پروژه دانشجویی مقاله بناهای تاریخی اصفهان فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بناهای تاریخی اصفهان فایل ورد (word) دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بناهای تاریخی اصفهان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بناهای تاریخی اصفهان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بناهای تاریخی اصفهان فایل ورد (word) :

بناهای تاریخی اصفهان

هرفضای ورودی از یک یا چند جزء تشکیل می شده است که هر کدام از آنها دارای خصوصیات کارکردی و کالبدی کما بیش معینی بوده است .
جلو خان ( صحن جلو خان )

جلو خان فضایی وسیع وبزرگ است که درجلوی پیش طاق بعضی ازبناهای بزرگ ومهم ، طراحی و ساخته می شده است . یکی از اهداف احداث جلوخان ، اهمیت بخشیدن به فضای ورودی بنا و تمایز بهتر آن از فضای معبر یا میدان بوده است . دربرخی موارد مانند مسجد امام ( سلطانی ) در تهران ، تعدادی دکان درفضای جلوخان ساخته می شد . تجمع کوتاه مدت برخی از مردم و انجام بعضی از انواع تماسها و تبادلات اجتماعی وگاه اقتصادی در این فضا موجب می گردید که جلو خان نقش یک فضای شهری را نیز ایفاء نماید .
بدنه های جلوخانها را معمولاً طراحی می کردند و به شکلی زیبا می آراستند . آن جبهه از بدن جلوخان که فضای ورودی بنا در آن قرار داشت از بهترین طراحی و تزیین برخوردار می شد .
دربرخی موارد ، استقرار جلوخان در کنار یک میدان ممکن بود موجب شود که حدّ و قلمرو جلوخان از فضای میدان تأثیر پذیرد که دراین صورت با طراحی و احداث یک عنصر معماری از جمله یک دست انداز ، یا سکوّ ، قلمروجلوخان را از فضای میدان متمایزمیکردند . نمونه ای از این اقدام در مسجد امام در اصفهان قابل ملاحظه است.
پیش طاق

پیش طاق فضایی سرپوشیده و نیمه باز مانند ایوان است که درجلوی در گاه ورودی طراحی و ساخته می شده و فضای دسترسی را از فضای معبر متمایز می کرد .
توقف وانتظار برای ورود به بنا در همین فضا صورت می گرفته است . در بسیاری از موارد در کنارهر یک ازدو بدن پیش طاق یک سکّومی ساختند که درهنگام انتظار یا ملاقات وگفتگو یا گذراندن بخشی از اوقات فراغت از آن استفاده می کردند .

عموماً ارتفاع پیش طاق از ارتفاع سایر سطوح و حجمهای مجاور آن بیشترگرفته می شد تا ضمن آن که نمایانگر اهمیت بنا بود ، نشانه ای از موقعیت آن نیز به شمار آید . در مواردی درمرتفع ساختن پیش طاق چنان اغراق می شد که ارتفاع آن به چند برابر سطوح مجاورش می رسید . مانند پیش طاق ورودی مسجد جامع یزد .
دربسیاری از بناها پیش طاق ورودی را باکاشی مزین می کردند و غالباً کتیب بنا راکه شامل مطالبی دربار تاریخ احداث و بانی و آیاتی از قرآن کریم بود ، در قسمتی ازآن قرار می دهند .
درگاه
فضای کوچکی که درِ ورودی در آن قرار می گیرد ، درگاه خوانده شده است . از لحاظ ساختمانی ، درگاه فضایی است که در دو سوی آن دو جرزیا دیوار قرار گرفته است که چهارچوب درِ ورودی در آن نصب شده است . طاق درگاه که آن را نعل درگاه می گویند ، قوسی شکل یا افقی است . طاقهای قوسی شکل معمولاً با آجر و طاقهای افقی غالباً با کمک تیر چوبی ساخته می شده اند . عمق درگاه در بسیاری از بناها در حدود نیم متراست ، اما انداز آن تا حدود 5/1 متر نیز می رسیده است .
هشتی

هشتی یا کریاس فضایی است که در بسیاری از انواع فضا های ورودی طراحی و ساخته می شده است . این فضا غالباً بلافاصله پس از درگاه قرار می گرفته است و یکی از کارکردهای آن تقسیم مسیر ورودی به دو یا چند جهت بوده است . دربرخی ازبناهای عمومی یا خانه ها دویا چند راه از داخل هشتی منشعب می شده که هر یک ازآنها به فضای خاص وازجمله به فضای باز داخلی بنا منتهی می شده است .

در بناهایی که از هشتی آنها تنها یک راه منشعب می شده ، فضای هشتی کارکرد یک فضای تقسیم کننده را نداشته ، بلکه به عنوان فضایی برای انتظار و باشکوه نمودن مسیر ورودی مورد استفاده قرار می گرفته است . از فضای هشتی برای تغییر جهت مسیر حرکت نیزاستفاده می کرده اند .
هشت ها دارای نقشه هایی با شکل هشت ضلعی، نیم هشت، مستطیل یا شکلهای دیگر مشابه موارد فوق هستند. هستی بیشتر خانه ها دارای ارتفاعی کم و متناسب با فضای ورودی است اما هشتی بناهای بزرگ و عظیم، مرتفع و مزین به کاشی، کاربندی یا سایرتزئینات هستند.

دالان
دالان ساده ترین جزء – فضای ورودی است که تأمین ارتباط و دسترسی بین دو مکان، مهمترین کارکرد اصلی آن به شمار می آید.
دالان از لحاظ کالبدی فضایی باریک و کم عرض است. البته عرض دالانها متناسب با کارکرد هر بنا وعده استفاده کنندگان از آنها تعین می شده است. عرض دالانهای مساجد و مدارس بزرگ به طور متوسط بین 2 تا 5/3 متر و عرض دالان خانه های کوچک به طور متوسط در حدود یک متر است.
طول دالانها بسیار متغیر است و به طور متوسط بین 2 تا 10 متر و در مواردی بیشتر می باشد. در گذشته از واژه دهلیز نیز استفاده می کردند. دالان به عنوان یک فضای معماری به گونه ای است که از لحاظ فیزیکی و ادارکی آن را می توان فضایی عبوری و حرکتی دانست.

ایوان
از دوره ایلخانان آثاری مانند مسجد ورامین برجای مانده است که ایوان در آنها به عنوان یکی از اجزای فضای ورودی مورد استفاده قرار گرفته است. در این نوع بناها، دالانی که در متداد محور درگاه و پیش طاق ورودی قرار دارد به وسط ایوان مجاور حیاط متصل شده است و به این ترتیب دارای کارکرد یک فضای ارتباطی شده است.
در پی روند تکامل طراحی فضاهای ورودی مساجد، راه حلی ابداع شد که بر اساس آن ارتباط هشتی به حیاط توسط دالانهایی که در کنار ایوان قرار داشتند، صورت می گرفت. در این حالت ایوان به عنوان یک فضای اصلی کارکرد داشت.

ساباط
غالباً بخشی از فضای معبر را که سرپوشیده و مسقف می شد، ساباط می نامیدند.
در بالای بعضی از ساباط های واقع در معابر درون محله های مسکونی، فضایی نیز می ساختند که از آن برای اقامت کوتاه مدت یا بلند مدت استفاده می کردند.
معمولاً ساباط در جلوی ورودی بناهایی ساخته می شد که فاقد یک جلوخان بزرگ بودند.
رواق

رواق از لحاظ کالبدی ، فضایی سرپوشیده، نیمه باز و ممتد، و از جنبه کارکردی، فضایی ارتباطی – با ماهیتی متفاوت از فضای ورودی – است که غالباً در پیرامون حیاط (در یک ، دو، سه یا چهار جبهه از یک حیاط) یا در پیرامون یک فضای ساخته شده برونگرا احداث می شده است.

برخی از عناصر
فضاهای ورودی طراحی شده بسیاری از بناهای بزرگ و متوسط علاوه بر فضاهای نامبرده، دارای عناصر بسیار متعددی هستند که در این بخش به صورت اجمالی به بعضی از آنها اشاره می شود.
در
در ورودی یکی از عناصر مهم فضای ورودی به شمار می آید که کارکرد اصلی آن کنترل ارتباط میان فضای درونی بنا و فضای بیرونی از آن است. ابعاد و تناسبات در ورودی هر بنا با نوع و کارکرد آن بنا متناسب است.
اهمیت در ورودی بعضی از فضاهای مذهبی یا عمومی چنان زیاد بود که سطح روی آنها را با گره سازی، منبت کاری ، تذهیب، نقاشی، میناکاری یا کتیبه نگاری مزین می کردند.
کوبه و حلقه

کوبه هایی بر روی درها نصب می کردند که در ساده ترین شکل، کارکرد آن اطلاع رسانی بود. روی در ورودی خانه ها دو درکوب فلزی نصب می کردند. هر کوبه روی یک لته در قرار می گرفت یکی از آنها را که چکش می نامیدند، صدای بم تولید می کرد و دیگری را که معمولاً حلقه می نامیدند صدای زیر ایجاد می کرد. چکش در مواردی مورد استفاده قرار می گرفت که مراجعه کننده مرد بود و در هنگامی که مراجعه کنند زن بود از حلقه استفاده می کرد. به این ترتیب ساکنان خانه از جنسیت مراجعه کننده مطلع می شدند و خود را آماده می کردند.
آستانه

بخشی از چهارچوب در که در پایین چهار چوب قرار دارد، آستانه نامیده می شود. آستانه برخی از درها را اندکی بلند می ساختند تا تمایز بین دو فضا به بهترین شکل صورت پذیرد و افراد در هنگام انتقال از فضایی به فضای دیگر با تأنی رفتار نمایند.
سکو

سکو عنصری است که عموماً به صورت زوج در دو سوی پیش طاق بسیاری از نمونه های متعلق به هریک از انواع بناهای سنتی ساخته می شده است. از این عنصر برای نشستن در جلوی یک بنا در هنگام انتظار برای شخصی یا برای رفع خستگی استفاده می کردند. همچنین بسیاری از افراد برای گذران بخشی از اوقات فراغت خود بر روی این سکوها می نشستند و به گفتگو مشغول می شدند.

سردر
بخشی از سط فضای ورودی که در بالای در ورودی قرار داشت، سر در نامیده می شود. این سطح را در انواع فضاهای ورودی به خصوص فضاهای ورودی بناهای نسبتاً بزرگ تزیین می کردند. کمابیش می توان گفت که معمولاً سطح سر در هر فضای ورودی مزین ترین سطح از نمای خارجی هر بنا بوده است. در تزیین این سطح از انواع آجرکاری ، کاشیکاری، مقرنس و گچبری استفاده می کرده اند.

منار
در قرنهای نخستین هجری معمولاً منار (مناره) به صورت منفر در گوشه ای از ساختمان مسجد و در مواردی در نزدیکی فضای ورودی ساخته می شد، اما به تدریج و احتمالاً از اواخر دوره سلجوقیان و به خصوص از دوره ایلخانان به بعد ترکیبی متشکل از دو منار در دو سوی ایوان واقع در جبهه قبله و در مواردی، ایوان واقع در جبهه رو به روی قبله مورد استفاده قرار گرفت.
ساعت

در بالای پیش طاق معدودی از بناهای بزرگ از جمله مسجدها و مدرسه ها یک ساعت بزرگ قرار می دادند. در بالای پیش طاق ورودی مسجد جامع کرمان، مسجد مشیر السلطنه و مسجد مدرسه شهید مطهری (سپهسالار) در تهران ساعت وجود دارد. استفاده از ساعت گویا از دوره صفویه شروع و در دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی رواج یافت.
روزن

در بالای در ورودی معدودی از خانه ها یک روزن به صورت مشبک و گاهی اوقات بدون یک شبکه محافظ تعبیه می کردند. عوامل متعددی موجب در نظر گرفتن این روزن می شد. در بعضی از بناهایی که دارای بافت مرکزی و درونگرا بودند و از سقف هشتی یا از نقطه ای دیگر نور کافی برای هشتی تأمین نمی شد، در بالای در ورودی روزنی قرار می دادند. در این موارد معمولاً در هنگام شب نیز فانوس یا چراغی در داخل هشتی و در پشت روزن قرار می دادند که هم داخل هشتی و هم بخشی از فضای پیش طاق ورودی را روشن می کرد.
سنگاب

در هشتی بسیاری از بناهای عمومی مانند مسجدها و مدرسه ها یک ظرف بزرگ سنگی قرار می دادند که در آن، آب خنک می ریختند تا مراجعه کنندگان بتوانند رفع تشنگی کنند. در برخی از اسناد به سنگاب با عنوان جام اشاره شده است.
بعضی از این سنگابها دارای حجاری های بسیار ظریف و زیبا هستند به نحوی که یک اثر هنری قابل توجه به شمار می آیند. معمولاً بر روی بسیاری از آنها متنی نوشته می شد که به نام واقف و واقعه کربلا اشاره می گردید.
حوض

در هشتی معدودی از بناها از جمله تعداد اندکی از خانه های بزرگ یک حوض کوچک وجود داشت. معمولاً در این حالت سکوهایی نیز پیرامون هشتی می ساختند که برای افرادی که در هشتی به انتظار می نشستند یا کسانی که در آنجا به گفتگو می پرداختند، فضای مطبوعی پدید آید.
زنجیر

برخی از مسجدهای نخستین از جمله مسجد مدینه در آغاز در ورودی نداشتند. گفته اند که یکی از خلفایاموی موسوم به عمر بن عبدالعزیز، برای جلوگیری از ورود چهارپایان به داخل مسجد مدینه، زنجیرهایی در جلوی آنها آویخت. آویختن زنجیر برای جلوگیری از ورود چهارپایان به داخل بناهای عمومی و مذهبی حتی بعد از زمانی که برای ورودیها، در، ساختند کمابیش ادامه یافت، زیرا در ورودی بسیاری از بناهای مذهبی و عمومی در هنگام روز باز بود.
زنجیر مانند برخی دیگر از عناصر معماری، علاوه بر کارکرد اصلی و نخستین؛ از کارکرد و مفهوم دیگری نیز برخوردار شد. چنان که برخی گفته اند برای ایجاد تواضع در هنگام ورود به یک بنا نیز به کار می رفته است؛ زیرا وارد شوندگان باید سرخود را پایین می آوردند (البته می توانستند زنجیر را نیز بالا ببرند و وارد شوند) و این موضوع برای ورود به یک بنای مقدس، احساس تواضع را در فرد ایجاد می کرده است.
اصول ترکیب کالبدی
انواع اجزاء و عناص فضاهای ورودی غالباً بر اساس اصول معنی با یکدیگر ترکیب شده اند تا یک فضا یا بخشی از یک فضا را شکل دهند. این اصول متعدد هستند و اشاره به همه آنها از ظرفین این مجموعه خارج است. در اینجا تنها چند اصل مهم مورد اشاره قرار می گیرد.
اصل سلسله مراتب
اصل سلسله مراتب یعنی ساماندهی و ترکیب فضاها و عناصر بر اساس برخی از خصوصیات کالبدی یا کارکردی آنها که موجب پدید آمدن سلسله مراتبی در نحوه قرارگیری یا استفاده یا مشاهده عناصر شود.
ترتیب قرار گیری اجزای ورودی (در کاملترین انواع فضاهای ورودی) به این ترتیب است : جلوخان، پیش طاق، درگاه، هشتی، دالان، ایوان و در معدودی از بناها، ساباط.
اصل محور
عبور از بیرون به درون بعضی از بناهایی که فاصله بین فضای بیرونی تا فضای درونی در آنها زیاد است، نیاز به توجه و استفاده از اصل محور در طراحی و ترکیب فضای ورودی یا ضروری می ساخته است. این محورها عبارتند از : 1- محور قبله 2- یک محور فرضی مستقیم 3- محور تقارن بنا 4- محوری غیر مستقیم
اصل تقارن
در بسیاری از انواع بناهایی که طرح آنها با توجه به اصول اساسی ترکیب از جمله اصل تقارن طراحی می شد، در ساماندهی فضای ورودی نیز از این اصل استفاده می کرده اند.
یک نکته جالب در این زمینه این است که در معدودی از بناها توجه اغراق آمیز به اصل تقارن چنان بوده است که حتی نوشته های کتیبه ای را که در یک سمت سردر قرار می دادند، در سمت دیگر سردر به صورت وارونه و معکوس به کار می بردند و به این ترتیب اصل تقارن در همه جزییات سطح نما رعایت می شد.
شکل مسیر دسترسی به بنا
مسیر دستری از فضای بیرونی به فضاهای درونی دارای شکلهای متعددی بوده است. در مواردی شکل این مسیر بدون طراحی و برنامه ریزی پیشین و تحت تأثیر بافت شهر شکل گرفته و در موارد دیگر طراح شکل مسیر دسترسی به بنا را نیز طراحی و معین می کرده است.
از رو به رو
در مواردی که یک بنای مهم معماری یا معمای – شهری مانند مسجد جامع و دارالحکومه احداث می شد، در جلوی ورودی اصلی یک جلوخان می ساختند و ورودی بنا را در جبهه ای از آن قرار می دادند که مراجعه کنندگان از رو به رو به بنا نزدیک شوند و به این ترتیب فضای ورودی در جلوی دید مراجعه کنندگان قرار گیرد.
از کنار
دسترسی به بناهایی که در کنار یک معبر قرار داشته اند غالباً از کار بنا صورت می گرفته است.
در امتدادی مایل نسبت به بنا
موقعیت ورودی تعداد اندکی از بناها به ویژه در بافتهای پیوسته و متراکم به گونه ای بوده که دسترسی به بنا در امتداد راستایی صورت می گرفته است که با جبهه ورودی زاویه ای حاد داشته است یا به عبارت دیگر مراجعه کنندگان به صورت مایل به بنا نزدیک می شده اند. این مورد بیشتر درباره برخی از خانه ها یا بناهای نسبتاً کوچک و کم اهمیت مشاهده شده و کمتر اتفاق می افتاده است که مسیر دسترسی به یک بنای مهم بزرگ به این شکل باشد.

 

شکل مسیر دسترسی به فضاهای درونی
شکل مسیر دسترسی به فضاهای درونی با توجه به عوامل متعددی از جمله کارکرد هر بنا، الگوهای اجتماعی و فرهنگی ورود به هر فضا و عوامل اقلیمی طراحی می شده است. شکل این مسیر را در حالت کلی می توان به سه نوع : 1- مستقیم 2- غیر مستقیم و 3- مارپیچ طبقه بندی کرد.

مستقیم
در بناهایی که ورود سریع و آسان مراجعه کنندگان به درون بنا مورد نظر بوده است شکل مسیر دسترسی به فضاهای درونی را حتی الامکان مستقیم و طراحی می کردند. کاروانسراها به خصوص کاروانسراهای بیابانی از این گونه بناها هستند.
علاوه بر این ورودی بسیاری دیگر از بناهای عمومی یا نیمه عمومی مانند مسجدها و مدرسهذ های کوچک و متوسط و گاه بزرگ نیز به شکل مستقیم طراحی می شود.

غیرمستقیم
در طراحی فضای ورودی برخی از بناهای مذهبی بزرگ و طراحی شده مانند مسجدها، مدرسه ها و مزارها و همچنین برخی از باغها و کاخها، برای این که شخص به سرعت ، یک دفعه وارد بنا نشود، بلکه ورود او به تدریج و به صورتی احترام آمیز باشد، مسیر دسترسی را غیرمستقیم طراحی می کردند.

 

مارپیچ
در معدودی از انواع بناها نه تنها سهولت و سرعت دسترسی به فضای داخلی مورد نظر نبوده است بلکه به صورت آگاهانه ای قصد داشتند که مسیر و نحوه دسترسی به فضای داخلی را تحت کنترل و نظارت در آورند و مانع از ورود سریع و ناگهانی شوند.
مقیاس نما
دارای مقیاس انسانی
بسیاری از بناهای معماری مانند خانه ها، حمامها و برخی از مسجدها و مدرسه های کوچک دارای فضایی ورودی با مقیاسی انسانی هستند. ارتفاع فضای ورودی این بناها به طور متوسط بین 5 تا 6 متر و ارتفاع در ورودی آنها به طور متوسط بین 2 تا 3 متر است. بیشتر این نوع ورودیها معمولاً فاقد جلو خان (به معنی فضایی وسیع در جلوی پیش طاق) هستند و تنها یک پیش طاق دارند که ابعاد فضای آن با توقف یا تجمع چند نفر متناسب می باشد. طبعاً ابهاد و تناسبات سایر عناصر و «جزء – فضا»های این ورودیها نیز با کارکرد آنها متناسب است. به عنوان مثال عرض دالان این ورودیها (در بناهای غیرعمومی) به طور متوسط بین 1 تا 20/1 متر و ارتفاع آن بین 8/1 تا 3 متر می باشد.

 

دارای مقیاس فوق انسانی
فضای ورودی بناهای عمومی و مهم را بزرگ و عظیم می ساختند به نحوی که دارای مقیاسی فوق انسانی می شد. ارتفاع فضای ورودی این بناها به طور متوسط بین 10 تا 15 متر است.
معمولاً در ورودی این فضاها نیز بزرگ است و گاهی اوقات تا 5 متر ارتفاع دارند.
شکل ترکیب نما
شکل کلی نما فضای ورودی هریک از انواع بناها تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله نوع و کارکرد و اهمیت بنا، موقعیت بنا در شهر و همچنین خصوصیات معماری شهر با منطقه ای که بنا در آن قرار گرفته و دوره ای از تاریخ که بنا در آن پدید آمده، قرار داشته است.

کشیده (پهن)
شکل نمای ورودی بسیاری از بناها کشیده یا پهن است و به این ترتیب سطح وسیعی از نمای خارجی بنا به فضای ورودی اختصاص یافته است. معمولاً در بسیاری از این گونه نماها، در هر طرف پیش طاق ورودی یک یا چند دهانه یا طاق نمای نسبتاً عریض نیز وجود دارد. در بعضی از این نماها سکوهایی نه تنها در دو سوی در ورودی بلکه در غرفه ها یا طاق نماهای واقع در دو سوی پیش طاق نیز ساخته شده است . معمولاً در بسیاری از موارد که معبر یا عرصه واقع در جلوی فضای ورودی وسیع و عریض بود، از این تناسبات استفاده می کردند. نسبت بین ارتفاع و عرض این گونه نماها به طور متوسط تقریباً 5/1 تا 5/2 است.

بلند (مرتفع)
کاربرد شکلهای بلند و مرتفع برای نمای کلی فضای ورودی در دوره ایلخانان بسیار رایج شد. فضای ورودی بسیاری از بناهای متعلق به آن دوره که تاکنون باقی مانده اند از چنین تناسبی برخوردار هستند.
نسبت بین ارتفاع به عرض نماهای بلند تا 5/2 به 1، و حتی گاه بیشتر از آن می باشد.
متوسط
شکل نمای بسیاری از فضاهای ورودی نه بسیار بلند و نه کشیده و عریض بلکه دارای تناسباتی نزدیک به مربع هستند . نمای پیش طاق یا دهانه ورودی بعضی از این ورودیها بلند و کشیده است اما وجود طاقنماها یا غرفه های واقع در دو سوی پیش طاق موجب شده است که نمای سطح ورودی در مجموع از شکلی شبیه به مربع برخوردار شود یعنی تناسباتی که نسبت ارتفاع به عرض به طور متوسط 1 به 1 باشد.
آجرکاری
آجر یکی از مهمترین مصالح در ایران است که از گذشته های دور تاکنون برای نماها مورد استفاده قرار می گیرد. مقاومت آجر در برابر باران و سایر عوامل اقلیمی موجب شده است که نمای ورودی بیشتر بناهای خشتی را با آن بپوشانند. نقش پذیری آجر و امکان ایجاد طرحهای گوناگون و سهولت اجرای کار سبب گردیده است که بسیاری از فضاهای ورودی را با آن تزیین کنند.
در قرنهای نخستین پس از اسلام تا اواسط دوره سلجوقیان، آجر مهمترین ماده در تزیین فضاهای ورودی بود.
کاشیکاری

از اواخر دوره سلجوقیان و به خصوص از دوره ایلخانان از کاشی نیز در ترکیب با آجر یعنی به صورت معلقی برای تزیین سطح نما استفاده می کرده اند. به تدریج از اواخر دوره ایلخانان و به خصوص از دوره تیموریان به بعد برای تزیین سطح نمای ورودی از کاشی بیشتر استفاده کرده اند تا جایی که در برخی از بناها تمام سطح نمای ورودی را با کاشی پوشانده اند.
در قرنهای نخستین بیشتر رنگهای فیروزه ای و لاجوردی را برای کاشیها به کار می بردند. در دوره قاجار از رنگهای تند و زننده صورتی، زرد، قرمز و آبی نیز استفاده کردند.
گچبری

نامقاوم بودن گچ در برابر آب و تأثیرپذیری آن از عوامل جوی موجب گردید که از آن کمتر برای پوشاندن سطح خارجی نمای فضای ورودی که در معرض باد و باران بود، استفاده کنند. در بعضی از فضاهای ورودی که پیش طاق یا غرفه هایی وجود داشت، برخی از قسمتهای واقع در سطح داخلی آنها به خصوص سطح زیرین سقف آنها را که از نفوذ مستقیم باران در امان بود با گچ تزیین می کردند. برای این منظور از طرحها، روشها و شیوه های گوناگون استفاده می شد.
حجاری

برای پوشاندن سطح ازاره و سکوی بسیاری از فضاهای ورودی از سنگ استفاده می کردند زیرا مقاومت، استحکام و دوام آن به خصوص برای این بخش از سطح نما که نسبت به سطوح دیگر بیشتر آسیب پذیر است بسیار مناسب بود. در بناهای معمولی و کوچک از سنگهای معمولی اما در بناهای بزرگ و مهم از سنگ مرمر و سایر سنگهای زیبا و تزیینی استفاده می کردند.

در برخی از مناطقی که انواع سنگهای ساختمانی در دسترس و احداث بناهای سنگی رایج بود همه نمای خارجی فضای ورودی را نیز با سنگ می پوشاندند و برای تزیین آن از انواع روشهای معمول استفاده می کردند.

رنگ
هریک از شیوه های تزیین، رنگ و بافت خاصی به سطوح فضاهای ورودی می دهد. آجر بافتی ریز و رنگی ملایم پدید می آورد . سایه روشن ناشی از بعضی بافتهای آجری که دارای نقشهای برجسته و فرو رفته هستند، ضمن ایجاد تنوع در بافت هر سطح، در کیفیت ادراک رنگ آن سطح نیز بی تأثیر نیست.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت رده های چوبی ساختمان فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت رده های چوبی ساختمان فایل ورد (word) دارای 30 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت رده های چوبی ساختمان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت رده های چوبی ساختمان فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت رده های چوبی ساختمان فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت رده های چوبی ساختمان فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

فهرست


                                                                           فهرست
عنوان                                                                                                صفحه
مقدمه                                                                                                                                                   4 
دیباده شرکت صنایع چوبی امید
تعریف نرده چوبی                                                                                                                              6  
ستونها بنا به مورد استفاده آنها به دو گونه ساخته می شود                                                          7    دست انداز یا ستونی افقی نرده ها                                                                                                   9 

نگه دارنده ها یا بشقابها                                                                                                                    10 گونه های مورد مصرف در نرده های چوبی                                                                                   11    فصل اول 
نرده های چوبی مستقیم یا موازی                                                                                                   11  مراحل اجرای نرده چوبی مستقیم
انواع رنگهای مورد مصرف برای نرده ها                                                                                      13   نصب ستونهای پاگرد یا ستونهای اولیه                                                                                           17        بالاخره بعد از نصب ستونهای پاگرد نوبت به دست اندازه ها                                                     20     فصل دوم
نرده های چوبی قوسدار                                                                                                                23        فصل سوم

نرده های چوبی دوار                                                                                                                      28       منابع                                                                                                                                                  30   

اسلاید 2 :

مقدمه :  
توسعه جوامع ، پیشرفت  اقتصادی  و اجتماعی  و در نهایت  بهبود  و رفاه زندگی انسان به استفاده درست  و صحیح  از منابع و امکانات  مـادی و معنـوی  موجود  بستگی دارد .
این امر  زمانی  محقق  می شود کـه بشر  بعد از یک روز کاری سنـگین در جائی  آرام و دلنشین  استراحت   کرده و تجدید قوا   نماید .  با این حال  وجود  چنین مـأمنی  احساس  می شود .  در چنیـن  مکانی   که خانه نامیده می شود  وسایـل و امکانات  موجود  تا حدی می تواند این آرامش را تحقق ببخشد و چـون در این بین چوب دارای خاصیت گرم و آرامش بخش بوده به عنوان نقشی از زنـدگی  بشر در آمده است . در این  بین نرده های چوبی چنـدین  نقش را می توانند  ایفا  کنند  از آن جمـله  نقـش زیبائی  در خانه یـکی از ارکـان  آن  و نقش  دیگر آن  حفـاظت  از محلهائی می باشد کـه احتمال  سقوط  افراد وجود دارد . که در این پروژه روشهای تهـیه و نصب  این ابـزار  مفید  و ضروری  در پـلکان ساختمان را تشریح می کنیم .

 

اسلاید 3 :

                    دیباچه شرکت  صنایع چوبی امید

 شرکت  صنایع چوبی  امید در سال 1372  هجری شمسی  با سـرمایه ای بالغ  بر هشتاد  میلیون ریال   توسط  جناب آقای جواد قـربانی  و جناب آقای  شوزب   رضائی   در      شهر ستان  خـرم دره تأسیس شد . از علل  تأسیس  این شرکت  که ابتدا با سرمایه ای اندک آغاز شده بود.  تهیه و توزیع مبلمان  درب های چوبی ، دکوراسیون ، بوفه ، نرده های چوبی و …  بود   که  هم اکنون بعد از گذشت  12 سـال از تأسیس  آن افتخار  این را دارد که پیشگام  در عرصـه هنر صنایع  چوبی  وخدمات  آن  به مردم عزیز  باشد  این شرکت  هـم اکنون  که دارای  8 نفر  کار گر   بوده به نوبه خود   سهم خوبی در اشتغال   زائی داشته است  و امید دارد  در آینده  ای  نه چنـدان  دور  با استفاده از دستگاههای پیشرفته CNC  تحولی در هنر  صنایع چوب  در استان  را بوجود آورد .

                    با تشکر  از کلیه عزیزان شرکت صنایع چوبی  امید

اسلاید 4 :

تعریف نرده چوبی :
نرده چوبی به حفاظی گفته می شود  که در پلکان  ساختمانها مورد استفاده قرار می گیرند و از لحاظی  هم جنبه تزئینی  داشته وبه انواع و اشکال  مختلف  ساخته می شود  .
اجزاء تشکیل دهنده نرده چوبی :
ستونی یا پایه اصلی (Newel ) :
ستون یا پایه اصلی در نرده چوبی که نقش تحمل  بار و نقش اصـلی تزئیناتی برعهده دارد  در انواع و اشکال  گوناگون  بنا به سلیقه های  مختلف  ساخته می شود . ( شکل شماره 1 )

اسلاید 5 :

ستونها  بنا به مورد استفاده آنها به دو گونه ساخته می شود  .
 الف : ستونهائی که در روی پله ها  مورد استفاده قرار می گیرند  و دست انداز بر روی  آن سوار شده و ممکن است  قسمت  انتهائی و فوقانی  آنها دارای  یک نری باشد  که در داخل دست انداز  و بشقاب زیرین  جا می گیرد  و یا اصلاً  هر دو قسمت آن صاف  یوده ویا یک طرف   صاف و طرف دیگر  دارای نری باشد . و دارای  اندازه هائی استاندارد  می باشد   که بر  حسب  نوع استفاده  آنها متفاوت  می باشد  که در اصطلاحات علمی   با نام over – the- post  شناخته  می شود   . که در شکل زیر  انواع آنها نشان داده شده است .
 (شکل 2 )

اسلاید 6 :

ب :‍
 ستونهایی که در پاگردهها مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان ستونهای  اولیه شناخته می شود  این گونه ستونها   ممکن است  دارای زیبائی بیشتری  نسبت به ستونهای  ثانویه  باشد و همچنین اندازه آنه هم  کمی بیشتر از دیگر ستونها  بوده است  و دست انداز  هم در داخل  آن جا سازی   می شود  اینگونه ستونها  دارای اندازه های استاندارد بوده و در اصطلاح  علمی  با نام p o s t- to- post  مورد استفاده قرار می گیرد  که در شکل  زیر به آن اشاره  شده است  ( شکل  3 )

اسلاید 7 :

دست انداز یا ستونی افقی نرده ها :
دست انداز  قطعه چوبی است  که در روی ستونها  به منظور تکیه گاه دست و پوشش  سر ستونها مورد استفاده قرار  می گیرد  دست اندازها بر حسب   نوع  پلکان ممکن است  متفاوت باشد در پلکان مستقیم  دست اندازها  قطعه چوبی  صاف بوده و برای تزئین آن ممکن  است  کناره های آن  توسط فرز  نیمگرد  شده باشد  و در پاگردها ممکن است  دارای طرح و نقش خاصی باشد که اغلب  این دست اندازها  پیش ساخته بوده و توسط  کپی  تراشها ساخته می شود و به صورتهای  مختلف  اعم از  قوسدار ، منحنی ، نیمگرد وحلزونی می باشد که در شکل  زیر به آن اشاره شده است  .
( شکل شماره 4 ) اما در پلکان قوسدار این دست اندازها فرق می کند و دست انداز باید با قوس پله نیز  همخوانی  داشته باشد و به همان  صورت قوس  بردارد روشهای  مختلفی برای قوس  دادن  به دست انداز  وجود دارد که یکی از این روشها  اینست  که دست انداز را توسط  اره  فلکه قاچ زده و نصب می کنیم  که در فصل خود اجمالاً  توضیح داده خواهد شد .

اسلاید 8 :

3              نگه دارنده ها یا بشقابها

نگه دارنده ها یا بشقابها  قطعاتی هستند  که بر روی پلکان نصب شده و ستونها بر روی آانها قرار می گیرد  این  نگه دارنده ها   دارای  یک سوراخ به قطر  مشخص   بوده که توسط پیچ ، که از وسط  سوراخ می گذرد به پلکان متصل  می شود  و بعد  ستونها  در داخل  بشقابها  جا سازی شده و محکم می شود .
سپس  دست انداز بروی آن نصب  می شود  که در شکل  زیر نمونه ای از قطعات  آماده شده را مشاهده می کنید  . ( شکل  5 )

اسلاید 9 :

          گونه های  مورد مصرف  در نرده های چوبی 

در مورد اینکه نرده ها از چه جنسی می باشد این را باید بدانیم  که اغلب نرده ها وانواع  متخلف  آن از  جنس سوزنی برگان  و از چوبهای  بلوط  ،ماهاگونی  و روسی  تهیه   می شود . در ایران  نیز از پهن  برگان بخصوص  گردو به خاطر  سخت بودن آن استفاده می کنند .
اشکال مختلف  نرده چوبی
فصل اول
نرده های چوبی مستقیم  یا موازی 
این گونه نرده ها در پلکان  مستقیم  و موازی  به کار می رود  که ستونها  به طور موازی  و پشت سر هم  بر وی پلکان نصب می شود  و دست انداز هم به  طور موازی روی آنها قرار  می گیرد  که برای نمونه  به شکل زیر مراجعه کنید  شکل 6

اسلاید 10 :

مراحل  اجرای نرده چوبی مستقیم :
 الف : پرداخت  : برای اجرا ونصب   نرده های چوبی  در یک ساختمان ابتدا باید ستونها  و دست انداز و بشقابها  را به خوبی  پرداخت  کنیم تا برای رنگ کاری آماده شود  احتمالاً اگر  گره یا ترکی بر روی  قطعات  باشد آنها را بوسیله بتونه چوب پر می کنیم . تا سطح عاری از هر گونه ناصافی و خلل و فرج باشد . ابتدا پرداخت  را با سنباده های زبر شروع کرده ورفته رفته  از سنباده های  نرم استفاده می کنیم تاسطحی صاف  و بی نقصی بدست  بیاید  هر چه  در مرحله  پرداخت سطح  صاف باشد در آخر و بعد از رنگ کاری شاهد  سطحی شفاف و زیبا خواهیم بود .  بعد از این مرحله نوبت  به مرحله رنگ کاری  می رسد  .
ب: رنگ  کاری نرده های پرداخت شده : 
بعد از پرداخت   نوبت  به رنگ کاری قطعات  می رسد  کـه این رنگ کاری  ممکن است  قبل از نصب   یا بعد از نصب نـرده ها بـر روی قطعات  انجام  شود . که اغلـب  قبل از   نصب  قطعات  ، آنها را در کار گاه رنگ کاری  که فضای   مناسبی  برای این کار می باشد رنگ میزنند  . زیرا که اگر  در محیط  نصب رنگ کاری انجام   شود ممکن است  که به سایر قسمتهای  ساختمانی  نیز  رنـگ آغشته شده و جلوه  نامناسبی   به محل   بدهد .از اینرو آنها را در کار گاه رنگ زده و به  محیط نصب انتقال مـی دهند . در هر حـال  ابتدتا قطعات  نرده چوبی را یک  دست سیلر می زنیم تا خلل و فرج و ناصـافی های آن پر شده و سطـحی یکنواخت  بدست آید  بعد از خشک شدن سیلر  آن رابا سنباده نرم پرداخت می کنیم در این مرحله بسته به این که  چه نوع  رنگی را می خواهیم  برای  نرده ها انتخاب کنیم  همرنگی  مورد نظرمان را آماده می کنیم .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی کارآموزی تعمیرگاه و نمایندگی خودروهای دیزل فایل و

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآموزی تعمیرگاه و نمایندگی خودروهای دیزل فایل ورد (word) دارای 87 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی تعمیرگاه و نمایندگی خودروهای دیزل فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


فهرست مطالب
آشنایی کلی با مکان کارآموزی 1
فصل اول
مقدمه 2
تاریخچه 3
بازار رو به رونق خودروهای سبک دیزلی  4
دلیل انتخاب دیزل 6
تحولات اخیر در خودروهای دیزلی 8
مزیت  موتور های دیزل 9
فصل دوم
طرز کار موتور دیزل 14
سیکل موتورهای دیزل چهارزمانه15
سیکل موتور دوزمانه دیزل 21
چرخه موتور دوزمانه ی دیزل 23
موتور های دیزلی بر خلاف موتور های بنزینی 24
موتور دیزل و ترجیحات آن بر موتور بنزینی در خودروی سواری  25


فصل سوم
سیستم سوخت رسانی موتوردیزل 39
افزودنی های سوخت دیزل 50
وظایف سیستم سوخت رسانی دیزل 51
انتخای سوخت مناسب برای خودروهای دیزلی 54
مزایای سیستم سوخت رسانی موتور دیزل 58
معایب سیستم سوخت رسانی موتور دیزل 61
استفاده از سوخت مایع درموتور دیزل62
گاز طبیعی و موتورهای دیزل64
فصل چهارم
عیب یابی موتورهای دیزل 70
آینده خودروهای سواری دیزل 73
سخن آخر 76
نتیجه‌گیری 77
منابع 78

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بتن، ملات، و دوغابهای منبسط شونده فایل ورد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بتن، ملات، و دوغابهای منبسط شونده فایل ورد (word) دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بتن، ملات، و دوغابهای منبسط شونده فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بتن، ملات، و دوغابهای منبسط شونده فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بتن، ملات، و دوغابهای منبسط شونده فایل ورد (word) :

بتن، ملات، و دوغابهای منبسط شونده

دلیل عمده استفاده از بتن، ملات و دوغابهای منبسط شونده آن است که بتوان بر مشکلات انقباض (جمع شدگی) که معمولاً در به کارگیری مواد با سیمان معمولی مشاهده می شود فائق آمد. مکانیزم عمل به نحوی است که باعث می شود مواد تعمیری به هنگام گیرش و سخت شدن (عمل آوری (CURINGانبساط پیدا کرده و با عمل انقباض مخالفت و آن را خنثی نماید.

3-7 بتن و ملات دارای الیاف مصنوعی
(FIBRE REINFORCED CONCRETE & MORTAR)
اساساً افزودن الیاف مصنوعی به بتن یا ملات به سه منظور اصلی افزایش مقاومت کششی، افزایش مقاومت خمشی و افزایش در مقابل ضربات ناگهانی (IMPACT RESISTANCE) صورت می گیرد.
به طور کلی دو گروه اصلی از الیاف مصنوعی وجود دارند که برای منظورهای فوق مورد استفاده قرار می گیرند. مدلهای گروهی از این الیاف مصنوعی پایینتر از مدلهای بتن یا ملات می باشد؛ مانند نایلون (NYLON) و پلی پروپیلن (POLYPROPYLENE). در حالیکه مدولهای گروه دوم بالاتر از مدولهای بتن یا ملات هستند؛ مانند شیشه (GLASS)، استیل و کربن. از بتن یا ملات مسلح به الیاف مصنوعی به طور موفقیت آمیزی به عنوان لایه های نازک روکشی (OVERLAYS) روی جاده ها، خیابانها و باندهای فرودگاه (RUNWAYS) استفاده شده است. همچنین از این سیستم می توان در مکانهایی که خلأزایی(CAVITATION) و فرسایش (EROSION) مشکلاتی را باعث شده است (مانند روی سرریزهای سدها) و سایر مراحل خاص کمک گرفت. روشهایی نیز ابداع شده است که با به کارگیری آنها می توان از مخلوطهای واجد الیاف مصنوعی، در سیستمهای بتن پاشی استفاده نمود.

اخیراً گزارش شده است که افزایش الیاف مصنوعی در سیستمهای باعث ازدیاد قدرت چسبندگی لایه های تعمیری به بتن مادر می گردد. البته سیستمهای انحصاری نیز وجود دارند که برای تعمیرات بتن به کار می روند و در آنها علاوه بر پلیمرها، الیاف مصنوعی نیز دیده می شود. علیرغم موفقیتهایی که تا امروز به دست آمده، ممکن است پیشنهاد این سیستم به عنوان یک ماده تعمیری، ناپخته به نظر برسد چرا که مسأله دوام و پایداری آن در دراز مدت، در مرحله آزمون و بررسی و مطالعه قرار دارد. نکته ای که باید مورد توجه خاص قرار گیرد، نحوه مخلوط و پخش شدن (DISPERSION) الیاف مصنوعی در سیستم است. بارها مشاهده گردیده که به هنگام مخلوط نمودن الیاف با سایر مواد بتنی یا ملات (سیمان- سنگدانه- آب و…)، الیاف مصنوعی تمایل به جمع شدن در یک جا داشته یا در جهات مشخصی قرار می گیرند. که این امر توزیع برابر و یکنواخت الیاف را با اشکال مواجه می سازد.

3-8 لاتکس
(LATICES)
در حال حاضر باور بر این است که بتن یا ملاتی که دارای افزودنیهای لاتکسی (LATEX) می باشد، برای مرمت سازه های بتنی آسیب دیده بسیار مفید واقع می شود. اصطلاحاتی که برای این گونه مواد تعمیری به کار برده می شود، به شرح زیر است:
بتن لاتکسی (LATEX CONCRETE)

بتن اصلاح شده لاتکسی (LATEX MODIFIED CONCRETE)
و اخیراً بتن اصلاح شده پلیمری (POLYMER MODIFIED CONCRETE)
توضیح ضروری این است که نباید سیستمهای یاد شده را با بتن پلیمری (POLY. CONC.) اشتباه نمود. چون در بتن پلیمری تنها عامل گیرش (BINDER) خود پلیمر می باشد در صورتی که در بتن اصلاح شده پلیمری، سیمان که دارای خاصیت چسبندگی و گیرش می باشد نیز به کار رفته است.
به طور کلی، در مقایسه با بتن و ملات ساخته شده از سیمان پرتلند معمولی، بتن و ملات اصلاح شده پلیمری دارای خواص و مشخصات ویژه ای می باشند. این مشخصات را می توان به صورت زیر خلاصه نمود:

(الف) در صورت نیاز می توان آن را به صورت لایه های نازک و لبه پری (FEATHER- EDGED) به کار برد.
(ب) از قدرت چسبندگی بیشتر به بتن مادری که دارای مقاومت و مرغوبیت کافی باشد، برخوردار است.
(پ) به علت اینکه این گونه مواد خود حالت نگهدارندهء آب (WATER RETENTIVE) دارند، عامل عمل آورنده و یا پوششهای عمل آورنده از اهمیت چندانی برخوردار نیستند، البته بایستی از خشک شدن در شرایط تابش مستقیم آفتاب و باد اجتناب گردد.

(ت) دارای مقاومت کششی بیشتری می باشند.
(ث) دارای حالت ارتجاعی و نرمش بیشتری می باشند.
(ج) از دوام و پایایی بهتری برخوردارند.

با اینکه قیمت بتن و ملات اصلاح شده پلیمری از قیمت بتن و ملات با سیمان معمولی، بیشتر است ولی آنها بسیار ارزانتر از مواد اپوکسی به شمار می آیند. باید توجه داشت که وقتی پلیمر به مخلوط بتن یا ملات افزوده می گردد، به کارگیری افزودنیهای دیگر بایستی با دقت بیشتری صورت گیرد. چرا که ممکن است سازگاری (COMPATIBILITY) لازم بین آنها موجود نبوده و اختلالاتی را شاهد باشیم. نکته قابل ذکر اینکه جا به جا کردن و پرداخت سطح نهایی بتن و ملات اصلاح شده پلیمری مشکلتر از مواردی است که در آنها از بتن و ملات با سیمان معمولی استفاده شده است.

از جمله پلیمرهای لاتکسی که در صنعت بتن کاربرد بیشتری دارند، می توان استیرن بوتادین(STYRENE BUTADIENE)، ساران(SARAN) اکلریک (ACRYLIC) و پلی وینیل استات (POLYVINYL ACETATE) را نام برد. این پلیمرها به صورت پودر و یا مایع به مخلوط بتن یا ملات اضافه می گردند. گفته می شود که نتایج بهینه موقعی حاصل می گردد که سیستم به مدت 3-1 روز به صورت خیس، عمل آمده و سپس در هوای آزاد قرار گیرد. صاحبنظران بر این عقیده هستند که حداقل بخشی از بهبود مکانیکی و پایایی یا دوام حاصل از به کارگیری این گونه سیستمها، به دلیل کاستن از درجه تخلخلی است که در نتیجهء وجود پلیمر در سیستم پدید می آید. همچنین ادعا بر این است که یکی از مهمترین مشخصه های بتن یا ملات اصلاح شده پلیمری، به عنوان دو مادهء تعمیری در سازه های بتنی، قدرت چسبندگی خوب آنها به بتن قدیم (مادر) می باشد.

3-9 سایر مواد پوششی
(OTHER COATING MATERIALS)
علاوه بر موادی که مانند بنتونیت، سیستمهای قیری و رزینی به عنوان مادهء پوششی مورد استفاده قرار می گیرند، مواد دیگری نیز از قبیل روغنLINSEED ، سیلیکونها (SILICONES) سیلانها (SILANES) موجود می باشند.

3-10 سیمانهای مخصوص
(SPECIAL CEMENTS)
سیمانهای مخصوصی از قبیل سیمان با آلومینای بالا (HIGH ALUMINA) و سیمانهای فسفات منیزیوم (MAGNESIUM PHOSPHATE) وجود دارند که می توان از آنها برای کارهای تعمیرات بتنی استفاده نمود. عمده ترین امتیازات این سیمانها، گیرش سریع و مقاومت بالای آنها در زمان کوتاه می باشد. همچنین این سیمانها در مقابل بعضی از اسیدها، روغنها و چربیها، آب دریا، مواد شکری و سولفاتها از خود مقاومت و پایایی بالایی نشان می دهند.

3 – 11 مواد تعمیری زیر آبی
(UNDER WATER REPAIR MATERIALS)
به طور کلی می توان موادی را که برای تعمیرات زیر آبی به کار می روند، به دو گروه سیمانی (CEMENTITIOUS) و رزینی (RESINOUS) تقسیم نمود. با توجه به اندازه و وسعت محل تعمیر، ممکن است این طبقه بندی به چند گروه دیگر از قبیل تعمیرات ترکها (CRACK REPAIRS) و تعمیرات قطعه ای یا سطحی (PATCH REPAIRS) نیز تقسیم گردد. بررسی مدارک موجود نشان می دهد با وجود آن که از سیستهای رزینی هم برای تعمیر و تزریق ترکها وهم برای تعمیرات سطحی (PATCH) استفاده شده است، سیستهای سیمانی هنوز برای تزریق ترکها به کار گرفته نشده اند.

در میان سیستمهای رزینی به نظر می رسد که اکثراً اپوکسیها برای انجام تعمیرات بتنی زیر آبی مورد استفاده قرار گرفته اند و دلیل این امر را می توان عملکرد و ویژگیهای بهتر سیستمهای اپوکسی، در مقایسه با سایر سیتمهای موجود دانست. از جلمه ویژگیهای اپوکسیها که باعث می گردد آنها برای تعمیرات زیر آبی مورد توجه و درخواست قرار گیرند می توان مقاومت بالا، قدرت جمع شدگی (SHRINKAGE) کم در مقابل رطوبت را نام برد. از آنجا که شرح سیستمهای رزینی در بخش 3-5 (رزینها-RESINS ) آمده است، فقط به شرح و بررسی کامل سیستهای سیمانی که برای تعمیرات بتنی در زیر آب به کار گرفته می شوند، می پردازیم.

3-11-1 مواد سیمانی برای تعمیرات زیر آبی
(CEMENTITIOUS MATERIALS FOR UNDER WATER REPAIRS)
بر عکس دوغابهای (GROUTS) رزینی، دوغابهای سیمانی کاملاً برای مهندسین و دست اندر کاران آشنا و شناخته شده می باشند. ماده چسباننده و گیرش (BINDER) دوغابهای سیمانی، سیمان پرتلند معمولی است که به دلیل در دسترس بودن، قیمت پایین، سهولت مصرف و همچنین به واسطهء شناخته شدن آن در صنعت بتن، ملات و دوغاب ساخته شده با سیمان پرتلند معمولی برای تعمیرات داخل آب چندان مناسب نیستند. دلایل آن و اقداماتی که می توان برای غلبه بر این نارساییها و همچنین سیستمهای تعمیراتی ساخته شده با سیمان معمولی به کار برد، در این بخش به تفصیل شرح داده شده اند.

3-11-1-1 ویژگیهای آب اندازی
(HIGH BLEED CHARACTERISTICS)
پس از قرار گرفتن مخلوط بتن یا ملات، آب آن به خاطر پایین بودن وزن مخصوصش، از دانه ها جدا شده و نزدیک سطح جمع می گردد. این فرآیند (PROCESS) که نوعی جداشدگی (SEGREGATION) است به نام آب انداختن (BLEEDING) خوانده می شود. از آنجا که آب انداختن (BLEEDING) برای تعمیرات بتنی مخرب می باشد، بایستی آن را کنترل نمود. یک راه حل آن است که آب مخلوط را کم می کنیم که در این صورت روانی مخلوط تحت تأثیر قرار می گیرد. راه دیگر آن است که از افزودنیها کمک گرفته شود.

ماده افزودنی که مورد استفاده قرار می گیرد بایستی طوری انتخاب شود که ضمن کم نمودن آب مورد نیاز مخلوط، روانی آن را حفظ نماید. برای این منظور از روان کننده ها (PLASTICIZERS) استفاده می شود که به واسطهء وارد نمودن هوا به درون مخلوط، روانی مخلوط را بهبود می بخشد بدون آنکه نیازی به آب بیشتر باشد. همچنین می توان آب انداختن (BLEEDING) را با به کارگیری پودر آلومینیوم، یک ماده منبسط شونده، کلرید کلسیم (cac12)، یک ماده شتاب دهنده با C3A (تری کلسیم آلومینات) بالا و ذرات ریزتر سیمان کم نمود.

3-11-1-2 زمان گیرش طولانی
(PROLONGED SETTING TIME)
زمان لازم برای سخت شدن و گیرش مخلوط سیمان پرتلند معمولی، خصوصاً در حرارتهای پایین بسیار طولانی بوده و حدود چند روز به طول می انجامد. گرچه ممکن است این خاصیت، موقع انجام تعمیرات، مزیتی به شمار آید، ولی پس از اینکه بتن در جای خود قرار گرفت این مزیت تبدیل به یک عیب می شود. از انجا که زمان گیرش به حرارت وابسته است، اهل فن دریافته اند که می توان با انجام اقداماتی حتی در دماهای زیر 50 درجه سانتیگراد نیز به محض قرار دادن بتن، عمل گیرش آغاز گردد.

3-11-1-3 شسته شدن
(WASHOUT)
اگر سیمان پرتلند معمولی در تماس با آب قرار گیرد (مثلاً آب دریا)، به علت تمایل آن برای مخلوط شدن با آب بیشتر، در آب پخش و در نتیجه مواد متشکله (CONSTITUENTS) خود را از دست می دهد. از آنجا که در تعمیرات بتنی زیر آب، بایستی مواد تعمیری با آب تماس پیدا کرده و آن را جا به جا نماید، عمل شسته شدن (WASHOUT) می تواند اثرات منفی بسیار جدی بر جای بگذارد. جهت غلبه براین مشکل، از افزودنیهایی با مواد شیمیایی با بنیان (BASE) سلولزی (CELLULOSE) و یا پلی اتیلنی (POLYETHYLENE) که به آب مخلوط اضافه می گردد، کمک گرفته می شود. در واقع ماده افزودنی، تولید محلول کلوئیدی (COLLOID) می نماید که با تشکیل مانع یا پوسته ای با جریان الکتریکی ELECTRO STATIC، در روی سطح، از مخلوط شدن بیشتر آب جلوگیری می کند.

3-11-1-4 آسیب پذیری در مقابل مواد شیمیایی
(SUSCEPTIBILITY TO CHEMICAL ATTACK)
گفته می شود که تری کلسیم آلومینات (C3A) موجود در مخلوط سیمان پرتلند معمولی، در مقابل عوامل شیمیایی چون کلریدها و سولفاتها، آسیب پذیر می باشد. برای بهبود بخشیدن به مقاومت مخلوط سیمان پرتلند معمولی در قبال مواد شیمیایی موجود در آب، از افزودنیهای آب گریز (HYDROPHOBIC) کمک گرفته می شود. رفتار این افزودنیها مانند عمل آب بند کننده ها (WATER PROOFERS) بوده و برای پایین آوردن نفوذ پذیری بتن به کار می روند. راه دیگر آن است که از سیمانی استفاده شود که دارای تری کلسیم آلومینات کمتری باشد.

3-11-1-5 روانی ضعیف
(POOR FLOWABILITY)
تا آنجا که به روانی یک مخلوط (بتن، ملات، دوغاب) مربوط می شود، به کارگیری روشها و تجهیزات مورد نیاز از اهمیت شایانی برخوردار است. زیرا اعمالی چون هم زدن، جا به جا کردن (HANDLING)، حمل و نقل و قرار دادن (PLACING) یک مخلوط بستگی به حد روانی (FLOWABILITY) یا کارآیی (WORKABILITY) دارد.

هچنین به این نکته نیز باید توجه داشت که موقعیت مکانی محل تعمیر و قابل دسترس بودن آن، در میزان روانی و جریان مخلوط نقش تعیین کننده دارد.
یک روش برای بهبود بخشیدن به حد روانی (FLOWABILITY)، این است که موقع هم زدن مخلوط، آب بیشتری به آن اضافه گردد. اما این عمل نتایج منفی در پی خواهد داشت. بنابراین به نظر می رسد که راه حل در کمک گرفتن از روان کننده ها (PLASTICIZERS) و سایر افزودنیهایی که باعث کاهش آب مخلوط می گردد، باشد. با علم به اینکه وظیفه آب موجود در مخلوط، فراهم آوردن روانی لازمه و نیز امکان انجام ترکیبات شیمیایی با دانه های سیمان می باشد، لذا انتخاب روان کننده (PLASTICIZERS)و سایر مواد کاهندهء آب باید به طریقی انجام پذیرد که به وظیفه دوم آب مخلوط یعنی فراهم آوردن امکان انجام ترکیبات سیمان در مخلوط نه تنها آسیب نرساند بلکه آن را تسهیل نماید.

باور این است که روان کننده ها (PLASTICIZERS) دارای خواصی هستند که باعث کاهش کشش سطحی (SURFACE TENSION) آب مخلوط شده و با پخش نمودن ذرات سیمان در تمامی فاز AQUEOUS، این ذرات توسط آب مخلوط کاملاً احاطه شده به نوبه خود باعث بهبود انجام ترکیبات شیمیایی در درون مخلوط می شوند.

3-11-1-6 جمع شدگی یا انقباض
(SHRINKAGE)
موضوع انقباض یا جمع شدگی (SHRINKAGE) از خصوصیات بسیار مهم یک سیستم تعمیری است. اگر این جمع شدگی بیش از حد مجاز باشد، باعث ترک خوردگی، جدا شدن لایه تعمیری و در نتیجه کاهش استحمام و پایایی می گردد.

عمل جداشدن لایه تعمیری به دلیل ایجاد تنشهای موجود (RESIDUAL) در مرز بین لایه تعمیری و بتن قدیمی، که حاصل انقباض سیستم تعمیری است، بسیار بحرانی بوده و خستگی (FATIGUE) و گسیختگیهای چسبندگی در طول مرز دو لایه را باعث می گردد. به طور کلی، بسته به مقدار آب مخلوط، انقباض سیمان پرتلند معمولی بالاست. گفته می شود که این موضوع اساساً به دلیل کاهش حجم مخلوط به هنگام گیرش است.

برای فائق آمدن به این مشکلات، از افزودنیهایی کمک گرفته می شود که نه تنها باعث از بین رفتن انقباض (جمع شدگی) سیستم می گردند، بلکه انبساط کلی را نیز ایجاد می نمایند. بعضی از موارد منبسط شونده که در صنعت راه و ساختمان معمول هستند به قرار زیر می باشند:
(الف) پودر آلومینیوم متالیکی (METALLIC ALUMINUM POWDER): در این سیستم عمل منبسط شدن به دلیل آزاد شدن گاز هیدروژن می باشد که خود حاصل عمل شیمیایی آلکالی روی آلومینیوم متالیکی است.

(ب) آهن متالیکی (METALLIC IRON): در این سیستم عمل انبساط مربوط می شود به اکسیدی که حاصل عکس العمل شیمیایی یونهای کلریدی در یک محیط (MEDIUM) قلیایی است که باعث خوردگی (CORROSION) یا زنگ زدگی (OXIDATION) آهن شده و نتیجتاً حجم بیشتری را ایجاد می نماید.
(پ) سولفات کلسیم (GYPSUM): در این سیستم انبساط حاصله در اثر تولید کلسیم سولفو آلومینات (CALCIUM SULPHO ALUMINATE) می باشد که از ترکیب شیمیایی سولفات کلسیم با تری کلسیم آلومینات به وجود می آید.

3-11-1-7 جدا شدن
(SEGREGATION)
جدا شدن (SEGREGATION) در اصطلاح به عملی اطلاق می گردد که طی آن اجزای تشکیل دهندهء یک مخلوط از یکدیگر جدا می شوند. وقتی عمل جدا شدن (SEGREGATION) به وقوع می پیوندد، ذرات (PARTICLES) سنگینتر تمایل به ته نشین شدن داشته و در نتیجه ذرات سبکتر در قسمتهای بالا قرار می گیرند. در نتیجه به خاطر اینکه مخلوط حالت یکنواختی خود را از دست می دهد، ضعفهایی در سیستم ایجاد شده و باعث خرابی و گسیختگی نهایی آن می گردد. این مشکل معمولاً با استفاده از برخی مواد افزودنی قابل بر طرف شدن می باشند. مواد افزودنی باعث می شوند قدرت چسبندگی درون مخلوط (COHESIVE STRENGTH) افزایش یابد.

3-11-1-8 نفوذ آب دریا به سیستم تعمیری
(PERMEABILITY TO SEA WATER)
در رابطه با مسأله نفوذ پذیری، دو مرحلهء کاملاً متمایز را می توان تعریف نمود:
یکی نفوذ پذیری لایه سخت شده که برای حفاظت از بتن مادر یا سازه زیرین به کار رفته است و دیگری میزان نفوذ (PENETRATION) آب دریا به درون مخلوط تازه سفت نشده.
راجع به مسأله دوم یعنی نفوذ آب دریا به درون مخلوط تازه باید گفت، مشکلات حاصله تا حدی به مشکلات شسته شدن (WASHOUT)، آب انداختن (BLEEDING) و جدا شدگی (SEGREGATION) شباهت دارند که در مباحث قبلی به آنها اشاره شد. اما به دلیل آنکه نفوذ پذیری سازه های بتنی دریایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، انواع مختلف آب بند کننده ها (WATER PROOFERS) موجود می باشد که می توان با افزودن آنها به مخلوط تازه، نفوذ پذیری لایهء تعمیری سخت شده را کاهش داد.

3-11-1-9چسبندگی به بتن قدیمی (بتن مادر)
(ADHESION TO THE SUBSTRATE CONCRETE)
یکی از وظایف مهم یک سیستم تعمیری، حفاظت از سطحی است که بر روی آن اعمال می شود. پر واضح است تا وقتی که چسبندگی لازم و کافی بین لایه تعمیری و بتن قدیمی وجود نداشته باشد، لایه تعمیری از انجام این وظیفه باز خواهد ماند. برای بهبود خاصیت جسبندگی مخلوط های ساخته شده از سیمان پر تلند معمولی، مولکولهای آلی با زنجیره های طولانی، مانند استیرن بوتادین (STYRENEBUTADIENE RUBBERS) به سیستم افزوده می گردد. گفته می شود که این افزودنیهای پلیمری مقاومت چسبندگی و کششی مخلوط را بهبود می بخشند.

استیرن (STYRENE) و بوتادین (BUTADIENE) را می توان به حالت تک مولکولی(MONOMER) در آب مخلوط EMULSIFY کرده، سپس با اضافه نمودن پخش کننده های (DISRERSANT) مناسب (COMPATIBLE)، آن را به طور معمولی به آب مخلوط افزود.
علیرغم ادعاهایی که توسط تولید کنندگان در رابطه با سیستمهای تعمیری اصلاح شده با پلیمر می شود، تحقیقات انجام شده در این زمینه نسبتاً جوان بوده و اطلاعات کمی در مورد دوام و پایایی بتنهای پلیمری در دراز مدت در دست می باشد

6 بخیه زنی
(STITCHING)
این روش در موقعی به کار گرفته می شود که ترکهای زیادی روی سطح بتن ظاهر شده و بایستی برای به دست آوردن و حفظ مقاومت سازه ای، آنها را مسدود کنیم. در این روش المانهای “U” شکل با پایه های کوتاه در عرض ترکها در درون حفره های تعبیه شده، قرار گرفته (ANCHORED یا مهاری) و سپس این حفره ها با ملاتهای روان یا دوغاب که خاصیت جمع شدگی ندارند، پر می شود. برای جلوگیری از تمرکز تنشها، المانهایی با اندازه های متفاوت در جهات مختلف از نظر صفحه ترکها (PLANE)، در نظر گرفته می شود. نکته ای که بایستی به هنگام به کارگیری این روش در نظر داشت؛ آن است که هرچه ترکها بیشتر سخت (STIFF) گردند،احتمال به وجود آمدن ترک در جاهای دیگر بیشتر می شود. چارهء کار، آن است که یک لایه بتن مسطح بر روی محلهایی که بحرانی هستند، اعمال گردد.

 

2-2-7 تـنـیـدن
(STRESSING)
اگر در محلهای مورد تعمیر، ترکها در منطقه بسیار وسیعی ظاهر شده باشد، به طوری که بخیه زدن (STITCHING) بسیار گسترده ای را ایجا ب نماید، ممکن است راه حل تنیدن (STRESSING) ، را مد نظر قرار داد. در روش تنیدن (STRESSING)، میلگرد یا کابلهایی در منطقهء بتن آسیب دیده کار گذاری شده و سپس به آنها تنشهای از پیش محاسبه شده را وارد کرده و در نهایت مهارشان می نماییم. در این روش بایستی دقت کافی مبذول گردد تا عمل تنیدگی (STRESSING) باعث به وجود آمدن ترکهایی در مناطق دیگر نشود.

2-2-8 درزگیری
(CAULKING)
در این روش، گسل یا RUPTURE (ترکهای باریک ایجاد شده در بتن) با ماده ای پر می شود که حالت پلاستیک دارد. از خصوصیات این مواد آن است که نه مثل ملات روان و دوغاب، جاری می شود و نه مثل ملات خشک، سفت می ماند، بلکه حالت پلاستیکی دارد. در صورتی که ترکهایی که بایستی پر شوند غیر فعال (DORMANT) باشند، می توان از ملات ساخته شده از سیمان پر تلند و یا ملاتی که خاصیت انبساطی داشته باشد استفاده نمود. اما اگر ترکهای مذکور فعال باشند، بایستی از مواد ارتجاعی (ELASTOMERIC) که از خاصیت ارتجاعی برخوردار هستند استفاده گردد. در بعضی مواقع و با توجه به شرایط خاصی، ممکن است عمل درزگیری با فشار نیز انجام پذیرد.

2-2-9 پوشش
(COATING)
در این روش نازکی به حالت مایع یا پلاستیک روی قسمتهایی از سطح بتن آسیب دیده و یا در معرض خرابی است اعمال می گردد. در موقع انتخاب پوشش مذکور، دقت کافی بایستی مبذول گردد تا لایه محافظ حاصله دارای مشخصات مورد نظر باشد. این پوشش را می توان با برس، غلتک و یا به طریقه پاشیدن (اسپری) اعمال نمود. پایداری این گونه پوششها، بسیار متفاوت است. این پوششها اغلب برای جلوگیری از نفوذ آب، محافظت در برابر عوامل مخرب شیمیایی و ایجاد پایداری و دوام بیشتر برای سطح بتن در مقابل آمد و شد زیاد و سنگین کاربرد داشته و یا ممکن است پوشش فقط جنبه ظاهری و زیبایی داشته باشد.

2-2-10 طریقه معمول مرمت قسمتهای خراب شده با استفاده از مواد شکل پذیر
(CONVENTIONAL REPLACEMENT USING PLASTIC MATERIALs)
در این روش پس از کندن و خارج کردن بتن نامرغوب (نامناسب و ناسالم)، قسمتهای بر داشته شده را می توان با استفاده از ملات، بتن، سیمان معمولی و یا سایر موادی که برای تعمیرات تکه ای یا وصله پینه ای (PATCH)به کار می روند، جایگزین نمود. بایستی توجه داشت که این گونه مواد، شامل مواد الاستومری (ارتجاعی) نمی باشند. این روش یکی از روشهای بسیار معمول در تعمیرات سازه های بتنی بوده و مناسب جاهایی است که عامل خرابی تکرار نشده و یا کاملاً از بین رفته باشد.

2-2-11 باروری توسط خلاء
(VACUUM IMPREGNATION)
در این روش، معمولاً قسمت آسیب دیده به وسیله صفحه پولیتن (POLYTHENE SHEET ) پوشانده شده، سپس عمل خشک کردن سطح با استفاده از خلأ (VACUUM) انجام پذیرفته و منافذ کاملاً مسدود می شوند. پس از اطمینان کامل از هوابند و آب بند بودن سیستم، موادی که قرار است بر روی سطوح و خلل و فرج آسیب دیده اعمال شود، مورد مصرف قرار می گیرند.
در این روش ادعا شده است که از طرفی به دلیل ایجاد خلأ در قسمتهای اطراف منطقهء آسیب دیده و از طرف دیگر به دلیل اینکه رزین و یا سایر بارور کننده (IMPREGNANT) به توسط فشار اتمسفر درون منافذ و خلل و فرج تزریق می گردند، مواد بارور کننده به درون منافذ کاملاً نفوذ کرده و حتی ترکهای مویی را نیز به واسطه عمل موئینگی CAPILLARY پر می نماید، لذا پس از انجام باروری (IMPREGNATION) هیچگونه حفره ای باقی نمی ماند. به عنوان مقایسه، باید توجه داشت که در سیستم باروری (IMPREGNATION) با فشار، ممکن است مواد، کاملاً منافذ و خلل و فرجها را پر نکند. تشکیل حفره های هوادار و یا وجود ذرات خاشاک و غیره از استحکام پوشش کاسته و در نتیجه رسیدن به یک پوشش کامل و بی نقص را تقریباً غیر ممکن می سازد.

2-2-12 روشهای سطلی
(DUMPBUCKET METHODS)
در این روش سطلهایی را از مواد تعمیری پر کرده و بر روی نقاطی که باید تعمیر شود قرار می دهند. اگر این روش برای تعمیرات زیر آبی به کار گرفته شود، قسمتی از مواد تعمیری هر سطل به علت شسته شدن (WASH- OUT) از بین رفته و در نتیجه حفره های لانه زنبوری در سیستم تعمیر شده به وجود می آید. جهت جلوگیری یا به حداقل رساندن حفره های لانه زنبوری، بایستی از مخلوطی با درجه چسبندگی (COHESIVE) بالا استفاده نمود. باید به خاطر داشت که این روش، مناسب مکانهایی است که به اندازه کافی وسیع بوده و عمل خالی کردن سطل دارای مواد تعمیری، بدون آسیب رساندن به قالب امکان پذیر باشد.

2-2-13 روش قیفی
(HOPPER METHODS)
در این روش، لوله سخت و یا ارتجاعی به یک قیف (HOPPER) که منبع تغذیه ای مواد تعمیری است، اتصال دارد. با اینکه در شروع عملیات، خروجی لوله بر روی کف قرار می گیرد، اما به تدریج که جریان مواد تعمیری ادامه می یابد، خروجی لوله پایین تر از سطح مواد واقع شده و امکان تماس مواد را با آب که ممکن است در اطراف وجود داشته باشد، قطع کرده و یا به حداقل می رساند. در این سیستم جریان مواد به طریقه ثقلی صورت می گیرد.

2-2-14 روش پمپ
(PUMP METHOD)
این روش شباهت زیادی به روش HOPPER دارد (قسمت 2-2-13) و فرق اساسی این دو روش در آن است که در این روش به جای استفاده از جریان ثقلی، از یک پمپ دارای فشار استفاده می شود که فشار آن را نیز می توان تغییر داد.

2-2-15 روش کیسه ای
(BAGGED METHOD)
این روش مشابه روش پیش آکنده (PREPACKED) می باشد. تفاوت این روش با روش مذکور در آن است که در این سیستم سنگدانه های درشت درون قالبی قرار داده شده و سپس فضاهای خالی بین سنگدانه ها با تزریق ملات روان یا دوغاب پر می گردد.
انتخاب مواد و مصالح مصرفی در بهسازی سازه های بتنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل در این بخش علاوه بر دوغاب، ملات و بتن ساخته شده از سیمان معمولی، مواد جدید شیمیایی مناسبی که برای این منظور متداول گردیده شرح داده شده است. مواد و مصالحی که برای سازه های بتنی زیرآبی مورد نیاز است نیز مبسوط تر مورد بررسی قرار گرفته است.

3- مواد تعمیری
(REPAIR MATERIALA)
در این بخش موادی که در تعمیرات بتنی معمول است، شرح داده شده اند.

3-1 بنونیت
(BENTONITE)
این ماده که از صخره و یا سنگPULVERISED ROCK استخراج شده از خاکسترهای آتشفشانی است و دارای درصد بالایی از املاح (مینرال) رس است. بنتونیت در تماس با آب تا حدود 30 برابر حجم اولیه خود آب جذب نموده و منبسط می گردد. محصول به دست آمده دارای شکل ژله مانند بوده و به صورت سد کننده نفوذ و گذر آب عمل می کند. از این ماده برای جلوگیری از نشت آب در زیر زمینهای موجود، استخرها، مخازن آب، حوضچه ها، کانالهای آبیاری، سدها و تأسیسات مشابه استفاده می شود. هنگام مصرف بنونیت می توان آن را به صورت خشک که در درون حفره ها و منافذ سطوح قرار داده می شود و یا به صورت ژل، به کار برد.

3-2 پوششهای قیری
(BITUMINOUS COATINGS)
این سیستمهای پوششی عبارتند از: آسفالت و یا موادی چون قطران ذغال سنگ (COAL – TAR). این مواد موقعی که آب بند نمودن بتن و یا حفاظت آن در مقابل عوامل جوی مورد نظر باشند به کار گرفته می شوند. از جمله مشخصات این مواد می توان ارزانی و شناخته شدن آن بین دست اندرکاران را نام برد. از خصوصیات دیگر این پوششها آن است که ضخامت لایه اعمالی را می توان متناسب با عملکرد خواسته شده از سیستم، تغییر داد. از معایب این گونه پوششها می توان نیاز به تجدید متناوب، متصاعد شدن بوی بد، کثیفی (MESSINESS) به هنگام اعمال لایه، خشک شدن و ترک خوردن در مقابل نور خورشید، حساسیت آنها نسبت به درجه حرارت محیط و آسیب پذیری و از بین رفتن این پوششها در با بعضی محلولها از قبیل بنزین را، ذکر نمود.

3-3 بتن، ملات و دوغاب ساخته شده از سیمان پرتلند معمول
(ORDINARY PORTLAND CEMENT CONCRETE, MORTAR AND GROUT)
این سیستمها که به عنوان مواد تعمیری در نظر گرفته می شوند، امتیازاتی از قبیل: تغییر حجم مشابه با بتن مادر، شباهت ظاهری، ارزانی نسبی در مقایسه با سایر سیستمها و در دسترس بودن و موجود بودن دانش لازم در مورد خود سیستمها را، دارا می باشند. در حالی که جایگزین کردن قسمتهایی از سازه و همچنین نقاطی که عمیقاً نیاز به تعمیر دارند، با بتن انجام می گیرد؛ ملات برای قسمتهایی که کمتر از 35 میلیمتر عمق دارند. باید توجه داشت که اندازه سنگدانه بتن نیز می تواند در انتخاب سیستم تعمیری دخالت داشته باشد. نلات سیمانی را می توان با دست، پمپ و یا جریان ثقلی بر روی قسمتهای تعمیری اعمال نمود. خصوصاً در نقاطی که عمق تعمیر زیاد نبوده و جریان روان و مداوم (CONSISTENCY) دوغاب مورد نیاز نباشد، بایستی از ملات استفاده نمود.
دوغاب برای جاهایی مصرف می شود که عمق تعمیر کم بوده و یا قسمتهای مورد تعمیر قابل رؤیت نیستند. دوغاب را می توان با استتفاده از جریان ثقلی و یا پمپ اعمال نمود. بایستی توجه داشت که دوغاب به علت داشتن آب زیاد، پس از خشک شدن بیش از ملات و یا بتن با دانه بندی خوب، جمع شدگی حاصل می کند. در مواردی که دوغاب به عنوان سیستم تعمیری مد نظر قرار می گیرد، بهتر است دوغابهای انحصاری با مشخصه های فنی خاص را مورد توجه و بررسی قرار داد.

3-4 درزگیریهای ارتجاعی
(ELASTOMERIC SEALANTS)
از این مواد برای پر کردن ترکهای زنده استفاده می گردد. از وظایف این گونه مواد آن است که از نفوذ آب، خاشاک و آلودگیها جلوگیری کرده، انبساط و انقباض مداوم و مورد نظر از خود نشان داده و چسبندگی خوبی را به اطراف و لبه ترکها داشته باشد. اساساً این گونه مواد شامل سیستمهای گرم و سرد می باشند. اثرات جوی، حرارتهای زیاد، دماهای پایین، عبور و مرور، اثرات محیطی، چسبندگی و خاصیت ارتجاعی این گونه مواد بایستی قبل از انتخاب، به طور دقیق و کامل مورد بررسی قرار گیرند.

3-5 رزینه
(RESINS)
رزینهای مصنوعی یا سینتتیکی (SYNTHETIC) که در صنعت راه و ساختمان به کار گرفته می شوند، از تولیدات صنایع پتروشیمی می باشند. انواع این رزینها بسیار زیاد و گسترده بوده ولی از جمله آنهایی که بیشتر در این صنعت معمول هستند، می توان اپوکسیها (اپوکسیدها نیز گفته می شوند)، پلی استرها، پلی یورتانها، اکریلیک ها، پلی وینیل استاتها و استیرن بوتادین ها، را نام برد. از آنجا که سه گروه آخری اساساً برای باروری (IMPREGNATION) و یا همراه سیمان پرتلند معمولی به کار گرفته می شوند، تنها به شرح سه گروه اولی یعنی اپوکسی ها، پلی استرها و پلی یورتانها در این بخش می پردازیم.

3-5-1 اپوکسیها
(EPOXIES)
نام اپوکسی از این واقعیت منشأ می گیرد که مولکولهای این سیستم از رزینها، دارای کربن و اکسیژن هستند و به همین علت اپوکسیدها نامیده می شوند. اتم اکسیژن به دو اتم کربن اتصال دارد که خود این اتمهای کربن نیز به طرق دیگری به یکدیگر متصل هستند. بنابراین ساده ترین نوع اپوکسیدها، اکسید اتیلین می باشد که واکنش(REACTIVITY) رزینهای اپوکسی وابسته به نوع گروههای اکسید ایتلن می باشد. گروههای اپوکسید به خاطر داشتن ساختمان مولکولی خاص، دارای مشخصه عکس العمل (REACTIVITY) بسیار بالایی بوده و در واقع می توانند با بیش از 50 نوع نمونه (SPECIES) شیمیایی مخلوط شده و سیستمهای عمل آمده و سخت شده رزینی را ایجاد کنند. از انواع مواد عمل آورنده ای که بعضی از اوقات سخت کننده (HARDENERS) نیز گفته می شوند، می توان آمین ها، آمیدها، استرها، تریفلوریدبرن و غیره را نام برد.
باید توجه داشت که تفاوت در به کارگیری مواد عمل آورنده(CURING AGENTS) ، با محصولات رزینی سخت شده (SET) خصوصیات مختلفی را ایجاد می نماید. لذا با توجه به عملکرد فیزیکی که از یک سیستم رزینی انتظار می رود، مواد عمل آورنده یا (CURING – AGENTS) را بایستی طوری انتخاب کرد که انتظار مذکور حاصل گردد. با این حال رزینهایی که در عمل مورد استفاده قرار می گیرند هر کدام حاصل اختلاط و ترکیب چند سیستم می باشند که با نسبتهای دقیق مخلوط و ترکیب شده اند. این امر از عهده یک عمل آورنده خارج بوده و معمولاً به این طریق فرمول دهندگان، عوامل اصلی تشکیل دهنده رزینها را خریداری و با اطلاع کافی از خصوصیات عمل آورنده های مختلف، با دقت و توجه به سیستم رزین در عمل و پس از توزین و مخلوط نمودن دقیق نسبتهای لازم از پایه و عمل آورندهء رزینها، رزین مورد نظر را می سازند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تلویزیون Pinewoodایمنی ضعیفترین ارتباطش را

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تلویزیون Pinewoodایمنی ضعیفترین ارتباطش را بهبود می دهد فایل ورد (word) دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تلویزیون Pinewoodایمنی ضعیفترین ارتباطش را بهبود می دهد فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تلویزیون Pinewoodایمنی ضعیفترین ارتباطش را بهبود می دهد فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تلویزیون Pinewoodایمنی ضعیفترین ارتباطش را بهبود می دهد فایل ورد (word) :

تلویزیون Pinewoodایمنی ضعیفترین ارتباطش را بهبود می دهد

نصب منبع تغذیه وقفه ناپذیر برای اتاق در تلویزیون Pinewood محصول اصلی بود ولی چیزی که مشاوران انرژی تکنیکال Riello Galatrek (TECs) در گام به جلوی خود برداشتند.
اتاق کنترل سیستم های صوتی و تصویری پیچیده ای را در درون خود جای داد که در یاخت برنامه های رایجی مثل «خانواده من»، «ضعیف ترین ارتباط» به کار می رود. توان قابل اعتماد ایمن در ساخت بی دردسر و انتقال این برنامه ها و حفاظت وسایل و تجهیزات الکترونیکی حساس مورداستفاده حائز اهمیت است.
پروژه در دو فاز در طول 5 روزکاری – ساخت UPS ایمنی و اتاق باتری برای دسترسی به محل و نصب فول الکتریکی که شامل آماده سازی برای تهویه هوا، ایزوله UPS و دور کابل های جدید است تکمیل شد.

یان اُسبورن، رئیس تلویزیون پیشنهاد داد :
استودیوهای تلویزیون پین وود در آماده کردن برنامه لذت بخش و بی دردسر شهرت دارد – و ما آگاهیم که هیچ چیز بیش از دست دادن زمان ارزشمند استودیو ناشی از قطع برق نمی تواند برای مشتریان مان پراسترس تر و مختل کننده تر باشد. ما Reillo را خواستار شدیم چون انتصابی قابل اعتماد با چرخشگاهی سریع با حداقل اختلال برای کسب و کارمان می خواستیم.

اول UPS و اتاق باتری را در فضای فراهم شده می بایست ایجاد می کردیم. Reillo Galatrek TECS طراحی شد و با استفاده از سیستم پارتیشن بندی فلز Stud ساخته شد، و با عایق بندی و مقوای دولایه تکمیل شد. از بام دو تزئین داخلی لامپ دوقلوی فلورسنت 6 فوتی آویزان شد که یکی با دنده کنترل اورژانسی نصب شد. از طریق mm 1400 دسترسی میسر شد. در درون اتاق Reillo Galatrek دو سیستم تهویه هوای متشکل از دستگاههای فنِ W 8 نصب شده روی دیوار فراهم شد. خازن های سوار شده در بیرون کف با دو منبع برقِ محلی نصب شدند.

UPS انتخابی برای نصب UPS مستردیالوگ KVA 100 با سه کابینت باتری خارجی بود تا زمان کار 1 ساعته در KW 69 را فراهم کند. کل وزن باتری و UPS به kg 5000 رسید و می بایست در سایتی در درون اتاق جدیدالتاسیس واقع می شد. برای گذاشتن UPS در محل لازم بودسیستم به دو بخش تقسیم شود – کابینت UPS (برای قراردادن الکترونیک ها) و ترانسفورماتور یکسوکننده به محص آن که UPS در محل دوباره سازی شد، باتری ها در سایت در سه کابینت باتری قرار می گیرند.
کار نصب الکتریکی بزرگترین قسمت نصب را تشکیل داد. اول اتاق کنترل فعلی می بایست از منبع اش قطع شود. کابل های SWA جدید mm 95 برای تأمین برق وقفه ناپذیر اتاق کنترل و تأمین توان برای خود UPS ، نصب شدند. راه میان بر بیرونی نگهداری برای UPS هم نصب شد.
تمام کار برای 2001 : 7671 BS و با تائید کامل NICEIC تمام شد.

نصب با زمان و بودجه تکمیل شد. برای اطمینان خاطر بیشتر استودیوهای پین وود نصب UPS شان را با پشتیباتی قرارداد نگهداری پلانتیوم با سرویس کنترل از راه دور Reillo Galatrek Tele Guard انتخاب کردند.
تله گارد بست کنترلی بود که توسط تیم خدمات ریلوگالاتراک اداره می شود. این تیم با استفاده از این نرم افزار کنترل 7/24 ریلو UPS را در هر جای جهان فراهم می کند. در حال حاضر هر UPS توسط تله گارد گرفته می شود و برای چک کردن موقعیت و شرایط شان پرسش می شوند. هر UPS می تواند با تلمه گارد تماس بگیرد. در دریافت آلارم و هشدار سیستم ها با متنی اختصاص پاسخ می دهند.

قرارداد نگهداری پلانتیوم برای UPS شان را به وسیله استودیوهای پین وود خریدند که پاسخگوی 4 ساعته به موقعیت هشدار یا اورژانس شان را ضمانت می کند. به علاوه سرویس یک ویزیت نگهداری پیشگیرانه در هر سال را به وسیله عضوی از تیم خدمات ریلوگالاتروک فراهم می کند. به محض نصب UPS با میان بر نگهداری بیرونی نگهداری پیشگیرانه در طول ساعات کاری بدون ریسک برای مهندس نگهداری یا بارهای حفاظت شده انجا می گیرد.

در مورد تلویزیون پین وود :
تلویزیون پین وود بخشی از سایت 200 آکری در شپرتون پین وود است و استودیوهای دیجیتالی درجه اول را برای تعدادی از برنامه های رادیو تلویزیونی و تولیدکنندگان مستقل فراهم می کند. با دو استودیوی 9000 فوت مربعی مجهز به تهویه هوا، تسهیلات کامل اتاق کنترل و همین طور اتاق های رختکن، نواحی رختگاه، اتاق های جلسه و دفاتر کار، استودیوها برای انواع بسیاری از تولیدات تلویزیونی کامل هستند. آنها به 40 M و 4 M و 25 M نزدیکند که بدان معناست که در حالی که دسترس بدانها آسان است. پاداش افزوده شمارش به عنوان «تولید منطقه ای» را دارند. به عنوان قسمتی از استودیوهای مشهور جهانی پین وود تمام امتیازات فروساخت با ساپورت کامل در سایت را دارند.

برای کابل و بی سیم در جزایر Channel زمان پرمشغله ای بوده چون شرکت ارتباطات دوربرد اخیراً عملیات های Guernsey اش را چهار برابر کرده است.
قطعاً ، نام تجاری برای کابل و بی سیم در جزایر Channel و جزیره کوچک انسان، معنی ختمی مهمی برای اقتصاد جزیره است، با درصد روبه افزایش درآمدی که از مشاغل خارج مرزی و سیستم های کابل و بی سیم ورای تعدادی از بزرگترین و رو به رشدترین شرکت های آنلاین جهان حاصل می شود.

کسب و کار بازرگانی مشتریان بسیاری را پوشش می دهد که شامل telcos ، شرکت های مسافربری، تأمین کنندگان ضمانت، تعاونی های بزرگ و مصرف کنندگان است. بازار فروش شدیداً رقابتی اش که حفاظت برقی وقفه ناپذیر قابل اعتماد و دائماً روزآمد، زیرساخت قوی و تنداندیش و با این حال انعطاف پذیر به معنای تفاوت میان موفقیت و شکست است.
سه مرکز جدید :

در قلب و کانون گسترش کابل و بی سیم در Guernsey سه مرکز جدید دیتاهست که همگی به منبع امنیت توان الکتریسته و آماده به کار وابسته اند. اینجا جایی است که IT ایمن و UPS ریلو وجود دارند. این دو شرکت با تضمین تداوم توان برای ساختمان جدید در طول سالهای آتی پیشرفت گمارده شده اند.
ریک تامز مدیر مهندسی IP/IT کابل و بی سیم، مسئول سیستم های اینترنت و IT شریک است :

وی شرح می دهد : فقط این نیست که ما به روزآوری مداوم سیستم های کامپیوتری و تجاری مان نیاز داریم. ما به عنوان تأمین کنندگان تأمین مکان ایمن، مشتریان مان به توانایی ما برای توزیع آن هم اتکا دارند. این واکنش زنجیره ای است – اگر پایین برویم، آنها پایین می روند و همین طور مشتریان شان.
ما در دنیای بی ثبات زندگی می کنیم. به هر جا نگاه کنید ریسک وجود دارد – نه فقط تهدیدات تروریستی، بلکه آتش، فاجعه های طبیعی، خطای بشری، فعالیت صنعتی و جرایم، هر یک از این ها توانایی، برای تحویل سطوح زیاد خدمات مشتری و در دسترس بودنی که برای مشتریان مان تضمین می کنیم را به خطر می اندازند.
محوطه ساختمانی جدید که به صورت فوری لازم است :

برای Cable & Wireless ، ضروری است که تخریب بلندمدتی را به حداقل می رساند که نقص توانی می تواند برای موفقیت و شهرت سخت حاصل شده و شکوفایی تجارت پیش آورد – گفتن این که تخریب و آسیب فیزیکی به تجهیزات کامپیوتری کاری ندارد.

به محض پیشرفت پروژه، اولین شناخت، توسعه و تجهیز ساختمانی مناسب برای شرایط فعلی و رشد و توسعه آینده است.
هر چند Guernsey به عنوان مقصد تعطیلات مشهور است، برای پروژه های توسعه دوباره این شهرت کمتری دارد. برای تجارت در حال گسترش مثل سیم و کابل، بدست آوردن زمین ساختمان در جزیره تقریباً غیر ممکن بود، و توسعه با تنها راههای هوایی و دریایی برای آوردن و بردن تجهیزات، بیشتر به تأخیر افتاد. با مدت کمتر از سه ماه برای ساخت پیشرفته ترین مرکز دیتا Cable & Wireless ساختمان جدید را انتخاب کرد که اصلاح آن نسبتاً آسان بود نه جایی که منتظر باشد زمین مهیا شود.

هنگامی که یکی از بزرگترین Cray سوپر کامپیوترها اخیراً در اروپا نصب شد، ریلو UPS وظیفه حیاتی تضمین حفاظت برق اش را به عهده گرفت.
با هزینه کلی m 113 پوند، یکی از بزرگترین و هدف مندترین نوآوری های محاسبه پر عملکرد (HPC) در اروپاست. این که در عملکرد با 14000 pc دسک تاپ یا رو میزی هم ارز است، سه برابر سریعتر از سوپر کامپیوتر EPCC فعلی است (HPCX) با حافظه GB 35000 و انباشت یا ذخیره دیسک در ناحیه 700000 گیگابایتی.
کامپیوتر برای تحقیقات علمی بریتانیای کبیر حیاتی است و آنقدر قوی و قدرتمند است که تراکم بار عظیم توان/متک کنندگی kw 5 . 6 در هر متر مربع دارد. انعطاف پذیری، دسترس پذیری و قابلیت سرویس پذیری عناصر مهمی اند که ریلو باید تحویل دهد – و در یک ضرب الاحل بی نهایت محکم.

HECTOR (منبع Terascate محاسبه های اِند) در دانشگاه ادین برگ در ساختمان محاسبه پیشرفته (ACF) در Midlothian ، اسکاتلند واقع است و توسط EPCC هدایت و اجرا می شود (مرکز محاسبه پارالل ادین برگ یا EPCC)
HECTOR که توسط متخصصان عالی کامپیوتری بنا شده، از تحقیقات آکادمیک در سراسر بریتانیای کبیر و خارج از آن بهره می برد.
پروفسور آرتور ترو، مدیر EPCC، توضیح می دهد چرا HECTOR برای متخصصان بریتانیای کبیر بریا رقالبت در سطح جهانی مهم و حیاتی است : «پیشرفت متعارف در علم از طریق تئوری و آزمایش صورت گرفته، ولی دامنه روز افزون مشکلات لازم است به صورت محاسبه ای تظاهر پیدا کند. دامنه مثال ها از مدل سازی اقلیمی شروع می شود؛ درک ذرات نیمه هسته ای تا تکامل جهان»
دانشمندان قادر به دستیابی HECTOR از راه دور خواهند بود ولی به علت ماهیت تحقیقات آکادمیک، هیچ کس کاملاً نمی داند زمان اوج کس خواهد بود؛ همین طور نیاز به دسترس پذیری و انعطاف پذیری.

سایز کلی پروژه، با کار به همراه تکنولوژی های Crown House که مسئول نصب و انتصاب همه جانبه بودند، با منابع برق وقفه ناپذیر نصب شده بریا حفاظت از سوپر کامپیئتر و اجزای اصلی سیستم های تهویه هوای درون ساختمان MVA 4 . 3 بود.
مدوله و معیار UPS ریلومستر پلاس انتخاب شد و دو سیستم UPS موازی 1 + N نصب شد؛ چهار مدوله KVA 800 یو پی اس برای توان دادن به سوپر کامپیوتر و دو مدوله KVA 100 یو پی اس برای اجزای اصلی سیستم تهویه هوا.

«مستر پلاس انتخابی ایده آل برای نصب های مرکز دیتاست و ما مفتخریم که برای این پروژه انتخاب شده ایم.» مدیر کل ریلو UPS ، رابین کوفلر بیان کرد.
«این نصب و کارگذاری ای کلیدی برای ریلو UPS است و در سایز با پروژه هایی که در سراسر اروپا اداره می کنیم مشابه است.»

طراحی سیستم انعطاف پذیر :
از لحاظ پیوستگی توان، پیکر بندی پارالل 1 + N سطح زیادی از انعطاف پذیری را دارد. به یک مدوله UPS امکان می دهد بدون مختلف کردن پیوستاری سیستم از آن حذف شود (یا به صورت اتوماتیک از طریق شرایط نقص و کاستی یا بصورت دستی برای نگهداری رویتن).

همزمان سازی خروجی های مدوله UPS و تسمیم بار از طریق استفاده از جریان ارتباطات حلقه بسته حاصل می شود. هر مدوله UPS با استفاده از کابل ارتباطات و پارالل کارت که به آن معماری غیر متکرکز می گویند به دیگری وصل می شود. سوئیچ اولین UPS ای که باید باز شود نقش مستر یا استاد را دارد و مابقی مدوله ها مانند برده کار می کنند. اگر مدوله استاد یا ارباب برداشته شود یکی از برده ها به صورت خودکار این نقش را می پذیرد و تسهیم بار و همزمان سازی حفظ می شود.
تسهیم همزمان توان :

برای سوپر کامپیوتر، 4 مدوبه KVA 800 یو . پی . اس از دو ترانسفورماتور ایستگاه فرعی مجزای KV 11 توان می گیرند. این پیکره بندی به توان یا برق امکان می دهد از هر ترانسفورماتور به صورت همزمان کشیده شوند در حالی که به کنترل جزء و تکنولوژی ارتباطات مسترپلاس UPS اتکا دارد تا اطمینان دهد که خروجی همزمان شده، واضح و پایداری در تمام اوقات حفظ می شود. حتی اگر یکی از ترانسفورمانورها از کار بیفتد، طراحی کلی سیستم انعطاف پذیر است چون تمام مدوله های UPS قادرند از مابقی ترانسفورماتور بدون عرضه اُورلود رو به بالا یا شرایط نقص و کمداشت توان بگیرند.

هر UPS با مجموعه با تری خودش با زمان کلی 15 دقیقه (اگر تمام UPS ها توان بگیرند) نصب شده و 15 دقیقه بیاد کم شود. برای چنین نصب بزرگی باتری ها بخش قابل توجهی از وزن کلی (بیش از 20 تن) کمک می کنند.

لورن والنتین، مدیر اجرائیات در تکنولوژی های Crwn House بیان می کند. «ما برای گذر از میان اکثر اختلالات به حد کافی توان باتری ذخیره داشتیم ولی کل زمان گسترده شده برای اجرای شات دان کنترل شده و ایمن زمان کافی می دهد، در صورت لزوم، بدون آسیب رساندن به کامپیوتر یا هر کاربرد یا دیتای ذخیره شده در آن.»
نصب UPS و همبسته کردن :

UPS از دامنه استاندارد ریلومسترپلاس با دسترسی های اضافی انتخاب شده جهت ارتقای ایمنی سیستم ساخته شده و اتصالات topentry را مسیر کرده است.
هر مدوله UPS کابینت «Barduct top – entry» اضافی دارد – فقط عرص mm 40 برای امکان اتصال به هر دو سیستم توزیع توان باز Barduct و سیستم تأمین، که جایگزین دورهای متعدد کابل به همراه ردیف های وابسته کابل شان می شود.

همچنین برای تلفیق کامل با بر همبستگی و کنترل مورد نیاز پروژه پیکربندی شند تا انسجام و ایمنی بهینه و عالی سیستم را تضمین کنند.
برای امنیت بیشتر یک میان بر خارجی با اضاف پیرامونش که از بر همبستگی Castell استفاده می کند برای کل سیستم UPS نصب شد. اندازه بار کامپیوتر (اخیراً MW 2 . 1 ، که در طول 2009 به MW 8 . 1 افزایش پیدا کرد) دیکته کرد که ذخیره ورودی دوگانه ای کار گذاشته شود تا انعطاف پذیری ارتقای بیشتری پیدا کند و تضمین کند هیچ نقطه واحدی از ناکارایی وجود ندارد.

Jason Yates ، مدیر خدمات فنی، ریلو UPS توضیح می دهد : «در این مورد توانستیم توان ورودی را بین دو ترانسفورماتور ایستگاه فرعی تقسیم کنیم – چیزی که به علت مشکلات همزمان سازی خروجی ای که پیش می آید همیشه برای UPS رقیب امکان ندارد. انعطاف پذیری کلی پلان پیوستگی توانِ نصب شده در دانشگاه بی نهایت زیاد است چون نقاط واحد ناکارایی و نقص برداشته شده است.

تکنولوژی های Crawn House ضمیمه هایی را به ساختمانی که UPS و HECTOR در آن واقعند طراحی کرد و ساخت. زمانی پرتکاپو و گیج کننده برای شرکت خدمات ساختمانی مبتنی بر Datford بور که Valentine توضیح می دهد :
«زمان به نفع ما نبود. در ژانویه 2007 قرار داد به ما داده شد و کامپیوتر در ماه ژولای تحویل شد! مجبور بویم پیش از آن ضرب الاجل ساختمان را طراحی کنیم، بسازیم و کاملاً تحت امر قرار دهیم.»
پروژه ساختمانی برای برنامه ریزی رفت و ضرب الاجل بدون گرفتاری رفع شد ولی در این مفهوم که نیمی از ساختمان در جا بود، غیر معمول بود. به دنبال ابداع کرون هاوس در 2004، اتاق کامپیوتر به عنوان بدنه ساختمانی برهنه وجود داشت. ولی برای جا دادن به تمام مکانیزم های محرک برای کامپیوتر جدید کافی نبود پس می بایست ساختمانی جدید ساخته می شد تا UPS، تهویه هوا و تجهیزات ضروری دیگر را در خود جا دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   331   332   333   334   335   >>   >