پروژه دانشجویی نقد و جایگاه آن به طور اعم در ادبیات فارسی فایل و

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی نقد و جایگاه آن به طور اعم در ادبیات فارسی فایل ورد (word) دارای 120 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی نقد و جایگاه آن به طور اعم در ادبیات فارسی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب
1- ریشه ها    4
الف) فقه الغه نقد    4
جایگاه نقد در ادبیات جهان    5
فقه الغرنقد    8
نقد چیست و منتقد کیست؟    13
شب دو شنبه 24 ذیحجه    32
2-سیر وغوری در تاریخچه پیدایی و اعتبار نقد در ایران از آغاز تا امروز    41
نقد چیست و منتقد کیست؟    42
نقد تئاتر نداریم، نقد تئاتر داریم؟    49
چرا منتقد تئاتر نداریم:    49
اعتبار تئاتر و اعتبار نقد ما:    50
چرا به انتقاد اهمیت نمی دهیم؟    51
مرد باید که گیر داند گوش ور نوشته است پند بر دیوار    53
آشنائی با ژان ژاک گوتیه، یان کات و جان راسل تایلور و لامبرویج ویلسون:    53
الف) نقد ژورنالیستی یا رسانه‌ای:    56
ب) نقد روانشناسی:    57
ج) نقد جامعه شناختی:    58
و) نقد علم الاساطیری    59
نقد سیاسی    60
3-حضور نقد در آکادمی‏ها    62
تا همه صومعه داران پی کاری گیرند    62
تفاوتهای نقد آکادمیک با نقد ژورنالیستی    63
تفاوتهای نقد اسکولاستیک با نقد کلاسیک    64
4-یک هشدار    77
الف) عیب می جمله بگفتی هنرش نیز بگوی    77
الف) عیب می جمله بگفتی هنرش نیز بگوی…    78
ب) اعضای فاحش فرهنگی، اطلاعاتی،  تئاتری    97
ج) وضعیت فعلی نقد تئاتر در رسانه ها و تسامحات ئوجیه ناپذیر اصحاب قلم    98
5-استنتاج    102
الف) نقد تئاتر، سال های انقلاب    102
د) آشنائی شتاب زده با دست به قلم های معاصر نقد در ایران    102
الف) نقد تئاتر، سالهای انقلاب    103
یا    103
ب) نگاهی ژرفانگر به نقد تئاتر پیش از انقلاب    104
ج) آینده نقد تئاتر در ایران (یک پیشگوئی از زبان یک حرفه‌ای)    109
د) آشنائی شتاب زده با دست به قلم های معاصر نقد در ایران    110
تقیان رغمار غم این که پس از انقلاب درجایگاه نقد چندان که متوقع بودیم فعال نبود. اما در حیطه کارگزارانی نقد و آینده نگری و سیاستگذاری انتشارات تئاتری و نقد سخت کوشید.    110
یاد نقد زیبای تقیان بر کالیگولای آوانسیان هماره در دل زنده است: من ماه را می خواهم.    110
(آیندگان). تقیان.    110
صمد چینی فروشان    111
منابع    113

1- ریشه ها

الف) فقه الغه نقد
ب) جایگاه نقد به طور اعم در ادبیات دل انگیزی فارسی
ج) تاریخ نقد متأثر در ایران و اولین نقدی که نوشته شد.
د) آیا نقد همان «نه» است.

 
جایگاه نقد در ادبیات جهان
    نقد و نقادی که عبارت از شناخت نیک و بد و تمیز بین سره و ناسره است در همه فنون هنر و در بسیاری از شقوق علوم و معارف بشری هست و اختصاص به آثار ادبی ندارد. با این حال مزیت نقد آثار ادبی در تمام دنیا و تقریباً در تمام اعصار بر نقد سایر فنون هنر – و غیر هنر – اینست که به یک تعبیر، از همه آنها مفهوم تر و روشن تر است. چرا که سایر فنون هنر، چون حجاری و نقاشی و غیره و ذلک برای اکثریت مردم تا حدی مشکل و نا مفهوم می باشند در صورتیکه آثار ادبی، فقط برای عده بسیار کمی از مردم ممکن است نا مفهوم و مشکل باشند. مردم با آثار ادبی بسیار مانوس تر و نزدیکتر ند بعضی شعر را می پسندند بعضی دیگر به داستان علاقه دارند، بعضی به نمایشنامه ها شیفه اند و برخی به سخنان عارفانه و اخلاقی عنایت می ورزند و در هر حال ، اکثراً با آثار ادبی علاقه مندند و درباره این آثار غالباً اظهار نظر نیز می کنند و اما همین مسئله مسبب اختلاف عقاید و نظرها در نقد آثار ادبی بیش از نقد سایر فنون هنر شده است.
در حقیقت آثار ادبی برای همه مردم و برای تمام طبقات به یک نوع جایگاه نقد در ادبیات جهان و به درجه ارزش ندارد، و بسا که هر خواننده ای یا هر طبقه ای از خوانندگان در آن آثار نمی جویند یا نمی یابند و این خود سبب می شود که در نقادی و ارزیابی آثار ادبی اختلاف سلیقه بسیار پیدا می شود و اقسام و انحاء مختلف نقد ادبی بوجود می آید. که بعضی مبتنی است بر لفظ. و بعضی بر معنی. بعضی جنبه فنی دارد و بعضی دیگر جز بیان عقاید و آراء شخصی چیزی نیست و خلاصه همین تفاوت و اختلاف در امر التذاذ و تمتع از آثار ادبی سبب شده است که نقد ادبی تاکنون اساس و قوامی نیافته است. و بر پایه و بنیاد درستی قرار نگرفته است. و هنوز بعد از قرن ها بحث و تحقیق که نقادان مختلف کرده اند درست قرین و دقیق ترین روش های نقادی شیوه و روش التقاطی و تألیفی است یعنی شیوه ای که از جمع و تلفیق سایر شیوه ها و روش های نقادی حاصل شده باشد و علت این امر هم این است که هرچند در طی قرن های دراز نقادان بزرگ و عالی مقام در دنیا پدید آمده اند اما هر کدام از آنها توقعی دیگر از آثار ادبی و از نویسندگان آنها داشته است و هر یک راه و روشی دیگر در غایت و مقصدی دیگر برای شاعران و نویسندگان پیشنهاد کرده است و اکثر آنها در دفاع و تأئید نظر و غایتی که خود برای آثار ادبی پیشنهاد کرده اند. زیاده تأکید و اجرام نموده اند. به طوری که شیوه ها و روش ها و آراء و مکاتب نقادان دیگر را به کلی طرد و نفی کرده اند و ناچیز و حقیرشمرده اند و همین امر سبب مشاجرات بسیار در مسائل راجع به نقد ادبی شده است و ضرورت جمع آنها از اینجا است.
   در هر حال از این مقدمات چنین بر می آید که ادبیات و ادب امریست که دارای جهات و اعتبارات مختلف است و نقد ادبی وقتی کامل و تمام خواهد بود که تا حد امکان به تمام یا به اکثر این جهات و اعتبارات مختلف نظر داشته باشد و آثار ادبی را هم از جهت لغوی وقتی ملاحظه کند و هم از جهت اخلاقی و زیبایی. و تا منتقد تمام این جهات را در آثار ادبی ملاحظه ننماید درواقع نمی تواند ادعا کند که هیچ اثری را به درستی نشناخته است و نیک و بد و سره و ناسره آن را درست تشخیص داده است.
 
 نقد در لغت «همین چیزی در برگزیدن» در نظر کردن است در دراهم تا در آن بقول اهل لغت سره را از ناسره باز شناسد. معنی عیب جویی نیز که لوازم «به گزینی» است ظاهراً تقدیم در اصل کلمه بوده است. این کلمه در فارسی و تازی بروجه مجاز در مورد شناخت محاسن و معایب کلام است.
   لذا نقد را حق داوری و قضاوت درباره آثار فکری و ذوقی بشر دانسته اند بنابراین مقام نقاد مقام قاضی و داور است. از لحاظ ریشه شناسی نیز از زبان های اروپائی کلمات Lacritique فرانسوی، critic انگلیسی و Kritik آلمانی از ریشه Krinen یونانی به معنی قضاوت و داوری کردن و کریتس Krit’s به معنی «قاضی یا داور» اخذ شده و کریتیکوس Kritikos به عنوان داور مطالب ادبی اقلا در اوایل قرن  چهارم قبل از میلاد رایج بوده است. در فرهنگ های پهلوی و روستایی نیز نقد مترادف با داوری و حکم آمده است. در فرهنگ های مختلف نیز معادل و مشابه چنین معانی و تعابیری مبضوط است.
-    نقد اله الدراهم و غیرها (در درههما و جز آنها نظر کرد تا خوب آنها را از بد جدا کند)
-    نقد الکلام (عیب سخن را آشکار ساخت، سخن را نقد کرد)
فقه الغرنقد
-    الانتقاد (آشکار کردن عیب قطعه ای ادبی یا فنی)»
-    «نقد (اظهر العیوب و المحاسن اواحداهما):
انتقاد کرد (خوب و بد چیزی را آشکار کرد)»
«- النقد (بهترین چیزی برگزیدن و سره کردن سیم)»
رقص علی هدا اما این حکم و داوری و «به گزینی» مستلزم داشتن ملاک حقیقی برای تشخیص صواب از خطا و خوب از بد است. ولی در تاریخ تفکر بشر از زمانی که وجود آدمی به نور معرفت روشن شده و یا به دنبال آن دچار تاریکی و جهل شده همواره ملاک های متفاوتی برای داوری در بین بوده است.
   هر عالم و صاحب معرفتی برای تمییز حق از باطل و حقیقت از خطا متمسک به ملاکی می شود. همچنانکه در مباحث فلسفی (criteriology) یعنی علم الانتقاد و فصل الخطاب فلسفی همیشه این بحث بوده است که ملاک حقیقی بودن علم و معرفت چیست. بعضی ملاک را بداهت و عده ای قول جمهور و قبول عالم و اجماع علما و گروهی جمعیت قول رجال و معصوم و اخبار آسمانی و بعضی جمعیت برهان عقل که رجوع به اصول دارد دانسته اند.
در این باب به طور کلی سه ملاک کلی در نقد و تشخیص حق از باطل مطرح گردیده است. اول کلام الهی، دوم جهان و عقل جهانی، سوم انسان و ادراک انسانی.
   ملاک نخستین از آن مردمی است که کلام و اخبار آسمانی را حجت و فرقان حق و باطل می دانند. به عقیده این گروه که اهل کتب آسمانی یا تابعان اساطیر هستند اساس تمییز حق و باطل ودایع و مأثورات می دانند و اهل اساطیر شاعران و کاهنان را حامل چنین ملاکی دانسته اند.
   به عقیده دسته دوم که با تفکر یونانی مأنوس اند ملاک نقد، عقل آدمی است که مطابقت با عقل جهانی پیدا م یکند و محل ظهور و واسه شناخت علم واقع می شود. در اینجا حقیقت مطابقت علم با واقع است. یعنی هر چه علم ما به واقعیت نزدیک تر باشد به همان نسبت به حقیقت نزدیک تر شده ایم.
   ملاک دسته سوم عقل انسانی است. عقلی که خود حق و باطل را بر می گزینند. در اینجا عالم واقع  عالم نفسانی است. در این حوزه انفعالات نفسانی و وجدان فردی ملاک تمیز حق از باطل تلقی می شود.
با این وصف دخول در تاریخ عالم و آدم است تا جایی که می توان گفت که با خلقت ادم انی تاریخ و مسابقه آغاز شده است. در طول تاریخ همواره گروهی به اعتبار حجیت حق اندیشیده، داوری و به گزینی کرده و دست به نقد زده اند. و گروهی دیگر به اعتبار احتیاج ابلیسی اندیشیده اند برگزیده داوری کرده و دست به نقد و نقادی زده اند. با این وجه تقسیم بر مصادیق این معنی مرور می کنیم:
آنجا که نقد به اعتبار حجیت حق دیده شده است کلمه نقد یا در مقابل نسیه به کار رفته:
نقدها را بود آیا که عیاری گیرند
تا همه صومعه داران پی کاری گیرند

و ترکیباتی در همین حدود (نقد صوفی، نقد حال، نقد وصال، دم نقد و غیره.
نقدصوفی نه همه صافی و بی‌غش باشد
ای بسا خرقه که مستوجب آتش باشد

***
طمع به «نقد وصال» تو، حد ما نبود
هوالتم به لب لعل همچو شکر کن

***
زانکه صوفی در «دم نقد» است، مست    لاجرم از کفر و ایمان، برتر است

یا اینکه به معنی سره و کردن محک زدن امور عقلی و نظری و داوری کردن به کار رفته است.
    ناصر خسو و آتش دوزخ را ناقد عقل و آشکار کننده اصل و ماهیت و طهارت و و خباثت و سعادت و نحاست آن می داند:
آتش دوزخ است ناقد عقل
او شناسد ز سیم پاک، نحاس

مولانا نقادی را رسوا کننده زرق و ریا کاران و آشکار کننده باطن آنها و محو کننده نقاب و بزک ظاهر سازان می داند و می فرماید:
در میان ناقدان زرقی متن
با محک ای قلب دون لافی فرن
¬
و خاقانی گفته است:
از بهر عیار دانش اکنون به بلاد
که صیرفی و کو محک و کونقاد

پس برای نقد و گزینش و برای اینکه مایه چیزی یا امری روشن شود محک و معیار لازم است تا عیار و درجه خلوص و غش هر چیز آشکار شود. اما هر کس به اعتبار محک و معیارش از سلیقه و ایده رب النوع دیگر به مبارزه بر می خیزد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید فایل ورد (word) :

مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید

چکیده
یکی از ویژگیهای محیط تجاری امروزی افزایش رقابت در تمام سطوح است. علاوه بر آن در قرن 21 شرکتها نه تنها به فعالیت در کشورهای مختلف نیاز دارند بلکه آنها باید استراتژی های جهانی را جهت هماهنگ کردن عملکردشان در سراسر زنجیره ارزش ایجاد کنند. متناسب کردن زنجیره تامین درشکل جدید سازمانها مثلاً سازمانهای مجازی و اتحادهای تجاری از نظر

استراتژیکی مهم شده است . موسساتی که خواهان افزایش سهم بازار خود و کسب سود و منافع هستند باید خود را با تغییرات محیط موجود وفق دهند .از اینرو تغییرات بسیاری در روشهای کسب وکار در حال شکل گیری است که یکی از آنها ، رویکرد مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار است. این مقاله سعی بر بررسی مفهوم BPR ازجنبه مختلف شامل تعاریف ، تفاوت آن با طراحی مجدد فرآیند، چالشهای آن و ارتباط آن با IT داشته و سپس این بررسی را که ابتدا مربوط به کل سازمان

است در بخش سیستم هزینه یابی متمرکز می نماید. سوال اصلی تحقیق این است که چگونه می توان BPR را در مورد سیستم هزینه یابی به کار گرفت. با توجه به اینکه در قرن حاضر شرکتها به سمت مجازی شدن پیش می روند، دیگر سیستمهای هزینه یابی رایج از جمله سیستم سیستم سنتی و ABCکارساز نبوده و نیاز به سیستم جدیدی متناسب با اینگونه تحولات در سازمان و محیط بیرونی سازمان احساس می شود که این مقاله گامی در این مسیر رفع آن است.

واژگان کلیدی: هزینه یابی بر مبنای فعالیت ؛ مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار ؛ فناوری اطلاعات3 .

مقدمه
برای درک دقیق BPR بهتر است با سابقه و چگونگی خلق آن آشنا شد . در 1980 یک نارضایتی فراگیر بابت عدم رضایت از ارزش افزوده ناشی از فن آوری اطلاعات (IT) در بیشتر سازمانهای اقتصادی آمریکا حاکم شد . چرا که با آن همه سرمایه گذاری شرکتها جهت توسعه IT در آن سالها تاثیر چندانی در افزایش بهره وری و توسعه عملکردها نداشت . برای حل این موضوع چندین اظهار نظر متفاوت ازسوی کارشناسان و متخصصین ارائه گردید که مهمترین آنها توسط آقای Hammer بیان شد . بر اساس این نظریه اشکال کار مربوط به IT نیست بلکه روان بنودن و اشکال در فرآیندهای سازمانی ساختار ها و طراحی های سازملنی است که بخوبی کار نمی کند . بعقیده طرفداران این نظریه عدم انعطاف پذیری ساختارهای سازمانی و پیچیدگی روشها در سازمانها که از دهه 1960 بجا مانده موجب عدم کارایی IT در توسعه عملکرد سازمانها می شود . طراحی های کهنه و قدیمی سازمانها مانع و اغلب یک آشفتگی پیچیده بود . در حقیقت سیستم های اطلاعاتی قادر به تاثیر و یا کارایی بیشتر در این سازمانها نبودند .
فشار کاهش زمانهای تولید هزینه ها ، و پاسخ بهتر به مشتری همراه با سرعت در رقابتهای جهانی در دهه 1980 موجب نیاز شدیدتر برای کشف راههای جدید برای خروج از این بحرانها شد . تنها راه حل خروج ازاین بحرانها در طراحی مجدد فرآیندها و بهره گیری ازمزایا و ظرفیتهای IT نهفته بود که این تبدیل به جرقه اصلی برای ظهور BPR شد .

مفهوم مهندسی مجدد کسب و کار علت نیاز به آن
در ادبیات موضوع مورد بحث تعاریف گوناگونی راجع به فرآیند و مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار BPR از سوی بسیاری از نویسندگان ارائه شده است . ازجمله فرآیند یعنی یک سری از فعالیتها و عملیاتی که در یک توالی مشخص به منظو ر تبدیل نهاده ها به ستاده ها انجام می گیرند (Kelada , 1996) یا اینکه به اعتقاد دیگر یک فرآیند مجموعه ای ازوظایف مرتبط به هم است که به صورت منطقی به منظور تحقق هدف مشخصی انجام می شوند ( short , Davenport , 1990) البته باید به این نکته نیز توجه داشت که فرآیند ها به عقیده این دو نویسنده میتوانند به دو دسته تقسیم شوند [ 18] که شامل:

فرآیندهای عملیاتی : شامل فعالیتهای مربوط به تولید و عرضه محصول و خدمت به مشتریان می گردد
فرآیندهای مدیریتی: در برگیرنده فعالیت های مربوط به کسب هماهنگ کردن منابع است.
از اواخر دهه 1980 شرکتهای تجاری از طریق مهندسی مجدد فرآیند تغییرات اساسی در عملیات خویش ایجاد کرده اند . در حقیقت ، مهندسی مجدد فرآیند، تفکری مجدد و عمیق درباره فرآیندها و طراحی مجددشان به منظور بهبود اساسی در ابعاد عملکردی جاری سازمان از جمله هزینه، کیفیت ، خدمت و سرعت عمل است .

(Keli , A shayeri , 1998) به عبارت دیگری BPR یعنی تحلیل و طراحی جریانهای کاری و فریندهای داخلی و بین سازمان (short , Davenport , 1990) یا اینکه تفکر دوباره و اصولی درباره فرآیندها و طراحی مجدد و ریشه ای آنها به منظور دست یابی به اصلاحات چشمگیر در عملکرد ازقبیل هزینه ، کیفیت ، خدمت و سرعت (Hammer , champy 1993)

سایر مولفان مثل (Talwar , 1993) به روی تفکر دوباره ، بازسازی دوباره و ساده و موثر کردن ساختار فرآیندها ، روشهای کار و سیستمهای مدیریت متمرکز شده اند Stepper , petrozzo , (1994) اعتقاد دارند که BPR طراحی همزمان فرآیندها، سازمانها و سیستمهای اطلاعاتی حمایت کننده آنها را جهت دستیابی به بهبود ریشه ای در زمان ، بهای تمام شده ، کیفیت و ارائه خدمات به مشتری را در بر می گیرد. [3]

در مورد تفسیر و هدف تغییرات فرآیندها سردرگمی وجود دارد به طوری که [ 316] :
• بهبود فرآیندهای کسب و کار (Harrington 1991)
• طراحی مجدد فرآیندهای مرکزی (Kaplan and Murdoch , 1991)
• نو آوری فرآیندها ( Davenport and short , 1990)

• انتقال فرآینده های کسب و کار (Burke anol peppard , 1993)
• طراحی فرآیندهای کسب و کار متوقف ( Johanssen et al 1993)
• تعریف مجدد اهداف سازمانی (venkatraman , 1994)

• مدیریت فرآیند کسب و کار (Duffy , 1994)
• تحلیل و اصلاحات ساختار یافته ( Zairi , 1997)
همانطور که می بینید در حالی که برخی ازاین اصطلاحات به یک مدل عمومی بهبود فرآیند کسب و کار در یک معیار بزرگ اشاره دارند سایر مولفان به این موضوع که مهندسی مجدد می تواند در سطوح متفاوت داخل شرکت ارائه شود . شاره دارند . مثلا در IBM مهندسی مجدد بازده زیادی در بهای شده کیفیت و زمان اما بر روی عملکرد کلی شرکت اثر کمی داشت .
Hammer and Champy ( 1993) سه نوع شرکت را که از BPR استفاده می کنند را تعریف نموده اند [183]:
1- شرکتهایی که مشکل آنها عمقی است و حق انتخاب ندارند این شرکتها به وضوح به مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار نیاز دارند .

2-شرکتهایی که مشکل ندارند اما مدیریت احساس می کند مشکل در حال آمدن است و می خواهد علاج واقعه قبل از وقوع بکند.
3-شرکتهایی که در اوج قرار دارند و می خواهند از رقبا فاصله بگیرند و بنا براین از BPR استفاده می کنند.
با توجه به این طبقه بندی و موارد گفته شده فوق می توان گفت به خاطر تغییرات رقابتی ناشی از بهای تمام شده و کیفیت نیاز به انعطاف پذیری و عکس العمل می باشد که ارزش مدیریت فرآیند در اینجا شناخته می شود . نقشی که مدیریت فرآیند می تواند بازی کند . ایجاد منافع رقابتی پایدار می باشد که BPR نامیده می شود . در حالت کلی مشتریان رقابت و تغیرات فراگیر سریع و مداوم ازجمله تغییرات محیط رقابتی و افزایش تاکید بر یکپارچگی شرکت و وب سایتهای آنها سه عامل اساسی در ایجاد نیاز به عکس العمل که BPR نام دارد می باشد [3] در بخش بع

 

دی ویژگیها محل اجرا و رابطه مهندسی مجدد با تکنولوژی اطاعات به طور خلاصه مورد بررسی قرار می گیرد .

ویژگیهای BPR مراحل اجرای آن و رابطه آن با IT
عمده ترین ویژگی فرآیند مهندسی مجدد این است که کارها در هم ادغام می شوند و وظایف مشترک به جای وظایف تخصصی به وجود می آیند ؛ بوروکراسی کاهش می یابد ؛ سازمانها مسطح می شوند ؛ تصمیمات به وسیله کارگران اتخاذ می شود : مراحل موجود در فرآیند به شکل طبیعی انجام می شود . مهندسی مجدد فرآیندها فارغ ازجبر توالی در امتداد خط مستقیم است تقدم طبیعی در کار بهتر از تقدم مصنوعی ناشی ازخصیصه خطی بودن می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد . خط زدائی کردن فرآیند ها سرعت کار را افزایش میدهد ؛ ساختار های وظیفه ای از بین می روند توجه شدیدی در دست یابی به اهداف میشود ؛ کار جایی انجام می گردد که بیشترین معنا را بدهد مدیران تبدیل به مربی می شوند ؛ از تکنولوژی اطلاعات بهره می گیرند ؛ بازرسی ها و کنترلها کاهش می یابد از نگرش سیستمی استفاده می شود ازبهبودهای ناقض و تدریجی اجتناب می شود ؛ در یک عبارت کلی می توان گفت مهندسی مجدد هم علم است و هم هنر . علم از نظر تئوری و هم در اجرا [16].
در رابطه با اجرای BPR ما وارد مراحل جزئی و تفصیلی آن که در عمل مورد استفاده قرار می گیرد نمی شویم بلکه این مراحل را به صورت کلی و در سطح کلان مد نظر داریم که به طور کلی شامل [3].

1- تصور کردن و ادارک : مهمترین و اساسی ترین مرحله مهندسی مجدد فرآیند درک فرآیندهای سازمان است تشخیص فرآیندهای موجود جمع آوری اطلاعات راجع به آنها و سپس ترسیم نمودار فرآیندها از گامهای اساسی این مرحله است . به کمک این روش می توان به آسانی مشخص ساخت که در کجا و چگونه فرآیندها را بهبود بخشید . در واقع ، ادراک فرآیند به حذف فعالیتهای فاقد ارز ش افزوده تاخیرها و دوباره کاری ها و نیز ساده فرآیند کم می کند .

2- بررسی روش عملکرد فرآیندها و طراحی مجدد آنها : در این مرحله پس از تعیین نقاط قوت و ضعف فرآیندهای موجود بایستی با توجه به منابع فنی و اجتماعی فرآیندها بهبود یابند یا دوباره طراحی شوند .
3- اجرای فرآیند: در این مرحله فرآیند بهبود یافته با دوباره طراحی شده باید از طریق اعمال تغییرات ضروری در ساختار سازمانی و سیستم اطلاعاتی موجود و حتی در فرهنگ سازمانی به اجرا در آید .

4- ارزیابی و بهبود مستمر فرآیند : در این مرحله فرآیندهای به اجرا در آمده باید از نظر کیفی به گونه ای مستمر ارزیابی و کنترل شوند تا بدین طریق هرگونه اشکال و یا عدم کارایی احتمال آنها ازمیان برداشته شود و به صورت مستمر بهبود یابند . تکنولوژی اطلاعات عنصری است که اثر آن را بروی مراحل اجرای BPR و بکارگیری آن نمی توان نادیده گرفت . قابلیتهای IT شامل بهبود دسترسی به طالاعات و هماهنگی میان واحدهای سازمان می باشد [2] IT بسیار قدرتمند است . به طوری

که می توان به جای پشتیبانی ساده فرآیندهای طراحی شده جدید را ایجاد کند [82] Bill Gates بیان می دارد که اگر دهه 1980 عصر کیفیت و دهه 1990 عصر مهندسی مجدد بوده است دهه 2000 عصر سرعت می باشد . او عقیده دارد که برای موفق شدن در عصر دیجیتال شرکتها به توسعه یک زیر ساخت جدید دیجیتالی شبیه سیستم عصبی انسان نیاز دارند این امر یعنی بکار گیری IT سازمانها را قادر می سازد تا کاراتر اداره شده ، نسبت به فرصتها و تهدیدات سریعتر عمل کرده ، و اطلاعات لازم را سریعتر به افرادی که به آن نیاز دارند برسانند [2].

حال چه ارتباطی بین BPR و IT وجود دارد؟ Hammer و IT Champy را به عنوان کلید قادر کننده BPR می دانند [8]. Davenport et al بیان می دارد که BPR نیاز به یک دید وسیعی در مورد IT و فعالیت تجاری و رابطه بین آنها دارد در واقع آنها می گویند که IT امکان هماهنگ کردن فرآیندها را فراهم می آورد و BPR به آن نیاز دارد . نقش IT را در BPR به سه بخش می توان تقسیم کرد [2] که شامل :

– قبل ازطراحی مجدد
– حین طراحی مجدد ، و
– پس از طراحی مجدد

رابطه IT و BPR که شامل سه مورد فوق می باشد در جدول شماره 1 خلاصه شده است
رابطه IT با BPR به قدری متداخل است که IT را نمی توان به عنوان فقط یک ابزار سودمند در BPR و مکانیزه کردن فرآیندها نگریست بلکه از آن می توان برای تغییر شکل کسب و کار و طرحهای جدید از آن استفاده نمود بنابراین همانطور که دیده می شود ازنقش آن در مهدسی مجدد فرآیندها نمی توان چشم پوشی کرد [2]
پس از کسب آگاهی نسبی در مورد BPR ویژگیها ، مراحل و ارتباطهای آن در این بخش ما وارد بحث سیستمهای هزینه یابی رایج نیاز به مهندسی مجدد این سیستمهای در شرکتهای جدید که در حال حرکت به سوی مجازی شدن می باشند وارد می شویم .

مهندسی مجدد در بخش هزینه یابی
با توجه به تعریفهای انجام شده در مورد فرآیند و مهندسی مجدد همانگونه که گفته شد یک بخش ازفرآیند های قابل مهندسی مجدد فرآیندهای مدیریتی می باشند که در برگیرنده فعالیتهای مربوط به کسب و هماهنگ کردن منابع است سیستم جسابداری و نیز بهای تمام شده در این بخش ازفعالیتها قرار می گیرند .
امروزه با توجه به تغییرات ایجاد شده در محیط سازمانها متناسب کردن زنجیره تامین در شکل جدید سازمانها از جمله سازمانهای مجازی ، شبکه های حمل و نقل و تولید جهانی و اتحاد های تجاری ازنظر استراتژیکی اهمیت بسیاری پیدا کرده است و شرکتها در همه بخشها در حال آزمون راههایی جهت کاهش هزینه ها کوتاه کردن زمان تولید و اداره ریسکها می یانشد از جمله بخشهای مهم در رابطه با این موارد سیستم هزینه یابی جهت تعیین بهای تمام شده صحیح می باشد [ 631] .
چون این تغییرات به طور مستمر ادامه دارند در رابطه با تعیین صحیح بهای تمام شده سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت در سال 1990 توسط Robin cooper و Robert Kaplan جهت رفع اشکالات سیستم در این امر جایگزین آن شد .

سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت ABC
هزینه یابی بر مبنای فعالیت یکی از سیستمهای نوین هزینه یابی است که بهای تمام شده محصولات را دقیق تر ازسیستم هزینه یابی سنتی محاسبه می کند در این سیستم برخلاف سیستم سنتی که محصولات را مصرف کننده فعالیتها می داند فرض بر این است که فعالیتها مصرف کننده منابع هستند و محصولات در نتیجه انجام فعالیتها تولید می شوند . در سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت هزینه بر مبنای فعالیتهای همگن در مخازن هزینه انباشت می شود و سپس هر مخزن هزینه بر اساس یک محرک هزینه که مبنای تخصیص می باشد به موضوعات هزینه سرشکن می گردد. [ 10111219] .

 

نقش IT قبل ازطراحی مجدد نقش IT حین طراحی مجدد نقش IT پس ازاجرا
• مهندسی مجدد یک اقدام و
استراتژیک محسوب می شود . که باید با چشم انداز سازمان هم آهنگ باشد . بدین منظور بایستی نقاط قوت و ضعف سازمان به خوبی شناسایی گردد . در این مرحله باید اطمینان حاصل کرد که مهندسی مجدد باید انجام شد .
• فعالیتهایی که در این مرحله انجام می گردد غالباً شامل:

توسعه یک چشم انداز استراتژیک
شناسایی خواسته های مشتریان سازمان
وضع نمودن اهداف هزینه ای ، سهم بازار، و درآمد
ارزیابی قابلیتهای مهندسی مجدد

تعریف مرز و دامنه فرایندها
متعهد نگهداشتن مدیران • بکارگیری تکنولوژیهایی نظیر پایگاههای داده مشترک و نرم افزار های گروهی که کلیه افراد یک فرایند از آنها می توانند استفاده کنند . در Texas Instrument با انجام این کار فرایند توسعه محصول که در کشور های مختلف صورت می گرفت به طور قابل توجهی بهبود یافت .
• تسهیل برنامه ریزی و کنترل فرایندها
• آوردن اطلاعات به درون فرآیندها
• آوردن روشهای تحلیل پیچیده به درون فرایندها
• ارتقا قابلیت کارکنان در تصمیم گیریهای مبتنی بر اطلاعات کافی و حداقل وابستگی به سطوح عمودی سازمانی.
• شناسایی توانمند سازهای فرایندها
• درک طبیعت تغییرات پیشنهادی و متناسب نمودن استراتژی های IT با آن تغییرات
• کسب و اشاعه دانش و تجارب بهبود فرایندها
• • ایجاد یک حلقه بازخوردی دیجیتال
• تهیه ابزارهایی برای ارزیابی فرایندهای مهندسی مجدد شده
• بهبود فرایند IT که برای تامین نیازهایی که در حین مهندسی مجدد از قلم افتاده اند.
• تهیه برنامه ای برای پاکسازی ، اگر فعالیت ها نا موفق بود
• مبادله نتایج کارهای BPR بین کارکنان
• کمک در متعهد ماندن به فعالیتهای BPR
• ارزیابی سرمایه گذاریهای بالقوه و میزان بازگشت فعالیتهای مهندسی مجدد
بنابراین IT می تواند در موارد زیر نقش ایفا نماید :
• اطلاع رسانی در مورد قابلتهای IT در مهندسی مجدد
• ایجاد زیر ساختها و مدیریت اطلاعاتی که پشتیبان تحول در سازمان باشد .
• تقویت نگرش فرایندی به سازمان
• شناسایی و انتخاب فرایندهایی که باید طراحی مجدد گردد.
• مشارکت در پیش بینی نوع تغییرات و اطلاعات مورد نیاز که آنها را پیشتیبانی می کند .
• آموزش کارکنان IT در موضاعات غیر فنی نظیر بازاریابی ، ارتباط با مشتری
بنابراین IT می تواند در موارد زیر نقش ایفا نماید:
• تبادل نتایج در حال کسب فعالیتهای BPR
• تبدیل فرایندهای غیر ساخت یافته به روشهای روتین
• کاهش /جایگزینی نیروی انسانی مورد استفاده در فرایندها
• اندازه گیری عملکرد فرایندهای جاری
• تعریف اهداف عملکردی روشن به گونه ای که محرک پیاده سازی گردد
• تهسیل و بکارگیری ابزارهایی که هماهنگی بین سازمانی را بیشتر کند.
• تعریف مرز و دامنه فرایندها

تمرکز ABC بر صحت اطلاعات در مورد بهای تمام شده محصولات ، خدمات ، فرآیندها ، فعالیتها ، کانالهای توزیع ، مشتریان و قراردادها و پروژه ها می باشد . ABC به تعریف مسائل و فرصتها کمک کرده و راه حلهایی را برای حل مسائل یا راه حل های را برای بهره وری از فرصتها ارائه می دهد [ 12] . این سیستم فعالیتهای عمده فرآیند تولید راشناسایی و در یک از 4 طبقه سطح واحد محصول سطح دسته محصول ، سطح محصول و سطح کارخانه قرار می دهد . هر چه به سطح کارخانه نزدیکتر شویم ازرابطه علت و معلولی بین مخزن هزینه و موضع هزینه کاسته می شود تا جایی که در مورد هزینه های سطح کارخانه این رابطه به حدی ضعیف است . بر اساس سیستم ABC هزینه های کلیه سطوح بر اساس محرکهای فعالیت به محصولات تخصیص داده می شود اما هزینه های سطوح کارخانه بر اساس مبانی اختیاری به محصولات تسهیم می شود [19131415].

 

نیاز به یک سیستم هزینه یابی جدید
در محیط های تولیدی خدماتی پیشرفته سازمانها اغلب در یک محیط فیزیکی وسیع پخش شده و کار می کنند . آنها بیشتر بر شبکه های تجاری شرکا تکیه می کنندو با تامین کنندگان کالا و خدمات و عرضه کنندگان ارتباط پیوسته ای دارند به عبارتی می توان گفت زنجیر تامین و زنجیره ارزش در سطح داخل یک سازمان نیستند و در یک محدوده وسیع گسترده شده اند . با توجه به این شرایط سیستمهای هزینه یابی رایج ( شامل ABC ) ممکن است برای شرکتهای مجازی و یا مدیرت زنجیره تامین یکپارچه مناسب نباشند چون بیشتر فعالیتهایی که باعث افزایش ارزش می شوند ( ارزش افزوده دارند ) از شرکا و تامین کنندگان نشات گرفته اند . علاوه بر این در موسسات مجازی فعالیتهای ایجاد کننده ارزش افزوده ممکن است به دلیل انجام امور به صورت الکترونیکی و On- Line مشهود نباشند . بنابراین بکارگیری ABC به نظر مناسب نمی رسد [1].

 

البته باید توجه کرد که هر چند روشهای هزینه یابی رایج برای گزارشگری مالی خارجی و کنترلی منابع در کارخانه تامین کنندگان و شرکا مفید است اما برای اندازه گیری بهای تمام شده و نیز ارزیابی عملکرد در یک موسسه مجازی و یا زنجیره ارزش یکپارچه تاکید باید بر مدیریت بهای تمام شده تکنولوژی آگاهیها و اطلاعات باشد [1]

یکی از مشکلات بکارگیری ABC در سازمانهای امروزی این است که چون بیشتر فعالیتها دارای منبع خارجی م یباشند دیدن و پیگیری برخی فعالیتهای مهم مشکل شده است . بهبود در سازمانها بایستی برکارهایی که با فعالیتهای ایجاد ارزش کننده برای سازمان مرتبطند تمرکز کند . این در حالی است که هزینه یابی رایج اطلاعات مفیدی را در مورد اینگونه فعالیتهای که بیشترین پتانسیل را برای بهبود عملکرد دارند گزارش نمی کنند سیستم هزینه یابی رایج محدود به یک طبقه بندی کارکردی می باشد که این طبقه بندی کارکردی همراه با ستفاده از انحرافات بهای تمام شده به عنوان یک کلید ارزیابی عملکرد می باشد [1].

معیارها و پارامترهای رایج اغلب سبب می گردند که عملکرد کارکردی در هزینه عملکرد کلی یک شرکت بهبود یابد (Miller , 1996) با این وجود طبقه بندی کارکردی به نظر زودگذر می رسد چرا که یکپارچگی بخشهای کارکردی بوسیله بکارگیری IT و نیز شبکه های بین شرکا تجاری در حال افزایش است . اطاعات خوب در مورد فعالیتها بر تمرکز بر بهبود عملکرد کلی کمک می کند . آن همچنین به بهبود پیشرفت و تامین بازخورد در مورد کارها کمک میکند و سیستم هزینه یابی رایج اطلاعات فعالیتهای مورد نیاز برای دستیابی به یک بیشن در بهبود عملکرد را فراهم نمی آورند [1].

هزینه یابی طی 30سال اخیر دچار تغییرات زیای شده و اهمیت سریارهای تولیدی و غیر تولیدی افزایش یافته است [1211] هزینه های سربار تحت تاثیر نوع اقتصادی و هدف آن افزایش یافته اند و بکارگیرندگان و پردازش کنندگان آگاهی ، مهندسان و متخصصین نرم افزار در بسیاری ازطرحها بیشترین نیرو یکاری را تشکیل می دهند . در برخی موارد هزینه های سربار بیرونی مرتبط با مهندسی ، بازاریابی و توزیع تا حدی افزایش یافته است که ازهزینه های کار مستقیم زیادتر شده اند . و هزینه یابی را دچار چالشهای زیادی کرده اند . مخصوصا در شرکتهای مجازی در جایی که هزینه های خرید و حمل و نقل و سربار اکنون تعیین کننده کل هزینه هاست [1].

شرکتها در حال ایجاد تغییرات اساسی در سازمانها و تکنولوژی بکار گرفته شده در عملیات تولیدیشان هستند اما آنها سیستم بهای تمام شده شان را فراموش کرده اند . این امر از این طریق کاملا واضح می باشد که اطلاعات در دسترسی برای یک سیسیتم هزینه یابی رایج ABC جهت بهبود مستمر برنامه ها که در محیط رقابتی امروزی بسیار اساسی و مهم است کافی نمی باشد .

به طور خلاصه اینکه سیستم ABC یک سیستم هزینه یابی مفید در شرکتهاست که ارائه دهنده فعالیتهای با ارزش افزوده داخل میباشد اما نه برای شرکتهای مجازی که ارزش افزوده در آنها ناشی از شرکا می باشد .ABC برای یک تامین کننده که تولید کننده است مفید می باشد . اما برای یک شرکت مجازی یا زنجیر تامین یکپارچه به خاطر طبیعت وسیع و توزیع شده آنها ، یک سیسیتم هزینه یابی متناسب است که بهای تمام شده خرید و حمل و نقل بعلاوه هزینه های سربار را استفاده می کند . اکنون با توجه به این مطالب نیاز به یک چنین سیستمی احساس می شود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی افسردگی معلمان مدارس عادی و استثنائی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی افسردگی معلمان مدارس عادی و استثنائی و رابطه آن با فرسودگی شغلی فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی افسردگی معلمان مدارس عادی و استثنائی و رابطه آن با فرسودگی شغلی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی افسردگی معلمان مدارس عادی و استثنائی و رابطه آن با فرسودگی شغلی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی افسردگی معلمان مدارس عادی و استثنائی و رابطه آن با فرسودگی شغلی فایل ورد (word) :

چکیده

هدف از انجام پژوهش، بررسی میزان افسردگی معلمان مدارس عادی و مدارس استثنائی و رابطه آن با فرسودگی میباشد. این پژوهش از نوع پس رویدادی است، شرکت کنندگان معلمان مدارس عادی و استثنائی به ترتیب 30 و 25 نفر بودند که به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه فرسودگی شغلی مزلاچ بود. نتایج نشان داد افسردگی معلمان مدارس عادی بیشتر از معلمان مدارس استثنائی است، اما این مقایسه در سطح معناداری قرار نداشت، همچنین فرسودگی شغلی معلمان مدارس استثنائی به صورت معناداری بیشتر از معلمان عادی است و بین افسردگی به عنوان پیش بین با نمره کل فرسودگی شغلی گروه معلمان مدارس عادی رابطه معناداری وجود دارد(سطح معناداری: .(005 باتوجه به آزمون رگرسیون گرفته شده، افسردگی 30درصد از واریانس نمره کل فرسودگی شغلی دو گروه معلمان مدارس عادی و استثنائی را پیش بینی می کند و این پیش بینی معنادار است. براساس این پژوهش به این نتیجه می رسیم که افسردگی دو گروه از معلمان عادی و استثنائی تفاوت معناداری وجود ندارد اما در میزان فرسودگی شغلی تفاوت معنادار بود و همچنین افسردگی عامل پیش بینی کننده خرده مقیاس های فرسودگی شغلی می باشند.

کلیدواژه ها: معلمان مدارس استثنائی، معلمان مدارس عادی، افسردگی، فرسودگی شغلی.

مقدمه

بهداشت روانی، دانش و هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی، بتوانند با محیط خود سازگاری داشته و راه حل های مطلوب تری را برای حل مشکلاتشان انتخاب نمایند. یکی از نیازهای اساسی سلامت، سلامت روان است همچون سلامت جسمانی. همان طور که می دانیم محیط های متفاوتی بر سلامت روانی فرد تأثیر دارد خصوصا محیط کار. بدیهی است اگر تمرین های متناسب با رشد را در کلاس های مربوط به کودکان استثنایی1 در نظر بگیریم(مک دانل 2و همکاران،(1995، یا به دنبال آموزش های ویژه در این رابطه باشیم(مک لافین و همکاران،(1999، متوجه خواهیم شد که اقداماتی از قبیل فشارهای سنگین بر معلمین وارد می کند. معلمانی که عهده دار دانش آموزان استثنایی هستند، باید بتوانند رویکرد های آموزشی خود را اصلاح کرده و انگیزه ی یادگیری را در آنان تقویت کنند(داوینگ3،.(1996 در حالیکه تعداد زیادی از معلمان عادی و استثنایی، از مهارت و تخصص لازم برخوردار نیستند. در شرایطی که والدین کودکان استثنایی از اندوه مزمن رنج می برند(مهرابی و همکاران،(1380، و دچار افسردگی هستند(لاجوری،.(1371 بدیهی است که این موضوع را بتوان با افرادی که با کودکان درگیرند قابل تعمیم باشد. موضوع سلامت روان معلمان بحث ویژه ای است که در کنار کار معلمی کودکان استثنایی موقعیت را پیچیده تر می سازد، به طور مثال معلوم شده است که شیوع اختلالات روانی در معلمان با فشار کاری زیاد 15 برابر معلمان دیگر است(پرتو4 و همکاران،.(2006

باتوجه به سلامت روان و توجه به شغل معلمی، یکی از مشکلات معلمان احتمالا افسردگی باشد. همانطور که ضیاءالدینی و رجائی نژاد((1384، بیان کردند شایع ترین اختلال روانی معلمان مدارس استثنائی افسردگی می باشد. شغل معلمی در آموزش و پرورش مورد توجه است، زیرا آنان تأثیر بر دانش آموز می گذارند و همچنین تاثیر می پذیرند، پس بهداشت روانی آنان مهم بوده است. فونتانا و آبوسیری با استفاده از یک نمونه معلمان ابتدایی و متوسطه انگلیس نشان دادند که بیش از %72 از معلمان به طور خفیف و %23 به طور جدی فشار ناشی از کار را تجربه می کنند(فروغان،.(1382

Exceptional childrens mcdonnell downing porto

1

2

3

4

یکی از اختلالات روانی که ما مورد بحث قرار می دهیم افسردگی5 است. افسردگی یکی از اختلالات خلقی است، فرد افسرده ویژگی هایی از جمله احساس غمگینی،عدم توانایی در لذت،کنارگیری اجتماعی، فقدان انگیزش، نشانه های نباتی(میل جنسی)،کاهش وزن و بی اشتهایی، افزایش وزن و پرخوری، یبوست، خشکی دهان، سر درد می باشد که بر اساس معیار تشخیصی DSM-IV-TR اگر فردی به مدت دو هفته پنچ مورد از علائم را داشتبه باشد افسرده است(رضائی،.(1391

بروز نشانه های خفیف افسردگی، در واقع پاسخ طبیعی آدمی به فشارهای متعدد زندگی است. عدم موفقیت در کار و تحصیل، از دست دادن عزیزان، اینها از جمله موقعیت هایی هستند که اغلب موجب بروز افسردگی می شوند. افسردگی تنها زمانی نابهنجاری تلقی می شود که در عملکرد بهنجار اختلال ایجاد کند و هفته ها بدون وقفه ادامه یابد. اختلال های افسردگی شایع بوده و حدود %17 از مردم در طول زندگی یک دوره افسردگی حاد پیدا می کنند(کسلر6 و همکاران،.(1994 بیماری افسردگی در واحدهای هیجان خلق، شناختی، انگیزشی و جسمی و فیزیکی اختلال ایجاد می کند، برای مثال ایجاد اندوه که این یک نوع اختلال در هیجان فرد می باشد.

همانطور که گفته شد افسردگی که یکی از مولفه های سلامت روانی است، این فشار روانی می تواند عامل پیش بینی کننده فرسودگی شغلی باشد(پاریک7،.(1982 بر همین اساس به موضوع فرسودگی شغلی می پردازیم.

پدیده فرسودگی 8شغلی از دهه های 1970 مورد توجه نظریه پردازان و پژوهشگران مرتبط با مفاهیم سلامت روانی قرار گرفته است. این پدیده یک نشانگان روانشاختی است و بیشتر در مشاغلی دیده می شود که ساعات طولانی با انسان ها در ارتباط هستند(شوفلی9،.(1996 افراد شاغل در چنین مشاغلی به تدریج احساس می کنند که زیر فشار هستند و ذخایر عاطفی و هیجانی آن ها به نفع کسانی که به آن ها خدمت می کنند، کاسته می شود. نسبت به آنان، دردها و تقاضاهایشان بی تفاوت شده، حتی احساس منفی نسبت به آن ها م ییابند (شوفلی،.(1996 صاحب نظران مختلفی در مورد عوامل فرسودگی شغلی، مطالبی را عنوان کرده اند. برای مثال (پاریک،1982، به نقل از مشیریان و همکاران، (1393 عواملی مثل سطح فشار روانی، نوع فشار روانی، شخصیت فرد، ماهیت شغل یا نقش فرد، نوع زندگی فرد در خارج از محیط کار، سبک زندگی فرد،سبک هایی که فرد برای مقابله با فشار روانی به کار می گیرد و جو یا اقلیم سازمانی را در فرسودگی شغلی دخیل می داند.

فرسودگی شغلی دانش واژه ای برای توصیف دگرگونی های منفی نگرش ، روحیه و رفتار در رویارویی با فشار های روانی مربوط به کار است. این فرسودگی بیشتر در شغل هایی پدید می آید که افراد زمان زیادی از ساعات کاری را در ارتباط نزدیک با سایر مردم می گذرانند . رایجترین تعریف از فرسودگی شغلی را ماسلاچ و جکسون ارائه نمودند : فرسودگی شغلی نشانگاه روانشناختی شامل : خستگی هیجانی ، مسخ شخصیت و کاهش کفایت شخصی می باشد (شوفلی ، مازلاک و مارک 10، .(1994 وی بر این باور است که فرسودگی شغلی می تواند باعث افت کیفیت ارائه خدمات گردد ،

5 depression 6 kessler 7 pareek 8 bournout 9 schaufeli
10 Maslach & marek

عاملی برای دست کشیدن از یک شغل ، غیبت یا روحیه پایین باشد و با اختلال هایی همچون خستگی روانی ، بی خوابی ، روی آوردن به الکل و مواد و مشکلات خانوادگی و زناشویی ارتباط داشته یاشد. سندرم فرسودگی یک اختلال روانی نیست ولی به آهستگی در طول زمان گسترش می یابد و ممکن است یه یک ناتوانی روانی تبدیل شود ( شوفلی و همکاران ،.(1994

احساس خستکی، ویژگی اصلی فرسودگی شغلی، و عمده ترین مشخصه این سندرم پیچیده است. هنگامی که افراد تجربه فرسودگی شغلی خود یا دیگران را توصیف می کنند اغلب اشاره به تجربه خستگی دارند. خستگی نشانگر میزان استرس موجود در پدیده فرسودگی شغلی است اما این بعد در مشخص ساختن رابطه ای که افراد با کار خود دارند ناتوان بوده است. خستگی چیزی نیست که به سادگی تجربه شود، بلکه فعالیت هایی را دور ساختن خستگی هیجانی و شناختی فرد از شغلش برمی انگیزد که احتمالا به عنوان شیوه ای برای چیره شود بر فشار کار عمل می نماید (کلوسن11،.(1993

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تاثیر فرهنگ ، رفتار اجتماعی و معماری بر تح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تاثیر فرهنگ ، رفتار اجتماعی و معماری بر تحقق توسعه پایدار شهری فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تاثیر فرهنگ ، رفتار اجتماعی و معماری بر تحقق توسعه پایدار شهری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تاثیر فرهنگ ، رفتار اجتماعی و معماری بر تحقق توسعه پایدار شهری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تاثیر فرهنگ ، رفتار اجتماعی و معماری بر تحقق توسعه پایدار شهری فایل ورد (word) :

چکیده

توسعه پایدار شهری محصول نگاه های جدید به عدالت اجتماعی، فضایی و محیطی نسبت به شهر است.در سالهای آتی رشد شهر نشینی، تراکم زیاد جمعیت و نیاز عمومی به جذب منابع اساسی منجر به بسیاری از اثرات سوء برجامعه خواهد شد. توسعه پایدار شهری بعنوان جزئی از توسعه پایدار برپایه استفاده معقول از منابع طبیعی استوار شده است و باتوجه به مساله اصلی تحقیق دراین نوع توسعه، محظات سه گانه محیطی، اقتصادی و اجتماعی درکنار هم لحاظ خواهد شد.

این پژوهش با روش اسنادی به تعریف جامعی از فرهنگ و روابط اجتماعی در معماری می رسد ودر آخر به نقش معماری، فرهنگ و رفتارهای اجتماعی بر پایداری شهری با روش توصیفی تحلیلی می پردازد.

هدف پژوهش، بررسی نقش معماری و اهمیت فرهنگ و رفتارهای اجتماعی به عنوان فاکتورهای مهم در پذیرش هر اقدام مربوط به جامعه، برای رسیدن به توسعه پایدار شهری که از نیازهای ملزم پیش روی جامعه خواهد بود، می باشد.

نتایج تحقیق نشان میدهد اگرجامعه دارای ابعاد فضایی ماهوی خود باشد، می تواند روابط قانونمندی با فضا داشته باشد،و فضا نیز در صورت دارا بودن ابعاد اجتماعی به طور منطقی می تواند با جامعه مرتبط گردد و هنگامی که این روابط مهیاگردند بسترسازی شهر پایدار محقق میگردد.

واژگان کلیدی: توسعه پایدار، فرهنگ، معماری، رفتار اجتماعی

-1 مقدمه

بشر امروزی در اثر بر هم زدن توازن زندگی، فاصله گرفتن از طبیعت و ارزش های انسانی، عدم توجه به فاکتورهای محیطی و بومی، رفتار سلطه جویانه و استفاده ابزاری از طبیعت به بحرانی عظیم گرفتار شده است و خودرا در مواجهه با آینده ای مبهم و خطرزا می بیند. این امر سبب شکل گیری تدریجی رویکردی به نام توسعه پایدار شده است.

اصطح توسعه پایدار یا پایا در اوایل سالهای دهه 1970 درباره محیط و توسعه بکار رفت. سه حوزه مهمی که توسعه پایدارروی آن تاکید دارد، مسایل محیطی است از آن زمان سازمان های بینالمللی که خواهان دستیابی به محیطی مناسب و

– 1 مهندسی معماری, گروه معماری، پردیس علوم و تحقیقات کردستان، دانشگاه آزاد اسمی، سنندج، ایران -2 دکترای معماری، هیات علمی دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

1

مساعد برای توسعه سودمند بودند نام خاص و ویژگی آنها در راهبرد توسعه پایدار نمود یافت. بکار بردن واژه توسعه پایدار بعد از کنفرانس ریودوژانیرو در سال 1992 در محافل علمی فراگیر شد (ضرابی و اذانی، (13 :1380 توسعه پایدار از جمله مفاهیمی است که در دهه اخیر موضوع بسیاری از مطالعات در حوزه های گوناگون قرار گرفته است.لزوم

بکارگیری اهرم های اساسی توسعه پایدار در طراحی و تبیین خطی مشی راهبردی نهادهای تصمیم گیری در سطوح مختلف ،تجدید نظر ساختار شکنانه ای را در تعاریف معمول باعث گردیده است که این خود تبعات گوناگونی را به همراه داشته است.این امر باخص در تعاریف تسعه شهری نمود ویژه ای یافته است .به گونه ای که سرعت تغییرات در این حوزه به واسطه برخورداری از شاخصه های منحصر بفرد از شتاب بایی بهره مند بوده است.شدت تاثیرات رویکرد فوق الذکر بحدی است که توفیق یا عدم توفیق در پیاده سازی مفاهیم توسعه پایدار در روند توسعه شهری به معیار غیر قابل انکاری در سنجش کیفیت یا قابلیت سکونت شهرها بدل گشته است.از این رهگذر شناخت دیل توفیق تجارب موفق در کنار بررسی موانع پیش روبا رویکردی آسیب شناسانه از اهمیتی وا برخوردار می باشد.

-2 فرضیه تحقیق:

بنظر میرسد مولفه های فرهنگی – اجتماعی و رعایت آن در معماری شهری، نقش بسزایی را در توسعه پایدار میتوانند داشته باشند.

-3 ضرورت تحقیق:

جامعه شهری امروزه با رشد کالبدی و جمعیتی در تمامی سطوح در معرض بحران های مختلفی قرار دارد برای رسیدن به پایداری در سطح شهر رویکردهایی از جمله توسعه پایدار اندیشیده شده اند؛ در رویکرد توسعه پایدار سعی می شود از بروز مسائل و مشکت در زندگی انسان ها جلوگیری شود و جامعه به سوی زندگی بهتر و آسایش سوق یابد؛ محقق سازی این توسعه از اصول اساسی پیش روی جامعه به شمار خواهد رفت.

-4 اهداف تحقیق:

تشریح مفاهیم توسعه پایدار، رفتار اجتماعی، فرهنگ و مسایل مرتبط با آنها

بررسی و سنجش ارتباط مفاهیم مرتبط با توسعه و پرداختن به چند مدل معروف فرهنگی اجتماعی
دستیابی به شهری پایدار و منسجم با توجه به نقش فرهنگ و رفتارهای اجتماعی
-5 چارچوب نظری:

-1-5 مفهوم فرهنگ1

برای فرهنگ تعاریف و دیدگاه های متعددی ذکر شده است :

– فرهنگ تجلی سبک و شیوه زندگی یک گروه اجتماعی است و شامل تمامی مناسبات اجتماعی و معلوماتی می شود که از یک نسل به نسل دیگر منتقل می گردد. فرهنگ مجموعه ای ازچیزها مانند اشیاء نوشته ها، تصویرسازی ها، برنامه های

1 culture

تلویزیونی و کمیک نیست، بلکه مجموعه ای از اعمال است. فرهنگ بیشتر با تولید و تبادل معنا و دادن و گرفتن آن در ارتباط است. تولید و تبادلی میان اعضای یک گروه یا جامعه. (پاکزاد، 1380، (8

” فـرهنـگ عبـارت اســت از ارتبـاط متقـابل سـه عــامـل: ارزشـها، روابـط و سـاختـار اجتـماعـی “. (حق شناس 1373 ، (98
دو انسان شناس آمریکایی به نامهای کروبر و ککن موفق به گرد آوری یکصدو شصت و چهار تعریف از فرهنگ شده اند که تعریف پیش رو بیشتر از سایر تعاریف فرهنگ مورد پسند نام بردگان قرار گرفته است: ” فرهنگ یک مفهوم تجریدی است از مشاهده رفتار. (حق شناس 1373 ، (98 فرهنگ، نرمافزاری است که به سختافزار قدرت عمل میدهد. هنگامی که این ارتباط با فرد، گروه، سازمان، ملت و کشوری
است که با آن علقههای فرهنگی داریم، این ارتباط درون فرهنگی1 است. هنگامی که با فرد، گروه، سازمان، ملت یا کشوری ارتباط برقرار میشود که هیچ علقه فرهنگی میـان آنها وجـود ندارد یا پیوندهای فرهـنگی ضعیف است، این ارتـباط را میـان فرهنگی2 نامیـده میشـود. (یوسفیان 1368، (2 هرچقدر برپیچیدگی حیات اجتماعی افزوده شود، ارتباطات انسانی نیز پیچیدهتر میشوند. این پیچیدگی با توجه به گستردگی و تنوع چند برابر میشود. در ارتباط میان فرهنگی، هر منطقهای در موضع صادرکننده و وارد کننده قرار میگیرد و داد و ستد و تعامل فرهنگی 3 روی میدهد.

-2-5 مفهوم تعامل اجتماعی4

ادوین مری مفهوم ارتباط در معنای عام را چنین تعریف میکند: ارتباط عبارت است از فن انتقال اطعات، افکار و رفتارهای انسانی از یک شخص به شخص دیگر، به طور کامل هر فرد برای ایجاد ارتباط با دیگران و انتقال پیامهای خود به ایشان از وسایل مختلف استفاده میکند. کارهای عادی روزانه که ما را در کنش متقابل چهره به چهره و کم و بیش دائمی با دیگران درگیر میکنند. قسمت اعظم فعالیتهای اجتماعی ما را تشکیل میدهند.

تعامل اجتماعی به معنای ایجاد رابطه بین دو نفر یا بیشتر است که منجر به واکنشی میان آنها شود و این نوع واکنش برای هر دو طرف شناخته شده است. بنابراین روابط بدون معنا در زمره این تعریف قرار نمی گیرد.(دانشپور و چرخچیان 1386، (22 تعامل اجتماعی و برقراری ارتباط، می تواند یک موضوع فیزیکی، یک نگاه، یک مکالمه و ارتباط بین افراد باشد که خود مستلزم تعریف رویدادها و فعالیت های متناسب و در نتیجه نقش پذیری مردم در فضا و عضویت آنها در گروه ها و شبکه های اجتماعی است.( بهزادفر و طهماسبی 1392، (25

-3-5 پایداری:

واژه پایداری امروزه به طور گسترده ایبه منظور توصیف جهانی که در آن نظامهای انسانی و طبیعی، تواماً بتوانند تا آیندههای دور ادامه حیات دهند به کار گرفته می شوند (بحرینی (55: 1380 پایداری وضعیتی است که در آن مطلوبیت و امکانات موجود در طول زمان کاهش نمییابد و به توانائی اکوسیستمها برای تداوم کارکرد در آینده نامحدود مربوط میشود بدون آنکه به تحلیل منابع و یا بار بیش از حد منابع منجر شود. »پایداری، شرایطی است که در آن سیستمهای اجتماعی و طبیعی به هم و به شکل نامحسوس کار میکنند.

1 Territorial cultural Communication 2 Intercultural Communication 3 Cultural Interactive 4 Social Interaction

3

-4-5 توسعه پایدار

توسعه پایدار یک ایده و اصطح بســیار گســترده اســت کــه معانــی متفاوت و بســیاری دارد و در نتیجــه فراوانی این معانــی، واکنش هــای مختلف صاحب نظران را بــر می انگیزاند. مفهــوم توســعه پایــدار، یک نوع تــش برای ترکیــب مفاهیم در حال رشــد حوزه ای از موضوعــات محیطی با موضوعات اجتماعی- اقتصادی می باشــد. مفهوم توســعه پایدار یک تغییر مهم در فهم رابطه انســان و طبیعت و انســان ها با یکدیگر می باشــد. توسعه پایدار عنوانی است که هنوز تعریف جامعی از آن ارائه نشده است. تعریفی که بیش از همه مورد استفاده قرار گرفته است، تعریف کمیسیون برانتلند است: “آن نوع توسعه ای که نیازهای کنونی را بدون مصالحه و صرف نظر از توانایی های نسل های آینده در برآوردن نیازهایشان، تأمین کند”. (گلکار، ( 45: 1379 توسعه پایدار زمینههای مختلفی را مورد توجه قرار میدهد: تاثیر گازهای گلخانهای، تغییرات آب و هوائی، تخریب یه ازن، تخریب زمین، کاهش منابع غیر تجدید پذیر و آلودگی هوای شهرها.( (Rao 2000:81

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مشکلات ساختار اداری در ایران فایل ورد (word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مشکلات ساختار اداری در ایران فایل ورد (word) دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مشکلات ساختار اداری در ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مشکلات ساختار اداری در ایران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مشکلات ساختار اداری در ایران فایل ورد (word) :

جهان سوم، کشورهای درحال توسعه، جوامع روبه رشد و یا ممالک جنوب، همه عناوینی برای توصیف گروهی از کشورهاست که دارای تشابهات اقتصادی، سیاسی، اداری، اجتماعی، فرهنگی، فنی و تکنولوژیک هستند. این کشورها ضمن تفاوتهای بسیاری که با یکدیگر دارند از جهاتی آن چنان شبیه یکدیگرند که می توان آنها را در یک گروه یا دسته مورد بررسی قرار داد. یکی از جنبه های مشترک بین کشورهای جهان سوم، خصوصیات نظام اداری حاکم بر این جوامع و مشکلات ناشی از آنهاست؛ خصوصیات مذکور به گونه ای مشابه اند که این کشورها را به نحو بارزی از دیگر ممالک متمایز می سازد. خصوصیات و مشکلات نظام اداری حاکم بر این قبیل کشورها، زیربنایی بوده و از ویژگیهای آن می توان به سیاست واگذاری فعالیتهای اقتصادی به دولت و محدود ساختن بخش خصوصی اشاره کرد. سیاست مذکور بر این مبنای نظری استوار گردیده که چنانچه دولتها وارد فعالیتهای اقتصادی نشوند، نابرابریها گسترش خواهدیافت، و گروههای آسیب پذیر جامعه هرگز نخواهند توانست به منابعی دست یابند که معیارها و ضوابط متکی بر اصل عدالت اجتماعی ایجاب می کند. اما تحولات اروپای شرقی و تجارت کشورهای پیشرفته جهان نشان داده است که کناره گیری دولتها از فعالیتهای اقتصادی به ندرت از روی میل صورت گرفته و در بیشتر موارد سنگینی بار بدهی بخش دولتی و افزایش جبران ناپذیر فساد اداری و اجتماعی و همچنین کسر بودجه دولت سبب گردیده که دولتها از انجام فعالیتهای اقتصادی کناره گیری کنند. با یک نگرش سیستمی به مبادلات بین المللی و معادلات سیاسی و جهت گیری نظم نوین جهانی و اقتصادی و ریشه یابی گرایش دولتهای جهان سوم به دولتی کردن ساختارها و نهادهای موجود که معضلات دیوان سالاری و بوروکراسی دولتی و درنهایت فساد و مخاطرات اداری را به دنبال دارد، متوجه خواهیم شد که یکی از راههای حل بحران عوامل تهدیدکننده ساختار اداری این کشورها، واگذاری فعــــالیتها به بخش خصوصی و کناره گیری دولتها از ایــن قبیل فعالیتهاست. راه حلی که عوامل موثر در بروز ناهنجاریهای اداری را کاهش داده و موجب اصلاح ساختار اداری کشور می گردد. ساختاری که دربرگیرنده تلاشی انتظام یافته و یکپارچه است، تا بتوان از این طریق تغییراتی اساسی در نظام اداره عمومی و سلامت آن به دست آورد و توان اداره عمومی را برای رسیدن به پیشرفت قابل ملاحظه ملی و اهداف توسعه افزایش داد.

در این مورد باید بین اصلاح ساختار اداری و بهبود و سلامت نظام اداره عمومی، تفاوت قائل شویم. بهبود و سلامت نظام اداره عمومی نشان دهنده رهیافتی هدف دار است که درجهت حل مسائل موجود گام برمی دارد. درحالی که اصلاح ساختار اداری، فرایندی سیستماتیک و مستمر است که مسائل موجود و آتی را در چارچوب چشم اندازها و مسائل زیربنایی جامعه اصلاح و دگرگون می سازد.

مشکلات مدیریتی
در آغاز هزاره سوم و همزمان با مطرح شدن مضمونی به نام نظم نوین جهانی که شاخصه های کلان آن تا حدودی مشخص و معین شده است، مفهومی از نظم اقتصاد جهانی نیز بر سر زبانهاست.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   301   302   303   304   305   >>   >