سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دانلود مقاله بررسی موانع انجام پژوهشهای آموزشی در دانشگاه علوم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی موانع انجام پژوهشهای آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1392 فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی موانع انجام پژوهشهای آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1392 فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی موانع انجام پژوهشهای آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1392 فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی موانع انجام پژوهشهای آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1392 فایل ورد (word) :

مقدمه

واژه توانمندسازی (صغکعطکwپژعغ) به معنی قدرتمند شدن، مجوز دادن، قدرت بخشیدن و توانا شدن است. این واژه در اصطلاح در برگیرنده قدرت و آزادی عمل بخشیدن برای اداره خود است و در مفهوم سازمانی به معنی تغییر در فرهنگ و شهامت ایجاد و هدایت یک محیط سازمانی است.

توانمندسازی مفهوم تازهای نیست و به صورتهای مختلف در منابع علمی جدید مدیریت آمده است، برای مثال در سالهای دهه 1950،منابع علمی پیشنهاد کردند که مدیران باید در قبال کارکنانشان رفتار دوستانهای داشته باشند و در قبال نیازها و انگیزههای کارکنان حساس باشند .(1)

در آموزش عالی محور توسعه و موتور محرکه ایجاد تحول در جامعه و کانون اصلی تربیت منابع انسانی متخصص و آموزش دیده است که میتواند با برخورداری از ایدهها و اندیشههای نو، حرکت روبه رشد جامعه را تسریع نماید.

دانشگاه به عنوان یک نظام اجتماعی حساس و مهم، از جایگاه خاصی برخوردار است و مهمترین ارکان بنیادین جهت هرگونه تغییر و تحول و نوآوری است .(2) تحقیقات از ارکان اصلی توسعه پایدار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی محسوب میشود و فرض توسعه یافتگی دراز مدت بدون ایجاد یک نظام تحقیقاتی منسجم محال است. اهمیت تحقیقات تا بدان جاست که شاخصهایی چون میزان سرمایه گذاری ملی در تحقیقات، نسبت تعداد محقق به جمعیت، تعداد مقالات چاپ شده و ویژگیهای از این دست از ملاکهای مهم پیشرفت جوامع محسوب میشود .(3) اهمیت دادن به امر تحقیق و افزایش پژوهش در هر کشور موجب توسعه و پیشرفت شده، خودکفایی و استقلال واقعی را برای آن کشور به ارمغان میآورد در بعد اقتصادی نیز تحقیق فعالیتی کاملاً ضروری و دارای بازده مثبت تلقی میشود، زیرا مبنای نوآوری و زمینه ساز تحول و تکامل وسایل و ابزارهای تولید است .(4) شتاب تغییرات و نوآوریهای آموزشی فضای رقابتی فشردهای را ایجاد کرده است دانشگاهها در این عرصه ناگزیر باید به سطح بالایی از دانش و اطلاعات دست یابند. اساتید با احساس مسئولیت، خلاقیت، ابتکار، اعتماد به نفس و احساس تعلق سازمانی و توانا شدن در کار گروهی با عملکرد خوب میتوانند نقش مؤثری در ارتقاء آموزش دانشجویان داشته باشند که در این میان پژوهش در زمینه آموزش منجر به ایجاد روشهای

نوین آموزشی خواهد شد .(5) از دیگر سو مسئولان دانشگاهها نیز با توجه به نیاز و وضعیت آموزشی و نوع ساختار و فرهنگ حاکم باید محیط دانشگاهها را برای بروز توانمندیهای اساتید و ارتقاء این توانمندیها به سطوح بالاتر آماده نمایند.

لازمه همگام و همسو شدن با تغییرات و تحولات، توانمندسازی اساتید و پژوهشهای آموزشی جهت آموزش مفید و موثر است. شناسایی موانع پژوهش باعث ایجاد بستر مناسب و محیط مطلوب برای بروز افکار تازه، خلاقیت و نوآوری در دانشگاهها است.

با توجه به موارد بالا تا زمانی که فضا و فرهنگ مناسب پژوهش در دانشگاه حکمفرما نباشد انتظار آموزش مدرن، امکان پذیر نیست. بنابراین برای ایجاد آموزش مناسب و پیاده نمودن برنامه پژوهشهای آموزشی توجه به توانمندسازی امری ضروری است. در این راستا پژوهشگران بر آن شدند تا ارتباط میان توانمندسازی و پژوهشهای آموزشی را بررسی نمایند.

روش بررسی

این پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی میباشد و جامعه آماری آن اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بوده که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند.

ابزار گردآوری دادههای توانمندسازی، پرسشنامه اسپریتزر (طکzکصططژحض دارای 12 گویه و بر اساس طیف هفت درجهای لیکرت بر اساس طیف هفت درجهای لیکرت (از =1خیلی موافق تا =7خیلی ناموافق) بوده است و پرسشنامه عوامل موثر بر پژوهشهای آموزشی شامل سه بخش، خصوصیات دموگرافیک و عضویت در هخغ، تعداد طرح تحقیقاتی مسئولیت اجرایی،داشتن طرح تحقیقاتی در زمینه آموزش، موانع پژوهشهای آموزشی (شامل موانع سازمانی، فردی، حرفهای، امکاناتی، علمی و مالی) به صورت چهار لیکرتی

(همیشه، اغلب،گاهی و هرگز) و سوالات باز شامل سایر موانع و راههای پیشنهادی جهت افزایش تمایل اعضای هیئت علمی برای پژوهش در زمینه آموزش میباشد و علاوه بر آنکه روایی محتوایی صوری پرسشنامه، توسط 15 نفر از متخصصین تایید و با استفاده از مطالعه آزمایشی روی 40 نفر از اعضای هیئت علمی،پایایی ابزار با آلفای کرانباخ 92/8 درصد در مطالعات

فصلنامه مرکز مطالعات وتوسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد دوره نهم، شماره دوم، تابستان 1393

منصوره وحدتی و همکاران

قبلی مورد تایید قرارگرفته بود،با توجه به تغییر محیط پژوهش در این مطالعه مجدداً با مطالعه منابع علمی و دیدگاه هشت نفر از متخصصین (عضو هیئت علمی،عضو هخغ حداقل 10

سال سابقه و تجربه پژوهش در آموزش)،روایی محتوایی و صوری پرسشنامه تایید گردید و سپس با استفاده از مطالعه آزمایشی روی 20 نفر از اعضای هیئت علمی،پایایی ابزار با آلفای کرانباخ 88/2 درصد مورد تایید قرار گرفت.

روایی پرسشنامه از طریق نظرسنجی از متخصصان تعیین شده و پایایی آن از طریق آلفای کرانباخ محاسبه شد.

برای تحلیل دادهها، نرم افزار ححبح وجهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون آنالیز واریانس یک عامل و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون صکک1س1 استفاده شد.

پرسشنامه بینام و توسط پژوهشگر و مواردی با کمک مسئولین دفاتر گروه توزیع گردید و جمعآوری گردید.

ملاحظات اخلاقی که رعایت گردید شامل:

1 کسب مجوز از شورای پژوهشی دانشگاه جهت اجرای مطالعه

2 دادن اطلاعات کافی به هر یک از واحدهای پژوهش در مورد تحقیق
3 اطمینان دادن به واحدهای پژوهش در مورد محرمانه بودن اطلاعات
4 اجباری نبودن شرکت در پژوهش نخواهند داشت.

5 در اختیار آنان قرار گرفتن نتایج نهایی پژوهش در صورت تمایل مسئولین ذیربط

یافتهها

از مجموع 200 شرکت کننده در این طرح، اکثریت افراد مشارکت کننده را مردان((%60/5 و بقیه را زنان، تشکیل دادند. میانگین و انحراف معیار سن مشارکت کنندگان به ترتیب 42/02 و 7/45سال و مرتبه علمی اکثریت افراد استادیار (%59/9) بوده است. محل خدمت اکثریت افراد دانشکده پزشکی (%53/5) گزارش گردید.

%43/1 نمونهها دارای مسئولیت اجرایی در دانشگاه بودند،%36/4 نیز دارای حداقل یک طرح تحقیقاتی مصوب بودهاند. %24/5 دارای سابقه عضویت در مرکز مطالعات دانشکده محل خدمت خود بودهاند.

نتایج حاصل از پژوهش به طور کلی بیانگر آن است که میانگین و انحراف معیار موانع پژوهشهای آموزشی به ترتیب

فصلنامه مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد

Archive of SID

35

65/9 و 11/17ونمره توانمندی 78/15 و9/12از حداکثر صد امتیاز بوده است.نتایج این پژوهش با توجه به جدول شماره 1

نشان میدهد که موانع حرفهای بالاترین میانگین (78/93) و

موانع علمی با میانگین (65/9) پایینترین میباشد.

موانع حرفه ای در این تحقیق با توجه به جدول شماره 1

با میانگین 78/93 اولین و بالاترین اولویت را به خود اختصاص داده است و ارتباط معنی داری بین داشتن مسئولیت اجرایی و موانع حرفهای دیده شد.موانع سازمانی با میانگین

68/75دومین مانع موجود شناسایی شده است و با توجه به جدول شماره 2ارتباط معنی داری بین داشتن سابقه عضویت در واحد توسعه آموزش دانشکده و موانع سازمانی بدست آمده است.همچنین با توجه به جدول شماره 3 ارتباط معنی دار بین داشتن طرح تحقیقاتی در زمینه آموزشی و موانع سازمانی دیده شده است.موانع فردی سومین رده را در این تحقیق به خود اختصاص داده است.

موانع مالی با میانگین 67/51 از حداکثر 100 امتیاز، چهارمین مانع از موانع پژوهشهای آموزشی محاسبه شده است؛ که با توجه به جدول 3 ارتباط معنیداری بین داشتن طرح تحقیقاتی در زمینه آموزشی و موانع مالی به دست آمده است.

موانع امکاناتی با میانگین 59/29 پنجمین مانع از موانع پژوهشهای آموزشی این تحقیق شناسایی گردیده است که با توجه به جدول 2 ارتباط معنیداری بین داشتن سابقه عضویت در واحد توسعه آموزش دانشکده و موانع امکاناتی شناسایی شده است. موانع علمی با میانگین 56/4 کمترین مانع به شمار رفته است که ارتباط معنیداری بین جنسیت و داشتن مسئولیت اجرایی و موانع علمی به وجود آمده است.

نتایج حاصل از این تحقیق نشان دهنده عدم وجود همبستگی مثبت و معنی دار بین توانمندی و موانع پژوهشهای آموزشی است. ولی ارتباط معنیدار بین داشتن طرح تحقیقاتی در زمینه آموزشی و موانع کلی دیده شده است.

با توجه به بررسی میانگین گویههای هر کدام از موانع ششگانه:

در موانع مالی بالاترین میانگین مربوط به ناچیز بودن میزان درآمد حاصل از فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط با آموزش با میانگین 2/17 میباشد. تفاوت میانگین گویههای موانع

دوره نهم، شماره دوم، تابستان1393

Archive of SID

63 بررسی موانع انجام پژوهشهای آموزشی و چگونگی توانمند سازی اعضای;

امکاناتی از نظر اساتید نشان میدهد که گویه عدم وجود کارشناسان کمک تحقیقاتی با میانگین 2/12 بالاترین امتیاز را دارد.

بررسی میانگین گویههای موانع حرفهای نشان دهنده این است که گویه زیاد بودن حجم کارهای بهداشتی و درمانی با میانگین 2/50 بالاترین امتیاز را به خود اختصاص داده است.

در گویههای موانع علمی،گویه عدم آشنایی اساتید با دانش

آموزش پزشکی با میانگین 1/84 بالاترین امتیاز را دارد. در میانگین گویههای موانع فردی، گویه روحیه فردگرایی و عدم تمایل به مشارکت در تحقیقات آموزشی با میانگین 2/15

بالاترین امتیاز را به خود اختصاص داده است. میانگین گویههای موانع سازمانی نشان میدهد که گویه عدم کاربست نتایج تحقیق در بهبود امور آموزشی دانشگاه با میانگین 2/23

بالاترین امتیاز را دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر