پروژه دانشجویی مقاله ارزیابی تنوع ژنتیکی توده های شنبلیله (Trig

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ارزیابی تنوع ژنتیکی توده های شنبلیله (Trigonella foenumدرgraecum) بومی ایران با استفاده از نشانگرهایAFLP فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ارزیابی تنوع ژنتیکی توده های شنبلیله (Trigonella foenumدرgraecum) بومی ایران با استفاده از نشانگرهایAFLP فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ارزیابی تنوع ژنتیکی توده های شنبلیله (Trigonella foenumدرgraecum) بومی ایران با استفاده از نشانگرهایAFLP فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ارزیابی تنوع ژنتیکی توده های شنبلیله (Trigonella foenumدرgraecum) بومی ایران با استفاده از نشانگرهایAFLP فایل ورد (word) :

شــنبلیله (Trigonella foenum-graecum)از گیاهان یـک سـاله متعلـق بـه تیـره لگومینـوزه است. بنا بـه روایـت تـاریخ انتـشار گیاهـان، ایـن گیاه از ایران و غـرب آسـیا برخاسـته و بـه سـایر نقــاط دنیــا بــرده شــده اســت. در مقیــاس جهــانی مناطق عمده کشت شنبلیله کشورهایی نظیر هند، مراکش، مصر، اتیـوپی و غیـره اسـت و در حـال حاضر، در اغلب کشورهای اروپـایی، آسـیایی و آفریقایی کشت میشود Omidbaighi, 2000)؛ .(Najafpoor Navaei, 1994 در سالهای اخیر بــــا مــــشخص شــــدن ارزشهــــای غــــذایی و دارویــی شــنبلیله و از ســوی دیگــر توقعــات کــم خــــاکی و ســــازگاری نــــسبتاً وســــیع آن بــــه کـــشت در منـــاطق مختلـــف، دامنـــه کـــشت و زرع آن از آمریکـــا تـــا هندوســـتان گـــسترش یافتـــــــه اســـــــت .
روش تفاوت طول قطعه های حاصل از تکثیر Amplified Fragment Length Polymorphism., 1995) ) توسط وس و همکاران ) ابــداع شــد. اســاس ایــن روش، تکثیر انتخابی برخی قطعه هـا از بـین تمـام قطعه های هضم شده DNA است. تکرارپـذیری، دقــت و حــساسیت بــالا، توانــایی تکثیــر اجــزای بیــشتری از DNA در یــک زمــان و عــدم نیــاز بــــه اطلاعــــات اولیــــه در خــــصوص ژنــــوم موجـــود زنـــده، از جملـــه برتـــریهـــای روش AFLP نسبت به RAPD، RFLP و SSR اسـت

Geetha et al., 2008)؛ Ganguli,2009؛ .(Naghavi et al., 2002 به دلیل میـزان بــالای نواردهی و قدرت وضوح این روش، میتوان بـه اثــر انگــشتهــای ژنتیکــی کــاملاً اختــصاصی بــا اطلاعات زیاد دست یافت و بـه تمـایز گونـههـا، رقــمهــا، اکوتیــپهــا و حتــی افــراد پرداخــت Neumann et al., 2001)؛ Sarker et al., 2005؛ Karakousis et al., 2003؛ Solimani et al., 2002؛ .(Botanga et al., 2002
بررسی منـابع نـشان مـیدهـد کـه اسـتفاده از نــشانگرهای DNA در بررســی تنــوع ژنتیکــی شــنبلیله، ســابقه زیــادی در دنیــا و ایــران نــدارد.
دنگــی و همکــاران (Dangi et al., 2004) بــا بررســـــی تنـــــوع ژنتیکـــــی 26 ژنوتیـــــپ از دو گونـــه مختلـــف شـــنبلیله T. caerulea) و (T. foenum-graecum بــــــا اســــــتفاده از نــشانگرهای RAPD و ISSR نــشان دادنــد کــه،میـزان تنــوع ژنتیکـی در گــونه T. caerulea نسبت به گـونه دیگر بیشتر است. همچنین آن ها اســتفاده از دو روش مــذکور بــرای گــروهبنــدی ژنوتیپها و تعیین قرابـت ژنتیکـی بـین آن هـا را توصـــــیه کردنـــــد. مرزوقـــــی و همکـــــاران (Marzougui et al., 2007) با ارزیـابی صـفات مورفولــــوژیکی و میــــزان عناصــــر موجــــود در بـــرگ (فـــسفر، پتـــاس، ســـدیم، کلـــسیم، منیزیـــوم و آهـــن) 38 رقـــم شـــنبلیله خـــوراکی (T. foenum-graecum) در تونس نـشان دادنـد که تنوع مطلـوبی از نظـر صـفات مورفولـوژیکی (غیر از رنگ گـل) در بـین ارقـام موجـود اسـت ولــی گــروهبنــدی ژنوتیــپهــا بــر مبنــای صــفات مورفولوژیــک و میــزان مــواد معــدنی بــرگهــا شباهت چندانی با یک دیگـر نداشـت.آن هـا در مطالعــات مربــوط بــه بررســی تنــوع ژنتیکــی در شنبلیله، استفاده از نشانگرهای مولکولی در کنار صفات مورفولوژیکی را توصیه کردند.
مــرادی (Moradi, 2008) بــا بررســی تنــوع ژنتیکــی در بیــست تــوده شــنبلیله بــومی منــاطق مختلف کشور (توده های حاضر در این بررسـی)
از طریق صـفات مورفولـوژیکی، سـیتوژنتیکی و مولکــولی (RAPD) اظهــار داشــت کــه تنــوع مطلــوبی از نظــر صــفات مورفولــوژیکی در بــین تودهها موجود است و تمـامی آن هـا دیپلوئیـد و دارای 16 کروموزوم در سـلولهـای سـوماتیک خود هستند. ارزیابی مولکولی تودهها با اسـتفاده از بیست آغازگر تصادفی، نوارهایی در محدوده 700 تا 2300 جفت باز (bp) تولید کرد. بیشترین شباهت بین توده بومی زنجان و خاش و کمترین تشابه بین توده های خرمآباد و برازجـان گـزارش شد. در تمـام بررسـیهـای انجـام شـده مـذکور، توده برازجان در گروهی جداگانه قرار گرفت و با سـایر تـودههـا تفـاوت معنـیداری داشـت. در نهایت با توجه به کاسـتیهـای احتمـالی نـشانگر RAPD، اســـتفاده از نـــشانگرهای کارآمـــدتری چون SSR و AFLP را برای شناسایی مولکولی و بررسی تنوع ژنتیکی شنبلیله توصیه کرد.
وجود تنـوع ژنتیکـی و تـشخیص آن، اسـاس کار به نژادگران گیاهی را تشکیل مـیدهـد و در این میان بررسی تنوع در بین توده های بـومی از اولویــتهــای خاصــی برخــوردار بــوده و مــورد تاکیـد محققـان اسـت .(Fang et al., 2007) بـا توجه به سابقه کـشت و زرع شـنبلیله در ایـران و توسعه کشت آن در اقصی نقـاط کـشور و بـا در نظــر گــرفتن ایــن کــه ســابقه انجــام برنامــههــای بهنژادی در توده های شنبلیله بومی کشور چنـدان دیرینه نبوده و تاکنون رقم یا لاین خالصی از آن ها معرفی نشده و به نظر می رسد توده های بومی شنبلیله کشور از نظر تنـوع ژنتیکـی غنـی باشـند، شناسایی این تنوع به عنوان گامی در جهت تهیـه و تدوین برنامههای بهنژادی ایـن گیـاه ضـرورت دارد. هدف از انجام ایـن بررسـی ارزیـابی تنـوع ژنتیکی و تعیین میزان خویشاوندی بین توده های شــنبلیله بــومی کــشور بــا اســتفاده از نــشانگرهای AFLP بــود کــه در ضــمن آن، میــزان تنــوع در داخل هر توده بومی نیز بررسی شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق نوشابه گازدار ( راه ورود بیماریها به سفره خ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق نوشابه گازدار ( راه ورود بیماریها به سفره خانواده) فایل ورد (word) دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق نوشابه گازدار ( راه ورود بیماریها به سفره خانواده) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق نوشابه گازدار ( راه ورود بیماریها به سفره خانواده) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق نوشابه گازدار ( راه ورود بیماریها به سفره خانواده) فایل ورد (word) :

متاسفانه مصرف فراوان نوشابه های گازدار مدت هاست آسیب های فراوانی به سلامت جسمی مردم وارد کرده به نحوی که به دلیل نابودی کلسیم موجود در بدن بخاطر مصرف نوشابه های گاز دار و عدم مصرف لبنیات خصوصا شیر و دوغ هم اکنون در ایران بیش از 5 میلیون نفر مبتلا به بیماری مرگبار اما خاموش پوکی استخوان هستند و از هر 100 زن ایرانی بالای 50 سال 70 نفرشان دچار عارضه پوکی استخوان هستند که همه ساله باید میلیاردها تومان پول برای درمان این افراد خصوصا خرید داروهای خارجی هزینه کرد و علاوه بر آن افزایش بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت بخشی ریشه در همین بد غذایی دارد و به موازات آن هم نوشابه های گاز دار کماکان در سطح کشور و حتی از رسانه ملی تبلیغ می شود.
هم اکنون بر اساس آمارهای موجود و رسمی کشور مصرف نوشابه های گازدار در ایران بالاترین میزان مصرف در سطح جهان است یعنی اگر میانگین مصرف نوشابه های گاز دار در دنیا برای هر فرد 10 لیتر باشد در کشور ما چهار برابر این مقدار و بیش از 40 لیتر برای هر فرد است .
ممکن است بعضی افراد مدعی شوند این آمار آمار درستی نیست و حداقل عده ای نوشابه گاز دار مصرف نمی کنند اما جالب است بدانیم در کشور افراد و خانواده هایی داریم که نوشابه خور حرفه ای (!) هستند و هر فرد روزانه حداقل 12 بطری نوشابه گازدار مصرف می کنند و قادر به بلع غذای معمولی بدون استفاده از نوشابه هم نیستند.
هر چه هست اکنون این مواد نوشیدنی ناسالم که در وعده غذایی ظهر و شام و میان وعده بسیاری از مردم قرار دارد و حتی جزو زیبایی های سفره ایرانی هم شده جز سمی مهلک چیز دیگری نیست زیرا با داشتن ترکیبی از مواد قندی و رنگ تنها باعث چاقی و به موازات آن بروز بیماریهای مرتبط با چاقی و افت کلسیم و پوکی استخوان می شود.
کافی است بدانیم میزان قند خالص موجود در یک لیوان نوشابه گاز دار 280 تا 300 میلی گرم است که حدود 150 کالری برای بدن می سازد در حالیکه یک لیوان دوغ علاوه بر ویژگی های شیر و ماست و املاح مورد نیاز بدن چاق کننده نیست باعث افزایش قندو اسیداوریک بدن هم نمی شود.
به مضرات مصرف نوشابه های گازدار اقدامات موثری را برای حذف این نوشیدنی مضر آغاز کرد.
نوشابه بر سطح یادگیری دانش آموزان اثر منفی می گذارد و باعث کاهش یادگیری درس می شود که متاسفانه کند ذهنی امروزه یکی از اعتراض های عمده والدین در باره دانش آموزان هم هست . »
آقای دکتر صادق وهابی اظهار می‌دارد: اولیا باید توجه داشته باشند هر قدر مواد غذایی و نوشیدنی فسفردارو کلیسم دار به دانش آموزان بدهند این مواد باعث تقویت ذهن و یادگیری دانش آموزان می شود و برعکس نوشابه های گاز دار با نابودی کلسیم به صورت غیرمستقیم باعث ضعف یادگیری می شود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت تصفیه آب و فاضلاب فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت تصفیه آب و فاضلاب فایل ورد (word) دارای 158 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت تصفیه آب و فاضلاب فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت تصفیه آب و فاضلاب فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت تصفیه آب و فاضلاب فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت تصفیه آب و فاضلاب فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

اهدف کلی تصفیه فاضلاب

تامین شرایط بهداشتی برای زندگی مردم

پاک نگهداری محیط زیست

بازیابی فاضلاب

تولید کود طبیعی

تولید انرژی

اسلاید 2 :

انواع فاضلاب

فاضلاب خانگی

فاضلاب صنعتی

پس آب ناشی از سیلابها

فاضلاب  کشاورزی

اسلاید 3 :

فاضلاب خانگی

ناشی از دستگاههای بهداشتی همچون توالت ها، حمام، ماشین های لباس شویی و ظرف شویی، پساب آشپزخانه و شستشوی بخشهای مختلف خانه می باشد.

در شبکه جمع آوری فاضلاب شهری، فاضلاب مغازه ها، فروشگاهها، تعمیرگاهها، رستورانها و; نیز جمع آوری می شود.

اسلاید 4 :

مشخصات فاضلاب خانگی

رنگ فاضلاب

بوی فاضلاب

pH فاضلاب

دمای فاضلاب

ناخالصیهای موجود در فاضلاب

وزن مخصوص فاضلاب

موجودات میکروبیولوژی موجود در فاضلاب

اسلاید 5 :

تشابه فاضلاب های صنعتی

تنها بخش مشابه فاضلاب های صنعتی، فاضلاب ناشی از سیستم خنک کننده می باشد

اسلاید 6 :

آلودگی موجود در فاضلابهای صنعتی

آلاینده های موجود در فاضلاب ناشی از معادن، کارخانه های فولاد سازی و; بیشتر از نوع معدنی هستند.

آلاینده های موجود در فاضلاب ناشی از کارخانه های تهیه مواد غذایی، کارخانه های نشاسته سازی و; بیشتر آلی هستند.

اسلاید 7 :

فاضلاب های ناشی از سیلاب ها

این فاضلاب ها در اثر برف، باران و ذوب یخ ها و روان شدن آنها در شهرها ایجاد می شوند.

در برخی موارد درجه آلودگی اینگونه فاضلاب ها از فاضلاب خانگی بیشتر است.

اسلاید 8 :

تصفیه فاضلاب

ناپایدار نمودن آلاینده های موجود در فاضلاب و ته نشین نمودن آنها اساس تصفیه فاضلاب را تشکیل می دهد.

اسلاید 9 :

شاخص های آلودگی آب و فاضلاب

اکسیژن خواهی بیولوژیک (BOD)

اکسیژن خواهی شیمیایی (COD)

کل کربن آلی (TOC)

کل مواد معلق (TSS)

اکسیژن محلول (DO)

سایر روش ها

اسلاید 10 :

تعریف BOD

تعیین مقدار اکسیژن لازم که باید به فاضلاب داده شود تا باکتریهای هوازی مواد آلی موجود در فاضلاب را اکسید نمایند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مقایسه برخی از پارامترهای زیستی زنبورهای پ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مقایسه برخی از پارامترهای زیستی زنبورهای پارازیتویید Trichogramma pintoi Voegele پرورش یافته روی دو گونه میزبان آزمایشگاهی متداول فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مقایسه برخی از پارامترهای زیستی زنبورهای پارازیتویید Trichogramma pintoi Voegele پرورش یافته روی دو گونه میزبان آزمایشگاهی متداول فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مقایسه برخی از پارامترهای زیستی زنبورهای پارازیتویید Trichogramma pintoi Voegele پرورش یافته روی دو گونه میزبان آزمایشگاهی متداول فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مقایسه برخی از پارامترهای زیستی زنبورهای پارازیتویید Trichogramma pintoi Voegele پرورش یافته روی دو گونه میزبان آزمایشگاهی متداول فایل ورد (word) :

خلاصه

بررسی بیولوژی آزمایشگاهی زنبور Trichogramma pintoi و تاثیر نوع میزبان مورد استفاده برای پرورش در بهینهسازی پرورش انبوه آن میتواند حائز اهمیت باشد. در بیولوژی آزمایشگاهی زنبورT. pintoi
مدت زمان هر یک از مراحل رشدی ، زادآوری، نسبت جنسی و نرخ رشد زنبور پرورش یافته روی تخمهای بید غلات (Sitotroga cerealella Olivier) و بید آرد (Ephestia kuehniella Zeller) مورد مطالعه قرار

گرفت. برای مطالعه بیولوژی آزمایشگاهی، 40 زنبور ماده بارور از کلنیهای پرورش زنبور روی تخم بیدهای آرد

(TPE) و غلات((TPS جدا گردید و روزانه 150 عدد تخم تازه میزبان پرورشی مربوطه در اختیار هر زنبور قرار داده شد و تخمهای روز قبل به تفکیک نگهداری شدند. آزمایشات در دمای 1 25 درجه سانتیگراد، دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی و رطوبت نسبی 5 50 درصد انجام گرفت. طول دوره پیش از

بلوغ (جنینی، لاروی و شفیرگی) در زنبورهای TPE و TPS بهترتیب 12و11 روز بود. این زنبورها فاقد دوره پیش از تخمریزی بوده و قادرند بلافاصله بعد از خروج از تخم تخمریزی کنند. میانگین طول دوره تخمریزی،

دوره بعد از تخمریزی، طول دوران بلوغ و طول عمر حشرات ماده در زنبورهای گروه TPE بهترتیب 24/8، 09/2، 33/10 و 33/22 روز و در زنبورهایTPS بهترتیب 17/5، 77/1، 93/6 و 93/17 روز تعیین شد که این

مقادیر بصورت معنیداری در زنبورهای پرورش یافته بر روی بید آرد بیشتر از زنبورهای پرورش یافته بر روی بید غلات بود. تعداد کل تخم گذاشته شده توسط هر فرد ماده در طول عمر خود، درصد تفریخ تخمها و نسبت افراد ماده تولید شده در زنبورهایTPE بهترتیب 3/97، 86/91 و53/0 و در زنبورهایTPS بهترتیب 6/71، 81/95 و 70/0 محاسبه گردید که تعداد تخم گذاشته شده در زنبورهای TPE بیشتر از TPS بود ولی درصد تفریخ تخمها و نسبت افراد ماده در زنبورهای TPS بیشتر از TPE بدست آمد. با اینکه درصد تفریخ تخم و نسبت افراد ماده تولید شده در زنبورهای TPS بالاتر بود ولی از آنجاییکه زنبورهای TPE بصورت معنیداری تعداد تخم بیشتری تولید کرده بودند، لذا در نهایت تعداد افراد ماده تولید شده توسط زنبورهای TPE بیشتر از زنبورهای TPS بود. نرخ ذاتی افزایش جمعیت زنبورهای TPE و TPS به ترتیب 257/0 و 281/0 محاسبه

گردید که در زنبورهای پرورش یافته روی بید آرد اندکی پایینتر یود. با در نظر گرفتن کلیه پارامترهای محاسبه شده میتوان اظهار داشت که زنبور T. pintoi با تخمهای بید آرد سازگاری بیشتری داشته است.

واژههایکلیدی: Trichogramma pintoi، بید آرد، بید غلات، بیولوژی

مکاتبه کننده: یعقوب فتحیپور

Trichogramma pintoi Voegele
882 مجله علوم کشاورزی ایران، جلد 34، شماره 4، سال 1382

مقدمه

جنس Trichogramma مهمترین و بزرگترین جنس خانواده Trichogrammatidae از بالاخانواده Chalcidoidea

است که دارای انتشار جغرافیایی وسیع میباشد. بطوریکه از گرمترین بیابانها تا مناطق قطبی کره زمین فعالیت دارند (14، 15). گونههای متعلق به این جنس بیش از سایر حشرات مفید دیگر در کنترل بیولوژیک مورد استفاده قرار گرفتهاند و همه ساله تحقیقات زیادی در مورد کاربرد آنها انجام میگیرد.

در ایران نیز زنبورهای جنس Trichogramma از مرطوبترین تا خشکترین نواحی کشور گزارش شده (3) و در حال حاضر در برخی نواحی مثل خراسان، مرند، مغان و مناطق شمالی و مرکزی کشور، علیه آفات پروانهای مزارع و باغات، رهاسازی انبوه انجام میگیرد (1).

یافتههای متعددی در ارتباط با بیولوژی عمومی زنبورهای تریکوگراما منتشر شده است. تخمهای تریکوگراما پس از گذاشته شدن بسرعت رشد کرده و پس از 24 ساعت تفریخ میشوند. بهعقیده بیشتر محققین این زنبورها دارای سه سن لاروی هستند(12). سه الی چهار روز بعد از پارازیته شدن تخم میزبان، گرانولهای سیاهرنگ ملانین در سطح داخلی کوریون بوجود آمده وسبب سیاه شدن تخم میزبان میشود و لارو بعد از تغذیه از محتویات داخل تخم، تبدیل به پیششفیره میشود. در این مرحله طرح شکل حشره کامل از جمله بالهای آن ظاهر میشود. بعد از مرحله شفیرگی، حشره کامل با ایجاد سوراخی در جدار پوسته تخم میزبان از آن خارج شده و بلافاصله شروع به پرواز و فعالیت برای ایجاد نسل بعدی میکند(12).

زنبورهای تریکوگراما در محدوده دمایی 10 تا 35 درجه سانتیگراد فعال بوده و این زنبورها بدون دیاپوز حقیقی هستند ودر شرایط مناسب محیط نسلهای متوالی ایجاد میکنند (18).

فعالیت حیاتی تریکوگراما بصورت حشره کامل اعم از جنس نر و ماده به فاصله چند دقیقه بعد از خروج از تخم میزبان و باز شدن کامل بال شروع میشود. خروج نرها زودتر از مادهها صورت میگیرد. حشرات ماده در موقع تخمریزی فضای نسبتا سایهدار و کم نور را ترجیح میدهند و نور مستقیم موجب کاهش میزان تخمریزی و طولانی تر شدن طول دوره تخمریزی میشود. این زنبورها با روش جنسی تولید مثل میکنند و

مادههای جفتگیری نکرده، فقط نر تولید میکنند. تغذیه زنبورهای کامل از شیره و نوش گلها و مواد قندی صورت میگیرد.

چرخه زیستی زنبورهای تریکوگراما بطور متناوب بین مراحل پارازیت و آزاد طی میشود. در مرحله پارازیتوییدی

(نابالغ)، تخمهای میزبان بوسیله زنبور مورد حمله واقع شده و این تخمها فقط در مرحله ابتدایی، زندگی خود را حفظ میکند

و در مراحل بعدی بصورت یک بستر یا محیط غذایی برای رشد

و نمو زنبور درمیآیند. بعد از تکمیل سیکل زندگی تریکوگراما در داخل تخم، زنبور کامل از تخم میزبان خارج میشود. این زنبورها در مرحله بلوغ دارای زندگی آزاد هستند(18).

در سال 1895 اولین بار تفکر پرورش انبوه تریکوگراما برای کنترل آفات پروانهای در نشست حشرهشناسی و جامعه تاریخ طبیعی لندن مطرح شد (12). در پرورش انبوه این زنبورها موردی که حائز اهمیت است یافتن میزبان مناسب آزمایشگاهی است که ضمن پرورش آسان آن، بیشترین سازگاری بیولوژیک بین میزبان و پارازیتوئید وجود داشته باشد. مهمترین

میزبانهای آزمایشگاهی شناخته شده برای تولید انبوه زنبورهای تریکوگراما، تخم بید آرد (Ephestia kuehniella Zeller) و

بید غلات (Sitotroga cerealella Olivier) میباشد.

برای انتخاب گونههای مناسب و بهترین شرایط پرورش زنبورهای تریکوگراما، آزمایشهای استانداردی در آزمایشگاه انجام شده و پارامترهای متعددی از جمله طول عمر، طول دوره تخمریزی، قدرت تولید مثل، نرخ رشد، درصد پارازیتیسم، نسبت جنسی، درصد تفریخ تخمهای زنبور و مواردی از این قبیل محاسبه میشود. اندازهگیری این پارامترها اغلب در قالب بیولوژی این زنبورها مورد بحث و مطالعه قرار میگیرد (12، 13، 19، 20).

عوامل متعددی میتوانند پارامترهای بیولوژیک زنبورهای تریکوگراما را تحت تاثیر قرار دهند که از مهمترین این عوامل میتوان به گونه میزبان، سن تخم میزبان و شرایط فیزیکی محیط زندگی (میزان دما و رطوبت) اشاره کرد (5، 7، 8، 9، 11، 19).

هدف از انجام این تحقیق، مقایسه برخی از پارامترهای

بیولوژیک زنبورهای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله شبیه سازی یک فانتوم سر درمیدان نوترونی فوق

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله شبیه سازی یک فانتوم سر درمیدان نوترونی فوق حرارتی حاصل از راکتور تهران به منظور BNCT و محاسبه ی دز در آن فایل ورد (word) دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله شبیه سازی یک فانتوم سر درمیدان نوترونی فوق حرارتی حاصل از راکتور تهران به منظور BNCT و محاسبه ی دز در آن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله شبیه سازی یک فانتوم سر درمیدان نوترونی فوق حرارتی حاصل از راکتور تهران به منظور BNCT و محاسبه ی دز در آن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله شبیه سازی یک فانتوم سر درمیدان نوترونی فوق حرارتی حاصل از راکتور تهران به منظور BNCT و محاسبه ی دز در آن فایل ورد (word) :

مقدمه :

عموما دو نوع باریکه ی نوترونی مختلف برای نوترون درمانی با بور استفاده می گردد: نوترون های حرارتی و نوترون های فوق حرارتی. نوترون های حرارتی تنها برای درمان تومورهای سطحی نظیر سرطان پوست مفید هستند. در صورتی که برای درمان تومورهای عمیق تر از نوترون های فوق حرارتی که دارای انرژی و قدرت نفوذ بالاتر هستند، استفاده می گردد.[1] در نوترون درمانی با بور نیز مانند سایر رادیوتراپی ها قبل از اینکه بیمار مستقیما تحت تابش قرار گیرد ، باید تمامی تست های مربوط به دزیمتری بر روی یک فانتوم یا هندسه ی مرجع انجام شود. فانتوم ها الگوهای آزمایشی ای هستند که کل یا قسمتی از بدن انسان را شبیه سازی می کنند. هر چقدر این مدل ها به واقعیت نزدیکتر باشند، نتایج اندازه گیری ها دقیق تر است.[2]در این تحقیق رفتار یک فانتوم سر در قرارگیری در میدان نوترونی فوق حرارتی حاصل از راکتور تهران

248

که به منظور نوترون درمانی با بور طراحی گردیده، پرداخته شده است.و مقادیر دز بر حسب عمق نفوذ در این فانتوم محاسبه شده است.همه ی شبیه سازی ها با استفاده از کد MCNPX صورت گرفته است.

فانتوم

فانتوم شبیه سازی شده یک فانتوم بیضیگون است که به مدل سر Snyder نزدیک می باشد.[3] دیواره آن از جنس acrylic بوده و درون آن از آب پر شده است. پایه ی فانتوم یک صفحه acrylic می باشد که از 3/5cm پائین تر از خط وسط بیضیگون شروع می شود. پایه ی فانتوم از 31 ورودی تشکیل شده است این ورودی ها برای وارد کردن لوله های حامل ابزار سنجش دز به داخل حجم فانتوم تعبیه شده اند. نمای جانبی و تحتانی این فانتوم به ترتیب در شکل های 1و 2 نشان داده شده اند.

شکل(:(1 نمای جانبی فانتوم

249

×

شکل(:(2 نمای تحتانی فانتوم

 

اشتراک‌گذاری:

 

 

 

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   331   332   333   334   335   >>   >