بهتری دارند. گون های v.dasycarpa , v.villosa در خاکهای شنی و فقیر به خوبی رشد می کنند. در مقایسه با سایر لگومها به شرایط اسیدی خاک مقاومتر می باشند. گونه v.sativa (ماشک معمولی) در خاکهای حاصلخیر وزهکشی شده رشد خوبی خواهد داشتک بذر ماشکها را می توان توسط بذرافشانو یا بذرکار ردیف کار کشت نمود. در صورت استفاده از بذرافشان بذور توسط دیسک زیر خاک منتقل می شود. عمق کاشت با توجه به بافت خاک و میزان رطوبت متفاوت است. حداکثر عمق کاشت 10 سانتیمتر است. مقدار بذر لازم با توجه به گونه و شرایط کاشت بین 20 تا 80 کیلوگرم در هکتار متفاوت است.

نحوه استفاده از ماشکها
از ماشکها می توان به صور مختلف از جمله علوفه، سیلو،چرا، کود سبز و از دانه آن چهت جیره غذایی طیور استفاده نمود. استفاده از آن به شکل کود سبز سبب افزایش عملکرد گیاهان و جینی خواهد شد. البته زمان برگرددن نبایستی تا رشد کامل ماشک به تاخیر افتد. چون تجزیه آن در خاک طول خواهد کشید و مشکل ایجاد می کند. جهت مراتع ماشکها را می توان خالص و یا مخلوط با گراسها کشت نمود. گونه های v.sativa , v.villosa جهت کشت در مراتع مناسب هستند. مرتع ماشک توسط همه نوع دام مورد مصرف قرار می گیرند. چرا باید زمانی صورت گیرد که خاک مرطوب نباشد چون در غیر اینصورت علاوه بر سفت شدن خاک توسط احشام، به علت رطوبت زیاد علوفه باعث نفع خواهد شد.

کشت مخلوط ماشک و غله
کشت مخلوط ماشک و غله را می توان به صورت سبز مورد تعلیف احشام قرار داد و کمبود تغذیه را در اواخر تابستان برطرف نمود. انجام کشت مخلوط بدلائیل زیر صورت می گیرد:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» بدون نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت استفاده از ارزیابی مدفوع برای کمک به ت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت استفاده از ارزیابی مدفوع برای کمک به تغذیه ی گاوهای شیرده فایل ورد (word) دارای 33 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت استفاده از ارزیابی مدفوع برای کمک به تغذیه ی گاوهای شیرده فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت استفاده از ارزیابی مدفوع برای کمک به تغذیه ی گاوهای شیرده فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت استفاده از ارزیابی مدفوع برای کمک به تغذیه ی گاوهای شیرده فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت استفاده از ارزیابی مدفوع برای کمک به تغذیه ی گاوهای شیرده فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

مقدمه

  • ابزارهای زیادی وجود دارد که متخصصان تغذیه ممکن است از آنها برای ارزیابی و کنترل وضعیت تغذیه ای گاوهای تولیده کننده ی شیر فراوان استفاده کنند. ارزیابی و بررسی مدفوع یا کود، می تواند اطّلاعاتی در مورد سلامت کلی، تخمیر در سیرابی و عملکرد هضمی در گاوها به ما بدهد. گاوهای بالغ فرصت زیادی برای مشاهده و بررسی مدفوع در آنها ایجاد می کنند زیرا آنها تقریباً هر 5/1 تا 2 ساعت مدفوع می کنند و روزانه مجموعاً 100 پوند یا بیشتر مواد دفعی از آنها خارج می شود.

اسلاید 2 :

  • مقدار مدفوع بسته به تغذیه و آبی که می خورند متفاوت است و ممکن است به مقدار زیادی کاهش پیدا کند به خاطر وقفه ی غیرطبیعی که در عبور مواد هضم شده در طول لوله ی گوارشی آنها ایجاد می شود.
  • ارزیابی مدفوع می تواند اطّلاعات با ارزشی را در خصوص موقعیت و مقدار هضم و تخمیر مواد غذایی مصرف شده به ما بدهد. به طور معمول اکثر مواد غذایی مصرف شده توسط گاوهای شیری، در سیرابی آنها هضم می شود و بیشترین جذب مواد غذایی در سیرابی یا روده ی کوچک صورت می گیرد.

اسلاید 3 :

  • وقتی که مواد غذایی به خوبی در سیرابی تخمیر نشوند، بعضی از این مواد غذایی هضم نشده به روده ی کوچک می رسند. به طور معمول، این مواد غذایی می توانند هضم و جذب شوند امّا اگر مقدار آنها خیلی زیاد باشد یا سرعت عبور آنها زیاد باشد، این مواد غذایی ممکن است در روده ی کوچک هضم و جذب نشوند. آخرین فرصت برای هضم و جذب مواد غذایی در روده ی بزرگ ایجاد می شود.

اسلاید 4 :

  • تخمیر در روده ی خلفی یا روده ی بزرگ، بخشی از فرآیند هضمی معمول در خرگوش و اسب است امّا این فرآیند معمولاً در گاوهای شیری نقش کمی ایفا می کند. وقتی که گاوها و عده های غذایی که به شدت فاقد فیبر می باشند یا مقدار زیادی کربوهیدرات های غیرساختاری (NSC) دارند، مصرف می کنند، تخمیر در روده ی بزرگ افزایش می یابد که باعث اثرات منفی بر سلامت گاو یا شیر آن می شود. ذرات مواد غذایی یا مواد مغذی که هضم و جذب می شوند با مدفوع یا ادرار، دفع می شوند.

اسلاید 5 :

  • ارزیابی مدفوع یک علم دقیق نیست و نمی تواند پاسخ های قطعی به سئوالات تغذیه ای بدهد. ارزیابی مدفوع می تواند یک ابزار تشخیصی مفید برای بعضی موضوعات مربوط به سلامت باشد امّا این کار فقط می تواند به متخصصان تغذیه یا مدیران مزرعه، یک اشاره ی جزئی به آنچه که در طی فرآیند هضم اتفاق می افتد ارائه دهد.

اسلاید 6 :

  • درک این مسأله مهم است که هیچ نشریه ی علمی برای شرح اثرات خاص تغذیه بر رنگ، غلظت و محتوای ماده مغذی در مدفوع چاپ نشده است. امّا از آنجا که ارزیابی مدفوع می تواند وسیله ای برای بررسی سلامت و تغذیه باشد، ما تعدادی از عوامل شناخته شده ی مربوط به بررسی مدفوع را برای کمک به تفسیر نتایج، گردآوری کرده ایم.

اسلاید 7 :

رنگ

  • ارزیابی مدفوع می تواند توسط سه عامل انجام شود: رنگ، غلظت و محتوا. رنگ مدفوع تحت تأثیر نوع مواد غذایی، غلظت صفرا و سرعت عبور علوفه و مواد هضمی است. معمولاً مدفوع در زمانی که گاوها علوفه ی تازه می خورند سبز تیره است و اگر آنها علوفه ی خشک بخورند، رنگ مدفوع آنها قهوه ای- سبز است.

اسلاید 8 :

  • وقتی گاوها جیره های غذایی دارای مقادیر زیاد دانه های غلّات بخورند مثلاً نوعی TMR، مدفوع آنها به رنگ سبز- زرد در می آید. این رنگ در اثر ترکیب غلّات و علوفه است و با مقدار دانه های غلّات و چگونگی آماده سازی آنها، فرق می کند.

اسلاید 9 :

  • اگر حیوانی به اسهال مبتلا شود، رنگ مدفوع می تواند به خاکستری تغییر کند. حیوانات تحت درمان ممکن است دارای مدفوعی با رنگ غیرطبیعی باشند به خاطر داروهایی که مورد استفاده قرار گرفته است. مدفوع تیره یا خون آلوده می تواند نشانه ی خونریزی در مجرای GL باشد در اثر اسهال خونی، میکوتوکسین ها یا کوکسی دیوز. مدفوع سبز روشن یا زردرنگ که با اسهال آبکی ترکیب شده، می تواند در اثر عفونت های باکتریایی مثل سالمونلا ایجاد شده باشد.

اسلاید 10 :

غلظت

  • غلظت مدفوع بیشتر بستگی به محتوای آب دارد و تحت تأثیر مقدار آب و رطوبت مواد غذایی می باشد و مقدار زمانی که مواد غذایی در بدن حیوان باقی می ماند. مواد دفعی یک غلظت متوسط دارد و توده های گردی به ارتفاع 1 تا 2 اینچ تشکیل می دهند. اسهال می تواند در اثر عفونت، مواد مسموم کننده یا انگل ها ایجاد شود امّا می تواند در اثر تخمیر زیاد کربوهیدرات ها در روده ی بزرگ و افزایش مقدار اسید نیز ایجاد شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» بدون نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت مننژیت فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت مننژیت فایل ورد (word) دارای 13 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت مننژیت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت مننژیت فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت مننژیت فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت مننژیت فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

پرده یا غشایی که روی بافت مغز و طناب نخاعی را

می پوشاند و در حد فاصل بین استخوان جمجمه و

 مغز، یا بین مهره ها و نخاع قرار می گیرد مننژ نام

دارد و به التهاب این لایه پوشاننده مننژیت می گویند.

مننژیت اغلب توسط ویروسها یا باکتریها ایجاد

می شود. اگر مننژیت بر اثر باکتری ایجاد شود

مننژیت عفونی و اگر بواسطه ویروس یا سایر

 عوامل باشد مننژیت غیر عفونی نامیده می شود.

 

اسلاید 2 :

nمننژیت به دو صورت باکتریایی و ویروسی وجود دارد که از نظر دشواری ، تفاوت بسیاری با هم دارند . مننژیت باکتریایی ، به طور معمول خطرناک تر از نوع ویروسی آن است و در موارد بسیار باعث بروز مشکلات ثانویه در مغز و سیستم عصبی می شود. خوشبختانه وقوع هیچ یک از گونه های این بیماری رایج نیست . اگر چه امکان گرفتار شدن به مننژیت درهر سنی وجود دارد ، اما بیشتر در کودکان زیر پنج سال دیده می شود.

کودکان زیر دو سال نسبت به بیماری بسیار حساس بوده و شدیدترین شکل بیماری را ظاهر می سازند . اگر تشخیص و درمان بیماری در نخستین مراحل آن صورت گیرد ، حدود نود درصد از کودکان بهبود می یابند و تعداد اندکی دچار ضایعات دائمی در سیستم عصبی ، مانند از دست دادن شنوایی می شوند. هنگام شیوع مننژیت باکتریایی بیشتر در فصل زمستان و مننژیت ویروسی در اواخر تابستان و اوایل پاییز است .

n

 

اسلاید 3 :

مننژیت در بچه های 2 تا 3 ماهه را

مننژیت نوزادی می نامند. مننژیت

در نوزادان چه با عامل ویروس و یا

باکتری خطرناک است. اما دربچه

های بزرگتر مننژیت ویروسی خفیف

تر است و معمولا طی 10 روز خود به

خود بهبود پید می کند. مننژیت

 باکتریایی معمولا شدیدتر است و

 می تواند مساله جدی به حساب آید.

 

اسلاید 4 :

nبیشتر نوزادان به دلیل این که حامل پادتن های مادری هستند ، تا سه ماهگی به مننژیت مبتلا نمی شوند . 25 درصد از این کودکان برای هفته ها یا ماه ها ، باکتری عامل بیماری را بدون این که دچار بیماری شوند ، در حلق و بینی خود حمل می کنند . این حاملان سالم ،‌پادتن هایی ایجاد می کنند که موجب مصونیت دائمی آنها در مقابل بیماری می شود . حاملان سالم می توانند عامل بیماریزا را به افراد حساس منتقل نموده و آنها را گرفتار سازند.

n

nاشخاصی که در اثر باکتری های عامل مننژیت به نوع خفیف عفونت مجاری فوقانی تنفسی مبتلا میشوند ،‌ می توانند عامل بیماری را به دیگران منتقل کنند . جابجایی عامل بیماری از این طریق ، گاه باعث مننژیت می شود ولی در بیشتر موارد ، مجاری فوقانی تنفسی را گرفتار عفونت می کند . در هر دو صورت پادتن ضد بیماری در بدن شخص تشکیل شده و موجب مصونیت دائمی در برابر باکتری بیماریزا می گردد.

n

اسلاید 5 :

nگاهی اوقات عفونت سینوس ها ،‌ گوش میانی و عفونت های ناشی از آسیب سر ،‌ موجب ایجاد مننژیت می شوند. مننژیت باکتریایی از هنگام آغاز علائم تا 24 ساعت پس از آنتی بیوتیک درمانی ، واگیردار است. مننژیت ویروسی نیز به وسیله افراد بیمار یا حامل ویروس منتقل می شود ولی واگیرداربودن آن کمتر از مننژیت باکتریایی است . این ویروس که به طور معمول موجب عفونت دستگاه گوارش می شود ، از طریق دهان وارد بدن شده و ممکن است تا چندین هفته پس از بهبود بیمار ، در روده او باقی بماند . هیچ آنتی بیوتیکی برای درمان مننژیت ویروسی مؤثر نیست . ویروس موجود در دستگاه گوارش ، از طریق جریان خون وارد مغز می شود اما به طور معمول ،‌ضایعاتی در مغز ایجاد نمی کند .

n

اسلاید 6 :

nسرفه و آبریزش از بینی ، پس از دوره کمون و دو تا چهار روزه ظاهر می شود ، اما گاهی اوقات شروع بیماری بسیار سریع بوده و به سرعت گسترش می یابد و در مدت چند ساعت به گیجی و اغما منجر می شود.

nکودک بیمار غالباً از سردرد شدید ، همراه با حالت تهوع و تب شکایت می کند . ممکن است گردن سفت و شخص بی قرار و خواب آلود شود . در این حالت ،‌استفراغ حالت جهنده دارد . چنانچه خواب آلودگی عمیق تر شود و تب افزایش یابد ، باید هر چه زودتر به بخش فوریتهای پزشکی مراجعه کرد .

nنشانه های بیماری در نوزادان با کودکان تفاوت دارد . نوزاد مبتلا به مننژیت ، بی قرار بوده و گریه های طولانی دارد ،‌ضمن آنکه اشتهایش را از دست می دهد و گرفتار تب شدید می شود . چنین حالتی ‌ ، ممکن است با حمله ناگهانی و خواب آلودگی شدید همراه باشد .

nبرای پیشگیری از عوارض ثانویه مننژیت مانند ناشنوایی ، ضایعات مغزی و مرگ ،‌ باید هر چه سریعتر بیماری تشخیص داده شود و نسبت به درمان آن در بیمارستان اقدام گردد . آزمایش مایع نخاع برای تشخیص بیماری بسیار ضروری است

n

اسلاید 7 :

نشانه های مننژیت ویروسی

nنشانه های بیماری پس از گذراندن دوره کمون ( یک تا پنج روز ) می تواند به طور ناگهانی و یا به تدریج پدیدار شود . این نشانه ها شامل سردرد ،‌ تب ، استفراغ و دل پیچه است که یک یا دو روز بعد با خشکی و سفتی گردن همراه می گردد ، گاهی اوقات نیز جوش هایی در سطح بدن ظاهر می شود . کودکان مبتلا اغلب در بیمارستان بستری می شوند اما بدون آنکه آنتی بیوتیک مصرف کنند ،‌ پس از چند روز به طور کامل بهبود می یابند .

n

اسلاید 8 :

تماس نزدیک به چه معنی است؟

بسیاری از والدین با این پرسش رو به رو هستند که آیا می توانند برای پیشگیری از مبتلا شدن و انتقال بیماری به فرزندشان که دوستی مبتلا به مننژیت دارد، از آنتی بیوتیک استفاده کنند؟ به این پرسش نمی توان به طور قاطع پاسخ گفت. در صورت وجود چنین شرایط زیر می توان گفت که کودک در تماس نزدیک با شخص بیمار قرار دارد:

nهمخانواده و یا همخانه بودن

nهمکلاس بودن

nنشستن یا ایستادن در کنار فرد بیمار حداقل به مدت یک ساعت

nاستفاده مشترک از سیگار ، آب و غذا

nبوسیدن یا کشتی گرفتن با شخص بیمار

اسلاید 9 :

nدر صورت مشاهده علائم مننژیت ، کودک را هرچه زوتر برای معاینه نزد متخصص کودکان و یا به بخش فوریت های پزشکی ببرید.

nچنانچه نوزاد شما ناگهان دچار تب و استفراغ شد و برای مدتی طولانی گریه و بی قراری کرد ، او را برای معاینه به نزد پزشک ببرید.

nدر صورت مشاهده تب همراه با تشنج ، در کوتاهترین زمان ممکن نوزاد را به بخش فوریت های پزشکی یا پزشک متخصص برسانید.

nبا تزریق واکسن آنفلوآنزا ، به نوزاد خود مصونیت ببخشید.

nدر صورتی که کودک شما دارای تماس نزدیک با شخص بیمار بود ، هر چه زوتر به پزشک مراجعه کنید تا در مورد ضرورت تجویز آنتی بیوتیک تصمیم بگیرد

n

اسلاید 10 :

nطی کوتاه ترین مدت ، انجام کشت خون و تجویز آنتی بیوتیک به عنوان اقدام پیشگیری کننده برای مدتی کوتاه ، در صورتی که کودک در تماس نزدیک با شخص بیمار باشد.

nتأخیر در استفاده از روش کشت ترشحات حلق برای تشخیص قطعی بیماری . مثبت بودن کشت ترشحات گلو ، نشان دهنده این است که شخص حامل مننژیت است ولی ممکن است بیمار نباشد . بنابراین روش یاد شده نباید به عنوان نخستین روش تشخیص بیماری مورد استفاده قرار گیرد.

nبستری کردن کودک مبتلا به مننژیت ، آزمایش مایع نخاع در بیمارستان ترشحات حلق و بینی.

nتجویز آنتی بیوتیک وریدی در صورتی که آزمایش مایع نخاع نشان دهنده میزان غیرطبیعی گویچههای سفید خون باشد.

n

n

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» بدون نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد سازه های ماکارونی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد سازه های ماکارونی فایل ورد (word) دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد سازه های ماکارونی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد سازه های ماکارونی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد سازه های ماکارونی فایل ورد (word) :

سازه های ماکارونی

مقدمه :

دروس سازه ای که در رشته مهندسی عمران در دانشگاه های ایران تدریس می شود ، معمولا به طور کلی به صورت تئوریک تدریس می گردد و دانشجویان کمتر این دروس را به صورت عملی تجربه می کنند ، بنابراین شاید فهم این دروس به صورت عمیق در حین دوران تحصیل ممکن نباشد .
ساخت سازه هایی توسط فولاد و یا بتن صرفا برای آموزش هم مقدور نمی باشد ، چرا که هزینه تمام شده این کار بسیار بالا است .

بنابرلین در سرتاسر دانشگاههای معتبر دنیا ، سعی شده است ، تا بااستفاده از مصالح ارزان قیمت ( به جای بتن وفولاد ) و مدل کردن سازه های واقعی توسط این مصالح ، آموزش دروس سازه ای به صورت عملی ممکن شود .
ماکارونی یکی از این مصالح جایگزین می باشد . این عنصر سازه ای جدید به دلیل برخی از خصوصیات ویژه مثل ( سبکی ، دسترسی ساده و ارزان بودن ) بیشتر از دیگر مصالح مشابه مورد توجه قرار گرفته است .
سالانه در آمریکا مسابقات بزرگی در این زمینه بین دانشجویان برگزار می گردد و سازه های ساخته شده توسط ماکارونی به دلیل طراحی بهینه
، به رکورد های غیر قابل باوری دست پیدا می کنند .
گروهSBG نیز از ابتدای سال 1381 پروژه تحقیقاتی را در این زمینه آغاز نمود و توانست به تجربیات و موفقیت های قابل توجهی دست پیدا کند .
این مجموعه شامل دانسته ها و تجربیات این گروه ، در این زمینه می باشد ، که امیدواریم مورد استفاده علاقمندان قرار گیرد .
در پایان وظیفه خود می دانیم ، تا از اساتید محترم ، دکتر هوشمند ، دکتر فیوض ، مهندس ماهینی ، مهندس صنعتی و بویژه خانم ناصری( معاونت فرهنگی – دانشجویی دانشگاه خلیج فارس ) که ما را در این امر پژوهشی یاری نمودند ، نهایت تشکر و قدردانی را به جای آوریم .

معرفی سازه ماکارونی :
سازه های ماکارونی به سازه هایی اطلاق می شود ، که مصالح استفاده شده در آنها تنها ماکارونی و چسب می باشد . این سازه ها در مقیاس کوچکتر نسبت به سازه های واقعی طراحی و توسط ماکارونی و چسب ساخته می شوند و پس از ساخ

ت مورد بارگذاری قرار می گیرند .
در واقع این سازه ها به عنوان ماکت ساخته نمی شوند و سازه ای که بار بیشتری را تحمل می کند ، موفق تر خواهد بود . پل ( تحت بارگذاری یکنواخت ، متمرکز و متحرک ) ، Towercrain ، انواع قاب های ساختمانی و ستون های فشاری از جمله رایج ترین سازه های ماکارونی می باشند .
هر ساله در این راستا مسابقات بزرگی در دانشگاه های معتبر دنیا بین دانشجویان رشته مهندسی عمران برگزار می گردد . این دانشگاه ها از سالها پیش در این زمینه سرمایه گذاری کرده تا ذهن خلاق دانشجویان را فعال سازند و از طرحها و پژوهش های آنها در عمل استفاده کنند . طراحی و ساخت پل و ستون های فشاری رایج ترین رشته های این مسابقات می باشند

. بطور مثال طراحی و ساخت پل خرپایی تنها با استفاده از 750 گرم ماکارونی ( معادل یک بسته ماکارونی ) که می تواند وزن زیادی را تحمل نماید . طول دهانه پل یک متر و حداکثر ارتفاع پل نیم متر می باشد . پل روی دو تکیه گاه که از یکدیگر یک متر فاصله دارند قرار می گیرد و تکیه گاهها

فقط قادر به وارد کردن عکس العمل عمودی می باشند و هیچ عکس العمل افقی در تکیه گاهها بر پل وارد نمی شود . رکورد کسب شده در این رشته ( پل خرپایی ) معادل 176 کیلو گرم می باشد ، که این رکورد تقریبا 230 برابر وزن خود سازه می باشد . همچنین طراحی و ساخت سازه های فشاری که قادر به تحمل بار هایی بیش از نیم تن می باشند ، از دیگر نمونه های این سازه ها هستند . اینجا یک سئوال ممکن است مطرح می گردد ، آیا جنس ماکارونی در دست یافتن به رکورد های بالا موثر است ؟
در این زمینه تحقیقاتی روی محصول های مختلف شرکت های ماکارونی دنیا انجام گرفته و ماکارونی شرکت Rose ایتالیا به عنوان بهترین ماکارونی برای این هدف شناخته شده است .
البته لازم به ذکر است که قدرت و مهارت طراح در ارائه یک طرح موفق ، بسیار مهم تر از جنس ماکارونی در رسیدن به رکورد های بالا می باشد .
هدف از استفاده از ماکارونی به عنوان عنصر سازه ای :
1 در واقع ماکارونی بر خلاف فولاد و بتن عنصر سازه ای ناشناخته ای می باشد . این بدان معنی است که خصوصیات ماکارونی شامل حداکثر تنش کششی ، حداکثر تنش فشاری ، مدول الاستیسیته ، نحوه کمانش ماکارونی و دیگر خصوصیات ماکارونی که مورد نیاز برای طراحی و تحلیل سازه می باشند ، ناشناخته می باشد و تنها راه بدست آوردن این ویژگیها ایجاد وابداع آزمایش های ساده و دقیق می باشد .
2 ماکارونی بر خلاف بتن و فولاد دارای ضعف های زیادی می باشد و این ضعف ها کار را برای طراح مشکل تر می کند و اینجاست که ابداعات و خلاقیت هنر نمایی می کنند و برای رسید

ن به رکورد های بالا بهینه سازی سازه ها مطرح می گردد .
3 ارزان بودن ماکارونی نسبت به مصالحی چون فولاد وبتن .
اهداف کلی طرح :
1 این طرح در وهله اول به عنوان یک طرح آموزشی می تواند بسیار مفید و سودمند برای دانشجویان رشته مهندسی عمران ایفای نقش نماید ، زیرا این امکان را به دانشجویان می دهد که ، با استفاده از مصالح ارزان ، سبک و قابل دسترس ( ماکارونی به جای بتن و فولاد ) دست به طراحی و ساخت سازه های مختلف زده و با این کار کلیه دروس فراگرفته در رشته سازه را به عمل تجربه نمایند .
2 دانشجویان می بایست با استفاده از مسائل تئوریک فرا گرفته در دروس مقاومت مصالح و

آزمایشگاه های مربوط به آن تلاش نمایند تا خصوصیات عنصر سازه ای جدید را کشف نمایند .
3 دانشجویان می بایست با استفاده از تحلیل سازه ها و با بکارگیری نرم افزار های کامپیوتری به طراحی و آنالیز سازه مورد نظر بپردازند.
4 طراحی و ساخت یک سازه بهینه که تحت عنوان بهینه سازی سازه ها مطرح است .

معرفی انواع مختلف سازه های ماکارونی :
سازه های فشاری :
نوعی پل با دهانه کوتاه ، که اکثر اعضای آن در فشار می باشند . از مزیت های این رشته از مسابقات طراحی اعضای فشاری و بررسی پدیده کمانش در آنها می باشد .
Tower Crain :
دراین نوع از سازه های ماکارونی ، هدف طراحی جرثقیلهایی است که بر روی برجهای بلند به کار گرفته می شوند .
این سازه ها باید قادر باشند با داشتن ارتفاع معین شعاع خاصی را تحت پوشش قرار دهند .
پل با بار متمرکز :
این سازه از به هم پیوستن دو خرپای دوبعدی به وجود می آید و بارگذاری از وسط دهانه صورت می گیرد .
این نوع پل هر سه نوع عضو فشاری ، کششی و خمشی را دارا می باشد .
پل با بار گسترده :
پل به شکل ظاهری خرپا می باشد ، که بارگذاری به صورت گسترده و یکنواخت در تمام طول دهانه صورت می گیرد . در عمل می توان چنین فرض کرد که تمام وسایل نقلیه به دلیل ترافیک به صورت ثابت بر روی پل قرار گرفته اند .

پل با بار متحرک :
این نوع از سازه ماکارونی در واقع پیشرفته ترین و کامل ترین حالت از سازه ها می باشد ، که در آن طراحان اقدام به طراحی یک پل واقعی می کنند .بار قرار گرفته بر روی پل به صورت متحرک می باشد ، که این امر با عبور دادن یک وسیله نقلیه کوچک با سرعت معین ، که بر روی آن وزنه قرار داده می شود ، صورت می گیرد .

آئین نامه سازه های فشاری:
سازه های فشاری :
این نوع از سازه ها در واقع نوعی پل با دهانه کوتاه هستند ، با این تفاوت که اکثر اعضای سازه نیروی فشاری را تحمل می کنند . هدف از طراحی این سازه ها رسیدن به بالاترین بار تحمل شده در قبال کمترین وزن سازه می باشد.
هر گروه تنها قادر به ساخت یک سازه می باشد. هر گونه کوتاهی و قصور در مورد نحوه چسباندن اعضا به یکدیگر بر عهده خود شرکت کنندگان می باشد .

نوع مصالح :

تمام گروه های شرکت کننده ملزم به استفاده از یک نوع ماکارونی، با مقطع دایره ای، به قطر خارجی حداکثر 4 میلی متر می باشند ، که نوع ومارک شرکت تولید کننده متعاقبا اعلام خواهد شد. همچنین چسب به کار رفته در سازه می تواند از سه نوع چسب :
1حرارتی
2 Epoxy ( دوقلو )
3 Supper glow ( قطره ای ) باشد.

ابعاد :
1 حداقل دهانه پل برابر 15 سانتی متر می باشد.
2 عرض عرشه پل حداقل برابر 10 سانتی متر می باشد و سطح زیرین عرشه پل باید حداقل 5/7 سانتی متر بالاتر از سطح زمین باشد.
3 طول پل بین 15 تا 45 سانتی متر و عرض آن بین 10 تا 20 سانتی متر باشد.
4 حداقل ارتفاع تراز بالای عرشه پل تا سطح زمین 75/8 سانتی متر می باشد.
قوانین :
1 حداکثر تعداد اعضای گروه 3 نفر می باشد.
2 هرگونه تغییردر جنس ماکارونی از قبیل ( پرکردن ماکارونی با چسب یا مواد دیگر ، حرارت دادن ماکارونی و غیره ) پذیرفته نخواهد شد.همچنین شرکت کنندگان فقط از چسب در محل اتصالات می توانند استفاده نمایند.
3 بریدن ، قطع کردن و شکستن ماکارونی قانونی می باشد.
4 حداکثر وزن پل 450 گرم می باشد.
5 شرکت کنندگان حداکثر مجاز به چسباندن 2 رشته ماکارونی به یکدیگر و تشکیل پروفیل جدید هستند.
6 به کار بردن هر ماده دیگری به غیر از ماکارونی و چسب مجاز نمی باشد.
7 شرکت کنندگان قادر هستند از دیگر منابع برای کمک در طراحی سازه بهینه کمک بگیرند.
8 قبل از بارگذاری تمام سازه ها چه از نظر نوع مصالح وچه از نظر ابعاد مورد بازبینی قرار می گیرند و هرگونه تخلف از قوانین به معنای عدم پذیرفته شدن سازه در مسابقات می باشد.
نحوه بارگذاری سازه ها :
1 پل ها روی سطوح صافی قرار می گیرند.
2 یک صفحه فلزی یا چوبی به ابعاد 10 در 15 سانتی متر روی عرشه پل قرار می گیرد.
3 بار به صورت مداوم روی صفحه فلزی یا چوبی که روی عرشه پل قرار دارد، اضافه می گردد، تا آنجا که پل بدون هرگونه شکستگی در کل یا قسمتی از آن قادر به تحمل بار باشد . همچنین در هنگام بارگذاری حداکثر خیز قابل قبول برای پل 2 سانتی متر می باشد.

عوامل موثر در گزینش بهترین سازه:
I. کارآمدی سازه:
حداکثر نسبت بار تحمل شده به وزن سازه.
II. ارائه مقاله:
ارائه مقاله در مورد چگونگی طراحی ، بهینه سازی و ساخت سازه فشاری توسط نرم افزار power point ) ( .
1. زیبایی طرح ارائه شده.

• در شکل بالا حداقل ابعاد نشان داده شده است .
آئین نامه پل خرپایی ( با بارگذاری متمرکز )
پل خرپایی :
نوعی پل به شکل ظاهری خرپا می باشد ، که بارگذاری از وسط دهانه پل صورت می گیرد. دراین نوع پل هر سه نوع عضو کششی ، خمشی و فشاری را دارا هستیم.هر گروه تنها مجاز به ساختن یک پل می باشد ، که مصالح بکاررفته در سازه تنها ماکارونی و چسب می باشد . هدف از ساختن این نوع پل حداکثر بار تحمل شده در قبال کمترین وزن سازه است.
نوع مصالح :
تمام گروه های شرکت کننده ملزم به استفاده از یک نوع ماکارونی، با مقطع دایره ای، به قطر خارجی حداکثر 4 میلی متر می باشند ، که نوع و مارک شرکت تولید کننده متعاقبا اعلام خواهد شد. همچنین چسب به کار رفته در سازه می تواند از سه نوع چسب :
1حرارتی
2 Epoxy ( دوقلو )
3 Supper glow ( قطره ای ) باشد.

قوانین :
1 دهانه پل به طول یک متر می باشد . البته طول پل برابر 1/1 متر می باشد ، که از هر طرف 5 سانتی متر بر روی تکیه گاه ها قرار می گیرد.
2 پل بر روی تکیه گاه های ساده قرار می گیرد و تکیه گاه ها تنها قادر به وارد کردن عکس العمل عمودی می باشند.

مورد تائید می باشد .

مورد تائید نمی باشد .
حداکثر ارتفاع پل برابر 50 سانتی متر می باشد، که این ارتفاع از پایین ترین نقطه پل تا بالاترین نقطه آن اندازه گیری می شود.
3 حداکثر وزن پل برابر 750 گرم می باشد.
4 پل باید دارای یک عرشه از جنس ماکارونی به عرض حداقل 5 سانتی متر باشد که دو سر تکیه گاه ها را به هم متصل کرده و نقش نمادین جاده را ایفا می کند. در این مورد باید به سه حالت زیر توجه کرد .
الف. فضای خالی بین رشته های ماکارونی نباید از 2 میلیمتر تجاوز کند.
ب‌. عرشه پل باید به گونه ای باشد که قابلیت عبور یک مکعب چوبی شکل به ابعاد (5*5*10 ) که نقش نمادین یک وسیله نقلیه را بازی می کند ، داشته باشد.
ت‌. عرشه پل نباید بالاتر یا پایین تر از 5 سانتی متر، نسبت به خطی باشد که دو سر تکیه گاهها را به هم متصل می کند.
6 پل باید دارای یک صفحه بارگذاری از جنس چوب به ابعاد (10 * 5 * 2 ) سانتی متر مکعب باشد.صفحه بارگذاری به وسط پل متصل می گردد و می تواند تا 2 سانتی متر بالاتر یا پایین تر از عرشه نمادین پل قرار گیرد. این صفحه بارگذاری دارای یک قلاب U شکل می باشد ، که به مرکز صفحه بارگذاری متصل می شود . در هنگام بار گذاری بار توسط یک قلاب S شکل ، به قلاب U شکل متصل می گردد. البته لازم به ذکر است که عرض صفحه بارگذاری که در بالا 5 سانتی متر ذکر شده، مقدار حداقل می باشد و می تواند با توجه به عرض عرشه افزایش یابد .
نحوه بارگذاری پل :
برای بارگذاری پل از یک میله بارگذاری خاص که توسط یک قلاب به صفحه بارگذاری متصل می گردد، استفاده می شود. این میله بارگذاری دارای دو میله افقی است که وزنه ها در طرفین این دو میله قرار می گیرند. وزنه ها با فاصله زمانی روی میله بارگذاری وصل می شودو انتخاب مقدار وزنه بر عهده خود شرکت کنندگان می باشد.

دستگاه بارگذاری
نحوه گزینش بهترین پل:
گزینش بهترین پل بر اساس عوامل زیر می باشد:
I. کار آمدی پل:
نسبت بار تحمل شده به وزن پل.
II. ارائه مقاله :
ارائه مقاله در رابطه با چگونگی بدست آوردن خصوصیات ماکارونی ، طراحی ، بهینه سازی و ساخت پل خرپایی توسط نرم افزار (power point)
III. زیبایی طرح ارائه شده.
چگونه سازه ماکارونی را بهینه کنیم ؟

برای بهینه کردن سازه باید یک تابع هدف تعریف کنیم .
تابع هدف در مورد سازه های ماکارونی دو چیز است :
• وزن سازه .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» بدون نظر

پروژه دانشجویی مقاله تبیین و بررسی پارادایم خطی و غیر خطی و چگو

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تبیین و بررسی پارادایم خطی و غیر خطی و چگونگی تاثیر آن در معماریبه ویژه معماری کشورهای اسلامی فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تبیین و بررسی پارادایم خطی و غیر خطی و چگونگی تاثیر آن در معماریبه ویژه معماری کشورهای اسلامی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تبیین و بررسی پارادایم خطی و غیر خطی و چگونگی تاثیر آن در معماریبه ویژه معماری کشورهای اسلامی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تبیین و بررسی پارادایم خطی و غیر خطی و چگونگی تاثیر آن در معماریبه ویژه معماری کشورهای اسلامی فایل ورد (word) :

چکیده

معماری طی دوران مختلف تحت تاثیر پارادایم ها و اندیشه هایی بوده است. ابتدایی ترین آن، پارادایم خطی است که متاثر از اندیشه خطی می باشد. این پارادایم که متناسب با نیازهای روز آن زمان بوده است، توسط ارسطو مطرح گردید و دکارت آن را به تکامل رساند. با ظهور تکنولوژیهای ارتباطی اخیر، ازجمله کامپیوتر، اینترنت و توجه بیشتر به اهمیت طبیعت و ; نیاز به وجود پارادایمی جدید مبرز گردید که در نتیجه منجر به ظهور پارادایم غیرخطی با سبک های مختلف در معماری شد. این پارادایم در مقایسه با پارادایم خطی به لحاظ نوع فرآیند طراحی، سازه، هندسه و فرم متفاوت است.

هدف مقاله حاضر، بسط و تبیین اصول و مفاهیم پارادایم های خطی و غیرخطی و مقایسه تطبیقی آنها در قلمرو معماری، با تاکید بر معماری کشورهای اسلامی می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد، برخلاف باور عموم که معتقدند معماری اسلامی یک معماری سنتی است و الگو برداری از آن تنها با رویکردهای سنتی امکان پذیر است؛ امروزه می توان بر اساس پارادایم غیر خطی در معماری و با استفاده از نرم افزار های مورد استفاده در آن، چه از لحاظ فرآیند طراحی و چه از نظر سازه، فرم، مصالح و; ، اقدام به خلق فضاهای جدید نمود که منجر به کیفیت دهی به معماری غیر خطی و بازگشت به هویت اصیل اسلامی می گردد . در این راستا پژوهش پیش رو قصد دارد تا با معرفی و تدقیق برخی اشتراکات میان هنر اسلامی و دیجیتال، مسیری روشن و قابل اتکا در بازخوانی از معماری اسلامی در عصر اطلاعات ایجاد کند. لذا سعی بر این است، به روش تحلیلی- توصیفی مفاهیم فوق بحث و مطالعه گردد و تاثیر و نمود آن ها در معماری مورد بازشناسی قرار گیرد.

واژه های کلیدی : پارادایم خطی، پارادایم غیر خطی، معماری خطی، معماری غیر خطی، مقایسه تطبیقی معماری خطی و غیر خطی، معماری کشورهای اسلامی

1

مقدمه
در تاریخ معماری جهان، سه دورهی مشخص را میتوان تمیز داد که در هر یک از آنها، نحوهی ترکیب اجزای اثر متفاوت بوده است. پیش از رنسانس، معماری غرب در چهارچوب فرهنگ سنتی با اجزای معین و شناخته شده و ترکیبهای آشنا سروکار داشت، اما بعد از رنسانس نوعی آگاهی برای ترکیب معمارانه مطرح شد. در سومین دوره، یعنی دورهی معماری مدرن، نه تنها نحوهی ترکیب اجزا، بلکه الفبای زبان معماری نیز متحول شد. معماری دوران مدرن و جهان در سدهی بیستم متکی و مبتنی بر استفاده از علوم و دیگر هنرها در معماری بود و ضد گذشته بهشمار میرفت. در واکنش به این روحیه بود که در دورهی بعد از مدرن، نوعی بازگشت تاریخگرایانه به گذشته صورت گرفت؛ هرچند انتخاب اجزا از معماری گذشته بیشتر حالوهوایی کنایهآمیز و طنزآمیز داشت.
در سال 1927، ورنرهایزنبرگ، فیزیک دان آلمانی، اصل عدم قطعیت را در فیزیک کوانتوم معرفی کرد. براساس این اصل، نمی توان اجسام را دارای مکان مشخص در فضا و زمان فرض نمود. با مطرح شدن این مباحث در نیمه اول قرن بیستم، جهان مکانیکی قرن نوزدهم به یک جهان ارگانیک تبدیل شد که در آن فضا-زمان و اجسام بصورت متحول، فعال و سیال و در ارتباط غیر خطی با یکدیگر هستند. لذا دانشمندان جهت تبیین جهان امروز، دیگر اتکا به علوم قرن نوزده و قطعیت جهان بینی ریاضی گون مدرن ندارند، بلکه مباحثی همچون آشفتگی، هندسه نااقلیدسی، نظریه پیچیدگی و فیزیک غیرخطی ، جهانی متفاوت از گذشته در مقابل پیش رویه انسان پست مدرن گشوده است. [1] حال به مقایسه دو جهان مکانیکی و ارگانیک پرداخته می شود.

جدول -1مقایسه تطبیقی جهان ارگانیک و مکانیکی (قبادیان،(1382

جهان مکانیکی(خطی) جهان ارگانیک(غیرخطی)
ایستا- محدود شده متحول- سیال
فضای مطلق و زمان مطلق جدا و قاب فضا –زمان غیرقابل تفکیک و ناظر
های فضا-زمان یکسان مشروط- وابسته
خطی-همجنس غیرخطی، غیر همجنس، چند بعدی
دلایل محلی، خلق شده، غیرفعال و در دلایل غیر محلی، خلاق و فعال و در گیر
نتیجه ناظر بصورت خنثی بودن ناظر و نظارت شده

تاثیرات جهان مکانیکی و ارگانیکی موجب تغییراتی در فرآیندها گردید که ازجمله این تغییرات، میتوان به پارادایم خطی و غیرخطی اشاره کرد، که تاثیرات فراوانی در حل مسائل و پدیده ها بالاخص مسائل معماری گذاشته است. در ادامه به بررسی این پارادایم ها و تاثیرات آن در معماری پرداخته می شود.

پارادایم خطی از دیدگاه سنتی

این پارادایم متاثر از شیوه اندیشه خطی است که توسط ارسطو مطرح شد اما دکارت آن را بسط و شرح داد [2] بعبارتی این اندیشه، عمدتا با انگاره معروف دکارت، “که من می اندیشم، پس هستم” 1 ، ضابطه بندی و ارائه شد. وی موجود زنده را همانند دستگاه مکانیکی تصور کرد که میتوان قوانین فیزیک و شیمی را در آن بکار برد.یکی از برجسته ترین شخصیت ها در این رویکرد در زمینه علم، اسحاق نیوتن (1727-1643)، نیز با بیان قوانین حرکت، ارتباط دقیقی را بین علت و معمول فرض می کرد. بر این مبنا میتوان پیچیدهترین رفتارها را به کمک قوانین ساده مورد تجزیه و پیش بینی قرار داد. وی جهان را یک مجموعه مکانیکی قابل پیش بینی تصور کرد .[3] در این رویکرد بدلیل جبرگرائی، آینده نتیجه منطقی گذشته تلقی می شود و بنابراین موضع پیش بینی و پیشگویی به خود می گیرد. در این دیدگاه، مفاهیمی چون تعیینگرایی ( جبر گرایی)، قطعیت می یابند که با حذف موارد ناشناخته و تصادفی، تمام پدیده ها را به گونه ای ساده انگارانه مورد بررسی قرارداد .[2] رویکرد خطی، از قرن هفدهم دستاوردهای ارزندهای را برای بشر به همراه آورد، آثار این اندیشه پس از رنسانس در عرصه علوم گوناگون بویژه فیزیک، شیمی، ریاضیات و علوم انسانی با گسترش تخصصگرایی قابل توجه است .[4]

معماری خطی، Linear Architecture
معماری خطی، ازدیدگاه سنتی، فضاها را ملزم به داشتن هندسه میداند. در معماری کلاسیک عناصر متنوع معماری، توسط سیستم های هندسی، تناسبات به کل های یکپارچه تبدیل شده اند. اگرچه در این نوع معماری، نسبت های اجزا را می توان بصورت عدد و رقم بیان کرد اما رابطه ای که کل براساس آن شکل گرفته است هندسی می باشد .[5] ، (برای روشن شدن رابطه فضا سازی در دیدگاه سنتی و رویکردهای پیشرفته تر پس از آن می توان به مقایسه نقاشی های موندریان و سبک های پس از آن پرداخت). بنابراین در دیدگاه سنتی، فضای مناسب مکانی است که، اجزای تشکیل دهنده فضا در ارتباطی قوی با یکدیگر برای ایجاد کلیت واحد هستند. در این کلیت حذف یا اضافه کردن یک جزء، کلیت فضا را دچار خدشه می کند. اصل معروف آلبرتی در این زمینه بیان می کند که؛ زیبایی در نتیجه هماهنگی اجزا به دست می آید به نحوی که چیزی نتواند از آن کسر شود یا به آن اضافه گردد. این اصل، واحد هندسی ارگانیک ایده ال را بیان می کند. در معماری کلاسیک عناصر منفرد در نظمی سلسله مراتبی حفظ می شوند به نحوی که دارای روابط هندسی شدید هستند که متناسب با روند پارادایم خطی می باشد. طبق نظریه دورک نیز، فرآیند طراحی بر پایه: واقع گرایی، ساختار گرایی و تجربه گرایی، اثبات گرایی، عین گرایی است. ساختار گرایی فرآیندیست که بر پایه الگوی خطی و مکانیستی میباشد که شامل موارد زیر است:

3

مشاهده میدانی، شکل دهی دسته بندی ها، تنظیم گونه شناسی، سلسله مراتب و ماتریس ها و ایجاد طبقه بندی .[6]

در نتیجه معماری کلاسیک غرب، معتقد است که برای دستیابی به فضای مناسب، ایجاد کلیت به هم پیوسته ای از اجزا مورد نیاز است. مثال هایی از این نوع تفکر در زمینه معماری، تغییر پلان بناهای مذهبی در طول سالیان میباشد. طرح این بناها در ادوار مختلف تغییرات و تبدیل هایی را متحمل شده و حتی ساختار جدیدی به آنها اضافه شده است، لیکن بنا کلیت و یکپارچگی خود را حفظ کرده است. در طراحی مدرن، استانداردسازی و تکرار فرم های مشابه باعث ایجاد کیفیات یکسان برای همه فضاها شد. تکیه بر فرم-های افلاطونی باعث ایجاد کیفیت استاتیک در فضاهای شهری گردید. هنرمندان مجسمه ساز و نقاش برای انتقال حس به بیننده در آثار خود از فاصله فضایی ناظر و اثر سود جستند. این فضا مکانی است که توسط حرکات افراد مختلف اشغال می شود و بنابراین در این رویکرد تنها هندسه یا گرافیک اثر تعیین کننده نمی باشد بلکه زمینه دارای اهمیت بیشتری نسبت به کلیت مطرح شده است اما در معماری و شهرسازی در رویکرد مدرن، از توجه به زمینه ها غافل میشود و شی را عنصر اصلی برای خلق فضا در اطراف خود میبیند .[7]حالت گرافیکی رویکرد خطی از دیدگاه سنتی در نمودار1 مدلسازی شده است؛

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» بدون نظر
<   <<   291   292   293   294   295   >>   >