پروژه دانشجویی انتخاب،انتصاب و تغییر مدیران فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی انتخاب،‌انتصاب و تغییر مدیران فایل ورد (word) دارای 76 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی انتخاب،‌انتصاب و تغییر مدیران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی انتخاب،‌انتصاب و تغییر مدیران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی انتخاب،‌انتصاب و تغییر مدیران فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی انتخاب،‌انتصاب و تغییر مدیران فایل ورد (word)

پیش‌گفتار………………………………………..………………………………………………………3
1) مقدمه: 4
2) وضعیت راهبردی نظام شایسته سالار 5
اهداف: 7
ویژگی‌های نظام شایسته سالاری مطلوب 8
روند مطلوب انتخاب و انتصاب مدیریت 12
ملزومات نظام انتخاب و انتصاب مدیران 13
فرایند شایسته سالاری 15
3) مدیران شایسته در نظام جمهوری اسلامی ایران 20
1- جایگاه مدیریت 20
2- ویژگی‌های شغلی و نقشهای مدیران 21
3- خصوصیات و ویژگی‌های فردی مدیران 25
4-توانایی‌های مدیران 30
5- مهارتهای مدیران 32
6- شایستگی‌های مدیریتی 32
7- جمع‌بندی 35
8- کشف متغیرهای انتخاب و پرورش مدیران درایران 36
4- مطالعات تطبیقی 41
شیوه استخدام و ارتقاء در فرانسه 41
شایسته سالاری در ژاپن 44
شیوه استخدام و ارتقاء در انگلیس 46
نظام استخدام و ارتقا در آمریکا 55
نظام شایسته‌سالاری در کره جنوبی 58
5)جداول: 61
6)منابع: 75

مفهوم شایسته سالاری به اجمال، شناسایی، گزینش، جلب و جذب مداوم نیروها و سپس فراهم کردن زمینه‌های اعمال مدیریت حسب توانمندی‌هایشان است. در جوامعی که در آن روابط بر ضوابط و توارث بر اکتساب فایق است، شایسته سالاری در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. تمشیت امور به دست افراد، صرفاً بر شایستگی استوار نیست، بلکه عوامل عدیده‌ای که ذاتی و اکتسابی افراد نیست، دراین میان دخیل می‌شود.
در سطوح مدیریتی، چون وظایف مدیران، همانند مشاغل مجریان چندان ساختار یافته نیست، شناسایی افراد شایسته امری بسیار مشکل و پیچیده است. در بسیاری از زمینه‌ها، وضعیت کاری مدیران متأثر از عوامل مهار ناپذیر است. معمولاًمدیران از فرصت‌ها و برخورداری‌های شغلی، ‌قدرت و ثروت بهره‌مندند. در نتیجه امکان تفوق روابط بر ضوابط بیشتر است. لذا اولین و مهم‌ترین گام در شایسته سالاری، شایسته خواهی است. این موضوع ، سالهاست که در کشورهای غربی در حال پیگیری است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی سیستم نگهداری و تعمیرات در شرکت کارخانجات د

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی سیستم نگهداری و تعمیرات در شرکت کارخانجات دارو پخش فایل ورد (word) دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی سیستم نگهداری و تعمیرات در شرکت کارخانجات دارو پخش فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست عناوین
نگاهی اجمالی به سیستم نت کارخانه
خلاصه ای از رویه عملکرد سیستم
1- تعریف سیستم
2- تعریف سیستم برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات (نت)
3- انواع سیستمهای تولیدی و درجه نیاز به «نت»
4- انواع سازمان و تشکیلات «نت» در کارخانجات.
5- موقعیت «نت» در سازمان و ارتباط با سایر واحدها
6- عوامل موثر در جذب و دفع کارکنان «نت»
7- وظایف کلی دفتر برنامه ریزی «نت»
8- انواع رویکردهای «نت» (PM, EM. CM)
9- لایه های (PM)
10- دامنه شمول «نت»
11- چگونگی تخصیص اولویت ها در انجام امور «نت»
12- سطوح مختلف بازدیدهای فنی
13- درصد ترکیب زمان اشتغال پرسنل «نت»
14- هزینه های «نت»
15- نحوه محاسبه هزینه های «نت»
16- اطلاعات و مدارک فنی مورد نیاز در سازمان «نت»
17- نقش و نحوه استفاده از پیمانکاران
18- قدم های اساسی در راه اندازی و اجرای سیستم «نت»
19- کاربرد آمار و احتمالات در مهندسی «نت»
20- نگهداری و تعمیرات در استانداردهای سری (ISO 9000)
 
نگاهی اجمالی به سیستم نت کارخانه:
سیستم تعمیرات و نگهداری در کارخانجات دارو پخش به صورت نیمه متمرکز است. در این سیستم بیش از 100 نفر در سطوح مختلف مهارتی در بخشهای گوناگونی مشغول به کارند که همگی وظایف خود را زیر نظر مدیریت فنی مهندسی انجام می‌دهند. واحد برنامه ریزی فنی مهندسی نیز تحت نظر این مدیریت اقدام به برنامه ریزی فعالیتهای نت و کالیبراسیون در این واحد تولیدی می‌نماید.
دیگر زیر مجموعه‌های مدیریت فنی مهندسی را می‌توان به بخشهای مرتبط با تولید و غیر مرتبط با تولید تقسیم کرد.
بخشهای ساختمانی، تاسیسات، نوسازی، تراشکاری، برق و الکترونیک را بخشهای پشتیبانی یا غیر مرتبط با تولید می‌خوانیم که در تعمیر و نگهداری تجهیزات خطوط مختلف تولیدی این کارخانه نقشی ندارند و به صورت غیر متمرکز بیشتر به تعمیر و نگهداری از تجهیزات جانبی کل کارخانه نظیر سیستمهای تهویه، خطوط انتقال انرژی و...... می‌پردازند. تقسیم کار بین این بخشها فراتر از خطوط مختلف بوده و ملزم به ارائه خدمت خاص خود به تمام کارخانه می‌باشند.
اما بخشهای مرتبط با تولید در دارو پخش به حسب خطوط گوناگون تولید تقسیم کار کرده‌اند.
فنی مهندسی 1 مسئول تعمیر و نگهداری از تجهیزات خطوط استریل، شربت و پماد می‌باشد و
فنی مهندسی 2 مسئولیت تعمیر و نگهداری از خطوط ساخت، پرس و بسته بندی قرص و کپسول را برعهده دارد.
فنی مهندسی 3 در ارتباط با خطوط سرم سازی و مگومین کامپوند فعالیت می‌کند.
نکته حائز اهمیت این است که هر کدام از این سه بخش به دو دسته برق و مکانیم تقسیم می‌شوند و با دیدی تخصصی و تفکیک شده اقدام به انجام سرویسهای تعمیر و نگهداری در بخش خود می‌نمایند.
وجود تکنسینهای متخصص و کار آزموده در این بخشها شرکت را از عقد هرگونه قرارداد جانبی با پیمانکاران خارج از کارخانه جهت انجام عملیات تعمیرات و نگهداری تجهیزات خطوط تولیدی بی نیاز ساخته است. البته واضح اصت که توان بخش تراشکاری کارخانه نیاز گسترده و متنوع واحدهای فنی و مهندسی را تامین نمی‌کند و کارخانه جهت تامین نیاز این واحدها در اکثر موارد از پیمانکاران خارج از کارخانه نیز بهره می‌گیرد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مقاومت ساختمان در برابر زلزله فایل ورد (wor

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مقاومت ساختمان در برابر زلزله فایل ورد (word) دارای 43 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مقاومت ساختمان در برابر زلزله فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مقاومت ساختمان در برابر زلزله فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مقاومت ساختمان در برابر زلزله فایل ورد (word) :

برای طراحی و پایداری سازه ها در برابر خطر زمین لرزه سه سطح در نظر گرفته شده است.
الف) سطح مبنای طراحی (D.B.L)
در این سطح لرزه‌ای در طراحی، احتمال رویداد زمین لرزه دست کم یک بار در طول عمر مفید سازه وجود دارد و درصد پذیرش خطر بیش از 50 درصد (50 تا 64 درصد) است. در این سطح، دوره بازگشت رویداد زمین لرزه را، بر حسب ملاحظات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، 100 تا 500 سال در نظر می گیرند که در این پژوهش 500 سال در نظر گرفته شده است. فرض بر این است که در این سطح از خطر زمین لرزه، سازه کاملاً مقاومت کند و خسارت سازه ای به آن وارد نشود.
ب) سطح بالای طراحی (M.B.L)
در طول عمر مفید سازه کم و درصد پذیرش خطر 10 تا 20 درصد است . در این سطح، دوره بازگشت حرکت نیرومند زمین بر اثر رویداد زمین لرزه را با توجه به عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی میان 500 تا 1000 سال در نظر می گیرند. در بررسی حاضر این دوره از روی احتیاط 100 سال انگاشته شده است. سازه ای که در این سطح طراحی می شود، اگر بر اثر زمین لرزه خسارت ببیند، قاعدتاً قابل مرمت است.
پ) حداکثر سطح قابل پیش بینی (M.C.L)
در این حالت احتمال رویداد این سطح از حرکت زمین در طول عمر مفید سازه بسیار کم است و معمولاً درصد پذیرش خطر کمتر از 10 درصد است. دوره بازگشت رویداد در این سطح بیش از 2000 سال در نظر گرفته شده است. بر اثر وقوع زمین لرزه با این دوره بازگشت سازه ممکن است به شدت آسیب ببیند، اما قاعدتاً به کلی فرو نمی ریزد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی اثر تثبیت خاک رس با آهک فایل ورد (wo

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی اثر تثبیت خاک رس با آهک فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی اثر تثبیت خاک رس با آهک فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی اثر تثبیت خاک رس با آهک فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی اثر تثبیت خاک رس با آهک فایل ورد (word) :

خلاصه

خاک های ریز دانه رسی با توجه به حضور گسترده ای که در سطح کشورمان دارند ، مشکلات بسیاری را در پایداری بستر پروژه های عمرانی ایجاد کرده اند که نیازمند تثبیت قبل از ساخت و ساز بوده است. برای تثبیت خاک از مواد تثبیت کننده مختلفی استفاده می شود که معمول ترین روش جهت تثبیت خاک های رسی تثبیت خاک رس با آهک است . هدف اصلی از این مقاله ارزیابی تاثیر افزودن آهک به خاک و تعیین مقدار آهک مورد نیاز برای درمان خاک رس است. مطالعات نشان می دهد مقدار مطلوب حداقل آهک برای ایجاد ثبات در خاک رس به منظور بالا بردن سطح خاک به PH=12 ، 4 است که با توجه به درصد مورد استفاده ار لحاظ اقتصادی در پروژه های عمرانی مقرون به صرفه خواهد بود.

کلمات کلیدی: تثبیت خاک، آهک، پتانسیل تورم، خاک رس، تراکم

-1 مقدمه

با توجه به توسعه چشمگیر اقدامات سازه ای و ساختمان سازی درایجاد فرودگاهها، تونلهای زیرزمینی، احداث اسکله های عظیم،بزرگراهها، احداث سدها و; نیاز به مصالح ساختمانی تا حد زیادی افزایش پیدا کرده است .بـر ایـن اسـاس امـروزه اسـتفاده از مصـالح جـایگزین کـه از نظـر مهندسی کیفیتی بالاتر از مصالح مورد استفاده در گذشته داشته و همچنین از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است مـورد توجـه زیـادی قـرار گرفتـه است. خاک رس به نحو گسترده ای در اکثرپروژه های عمرانی مورد استفاده قرار می گیرد.[6] خاکهای رسی مخصوصا خاکهـای رسـی نـرم دارای خواص خمیرایی بالایی می باشند و افزایش رطوبت باعث کاهش مقاومت برشی، مقاومت فشاری و تغییر حجم آنها می گردد. [12] این خصوصیات که غالبا خسارات جبران ناپذیری به سازه وارد میکند، اهمیت بهسازی خاک را آشکار میسازد. از جمله روشهایی که برای بهبود خصوصیات فیزیکی و ژئوتکنیکی خاک رس به صورت دائمی انجام میگیرد، استفاده از مخلوط آهک وخاک رس می باشد.[6]

روش های تثبیت خاک در اکثر نقاط جهان به چند دلیل مورد استفاده قرار می گیرد. در مواردی که در دسترس بودن دانه هـای خـوب و یـا خـاک مناسب مشکل باشد، تثبیت خاک موجود برای بهبود خواص ژئوتکنیکی پیشنهاد خوبی است. [8] از آهک به عنوان موثر ترین و مقرون به صرفه از تمـام مواد افزودنی جهت تثبیت خاک رس مورد استفاده قرار می گیرد . اضافه کردن آهـک در خـاک رس گسـترده افـزایش تـورم را کـاهش مـی دهـد.[4]

1

اولین کنفرانس ملّی مکانیک خاک و مهندسی پی

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران 12 و 13 آذرماه1393

تثبیت خاک رس بوسیله آهک به معنای ترکیب و مخلوط کردن آهک با رطوبت بهینه به صـورت هیدروکسـید کلسـیم بـا خـاک رس و متـر اکـم کردن این مخلوط است اصولاً. آهک با بیشتر خاک های رسی واکنش شیمیایی خوبی خواهد داشت .دلیل این فرایند آن است که یون های کلسیم به کار رفته در آهک، جانشین یون های موجود در روی سطح کانی رسی می شـود .در نتیجـه خصوصـیات سـاختمانی رس تغییـر کـرده و کـاهش پلاستیسیته ، کاهش ظرفیت نگهداری رطوبت، کاهش تورم و افزایش پایداری آن را موجـب مـی شـود.[7] زمـانی کـه مقـادیر کـافی از آهـک و آب اضافه می شوند،PH خاک به سرعت بالاتر از 10,5 می شود ، که ذرات رس را قادر به شکستن می سازد سیلیکا و آلومینا منتشر می شوند ، و با کلسـیم از آهک واکنش نشان می دهند به شکل کلسیم – سیلیکات- هیدرات )CSH) و کلسیم – آلومینات- هیدرات (CAH) می شود. ایـن ترکیبـات مـاتریس است که کمک به تثبیت و استحکام لایه های خاک آهک می کند 10]و13و.[15
(1)× Ca(OH)2 Ca2+ + 2(OH)
(2)× ( 2+ Ca
(CSH CaO. SiO2 + H2O (موجود در خاک)+ 2(OH) + SiO2
(3) (CAH) O + H O CaO. Al (موجود در خاک)3 O + 2(OH) + Al Ca2+
2 3 2 2

زمانی که آهک به خاک مرطوب اضافه می شود دو دسته واکنش رخ می دهد×؟-1 واکنش های کوتـاه مـدت و -2 واکـنش هـای بلنـد مـدت؟ واکنشهای کوتاه مدت شامل تبادل کاتیونی، لخته شدن و کربناسیون بوده و واکنشهای بلند مدت شامل واکنشـهای پـوزولانی و مقـاومتی مـی باشـد×؟ تبادل کاتیونی بین یون کلسیم آهک و کاتیون های مختلف جمع شده در سطح خاک اتفاق می افتد و در نتیجه آن ذرات رس بـه یکـدیگر نزدیکتـر می شوند که این روند را لخته شدن می نامند×؟اما در دسته دوم واکنشها یعنی واکنشهای بلند مدت”پوزولانی)، محصولاتی بـه وجـود مـی آینـد× کـه× موجب بالارفتن مقاومت و قابلیت تراکم خاکهای رسی می شوند9]و.[14

استفاده از آهک پایداری، نفوذناپذیری و ظرفیت تحمل بار را در زیر لایه ها افزایش می دهد . آهک به عنوان یکی از بهترین گزینه ها بـرای اصلاح خصوصیات کوتاه مدت خاک های رسی دارای پلاستیسیته متوسط به بالا می باشد.[7] دو هـدف عمـده از فراینـد تثبیـت آهـک وجـود دارد ، هدف اول این است که با کاهش شاخص پلاستیسیته ویژگی های تغییر حجم خاک بدست آید و هدف دوم افزایش مقاومت خاک بستر در دراز مـدت است2]و16و.[17

بر اساس مطالعات متعـدد، بـه ایـن نتیجـه رسـیده انـد کـه اثـر آهـک بـر بهبـود خـواص خـاک گسـترده بـا کـاهش شـکل پـذیری و پتانسـیل تغییـر حجـم و افـزایش کـارایی و قـدرت همـراه اسـت.[8] کرافـت Croft دریافـت کـه اضـافه کـردن آهـک باعـث کـاهش پتانسـیل تـورم، حـد روانـی، شـاخص خمیـری و وزن مخصـوص خشـک حـداکثر و افـزایش میـزان رطوبـت بهینـه، حـد انقبـاض و مقاومـت مـی شـود.[18] بـل Bell یافتـه اسـت کـه درصـد آهـک بهینـه بـرای تثبیـت خـاک بـین × 1تـا × 3درصـد وزن خشـک خـاک مـی باشـد و افـزایش بیشـتر آن تـاثیر زیـادی درخصوصـیات خمیـری نداشـته ولـی موجـب افـزایش مقاومـت خواهـد شـد .[19] ایـن در حـالی اسـت کـه دیگـر مطالعـات اسـتفاده از×ٍ تـا×َ درصــد آهــک را جهــت بهبــود خصوصــیات خــاک لازم مــی داننــد [20]؟ ×محتــوای آهــک مــورد نیــاز بــرای بهبــود خــواص فیزیکــی خــاک بسته به نوع خاک متفاوت است بین 3 تا 10. گزارش شده است.[4]

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله کم وزنی کودکان و راه های پیشگیری از آن فای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کم وزنی کودکان و راه های پیشگیری از آن فایل ورد (word) دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کم وزنی کودکان و راه های پیشگیری از آن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کم وزنی کودکان و راه های پیشگیری از آن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کم وزنی کودکان و راه های پیشگیری از آن فایل ورد (word) :

مقدمه:
نوزادانی که وزن هنگام تولد آن ها کمتر از 1500 گرم باشد، نوزادان با وزن تولد بسیار کم (VLBW) نامیده می‌شوند. در صورتی که وزن زمان تولد کمتر از 1000 گرم باشد نوزاد را به عنوان نوزاد با وزن تولد بی نهایت کم : (Extremely Low Birth Weight ELBW) تلقی می‌کنند.
بیش از 50% مرگ نوزادان و همچنین بیش از 50% معلولیت های نوزادان به این گروه وزنی (VLBW) ، تعلق دارد، میزان زنده ماندن و بقای این گروه از نوزادان با وزن زمان تولد آن ها، مستقیما ارتباط دارد بدین ترتیب که هرچه وزن زمان تولد آن ها کمتر باشد، احتمال مرگ بیشتر خواهد شد.

مراقبت های پس از تولد از این نوزادان در چند دهه گذشته، احتمال بقای نوزادان کم وزن را افزایش داده است. معمولا نوزادان بسیار کم وزن در زمان تولد (VLBW) ، در طی دوره نوزادی، سال اول زندگی و حتی در سال های بعد نیز بیشتر با مسائل و مشکلات ناشی از نارسی و کم وزنی ، ابتلا به عفونت ها، اختلالات عصبی و رفتاری، مواجه می‌شوند.

نوزادان نارس و کم وزن هنگام تولد (LBW) و مشکلات و بیماری های آنان
عملکرد نارس ارگان های مختلف بدن نوزاد نارس، عوارض درمان و اختلالات ویژه ای که موجب شروع زودرس زایمان می‌شوند، احتمال ابتلا به بیماری های مختلف و احتمال مرگ نوزادان نارس و کم وزن را در مقایسه با نوزادان طبیعی افزایش می‌دهد. مشکلات و بیماری های همراه با نارسی نوزادان َعبارتند از
مشکلات تنفسی 

• سندرم زجر تنفسی (سندرم دیسترس تنفسی RDS ، بیماری غشای هیالن)
• پنوموتوراکس، پنومومدیاستن، آمفیزم بینابینی
• پنومونی مادرزادی
• اختلال در تشکیل نسج ریه
• خونریزی ریوی
• آپنه (وقفه تنفسی)

 

مشکلات قلبی ـ عروقی
• مجرای شریانی باز (PDA)
• کاهش فشار خون
• افزایش فشار خون
• کاهش تعداد ضربان قلب (با وقفه تنفسی)
• ناهنجاری های مادرزادی

مشکلات خونی (هماتولوژیک)
• کم خونی
• افزایش بیلیروبین (مستقیم و غیر مستقیم)
• خونریزی زیر جلدی و بافتی (کبد، آدرنال)
• اختلالات انعقادی خون (انعقاد منتشر داخل عروقی )DIC
• کمبود ویتامین K
• هیدروپس (ایمنی یا غیر ایمنی)
مشکلات گوارشی
• اختلال عملکرد گوارشی ـ اختلال حرکت
• آنتروکولیت نکروزان
• ناهنجاری های مادرزادی موجب افزایش مایع آمنیوتیک
مشکلات متابولیک ـ غدد
• کاهش کلسیم خون (هیپوکلسمی)

• کاهش قند خون (هیپوگلیسمی)
• افزایش قند خون (هیپرگلیسمی)
• اسیدوز متابولیک دیررس
• کاهش درجه حرارت بدن (هیپوترمی)
• کارکرد طبیعی تیروئید با سطح T4 پایین
مشکلات سیستم اعصاب مرکزی
• خونریزی داخل بطنی

• تشنج
• آسیب شبکیه چشم ناشی از نارسی
• ناشنوایی
• کاهش تونیسیته عضلات
• ناهنجاری های مادرزادی

• آنسفالوپاتی ناشی از افزایش بیلیروبین (کرن ایکتروس)
• سندرم قطع دارو (داروهای نشئه آور یا نارکوتیک)
مشکلات کلیوی
• کاهش سدیم خون (هیپوناترمی)
• افزایش سدیم خون (هیپرناترمی)
• افزایش پتاسیم خون (هیپرکالمی)
• اسیدوز لوله ای کلیه (اسیدوز توبولار)

• دفع گلوکز از ادرار
• ادم
سایر موارد
• عفونت ها (مادرزادی، نوزادی، بیمارستانی، باکتریایی، ویروسی، قارچی، تک یاخته ای)
عفونت لثه در مادران باردار باعث کم وزنی در نوزادان می‌شود

عفونت لثه در هنگام بارداری باعث تولد نوزادی با وزن کمتر از مقدار طبیعی می‌شود.دکتر راسخی متخصص زنان و زایمان به باشگاه خبرنگاران گفت:نوزادان متولد شده از مادرانی که دارای لثه سالم و فاقد عفونت در حین بارداری هستند در مقایسه با نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به عفونت لثه، با وزن طبیعی‌تری متولد می‌شوند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در دوران بارداری، بدن دچار تغییرات هورمونی می‌شود بعضا به خاطر رعایت نکردن عادات بهداشتی توسط فرد در دوران قبل از بارداری، مشکلات دهان و دندان تظاهر بیشتری پیدا می‌کند، بنابراین زنان باردار می توانند با رعایت مسائل بهداشت دهان و دندان صاحب فرزندانی سالم‌تر شوند.
این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: مشکلات دهان و دندان معمولا از ماه سوم بارداری شروع می شود تا ماه هشتم به حداکثر خود می‌رسد سپس در ماه پایانی بارداری خود به خود فروکش می‌کند.

راسخی به زنان باردار توصیه کرد که باید قبل از بارداری به دندانپزشکی مراجعه کرده و در صورت تشخیص پزشک به ترمیم و جرم گیری سطوح دندان‌هایشان بپردازند تا از عوارض بعدی جلوگیری کنند.

پیش بینی کم وزنی نوزادان در ایران
به گزارش بخش فارسی شبکه خبری” ورلد نیوز ” (World-news.org/persian ) پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیر کبیر با گرد آوری عوامل مختلف تاثیر گذاری در کم وزنی نوزادان هنگام تولد ، موفق به طراحی مدلی برای پیش بینی این عارضه شدند .

شیما طباطبایی ، دانشجوی دوره دکتری مهندسی پزشکی و مجری این طرح ، گفت : کم وزنی در سنین بالاتر نیز موجب می شود کودکان به لحاظ جسمی ناتوان و در برابر بیماریها آسیب پذیر شوند ، بنابراین گام نخست در پیشگیری از این مشکل ، شناخت علل ، پیش بینی کم وزنی و اتخاذ روش های رفع عوامل خطرساز می شود .
بر اساس آمار ، یکی از علل اصلی مرگ و میر نوزادان در ایران ، تولد نوزادانی با وزن کمتر از 2500 گرم است .

وی افزود : در این پژوهش ابتدا به بیمارستان های مورد مطالعه مراجعه و عوامل خطر ساز بررسی شد ، در مرحله بعد ، با کمی سازی تاثیر متغیرهای خطر ساز و پیش بینی بر اساس مقادیر موجود وزن نوزاد ،این مدل طراحی شد .مجری طرح ، اهمیت این مدل را در فراگیری و در نظر گرفتن همزمان متغیرهای مختلف و تاثیرگذاری متقابل آنها و همچنین در دسترس قرار دادن این معیار برای متخصصان و پزشکان و همچنین مراکز درمانی در مناطقی که دسترسی کافی به پزشک متخصص وجود ندارد ذکر کرد .
وی گفت : نتایج این پژوهش نشان می دهد مدل تهیه شده با دقت بیش از 96 درصد توانایی پیش بینی وزن نوزاد را در هنگام تولد دارد .

بر اساس این گزارش ؛ برخی عوامل موثر در کم وزنی که در این مطالعه مورد توجه قرار گرفته اند ، شامل بیماری های قبل و هنگام بارداری ، وضع تغذیه و اضافه وزن در زمان بارداری ، تولد زودرس و مسمومیت حاملگی ، وضع روحی و روانی مادر و همچنین عوامل اجتماعی از قبیل سطح سواد و شغل مادر می شود .این تحقیق در دانشکده مهندسی پزشکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است.
با طراح نرم افزار پیش بینی وزن کم نوزادان هنگام تولد

چرا نارس به دنیا بیایند؟
جام جم آنلاین: نباید نارس به دنیا بیایند. نباید هر سال از زندگی شان را با کوهی از عوارض و بیماری های جسمی و روحی بگذرانند. نوزادانی را می گویم که می خواهند مردان و زنان سالم و فعال فردا باشند.

این مساله از آن نظر اهمیت دارد که عامل اولیه تعیین میزان مرگ و میر و بیماری نوزادان در سراسر دنیا وزن زمان تولد است و وزن کم زمان تولد و زایمان زودرس ، عامل بسیاری از مرگ و میرهای دوران شیرخوارگی است ، به طوری که 70تا 80درصد از مرگ های شیرخواران به این علت رخ می دهد.

آنچه گفتیم بهانه ای شد تا با یکی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر به گفتگو بنشینیم که با گردآوری عوامل مختلف تاثیرگذاری در کم وزنی نوزادان هنگام تولد، موفق به طراحی مدلی برای پیش بینی این عارضه شده که مدعی است با دقت بیش از 96درصد، توانایی پیش بینی وزن نوزاد را هنگام تولد دارد. گفتگوی ما را با شیما طباطبایی ، دانشجوی دوره دکتری مهندسی پزشکی و مجری این طرح بخوانید:

نوزادان کم وزن دارای چه مشخصاتی هستند؟ از چه جهاتی با نوزادان طبیعی تفاوت دارند؟
وزن طبیعی نوزاد از 2500تا 4000گرم در نظر گرفته می شود که به طور متوسط وزن نوزادان طبیعی و با وزن مناسب در ایران از 3200تا 3600گرم است. با این تفاسیر، نوزادان با وزن تولد بیشتر از 4000گرم بزرگ نامیده می شوند.
چنانچه وزن نوزاد پس از تولد کمتر از 2500گرم باشد، نوزاد با وزن کم هنگام تولد (L.B.W) نامیده می شود. در ایران تولد نوزادان L.B.Wعامل اصلی مرگ و میر دوران نوزادی (I.M.R) محسوب می شود.

وزن کم هنگام تولد با مدت زمان حاملگی رابطه مستقیم دارد، چراکه هر چه تعداد هفته های بارداری نسبت به مدت طبیعی کمتر باشد، وزن کم هنگام تولد در نوزادان شایع تر و با مرگ و میر بالای نوزادان همراه است.
در عین حال ، نوزادان با وزن تولد بسیار پایین که VLBWنامیده می شوند، وزن کمتر از 1500گرم دارند و غالبا پره ماچور (نارس) هستند. در واقع پره ماچور به نوزادی گفته می شود که پیش از هفته 37بارداری به طور زنده متولد شود. پره ماچور اغلب برای اشاره به واژه نارسی (immaturity) نیز به کار می رود. میزان بقای این نوزادان دقیقا با وزن زمان تولدشان در ارتباط است.

در مقایسه با نوزادان بالاتر از 37هفته ، نوزادان با وزن تولد بسیار پایین احتمال بیشتری برای بستری شدن های مکرر در بیمارستان طی سال اول زندگی به علت نارس بودن و عفونت ها و در سال های بعد به دلیل عوارض نورولوژیک و اختلالات روانی اجتماعی دارند.
کم وزنی نوزاد چه اثراتی بر مکانیسم و عملکرد طبیعی بدن این نوزادان می گذارد؟ چرا یکی از عوامل مرگ و میر نوزادان کم وزنی آنان محسوب می شود؟
عامل اولیه تعیین میزان مرگ و میر (مورتالیته) و بیماری (موربیدیته) وزن زمان تولد است. شایع ترین یافته نامطلوب حین تولد، اختلالات ضربان قلب جنین است. از طرفی میزان نیاز به احیا و مشکلات زمان تولد در این نوزادان بیش از دیگر نوزادان است.

در نوزادن کم وزن نسبت به نوزادان طبیعی خطر ابتلا به بیماری های سلسله اعصاب بیشتر است ؛ همچنین وزن نوزاد مهم ترین عامل بقا و رشد و نمو طبیعی اوست. وزن نوزاد و عوارض ناشی از عدم رشد کافی ، مهم ترین عامل مرگ و میر در 28روز اول تولد است.
وزن کم نوزاد از موثرترین عوامل در مرگ و میر پس از 28روز اول زندگی و بیماری ها و ناتوانی های دوران کودکی است.
نوزادان کم وزن هنگام تولد، خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری فلج مغزی در مقایسه با نوزادان طبیعی دارند، در صورتی که نوزاد کم وزن ، نارس هم باشد این بیماری بیشتر آنها را تهدید می کند.

ارزیابی وزن نوزاد هنگام تولد از چه جهاتی اهمیت دارد؟
وزن نوزاد در زمان تولد مهم ترین عامل بقا در طول دوران نوزادی و همچنین پیش بینی کننده توانایی جسمی و تکاملی وی در آینده است.
دوره نوزادی 4هفته اول پس از تولد در نظر گرفته می شود و زندگی جنینی و خارج رحمی هر دو تداومی را تشکیل می دهند که طی رشد و تکامل انسان توسط عوامل ژنتیکی ، اقتصادی ، اجتماعی و محیطی تحت تاثیر قرار می گیرد؛ برای مثال وضعیت بد اقتصادی و تغذیه نامناسب به طور شایعی با پره ماچوریتی (نارس بودن نوزاد) همراه است که خود با میزان های بالای مرگ و میر و ناتوانی نه تنها در دوران نوزادی بلکه در خلال شیرخوارگی همراه است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >