سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانلود مقاله داستان انبار فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله داستان انبار فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله داستان انبار فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله داستان انبار فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله داستان انبار فایل ورد (word) :

هدف بعدی: انبار
اجاره کردن اولین کارمند انبار برای کمک در ارسال کالاها به نظر می رسید که مقدار کمی نرم و صاف کننده پیش رفت. من عاشق کار کردن در انبار بودم . این منطقه ای بود که شما می توانستید واقعا یک حس واقعی از پیشرفت و انجام را دریک مقدار کوتاه از زمان به دست آورید.
وقتی شما یک چندین ساعت را برای برداشت و بستن سفارشات صرف می کردید ،یک تپه بزرگ از جعبه ها که بسته بسته شده بودند وجود داشتند که به شما اجازه می دادند تا ببینید که ثمره زحمت تان چه بوده است . وقتی فهرست ها را ایجاد می کردید یا وقتی تمام کاغذ های کاری (کاغذ بازی) را جذب نگاه می داشتید. به نظر نمی رسید که چیزی انجام داده بودم و اصلا مهم نبود که چه قدر کار کرده بودم . با تولید فهرست ، من نمی توانستم ثمره ساعات ما از کار را تا زمانی که چیزها پرینت گرفته می شد و چندین ماه بعد پست می شد،ببینم .
و کاغذ بازی ها و تشریفات اداری شبیه ظرف ها و رخت و لباس شوئی – آن هیچ وقت تمام نمی شد.
وقتی من یک استراحت از جنبه ذهنی از تجارت نیاز داشتم. لباس چین و پیراهن پشمی ام را می پوشیدم و مستقیم به ناحیه ارسال کالاها می رفتم تا سفارشات را پر کنم.
Jeff و من ساعات بین کاری را با همدیگر در انبار می گذراندیم. من اقلام را برای هر سفارش جمع می کردمو jeff آنها را در جعبه ها بسته بندی می کرد. بدون هیچ قطع و انفصالی آدر نالین و فشار خون شب دیر وقت بین ما دو تا جاری می شد و ما می توانیم در حدود 500 سفارش را در هر شب بسته بندی کرده و بچینیم . که به طعنه برابر با آنچه بود که در بین ساعات کاری روزانه از 5 انجام می دادیم . ما همیشه از دیگر افراد سریع تر راه می رفتیم و چه در حال قدم زدن بودیم چه در حال مورزون صحبت کردن یا کار کردن از دیگر افراد سریع تر بودیم.

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود مقاله بررسی تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر کارکردهای مختلف خ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر کارکردهای مختلف خانواده در منطقه 15 آموزش و پرورش شهر تهران فایل ورد (word) دارای 77 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر کارکردهای مختلف خانواده در منطقه 15 آموزش و پرورش شهر تهران فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر کارکردهای مختلف خانواده در منطقه 15 آموزش و پرورش شهر تهران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر کارکردهای مختلف خانواده در منطقه 15 آموزش و پرورش شهر تهران فایل ورد (word) :

پیشگفتار
انسان به عنوان اشرف مخلوقات ایزد منان خلق شده تا از فرصتهای بدست آمده کمال استفاده را ببرد و به کمال نهایی که همان قرب خداست، دست یابد. همین انسان ابتدا در خانواده خود را پیدا می کند، خانواده باید شرایطی آماده کند تا شخص بسوی هدف نهایی گام بردارد. بر اساس تعالیم عالیه همه انسانها از حقوق یکسانی برخوردارند تا خود را به قله رفیع انسانیت برسانند.

حال اگر شخصی بنابر هر علتی ناقص متولد شد دال بر این نیست که حقوق او نیز ناقص خواهد بود. بلکه همان شرایط مساوی برایش مهیا خواهد شد.
پس باز خانواده هست که باید این شرایط را برای فرزند معلول و ناتوان خود فراهم کند تا بتواند از حداکثر توانایی خود نهایت استفاده را ببرد و سربار خانواده نشود و تأثیر سوء بر خانواده نگذارد. در تحقیق حاضرسعی شده تا تأثیرات کودک ناتوان هوشی بر خانواده مورد بررسی قرار گیرد.

ارائه چکیده:
1- عنوان چکیده : بررسی تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر کارکردهای مختلف خانواده
2- بیان مسئله : خانواده بعنوان یک نظام اجتماعی و فرزند ناتوان هوشی نیز بعنوان یکی از اعضای این نظام و سیستم اجتماعی می باشند. حال این پرسش پدید می آید که آیا خانواده های دارای فرزند ناتوان هوشی را تا چه حد پذیرفته اند؟ و این فرزند چه تأثیری بر خانواده دارد؟
3- سؤالات تحقیق :

الف: نگرش و احساسات والدین درباره فرزند ناتوان هوشی چگونه است؟
ب : تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر جنبه های اجتماعی خانواده چگونه است؟
ج : تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر جنبه های اقتصادی خانواده چگونه است؟
د : تأثیر فرزند ناتوان هوشی بر روابط زن و شوهر چگونه است؟

هـ : وجود فرزند ناتوان هوشی چه تأثیری بین سایر فرزندان خانواده می گذارد؟
4- ابزار گردآوری اطلاعات : پرسشنامه F.I.Q ساخته دونبرگ و بیکر در سال 1993 و دارای 49 آیتم می باشد که این پرسشنامه تأثیری را که کودک ناتوان هوشی بر والدین و خانواده می گذارد را می سنجد و دارای پنج حیطه مهم می باشد.
1- نگرش و احساسات والدین

2- حیطه اجتماعی
3- حیطه اقتصادی
4- روابط زن و شوهر
5- تأثیر بر سایر فرزندان

5- خلاصه نتایج تحقیق : فرزندان ناتوان هوشی آموزش پذیر تأثیر نامطلوبی بر جنبه های اجتماعی خانواده ندارند. از لحاظ اقتصادی این فرزندان در مقایسه با همسالان عادی هزینه بیشتری را مصرف می کنند. روابط والدین با هم تأثیرپذیر از این فرزند نیست.
خواهران و برادران فرزند ناتوان هوشی مشکل چندانی با وی ندارند. ولی نگرش کلی والدین حاکی از تأثیر نسبتاً منفی کودک ناتوان هوشی بر خانواده است. (63% والدین)

1-1) مقدمه
یکی از ویژگیهای مهم انسان، قوای ذهنی رشد یافته و عقل هوشی است که در وجود او به عنوان یک موهبت الهی به ودیعه نهاده شده و همین ویژگی او را از سایر موجودات متمایز ساخته و به دلیل دارا بودن این نعمت، خداوند او را اشرف مخلوقات و مسجود فرشتگان و خلیفه خود بر روی زمین قرار داده است.
اما بنا به دلایل متعددی، معدودی از افراد انسان از داشتن چنین توانایی و ظرفیتی یا محروم بوده و یا از حد طبیعی متناسب با سن خود پایین تر می باشند این محرومیت یا کمبود و نقصان آنان را از سایر افراد متمایز ساخته و برای آنان نیازها و محدودیتها و ناتوانی هایی را تحمیل می نماید که این افراد با توجه به ویژگیها و خصوصیات خاصی که دارند در گروه افراد استثنایی قرار می گیرند.

البته باید توجه نمود که واژه استثنایی به طور اعم و به معنای دقیق علمی خود نمی تواند فقط به گروههای خاصی از افراد جامعه اطلاق شود، چرا که حد حقیقت همه افراد از نظر خصوصیات مختلف جسمانی، ذهنی، روانی، عاطفی و اجتماعی و غیره یکسان نبوده و نسبت به همدیگر دارای تفاوت های خاص می باشند لذا بدین ترتیب هر فرد نسبت به افراد دیگر استثنایی می باشد.

آنچه که اصطلاحاً کودک استثنایی می گوییم غالباً بدین معناست که کودک از نظر هوشی و جسمی و روانی و اجتماعی به میزان قابل توجهی نسبت به دیگر همسالان خود متفاوت می باشد که ناگزیر، نیازمند به توجه خاص و آموزش و خدمات فوق العاده می باشد. استثنایی بودن مشکل است نه فقط برای افراد استثنایی، بلکه مشکلی است که زندگی همه را تحت تأثیر قرار می دهد.

وقتی کودکی بر اثر برچسب منفی که به او زده می شود باعث جدا شدن او از دیگر کودکان می شود، وقتی کودکی که در اثر معلولیتی که دچار آن است در برخورد با نیازهای اجتماعی همچنان به کمک دیگران نیازمند باشد، در تمام این موارد سایر افراد جامعه تحت تأثیر قرار می گیرند، چه از جهت اقتصادی و چه از جنبه عاطفی.
بنابراین باید گفت که افراد استثنایی قبل از هر چیز یک انسانند، اما با یک سری کمبودها و ناتوانائیها.
که وظیفه تک تک افراد جامعه است که در جهت خدمت به این قشر،عزم خود را جزم کرده و در راه رسانیدن آنان به حداکثر توانمندیهایشان تلاش نموده و خدمت به این قشر عزیز جامعه را برای خود سعادت و نیک بختی قلمداد نمایند.

یکی از گروههایی که در تقسیم بندیهای مختلف که از طرف محققین و صاحب نظران در مورد افراد استثنایی شده است و دارای جایگاه خاص ویژه ای می باشد گروه «عقب مانده ذهنی» و کسانی که از نظر عملکرد هوشی پایین تر از حد متوسط عمل می کنند،می باشند. عقب ماندگی ذهنی را می توان از یک طرف بعنوان یک مشکل تربیتی، روانی و پزشکی مورد بررسی قرار داد و از طرفی دیگر به عنوان یک مشکل اجتماعی به حساب آورد. مشکل اجتماعی بودن آن ، این حقیقت را آشکار می سازد که در طول تاریخ عقاید و نظریات مردم نسبت به کسانی که عقب افتادگی روانی، ذهنی داشته اند، منعکس کننده نظریات اجتماعی آن زمان بوده و فرهنگ خاص آن ملت در شکل گیری آن عقاید و نظریات تأثیری شگرف داشته است و چگونگی برخورد با این گروه متأثر از شرایط اجتماعی و سطح فرهنگ و تمدن هر جامعه بوده و این رابطه متقابل تا به آن حد ملموس و دقیق است که به باور برخی از محققان می تواند به آئینه نمای فرهنگ و تمدن یک جامعه باشد (هاشمی، 1380).

عقب ماندگی ذهنی همانطوری که یک مشکل اجتماعی به حساب می آید، شاید قبل از هر چیز یک مشکل و معضل خانوادگی باشد که خانواده را با مشکلات روانی، اجتماعی ، اقتصادی، عاطفی و غیره مواجه می سازد.

2-1) بیان مسئله
در جامعه ای که در آن موقعیت ها و پیشرفت های هوشی و ذهنی از ارزش بالایی برخوردار است، توسعه یک کودک عادی و طبیعی اغلب به عنوان اساس اولیه در عملکرد صحیح والدین تلقی می شود. اما تولد یک فرزند عقب مانده ذهنی، خانواده را در یک معمای فرهنگی و بحران اخلاقی و روحی قرار می دهد.
آیا کودک می تواند در کنار خانواده از رابطه صلح آمیز و شادی بخش برخوردار باشد؟ یا قربانی ناامیدی، عصبانیت و گناه و رنج والدین خواهد شد؟
خانواد یک کودک عقب مانده ذهنی بویژه کودکانی که بهر هوشی پایین تری دارند با ناملایمات اجتماعی و شخصی بسیاری در برخورد با این مشکل مواجه هستند، چه عواملی بوسیله خانواده در این موقعیت تجربه می شود؟ از چه کسی یا کسانی طلب کمک می کنند؟ (مفیدی، 1378).

کودک عامل گسترش نسل است و تولد یک کودک غیرعادی تهدیدی جدی برای خانواده محسوب می شود. مشکلات پدر و مادر یک کودک عقب مانده ذهنی شاید از همه بیشتر باشد.

زیرا بدنیا آمدن کودک هدیه ای به معنای واقعی کلمه است، ولی گاهی انسان از اینکه یک هدیه ناقصی به وجود آورده ، واقعاً برای او وحشت انگیز است که این آگاهی غالباً با پاره ای احساسات ناشایستگی همراه است.
در این زمینه سؤالات متعددی شاید در ذهن آنان جای بگیرد که چگونه این اتفاق برای ما رخ داده است؟ یا چرا این اتفاق برای ما افتاده است؟
چه عاملی یا چه کسی مقصر است؟ بررسی تحقیقات و مطالعات نشان می دهد که وجود یک کودک عقب مانده ذهنی می تواند حداقل از سه نظر وضعیت خانواده را تحت تأثیر قرار دهد:
1- وضع اجتماعی
2- وضع اقتصادی
3- وضع عاطفی، روانی و اجتماعی.

گاهی اوقات وجود یک کودک عقب مانده در خانواده بیشتر از آنکه از لحاظ اقتصادی مشکلاتی را پیش آورد، از لحاظ اجتماعی خانواده را درگیر مسائل و مشکلات می نماید. این مسأله بخصوص در مورد خانواده های طبقات اجتماعی بالاتر مطرح است، چرا که خانواده کودک عقب مانده ذهنی ناگزیر است که محدودیتهای اجتماعی بیشتری را بپذیرد. گاهی خانواده خود را مجبور می بیند که در رفت و آمدهای خود تجدید نظر کند و بدیهی است که به همان نسبت که در نظام ارزشی خانواده و اجتماع ، مفهوم عقب ماندگی ذهنی نارساتر تعبیر شود، محدودیتهای اجتماعی خانواده ها بیشتر خواهد بود.

وضع اقتصادی: مراقبت های پزشکی و آموزشی ، بهداشتی و درمانی یک کودک عقب مانده ذهنی معمولاً مخارج و هزینه هایی بر خانواده تحمیل می کند که به مراتب بیشتر از توانایی مالی خانواده هاست.

وضع عاطفی ـ روانی : معمولاً اطلاع از معلولیت کودک برای والدین به مثابه شوکی دردناک عمل می کند و موجب اختلال شده و جریان عادی خانوادگی را مختل کرده و مسائل و مشکلاتی را برای والدین و سایر اعضای خانواده مانند خواهران و برادران و خویشان و نزدیکان فراهم می سازد.
خانواده یک نظام اجتماعی است و فرزند عقب مانده ذهنی نیز یکی از اعضای این نظام و سیستم اجتماعی می باشد و این دو نه تنها بر یکدیگر، بلکه بر سایر اعضای خانواده نیز دارای تأثیر متقابل می باشند.

این تأثیر هم می تواند جنبه مثبت داشته باشد و هم جنبه منفی.
اما بررسی بیشتر تحقیقات و پژوهشهای انجام گرفته در این زمینه بیانگر آن است که این تأثیر غالباً جنبه منفی داشته است. یعنی عقب ماندگی ذهنی یکی از اعضای خانواده باعث می شود که سیستم و نظام خانواده نتواند کارکردها و وظایف خود را به نحو مطلوب انجام دهد و در نتیجه در عملکرد خانواده اشکالات و وقفه هایی به وجود آید که ضروری به نظر می رسد که در این زمینه بررسی و تحقیق بیشتری صورت گیرد و چگونگی بروز این مشکلات و همچنین راهها و طرق برطرف کردن و یا کم کردن این مشکلات و کمک به والدین و سایر اعضای خانواده مورد دقت و بررسی قرار گیرد.

3-1) هدف پژوهش
والدینی که دارای فرزند عقب مانده ذهنی هستند، دارای مسائل و معضلات خاص هستند و در قبال حضور کودک عقب مانده ذهنی، عکس العمل ها، واکنش ها، احساسات و رفتارهایی از خود بروز می دهند که بهداشت روانی و تعادل روانی ـ اجتماعی آنان را تحت تأثیر قرار می دهد.
تولد یک کودک عقب مانده ذهنی نه تنها باعث تضادهایی در درون شخص می گردد، بلکه باعث انواع خصومت ها، شک و تردیدهایی در درون خانواده می شود و این تضادها بیشتر به شک و تردید در مورد علت عقب ماندگی ذهنی مربوط می شود(افروز، 1384).
از اهداف کلی، آگاهی حد زمینه تأثیر فرزند عقب مانده ذهنی بر والدین و خانواده می باشد و نیز سایر اهدافی که در انجام این تحقیق می توان بدانها اشاره کرد عبارتند از :
– تعامل اجتماعی والدین و تأثیر کودک عقب مانده ذهنی و ارتباطات اجتماعی
– بررسی تأثیر کودک عقب مانده ذهنی بر نگرش، احساسات، واکنشها و رفتار والدین
– بررسی تأثیر کودک بر جنبه های اقتصادی خانواده و روابط او با سایر فرزندان.

4-1) اهمیت موضوع
از آنجایی که هر پدر و مادری وقتی صاحب فرزندی می شود، در انتظار فرزند سالم، باهوش و زیبا می باشند، وقتی کودکی با عقب ماندگی ذهنی قدم به محفل زندگی آنان می نهد. والدین در اولین برخورد و مواجهه با این کودک با «چه کنم ها و چه باید کرد هایی » مواجه می شوند که از همین جا مسائل آغاز شده و موجب بروز احساسات، عکس العمل های متضاد، نگرشهای متفاوت و رفتارهای مختلف شده و تعامل والدین ، بهداشت روانی ، تعامل روانی ـ اجتماعی ، روابط کودک با والدین و اطرافیان را تحت تأثیر قرار می دهد.
تأثیر عقب ماندگی ذهنی فرزند تنها به والدین برنمی گردد، بلکه به نوعی سایر برادران و خواهران ، خویشان و نزدیکان را تحت تأثیر قرار می دهد.
اگر تعداد اعضای خانواده ها را به طور میانگین 5 نفر فرض کنیم و درجه شیوع و گسترده عقب ماندگی را بر اساس استانداردهای بین المللی حدود 3 درصد در نظر گیریم، شاید حدود 5 میلیون نفر از جمعیت شصت میلیونی ایران به نوعی تحت تأثیر پدیده عقب ماندگی ذهنی می باشند.
بنابراین ضروری به نظر می رسد که این مسئله در محیط خانوادگی و اجتماعی از یک طرف و احساسات و نگرش ها و واکنشها و مسائل روانی ـ اجتماعی والدین از سوی دیگر توجه لازم بعمل آید و مورد بررسی و تحقیق قرار بگیرد.
از طرف دیگر والدین بخصوص وقتی با عقب ماندگی ذهنی فرزند خود روبرو می شوند، به دنبال جایی یا کسانی می گردند که آنان را در چگونگی برخورد و سازگاری با این پدیده راهنمایی نمایند. این وظیفه خطیر و مهم بر عهده کسانی می باشد که در حکم راهنما و هادی می باشند که این افراد همان روان شناسان و مشاوران می باشند. از همین جاست که اهمیت مسئله و موضوع مشخص می شود، یعنی کمک به والدین در جهت سازگاری و از طرفی کمک در جهت یافتن علت به منظور رهایی از احساسات گناه و تحقیر و اختلافات زناشویی و غیره.

5-1) سؤالات تحقیق
1- نگرش و احساسات والدین درباره فرزند عقب مانده ذهنی خود چگونه است؟
2- تأثیر فرزند عقب مانده ذهنی بر جنبه های اجتماعی خانواده چیست؟
3- تأثیر فرزند عقب مانده ذهنی بر جنبه های اقتصادی خانواده چگونه است؟
4- داشتن فرزند عقب مانده ذهنی چه تأثیری بر روابط زن و شوهر دارد؟
5- تأثیر فرزند عقب مانده ذهنی بر روابط او با سایر فرزندان خانواده چگونه است؟

6-1) تعاریف عملیاتی
عقب مانده ذهنی آموزش پذیر
به فردی اطلاق می شود که هوشبهر او بین 70-50 بوده که مفاهیم را خوب درک نمی کنند، آموزش کلامی عادی ندارند، تمرکز دقتی در آنها محدود است و برای یادگیری انگیزه ای از خودشان نشان نمی دهند (افروز، 1384).
عقب ماندگی فرهنگی ـ خانواده ای
عقب ماندگی خفیف در فرد به خاطر محدودیت اقتصادی، بدون این که شواهدی بر آسیب مغزی وجود داشته باشد.

1-2) تاریخچه (کودکان استثنایی ـ کودک عقب مانده ذهنی)
کودکان استثنایی کسانی هستند که نیازمند تعلیم و تربیت ویژه می باشند تا از کل استعداد انسانی شان بتوانند استفاده کنند. آنها به تعلیم و تربیت ویژه نیازمندند، چرا که از اغلب کودکان به یک یا چند شیوه به شرح زیر متفاوتند: آنها ممکن است عقب ماندگی ذهنی، ناتوانی های یادگیری، آشفتگی هیجانی، نانوانیهای جسمی، اختلالات کلامی و زبانی، آسیب شنیداری و آسیب دیداری داشته باشند.
لغت استثنایی یک اصطلاح آموزشی است. مربیان آموزش و پروزش در زمره اولین کسانی می باشند که به محدودیتهای یادگیری، عاطفی، تشخیصی، اجتماعی و مشکلات این افراد پی می برند و باید نسبت به رفع آنها با روشهای موجود و همچنین پیشگیری از مشکلات آن اقدام نمایند. (کافمن، هالاهان، 1374)
جای تعجب نیست که گفته شود قسمت اعظم کار مشاوران راهنمایی ، شناخت کودکان استثنایی است.
عنوان کودکان استثنایی در مکاتب آمریکا و انگلستان فرق می کند.
در آمریکا به تمام کودکانی که به نحوی با کودکان طبیعی و همسن خود از نظر جسمی، ذهنی، عاطفی، رفتاری و غیره فرق داشته باشند استثنایی گفته می شود.
مسلماً با قبول این تعریف یک کودک نابغه، نابینا، ناشنوا، عقب مانده ذهنی و نظایر آنها هم استثنایی هستند ( میلانی فر، 1378).
در انگلستان لغت استثنایی را محدود به « تیزهوشی» می کنند و سایر کودکان را که به عللی تحت حمایت آموزش خاص هستند « کودکان ویژه» می گویند.

2-2) تعاریف و نظریه ها
طی این قرن تغییرات مهمی در تعاریف ناتوانی هوشی رخ داده است. تعریفهای نخستین که از این اصطلاح به عمل آمد عموماً مختصر و روشن بودند به طوری که نسبتاً جایی برای بحث در آنان باقی نبود، اما بعدها هر چه می خواستند مطالب بیشتری در رابطه با ناتوان هوشی فراگیرند، مجادلات بیشتر بر سر چگونگی تعاریف به وجود آمد. تعاریف که اخیراً ارائه شده اند منعکس کننده نتایج منفی است که از نام گذاریها و برچسبِ نمادهای نادرست روی افراد ناشی شده اند. سالهای زیاد تعریف مورد قبول و استاندارد در مورد ناتوانی هوشی متعلق به ادگار دال بوده است. به نظر او برای ارائه یک تعریف و مفهوم درست بطور کل رعایت پنج معیار ضرورت دارد که عبارتند از :
1) عدم قابلیتهای اجتماعی که از ناتوانی هوشی ناشی می شود.
2) ناتوانی هوشی ای که جریان رشد را متوقف می سازد.
3) ناتوانی هوشی ای که مانع بلوغ و پیشرفت می شود.
4) نانوانی هوشی ای که ریشه های سرشتی دارد.
5) ناتوانی هوشی ای که غیرقابل درمان است (کافمن ، هالاهان ، 1374).

تعریف گروس من (A.A.M.D)
تعریفی که اخیراً مورد قبول اغلب متخصصان قرار گرفته، تعریفی است که به وسیله « انجمن امریکایی نقایص عقلی» یا « A.A.M.D» که تخصصی ترین سازمان در زمینه ناتوانی هوشی است به کار می رود، این تعریف چنین است:
« ناتوانی هوشی سطحی از عملکرد هوش عمومی است که میزان آن به مقدار زیاد از حد متوسط کمتر بوده بطوریکه منجر به نقایصی در رفتار سازشی فرد گردیده و در جریان رشد خود را نشان می دهد (کافمن ، هالاهان، 1374).
دو نکته مهم در این تعریف حائز اهمیت است و آن این است که برای اینکه بتوان فردی را جزء ناتوان هوشی به حساب آورد او باید هم از نظر آموزشی و هم از نظر سازشی کمتر از متوسط باشد. امروزه این طور فکر می کنند که ناتوانی هوشی، به معنای آن نیست که در تمام طول زندگی دامنگیر فرد باشد، بلکه برعکس یک فرد ممکن است در طول دوره ای از زندگی خود ناتوان هوشی بوده و در زمانی دیگر چنین نباشد.

عملکرد هوش
استفاده از کلماتی مانند «پایین تر از حد متوسط در هوش کلی» که در تعریف «A.A.M.D» به کار رفته است به معنای آن است که نمرات فرد در یک تست هوشی دو انحراف معیار پایین تر از میانگین باشد. یکی از تستهایی که معمولاً برای سنجش بهره هوشی مورد استفاده قرار می گیرد، تست تجدید نظر شده وکسلر است که مخصوص کودکان تهیه شده است. در این تست نمره70 نمره ای است که دو انحراف معیار پایین تر از میانگین و یا معدل 100 است.
اما در دستورالعملی که از طرف انجمن « A.A.M.D» منتشر شده است چنین گفته شده است که نمره 70 به منزله یک دستور کلی و یا راهنما است و در برخی موارد شاید بهتر آن باشد که نمره 75 را ملاک ناتوانی هوشی بگیریم.

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان فایل ورد (word) :

استاندارد بخش لیبر و زایمان

طبق استانداردهای جهانی بیمارستانها می توانند از سه سیستم برای کنترل سیر لیبر، زایمان و پس از زایمان استفاده کنند:
1 سیستم LDRP: سیستمی است که فرآیند لیبر، زایمان و پس از زایمان در یک اتاق با یک تخت و برای یک مادر انجام می شود. تخت این اتاق قابل تبدیل به وضعیتهای مختلف و برانکارد می باشد. مادر می بایست تا زمان ترخیص در همین اتاق کنترل گردد.
2 سیستم LDR: سیستمی است که فرآیند لیبر، زایمان و دو ساعت پس از زایمان در

یک اتاق با یک تخت و برای بک مادر انجام می شود. تخت این اتاق قابل تبدیل به وضعیتهای مناسب برای لیبر و زایمان می باشد. مادر از دو ساعت پس از زایمان تا زمان ترخیص به بخش منتقل می گردد.
3 سیستم سنتی: سیستمی که فرآیند لیبر، زایمان و دو ساعت پس از زایمان

و پس از زایمان تا ترخیص در اتاقهای جداگانه انجام می شود.
ارجحیت با سیستم دوم است و استفاده از این سیستم امتیاز ویژه ای برای بیمارستان دارد.

تسهیلاتی که باید در بلوک زایمان در سیستم سنتی موجود باشد:
– ایستگاه پرستاری
– اتاق کنفرانس
– محوطه آموزش مادران
– اتاق استراحت و تعویض لباس پرسنل
– اتاق درمان (treatment room)
– انبار بخش
– اتاق نگهداری وسایل تمیز
– اتاق نگهداری وسائل کثیف
– محوطه وسایل شستشو اتاق ها
– محوطه ای برای تعویض لباس بیمار
– سرویس بهداشتی مجزا برای پرسنل و بیماران
– فضای مناسب برای برانکارد وویلچر
– اتاق ایزوله
– اتاق پره اکلامپسی

– اتاق جداسازی بیماران اعصاب و روان

– تجهیزات استریلیزاسیون
– جعبه نمایش X-Ray
– یخچال دارو

 

تسهیلاتی که باید در بلوک زایمان در سیستم LDR یا LDRP موجود باشد:
– ایستگاه پرستاری
– اتاق کنفرانس
– محوطه آموزش مادران
– اتاق استراحت و تعویض لباس پرسنل
– اتاق درمان (treatment room)
– انبار بخش
– محوطه وسایل شستشو اتاق ها
– سرویس بهداشتی مجزا برای پرسنل و بیماران
– فضای مناسب برای برانکارد وویلچر
– راه خروجی برای دفع البسه و زباله های بخش ( شوتینگ)

– دستگاه سونوگرافی پورتابل
– تجهیزات استریلیزاسیون
– جعبه نمایش X-Ray
– یخچال دارو

تجهیزاتی که باید در هر یک از قسمت های معاینه، لیبر، زایمان و پس از زایمان موجود باشد:
– ترالی اورژانس استاندارد و تجهیز شده مادر و نوزاد ) باید همیشه از سالم و کامل بودن تجهیزات مطمئن بود)
– سیستم سرمایش و گرمایش و تهویه مناسب
– قفسه داروئی (ست سرم و سرم ها و داروهای مورد نیاز، پایه سرم، گان ضد آب، ماسک، دستکش، عینک، چکمه و;)
– یک خروجی اکسیژن و ساکشن مرکزی برای هر مادر و نوزاد به ازای هر تخت
– کپسول آتش نشانی سالم و با تاریخ معتبر
– تخت و چهار پایه کنار تخت

اتاق لیبر

در سیستم سنتی، لیبر فضایی است که زنان باردار به منظور ختم بارداری (در فاز نهفته یا فعال) تا شروع زایمان در آنجا مراقبت می شود. فضای اتاق لیبر باید با کمترین تنش و استرس و محیطی مشابه خانه باشد. بهتر است برای تزیین دیوار ها از تابلو نقاشی یا پوسترهای زیبا استفاده شود و امکاناتی برای پخش موسیقی ملایم برای هر فرد جداگانه وجود داشته باشد. چنین فضایی بیشتر خانم باردار را به سوی زایمان فیزیولوژیک سوق می

 

چه کسانی در اتاق لیبر بستری می شود
– زنان به منظور ختم بارداری (در فاز نهفته یا فعال)
– زایمان مادران باردار پرخطر مشکوک به دکلمان
– آماده کردن مادران برای سزارین اورژانس

خصوصیات اتاق های لیبر
اتاق باید فضای کافی برای پرسنل، مادران و تجهیزات داشته باشد.
• متراژ اتاق لیبر حداقل 9 متر مربع به ازای هر تخت است.
• تخت ها باید با پارتیشن ثابت از هم جدا شوند و فضایی کاملاً خصوصی برای مادر فراهم کنند.
• به ازای هر 4 تخت یک سرویس بهداشتی و حداقل یک حمام در لیبر وجود داشته باشد.
نکته: در صورتی که از اتاق های مجزا برای لیبر استفاده می شود می بایست حداقل متراژ 12 متر مربع در نظر گرفته شود و در هر اتاق یک تخت، یک سرویس بهداشتی و یک حمام و کمد برای نگهداری وسایل موجود باشد.
اتاق لیبری که برای مراقبت ویژه و مادران پر خطر در نظر گرفته می شود، می بایست حداقل متراژ آن 14 متر مربع باشد و امکانات آن باید شامل دو خروجی برای ساکشن و دو خروجی برای اکسیژن به ازای هر تخت مانیتور قلب مادر و جنین – پمپ انفوزیون-NST باشد.
• کف و دیوارها تا ارتفاع 2 متر قابل شستشو باشد.
• چاه و راه آب فاضلاب وجود نداشته باشد.
• از رنگهای روشن برای دیوارها استفاده گردد.
• نور، تهویه ، پنجره، سیستم گرمایش و سرمایش شامل مقررات عمومی بیمارستان می باشد.

تجهیزات اتاق لیبر
– دستگاه ساکشن پورتابل
– لاکر برای هر تخت برای وسایل شخصی مادر
– تخت بستری با حفاظ و چهار پایه کنار تخت

– یک صندلی راحتی به ازای هر تخت
– روشنایی قابل تنظیم (نور ملایم)
– دستگاه اندازه گیری فشارخون
– ترمومتر دهانی برای هر نفر یک عدد
– تجهیزات سنجش صدای قلب جنین (داپلر، گوشی مامایی، دستگاه مانیتور جنین)
باید حداقل یک دستگاه مانیتور جنین در هر بلوک باشد. استاندارد تعداد دستگاه مانیتور جنین دو عدد به ازای هر 1000 زایمان در سال است.

– ست سوند گذاری
– کپسول اکسیژن
– یک میز یا سطح صاف برای ثبت پرونده پزشکی
– کمد برای وسایل و تجهیزات
– پایه سرم
– توپ تولد
– وسائل مورد نیاز جهت روش های غیر داروئی کاهش درد (مانند کیسه آبگرم، کیسه یخ، اسانس های معطر مانند رز، اسطوخودوس، یاسمین برای آروماتراپی، روغن ماساژ و ;)

اتاق زایمان
در سیستم سنتی، اتاقی که برای زایمان استفاده می شود، باید نزدیک لیبر باشد. فضایی برای همراه در نظر گرفته شود. در اتاق زایمان کنترل و مراقبت مادر و نوزاد در مرحله دوم، سوم و چهارم زایمان انجام می شود و باید امکان دسترسی در حداکثر 20 دقیقه به اتاق عمل داشته باشد.

خصوصیات اتاق زایمان
• متراژ اتاق زایمان باید 32 متر مربع و حدود 7/2 متر ارتفاع داشته باشد.
• ضروری است حرارت اتاق C 28- 25 باشد. از دمای پایین تر باید اجتناب شود.
• تخت های زایمان باید از طریق پارتیشن از هم مجزا و یک فضای خصوصی برای مادر فراهم شود.
تبصره 1: می توان اتاقی نزدیک اتاق زایمان با رعایت خلوت مادران برای کنترل و مراقبت مرحله چهارم زایمان (دو ساعت پس از زایمان) با مسئولیت مامای کشیک در نظر گرفت.
تبصره 2: مراقبت از نوزادان نیازمند احیا به عهده تیم احیا و مطابق دستورالعمل وزارت بهداشت است.

تجهیزات اتاق زایمان
– تخت زایمان با قابلیت تغییر در پوزیشن های مختلف یا تخت معمولی زایمان و چهار پایه کنار تخت- صندلی چرخان
– میز ابزار و وسایل
– پک زایمان* (1 عدد قیچی صاف، قیچی اپی زیاتومی 1 عدد، پنس هموستات 2 عدد، 4 عدد شان، گالی پات یک عدد، رینگ ف

ورسپس یک عدد، گاز و پنبه، گان، دو تا سه حوله برای خشک کردن و پوشاندن نوزاد استریل)
– ست ترمیم پارگی و اپی زیاتومی (قیچی ساده یک عدد، سوزن گیر یک عدد، پنست با دندانه و بی دندانه یک عدد، 4 شان، گان، دستکش استریل)
– کلامپ بند ناف یک بار مصرف دو عدد و پوار ترجیحاً یک بار مصرف، دستکش، سوزن و نخ کاتکوت کرومیک دو صفر و صفر
– ست کنترل دهانه رحم (2

عدد والو، 2 عدد رینگ فورسپس بلند، سوزن گیر بلند، پنست بلند بی دندانه، پنس شستشو، 4 عدد شان، گان، گالی پات، دستکش، گاز و پنبه استریل)
– تجهیزات جهت روش های داروئی کاهش درد **
– اکسی‍ژن و ساکشن پورتال
– جعبه دفع وسایل تیز و برنده آلوده (safety box)
– سیستم تماس فوری (اعلام کد)
– زنگ فراخوان (nurse call)
– روشنایی قابل تنظیم (نور ملایم)
– آیینه برای مشاهده سیر زایمان مادر
– ساعت دیواری با ثانیه شمار
– دستگاه مانیتور جنین
– تجهیزات سنجش صدای قلب جنین (داپلر، گوشی مامایی)
– ست سوند گذاری
– واکیوم
– محل اسکراب (در معرض دید باشد)
* اندازه ست های زایمان باید 30 x 30 x 50 سانتیمتر و وزن هر ست حداکثر 6 کیلوگرم باشد. پارچه های هر ست دو پارچه دو لایه تافته در مجموع 4 لایه و مدت زمان استریل باقی ماندن ست های زایمان در این شرایط در فضای بسته یک ماه و در فضای باز سه هفته است. در صورتی که پارچه ها معمولی اس

ت، این مدت به دو هفته کاهش می یابد.
** تجهیزات مورد نیاز کاهش درد دارویی: دستگاه پالس اکسی متر، دستگاه الکتروکاردیوگرافی، سوزن اپی دورال، کاتتر اپی دورال، سوزن اسپاینال، ست مخصوص اسپاینال، پمپ انفوزیون، کپسول انتونوکس، حمل کننده چرخ دار، ساکشن، بیهوش کننده تبخیری، ماشین بیهوشی، مانیتوریگ جنین، مانیتورینگ قلبی عروقی مادر، کپسول اکسیژن 10 و 25 لیتری همراه با فشارشکن، دستگاه PCEA (Patient Controlled Epidural Analgesia)
برای انجام اپیدورال و اس

روشهای زیر در اتاق زایمان امکان پذیر می باشد:
• زایمان فیزیولوژیک (بدون مداخله)
• زایمان با وسیله (فورسپس و وکیوم)
• زایمان طبیعی با استفاده از روشهای کاهش درد بدون دارو
• زایمان طبیعی با استفاده از روشهای بی درد دارویی مثل استفاده از داروهای سیتمیک، اپیدورال و انتونوکس
ارائه دهنده خدمت: ماما و متخصص زنان و زایمان
تبصره: متخصص زنان می بایست حداقل یک بار بعد از زایمان مادر را ویزیت نماید. حضور متخصص زنان در زایمانهای پرخطر ضروری است.

سیستم LDR و LDRP
• در این سیستم هر مادر در یک اتاق مجزا مراقبت ها را دریافت می کند. هر اتاق باید یک سرویس بهداشتی و یک حمام داشته باشد. فضای کافی برای تثبیت و احیا نوزاد داشته باشد. متراژ اتاق باید 24 متر مربع و در ابعاد 8/4 x 8/4 متر باشد به طوری که 8-6 نفر بتواند به راحتی در اتاق فعالیت نمایند. تمامی تجهیزات مربوط به لیبر، زایمان، پس از زایمان و احیاء نوزاد یا باید در اتاق موجود باشد و یا در محلی بسیار نزدیک به اتاق باشد.
تمامی تجهیزات اتاق لیبر و زایمان در سیستم سنتی در این سیستم نیز باید فراهم باشد و خصوصیات اتاق ها رعایت شود.

بخش زنان و مامایی
فضایی که مراقبت از مادران بستری پر خطر دوران بارداری، مراقبت از مادران پس از سقط، مراقبت از دو ساعت پس از زایمان طبیعی (دو ساعت اول در بلوک ز

 

ایمان) و سزارین (ساعت اول مرابت در ریکاوری) تا زمان ترخیص را به عهده دارد.
ارائه دهنده خدمت: متخصص زنان و زایمان، ماما و پرستار

قسمتی از بخش زنان و مامایی به عنوان بخش پس از زایمان محسوب می گردد. فضایی که بستری و مراقبت مادر از دو ساعت پس از زایمان طبیعی تا زمان ترخیص انجام می شود.
حداقل زمان بستری برای زایمان طبیعی 24 ساعت و برای سزارین 48 ساعت می باشد. این اتاق باید فضای کافی برای پذیرش مادر و نوزادش داشته باشد و امکان اقامت همراه فراهم باشد. برای هر اتاق باید یک سینک دستشویی و یک دوش و یک توالت داشته باشد.
تجهیزات اتاق پس از زایمان مانند اتاق ریکاوری است. تجهیزات کنترل علائم حیاتی، ساکشن، اکسیژن و سرم تراپی لازم است. تجهیزات احیاء باید در دسترس سریع باشد.
بهتر است هر اتاق یک پنجره حفاظ دار به فضای بیرون داشته باشد.
تبصره: برای مادرانی که سزارین می شوند می بایست مراقبت یک ساعت اول در ریکاوری اتاق عمل و مراقبت از مادر و نوزاد در ساعت دوم مطابق با دستورالعمل های وزارت بهداشت در بخش زنان و مامایی انجام گیرد.
ارائه دهنده خدمت: ماما و متخصص زنان و زایمان

اتاق معاینه یا اورژانس مامایی
اتاقی برای معاینه مراجعین فوریتهای مامایی و زایمان جهت بستری شدن یا دیگر اقدامات لازم غیر بستری است. فضای فیزیکی این اتاق باید 12 متر باشد و با حداکثر 20 دقیقه دسترسی به اتاق عمل داشته باشد.
تجهیزات
– تخت معاینه معمولی
– تخت ژنیکولوژی
– میز و صندلی
– دستگاه فشار سنج و گوشی
– تجهیزات سنجش صدای قلب جنین (داپلر، گوشی مامایی)
– ست زایمان
– ترازو مادر و نوزاد
– کاردیوتوکوگرافی CTG
ارائه دهنده خدمت: ماما و متخصص زنان و زایمان

مشخصات اتاق پره اکلامپسی

اگر مادری دچار پره اکلامپسی شدید باشد باید در اتاق پره اکلامپسی یا اتاق مراقبت های ویژه بستری شود و مادر لازم است به صورت فعال مانیتور شود.
– ترازوی بزرگسال
– ست سوندگذاری
– دستگاه مانیتور جنینی
– تجهیزات ساکشن و اکسیژن آماده و سالم
– زنگ خطر در دسترس
– ترالی دارویی اورژانس: هیدرالازین و سولفات منیزیوم، گلوکونات کلسیم (در داخل اتاق یا در دسترس فوری)
– پک زایمان اورژانس
– سونوگرافی پورتال

اتاق باید به پرسنل بخش، داروهای اورژانس و تجهیزات نزدیک باشد. صدا و محرک های خارجی به حداقل برسد. نور اتاق کمتر از حد معمول باشد و تخت بیمار لازم است حفاظ کنار داشته باشد.

نسبت پیشنهاد شده تعداد ماما به بیمار برای لیبر و زایمان
نسبت ماما به بیمار شرایط بالینی
1 به 2 زمانی که بیمار وارد لیبر شده است
1 به 1 زمانی که بیمار در مرحله دوم لیبر قرار دارد
1 به 1 زمانی که بیمار دچار عوارض طبی یا مامایی شده است
1 به 2 القای لیبر یا تقویت لیبر با اکسی توسین
1 به 1 شروع آنالژزی اپیدورال
1 به 1 در جریان زایمان سزارین
برگرفته از ACOG
بر اساس زمان سنجی انجام شده تعداد 10 ماما به ازای هر 1000 زایمان در سال مورد نیاز است. حداقل مامای لازم برای بلوک زایمانی 12 نفر است.

نسبت پیشنهاد شده تعداد ماما به بیمار برای بارداری و پس از زایمان
نسبت ماما به بیمار شرایط بالینی
1 به 6 زمانی که بیمار در فاز بارداری یا پس از

 

زایمان و بدون مشکل است
1 به 2 زمانی که بیمار پس از زایمان و در ریکاوری است
1 به 3 زمانی که بیمار در فاز بارداری یا پس از زایمان و با مشکل است
1 به 4 نوزادانی که نیازمند بررسی دقیق هستند

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود خشونت در خانواده 60 ص فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود خشونت در خانواده 60 ص فایل ورد (word) دارای 60 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود خشونت در خانواده 60 ص فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود خشونت در خانواده 60 ص فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود خشونت در خانواده 60 ص فایل ورد (word) :

دانلود خشونت در خانواده 60 ص فایل ورد (word)

*دانلود خشونت در خانواده 60 ص فایل ورد (word)
فهرست مطالب:

مفهوم خانواده وخانوار..............................................................................................................

ویژگی خانواده............................................................................................................................

روابط بین هموندهای خانواده.....................................................................................................

نقش خانواده و اهمیت آن...........................................................................................................

کارکردهای خانواده....................................................................................................................

سازمان خانواده..........................................................................................................................

طبقه بندی خانواده......................................................................................................................

جامعه شناسی وآسیب شناسی خانواده های نابسامان..............................................................

خانواده های نابسامان از بعد عاطفی..........................................................................................

*دانلود خشونت در خانواده 60 ص فایل ورد (word)
فهرست های اینترنتی:

1-اثر خشونت در خانواده...............................................................................................................

2-روانشناسی(همسر آزاری).......................................................................................................

3-علل روانشناسی اعمال خشونت در خانواده از دیدگاه کارشناسان............................................

4-خشونت های روانی شایعترین خشونت علیه زنان......................................................................

5-همسر کشی؛ تبلور خشونت پنهان خانگی....................................................................................

 

 

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود تحقیق در مورد پوکی استخوان فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود تحقیق در مورد پوکی استخوان ‌ فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد پوکی استخوان ‌ فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد پوکی استخوان ‌ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد پوکی استخوان ‌ فایل ورد (word) :

پوکی استخوان

مقدمه:
همه ما می دانیم که با افزایش سن منحنی شکستگی استخوان ها، خمیدگی پشت و کوتاه شدن قد ایجاد می گردد که در واقع این علایم نشانه های بیماری به نام پوکی استخوان است که با آگاهی از این بیماری، می توانیم از بروز آن پیشگیری کنیم.

پوکی استخوان چیست؟ پوکی استخوان یا اسم علمی آن (osteo prosis) به معنی پوک شدن یا نازک شدن استخوان ها به هر علتی می باشد که اغلب در افراد سالخورده دیده می شود. این شکسته شدن استخوان ها، علامت بارز پوکی استخوان است و به خصوص در استخوان های مچ دست، ستون فقرات و گردن و استخوان ران دیده می شوند.

علل ایجاد پوکی استخوان: بروز بیماری پوکی استخوان در هر شخصی بستگی به عواملی چون سن، جنس و نژاد دارد. عوامل ژنتیکی و وراثتی نیز در تعیین حداکثر توده ی استخوانی مهم هستند. پوکی استخوان مشکلی است که در اثر افزایش سن ایجاد می گردد ولی میزان حداکثر توده استخوانی به طور عمده ای تحت تأثیر عوامل ژنتیکی هستند. (نقش عوامل ژنتیکی) بعضی از بیماری ها و درمان های آنها باعث افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان می شوند ماند یائسگی زود هنگام در سنین پایین تر ، فقدان پریودهای ماهانه، درمان با داروهای استروئیدی (کورتن دار) و ; بسیاری از جنبه های زندگی روزانه از قبیل، رژیم غذایی، فعالیت بدنی، مصرف الکل و سیگار و ; نیز می توانند بر روی استخوان ها اثر بگذارد.

علائم و نشانه های پوکی استخوان (عوارض پوکی استخوان) : پوکی استخوان فقط وقتیکه ایجاد شکستگی می کند باعث شکایت افراد می گردد، به عنوان مثال نمی توان کمر درد و یا پشت درد را به حساب پوکی استخوان گذاشت. از شکستگی های رایج بر اثر پوکی استخوان می توان شکستگی های مچ دست، ستون فقرات، گردن و استخوان ران را نام برد.

شکستگی های مچ دست (ماکیز) در خانه های 70 -50 ساله بسیار شایع است که در هنگام زمین خوردن در استخوان رادیوس ساعد رخ می دهد. حدود 3/1 خانم های بعد از شکستگی دچار آلگو دیستروفی می شوند که باعث ایجاد درد، حساسیت و تورم دست می شود. شکستگی ستون فقرات باعث ایجاد فشردگی در مهره های ستون فقرات می کند و باعث ایجاد درد در قسمت پشت و در محدوده مهره ها مبتلا می شود و بهبود آن تدریجی است. شکستگی های ستون فقرات که به علت پوکی استخوان ایجاد شده اند باعث انتشار درد به قسمت پایین پاها نمی شوند (سیاتیک) و این وضعیت معمولاً به علت مشکلات دیسک ایجاد می گردد.

درمان پوکی استخوان: گر چه هنوز هیچ درمانی برای بازگرداندن اثرات سوء پوکی استخوان وجود ندارد اما می توان با انجام کارهای زیر سرعت از دست دادن استخوان را در آینده کاهش داد.
کنترل درد: در مواردی که درد شدید است می توان از روشی به نام سمپاتکتومی استفاده نمود که در این روش اعصابی را که در آن منطقه عصب دهی می کنند را بی حس می کنند.

فیزیوتراپی: برای کاهش و تسکین درد بیمارانی که بعد از شکستگی ستون فقرات دچار اسپاسم و گرفتگی می شوند از فیزیوتراپی و هیدروتراپی (تمرین آرام در آب گرم) می توان استفاده نمود از روش های دیگر در درمان پوکی استخوان می توان به : هورمون درمانی (درمان جایگزینی هورمونی HRT) ، ویتامین D ، استفاده از کلسترول و کلسیتوتین، فلوراید سدیم، کلسیم، رژیم غذایی نامناسب و تمرینات ورزشی.

پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان: ما می توانیم با انجام اقداماتی مثل رژیم غذایی، حاوی کلسیم که استفاده از لبنیات در این امر مفید است، مصرف ویتامین ها، انجام تمرینات ورزشی در سنین کودکی و نوجوانی، عدم استعمال سیگار و ; از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کنیم.

مندرومالایی کشگک
این بیماری بیشتر در جوانان دیده می شود و عبارتست از نرم و قطعه قطعه شدن غضروف تحتانی استخوان کشگک علت بیماری به خوبی معلوم نیست و گاه بیماری بعد از وارد آمدن ضربه به زانو خودنمایی می کند که درد عمیق خفیفی در زانو کشگک به وجود می آورد که این درد در هنگام بالا و پایین رفتن از پله ها تشدید می شود. در اکثر موارد بیمار یک دختر 15- 18 ساله است. گاه بیمار از سختی حرکات زانو (stiffness) شکایتی داشته که بعد از کمی راه رفتن بهبود می یابد.

حرکات زانو با صدا همراه بوده (creptitation) و در بعضی موارد بیمار اظهار می دارد که زانو زیر پایش در می رود. رادیو گرافی از نیم رخ زانو پس از تزریق هوا در داخل مفصل، ناهمواری غضروف مفصلی را نشان می دهد، همچنین آرتروسکوپی در صورت وجود ضایعه ای در کشگک آن را نشان می دهد.

در مواردی که درد شدید است، دستورات لازم برای جلوگیری از خم شدن زیاد زانو به بیمار داده می شود. به عنوان مثال به او توصیه می شود که چهار زانو یا دو زانو نشیند، از توالت فرنگی استفاده کند و از پله ها کمتر بالا و پایین رفته و در صورت لزوم یک پله یک پله برود. بستن زانو بند کشی و تجویز داروهای ضد التهاب مانند آسپرین به تسکین بیماری کمک می کند. پس از تسکین درد تقویت عضله چهار سر با ورزش های ایزومتریک تا اندازه ای از عود بیماری جلوگیری می کند. در مواردی که درد بیمار شدید بوده با درمانهای طبی بهبود نیابد از عمل جراحی استفاده می شود. اعمال جراحی مختلفی مثل تراشیدن غضروف ناهموار ، بلند کردن برجستگی درشت نی با گذاشتن قطعه ای استخوان در زیر آن ، آزاد کردن کپسول مفصلی و ; که نتایج آن به خوبی معلوم نیست.

 

طب ورزشی:
مزایای طب ورزش در طول زندگی: یک برنامه مناسب ورزشی سلامت انسان را تضمین می کند و خطر بسیاری از بیماری های متداول را کاهش می دهد. بنابر این ورزش مرتب می تواند طول عمر را افزایش دهد. اثرات ویژه نرمش و ورزش و تمرینات منظم عبارتند از :

1- افزایش قدرت و تحمل بدن
2- بهبود انعطاف پذیری بدن
3- کاهش فشار خون
4- کاهش درصد چربی بدن

ورزش منظم باعث جلوگیری از بروز بیماری های قلبی، عروقی، پوکی استخوان، دیابت، فشار خون و ; می شود . بر اثر ورزش منظم آن مقدار از توان بدن که کاسته شده است، بهبود می یابد. اخیراً ثابت شده است که نرمش ها و تمرینات روتین روزانه یا هفتگی (به خصوص حرکات دائمی آئروبیک) به طول مدت سلامتی بدن می افزاید.

اثرات مفید ورزش بر بدن: افزایش حداکثر برداشت اکسیژن (جذب) در بدن، افزایش کارایی قلب از طریق افزایش حجم خون پمپ شده در یک ضربان، بهبود عروق عضله قلب، افزایش چگالی مویرگها در عضله اسکلتی ، افزایش ظرفیت گشاد شدن عروق، افزایش تولید لیپوپروتئین های سنگین (HDL) که برای بدن مفیدند، افزایش قدرت عضلانی و قدرت تحمل بدن و ;

مطالعاتی که بر روی بیش از 17 هزار نفر از دانشجویان سال اول دانشگاه هاروارد انجام شد مشخص شد که مردانی که در عرض هفته بیش از 2 هزار کیلو کالری انرژی را در فعالیت های ورزشی مصرف میکنند نسبت به هم کلاسی های خود که کمتر از 500 کیلو کالری انرژی برای فعالیت های بدنی مصرف میکنند، 39% کمتر احتمال ابتلا به بیماری قلبی – عروقی دارند.

هدف گذاری برای یک برنامه ورزشی: ورزش علمی می تواند هدف های متنوعی را دنبال کند از جمله :
1- بهبود تناسب قلبی – عروقی
2- کاهش انباشتن چربی بدن
3- افزایش قدرت جنسی
4- افزایش انعطاف پذیری بدن
همچنین ورزش منظم می تواند تحمل بدن نسبت به گرما را بهبود بخشد و اثرات استرس های روزمره زندگی را کاهش دهد.
تناسب فیزیکی و گذران عمر: هر چه سن آدمی بیشتر می شود, اثرات فیزیولوژیک افت عملکرد بدن زیاد می شود. حجم عضلانی بدن بین سنین 30 تا 70 سالگی به طور طبیعی حدود 30 درصد کاهش می یابد و بعد از این سن رشته های عضلانی از این هم بیشتر دچار آتروفی (فرسایش) می شوند. همچنین درصد چربی بدن در سنین بالاتر افزایش می یابد این ناهماهنگی سیستم های داخلی بدن افراد مسن را می توان تا حد زیادی از طریق تمرینات منظم ورزشی برای افزایش قدرت, انعطاف پذیری و هماهنگی اعضای بدن کنترل کرد. پیاده روی با سرعت 5 کیلومتر در ساعت برای مدت 40 تا 60 دقیقه آن هم چندین بار در هفته یک رژیم ورزشی مناسب برای افراد بالای 60 سال محسوب می شود.

 

عارضه گودی کمر
درد در ناحیه کمر یکی از مشکلات رایج در سراسر دنیاست در آخرین مقالات دانشمندان در سال 2003 حدود 80% از مردم در طول زندگی کمر درد را تجربه کرده اند. از دلایل رایج کمر درد می توان به ناراحتی و اختلالات عضلانی، چاقی و استرس و گاهی اوقات افسردگی نیز اشاره کرد. ستون فقرات از توده هایی استخوانی به نام مهره تشکیل شده است. در یک ستون فقرات سالم سه انحنا وجود دارد:

1- (cervical) گردنی = انحنای داخلی درگردن
2- (thoracic) پشتی = انحنای خارجی در وسط
3- (Lumber) کمری = انحنایی در پایین پشت هنگامی که انحنای پایین خیلی زیادتر از حد معمول باشد (3) باعث فشار بر روی پشت می گردد و به آن (Lumbar lor dosis) می گویند

عضلات پشت و قفسه سینه در صورتی که قوی و قابل انعطاف باشند کمک به حفظ صحیح این انحنا می کنند.
از علائم بالینی این عارضه معمولاً درد بیشتر از 3 روز در ناحیه کمر است (همراه با خستگی) که با معاینه فیزیکی از ستون فقرات عکس از ستون مهره ها، سی تی اسکن می توان آن را تشخیص داد. جهت درمان این عارضه از ضد دردهای مخدر، ضد التهاب ها (مانند آسپرین و بروفن) و داروهای شل کننده عضلانی که باعث کاهش اسپاسم درد می شوند استفاده شود.

ورزش های خسته کننده ایزومتدیک باعث تقویت عضلات کمر پشت می شوند که در این خصوص شنا کردن در آب خیلی موثر است.
مکانیسم های بدن: 1- ایستادن- اجتناب از طولانی ایستادن و راه رفتن، همچنین خم شدن به سمت جلو در هنگام کار . 2 – نشستن – استرس و فشار بر روی کمر بیشتر در حالت نشسته است تا ایستاده , در نتیجه از نشستن طولانی مدت خودداری کنید. استفاده از یک چهار پایه کوتاه در زیر پاها در هنگام نشستن ، بایستی به صورت دوره ای نشسته و راه بروید. 3- خوابیدن – به منظور جلوگیری از اسپاسم عضلات پشت بایستی به صورت دوره ای به هنگام فعالیت استراحت نمود. اجتناب از خوابیدن بر روی شکم، استفاده از جسم سفت و سخت مثل تخته تا از انحنای زیاد از حدکمر پیشگیری شود.
از کفش های با پاشنه های خیلی بلند که باعث انحنای بیش از حد کمر به طرف جلو می شود خودداری کنید.

همواره در جهت تقویت عضلات شکم و لگن کوشش نماییم چون این ها در نگهداری وضعیت صحیح بدن موثراند.
به هنگام ایستادن بایستی سعی شود که قفسه سینه به طرف جلو و عضلات شکم جمع گردد و از قفل کردن زانوها در حالت ایستاده خودداری شود.

صدمات ورزشی و راه های درمان آن
صدمات حاصل از روزش به طریق نادرست عبارتند از صدمات بینی و سوزش پهلو و شکستگی و دررفتگی مفصل و پیچ خوردگی مفصل و آسیب عضلانی (استرین) ، اسپرین و گرفتگی عضلانی در اینجا به اختصار این صدمات را معرفی کرده و راه کارهایی سریع برای درمانشان پیشنهاد می کنیم:
– خونریزی بینی عبارت است از خروج خون از یک یا هر دو مجرای بینی که شدید یا خفیف باشد برای درمان خونریزی با انگشتان شست لب بالایی را درست در زیر بینی محکم فشار دهید همچنین کمپرس آب سرد موثر خواهد بود.

– سوزش پهلو،درد شدید و زودگذری است که بیشتر ورزشکاران در بسکتبال و دو بدان دچار می شوند برای درمان به آرامی پهلوی خود را مالش دهید.
– شکستگی، هر گاه یک یا چند استخوان از حالت طبیعی خارج شده و در آن شکاف یا فاصله ایجاد شود شکستگی ایجاد شده برای درمان بعد از ثابت و بی حرکت نمودن مصدوم و بانداژ و اتل گذاری او را به بیمارستان منتقل کنید.

– در رفتگی مفصلی تغییر مکان مفصل براساس عوامل مختلف است. درصد جا انداختن مفصل بر نیایید چون موجب تغییر شکل آن می شود سریعاً به پزشک مراجعه شود.

– استرین صدمه ای است که به غش عضلانی وتری وارد می آید روش درمان استراحت و جلوگیری از حرکت عضو صدمه دیده است.
– اسپرین به صدمه برلیگانت می گویند
– گرفتگی عضلانی به علت اصابت ضربات مختلفی است که منجر به آسیب پوست و عضلات شده . استفاده از کمپرس در موضع صدمه دیده

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >