سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانلود بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روانی نوجوانان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روانی نوجوانان فایل ورد (word) دارای 68 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روانی نوجوانان فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روانی نوجوانان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روانی نوجوانان فایل ورد (word) :

دانلود بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روانی نوجوانان فایل ورد (word)

خلاصه

انسان با توجه به پیچیدگی‌ها و دشواری‌های زندگی جهت رسیدن به رشد و پیشرفت در جنبه‌های گوناگون می‌‌بایست از توانایی لازم و کافی جهت مقابله با موقعیتهای دشوار زندگی و همچنین فراهم نمودن شرایط مناسب به منظور پیشرفت همه جانبه برخوردار باشد. بنابراین افراد موفق، تکامل یافته و دارای سلامت روانی کسانی هستند که توانایی و مهارت کافی را در برخورد با شرایط گوناگون زندگی دارند و همواره در صدد تغییر موقعیت خویش در جهت رشد و تکمیل هستند. این ویژگی‌ها نشانگر برخورداری اینگونه افراد از مهارتهای زندگی می‌باشد. در حال که افراد ناموفق و کسانی که به رشد و پیشرفت متعادل در جنبه‌های گوناگون زندگی دست نیافته‌اند از سلامت روانی کمتری برخوردارند و همچنین توانایی حل مؤثر مشکلات و مسائل زندگی را ندارند می‌توان گفت که فاقد مهارتهای زندگی کافی هستند. بدین ترتیب برخورداری از مهارتهای زندگی و به کارگیری آن جهت دستیابی به رشد و کمال می‌تواند بسیاری از مشکلات،‌ ناکامی‌ها و ناهنجاری‌ها را رفع نماید و در عوض یک زندگی با نشاط، پرتلاش، رو به پیشرفت و کمال،‌ مفید و سازنده را به ارمغان آورد و چه بهتر است که کسب این مهارتها از دوران نوجوانی آغاز گردد. با توجه به اینکه تحقیقات بسیاری موضوع فوق را مورد تأیید قرار داده‌اند و همچنین باور و اعتقاد پژوهشگر به اینکه لازمه موفقیت و تکامل همه جانبه در زندگی، برخورداری از سلامت روانی و آگاهی از شیوه صحیح و مناسب زندگی و در نتیجه سبک زندگی سالم می‌باشد، به همین جهت،‌ پژوهش حاضر به بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روان و منبع کنترل نوجوانان پرداخته است.

 

 

در این پژوهش به منظور بررسی تأثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روان و منبع کنترل. که به شیوه آزمایشی و طرح پیش آزمون- پس آزمون- با گروه کنترل انجام گردید،‌ چنین فرض شد که آموزش مهارتهای زندگی موجب افزایش یا بهبود سلامت روان و درونی‌تر شدن منبع کنترل در نوجوانان می شود. به همین منظور از بین 191 دانش آموز دختر مقطع دبیرستان، 30 دانش‌آموز که بالاترین نمرات را از پیش آزمون (پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه منبع کنترل) به دست آوردند، انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم گردیدند که هر گروه شامل 15 دانش آموز بود.

پس از اجرای پیش آزمون در گروه آزمایشی و کنترل، گروه آزمایشی آموزش مهارتهای زندگی را در هشت جلسه دو ساعته دو بار در هفته دریافت نمود. پس از یک ماه، پس آزمون (پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه منبع کنترل) در دو گروه آزمایشی و کنترل اجرا گردید.

پس از نمره‌گذاری، تفاوت میانگین بین دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون با استفاده «از آزمون t دو گروه مستقل» مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین میانگین دو گروه در «پرسشنامه سلامت عمومی» تفاوت معناداری وجود دارد. در نتیجه فرضیه پژوهش تأیید گردید. بنابراین، آموزش مهارتهای زندگی می‌تواند سلامت روان را افزایش دهد یا بهبود بخشد. همچنین نتایج نشان می دهد که تفاوت بین میانگین های دو گروه در کلیه مقیاسهای پرسشنامه سلامت عمومی به جز مقیاس C (نارسا کنش وری اجتماعی) کاملاً معنادار است. نکته دیگر اینکه بیشترین میزان کاهش در نمرات مقیاس D (نشانگان افسردگی)‌ پرسشنامه مذکور می‌باشد. بنابراین می‌توان گفت که آموزش مهارتهای زندگی بیشترین تأثیر را بر کاهش میزان افسردگی آزمودنی‌ها داشته است. اما در مورد میانگین دو گروه در پرسشنامه منبع کنترل، علیرغم کاهش اندک در نمرات تفاوت معناداری وجود ندارد. در کل می‌توان گفت،‌ با توجه به کاهش اندک نمرات، آموزش مهارتهای زندگی تا حدودی بر درونی‌تر شدن منبع کنترل در گروه آزمایشی مؤثر بوده است.

همچنین در این پژوهش، رابطه بین متغیرهای پژوهش با استفاده از «ضریب همبستگی پیرسون» به دست آمد. این نتایج نشانگر آن است که بین سلامت روان و شیوه مقابله‌ای و بین منبع کنترل و شیوه مقابله‌ای ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. اما بین متغیر (سلامت روان و منبع کنترل) ارتباط مثبت و معناداری وجود ندارد. یافته‌های جانبی این پژوهش نشانگر رابطه معنادار بین سطح تحصیلات مادر، اشتغال مادر و عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان با سلامت روان و شیوه مقابله‌ای آنان می‌‌باشد.

مشاهدات کیفی نیز در طول جلسات دوره آموزشی با نتایج کمی حاصل از داده‌ها مطابقت و هماهنگی دارد. بطوریکه آزمودنی‌هایی که در طول جلسات فعالیت گروهی بیشتری داشتند، انگیزه و تمایل بیشتری جهت شرکت در این دوره آموزشی داشتند، نظم گروهی بیشتری را رعایت می‌نمودند. در انجام تمرینات و فعالیتهای عملی علاقمندی و انگیزه بیشتری نشان می دادند،‌ توجه و دقت کافی نسبت به مطالب و محتویات آموزشی داشتند و خواهان تداوم این دوره آموزشی در طول سال تحصیلی بودند، در میزان نمرات سلامت عمومی و منبع کنترل آنان کاهش بیشتری ایجاد شده است. در واقع می‌توان گفت که آموزش مهارتهای زندگی در مورد این آزمودنی‌ها منجر به افزایش سلامت روان و درونی‌تر شدن منبع کنترل آنان شده است. بدین ترتیب مشاهدات کیفی دال بر تأثیر مثبت آموزش مهارتهای زندگی می‌باشد.

 

مقدمه

پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی در سال‌های اخیر، انسان‌ها را با انبوهی فزاینده از مسائل گوناگون مواجه ساخته است. کار، تحصیل و فشارهای روانی- اجتماعی از جمله مسائلی هستند که اغلب نوجوانان و جوانان با آنها روبرو هستند. توانایی حل مؤثر مسائل مذکور و مشکلات مشابه از جمله مهارت‌‌های مهم و مفیدی هستند که نقش تعیین کننده‌ای در تأمین سلامت روانی و موفقیت فرد و در نتیجه زندگی سالم و اثر بخش دارند.

همه انسان‌ها به طور فطری توانایی حل مشکلات زندگی را دارند، ولیکن این توانایی باید مطابق با شرایط و موقعیت فرد پرورش یابد بطوریکه به عنوان مهارت‌های کارآمد در آنان درونی شود. متأسفانه طبق بررسی‌های انجام شده توانایی‌ها و مهارت‌های عملی و سازشی بسیاری از نوجوانان و جوانان کشور ما برای حل مؤثر مسائل زندگی فردی و اجتماعی آنان کفایت نمی‌کند. بنابراین آموزش مهارت‌های زندگی با تأکید بر مهمترین مسائل فردی و اجتماعی نوجوانان به عنوان اصلی مهم و انکار ناپذیر است که تاکنون علیرغم توجه خاص بسیاری از کشورهای جهان و تأکید خاص «سازمان بهداشت جهانی» . جای آن در برنامه‌های تحصیلی مدارس کشورمان خالی مانده است. البته اخیراً گامهایی برداشته شده است که نیازمند توجه علمی و تخصصی بیشتری می‌باشد.

 

 

اهمیت و ضرورت پژوهش

امروزه در سراسر جهان بر اهمیت بهداشت روانی تأکید می‌شود و روز به روز با انجام تحقیقات وسیع و گوناگون، اهمیت و نقش آن در زندگی فردی و اجتماعی آشکارتر می‌گردد. بطوریکه سال 2001 میلادی از طرف سازمان بهداشت جهانی،‌ تحت عنوان سال جهانی «بهداشت روانی» اعلام گردید. سازمان مذکور در این سال شعار «غفلت بس است،‌ مراقبت کنیم.» را جهت آشکارتر ساختن اهمیت موضوع،‌ مطرح نمود.

این امر نشان دهنده آن است که بهداشت روانی موضوعی است که باید در سطح جهان مورد توجه قرار گیرد. یکی از دلایلی که در اهمیت این موضوع مطرح است، شیوع روزافزون ابتلاء به انواع اختلالات روانی در سطح جهان است و دلیل مهم دیگر آن، اهمیت و ضرورت پیشگیری از بیماری‌های روانی است. در واقع می‌توان گفت، عمده‌ترین هدف بهداشت روانی، پیشگیری است و از سه نوع پیشگیری که در بهداشت روانی مطرح می‌شود،‌ پیشگیری اولیه مورد توجه بیشتری قرار می‌‌گیرد. در پیشگیری اولیه جمعیت سالم در جامعه مورد نظر هستند و تمام اقداماتی که در این حیطه صورت می‌گیرد، در جهت آماده سازی افراد و فراهم نمودن شرایط مناسب برای زندگی سالم از تمامی جنبه های جسمانی، روانی و اجتماعی می‌باشد. بنابراین هدف، افزایش آگاهی و توانایی افراد در برخورد صحیح و مناسب با رویدادهای زندگی می‌‌باشد.

حسینی (1378) معتقد است، آموزش، اساسی‌‌ترین روش پیشگیری اولیه است. از طرفی دیگر مهم‌ترین و مؤثرترین دوره سنی جهت آموزش پیشگیرانه،‌ دوره نوجوانی است. به همین دلیل متخصصین بهداشت روانی، آموزش پیشگیرانه در دوره نوجوانی را مورد توجه بسیار قرار می دهند. و همچنین پژوهش‌ها نشان می‌دهند که آموزش مهارت‌های زندگی به ارتقاء‌ بهداشت روانی کودکان و نوجوانان در ابعاد مختلف زندگی کمک می‌‌کند و از اساسی‌ترین برنامه‌های پیشگیرانه در سطح اولیه به شمار می‌رود. سلامتی بخش اصلی یک زندگی شاد است و مدارس نقش مهمی در آگاه ساختن نوجوانان پیرامون مسائل بهداشتی و سلامتی و آموزش علوم زندگی به آنان دارند.

با توجه به مطالب فوق و اهمیت و نقش ارزنده آموزش مهارت‌های زندگی بر سلامت روان افراد بخصوص نوجوانان و با توجه به تأثیر مثبت برنامه‌های پیشگیرانه در مدارس، پژوهش حاضر به بررسی تأُثیر آموزش مهارت‌های زندگی بر سلامت روان نوجوانان می‌پردازد. از طرفی به دلیل ارتباط مستقیم و مثبت بین سلامت روان،‌ منبع کنترل درونی و شیوه مقابله‌ای مسأله مدار، تأثیر آموزش مهارت‌های زندگی بر درونی‌تر شدن منبع کنترل نوجوانان و شیوه‌های مقابله‌ای آنان نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

متغیرهای پژوهش

پژوهش حاضر به بررسی تأثیر آموزش مهارت‌های زندگی بر سلامت روان و منبع کنترل دانش‌آموزان دختر سال اول مقطع متوسطه شهر تهران می‌‌پردازد. بنابراین متغیرهای پژوهش عبارتند از:

- متغیر مستقل

در این پژوهش، آموزش مهارت‌های زندگی، متغیر مستقل می‌باشد،‌ که تأثیر آن بر متغیرهای وابسته پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است.

- متغیرهای وابسته

دو متغیر سلامت روان و منبع کنترل،‌ متغیرهای وابسته پژوهش حاضر می‌باشند،‌‌ که تأثیر متغیر مستقل بر آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

- متغیرهای کنترل

سن، جنس و مقطع تحصیلی از متغیرهای کنترل پژوهش هستند. به این صورت که دانش‌آموزان دختر سال اول مقطع متوسطه که حدود سنی 16-15 ساله داشتند به عنوان جامعه و نمونه پژوهش انتخاب شدند.

 

مشاهدات کیفی در طول جلسات دوره آموزشی با نتایج کمی حاصل از داده‌‌ها، مطابقت و هماهنگی دارد. به طوری که ویژگیهای رفتاری آزمودنی‌ها در طول دوره تا حدودی نشان دهنده میزان نمرات آنان در آزمونها می‌باشد. بدین معنا که آزمودنیهایی که در طول جلسات، فعالیت گروهی بیشتری داشتند، انگیزه و تمایل بیشتری جهت شرکت در این دوره آموزشی داشتند، نظم گروهی بیشتری را رعایت می‌نمودند، در انجام تمرینات و فعالیتهای عملی علاقمندی و انگیزه بیشتری نشان می‌دادند،‌ توجه و دقت کافی نسبت به مطالب و محتویات آموزشی داشتند و خواهان تداوم این دوره آموزشی در طول سال تحصیلی بودند، در میزان نمرات سلامت عمومی و منبع کنترل آنان کاهش بیشتری ایجاد شده است. در واقع می‌توان گفت که آموزش مهارت‌های زندگی در مورد این آزمودنیها منجر به افزایش سلامت روان و درونی تر شدن منبع کنترل آنان شده است. در حالیکه در نمرات آزمودنیهایی که انگیزه و رغبت کافی برای حضور در جلسات آموزشی نداشتند،‌ فعالیتهای گروهی آنان بخصوص در بحثهای گروهی ضعیف‌تر بود و نسبت به انجام تمرینات و فعالیتهای عملی انگیزه کمتری داشتند، چندان تغییر محسوسی ایجاد نشده است. بدین صورت که یا کاهش اندکی در میزان نمرات سلامت عمومی ایجاد شده است و یا آنکه منجر به افزایش میزان نمرات در آزمون منبع کنترل آنان شده است.

در ارزیابی نهایی از دوره آموزشی، اکثر آزمودنیها، برخورداری از مهارتهای زندگی را برای همه افراد مفید و لازم قلمداد نمودند و معتقد بودند که آنچه به عنوان مهارتهای زندگی در این دوره آموزشی آموختند و پیرامون آن، تمرین و فعالیت گروهی انجام دادند، توانسته است تا حدود نسبتاً زیادی بر جنبه های گوناگون زندگی آنان به ویژه بر زندگی تحصیلی، خانوادگی و اجتماعی آنان اثر گذار باشد.

همچنین علاوه بر گروه آزمایشی،‌ طی مصاحبه‌ای که با افراد گروه کنترل نیز صورت گرفت،‌ پیرامون اهمیت و نقش مهارتهای زندگی و نحوه تأثیر آن نظر خواهی شد. اکثریت آنان نسبت به کسب مهارتهای زندگی و برگزاری این دوره آموزشی تمایل و رغبت فراوانی نشان دادند و معتقد بودند که این نوع جلسات می‌تواند بسیار مفید،‌ آموزنده و جالب باشد. بخصوص اینکه با فعالیتهای گروهی، شور و هیجان بیشتری ایجاد خواهد شد.

بدین ترتیب مشاهدات کیفی دال بر تأثیر مثبت آموزش مهارتهای زندگی می‌باشد.

 

از نتایج ضرایب همبستگی بین مقیاسهای سلامت روان، منبع کنترل و شیوه مقابله‌ای چنین بر می‌آید که بین اکثر مقیاسها همبستگی معناداری وجود دارد، بطوریکه بین مقیاسهای سلامت روان و شیوه های مقابله‌ای همبستگی معناداری وجود دارد. این بدان معناست که بین دو متغیر مذکور ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر بین دو متغیر سلامت روان و شیوه مقابله‌ای همبستگی معناداری وجود دارد. همچنین بین مقیاسهای منبع کنترل و انواع شیوه‌های مقابله‌ای همبستگی معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر بین دو متغیر منبع کنترل و شیوه مقابله‌ای ارتباط معناداری وجود دارد. در ضمن بین مقیاسهای آزمون سلامت عمومی (نشانگان جسمانی، نشانگان اضطرابی، کارکرد و کنش اجتماعی و نشانگان افسردگی) نیز ارتباط مثبت و معناداری مشاهده شده است. بطوریکه ضرایب همبستگی بین مقیاسها اکثراً بالای 60/0 = r می‌باشد. همین طور بین مقیاسهای آزمون منبع کنترل (توانایی درونی، اعتقاد به شانس و تأثیر دیدگاه افراد قدرتمند) نیز ارتباط معناداری مشاهده گردید. همانگونه که ملاحظه می شود بین شیوه جسمانی‌سازی مقابله، شیوه‌های هیجانی مقابله و جمع کل مقیاس شیوه مقابله‌ای نیز ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین نتایج نشانگر ارتباط مستقیم و مثبت بین متغیرهای پژوهش سلامت روان و شیوه مقابله‌ای ، منبع کنترل و شیوه مقابله‌ای) می‌باشد، که البته علیرغم انتظار پژوهش، بین دو متغیر سلامت روان و منبع کنترل، ارتباط معناداری مشاهده نشده است.

بدین ترتیب فرضیه (2) پژوهش مور د تأیید قرار نگرفت. نکته قابل توجه دیگر این بود که در هر دو پرسشنامه، بین مقیاسها ارتباط کاملاً معناداری مشاهده گردید، بطوریکه ضرایب همبستگی قابل قبول و رضایت بخشی بخصوص در آزمون سلامت عمومی، بدست آمده است. در ضمن با توجه به نتایج همبستگی این آزمون می‌توان نتیجه گرفت که درجه همبستگی بین هر زیر مقیاس آزمون سلامت عمومی با نمره کل مقیاسهای آزمون بیشتر از درجه همبستگی بین زیر مقیاسها می‌باشد. این موضوع بخصوص در مورد مقیاسهای نشانگان افسردگی نشانگان اضطرابی نشانگان جسمانی صدق می کند. این امر نشان دهنده اهمیت افسردگی و اضطراب در تشخیص نشانگان اختلالهای روانی است.

در ضمن ملاحظه شد که نتایج یافته‌هالی جانبی نشان دهنده ارتباط منفی و معنادار عملکرد تحصیلی (معدل کتبی) دانش‌آموزان با شیوه جسمانی سازی مقابله و جمع کل مقیاس شیوه مقابله‌ای می‌باشد. بدین معنا که دانش‌آموزانی که معدل کتبی بالاتری داشتند در شیوه جسمانی‌سازی مقابله و جمع کل مقیاس شیوه مقابله نمرات پایین‌تری کسب کردند، یعنی در مقابله با مشکلات کمتر دچار علائم جسمانی مانند سردرد، احساس تهوع ، تپش قلب، بی خوابی و . . . می‌شوند و بیشتر از مقابله مسأله مدار استفاده می‌کنند. همچنین نتایج تحلیل واریانس یکراهه (ANOVA)، حاکی از آن است که تحصیلات مادر در گروه بی‌سواد و زیر دیپلم با شیوه هیجانی مقابله ارتباط معناداری دارد. بدین معنا که دانش‌آموزان دارای مادران بی‌سواد و زیر دیپلم در مقابله با مشکلات بیشتر دچار حالات هیجانی مانند، خشم، عصبانیت و . . . می‌‌شوند. لازم به ذکر است که بین میانگینهای تحصیلات پدر با مقیاسهای سلامت روان، منبع کنترل و شیوه مقابله‌ای، ارتباط معناداری مشاهده نشد. در ضمن بین نوع شغل پدر و مقیاسهای مذکور نیز ارتباط معناداری حاصل نگردید. ولیکن بین وضعیت اشتغال مادر و مقیاسهای اضطراب ، نارسا کنش وری اجتماعی، افسردگی و جمع کل مقیاسهای سلامت عمومی و همچنین شیوه مقابله‌ای مسأله مدار ارتباط معناداری بدست آمد. بدین معنا که دانش‌آموزان دارای مادران شاغل، نمرات پایین‌تری در مقیاسهای مذکور کسب نمودند، یعنی به عبارت دیگر، اضطراب، نارسا کنش وری اجتماعی و افسردگی کمتری در مقایسه با دانش‌آموزان دارای مادران خانه‌دار، نشان دادند و در کل از سلامت روان بالاتری برخوردار هستند. در ضمن در هنگام مقابله با مشکلات بیشتر از شیوه مقابله‌ای مسأله مدار استفاده می‌کردند.

جداول 4 و 5و 6 و 7 و 8 و 9 که بیانگر توضیحات فوق می‌باشند به ترتیب در صفحات بعدی ترسیم شده‌اند.

 

 

 

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود مبانی نظری و پیشینه فایل تسهیم دانش (فصل 2) فایل ورد (wor

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مبانی نظری و پیشینه فایل تسهیم دانش (فصل 2) فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مبانی نظری و پیشینه فایل تسهیم دانش (فصل 2) فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مبانی نظری و پیشینه فایل تسهیم دانش (فصل 2) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مبانی نظری و پیشینه فایل تسهیم دانش (فصل 2) فایل ورد (word) :

مبانی نظری و پیشینه فایل تسهیم دانش

دارای 28 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

 

در متن توضیحات زیر ممکن است متن بهم ریخته باشد (به جهت کپی از فایل ورد)، ولی فایل اصلی کاملا اصولی می باشد

 

همراه با منبع نویسی درون متنی و منابع پایانی انگلیسی و فارسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

استفاده شده از منابع تا سال 2013 در منابع خارجی و 1392 در منابع داخلی

 

بخشهایی مختلف از متن(چکیده ای از برخی متون صرفا جهت آشنایی):

 

تسهیم دانش

تعریف دانش

قبل از توضیح مفهوم دانش، لازم است که بین «داده» و «اطلاعات» که کم و بیش القا کننده‌ی مفهوم دانش هستند، تفاوت قائل شویم.

داده ها: «داده‌ها» رشته واقعیت های عینی و مجرد در مورد رویدادها هستند. از دیدگاه سازمانی، داده‌ها - به درستی یک سلسله معاملات ثبت شده‌ی منظم تلقی شده‌اند. داده‌ها تنها بخشی از واقعیت ها را نشان می دهند و از هر نوع قضاوت، تفسیر ومبنای قابل اتکا برای اقدام مناسب تهی هستند. داده‌ها را می‌توان مواد خام عناصر مورد نیاز برای تصمیم‌گیری به شمار آورد، چراکه نمی‌توانند عمل لازم را تجویز کنند. داده‌ها نشانگر ربط، بی‌ربطی و اهمیت خود نیستند، امّا به هر حال برای سازمان های بزرگ اهمیت زیادی دارند، چراکه مواد اولیه‌ی ضروری برای خلق دانش به شمار می‌روند( کشاورزی، 1386).

اطلاعات: «اطلاعات» را نوعی پیام به شمار می‌آورند. پیام مورد نظر ما معمولاً به شکل مدرکی مکتوب یا به صورت ارتباطی شنیداری یا دیداری نمود می‌یابد. اطلاعات باید متضمن آگاهی و حاوی داده‌هایی تغییر دهنده باشد. واژه‌ی اطلاعات[1]در انگلیسی به معنای «شکل دادن[2]» نیز به معنی «شکل دادن» بینش و دید دریافت کننده‌ی اطلاعات است. اگر بخواهیم معنی واژه‌ی مورد بحث را دقیق تر و سختگیرانه‌تر روشن کنیم، باید بگوییم: «تنها گیرنده می‌تواند مشخص کند که دریافتی‌های او واقعاً اطلاعات بوده و او را تحت تأثیر قرار داده است».

 


 

[1] - inform

 

 

[2] - information

 

 

...

2ـ2ـ 2ـ ماهیت دانش سازمانی

2ـ2ـ 3ـ چرخه مدیریت دانش

2ـ2ـ 4ـ مدل های تسهیم دانش

...

پیشینه تجربی

2-4-1- فایلات انجام شده مرتبط با فایل در داخل کشور

- سید جوادین، عابدی، یزدانی و پورولی(1392)، به بررسی نقش میانجی اعتماد و تعهد سازمانی در رابطه بین عدالت سازمانی و رفتارهای شهروندی سازمانی در بیمارستان ها پرداخته شد. نتایج فایل نشان داد که تعهد سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی اثر مثبتی وجود داشت، همچنین اعتماد سازمانی بر رفتارهی شهروندی سازمانی اثر مثبتی وجود داشت.

- آغاز و نگین تاجی(1392)، در فایلی با هدف « اعتماد درون سازمانی: عاملی کلیدی در جهت تسهیم واقعی دانش» فرضیه های این فایل با استفاده از پرسشنامه در خبرگزاری ایسنا که اکثر کارکنان آن را نیروی کار دانشی و متخصصین تشکیل می دهند به آزمون گذارده شده اند. براساس نتایج این فایل، اعتماد درون سازمانی بر رفتارهای تسهیم دانش درون واحدی و میان واحدی مؤثر است. البته شدت این رابطه درباره تسهیم دانش خود را با اعضای شایسته تر واحد خود تسهیم کنند، اما از اینکه دانش خود را در اختیار اعضای سایر واحدها بگذارند چندان هراسی ندارند. نکته مهم این بود که افراد با سابقه مدیریتیبیشتر کمتر تمایل به در اختیار دیگران گذاشتن دانش خود داشتند.

ـ مایل افشار، رجب زاده و معمارپور(1391)، فایلی با عنوان:« بررسی ارتباط بین رفتار شهروندی سازمانی و بهره وری نیروی انسانی از دیدگاه کارکنان در بیمارستان های آموزشی شهر تهران» انجام داده اند. جامعه آماری فایل کلیه کارکنان بیمارستان های علوم پزشکی شهید بهشتی و تهران می باشند که از بین آنها 429 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است، که داده های آن از آزمون های همبستگی اسپیرمن و رگرسیون تجزیه و تحلیل گردید.نتایج فایل نشان داد که از نظر کارکنان بیمارستان های مورد مطالعه بین رفتار شهروندی سازمانی و بهره وری نیروی انسانی کارکنان رابطه معنی دار وجود دارد. ...

...

 

 

 


دانلود این فایل


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


» نظر

دانلود تحقیق تاریخچه شنا فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود تحقیق تاریخچه شنا فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق تاریخچه شنا فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق تاریخچه شنا فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق تاریخچه شنا فایل ورد (word) :

ورزش شنا همیشه و همه وقت در زندگی روزمره انسان و تندرستی و صحت مزاج نقش مهمی را ایفا کرده است . در ارتباط با آب و شنا می توان مبادرت به ورزشهای دیگری کرد، این ورزشها عبارتند از : شیرجه ، شنای هنری ، نجات غریق و غواصی . بدون اینکه به ورزش شنا مسلط باشیم اقدام به فعالیتهای فوق الذکر غیر ممکن است.
در دوران گذشته اکثر مردم در کنار رودخانه ها ، دریاچه ها و دریاها زندگی می کردند. پس آموختن شنا برای آنان از ضروریات بوده ، زیرا تسلط بر شنا با محیط و وضع اقتصادی مردم ارتباط مستقیم داشته و به همین دلیل شنا به تدریج تکامل یافته است.
در گذشته های دور اکثر شناگران ساکنین سواحل دریاها و یا حوالی رودخانه بودند. قدیمترین و مشهورترین نمایش شنا در جهان تصاویر سنگی از سواحل لیبی است که در چهار هزار سال پیش بدست آمده است. از تصاویر سنگی می توان چنین نتیجه گرفت که حرکات پا در شنا شبیه حرکات پای کرال سینه امروزی بوده و قدیمی ترین و مشهورترین نوع شنا در تاریخ شنای کرال می باشد.
تمرینات شنا در جامعه برده داران و بردگانی که برای آماده شدن جهت جدال و جنگ استخدام می شدند توسعه داشت ، بر همین اساس ورزش شنا در یونان پیشرفت قابل ملاحضه ای پیدا کرده بود ، بطوریکه در تمام مجموعه های ورزشی استخر شنا وجود داشت ، از طرف دیگر ضرب المثل یونان باستان نشانه اهمیت شنا در آن جامعه بوده ست ، این ضرب المثل می گوید: (( او نه می تواند شنا کند و نه بخواند )) . یونانیان به پرورش جسم توجه خاصی داشتند و به همین دلیل بردگانی که برای خدمات جنگی اجیر می شدند برای دفاع از جان اربابان خود باید جسم خود را پرورش می دادند و یکی از روش هایی که در نزد رومیها یکی از قسمتهای اصلی پرورش بدنی و تعلیم و تربیت در ارتش بوده است . برای افراد طبقه اول و برای اربابان بردگان حمامهای گرم وجود داشت . شواهدی وجود دارد که نژاد ژرمن و قهرمانان آنها مهارت بسیاری در شنا و غواصی داشته اند ، بعضی از شناگران قادر بودند که در هنگام شنا اسلحه نیز با خود حمل کنند . آنها می توانستند از رودخانه های بزرگ و جریانهای سهمگین آب با اسب و تجهیزات جنگی عبور کنند.
در اواخر قرون وسطی بود که اولین کتاب راهنمایی شنا در جهان به چاپ رسید. مولفش فردی به نام (( وین من Wynmann )) بود. (( شناگر با هنر شنا)) عنوانی بود که (( وین من )) برای کتاب خود انتخاب کرده بود. این کتاب در حدود سال 1538 در اگزبورگ به چاپ رسید. کتاب شامل تمرینات با ارزش در ارتباط ورزش شنا بود.
(( وین من )) کتاب خود را با شنای کرال سینه شروع کرد و به عقیده او شنای کرال سینه تنها نوع صحیح شنا می باشد. او قواعد شنا و تکنیک های شنا ی کرال سینه را با تو.جه به پیشرفتهای آن زمان در کتاب خود بیان می کند. البته در قرون وسطی ورزش شنا از اهمیت فوق العاده ای برخوردار نبود.
در قرن هیجدهم دوباره به مفهوم واقعی شنا پی برده شد و تعداد بیشماری از استادان و مربیان علوم تربیتی و پزشکان در آثارشان برای توسعه و تکامل این ورزش اقدام کردند.
(( هالورن Halloren )) کارگر معدن پدر هنر شنای امروزی شناخته شد. و در آن زمان ( قرن هجدهم ) اولین مکان شنا و استحمام در آلمان تاسیس گردید. شنا در برنامه مدارس گنجانده شد و اولین مدرسه در سال 1810 به نام مدرسه (( فورتا pforta ) چنین اقدامی کرد و به تدریج سایر مدارس نیز از این برنامه استقبال کردند. (( گوتس موتس Gotsmoths )) در مورد توسعه ورزش شنا در مدارس نقش اساسی داشت. بیش از پنجاه سال در اداره آموزش و پرورش (( اشنفنتال Schnephental ) ) فعالیت نمود. در آثار خود به نام (( آموزش هنر شنا )) در سال 1798 چنین آمده است :
(( ورزش شنا باید قسمت اصلی تعلیم و تربیت باشد. ))
او به کمک طناب ، کمربند ، قلاب ، مبتدیان را در آب تعلیم می داد .
(( گوتس موتس )) مبتدیان را به تدریج با آب آشنا کرده و شنا را به آنان می آموخت ، و همراه شنای کرال سینه . شنای کرال پشت را نیز تعلیم می داد . (( گوتی موتس )) اقدام به تهیه و تدوین قوانینی برای برگزاری مسابقه شنا نمود.یکی از سر لشگرهای ارتش آلمان به نام (( ارنست فون فول Ernest van pfuel از توسعه ورزش شنا در ارتش حمایت کرد. در سال 1810 اولین مدرسه شنا ی ارتش را در پراگ و 1817 در برلین تاسیس کرد. روش آموختن او تا قرن بیست باقی ماند. یک جهش تکاملی در حوزه روش آموزش شنا به وسیله (( کورت ویپنر Kurt Wiepner ) ) از لایپزیک که در وین به عنوان مربی شنا شاغل بود بوجود آمد. بدین ترتیب که او تمام وسایل کمکی مانند : طناب ، قلاب ، کیسه شنا، کمربند چوب پنبه ای را رد کرد و در مقابل والدین شناگران ( محصلین شنا ) عادت کردن ، و آشنا شدن مبتدیان را به آب از طریق بازی و تفریح گذاشت که بسیار موفقیت آمیز بود . به این جهت او راه بهتری برای آموزش شنا پیدا کرد.
تعلیمات باشگاهی و وجود فدراسیون
توسعه و تکامل شنا در بین مردم باعث شد که فدراسیون شنا در آلمان بوجود آید. در سال 1837 اولین باشگاه شنا به نام (( استادان آب )) در آلمان تاسیس شد. در سال 1840 (( تی خیشه فروشه Tychychen Frosche )) اولین باشگاه را برای علاقه مندان شیرجه تاسیس کرد. آلمانها با تاسیس سالنهای سر پوشیده شنا در سال 1855 در برلین ، و 1860 در ماگدبورگ ، و 1867 در هانوور موجب شدند تا علاقه مندان بیشتر بتوانند به شنا بپردازند ). (( نپتون )) در سال 1878 در برلین در ارتباط با معرفی و توسعه شنا نقش عمده ای را ایفا کرد و هدف اصلی ورزش مورد توجه مردم قرار گرفت و باشگاهی به نام باشگاه ورزشی شنا در برلین تاسیس کرد و پس ار آن باشگاه ورزشی شنا در هامبورگ و همینطور باشگاه ماگدبورگ به دنبال آن بوجود آمد.
افزایش و تاسیس باشگاهها باعث توسعه و اشاعه ورزش شنا در کشور آلمان شد . در سال 1886 فدراسیون شنای آلمان (( DSV )) بوجود آمد. و فدراسیون از نظر تعداد و نفرات و تشکیلات بسرعت پیشرفت کرد و در شروع کار از پیشکسوتان باشگاهها بدون منظور سیاسی هدایت می شد. در حقیقت طبقه اعیان تمایل زیادی نسبت به تشکیلات نشان می دادند.
در سال 1886 (( اداره ورزشهای آبی )) به وسیله باشگاه کارگران بوجود آمد و هدف آن حمایت از منافع مستضعفان بود . در سال 1897 اتحادیه شنای کارگران تاسیس شد.
در سال 1946 (( اجتماع شناگران کارگر )) بوجود آمد که در سال 1948 مجدداً به فدراسیون شنای آلمان ملحق شد، و سازمان جدیدی را برقرار کرد و ظاهراً مبرا بودن از سیاست را اعلان کرد ولی در حقیقت هدف بورژوازی داشت.
تقسیمات و متعلقات فدراسیون : ورزش شنا شامل شنای واترپلو ، شیرجه ، شنای هنری ، شنای محلی و نجات غریق و ورزش غواصی است.
معنی و مفهوم شنا : مفهوم وسیع شنا متکی است به ارزشهای اصلی و معنوی و ارزشهای بهداشتی آن برای مردم.

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود ?پروژه نمایش عکس و انیمیشین برروی GRAPHIC LCD فایل ورد (w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود ?پروژه نمایش عکس و انیمیشین برروی GRAPHIC LCD فایل ورد (word) دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود ?پروژه نمایش عکس و انیمیشین برروی GRAPHIC LCD فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود ?پروژه نمایش عکس و انیمیشین برروی GRAPHIC LCD فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود ?پروژه نمایش عکس و انیمیشین برروی GRAPHIC LCD فایل ورد (word) :

هدف از انجام این پروژه تبدیل عکس های رنگی با فرمتهای Jpeg .،bmp.، bmp .، gif .، TIF . به حالت سیاه و سفید(Black & White ) و نمایش این تصویر برروی LCD گرافیکی(64*128 ) این پروژه از سه بخش تشکیل شده است.
بخش اول: عمل تبدیل عکس های رنگی به سیاه و سفید که این کار توسط برنامه مطلب(Matlab ) انجام می شود.
بخش دوم: عمل انتقال داده از pc به حافظه داده (RAM یا PROM E)
بخش سوم: عمل برداشت از حافظه داده و نمایش برروی LCD گرافیکی
بخش اول:
بر ای اینکه بتوان عکس های رنگی را به سیاه و سفید تبدیل کرد از برنامه مطلب استفاده کردیم. در این برنامه توابعی وجود دارد که براحتی عکس های رنگی را به سیاه و سفید(binary Image ) تبدیل می کند.
بخش دوم:
در این بخش با استفاده از برنامه مطلب و پورت چاپگر موازی و طراحی سخت افزاری برای انتقال داده بصورت موازی به حافظه داده عمل انتقال داده از pc به حافظه داده انجام گرفت.
بخش سوم:
در این بخش هم یک طراحی سخت افزاری برای برداشت داده از حافظه داده و نمایش روی LCD انجام گرفت. در ادامه هر کدام از بخش ها را به تفصیل شرح می دهیم.
مطلب مانند یک ماشین محاسب با امکانات کامل است. مانند یک ماشین حساب معمولی، می تواند اعمال ریاضی ساده ای مثل: جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را انجام دهد. مانند یک ماشین حساب مهندسی، قابلیت انجام عملی را روی اعداد مختلط، ریشه ها و توانهای مربعات لگاریتم ها و عبارات مثلثاتی مثل سینوس، کسینوس، تانژانت را دارد. مانند یک ماشین حساب قابل برنامه ریزی شما قادر به ذخیره و بازیابی اطلاعات هستید و می توانید دستورات را ایجاد، اجرا و برای خودکار کردن عملیات محاسباتی معادلات مبهم آنها را ذخیره کنید. می توانید مقایسه های منطقی را انجام دهید و ترتیب اجرای دستورات را کنترل کنید. مطلب ابزاری کار با محاسبات ریاضی است.
مطلب یک زبان برنامه نویسی آسان برای کاربر با مشخصات بسیار پیشرفته و ساده تر از زبانهای کامپیوتری نظیر بیسیک و پاسکال و C است.
2- نحوه نوشتن برنامه در Matlab: پس از واردشدن به برنامه از منوی File گزینهNew و سپس M-File را برگزینید. با این کار پنجره ای جهت نوشتن دستورات ظاهر می شود پس از اتمام نوشتن برنامه و ذخیره کردن آن که بصورت پیش فرض در پوشه work ذخیره می شود. با استفاده از Debuge Run می توان برنامه را اجرا کرد.
Matlab با استفاده از یکسری توابع عمل تبدیل عکس های رنگی به سیاه و سفید را انجام میدهد. به این صورت که هر عکس رنگی را ابتدا به gray scale و سپس Black & White تبدیل می کند.
مطلب برای انجام این کار به صورت زیر عمل می کند. ابتدا فایل رنگی توسط تابع Imread خوانده می شود( هر کدام از توابع توضیح داده می شود) و در یک متغیر آرایه ای ذخیره می شود. در مرحله بعد با استفاده از تابع rgb2gray عمل تبدیل عکس رنگی به gray scale انجام می شود. در انتها تابع Im2bw عمل تبدیل عکس gray scale را به Black &white انجام می دهد.

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

دانلود مقاله فلسفه حجاب: چرا باید حجاب داشته باشیم. فایل ورد (w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله فلسفه حجاب: چرا باید حجاب داشته باشیم. فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله فلسفه حجاب: چرا باید حجاب داشته باشیم. فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله فلسفه حجاب: چرا باید حجاب داشته باشیم. فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله فلسفه حجاب: چرا باید حجاب داشته باشیم. فایل ورد (word) :

فلسفه حجاب: چرا باید حجاب داشته باشیم.

بسم الله الرحمان الرحیم
فلسفه حجاب: چرا باید حجاب داشته باشیم.
همان طور که می دانید بخاطر زیبایی که خداوند در زنان قرار داده است زن باید در راه رفتن- سخن گفتن، نگاه کردن خود دقت کند زیرا همین نگاههای به ظاهر ساده مرد به زن یا متقابلا زن به مرد باعث حوادث ناگواری می شود. به عنوان مثال در سال 1962 در نیویورک بر اثر چشم چرانی 2766 تصادف اتومبیل رخ داد در اثر چشم چرانی 60 در صد از ازدواجها مبدل به طلاق و جدایی و 5000 پرونده به نزاع و قتل بسته شد در ایران خودمان نظیر این مسئله وجود دارد که فقط به خاطر عدم رعایت حجاب که اگر زن رعایت کن چنین اتفاقاتی هرگز رخ نخواهد داد. علت بالا رفتن طلاق و قتل فقط بخاطر عدم رعایت حجاب از سوی زنان ودختران ما می باشد.

علل وجوب حجاب:
پوشش اسلامی و حفظ نسل از خطر سقوط:
اگر زنان حجاب نداشته باشند باعث بوجود آمدن روابط نامشروع و آلوده شدن نسل و کورتاژ و سقط جنین و فرزندان نامشروع می شود که عدم رعایت عفت و پوشش اسلامی این آثار شومی را در بر دارد و روز به روز در دنیا رو به افزایش است.
امام صادق (ع) فرموده اند: فرزندانی که زا زنا بوجود می آیند متمایل به گناه و تحقیر نمودن به دین و بد رفتاری با مردم را دارند.
و هم چنین سخن قرآن در سوره بقره آیه 204 چنین استفاده می شود که بزرگترین فساد و در زمین کار منافقین است فساد در حو؟ و نسل است که باید شدیدا جلوگیری کرد حجاب اسلامی نقش مهمی در حفظ نسل و تامین پاکی نسل آینده دارد.
(حجاب یک عامل نیرومند برای حفظ خانواده و اجتماع)

زیدی نیست که مقدس ترین پیوند زنا شوئی و تشکیل خانواده است برای پایداری و استواری این کانون و پیوند اموری لازم است ک مهمترین آن موضوع عفت خانوادگی است که اگ زن لذتهای جنسی خود را از محیط خانواده بیرون نبرد و طبق دستورات دقیق اسلام در نگهداری خانه و شوهر کوشید مسلما محیط خانه را به یک محیط سالم و پاک و آرام بخش در خواهد آورد ولی بانویی که رعایت حجاب نکند و لذتهای جنسی را به بیرون خانه بکشاند چنین زنی توعا هوسی خواهد شده و بطور خود آگاه و ناخواه آگاه عاملی برای پاشیدگی وتیرگی کانون خانواده می شود ناسازگاریهایی که بین زن و شوهر بوجود می آید اکثرا به خاطر آن است که زن حفظ حجاب و عفت نکرده و در بیرون خانه چشم کسی به او افتاده و او هم فریفته و دلباخته گشته و کم کم از شوهرش سرد شده و باعث آزار شوهر گردیده تا طلاقش دهد از این رو برای حفظ و پایداری کانون خانواده و بوجود آوردن محیط سالم در خانوداه و فرزندان پاک لازم است عفت رعایت شود باید این مطالب را هیچگاه فراموش نکرد که امنیت ناموسی بزرگترین و ضروری ترین امنیتی است که در جهان باید باشد و مسلما رعایت پوشش و حجاب عامل قوی و سازنده برای ایجاد و حفظ این اینست خواهد بود.

از خانواده می گذریم و به اجتماع می نگریم می بینیم پایداری واستحکام اجتماع نیز بستگی به حفظ عفت و حجاب دارد چه آنکه اجتماع از خانواده ها تشکیل می شود مهم ترین گروه اجتماع را جوانان تشکیل می دهند اگر در برابر دیده های جوانان متاظر شهت انگیز باشد ؟ تردید همین متاظر عاملی قوی برای سوق دادن جوانان به سوی فساد خواهند بود که نیروی فعال اجتماع وجوانان در راههای باطل ولغو صرف گردد و سرانجام به کار و فعالیت و پیشرفت و اقتصاد و اخلات اجتماع ضربه سختی وارد خواهد آمد و لازمه این ضربه فرورفتگی و پاشیدگی و تزلزل اجتماعی خواهد شد.

(پوشش اسلامی یا یک عامل حرکت بخش در انقلابات)

مساله مهمی که در راستای فلسفه حجاب نباید آن از نظر دور داشت بلکه باید به آن به عنوان یک اصل اساسی نگریست نقش موثر و حرکت آخرین حجاب در ایجاد انقلابات است چرا که بی حجابی زن و عدم رعایت موازین حجاب که گاهی به سکس و بی بند و باری کشانده می شود.

مهمترین ضربه را به نیروی مقاومت زن و جوانان و محیط وارد می آورد و استعداد و نیروهیا معنوی مردم جامعه را به هدر می دهد از این رو در انقلابات جهان بخصوص در انقلاب عظیم اسلامی ایران به رهبری امام خمینی به تجربه ثابت گردید که پوشش و ججاب زن چون خون شهیدان جوش و خروش خاص و به انقلاب داده بود و به خوبی روشن شد که نه تنها حجاب دست و پاگیر نیست بلکه یک نوع لباس رزم است و زن را که باید نقش اساسی در تکوین جامعه داشته باشد از عروسکی زیستن بیرون آورده و او را مدیر و مدبر و آماده سازی بجای اینکه مد پست و آر نیست و زندگی پوچ غربی داشته باشد. بر همین اساس شعارهای زیر سر زباها آمده و در تابلوهای انقلاب به صورت برجسته نقش بست ای خواهر! حجاب تو هم چون خون شهید است انقلاب را با حجاب خود هم چنین خون شهید پاس دار

( سخن رهبر کبیر انقلاب امام خمینی در مورد حجاب)
شما بانوان در ایران ثابت کردید که در پیشاپیش این نهضت قدم برداشتید شما همه بزرگی در نهضت اسلامی ما دارید شما در آتیه برای مملکت ما پشتوانه هستید شما در تحصیل کوشش کنید که برای فضائل اخلاقی و فضائل اعمالی مجهز شوید دامان شما یک مدرسه است که در آن باید جوانان بزرگ تربیت بشود.
(رعایت مرز آزادی زن)

علی (ع) در یکی از سخنان پر مغز خود در مورد حفظ کانون خانواده به امام حسن گوید: به زن خانواده بیشتر از اندازه شانش آزادی مده زیرا رعایت اندازه برای زن مفیدتر برای فکرش سالمتر برای زیبائیش بادوامتر خواهد بود چه آنکه زن ریحانه است نه قهرمانه و در عین حال مواظب باش که به شخصیت او متر به ؟ یعنی نه او را محروم کن و نه اجازه آزادی بیش از حد به او بده از این عبارت استفاده می شود که آزادی می توان بیش از حدود و حصار عفاف به زن علاوه بر حفظ خانواده و اجتماعی برای خود زن نیز مفید ولازم خواهد بود چه آنکه رعایت عفت و حجاب او را از مزاحمت افراد سبکسر حفظ کرده و از سقوط و انحراف نجات می بخشد

(دشمن قرآن در مورد فلسفه وجوب حجاب آیه 30 سوره تور)
ای پیامبر به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را از گناه به نامحرم فرو خوابانند و دامن عفت خود را حفظ کنند زینت و آرایش خود را بر آنکه آشکار می شود بر بیگانه آشکار سازند.

باید دختران و زنان بوسیله چادر و مقنعه سینه و گردن خود را بپوشانند
(سخن قرآن در مورد وجوب حجاب سوره احزاب آیه 58)
ای پیامبر به زنان و دختران خود به زنان مومن بگو نه خویشتن را به چادر و غبار قرو پوشند که این کار بخاطر آنکه به عفت شناخته شوند و کسی متعرض آنها نشوند برای آنان بسیار بهتر است.
(حدیث از فاطمه زهرا (ع) در مورد وجوب حجاب)

صلاح زنان در آن است که مردان بیگانه را نبینند و مردان بیگانه هم آنها را نبینند.
(وصیت اما حسین (ع) به خواهرش زینب (ع) در مورد حجاب)چ
حضرت امام حسین (ع) در لحظه شهادت به خواهرش زینب (ع) فرمودند خواهرم مبادا بعد از شهادت نامحرم تو را ببیند مواظب حجاب خود باش
(سخن قرآن در مورد فلسفه وجوب حجاب سوره قصص آیه 25)
دختران حضرت شعیب در کوچه با حیا راه می رفتند.
خداوند سفارش می کند که زنان مومن باید با ناز و کرشمه حرف نزنند تا بازیچه دست افراد هوس باز و مریض هستند نشوند
(حدیث از پیامبر اکرم (ص) بدترین زنان به کسانی هستند)
1- آن زنی که در میان خاندانش ذلیل و خوار است.
2- زنی نسبت به شوهرش- سرکش و مغرور است.

3- ناز است
4- از کار زشت باکی ندارد
5- هنگامی که شوهرش غایب شود حجاب خود را حفظ نمی کند ولی در حضور شوهرش رعایت حجاب می کند.

مشکل ازدواج
گاهی اوقات بعضی از بانوان بدون توجه به عاقبت موضوع، بطور شرم آوری در اجتماع ظاهر شده، و یک هشت مردم عفریت صفت از راه چشم چرانی و عشق بازی با آنان بهوس دانی می پردازنده و در این عمل ناشایست خود کلمه (آزادی) را برخ می کشد در صورتیکه برای آزادی هم حدود معین است. نه اینکه آزادی وسیله برای نیل به هدفهای دیگری باشد!!
ولی جوان عاقبت اندیش هرگز نباید چنین زنانی را شریک زندگی خود قرار دهند اگر چه هم در این کار پافشاری کنند…
زیرا دیگر همسری که از هر نظر پاک و آلوده نباشد ؟

این زنان همچون لقمه مبتذلی که ؟ که تهی از هر گونه شایستگی بوده و اطمینان مرد را نسبت به خود نشان متزلزل می سازند چه اینکه این زنان دیگر به خود جنبه همگانی گرفته اند!! آخر جوان نگون بخت چگونه می تواند از صمیم دلش از این وصلت خشنود باشد برای اینکه دوست می دارد همسرش فقط زن او باشد همانطوریکه زن دوست می دارد که مرد انحصارا در اختیار او باشد و از طرفی وجدان اخلاقی هم که عامل ارزنده و حیات بخش در سرنوشت بشر می باشد بر افکار وی فشار آورده و پیوسته از رنج وناراحتی بسر خواهد برد.

گاهی بنام آزادی وتمدن زنان را فریب می دهند و گاهی هم به این کلمات نامهائی از قبیل فرهنگ و علم و پیشرفت اضافه می کنند… و با کمال تاسف زنان هم فریب چنین اسم ها را خورده و بدون تامل حجاب خود را کنار گذاشته و در اجتماع حاضر می شوند همان اجتماعیکه مطلوب مردان است و از آن بزندگی اجتماعی تعبیر می کنند ولی با نظر دقیق که نگاه کنیم جز عرصه شهوات چینه دیگری نیست، و گر نه کدام یک از مزایای اجتماعی با مراعات حقوقی که اسلام برای زن در نظر گرفته در زیر حجاب از بین رفته است. غافل از اینکه این هوس مردان بسیار زود گذر و تا وقتی است که زنان طراوت و شادابی خود را از دست ندهند و با یک نگاه از مردان دلربائی نمایند و برای زنان هم همچون مردان احساس جنسی هست ولی امتیازی که زنان دارند این با پوشش از حیا آمیخته شده که همان حجاب فطری است آری، این کلمات خوش آیند زنان است. .و آنان را فریب می دهند ولی سرانجام چه خواهد شد معلوم نیست!؟

سپس پس از اینکه خوب زنان را فریختده همچون وحشی از او فرار می کنند و یا مانند شیطان که به انسان گفت که کافر شود بدان تامل پذیرفت. وقتیکه کافر شد گفت من از تو بیزارم چون از پروردگار جهانیان می ترسم
از دیر باز اجتماعات بشری درباره زن قضاوت عادلانه نداشته چه اینکه به اندازئیکه زنان را محکوم می کنند مرادان را محکوم نکرده است.
آری اینست منطق غریزه جنسی، غریزه اینکه وجدانی دارد نه وفائی، نه ثباتی دارد و نه دوامی چه اینکه فردیکه محکوم احساس جنسی است ناگزیر خود را در دو حالت متضاد می یابد حالت حیوانی، که انسان را به آزادی مطلق و امید ؟ که در نیل بهدفی از هر راه نامشروع و ناپسنده ای اقدام می کند، و این حالت انگیزه دست یافتن بزنان از راه مکرو خدعه می باشد، و حالت رایدئولوژی، که انسان موازین اخلاقی را وجدان می کند ولی متاسفانه همواره این حالت بعد از ارتکاب خلاف بانسان دست می دهد.

و همچنین مشکلات که جوانان را در امر ازدواج دچار تردید نموده ؟! او آنچه گفته شد قسمتی از این مشکلات را بازگو می کند.
جوان تحصیل کرده ازدواج نمی کنند چون نوعا زنانیکه با حجاب هستند از نعمت سواد محرومند و او نمی خواهد همسرش بیسواد باشد و زنان بی حجاب هم شایسته ازدواج نیستند، پس بدینسان می بینیم جوان دختری را که از هر نظر جوابگوی خواسته های وی باشد پیدا نمی کند و در بن بست عجیبی قرار می گیرد و اگر فردی بی ایمان، باشد نیروی جنسی خود را در راههای غیر مشروع مصرف می نماید.

و اگر فردی باشد که باصول اخلاقی و دینی اعتقاد دارد همواره باید خواسته های جنسی را در خود خفه نموده و دچار اعصابی دگرگون که سلامتی وی را تهدید می کند باشد و یا اینکه تن باازواجی می دهد که بر مبنای رضایت و محبت استوار نیست و همین اضطرابهای رومی است که بالاخره (بحکم نظام خلقت بعنوان میراث!! به نوزادان می رسد و این همان جنایت بس بزرگی که دانسته و یا نادانسته بر یک نسل معصوم و بیگناه انجام می شود.
فرمان آسمانی!

ای پیامبر گرامی بمومنان بگو که چشمهای) خود را به هنگام ملاقات با زنان، به پایین افکند) (و شرمگاه خودشان را ستر نمایند زیرا چنین عملی) (موجب پاکی بیشتر خواهد بود و همانا خداوند از آنچه) (عمل می کنند آگاه است و نیز به زنان می مومنه بگو (چشمهایشان را فرو افکنند و شرمگاه خود را محفوظ) داشته و زینت خود را ظاهر نگردانند مگر آن مقداری (صورت و دستها) ظاهر می شود، و گردنهایشانرا) با پوسش سر بپوشانند و زینتهای خود را ظاهر نکنند (مگر بر همسران و پدران و پدر همسر و پسرانشان و) (پسر شوهر و برادرها و پسر برادر و پسر خواهر و بر) (زنهای مومنه و بر بنده های خود و ملازمان مردیکه (دارای احساس شهوت نیستند. (ماند پیران) و بچه هایی) ( که قوه تمیز ندارند.و زنان مومنه باید آهسته قدم بردارند تا زینتهایشان (که در اثر تند رفتن بهم می خورد) و موجب توجه مردان می شود) ظاهر نگردد ( و از لغزشهای خود) همگی به خدای متعال توبه کنید ای (گروه مومنان تا رستگار شوید.)
(سوره مومنون 30 و 31)

این فرمان صریح قرآن درباره حجاب است و نباید هیچ مسلمانی در خضوع و پیروی کردن به این کتاب آسمانی تردیدی داشته باشد، و این همان پاکیزگی روح و اجتماع و اصلاح روابط فردی و اجتماعی است که ساحت قدس ربوبی تضمین فرموده، تضمینی که در هیچ وقت و در هیچ حالی تغییر پذیر نیست.
آری! بموجب همین فرمان خداوند متعال هنگامی که انسان را برای خلاف و جانشینی در زمین و بکرامت خود اختصاصا داد، این چنین اجتماع پاک و پاکیزه که در آیه شریفه یاد شده برای بشریت اراده فرموده، برای آنان دین مقرر داشته و به نعمت عقل و معرفت و علم بر سایر مخلوقات امتیاز داده، این صفات اجتماعی است که خواسته الهی است، اجتماعی که شالوده اش بر عدل و برادری و تساوی در حقوق استوار است، اجتماعیکه همواره آثار سعادت در سیمای آن مشهود و افراد آن جامعه در پیروزی حق و در ترغیب اعمال نیک یکدل و یک جان بپا خیزند، اجتماعیکه در آن ناله مظلومی و شکایت محرومی شنیده نمی شود، اجتماعی که جدیت و حقیقت و نیل بترقی هدف آن و پیوسته از هرزگی و خیال پردازی و خیال پردازی و پست گرائی گریزان هستند.

اجتماع سالم و پاک آن اجتماعی است که همواره چشمهای خائنانه و اسباب فتنه و شهوت در آن محکوم شود. و هدف از این فرمان آسمانی و روایات دیگری که در این باب است، جز احتیاط و عاقبت اندیشی نسبت به حدود اجتماع اسلامی که از هر گونه فسادی مصون باشد چیز دیگری نیست..
دین الهی، با ترغیب صحیح فکر مرد و زن مسلمان را در سطحی قرار می دهید که فقط هدف آنان رفع علاقه جنسی نباشد، و نمیگذارد دلباختگی در امور جنسی آنرا بانحطاط اخلاقی بکشاند، و چنان افکار را آماده می سازد که حتی از خاطره شان این هدف پست خطور نکند. نصف اجتماع بشریت را زنان تشکیل می دهند، پس بنابراین مرگ بر ملتی! که انگیزه همبستگی آنان چنین هدف کثیفی باشد و شهوت پرستی بر افراد آن جامعه رخنه کند، زیرا دیگری جنین ملتی از فرط بدبختی دچار دگرگونی و تکاپو در جهت بی هدفی! و اعصابی کوفته و سستی اراده، و از دست دادن تعادل فکری می شود.
نخستین نگاه خائنانه انگیزه بر انگیختن شهوت و پایه فته را می ریزد، زمینه برای انحراف فراهم می شود پس ناگزیر باید اسلام در تربیت اجتماعی احتیاط را مراعات کند زیرا تنها راه جلوگیری از فتنه همان است که از سر چشمه بسته شود.

(قتل للمومنین یغضوا من ابصارهم… و قل للمومنات یغضضن من ابصارهن…
بمردان و زنان امر می کند که باید از وسیله فتنه و فساد جلوگیری کرد، و نخست بمرد که بیشتر تحت تاثیر مسئله جنسی قرار می گیرد آغاز می کند. زیرا شدت شرم و حیای زن مانع می شود که در این مسئله ابتدا کند و نیز اگر مردان به اراده خود تسلط داشته و چشم پوشی کنند دیگر موردی برای جلوه زنان باقی نمی ماند زیرا هدف زنان از آرایش و خودنمایی جلب توجه مردان است و بس.

نخست مردان را از نگاه حرام باز می دارد، سپس زنان را هم با خطاب جدیدی امر می کند، با وصف اینکه با یک خطاب غرض ایفا می شد همانطوریکه در غالب احکام مردان و زنان مشترکا مورد خطاب قرار می گیرند ولی چون این فرمان، مسئله حفظ و صیانت و موجب تنظیم علاقه هائی است که در قلبها سایه می افکند و بازتاب در اعمال فردی و اجتماعی و در نسل آینده ظاهر می شود بدین رو بصراحت و تاکید بیشتری نیاز دارد تا از هر گونه تاویل و سهل انگاری محفوظ باشد، نخست هر دو دسته در جداگانه و بعد بظور اجتماع امر می کند و از عواقب خطرناک آن بر حذر می دارد.
این قدم اول احتیاط و ما فرض می کنیم مردها و زنها مراعات این قانون را نموده و از نگاه کردن چشم پوشی کردند، آیا همین در جلوگیری از فساد و تکامل شرافت مرد و زن کفایت می کند؟

ولی در نگاه هائیکه از انسان بدون توجه و قصد انجام می شود چه باید کرد؟ زیرا خود این نگاه مقدمه نگاههای بعدی و فراهم نمودن مراحل پس از نگاه است و این مشکل با مسئله چشم پوشی حل نمی شود، و از طرفی هم خود بروز زینت و دلربائی هم سهم بسزائی در جلب توجه و بیداری غریزه و بالاخره فساد دارد، و فطرت انسان هم همچنانکه بطرف فساد رانده می شود بسوی سعادت و ترقی هم می رود، به بدبختی می گراید همانطوریکه بهدایت گرایش پیدا می کند، پس بنابراین چه چیزی بجز حجاب از لغزش جلوگیری می تواند بکند؟ همان حجابیکه زنان مسلمان بدون آن در اجتماع ظاهر نمی شوند.
در آیه شریفه مقدار صورت و دستها را استثنا می فرماید، و آن در صورتی است که با زینت توجه دیگران را جلب نکنند و اما اگر زینتی باشد که مورد توجه گردد مانند سایر اعضا باید پوشیده شود.

بعد می فرماید:
(لیضربن بخمرهن علی جیوبهن)
خمار در لغت عرب بمعنای پوششی است ه سر زن با آن پوشانده می شود، و جیب هم چاک لباس سینه است و مفهوم آیه شریفه عبارت از اینست که زنان سینه خود را با پوشش سر بپوشانند بطوریکه از نظر هر بیننده مستور شود، و حتی بگو مگوها و یا ایما و اشاره در صورتیکه موجب بر انگیختن شهوت باشد باید جلوگیری گردد، و نیز باید آهسته قدم بردارد تا زینت هایشان معلوم نشود، زیرا درست است که این مسائل نخست در نظر بی اهمیت تلقی می شود ولی خطر در مراحل بعدی است که دائره ایما و اشاره توسعه پیدا نموده و اندک اندک بجائی میرسد که نمی توان کنترل کرد. به ویژه این که غریزه جنسی با و هم و پندار تقویت می شود.
بدینسان جامعیت دین اسلام معلوم می شود که تا چه اندازه با نکته بینی این فرمان را صادر فرموده و مسئله مورد هیچگونه کوتاهی نیست چه اینکه از سر تا پا فتنه میافرینند، بدینرو با دقت تمام حجاب را برای زن قرار داد که از عواقب بیمناک آن محفوظ باشد. و نیز تقاضا می شود آیه شریفه را دوباره قرائت فرماید به ببند چطور حکم حجاب از محرم ها و افرادی که در پیرامون آنان فتنه تولید نمی شود رفع شده است.
تحول سالم
طرفداران بی حجابی و اختلاط زنان با مردان دلیل که برای خود می آورند بسیار خنده آور است می گویند:
اختلاط بین دو جنس زن و مرد و در هم شکستن قیودی که جز رنج و مشقت نتیجه ای ندارد موجب می شود که تحول سالمی!! ایجاد شود زیرا زن و مرد در سایه این اصلاح از هر گونه لغزشی محفوظ خواند بود.
این دلیلی است که بر گفته خود می آوردند، ملاحظه فرمائید که چگونه با طرح خاصی دلیل را مسلم جلوه می دهند آیا می توانید درست این دلیل را تجزیه و تحلیل نموده و رد نمائید؟
اگر بخواهید درست واقعیت این دلیل روشن شود با طرح مثالی ارزیابی می کنیم: در مقابله یک فرد گرسنه و شکم پرستی سفره رنگین بگذارید که غذاهای گوناگونی داشته و سپیس او را واگذارید که ساعتی یک یک بشقابها و عطر غذاهای مطبوع را بابررسی انواع غذا و شماره میوه ها بدون آنکه به آنها دست بزند فقط نگاه کند، پس از اینکه خوب نگاه کرد سوال کنید باز احساس گرسنگی می کنی؟ مگر چشمها از دیدن و مشام از بوی عطر و مغز از تصویر غذاها سیر نشد و چرا گرسنگی شما باقی است!؟

بدیهی است چنین سوالی خنده آور است زیرا لذت چشم با نگاههای شهوت انگیز، و لذت گوش از غنج و و دلال ها و لذات حواس دیگر با حرکات دیگر همه اینها لهیب جنسی را در انسان ای سروران گرامی!! خاموش می کند، و این موضوع چنان روشن است که نیازی باستدلال ندارد.
درست است که راههای نیل به لذت جنسی متنوع و اسلوبهای مختلفی دارد و خود اجتماع بازن و نگاه شهوت انگیز و شنیدن سخنان دلنشین وی هم از راههائ که از التهاب غریزه می کاهد ولی بر خوانندگان محترم این امر روشن است که هدف اصلی غیر از این مقدمات است، و نیز خوانندگان محترم بهتر می دانند که تا وقتی کمیابی نهائی جنسی حاصل نشود هر مقدمه بیمورد است و بطور کلی این مقدمات کوچک جنبه تحریکی دارد که هر قدر اجتماع تکرار و معاشقه تنوع داشته باشد بیشتر غریزه وی تحریک شده و بالاخره موضوع را به مرحله ای می رساند که پیوسته در رنج یک نوع حالت طلب بسر می برد.
پس این تحول سالم.. در چه وقتی است!؟

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   41   42   43