دانلود مقاله فن آوری اطلاعات فایل ورد (word)
دانلود مقاله فن آوری اطلاعات فایل ورد (word) دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله فن آوری اطلاعات فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله فن آوری اطلاعات فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله فن آوری اطلاعات فایل ورد (word) :
فن آوری اطلاعات, افزایش ارتباطات و تاثیر آنها روی سیستم روابط صنعتی و مدیریت منابع انسانی
تنها زندگی مردم و چهره شهرها نیست که به سرعت دگرگون می شوند بلکه تئوریها و نظریات علمی نیز با سرعت شگفت آوری متحول و متکامل می گردند.
این دو پدیده ( ارتباطات و اطلاعات ) با کمک یکدیگر سرعت تغییر را بیش از هر چیز دیگری افزایش داده اند.
در این میان، نظریات و تئوریهای مدیریت به دلیل “تازه گردانی” و نو بودنِ اصل و ریشه آنها ( از نظر تئوری و تئوری پردازی ) بیشتر از سایر علوم قدیمی دستخوش تغییر و تحول واقع می شوند.
مدیریت منابع انسانی H.R.M و روابط صنعتی IR دو رشته از رشته های مدیریت هستند که تغییرات حادث در آنها در این مقاله مورد نقد و بررسی قرارگرفته اند. تغییرات و دگرگونیهای حاصل از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات به حدی است که پارادایم های این رشته ها تجدید نظر می شوند و دستخوش تغییر می گردند. بر محققان رشته مدیریت فرض است که با پیگیری این تحولات، ضمن بروز نمودن افکار دانشجویان، مطالعه کنندگان آثار و خودشان، کارکرد آخرین یافته های علمی را در جامعه بطور دقیق زیر نظر قرار دهند تا هنگام بکارگیری آنها در سازمانها، اطلاعات کافی از عوارض منفی و مثبت تجویزهای علمی و مدیریتی خودشان داشته باشند.
تغییر در دیدگاههای مدیریت
دو نویسنده به نامهای بارتلت و گوشال (1995) مقایسه دو سیستم مدیریت سنتی و جدید را به شکل زیر مطرح میکنند : تغییر مدیریت از 3S به 3P
مدیریت سنتی روی سه اس (S) زیر تأکید داشت :
– استراتژی Strategy استراتژی ساختار را تعقیب میکند
– ساختار Structure سیستمها ساختار را حمایت میکند
– سیستم System
در این مفهوم :
مؤسسههای موفق امروزی طرح اس(s) را رها ساخته و به طرحهایی روی آوردهاند که بتوانند در محیط رقابتی جدید دوام بیاورند . آنها برای این کار قدمهای زیر را برداشتهاند:
اولاً به جای طراحی استراتژیک به تعریف و طراحی یک هدف خوب فکر میکنند .
ثانیاً به جای طراحی ساختارهای رسمی به فرآیندهای مدیریتی مؤثر میپردازند.
ثالثاً به جای ایجاد سیستم کنترل کارکنان به بهبود و تواناییها و دیدگاههای کارکنان توجه دارند .
یا به عبارت دیگر سه (اس) جای خود را به سه P (پی) داده است .
________________________________________
Bartlett and Ghoshal (1995)
تغییر دیدگاه مدیریت و مدیریت منابع انسانی و تأثیر روزانه آن بر روی سیستم روابط صنعتی و روابط کار در صنعت موجب تغییر گرایش روابط صنعتی IR از شکل سنتی آن به شکل جدید و استراتژیک گردیده است . (Sivla 1998).
تغییر در سازمان کار از دیدگاه دیوید مکدونالد (1997)
کارها باید سازماندهی مجدد شوند
شرح شغلهای دقیق و ریز شده قبلی باید دوباره نوشته شوند
تغییر مداوم از استخدام تولیدی و کارخانهای به صنایع خدماتی
تغییر مداوم نیروهای کار یقه آبی به کارگران یقه سفید (دانشی )
کاهش مداوم استخدام در بخش دولتی در اغلب کشورها (هم در وزارتخانههای اصلی و هم در شرکتهای وابسته به دولت )
توسعه اجتماعی بسیاری کشورها به همراه گسترش حضور زنان در بازار کار
توسعه کار پاره وقت
گسترش کارهای موقت و اتفاقی
کار در خانه
کار از راه دور
که نتیجه تغییرات فوق کاهش نقش اتحادیهها ، اتحادیه گرایی و نقش سنتی سیستم روابط صنعتی در سطح کلان میباشد.
تغییر سازمان تولید از دیدگاه دیوید مکدونالد (1997)
دکتر دیوید مکدونالد متخصص ارشد سازمان بینالملی کار در ارتباط با تغییر سازمان تولید معتقد است که :
اولاً تولید انبوه Mass Production و تولیدات کارخانهای Manufacturing نسبت به زمان تیلور ، تغییرات شگرفی داشته است . تکنولوژی جدید و سیستمهای مدیریت جدید این امر را امکانپذیر ساخته که همان سطوح قبلی تولید هم با تعداد کارگران کمتری ارائه شود بدون اینکه از کارگران کار اضافه خواسته شود (تولید انبوه امروزه به تعداد کارگر کمتری نیاز دارد )
ثانیاً : تولید انبوه جای خود را روز به روز به« تولید ناب» Lean Production میدهد . یعنی در حالیکه مؤسسات در حال خدمت و سرویس دادن به بازارهای بیشتر تخصصی شده هستند ، فرآیندهای تولید و خطوط زنجیرهای تولید روزبهروز کوچکتر و محدودتر میشوند و این همان تولید ناب است .
مجموعه عوامل فوق در ارتباط با تغییر سازمان تولیدافزایش تأکید روی کارگران دانشی Knowledge Workers داشته و این وضعیت اختلافات و تمایزات کارکردی و سلسله مراتبی را بین انواع مشاغل مختلف و نیز کارگران و مدیران به شدت کمرنگ ساخته است . در نتیجه با تشکیل تیمهای انجام کار ، تضاد پیشبینی شده در سیستم روابط صنعتی سنتی فوقالعاده بیاثر و بلااثر میشود .
تغییر ساختار سازمانها از دیدگاه چارلز هندی (1990)
چارلز هندی در اوایل دهه 1990 پیشبینی میکند که سازمانهای آینده سازمانهای شبدری Shamrock Organizations خواهد بود . این سازمانها پیش از آنکه واجد جنبههای فیزیکی باشند بیشتر سازمانی مجازی Virtual Organization خواهند بود . ساختار سازمانهای شبدری کاملاً متفاوت از سازمانهای سنتی میباشد . تعداد لایههای مدیریت در سازمانهای شبدری کاهش پیدا میکند ، مدیریت به جای اینکه مظهر و نماد یک طبقه تشریفاتی و بالا در سازمان باشد ، بیشتر یک فعالیت حرفهای خواهد بود . و در این عصر (عصر سنت گریزی) حتی شرکتهای تولیدی ، تبدیل به یک سری مؤسسات زنجیرهای میشوند و تعدادی شرکت خدماتی به عنوان واسطه مصرفکننده را به تأمین کننده مواد اولیه متصل مینمایند .
سازمانهای شبدری چارلز هندی از سه جزء مهم تشکیل شدهاند :
1-گروه اول : هسته حرفهای Professional Core سازمان است : این هسته یا قسمت اصلی سازمان را تعدادی افراد حرفهای با تخصصهای بالا در زمینه فنی و دانش مدیریت به وجود میآورند . این گروه اشخاص با در اختیار داشتن اطلاعات حساس و دانش خاصی که سازمان را از رقبای آن متمایز میسازد ، رکن اصلی سازمان میشوند . از این رو جایگزینی این افراد تقریباً غیر ممکن است و معمولاً سازمانها به این اعضای خود حقوق و مزایای چشمگیری میپردازند .
2-مقاطعهکاری Subcontracting و پیمانکاریهاست . سازمانها بسیاری از تولیدات و خدمات خود را از طریق انعقاد قرارداد با یک سری شرکتهای دیگر انجام میدهند تا خطمشی کوچک سازی و صرفهجویی در امکانات را اعمال نمایند . این قسمت شبدری(حالت سه برگی ) حاشیه قراردادی هم Contractual Fringe نامیده میشوند .
3-تأمین نیرو از خارج Out – Sourcing : در این قسمت سازمان بیشتر از نیروی کار انعطافپذیر یا منعطف
Force Labour Flexible استفاده مینماید این نیروی کار منعطف شامل نیروهای قرادادی ، پارهوقتیها ، نیمه وقتها، کارگران موقتی و فصلی و همه کسانی که به صورت پروژهای برای سازمان کار میکنند ، میشود .
چارلز هندی پیشبینی میکند که قوانین کار و اتحادیه کارگری و «امر و نهی آنها » فقط در بخش هسته حرفهای که تعداد بسیار کمی هستند کاربرد دارند و برای بخشهای عمده سازمان که بخشهای دوم و سوم یا برگههای دوم و سوم از برگه شبدری میباشند کاربرد چندانی ندارد.
تغییر در ساختار سازمان ها از دید Bergquist (1993 )
Bergquist با توجه به جهانی شدن ، مدل بهینه سازمان را سازمان پست مدرنیزم میخواند . سازمان های پست مدرن از دید وی دارای خواص زیر هستند :
مؤسسات کوچکی که به جای بوروکراسی های عریض و طویل ، دارای اندازه های تعدیل شده بوده و پیچیدگی هم دارند ( کوچک و تخصصی هستند)
مؤسساتی که جهت تعدیل و تطبیق ساختارهای منعطف خود با شرایط آشوبناک Chaos و متلاطم امروزی تلاش و کوشش می کنند .
تاکید بر روی مأموریت نامه های Mission قوی و واضح دارند .
مؤسسهای که پذیرش پراکندگی جغرافیایی دارد و مرزهای داخلی آن ضعیف است و مرزهای آن بر روی نفوذ کننده های خارجی باز و آزاد است
مؤسسهای که رهبری را به مدیریت ترجیح می دهد ، زیرا که رهبران در زمانهای حاد و مجموعه شرایط ویژه ، مؤثرتر از مدیران ، ملاحظه می شوند .
مؤسسهای که قبول می نماید که حوزه و قلمرو رهبران اغلب کوتاه و متزلزل است .
مؤسسهای که سیستم ارتباطی اش از طریق رسانه های الکترونیکی و دیجیتالی فوق العاده سریع بوده و ارتباطات چهره به چهره یا مکاتبات طولانی مدت ندارد .
مؤسسهای که روابط بین پرسنل را بیشتر به صورت کوتاه مدت تجربه می کند به جای اینکه آنرا در بلند مدت تجربه کند .
مؤسسهای که در درون سازمان خود اهمیت اطلاعات و تخصص را حداقل همپای سرمایه بداند .
مؤسسهای که اهمیت و تأثیر کارگران دانشی را واقف است و می داند که آنها نسبت به کارگران غیر دانشی ازکار و شغل خود رضایت بیشتری دارند .
تغییرات حادث در توسعه علم و تأثیر آن بر سیستم روابط صنعتی
تغییرات حادث در توسعه و گسترش علم به همراه ملحقات آن از عوامل تأثیر گذار مهم دیگر بر سیستم روابط صنعتی و قانون کار کشورها بوده است . از جمله پدیده هایی که به عنوان لواحق و لوازم این تغییر محسوب میشوند عبارتند از :
پیشرفت دانش تکنولوژی اطلاعات IT و رشد فزاینده آن
افزایش مبادله اطلاعات علمی میان اندیشمندان و صاحب نظران در سطح جهان
افزایش ارتباطات میان مردم جهان
کاهش هزینه های ارتباطات و حمل ونقل در سطح جهان
افزایش مؤسسات ( R / D ) توسط شرکتها و مؤسسات چند ملیتی و فراملیتی به منظور بهبود کیفیت کالاها و افزایش مشتری
کم رنگ شدن مرزهای تبادل اطلاعات میان کشورها
آزاد شدن جریان اطلاعات و داد و ستد آن در سطح جهان
افزایش همگرایی Convergence فرهنگی میان مردم جهان در اثر افزایش ارتباطات و توسعه IT
افزایش سرعت منسوخیت علم و تئوری های مطروحه علمی
کاهش « چرخه عمر محصول » و کالا Product Life Cycle
کاهش زمان « طراحی محصول جدید » New Product Design به علت فعالیتهای مستمر
واحدهای ( R / D )
گسترش بکارگیری ریز پردازنده ها ( میکرو پروسسورها )
افزایش استفاده از سیستمهای هوشمند و خبره و ربات های هوشمند به جای انسان چند برابر شدن
« اندوخته های علمی بشر» در فواصل زمانیکوتاه
کاربرد بیشتر علوم جدید در طراحی و تولید محصولات جدید .
تغییرات حادث برای ” نیروی کار ” از دیدگاه لوبرز ( 1998 )
در اثر جهانی شدن ایجاد شغل به اندازه کافی دشوار و سخت است ، یعنی برای هر کارگر بالقوه در سطح معقول و مناسب در مجموعه جهانی شدن ، شغل نمی توان ایجاد نمود .
بازارهای کار در حال تغییر هستند آنچنانکه « مشاغل با دستمزد پایین » و یا مشاغل کم حقوق برای کارگران کمتر آموزش دیده ( غیر ماهر ) در حال کمیاب شدن ( کم شدن ) می باشند .
همزمان میزان « مشاغل با دستمزد پایین » برای کارگران آموزش دیده ( ماهر ) در حال افزایش می باشد
این روندها یک حالت عدم تطابق میان « نیروی کار در دسترس » و نیروی کاری که
تقاضا برایش وجود دارد » ایجاد می نماید و جویندگان کاری که فاقد آموزش های حرفه ای هستند ، فرصتهای شغلی بیشتری را از دست می دهند .
وضعیت ایجاد شده ، موجب می شود که تنها « رقابتیترین افراد » می توانند موقعیت کاری خود را در بازار حفظ نمایند .
برندگان در این وضعیت کسانی هستند که از سرمایه های مادی خود درآمدی بدست
می آورند و یا آنهایی که از هنر مدیریت برخوردار هستند و سرانجام افرادی که با داشتن مهارتهای فنی به نیروهای کمیاب ( خبره ) بدل شده اند .
تغییرات حادث برای « نیروی کار » از دید Querenghi مسئول سازمان کارگری I.L.O
به علت رقابت بیشتر در مقیاس تولید ( Economy of Scale) در سطح جهان ، از کارگران انتظار میرود تا با تعداد کارگران کمتر ، بازدهی بیشتری داشته باشند .
ساعات کار بیشتر و شیفت های طولانی تری به کارگران ارائه می شود ، بدون اینکه سیستم جبران آنها افزایش یابد .
کوچک سازی Down – Sizing منجر به سطوح بالاتری از عدم اشتغال ( بیکاری ) گردیده است .
هرگاه مدیریت هزینه های نیروهای انسانی را از حدی بیشتر نتوانسته کاهش دهد ، حالت تهاجمی پیدا نموده است تا افزایش تولید داشته باشد .
اشکال مختلف بی ثباتی و تزلزل شغلی افزایش یافته و سیستم تامین اجتماعی کمرنگتر گردیده است .
چانه زنی های دسته جمعی و نقش و نفوذ اتحادیه های کارگری تحت حمله رقابت جویی، در معرض انهدام قرار گرفته است .
تغییرات حادث برای « نیروی کار » از دیدگاه ( 1996 ) Kyloh
کارفرمایان و حتی حکومت ها تشویق شده اند که رویه خصمانه ای با ادعاهای اتحادیه ها در پیش گیرند و حتی با فعالیت اتحادیه ها مخالفت و مقابله کنند .
قدرت اتحادیه های کارگری به خاطر رقابت روی سطح دستمزدها و شرایط استخدامی تضعیف شده است و این وضعیت به دلیل اقتصاد جهانی صورت گرفته که بازارها، تقاضای مداوم کاهش هزینهها را ، می طلبد.
کارگران با کارفرمایان خود در مورد شغل هایشان یکسره در حال چانه زنی هستند ، به دلیل اینکه همان کارفرما در کشورهای دیگر به کارگران ارزان تری دسترسی پیدا نموده است .
کارگران به دلیل تعطیلی کارگاهها در مکان هایی که هزینه زندگی پایین است مجبور هستند همان دستمزدها را در مکان هایی که هزینه زندگی بالاست پذیرا شده و برای جلوگیری از بیکاری در این مکان های جدید مشغول بکار شوند .
شرکت ها و سازمان ها در مناطق صنعتی که هزینه های تولید بالاست ، روش های قرارداد مقاطعه کاری Sub – Contracting را با تولید کنندگان کشورهای در حال توسعه که هزینه تولید پایین است ، منعقد نمایند.
تاثیرات منفی و پی آمدهای روندهای فوق در صنایع با تکنو لوژی پایین (Low – Tech) مانند صنایع فولاد، نساجی ، پارچه بافی و … بیشتر می شود زیرا رقابت میان تولید کنندگان با هزینه پایین شدیدتر و حادتر است .
در صنایع خاصی که می توانند با تاکید روی خلاقیت ، دانش ، یادگیری و مهارت و … وضعیت را تغییر دهند ، آسیب پذیری کارگران دانشی کمتر می شود زیرا این مؤسسات روی کیفیت تولید و محصول ، خدمت به مشتری ، پیشرفت های تکنولوژی و ; متمرکز میشوند.
تغییرات حادث در مکان کار : Work – Place
براون وهاردی (1994 ) پیش بینی می کنند که در سال 2000 مکان های کار جدید در آمریکا چنین خواهد بود.
کار به جای اینکه روی فعالیت های فیزیکی تاکید داشته باشد ، روی دانش تکیه خواهد داشت و حداقل نیمی از کارگران آمریکایی دانشی خواهند بود .
بیش از 90% همه شغلهای آمریکایی تحت تاثیر و بعضی هم جایگزین با سیستم های کامپیوتری هوشمند و سیستمهای کامپیوتری خبره خواهند بود .
بیش از 90% کارگران جدید از اقلیت ها و زنان خواهند بود .
در حدود 80 % کلیه مشاغل ، نیاز به آموزش و تحصیلات دانشگاهی خواهند داشت و 100% مشاغل بصورت فزاینده ای به سطوح بالاتری از مهارت ها نیاز خواهند داشت .
حرکت فراینده ای از مشاغل تولیدی به سوی مشاغل خدماتی صورت خواهد گرفت .
روش مدیریت آتوکریته و مستبدانه منسوخ خواهد شد .
تغییرات حادث برای HRM وIR در اثر جهانی شدن از دیدگاه پروفسور اسکیولا
1-کارگران ماهر و دانشی Knowledge Workers بیشتر متحرک و سیال خواهند شد و مرزها را در می نوردند تا بازار کارها را در سطح جهان تعقیب کنند .
2-مطلب مذکور در بند یک به صورت ضمنی اشاره به این دارد که نیرویابی Recruitment این نوع کارگران از منبع جهانی یا حوضچه های جهانی بیشتر صورت خواهد گرفت تا منابع و حوضچه های داخلی .
3-کارفرمایان و دولتها برای جذب این نوع کارگران ( به عنوان منابع کمیاب ) با هم در رقابت قرار گرفته و باید بسته های پاداشیRemuneration Packages مناسب تری را تدارک ببینند تا موفق به جذب و نگهداری این نوع افراد ماهر باشند.
4-در نیرویابی کارگران جدید از حوضچه های جهانی ، کارفرمایان باید به جای استفاده از رسانه های داخلی و ملی به رسانه های جهانی روی آورند . در نتیجه کارفرمایان برای دسترسی به بازارهای هدف Target Market در جذب کارگران خوب ، استفاده از اینترنت و وب های گسترده جهانی ، موثرتر از نیرویابی از طریق رسانه های سنتی همچون روزنامه ها و یا تابلوهای آگهی شهری خواهد بود . ارتباط برقرار کردن با این کارگران از طریق پست های الکترونیکی بیشتر از هرنوع وسیله دیگری باب خواهد شد .
5- رویه های انتخاب Selection Procedures این نیروها هم با استفاده از تکنولوژی اطلاعات الکترونیکی خواهد بود. آزمون های چهره به چهره و مصاحبه های حضوری به دلیل بعد مسافت و عوامل هزینه زا کمتر به کار خواهد رفت و این انتخابها بوسیله رویه های انتخاب که دستگاههای الکترونیکی واسطه قرار می گیرند ، جایگزین خواهد شد .
دانلود این فایل
کلمات کلیدی :
» نظر