سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی بررسی مشکلات ناشی از روابط زوجین با والدین خود فا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی مشکلات ناشی از روابط زوجین با والدین خود فایل ورد (word) دارای 53 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی مشکلات ناشی از روابط زوجین با والدین خود فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

    
فهرست
چکیده :    3
فصل اول    4
مقدمه :    4
فرضیه های مرتبط با این نظریه:    6
7- تعریف عملیاتی    8
روش شناسی تحقیق    9
فصل دوم    9
5. سوالات و فرضیات تحقیق:    10
براساس جدول فوق .0.28پاسخگویان زیر دیپلم 0.56دیپلم0.16لیسانس بوده اند    12
براساس جدول فوق 2%پاسخگویان کم,22%متوسط,24%زیاد,22%خیلی زیادبا خصوصیات همسرشان اشنا بوده اند    13
براساس جدول فوق 8%خیلی کم8%کم26%متوسط40%زیاد18%خیلی زیادبا خانواده همسرشان رابطه داشته اند    20
نتایج :    40
پیوستها    42
وکیل پایه یک حقوقی خانم خانی    42
پایه یک حقوقی محمود خوش خو    42
علی عباس زاده    43
شماره پرسشنامه:    48
منابع    50
 
 
چکیده :
این پژوهش باهدف بررسی روابط زوجین با والدین خود و تاثیراتی که این روابط بر روابط بین زوجین می گزارد و مشکلاتی که طی آن به وجود می اید در بین زنان و مردان متاهل شهر کاشمر انجام گرفته است
این تحقیق دارای یک پیشینه داخلی ، مقاله و مطالعات اکتشافی است .
نمونه گیری به صورت تصادفی صورت گرفته ، داده ها از طریق پرسشنامه جمع اوری و تحلیل شده است و نتایج آن به این شرح است :
زوجین به دلیل عدم آشنایی با خصوصیات رفتاری همسر خود و همچنین عدم استقلال فکری ، فضای پدر سالارانه و مادر سالارانه خانواده از والدین خود در بروز مشکلات ناشی از آن خط میگیرند و تحت تاثیر والدین خود قرار میگیرند .


فصل اول

مقدمه :
والر در این باب اشاره دارد به گرایش ناآگاهانه ای که در افراد وجود دارد، میل به این باشد که در زندگی زناشویی خویش تصویر دوست داشتنی والدین خود را جستجو می کنند (همان) با این نکته در حقیقت می توان این پرسش را مطرح کرد که آیا فرد در انتخاب همسر خود آزاد است گاه ندانسته انتخاب می کند که همسان والدین خود باشد؟ آیا پدر و مادر علی رغم آزادگذاردن فرزندان خود را در این امر، در واقع نفوذ گاه کاملاً ناآگاهانه ای برایشان اعمال نمی کنند.
جامعه شناسان در تشریح رفتار انسان به وسیله محیط پیرامون برای تبیین حال، به تعمق در گذشته نمی پردازند که این کار روانکاوان است.
ترمان عقیده داردکه مرد خواستار ازدواج با دختری  است که مادرش را در خاطره او زنده می کند پاتریک نیز بر شباهت خصوصیات ظاهر زن با خصایص مادر تکیه می کند.
نتیجه گیری استروس مبنی بر اینکه هر یک از والدین در موضعی قرار می گیرند که از آن بر فرزندان خود تاثیر گذارند، می تواند به ما نشان دهد که در حقیقت بنیان تصویر آرمانی زناشویی در واکنش غریزی فرزند نسبت به مادر یا پدر خویش قرار ندارد بلکه بر اساس این تصویر مبتنی بر رفتارهای عاطفی آنهاست . نظریه همسان همسری به معنای این اصل است که در زندگی به ویژه آن کسانی که با هم ازدواج می کنند که مانند هم هستند به عقیده بسیاری از دانش پژوان شباهات و همسانی از نظر فردی یا اجتماعی، فرهنگی و ... نخست اشخاص را به سمت خود جلب می کند و آنگاه پس از آن که وصلت کردند خوشبختی خانوادگی آنها را تامین می کند (همان) فرضیه هایی که از این نظریه  استخراج می شود:
?    والدین با القاء طرز تفکر خود بر فرزندان خود اعمال نفوذ می کنند.
?    زوجین در زندگی زناشویی تصویر والدین خود را جستجو می کنند.
2-3 نظریه میدانی لوین
بسیاری از شرایط  اجتماعی از جمله شرایط زن و شوهر به شدت وابسته به شرایط زمانی و مکانی می باشد. شرایطی که با دارا بودن عناصر مختلفی می توانند در ابعاد گوناگون بر زندگی زن و شوهر از جمله رضایت و موفقیت در زندگی آنها موثر باشد بررسی اختلافات خانوادگی در قالب شرایط زمانی و مکانی خاص، ایجاب می کند که از نظریه میدانی لوین نیز استفاده شود. (مهدوی، 1375؛ 28).
لوین واژه فیلو (پهنه یا میدان) را از فیزیک برگزیده است و همانند آن رفتار انسانی را تابع عوامل مختلفی و به هم پیوسته می داند وی این عوامل را نیروهای میدان می نامد.
لوین عوامل مذکور را به دو گروه تقسیم می کند خصوصیات شخصی و محیطی بدین ترتیب رفتار هر فرد تابع خصوصیات شخصی او و خصوصیات محیطی است. (همان)
با استفاده از این می توان بسیاری از مسایل جامعه شناختی از جمله اختلافات خانوادگی را مورد تبیین قرار داد لوین معتقد است که به منظور بررسی زندگی زن و شوهر، باید عوامل محیطی و روانی مربوط به شرایط زن و شوهر که شامل انتظارات و خصوصیات همسر نیز می شود مورد تحلیل قرار گیرد (مهدوی،‌ 1375؛ 29).
از نظر لوین شخصیت و محیط مستقل از هم نیستند بلکه ارتباط تنگاتنگی با هم دارند وی ارتباط و وابستگی متقابل عناصر فوق را در مجموع فضای زندگی می نامد (همان)، به این ترتیب نزاع زن و شوهر از دیدگاه این نظریه به قرار زیر است. دیگران مهم ومیزان آگاهی بر رضایت زوجین در نتیجه بر میزان اختلافات خانوادگی موثر است.
فرضیه های مرتبط با این نظریه:
?    زوجین به دلیل عدم شناخت از هم از والدین خود راهنمایی می جویند.
?    فضایی که زوجین در آن رشد کرده اند بر اعتماد به نفس زوجین موثر است.
3-3 نظرات کارشناسان و سایر موارد:
در برخی موارد ممکن است زوجین تحت تاثیر راهنمایی های اشتباه والدین خود قرار گیرند و درگیری هایی را درخانواده ایجاد کنند. در اینجا نیاز است بزرگترها و والدین بین احترام و شان ....

 

منابع
ساروفانی،‌ باقر، درآمدی بر جامعه شناسی خانواده، 1381، نشر سروش.
برناردز جان، درآمدی بر مطالعات خانواده، (1952) ترجمه : قاضیان حسین، تهران، نشر نی، 1384.
اسکافی، مریم، آسیب شناسی ازدواج و انواع مشکلات خانوادگی، 1386، جهاد دانشگاهی مشهد.
باباصفری عباس، مشاوره خانواده و نحوه رفع مشکلات ناشی از دخالت های بیجا،‌نشریه پیوند، شماره 271.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق دریاچه تخت سلیمان فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق دریاچه تخت سلیمان فایل ورد (word) دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق دریاچه تخت سلیمان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق دریاچه تخت سلیمان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق دریاچه تخت سلیمان فایل ورد (word) :

ازدریاچه تخت سلیمان در قرن چهارم میلادی نامبرده شده است. در صومعه« واتوپدی » در« آتوس » دستنویسی حفظ می شودکه در آن از یک افسانه ریشه گرفته از ارمنستان گزارش شده است.«ابودلف» نیز در قرن دهم از این افسانه یاد میکند. بر اساس این افسانه هرمز پادشاه ایران فرستاده ای با روغن مقدس و کندر به بیت اللحم می فرستد. چون پیشگویان و ستاره شناسان با تعبیر وتفسیرستارگان به او خبر تولد بچه ای را می دهند که معجزه می کند و برای تغییر و تحول جهان تصمیماتی اتخاذ مینماید. فرستاده سفرش را با ستارگان تطبیق می دهد و این سفر هفت ماه طول می کشد او بچه ای را در غاری پیدا می کند و آنچه را که پادشاهش هدیه کرده است برای بچه می برد. مریم مادر بچه به منظور تشکرکیسه ای از خاک مقدس پر می کند وبه او می دهد تا آن را با خود به ایران ببرد. هنگامی که فرستاده به نزدیک محل تولد میرسد ضعف بر او غلبه می کند و به ناچار خود را با آخرین نیرو به در یاچه معجزه دهنده می رساند. در آنجا کیسهای را دفن کرده و در می گذرد. درباره دریاچه گفته میشودکه هر هزار سال یک بارباید باکره ای در آن استحمام کند وبا قدرت زرتشت پسری به دنیا آورد که موبد موبدان شود. هرمز سه سال در انتظار فرستادن مفقودش می ماند، سپس کسانی را برای گرفتن خبراعزام می کند یکی از آنان کنار دریاچه مقدس میرسد و کیسه کوچکی را می بیند که به شکلی مرموزاز زیر زمین می درخشد. روز بعد بقایای جسد فرستاده را می یابد وتمام موضوع را به پادشاهش گزارش می نماید. شاه پس از اطلاع از این واقعه، دراین محل آتشکده بزرگی بنا می کند.
در قرن دهم میلادی دریاچه مرکز یک شهر می شود. در این گزارش همچنین ذکر شده است که در یاچه عمقی غیر قابل اندازه گیری دارد و هرگز خشک نمی شود.
البته روشن به نظر نمی رسد که در یاچه روی تخت سلیمان همان در یاچه ای باشد که در گزارش های ارمنی « هفت آسیاب » را به کار می انداخته است. این گزارش ها مربوط به قرن هشتم میلادی هستند و محل دریاچه را دقیقا توصیف نمی کنند.
حمداله مستوفی در قرن چهاردهم میلادی می نویسد که دریاچه روی تپه به اندازه ارتفاع تپه عمق دارد. آبش هرگز سر ریز نمی کند و با وجود اینکه هفت آسیاب رابه کار میاندازد هرگز کم نمی شود.
در قرن نوزدهم میلادی « سر روبرت کرپورتر » ، «اچ . سی . راولینسون » و « هتوم شیندلر » توصیفاتی در مورد این دریاچه عرضه داشتند. « کارل ریتر » نیز در سال 1840 آن را برکه کوچک بیضی شکلی توصیف می کند که به گفته اهالی محلی عمقش نا معلوم است.
رنگ آب دریاچه را مانند قرن دهم میلادی، سبز زبرجد و بسیار زلال توصیف می کنند. « ریتر » از یک کانال کوچک به عرض و عمق پا در سمت شرق صحبت می کند که مثل آبشار از روی دیواره تپه مرتفع به کف دره فرو می ریزد. « کلنل مونتیت » عمق دریاچه را با شاغول تا حد 400 پا اندازه گیری کرد و به کف دریاچه دست نیافت. اهالی محلی در قرن نوزدهم اطمینان دارند که لبه دریاچه سال به سال بلندتر می شود. از یک منبع گاز که آب این دریاچه را بالا می فرستد ، صحبت می کند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی تلاشهای انجام گرفته به منظور بهینهسا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی تلاشهای انجام گرفته به منظور بهینهسازی مهندسی ارزش با اسـتفاده از مدیریت کیفیت فراگیر فایل ورد (word) دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی تلاشهای انجام گرفته به منظور بهینهسازی مهندسی ارزش با اسـتفاده از مدیریت کیفیت فراگیر فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی تلاشهای انجام گرفته به منظور بهینهسازی مهندسی ارزش با اسـتفاده از مدیریت کیفیت فراگیر فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی تلاشهای انجام گرفته به منظور بهینهسازی مهندسی ارزش با اسـتفاده از مدیریت کیفیت فراگیر فایل ورد (word) :

چکیده

مهندسی ارزش امروزه به عنوان تکنیکی بسیار موثر برای شناسایی هزینههای غیره ضروری و ارزشـهای پنهـان در تمـامی بخـشهای صنعتی و خدماتی مورد استفاده قرار گرفته و حتی دولتها نیز در خصوص فراگیر نمودن آن اقداماتی را نیـز بعمـل آوردهانـد. از ایـن رو ارزش پژوهان همواره بدنبال رفعبالا نارساییها و بردن کارایی آن از طریق تافیق و یا بکارگیری دستاوردهای سایر تکنیکها بودهاند. نتیجه مستقیم این مطالعات به پیدایش مدلهای جدیدی از مهندسی ارزش منتج شدهاست. با توجه به این مهم ، در این مقاله ضـمن مـروری بـر مهندسـی ارزش و مفاهیم مدیریت کیفیت ، به بررسی تحقیقات بعمل آمده در خصوص تلفیق مهندسی ارزش با تکنیکهای وابسته به مدیریت کیفیـت پرداخته و در انتها پیشنهادات مولفان برای بکارگیری جنبههای مثبت این تکنیکها در مهندسی ارزش ارائه شدهاست.

مقدمه:

برای حل مشکلات بی شمار رو در روی صنایع مختلف روشها ، تکنیکها و تئوری های بیشماری توسط افراد مختلف ارائه شده است. در این میان اختراع مایلز)1پدر مهندسی ارزش) یعنی مهندسی ارزش با عمری بیش از 50 سال هنوز در مجامع علمی جایگاه خود را حفظ کـرده و روز به روز به کاربران و محققان آن افزوده می شود. مهندسی ارزش در صنعت ساخت نیز بعنوان یک تکنیـک کارآمـد بـه منظـور بـرآورده ساختن اهداف پروژه با حداقل هزینه و حفظ کیفیت ، جایگاه مناسب تری نسبت به سایر تکنیک های بهبود کارآیی در پروژه هـای سـاخت در تمامی کشورهای متمدن و در حال توسعه پیدا کرده است و همانطور که گفته شد ، به لحاظ انعطاف پذیری و وجود پتانسیل های توسـعه و بهبود در این تکنیک در حال حاضر نیز تحقیقات بیشماری به منظور افزایش کارآیی آن در حـال انجـام یـا آزمـایش مـی باشـد و فـضای بیکرانی نیز برای تحقیق و مطالعه بر روی سایر جنبه های آن وجود دارد. مدیریت کیفیت فراگیر و تکنیکها و مفاهیم مرتبط بـا آن از جملـه راهکارهایی است که مورد توجه محققین بسیاری قرار گرفته و محور اصلی این تحقیق بشمار می رود.

در این مقاله ضمن مروری بر تکنیک های مهندسی ارزش و مدیریت کیفیت فراگیر بعنوان محورهای اصلی تحقیق ، بـه بررسـی تحقیقـات بعمل آمده توسط سایر محققان در راستای بهینه سازی مهندسی ارزش با استفاده از مدیریت کیفیـت فراگیـر و تکنیکهـای زیـر مجموعـه و مرتبط با آن پرداخته و در نهایت به بررسی راهکارهای بهینه سازی و ارتقاء کارایی این تکنیک خواهیم پرداخت.

آشنایی با مهندسی ارزش

ذ-ک-تعریف مهندسی ارزش:

انجمن بینالمللی مهندسان ارزشSAVE) 2 بینالملل) اینگونه مهندسی ارزش را تعریف کرده است: “مهندسی ارزش عبارتند از بکارگیری سیستماتیک روشهای مشخص و خلاقانه و بر پایه کار تیمی که هدف از آن شناسایی و حذف هزینههای غیر ضروری و افـزایش کیفیـت و کارایی یک محصول یا خدمت در طول عمر آن میباشد” . [11]

ذ-ذ-اهداف و ویژگیهای مهندسی ارزش

هدف اصلی مهندسی ارزش حصول کارکردی هم ارز ، با هزینههای کمتر بدون کمترین میزان از کاهش در کیفیت ، رضایت ، عمر ، اعتبـار ، وابستگی ، جذابیت یا به عبارت واضحتر ارزشی که مشتری در آینده خواستار آن میشود ، است.

سایر اهداف مهندسی ارزش را میتوان به صورت زیر بیان کرد:
-1استفاده بهتر از منابع مالی. -2کاهش هزینههای اجرای پروژهها. -3شناسایی آندسته از عملیات اجرایی کهاحیانـاً over design
طراحی شده باشد. -4توجه به حفظ کارکردهای اصلی در فعالیتهای کمی و کیفی. -5 بکاهش هزینههای دوره هرهبرداری (این موضـوع

1 LAWRENCE D. MILES
2 SOCIETY OF AMERICAN VALUE ENGINEERING

بسیار حائز اهیمت بوده و در توان رقابت پذیری صنایع تأثیر عمده دارد). -6کمـک بـه موجـه شـدن اجـرای برخـی از پـروژههـا. -7
جلوگیری از اتلاف منابع برگشت ناپذیر مثل انرژی. -8 کاهش قیمت تمام شده فعالیتهای صنعتی در بازار رقابتی امروز. [1]
یکی از مهمترین ویژگیهای این روش ، توجه و تمرکز بر کارکردهای اصلی و بکارگیری روشهای خلاقانه از طریـق هـم اندیـشی گروهـی برای ارتقاء کارکردها و پرهیز از کارکردهای نامطلوب میباشد.

ذ-ل-برنامه کار3 مهندسی ارزش:(شکلک)

در این مقاله برای مطالعه فرآیند اجرای مهندسی ارزش ، متدولورژی که بوسیله SAVE بیان شده است ، دنبال خواهد شد. این متدولوژی
شامل سه فاز اصلی میباشد: [12]
-1 مرحله پیش مطالعه -2 مرحله مطالعه -3 مرحله فرامطالعه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله فناوری نانو و نقش آن در کاهش آلودگی هوای ش

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله فناوری نانو و نقش آن در کاهش آلودگی هوای شهر اهواز فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله فناوری نانو و نقش آن در کاهش آلودگی هوای شهر اهواز فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله فناوری نانو و نقش آن در کاهش آلودگی هوای شهر اهواز فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله فناوری نانو و نقش آن در کاهش آلودگی هوای شهر اهواز فایل ورد (word) :

چکیده
با توجه به رشد روز افزون جمعیت بشر و افزایش آلودگی هوای ناشی از صنایع و وسایل نقلیه موتوری، نیاز به پاکسازی و نیز پیشگیری از آلودگی هوا بیش از گذشته احساس می شود. کلانشهر اهواز با داشتن صنایع مختلف و وسیع سهم عمده ای در افزایش آلودگی هـوا دارد. علاوه بر این وقوع پدیده گرد و غبار در چند سال اخیر وضعیت کمیت و کیفیت هوا در این شهر را چندین بار به خارج از حـد اسـتاندارد رسانده است. فناوری نانو عرصه اقتصادی و علمی نسبتا جدیدی است که تأثیرات اساسی روی اقتصاد، جامعه و محـیط زیسـت دارد. ایـن فناوری در علوم مهندسی محیط زیست و ساخت تجهیزات محافظ محیط زیست در مقابل انواع آلودگی های زیست محیطـی(آب، خـاک، هوا و صوت) بسیار کاربرد دارد. استفاده از این فناوری باعث صرفه جویی در مصرف، هزینه، انرژی، حفاظت از منابع محیط زیسـت، پـیش گیری و رفع آلودگی های زیست محیطی و در نهایت دستیابی به توسعه پایدار می شود. در این مقاله ابتدا منابع عمده آلاینده هوای شهر اهواز ذکر شده و سپس به معرفی آئروژل ها، سوخت های کاتالیزوری، نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم و کاربردهای مختلـف فنـاوری نـانو و پتانسیل بالای این فناوری جهت کاهش آلودگی هوای شهر اهواز پرداخته شده است.

واژه های کلیدی : فناوری نانو، کاهش آلودگی هوای شهر اهواز، آئروژل ها، سوخت های کاتالیزوری، نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم

-1 مقدمه
آلودگی هوا که ارمغان پیشرفت تکنولوژی و توسعه صنعتی انسانهاست در قالب گرمایش جهانی، باران اسیدی و تغییر اقلیم، به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات زیست محیطی، یک معضل ملی و جهانی بوده و تهدیدی جدی علیه سلامت انسان هـا و محـیط زیسـت مـی باشد. مونوکسیدکربن، دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، هیدروکربورها و ذرات معلق آلاینده هایی هسـتند کـه وجـود آنهـا در هـوا بیشترین تأثیر را بر روی سلامت انسان ها گذاشته و موجب بروز انواع بیماری ها می گردند. آلودگی هوا چهارمین عامل مـرگ و میـر در جهان است .[14] آلودگی هوا یک معضل اجتماعی است که از فعالیت های انسانی ایجاد می شود و اثرات مضری بـر سـلامت جسـمی و روانی افراد می گذارد. در ایران میزان انتشار آلاینده های هوا در بسیاری از شهرها از جمله تهران، مشهد، اصـفهان، اراک، اهـواز، شـیراز و تبریز به میزان بالایی از خطر رسیده است. در بین بخش های مختلف آلوده کننده هوا در ایران، بخش حمل و نقـل و صـنعت بـه ترتیـب مهمترین بخش های آلوده کننده هوا هستند .[8]

شهر اهوازتقریباً در محاصره کامل مراکز صنعتی آلوده کننده و پائین دست یک منطقه بزرگ کشـاورزی قـرار گرفتـه اسـت. وجـود کارخانجات مختلف صنعتی اعم از صنایع گاز، فولاد، شیمیایی و لوله سازی و بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک و از همه مهمتر حجم فوق العاده زیاد دوده های حاصل از سوخت گاز مشتعل در اطراف شهر، شرایط نامساعدی را برای هوای مناطق شهری که خود نیـز بـه لحـاظ طبیعی از شرایط آب و هوای نامطلوب برخوردار می باشند پدید آورده است. خشک شدن مرداب ها و تالاب های جنوب غربی کشور ایران و جنوب شرقی کشور عراق، کاهش شدید پوشش گیاهی، تخریب خاک های سطحی منطقه با ماشین آلات سـنگین نظـامی، قطـع اکثـر درختان خصوصا نخیلات منطقه در دوره جنگ تحمیلی، دوره گرمای بسیار طولانی و نبود ارتفاعات طبیعی در مناطق فوق از عوامل مهـم در ایجاد پدیده ی گرد و غبار در اهواز می باشند .[12]

امروزه روش های علمی مختلفی در جهت کاهش یا حذف آلاینده های هوا در سراسر دنیا توسط متخصصان پیشنهاد و مورد ا ستفاده قرار گرفته اند که هر کدام مبتنی بر اصول خاصی بوده و نتایج متفاوتی را ارائه می نمایند . یکی از این روشـها اسـتفاده از فـن آوری نـانو است .[4] فناوری نانو در بین فنون پا به عرصه گذ اشته در جهان با ارائه یک رویکـرد جدیـد در توسـعه علـوم و فنـون مختلـف یکـی از امیدبخش ترین فناوریهای قرن حاضر لقب گرفته است که علاوه بر تعامل با محیط زیست، ابزار مؤثری در جهـت رفـع و کـاهش آلاینـده های به جا مانده در محیط که بر اثر فعالیت سایر تکنولوژی ها بوجود آمده اند نیز می باشد .[9]

نفوذ دانش فناوری نانو در بخش های مختلف زندگی بشری به سرعت در حال افزایش اسـت. از فنـاوری اطلاعـات گرفتـه تـا صـنایع دفاعی و تکنولوژی هوا-فضا، حتی تا مهندسی ژنتیک و زیست شناسی مولکولی این نفوذ گسترش یافته است. کلمه نانو به معنـای انـدازه ای برابر یک میلیاردم یک متر می باشد که فاصله ای به اندازه 10 اتم است. اگر بخواهیم مقایسه ای انجام دهیم اندازه قطر یک تار مـوی انسان 150000 نانومتر می باشد. طراحی و تولید موادی که اندازه ای کمتر از 100 نانومتر دارنـد و همچنـین بررسـی خـواص و کـاربرد سیستم های مینیاتوری که از این مواد ساخته می شوند در حوزه فناوری نانو می باشند. همه فعالیت هـا و تحقیقـات علمـی کـه در ایـن حوزه انجام می شوند نیز مربوط به فناوری نانو می باشد .[2] در این مقاله سعی شده کاربردهای مختلف نانوتکنولوژی، نقـش و پتانسـیل بالای این فناوری جدید و نوظهور به منظور کاهش آلودگی هوا شهر اهواز و در جهت ساختن آینده ای مطلوب تر و اقتصادی پویاتر مـورد بررسی قرار گیرد.

.2 منابع آلوده کننده هوا در شهر اهواز

-1-2 صنایع ومعادن:

وجود کارخانجات بزرگ صنعتی، تاسیسات اداری و صنعتی شرکت مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران، اهواز را به یکی از مهم ترین مراکز صنعتی ایران تبدیل کرده است. شهر اهواز به عنوان یکی از هفت شهر کلان کشور دارای مشکلات متعدد آلودگی هوا ناشی از صنایع می باشد به طوری که تعداد قابل توجهی از مهمترین و بزرگترین صنایع تولیدی شامل 80 درصد از صنایع سنگین کشور در این استان وجود دارد که بیش از 20 درصد از صنایع بزرگ و کوچک در محدوده ی شهر اهواز مستقر می باشد. که بلطبع آلودگی خروجی از این صنایع بسیار زیاد می باشد .[12]

-2-2 وسایل نقلیه موتوری:

افزایش چشمگیر تعداد خودروها و محدودیت ظرفیت شبکه و معابر باعث ایجاد ترافیک سنگین به خصوص در بعضی از ساعات شبانه روز در نقاط خاصی از شهر اهواز شده است. مونواکسید کربن، هیدروکربن ها، اکسیدهای نیتروژن، ازن و سرب که ناشی از تردد ماشین ها می باشند آلاینده های اصلی هوا در این شهر را تشکیل می دهند .[12]

-3-2 منابع آلاینده خانگی و تجاری
از منابع دیگر آلوده کننده هوا در شهر اهواز می توان به وسایل تولید گرمای خانگی و تجاری مانند بخاری و سوزاندن زباله ها اشاره کرد به جز گازها، بو نیز می تواند باعث آلودگی هوا شود .[12]

-4-2 منابع کشاورزی
آتش زدن مزارع نیشکر در شمال و جنوب شهر اهواز از جمله مهمترین منابع آلاینده کشاورزی در این شهر می باشند .[12]

-5-2 گردوغبار:
گرد و غبار ناشی از بادهای گرم صحرای عربستان و جنوب عراق از عوامل طبیعی آلودگی هوا در استان می باشد. عوامل متعددی در بوجود آمدن پدیده ریزگردها در استان خوزستان دخالت دارد که از جمله آن می توان به خشک شدن مرداب ها و تالاب های جنوب غربی کشور ایران و جنوب شرقی کشور عراق، کاهش شدید پوشش گیاهی، تخریب خا کهای سطحی منطقه با ماشین آلات سنگین نظامی، قطع اکثر درختانخصوصاً نخیلات منطقه در دوره جنگ تحمیلی، دوره گرمای بسیار طولانی و نبود ارتفاعات طبیعی در مناطق فوق الذکر اشاره نمود. فعالیت سد سازی در کشورهای ترکیه، اردن و سوریه، کاهش محسوس دبی آب رودخانه های دجله و فرات و تغییر مسیر این رودخانه ها نیز از دیگر عوامل مهم مربوط به تشدید پدیده ذرات معلق در منطقه است. میزان گردوغبار دراهواز درفصل بهار بیشترین مقدار و غلظت را دارد .[12]

.3 کاربردهای مختلف فناوری نانو در کاهش آلودگی هوا

-1-3 آئروژل ها :
این ماده که غالبا با عنوان دود یخ زده از آن یاد می شود، سبکترین ماده ساخت بشر است. وزن آن دو برابر وزن هوا، و از مخلوط هوا 90- 99/5) درصد) و سیلیکا تشکیل شده است. در فرآیند ساخت آن، حفره های بسیار ریزی به اندازه 5-150 نانومتر در درون ساختار ماده شکل گرفته و باعث می شود تا این ماده به عایقی مناسب 2-8) بار بهتر از عایق های فایبرگلاس یا فوم های پلیمری) تبدیل شود .[7] آئروژل ها کمترین مقدار هدایت گرمائی را نسبت به دیگر عایقها دارند، آتشگیر نبودن و شفاف بودن از دیگر مزایای آنها است .[5] آنها همچنین جایگزینی مناسب برای شیشه در کاربردهای معماری مانند پنجره های سقفی و پوشش بام ها هستند. عایق کاری خطوط انتقال گاز طبیعی مایع، از کاربردهای دیگر آئروژل ها است. در این روش به دلیل عایق کاری، انرژی کمتری برای مایع نگه داشتن گاز صرف می شود، با این کار می توان حجم گاز بیشتری را حمل کرد .[7] این عایقها در سیستم های گرمایش و سرمایش، باتری های با کاربرد دمای بالا، عایق لوله ها، مخازن تحت گرما و سرما، لوله اگزوز ماشین، به عنوان پوشش جاذب انرژی خورشید در سلول های خورشیدی جهت ذخیره سازی انرژی و; می توانند به کار برده شوند .[5] بدیهی است که کاهش مصرف انرژی بواسطه این عایق ها، حجم تولید گازهای گلخانه ای را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تاریخچه ظهور ایدز فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تاریخچه ظهور ایدز فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تاریخچه ظهور ایدز فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تاریخچه ظهور ایدز فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تاریخچه ظهور ایدز فایل ورد (word) :

در 1981، 8 مورد وخیم ابتلا به بیماری سارکوم کاپوسی (KAPOSI’S SARCOMA) که نوعی سرطان بدخیم عروقی است، در میان مردان همجنس‌ گرای نیویورک گزارش شد. این نوع سرطان نادر است و معمولا ً سالمندان را گرفتار می‌ کند. همزمان با این رویداد، شمار مبتلایان به ‌نوعی عفونت نادر ریوی نیز در نیویورک و کالیفرنیا افزایش یافت. مسئولان بهداشت و درمان آمریکا در آن زمان علت شیوع ناگهانی این دو بیماری را نمی‌ دانستند؛ اما امروزه این دو واقعه پزشکی مصادف با تولد بیماری ایدز در زندگی بشری در نظر گرفته می ‌شود. طی یک سال، این بیماری ناشناخته گسترش یافت و در 1982، AIDS (ACQUIRED IMMUNE DEFICIENCY SYNDROME) به ‌معنی «سندروم نقص ایمنی اکتسابی» نام گرفت. رفته‌رفته، این بیماری نه تنها همجنس‌گرایان، بلکه گروه‌های مختلفی از مردم را مبتلا کرد. بیماران هموفیلی و معتادان گروه‌های بعدی بودند.

در این سال‌ها، بیماری جدیدی در فقیرترین قاره جهان به معضلی جدی تبدیل شد. این بیماری را آفریقایی‌ها در زبان بومی اسلیم (SLIM) به‌ معنی مرگ در نتیجه تحلیل تدریجی بدن می‌ نامیدند، به دنبال تحقیقات بیشتر مشخص شد که این بیماری همان ایدز است .در 1984، تلاش دانشمندان و محققان برای کشف علت بیماری کشنده ایدز به نتیجه رسید. گروهی تحقیقاتی به سرپرستی رابرت گالو ادعا کرد که عامل این بیماری را شناسایی کرده‌ است. البته این گفته به‌ شدت با اعتراض محققان فرانسوی که ماه‌ها قبل ویروس HIV را شناسایی کرده بودند رو به‌ رو شد.

براساس آخرین تحقیقات بر روی ویژگی‌های ژنتیکی ویروس HIV، این ویروس از ترکیب دو ویروس مختلف در شامپانزه به ‌وجود آمده است. ویروس HIV از دیدگاه علم ویروس ‌شناسی به گروهی از ویروس‌ها تعلق دارد که در میمون‌ها بیماری‌زا هستند. یافته ژنتیکی مذکور این نظریه را که ایدز طی یک قرن گذشته در جنگل‌های غرب آفریقا ظهور کرده است، تأیید می‌ کند. به اعتقاد دانشمندان، انسان برای اولین بار در نیمه اول قرن گذشته در نتیجه شکار و تغذیه گوشت شامپانزه، سنتی که هنوز در آفریقا ادامه دارد، به این ویروس آلوده شده است. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که انتقال ویروس بیش از یک بار اتفاق افتاده است، زیرا انواع متفاوتی از این ویروس باعث بروز بیماری ایدز در انسان می ‌شود.

جالب آنکه هرچند نخستین مورد ابتلا به ایدز در 1981در آمریکا گزارش شده ، شواهد نشان می‌دهد که اولین قربانی ایدز در این کشور یک جوان سیاه ‌پوست بوده که در 1969درگذشته است.

در توجیه کشف همزمان این بیماری در دو نقطه جغرافیایی گفته می ‌شود که افزایش تعداد سفرهای بین‌المللی پس از دهه 1960، به گسترش ویروس HIV در نقاط مختلف جهان کمک کرده است.

ادوارد هوپر، خبرنگار انگلیسی، در کتاب خود با عنوان رودخانه نظریه جالبی را درباره نحوه انتقال این ویروس از شامپانزه به انسان مطرح کرده است. به ادعای هوپر، در اواخر دهه 1950، برای تولید نخستین نمونه‌های واکسن خوراکی فلج اطفال، 400 شامپانزه شکار شده‌اند و استفاده از کلیه شامپانزه‌های آلوده به ویروس HIV برای تولید واکسن، ویروس را به دست‌کم یک میلیون نفر از اهالی کنگو، روندا و بوروندی منتقل کرده است. براساس شواهد موجود، محل‌های 28پروژه تولید واکسن با مکان‌هایی که اولین موارد آلودگی به ویروس HIV ثبت ‌شده همپوشانی داشته است.

راه های انتقال و تشخیص ایدز

ایدز یا AIDS مخفف کلمه “ACQUIRED IMMUNE DEFICIENCY SYNDROME” به معنای “سندرم نقص اکتسابی ایمنی” است. ایدز در اثر اختلال عملکرد ایمنی سلولی و هومورال رخ می‌دهد و به دنبال آن بیمار درمقابل انواع عفونت‌ها و سرطان‌ها 3115 بی‌‌دفاع شده و در نهایت منجر به مرگ فرد می‌شود. انسان‌های مبتلا حتی در مقابل بیماری‌ها و عفونت‌های بسیار سبک هم نمی‌توانند مقاومت کنند.

 

ایدز در آغاز در بین مردان هم‌جنس باز فعال از نظر جنسی و افراد معتاد به داروهای وریدی در ایالات متحده شناسایی شد و تا سال 1985مردان هم‌جنس باز، عامل انتقال سه چهارم موارد ایدز بودند. در ایران اولین مورد ایدز، در یک کودک 6 ساله در سال 1366 مشاهده شد. وی از فرآورده‌های خونی وارداتی به کشور استفاده می‌کرد و از آن زمان به بعد انجام آزمایش خون برای استفاده کنندگان از فرآورده‌های خونی اجباری شد.

 

عامل بیماری ایدز، ویروسی از خانواده رترو ویروس‌ها به نام ویروس نقص ایمنی انسان (HIV) HUMAN IMMUNODEFICIENCY VIRUS است و هنوز واکسن یا درمان موثری برای آن وجود ندارد.

راه‌های انتقال ویروس ایدز

1- از راه خون و فرآورده‌های خونی آلوده: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که بسیاری از فرآورده‌های خونی از جمله پلاسما، گلبول قرمز متراکم، فاکتور انعقادی، خون کامل و پلاکت می‌توانند باعث آلودگی شوند و آلبومین و گاماگلوبولین خطر آلودگی ندارد.

2- پیوند نسج آلوده

3- استفاده مجدد از سرنگ و سرسوزن‌های استفاده شده: این عامل انتقال به‌خصوص در معتادان تزریقی، عامل مهم انتشار بیماری است.

4- استفاده از لوازم پزشکی و دندان‌پزشکی استریل نشده و آلوده

5- استفاده از ابزار مشترک جهت خال‌کوبی، ختنه، سوراخ کردن گوش، حجامت و ;

6- استفاده از تیغ سلمانی مشترک

7- تماس جنسی دو فردی که یکی از آن‌ها آلوده به ویروس باشد. توجه داشته باشید که سن، جنس، نژاد و رنگ تأثیری در انتقال بیماری ندارد.

برخلاف جداسازی ویروس ایدز از بسیاری از ترشحات بدن مانند خون، ترشحات جنسی مردان و زنان، بزاق، ادرار، اشک، عرق، شیرمادر و مایع مغزی نخاعی و ; ، سرایت در اثر تماس با همه آن‌ها صورت نمی‌گیرد و فقط خون، ترشحات جنسی و شیرمادر، عامل انتقال هستند.
8- انتقال از مادر به کودک: احتمال انتقال بیماری قبل از زایمان، در حین زایمان و پس از زایمان از مادر آلوده به فرزند وجود دارد. البته انتقال در حین بارداری و وضع حمل از زمان بعد از زایمان بیشتر است. حدود 45- 20 درصد مادرانی که آلوده هستند، عفونت را به فرزندان خود منتقل می‌کنند. هم‌ چنین ثابت شده است، که شیر مادران آلوده می‌تواند سبب انتقال ویروس از مادر به فرزند باشد.

 

امروزه در اکثر کشورهای دنیا خون و فرآورده‌های خونی را از نظر آلودگی به ویروس ایدز، مورد بررسی قرار می‌دهند. متأسفانه در کشور ما انتقال بیماری در میان استفاده کنندگان از سرنگ‌های مشترک (معتادان تزریقی) میزان قابل توجهی از انتقال در سال‌های اخیر را به خود اختصاص داده است.

برخلاف جداسازی ویروس ایدز از بسیاری از ترشحات بدن مانند خون، ترشحات جنسی مردان و زنان، بزاق، ادرار، اشک، عرق، شیرمادر و مایع مغزی نخاعی و ; ، سرایت در اثر تماس با همه آن‌ها صورت نمی‌گیرد و فقط خون، ترشحات جنسی و شیرمادر، عامل انتقال هستند. بنابراین ویروس ایدز از راه تماس‌های عادی مانند کار کردن با هم، صحبت کردن، هم سفر شدن، غذا خوردن، هم‌چنین از راه استخر، توالت، حمام، دست دادن، بغل کردن، بوسیدن، استفاده از ظروف غذاخوری مشترک، عطسه، سرفه، گوشی تلفن و ; قابل انتقال نیست.

سیر بیماری، علایم و تظاهرات بیماری:
از زمان ورود عامل بیماری به بدن تا شروع علایم بیماری، مدت زمانی طول می‌کشد که به این مدت، دوره نهفتگی یا کمون یا بدون علامت گویند. این دوره به طور دقیق مشخص نیست، ولی فاصله ی زمان بین شروع عفونت تا ظهور بیماری از 6ماه تا 5 سال و حتی 10 سال می‌تواند باشد. دوره کمون طولانی از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا ممکن است ویروس در طی این مدت به جامعه راه یافته و علایم بالینی وقتی شناخته و ظاهر شود که ویروس میزان وسیعی از جامعه را آلوده کرده باشد، زیرا در طی دوره کمون افراد آلوده از نظر ظاهری به هیچ وجه قابل تشخیص نیستند، ولی می‌توانند بیماری را انتقال دهند.

 

از زمان ورود عامل بیماری به بدن تا شروع علایم بیماری، مدت زمانی طول می‌کشد که به این مدت، دوره نهفتگی یا کمون یا بدون علامت گویند. این دوره به طور دقیق مشخص نیست، ولی فاصله ی زمان بین شروع عفونت تا ظهور بیماری از 6ماه تا 5 سال و حتی 10 سال می‌تواند باشد.
بیماری در 4 مرحله تظاهر پیدا می‌کند، که البته همه آن‌ها به‌طور الزامی در افراد آلوده مشاهده نمی‌شود.

1- مرحله حاد عفونت که یک هفته بعد از آلودگی ایجاد می‌شود و حدود 12- 6 هفته یا بیشتر طول می‌کشد. فرد آلوده، علایم عمومی مثل تب، سردرد، بی‌اشتهایی، درد مفاصل، بزرگ شدن غدد لنفاوی، گلودرد و ; دارد که اغلب در این مرحله بیماری تشخیص داده نمی‌شود. این علایم 2- 1 هفته بعد از بین می‌روند. این علایم به طور کامل مشابه بیماری‌های عفونی مثل سرماخوردگی و ; بوده و به همین علت تشخیص بیماری در این مرحله به ندرت امکان‌پذیر است.

2- مرحله بدون علامت

3- مرحله عمومی پیش رونده

4- کمپلکس ایدز: عوارض مشخص این دوره که آخرین مرحله بیماری است شامل تب بیشتر از یک ماه، اسهال، کاهش وزن به میزان ده درصد، بی‌حالی، تعریق شبانه، خستگی و ; است. در نهایت به دلیل نقص کامل سیستم ایمنی، شخص مستعد ابتلا به انواع عفونت‌ها، سرطان‌ها و; می‌شود.

راه‌های تشخیص بیماری ایدز:
آزمایش‌های تشخیصی نباید فقط در کسانی که در معرض بیشتر خطر هستند، مثل معتادان تزریقی، بیماران هموفیلی، دریافت کنندگان خون، همسر و فرزندان فرد آلوده به HIV، هم‌جنس بازان، افراد بی‌بند وبار جنسی، کارکنان موسسات بهداشتی- درمانی و پرنسل آزمایشگاه‌ها انجام شود، بلکه بهتر است در افراد مختلف انجام شود تا اطمینان کافی از سلامت حاصل شود. آزمایش باید در محیطی محرمانه و سازگار با قوانین اجتماع انجام پذیرد. مشاوره قبل و بعد از آزمایش نیز باید انجام شود تا اطمینان افراد به اهمیت و عواقب نتایج تست بیشتر شود.

 

تشخیص عفونت با کشف آنتی‌بادی سرمی بر علیه عامل ایجادکننده بیماری (HIV) به‌ وسیله روش ELISA انجام می‌شود. این روش در کشف آنتی بادی HIV بسیار حساس است، اما افرادی که به تازگی آلوده شده‌اند،ممکن است آنتی‌بادی منفی باشند، به عبارتی امکان دارد تست در اوایل بیماری با وجود حساسیت بالا به خطا، منفی گزارش داده شود. در افرادی که مشکوک به آلودگی بوده ولی جواب آزمایش آن‌ها منفی است، باید آزمایش مجدد در هفته 6، ماه 3 و ماه 6 انجام شود. آزمایش‌های ELISAکه به خطا، مثبت گزارش شوند (بدون وجود آلودگی با HIV) بسیار نادر است و در صورت رخ دادن، در مبتلایان به اختلالات خود ایمنی ممکن است دیده شود.

 

در شیرخوارانی که از مادران آلوده به عفونت HIV به دنیا آمده‌اند و مادران آن‌ها درمان ضد‌ ویروسی دریافت نکرده‌اند، 20 تا 30 درصد احتمال ابتلا به عفونت وجود دارد. اما باید توجه داشت که در تمام این کودکان به علت وجود آنتی‌بادی ضد ویروس مادری در گردش خون، تست ELISA مثبت خواهد بود. آنتی‌بادی‌های مادری در 6 ماهگی ناپدید می‌شوند و مثبت بودن تست ELISA بعد از 6 ماهگی، موید آلودگی شیرخوار است.

برای تشخیص زود هنگام عفونت می‌توان از روش‌های حساس بررسی RNA ویروس در پلاسما یا روش کشف آنتی‌ژن HIV P24(PCR) در گردش خون استفاده کرد.

افزایش اشتها در مبتلایان به ایدز

از آنجایى که در مبتلایان به ایدز، اختلال در حس چشایى وجود دارد ، منجر به کاهش اشتها و در نتیجه لاغرى مفرط در آنها مى شود. بنابراین برای بهبود وضعیت اشتها ،در زیر به برخى مواد غذایى اشتها آور اشاره مى کنیم:

هویج :دم کرده تخم هویج، به مقدار یک قاشق قهوه خورى تخم هویج براى یک فنجان آب جوش مقوى، مدر و اشتها آور است و عوارض پوستى را هم کاهش مى دهد. آب هویج خام نیز بسیار مفید است. آب هویج علاوه بر این که از منابع بسیار عالى ویتامینA در بدن است، اشتها آور هم هست.

شلغم پخته:
شلغمداراى فسفر است و برای مغز و اعصاب مفید می باشد . اشتها آور نیز است.
ترب :
اشتها آور است و داراى ویتامین هاىA , B , C, و فسفر است. یک باور قدیمى در این زمینه وجود دارد که زهر عقرب در بدن کسى که ترب خورده باشد، موثر نیست.

روغن زیتون :
:مصرف روغن زیتون همراه با غذا اشتها آور بوده و به دلیل اسید هاى چرب مفیدى که درآن است بسیار توصیه مى شود چنانچه بهترین روغن براى آشپزى همین روغن زیتون است.
زنجبیل :
این ماده غذایى علاوه بر درمان دارویى از دیر باز به عنوان یکى از بهترین طعم دهنده ها به خصوص در آسیاى شرقى استفاده می شد.
از دیگر سبزیجات و مواد غذایى مفید براى این بیماران مى توان به موارد زیر اشاره کرد.

قارچ: انواع قارچ هاى خوراکى به دلیل پروتئین هاى موجود در آنها بسیار مفید می باشند. همچنین عصاره نوعى قارچ به نام قارچ شى یتیک (shiitake) بسیار مفید است. در آزمایشى که در کشور ژاپن به عمل آمده بود مشخص شد که عصاره این قارچ ضد ویروس ایدز است و اثر داروى معروف ضد ایدز به نامT-Z-A را بیشتر مى کند.

سیر: امروزه سیر به عنوان اولین گیاه دارویی در بین گیاهان است و این به دلیل وجود ماده اى به نام الیلین در سیر است. این ماده حاوى گوگرد، سیلیس و ید است که بدن را از خیلى از بیمارى ها محفوظ نگه مى دارد و توان بدنى را افزایش مى دهد. البته مصرف آن به کسانى که دارای عارضه هاى پوستى یا مشکلات گوارشى شدید بوده و یا قرص آسپیرین مصرف مى کنند، توصیه نمى شود، ولى مصرف آن به شکل پودر سیر مانعى ندارد.

انجیر:سرشار از ویتامین هاىA , B , C و قند است. انجیر مناطق گرمسیر شیرین تر است و وقتى کاملاً برسد، 30 تا 40 درصد آن قند است ، بنابراین به افراد دیابتى توصیه مى شود در مصرف آن احتیاط کنند. انجیر داراى مواد ازته، آهن، برم، منگنز و کلسیم است. بسیار مغذى است و علاوه بر اینها از گذشته براى افرادى که دوره نقاهت را مى گذرانند توصیه می شود.

گلپر :نام علمى آن هراکلئوم اسفندیلیوم است و به فرانسه برس و به آلمانى گمین بیرنکلو نامیده مى شود. پیشینیان براى آن خواص بى شمارى برشمرده اند و چنین پنداشته اند که موجب افزایش نیروى بدنی مى شود و به همین جهت آن را به هرکول پهلوان افسانه اى یونان ( که همان هرکول رومى است ) نسبت داده اند و نامیده اند.این ماده غذایى برای تحریک اشتها و تقویت هاضمه بسیار مفید است.

عسل :
در عسل املاح و ویتامین هاى بسیارى وجود دارد، از آن جمله آهن، کلسیم، اسید فسفریک و ویتامینC . اگر به طور مرتب مصرف شود، داراى خواص معجزه گری است. همچنین در افزایش وزن بسیار سودمند است. بنا به تجربه ثابت شده ، افرادی که به بیمارى هاى عفونى و شدید مثل سل مبتلا بوده اند، پس از مصرف عسل بهبود یافتند که به دلیل ویتامین ها و املاح فراوان موجود در آن است.
انار:
مصرف انار و لیمو ترش نه تنها شفابخش بوده، بلکه در حفظ سلامتى و جلوگیرى از بیمارى ها موثر است. این خاصیت شفابخش انار به دلیل وجود ویتامینC،B1،B2،B6، فسفر، آهن و منگنز است . انار عمل تنظیم کننده و تعادل دهنده مایعات بدن به خصوص خون را داراست. نکته جالب اینجاست که بسیارى از مردم معتقدند که انار شیرین اثر درمانی بیشتری دارد و علم هم این موضوع را ثابت مى کند، زیرا انار شیرین انارى است کاملاً رسیده و ترکیبات شیمیایى آن کامل شده و تاثیرات آن بهتر است. انار سموم بدن را دفع مى کند و نشاط آور است.
شکلات:سال هاى اخیر دانشمندان به این نکته پی برده اند که در شکلات ، آنتى اکسیدان هاى فلاوونوئید وجود دارد و مصرف این آنتى اکسیدان ها در تندرستى بدن موثر است. البته میزان آ«تی اکسیدان ها در شکلات تیره خالص بیشتر است. ولی باید بدانید که مصرف شکلات یا قهوه همراه با شیر موجب عدم جذب کلسیم شیر توسط بدن مى شود.

عرق شا تره: یکى از عرقیاتى است که مصرف آن به شکل شربت شاه تره معمول است، علاوه بر تامین مایعات بدن، اشتها آور هم است .

ایدز و راه های درمان

در حالی که وارد هزاره جدید شده ایم، ویروس از بین برنده سیستم ایمنی بدن انسان یا همان HIV به ایفای نقشی بـرجستـه در بـه خـطر انـداختـن سـلامتی بشر در سراسر جهان ادامه می دهد. آمـارهـای ارائـه شـده اخـیر از سوی سـازمـان مـلل نـشان می دهـد که تقریباً 34 میلیون نفـر از مردم جهان به این بیماری مبتلا هستند و هر ساله تعـداد 56 میلیون نفر به این تعداد افزوده می گردد. فاجعه انسانی مربوط به ایدز بی مانند است.
بیشتر موارد راه های انتقال ویروس HIV می تـواند بـه طرق مخـتلف بـه رفـتـار بشر مربوط گردد؛ مانند مواد مخدر و فعالیت های جنسی. در حالی کـه ایـن گونه رفتارها در بـرخی از جوامع رواج بسیاری یافته است، اغلب آنها را می تـوان بــا آموزش و مشاوره منـاسب تـغیـیر داد یا اصـلاح نـمـود. چـندین کشور از قبیل تایلند و اوگاندا توانسته اند با سعی بسیار در این زمینه، با موفقیت میـزان انتشار ایــن بـیـماری را کاهش دهند.
اســتفــاده از وسایل پیشگیری، اعمال جنسی ایمن و پرهیز از رفتارهای پـرخــطر دیـگر، «استانداردهای طلایی» راهبردهای پیشگیری از ایدز محسوب می شـوند
در کشـور آمـریـکا بـا ایـن که رفتارهای مخاطره انگیز در برخی از گروه ها هـمانـنـد مــردان همجنس گرا به طور قابل توجـهـی کـاهش یـافـتـه اسـت، گزارش های اخیر حاکی از طغیان مجدد این بیماری می باشند. این تجدید فعالیت قطعاً به صـورت چند عاملی بوده و بخشی از آن به دلیل حمایت عمومی و سیاسی متزلزل می باشـد. روش هـای مـبـارزاتی عـمــده برای تغییر دادن رفتارها در طول زمان دارای نتایجی متغیر و متناقض بوده است. به علاوه توان بالقوه پزشکان ( یا متخصصان بالینی ) در جهت تأثیر گذاری بر اعمال و رفـتار بـیـماران، متأسفانه عمدتاً فراموش شده است. برخلاف کشیدن سیگار، مشاوره و اطلاع رسانی درباره پیشـگیـری از ایـدز در کـمـتـر از یـک درصـد مـوارد مـراجعه بـیـماران بـه پـزشـک عـمومی خـود ارائـه می گردد. در نهایت، دستیابی علم پزشکی به معالجات جدید، که باعث حفظ جان و سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های ویروسی می شود نـیـز مـمـکن اسـت تـرس از دچـار شـدن به ایدز را کاهش دهد. متـأسـفانه این روش های درمانی برای همه جواب نداده، انجامشان مشکل بوده و منوط به داشتن پتانسیل پادزهری و عوارض بلندمدت خواهد بود.
از آنجایی که احتمال تولید یک دارو یا واکسن در آینده نزدیک کم است ، تلاش برای کاستن بیماری مسری ایدز باید به عـنوان هدفی اولیه بر پیشگیری از این بیماری تمرکز یـابد. پــزشکان و ارائه کنندگان اقلام بـهداشتی باید نقش عمـده ای در ارائه مشـاوره و اطلاع رسانی های پیشگیرانه ایفا نمایند. برای پزشکان مهم است که بدانند پیشگیری از ایدز نیازی به مهارت های مشاوره ای و مداخلات روان شناختی گسترده ندارد. پیشگیری بـه عنوان بخشی از آموزش سلامتی روزمره است و با تشخیص و سنجش ریسک و فراهم آوردن اطلاعات می توان رفتارهای پر خطر را اصلاح نمود.
چه افرادی در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند؟
گفته می شود بیش از یک میلیون نفر در آمریکا مبتلا به ایدز هستند و هر ساله بین 40 تا 80 هزار نفر به این تعداد اضافه می شود. به طور قابل توجهی ملاحـظه شد که در بـیـن مـردان هـمـجنس گرا و معتادان تزریقی همچنان که بیماری مسری ایدز گـستـرش یافته، گروه های در مـعـرض خـطـر و راه هـای انـتـقـال تـغـییر یـافـته است. زنان، جوانان و نـوجـوانـان و اقــلیت هـای نژادی، سریع ترین جمعیت در حال گسترش مبتـلا بـه ویـروس ایـدز به شمار می روند.
مهم ترین و سریع ترین عامل انتقال ویروس HIV از طریق رفتارهای مخاطره انگیز جنسی می باشد؛ در حالی که موارد بیمار به صورت سنتی در مراکز شهـری متمـرکـز شـده و به تـدریج در حال انتقال به حومه شهرها نیز می باشد.
بنابراین در جواب سؤال «چه افرادی در معرض خطر این بیماری قرار دارند؟» در یک کلمه پاسخ اینست -همه! پزشکان فرض را بـر این می گیرند که تمامی بیمارانشان – نوجوانان و جوانان – در معرض خطر ابتلا قرار دارنـد. آنـها از هـر کـدام سـؤالاتی خاص درباره رفتارهای جنسی و رفتارهای پر خطر دیگر می پرسند، و بر این اساس مشاوره و آموزش خود را ارائه می نمایند. تصور این که فردی در خطر ابتلا قرار ندارد، یک فکر خطرناک و گمراه کننده است.

پیشگیری از HIV و رفتارهای جنسی
به منظور ارائه مشاوره و آموزش مؤثر در مورد ایدز، یک پزشک ابتدا باید بتواند از سابـقـه و گـذشته جنـسی فـرد به صـورتی جـامع و فراگیر آگاهی حاصل نماید. این هدف زمانی عملی می گـردد که مباحث مربوط به مسائل جنسی به راحتـی مـطرح شـود، تـفـاوت های فردی محترم شمرده شود، از واژه های عامیانه قابل فهم توسط همه بیماران استفاده شود و سؤالاتی واضح در مورد رفتـارهـای بـخصوص پرسیده شود – نه این که فقط سؤال شود، «آیا روابط جنسی داشتی؟»
مبانی HIV
ویروس HIV از طریق عمل جـنسی با در مـعـرض قـرار گـرفتـن غشـاءهـای مـخـاطی آلت تناسلی مرد، دهان، مهبل و مقعد با منی مبتلا به ویروس ایدز، پیش انزال، ترشـح هـای مـهبـلی یـا خـون انـتـقال مـی یـابد.
پیشگیری از HIV و مواد مخدر
گفته می شود یک سوم مبتلایان به HIV معتادان تزریقی هسـتـنـد. ایـن آمار شامل تـعـداد افـرادی کـه هـم زمـان با اعتیاد به مواد مخدر (تزریقی و غیر تزریقی) یـا الـکـل، از طریق رفتارهای پر خطر جنسی دچار HIV می شوند، نمی گردد.افرادی که آلوده به مواد مخدر هستند باید نکات زیر را رعایت نمایند:
– پرهیز کلی از مصرف مواد مخدر
– مراجعه به برنامه های درمان و ترک اعتیاد
– استفاده از سرنگ های تمیز و خودداری از به کارگیری شراکتی سرنگ
– دوری از ارتباط جنسی خطرناک یا هر نوع عملی کـه دیـگران را در مـعـرض خـطــر قرار دهد.
متأسفانه این نکات همیشه عملی نمی شوند. بیماران خیلی اوقات مـایـل یـا قـادر بـه تغییر دادن اعمال و رفتار، پـذیـرش درمـان یــا دستـیابی بــه خـدمات بـه کارگیری روش های مناسب نیستند. از آنجایی که این سناریو اغلب تکرار می شود، راهبرد پیشگیری از HIV بیشتر شبیه یک مدل کاهش آسیب می بـاشـد. این مدل می پذیرد که استفاده از مواد مخدر وجود داشته و اتفاق می افتد، امـا ســعی در به حداقل رساندن پی آمدهای مضر آن رفتار می نماید.

قالَ علیٌ علیهِ السَّلامُ : کـَم مِن شَهوَهِ ساعَهٍ اَورَثـَت حُزناً طـَویلاً.
علی علیه السلام فرموده است: چه بسا یک ساعت کامروایی و شهوت، اندوه طولانی به بار می آورد و غم و غصه ی فراوان از پی دارد.

مبانی HIV در خصوص مصرف مواد مخدر
اولین قدم، آموزش صحیح است. در مورد بیمارانی که مرتباً از مواد مخدر تزریقی استفاده می کنند نیز نحوه انتقال را شرح می دهیم – ویروس HIV هنگـامی از طـریق مصرف مواد منتقل می شــود که خون یا دیگر مایعات بدن از یک فرد مبتلا به شخصی که هنوز مبتلا نشده انتقال یابد. باید دانست که سوزن ها یا سرنگ هـای مشـتـرک متداول ترین راه انتقال بیماری ایدز در بین معتادان تزریقی محسوب می گردد. معتادان باید برای هر تزریق از سرنگ های استریل شده استـفاده نمایند. اشخاصی که همچنان به استفاده اشتراکی از سرنگ مبـادرت مـی ورزند، بـاید از جـزئیات کامل نحوه ضدعفونی نمودن وسایل خود آگاهی یابند.

ویروس HIV به طور مؤثر از طریق شستشوی مناسب وسایل استعمال مواد بـا آب تمیز از بین می رود. بعد از آب کشیدن، باید آن را حداقل به مدت یک دقیقه در یک مـایع ضـدعفونی کننده قوی خیـسـاند یا شستشو داد. در برخی کشورها محل هایی وجود دارد که معتادان تزریقی می تـوانند سوزن های مستعمل و آلوده خود را با سوزن های استریل تعویض کنند. مطالعات نشان داده که برنامه های تعویض سوزن ، انتقال بیماری را در بین معتادان تزریقی کاهش داده و یک ایده مفـیـد بـرای هـر بـرنامـه فـراگیر پیـشگیری از ایـدز است. اگرچـه،

بــرخــی نـقـادان بیم دارند که چنین برنامه هایی معتادان تزریقی را از یافتن راه های درمان بازداشته و مــمکن است بــر استـفاده از مــواد مــخدر صحه بگذارد؛ هیچ مـدرکی ایـن ادعـاهـا را تـصدیــق نمی کند. با حمایت های شدید انجمن های علمی، مذاکره درباره برنامه تعویض سوزن ظاهراً بیشتر جنبه سیاسی پـیـدا کرده تا جـنـبـه سلامـتـی همگانی.

پیشگیری از HIV و بارداری
هیچ کدام از برنامه های پیشگیری از HIV به اندازه برنامه های پیشگیری در زنان باردار موفق نبوده است. 90 درصد از مـوارد بـیـماری ایـدز در کـودکان بـه دلیل انتقال آن از طریق مـادر- فـرزنـدی روی می دهد. در آمریکا سالانه 7000 کودک از طریق مادران مبـتـلا بـه HIV متولد می شوند، ولی تعداد نادری از این کودکان حامل ویروس ایدز نیستند. در کشورهای در حـال تـوسـعـه ایـن تــعداد بسیار بسیار بیشتر است. در خلال بارداری یـا زایـمـان اگـر درمان های مناسبی صورت نگیرد، ویروس HIV می تواند در بیش از یـک سـوم موارد از مـادر به فرزند

انتقال یابد. در سال های اخـیر معالجات دارویـی در خصـوص مبــارزه با HIV موارد میزان انتقال بیماری را کاهش داده اند. یک داروی خاص به نام AZT یا ZIDOVUDINE، وقتی هم به مادر باردار و هم به کـودک تـازه بـه دنیا آمده داده می شود، می تواند به میزان 8 درصد انتقال بیماری را کاهش دهد. داروهای دیگر HIV نـیـز مـمـکن اسـت مـؤثر باشند ولی در این خصوص مطالعات کافی صورت نگرفته است.

زنان باردار بـاید تـست HIV را حتماً انجام دهند و از مشاوره صحیح در این زمینه برخوردار گردند. زنــانی که مبتلا به HIV هستند باید اطلاعات کافی در مــورد جـلوگیــری از بــارداری، خطر انــتقـال ویــروس HIV از مادر به فرزند، و به کارگیری داروهـــای ضـد ایدز جهت کاستن احتمال انتقال، از پزشک خود کسب نمایند. همـچنـیـن بـرای زنـان مـبــتلا به HIV بخصوص کسانی که شوهرشان HIV منـفـی هسـتـنـد لازم است تا مشاوره ای صحـیـح در مـورد رفـتـارهای جنــسی ایـمن دریافت کنند، و اگر قصد بارداری دارند، جایگزین های آمیزش محافظت نشده را بیاموزند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   261   262   263   264   265   >>   >