پروژه دانشجویی مقاله تاثیر نوع دندانه و عوامل فیزیکی بر تخریب ب

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تاثیر نوع دندانه و عوامل فیزیکی بر تخریب برخی از رنگینه های طبیعی در منسوجات ابریشمی صفویه فایل ورد (word) دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تاثیر نوع دندانه و عوامل فیزیکی بر تخریب برخی از رنگینه های طبیعی در منسوجات ابریشمی صفویه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تاثیر نوع دندانه و عوامل فیزیکی بر تخریب برخی از رنگینه های طبیعی در منسوجات ابریشمی صفویه فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تاثیر نوع دندانه و عوامل فیزیکی بر تخریب برخی از رنگینه های طبیعی در منسوجات ابریشمی صفویه فایل ورد (word) :

تاثیر نوع دندانه و عوامل فیزیکی بر تخریب برخی از رنگینه های طبیعی در منسوجات ابریشمی صفویه

چکیده: نساجی به عنوان هنر وهم به عنوان صنعت در شکل گیری و بسط تمدن ایران نقش بسزایی داشته است که اوج این شکوفایی در دوران ساسانیان و صفویه می باشد. در این پایان نامه تاثیر نوع رنگ، نوع دندانه و عوامل فیزیکی مانند نور، رطوبت و دما بر تخریب بعضی از رنگینه های طبیعی منسوجات

ابریشمی دوران صفویه بررسی شده است. فصل اول شامل تاریخچه ای از منسوجات ابریشمی صفویه است که اهمیت این دسته منسوجات و ضرورت پژوهش روی این منسوجات را بیان می کند. فصل دوم شامل ساختمان شیمیایی، خصوصیات الیاف ابریشمی و تاثیر مواد شیمیایی بر ابریشم می باشد. فصل سوم به تعریف رنگ و چگونگی پیدایش رنگ، شیمی رنگ رنگینه های طبیعی مورد استفاده درزمان صفویه و فرمول شیمیایی آنها پرداخته شده و در انتها عملیات رنگرزی و نیروهای بین مولکولی در عمل پیوند بین رنگ و الیاف آورده شده است. فصل چهارم شامل رنگرزی ابریشم که حاوی دانه ها و انواع آن و رنگ های

طبیعی مستعمل در دوره صفویه که در رنگرزی الیاف ابریشمی بیش از بقیه رنگ ها مورد استفاده بوده است، می باشد. در فصل پنجم، تخریب منسوجات ابریشمی شامل عوامل فیزیکی مخرب که نور، رطوبت و حرارت می باشند؛ تخریب رنگهای طبیعی و نرخ کم رنگ شدگی رنگ ها و مقاومت رنگ ها در طول زمان و در آخر تخریب الیاف ابریشم و مراکز فعال در الیاف ابریشم مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل ششم اسپکترو سکوپی مولکولی شامل مادون قرمز lR و ماوراء بنفش UV و اسپکترو سکوپی اتمی و نحوه عمل آنها مورد بررسی قرار گرفته است. بخش دوم پایان نامه، شامل بخش عملی و کارهای آزمایشگاهی

انجام گرفته و آنالیزهای دستگاهی می باشد که به بررسی تاثیر نور اثبات نوری، تاثیر رطوبت، تاثیر حرارت، استحکام و نیز بررسی های lR و نیز UV-VIS پرداخته شده است. به طور کلی از بین سه عامل نور، حرارت و رطوبت مهم ترین تاثیر مربوط به نور می باشد، پس حفاظت نوری نمونه های تاریخی بایستی بخوبی رعایت شود. تاثیر نور بیشتر بر تغییر رنگ می باشد، اگر چه رطوبت و حرارت بر استحکام خود الیاف تاثیر دارند. شرایط حمام رنگرزی که خود شامل دو جنبه دندانه و شرایط اسیدی و بازی حمام می باشد بر استحکام الیاف و همچنین تغییر ساختار رنگ تاثیر دارد، اگر چه این تاثیرات غیرقابل اجتناب به نظر می رسند لیکن می توان با بررسی های بیشتر به شرایطی دست یافت (از نظر غلظت مواد در استفاده رنگرزی و دمای حمام رنگرزی)، که در آن شرایط تغییرات استحکام و ساختار رنگ به یک حالت بهینه رسیده باشند.

در تدوین این رساله از بیست و یک منبع فارسی و چهار منبع لاتین استفاده شده است.
2- دقت، اشرف. تحلیل علمی آسیب های شیشه معبد چغازنبیل و طرح حفاظتی آن. کارشناسی ارشد مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی. دانشکده مرمت. استاد راهنما: مارقویسان، واهاک. 1378 . عکس، طرح، دیاگرام، جداول، کتابنامه.

چکیده: جغازنبیل یکی از نادر ترین و ارزشمند ترین آثار باستانی جهانی و گنجینه ای از درایت های استثنایی بشریت می باشد و حفظ و نگهداری هر بخشی از این اثر عیلامی به معنای حفاظت از تاریخ فرهنگی اولیه بشریت به شمار می رود. موضوع مورد مطالعه و حاصل کار از بررسی های کتابخانه ای و آزمایشگاهی آن در سه فصل ارائه شده است. برای مشخص شدن مسیر تحقیق و نتیجه گیری مطلبوب تر در فصل اول محورهایی مشخص شده که عبارتند از:

– ازتمدن ایلام، دروه ی میانی و چغازنبیل، به عنوان شاهکار جهانی این دوره که خود گنجینه غنی از هنر این دوران است در نظر گرفته شد.
– از مجموع آثار متنوع به دست آمده و از بین خمیر شیشه و شیشه که در قالب مجسمه، مهر و ; لوله های تزئینی سیاه و سفید بود که شاخص ترین آنها لوله های شیشه ای مورد بررسی قرار گرفت.

در فصل دوم برای پی بردن به آسیب لوله های شیشه ای چغازنبی، نیازمند دانشی در زمینه ی شناخت ساختار «structure» و ترکیب آن «composition» و عوامل گوناگون به ویژه مقاومت شیمیایی «chemicalDurabilityofglass» بود تا آسیب های آن بهتر مورد بررسی قرار گیرد.

– از بین بسیاری از خواص شیشه از جمله فیزیکی و شیمیایی به بررسی مقاومت شیمیایی پرداخته شد. در بخش آسیب شناسی (فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی) از نظر شیمیایی، به اثر تماس محلول که به طور خاص به دو صورت (اسیدی، آبی) وجود دارد. محلول های آبی که از اهمیت ویژه ای برخوردارند مورد بررسی قرار گرفت. زیرا مکانیزم تخریب از این طریق در شیشه ها بسیار عمیق است در حالی که محلول های اسیدی غیر از اسید فلوئید ریک تاثیر چندانی در شیشه ها ندارد.

– حفاظت و مرمت شیشه ها تا به امروز به گونه های مختلفی مطرح شده که در ابتدای حفاظت و مرمت نیاز به لایه برداری از رسوبات و تمیز نمودن شیشه می باشد که غیر از روش های مکانیکی و محلول های مختلف، جدیدترین روش غیر تخریبی لیزری مطالعه شده است.
فصل سوم نیز به تجزیه و تحلیل فرایند آسیب های نمونه از طریق آنالیز لایه ای و تطابق آن با اطلاعات موجود و مطالعه رسوب نمونه ها توسط دستگاه میکروسکوپ الکترونیکی edx و sem پرداخته شد و با توجه به محدودیت نمونه از هر حیث، مواد تشکیل دهنده لوله های شیشه ای عیلامی از معبد چغازنبیل را شناسایی و تفاوت مکانیزم تخریبی هر یک از شیشه های سیاه و سفید و بررسی و نهایتاً طرح حفاظتی و مرمتی هر یک از نمونه ها پیشنهاد شده است. درحال حاضر مناسب ترین روش پیشنهادی این است که ابتدا با شیوه های غیر تخریبی (غیرمکانیکی) با توجه به شرایط شیشه، لا یه های رسوب و نمک

شیشه زدوده وآن را با ماده آزمایش شده و سازگاراستحکام بخشی تثبیت نموده، سپس آن را در خلا، نگهداری کرد واگر ایجاد خلاء میسر نبود آن را در فضای ویترین با رطوبت نسبی زیر RH=40% و در دمای 18- T=12 حفاظت و نگهداری نمود. جهت تدوین این رساله از سی و یک منبع فارسی و یازده منبع لاتین استفاده شده است.

3- نکویی اصفهانی، محسن. مطالعه و بررسی آسیب های ناشی از دوده و غبار بر روی بسترهای گچی و مرمت بخشی از کشته بریهای رنگی کاخ عالی قاپو. کارشناسی ارشد مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی. دانشکده مرمت. استاد راهنما: عابد اصفهانی، عباس. 1378، 172ص. عکس، آمار جدول، کتابنامه.
چکیده: از جمله آسیب های وارده بر کاخ عالی قاپو، نشستن دوده و غبار بر تزئینات کشته بری رنگی آن است که به شکل های گوناگون در طبقات این بنا دیده می شود. وجود این لایه های دوده و غبار در بعضی قسمت ها باعث محو شدن اثر و در قسمت هایی نیز عاملی برای پیشرفت تخریب شده است. عمل پاکسازی دوده و غبار و مرمت های انجام شده، بر مبنای راه و روش مشخص و مدونی نیست و بیشتر حاصل روش تجربه و خطا می باشد و در نتیجه

ناهماهنگی در تزئینات دیده می شود. بنابراین در یافتن روش های مورد نظر شناخت نوع آسیب، میزان پیشرفت آسیب، انتخاب روش های فیزیکی، شیمیایی متناسب با نوع آسیب و پیشرفت آن مورد نظر بوده است. با توجه به بررسی های انجام گرفته بر روی بخش مورد مطالعه و در راستای هدف اصلی این رساله سوالاتی مطرح می شود که برخی از این سوالات عبارتند از:

1- بودن یا نبودن رابطه بین جنس دوده و غبار با آسیب های وارد برآن. 2- موجود یا عدم موجود رابطه بین جنسیت، دوده و غبار، رنگ و بستر با ریزش و تخریب آن. 3- انتخاب روش مکانیکی و شیمیایی یا هر دو برای عمل پاکسازی. 4- رابطه بین مواد پاک کننده و جنسیت دوده، رنگ و; و حساسیت آن ها در برابر این موارد. 5- به وجود آمدن مشکل استحکام دوده بر روی تزئینات بعد از تثبیت. 6- به کارگیری پاک کننده ها و حلال های آلی (قطبی و غیرقطبی) و اثر آن بر تزئینات. 7- تفاوت تثبیت کننده ها بر بستر رنگ و دوده. 8- رابطه ارتفاع، میزان نشست دوده و غبار و عمل زدایش دوده از بستر. 9- تفاوت رنگدانه ها در شرایط یکسان با آسیب های متفاوت. خلاصه فعالیت های انجام شده در چهار فصل جداگانه ارائه شده است:

در فصل اول مروری بر تاریخچه کاخ عالی قاپو و مسایل تاریخی مرتبط با آن ارائه شده است. فصل دوم به معرفی نقوش و تزئینات بخش های مختلف این کاخ و همچنین بررسی فنون، مواد و مصالح به کار گرفته شده در کشته بری های این کاخ اختصاص یافته است. فصل سوم به عنوان آسیب شناسی کشته بری های رنگی کاخ عالی قاپو به بررسی عوامل تخریبی مختلف از جمله آسیبهای ناشی از رطوبت، انسان، نمکها، حرارت و ; پرداخته است و در فصل چهارم نیز که

محور اصلی فعالیت های عملی از جمله بررسی های آزمایشگاهی، آزمایشات تشخیص میزان توانایی شیوه های مختلف مرمتی تمیزکاری، موزون سازی رنگی و غیره را تشکیل می دهد به شرح کامل عملیات انجام گرفته در رابطه با اهداف رساله و سوالات مطرح شده به عنوان مفروضات، اشاره شده است. با توجه به نتایج به دست آمده از آزمایشات و بررسی های انجام گرفته در راستای هدف اصلی این رساله و همچنین مشکلات ناشی از کاربرد روش های معمول، موارد ذیل به عنوان یک روش اصولی دربرخورد با لایه های گرد و غبار و دوده پیشنهاد می گردد:

– توجه کافی به اهمیت لزوم پیشگیری قبل از درمان. برای مثال کنترل شرایط محیطی در حد امکان و تمهیداتی جهت حذف عوامل ایجاد کننده و یا تشدید کننده آسیب ها.

– تشخیص صحیح و شناخت کامل مسائل فنی مربوط به هر بخش خاص قبل ازاقدامات مرمتی.
جلوگیری از ریزش لایه های آسیب دیده تزئینات قبل از عملیات تمیز کاری به وسیله یک تثبیت کننده و استفاده از حلال های مناسب. در تدوین این رساله از 16 منبع فارسی و 6 منبع غیرفارسی استفاده شده است.

4- رحمتی، سعید. بررسی و تهیه پوشش های حفاظتی چرم و استفاده از آن ها در حفاظت و مرمت چند نمونه جلد چرمی تاریخی.
کارشناسی ارشد مرمت آثار فرهنگی و تاریخی. دانشکده مرمت. استاد راهنما: عابد اصفهانی، عباس. زمستان 1378 85 ص. عکس، تصاویر میکروسکوپی، کتابنامه.

چکیده: پوست یکی از موادی است که به خاطر داشتن خواص منحصر به فرد از ابتدای حیاط انسان، مورد توجه و استفاده ی بشر قرار گرفته است. عمل آوری پوست که با گرفتن مواد زائد و اضافه کردن مواد گندزدا و پایدار کننده انجام می شود محصولی به نام چرم به دست می آید. الیاف سازنده ی چرم پس از این مرحله تحت تاثیر عوامل مختلف محیط آسیب های شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی خواهند دید.

این آسیب ها عواملی هستند که نیاز به یک پوشش حفاظتی برای الیاف را به وجود می آورند. پوشش حفاظتی ترکیبی از موادی است که هرکدام مانع عملکرد هر یک از آسیب های نام برده می شوند. برای ساخت این پوشش ها از دو نوع روش که توسط محققین حفاظت چرم در دنیا پیشنهاد شده است استفاده شد. ترکیبات اصلی این پوشش ها ماده نرم کننده، ماده پوشش دهنده، ماده روان کننده و ماده گندزدا می باشد. پس از تهیه ی پوشش دهنده ها، دوام آنها و

همچنین دوام یک نمونه آماده شده تجاری که توسط عملیات فرسوده گی تسریعی مورد آزمایش قرار گرفته است. با مقایسه نتایج این آزمایش مشخص شد که یکی از انواع فوق، مقاوم تر از بقیه است. این ماده که از لانولین موم زنبور عسل، استئارات سدیم لاکتات پتاسیم، فنل و آب ترکیب شده بوده برای مرمت وحافظت چند نمونه جلد چرمی تاریخی مورد استفاده قرار گرفت. جلدهای مورد بحث که از تنوع زیادی برخوردارند، اکثراً از جنس چرم می باشند که از نظر هنری و فرهنگی دارای ارزش هستند و هم خود عاملی حفاظت کننده برای کتب ارزش مند بوده اند. در این رساله مشخص شد که از مهمترین موارد حفاظت گران

چرم، ساخت ماده ای است که به داخل الیاف چرم نفوذ کرده و خواص انعطاف پذیری آن را تا حد زیادی به آن باز گردانده و عاملی برای حفاظت چرم در برابر آسیب های مختلفی می شود. برای نگهداری این نمونه ها بهترین شرایط در دمایی بین 16 تا 25 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی بین 50 تا 65 درصد و دور از نور مستقیم خورشید فراهم می شود و در ضمن هوای محیط نگهداری باید تا حد امکان عاری از آلودگی های جوی باشد.

توصیه دیگر این که هیچ کدام از این نمونه ها نباید در تماس یا مجاورت اشیاء آهنی قرار گیرند. حتی الامکان محیط نگهداری در برابر حمله ی حشرات ودیگر عوامل بیولوژیکی مصون باشد و هر چند مدت، نمونه ها مورد بازبینی قرار گیرند. در هنگام انبار کردن این نمونه ها با هر کتاب دیگری نیز باید توجه داشت که به شکل صحیح قرار گیری آنها توجه شود و در حالتی خارج از شکل طبیعی قرار نگیرند زیرا که به زودی به شکل نا هنجار در خواهند آمد. این رساله با استفاده از ده منبع فارسی و شش منبع غیرفارسی در چهار فصل تدوین شده است.

5- خاکبازان، مژگان. مطالعه ویژگیهای برخی از مواد حفاظتی جهت حفاظت نقوش تصویری بقاع منطقه گیلان کارشناسی ارشد مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی، دانشکده مرمت. استاد راهنما: عابد اصفهانی، عباس. 1379 102ص. عکس، تصاویر میکروسکوپی، جداول، کتابنامه.

چیکده: این رساله در پنج فصل تنظیم شده است. در فصل اول به بررسی تاریخی دیوار نگاره های تصویری منطقه و ارزش های موجود در آنها و فن شناسی نقاشی ها پرداخته شده است. در فصل دوم، آسیب شناسی نقاشی ها به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفته است. فصل سوم درباره مبانی نظری حفاظت و تئوری استحکام بخش ها می باشد. فصل چهارم این مجموعه نیز به انواع رزینها پرداخته شده و فصل پنجم که شامل بخش عملی می باشد، آزمایشاتی در شرایط مختلف بر روی چندین ماده حفاظتی متداول صورت گرفته است. با توجه به داده های به دست آمده از این فصل، مناسب ترین مواد استحکام بخش جهت استفاده در اقلیم مرطوب گیلان و نقاشی های دیواری منطقه، پیشنهاد شده است.

نتایج به دست آمده از آزمایشات عبارت است از:
1- با در نظر گرفتن این مساله که پریمال AC33 که به نسبت 1:5 در آب مقطر رقیق شده بود و نرمال و ارنیس 5% حل شده در گزیلن، بیشترین مقاومت را در مقابل رطوبت و نور UN از خود نشان داده اند، جهت استفاده در نقاشی های دیواری این منطقه مناسب تر می باشند.

2- ورنی های دامار و ماستیک winsor در ضخامت2 لایه، بیشترین مقاومت را در مقابل رطوبت از خود نشان داده اند. همچنین ورنی دامار، در مقابل نور UV نیز مقاومت خوبی داشته است. 3- به علت ظهور سفیدک بر روی نمونه های ورنی مات، استفاده از این ورنی در مناطق مرطوب و فضاهای باز، مناسب نمی باشد. 4- در مورد فضاهایی که کاملاً ایزوله شده و میزان رطوبت به میزان حداقل می باشد. استفاده از پارالوئید B-72 با ضخامت یک لایه، مناسب می باشد. اما با توجه به مقاومت کم پارالوئید در مقابل نور UV ، در هنگام استفاده ازاین ماده، باید با اخذ تدابیری، از تشعشات نور UV جلوگیری نمود. 5- گرما، عامل بالا رفتن سرعت واکنش می باشد. بنابراین درماههای شرجی سال، خطر تاثیر گرما و رطوبت بیشتر می باشد و در این زمان باید کنترل بیشتری بر روی نقاشی ها اعمال گردد.

6- با توجه به این مساله که در تمامی نمونه های مذکور، پس از طی مدت زمان 1200 ساعت رطوبت سرد و 40 ساعت رطوبت گرم و از بین رفتن لایه پوشش دهنده، آثاری از شوره و کپک ظاهر شده است. پیشنهاد می شود که وضعیت نقاشی ها در فواصل زمانی مختلف کنترل و در صورت لزوم، عملیات تجدید لایه پوشش دهنده انجام گیرد.

البته مهم ترین کار در جهت حفظ نقاشی های دیواری منطقه در ابتدا دفع رطوبت از بنا بوده و اقدامات فوق با فرض دفع کامل رطوبت از بنا و با هدف حفظ و نگهداری لایه سطحی رنگ انجام گرفته است.

همچنین نتایج حاصله به معنای رد و یا قبول قابلیت های این چسبها نیست و ممکن است در جایی دیگر و تحت شرایط بهتری بتوان از مواد مذکور، بهترین استفاده را نمود. بهر حال تصمیم گیری در مورد انتخاب مواد ومصالح گوناگون با توجه به شرایط، برعهده حفاظت گران و مرمتگران می باشد. مطالعات کتابخانه ای این رساله با استفاده از چهارده منبع فارسی و پنج منبع غیرفارسی انجام شده است.

6- بیات، کاظم. تدوین اصول فرهنگی حفظ و مرمت اسناد و کتب تاریخی در ایران کارشناسی ارشد مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی، دانشکده مرمت. استاد راهنما: وطن د وست. عبدالرسول. تابستان 1379 124ص. کتابنامه.

چیکده: این رساله به تجزیه و تحلیل ضروریات حفظ و مرمت اسناد و کتب تاریخی با توجه به کشمکش ها و تهاجمات فرهنگی روز و نیازمندی جامعه کنونی ایران به شناخت ارزش ها و نکات روشنگرانه و وحدت آفرین این گونه آثار می پردازد.
اسناد و کتب تاریخی نمونه های شاخصی از افکار، اعمال و طرز زندگی گذشتگان می باشد که می تواند در صورت حفظ شدن، روشنگر مسائل بی شماری از گره های اجتماعی امروز و نسل های آینده هر جامعه ای قرار گیرد.

این رساله در چهار فصل «تعاریف» ، «تاریخچه و اهمیت و اسناد و کتب تاریخی ایران»، «ضرورت های حفظ و مرمت اسناد و کتب» و «طبقه بندی اصول اخلاقی و فرهنگی حفظ و مرمت اسناد و کتب» تهیه شده که امید است بتواند به عنوان تلاشی هرچند جزئی تاثیر بسزایی در تدوین اصول فرهنگی حفظ و مرمت اسناد و کتب تاریخی و سایر آثار فرهنگی کشور عزیزمان ایران داشته باشد.

با توجه به مباحث ارائه شده در رساله و نتیجه گیری کلی از آن می توان گفت که چون اسناد و کتب تاریخی برگرفته شده از دستاوردهای فکری و فرهنگی اقشار مختلف جامعه می باشد، بنابراین لازم است که همگام با هرگونه برنامه ریزی حفاظتی و مرمتی و نیز تدوین قوانین و مقررات مربوطه، توجه کافی به مسائلی مانند اصلاح و ارتقاء افکار عمومی نسبت به ارزش های فرهنگی آثار تاریخی و ضرورت های حفظ و بنابراین زمانی اهداف مربوط به حفاظت از اسناد و کتب تاریخی موفقیت آمیز و متناسب با جایگاه واقعی فرهنگ وتمدن ایران اسلامی خواهد بود که مخاطبین اصلی این امر یعنی مردم از آمادگی های لازم فکری و فرهنگی جهت درک ارزش های آثار مکتوب تاریخی برخوردار شوند. در بررسی کتابخانه ای این رساله از 107 منبع فارسی و 2 منبع غیرفارسی استفاده شده است.

7- صنیع زاده، حیدر. بررسی کاربرد مواد ویژه در رفوی قالی و روشهای بهینه سازی. کارشناسی ارشد مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی، دانشکده مرمت. استاد راهنما: معتقد، سوسن. شهریور 1379 100ص. عکس، جداول، کتابنامه.
چیکده: قالی ایران به عنوان یک صنعت و هنر شاخص در کشورمان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. و رفوگری حرفه ای ترمیمی و تکمیلی، و فنی هنری است که چگونگی آن نیاز به نقد و بررسی دانشگاهی دارد.

مواد طبیعی و شیمیایی مورد مصرف در رفوی قالی، امری است که بنابر تجربه استاد کاران آن توصیه و مورد استفاده قرار می گیرد و بررسی های آزمایشگاهی آن می تواند محاسن و معایب علمی آنها را روشن سازد.

هیدروسولفیت سدیم و پرمنگنات پتاسیم دو ماه شیمیایی عمده مورد مصرف در کارگاههای رفوگری و قالیشویی هستند که به لحاظ ایجاد تغییر در رنگ و حالت الیاف استفاده می شوند.

در این تحقیق، ضمن تهیه نمونه های رنگرزی شده الیاف مورد مصرف در خامه، تار و پود قالی با روناس، اسپرک و نیل سنتزی، تاثیر بصری و آزمایشگاهی (تاثیر بر استحکام و ازدیاد طول) محلول این دو ماه با درصدهای مختلف و بطور جداگانه بر الیاف پشم، ابریشم و پنبه بررسی و نتایج آن اعلام شده است، همچنین پس از نور و طبیعت دهی الیاف تهیه شده میزان تاثیر شرایط محیطی بر آنان مورد ارزیابی قرار گرفته است.

نتایج آزمایشات در مورد تاثیر تخریبی محلول هیدروسولفیت بر استحکام الیاف اندک (کمتر از 10%) و تاثیر تخریبی محلول پرمنگنات پتاسیم به تناسب نوع لیف متفاوت و قابل تامل ارزیابی شده و همچنین افزایش تخریب در شرایط محیطی خاص (نور و رطوبت) قابل توجه بوده است و پس از این آزمایشات، دو اقدام در بهینه سازی روش ها توصیه می شود:

1- بهبود امر رنگرزی الیاف در نیل به رنگ و لطافت مورد نظر و عدم استفاده از مواد شیمیایی پس از رنگرزی به منظور تغییر در رنگها.
2-در صورت ضرورت استفاده از این مواد ،بارعایت مقدار ،زمان و شرایط ،ضمن استفاده از حداقل ممکن،مواد مشابه کم تاثیر شناخته وترویج گردند .در تدوین رساله از 18 منبع فارسی و 12 منبع غیر فارسی استفاده شده است.

8 ا براهیمی ،افشین .مطالعه میدانی – آزمایشگاهی نقش فرآورده‌های بوم آورد در تثبیت و استحکام بخش خشت خام وا ندو کاهگل .کارشناسی ارشد مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی . دانشکده مرمت . اساتید راهنما : طالبیان ، محمد حسن.حاجی ابراهیم زرگر ،اکبر.بهار 1380 . 461 ص (2 جلد).عکس ،جداول ،طرح ،نمودار ،فهرست تصاویر ،کتابنامه .

چکیده: به عقیده اغلب کارشنسان ،سرزمین ایران دیر پاترین یادمان‌های معماری خشتی و گلی را در خود جای داده است.مصالح سازنده چنین آثاری در عین سادگی تهیه و صرفه اقتصادی که بهترین سازگاری را نیز با اقلیم پیرامون داشته که مطلوب‌تر ین ارزش‌های زیست محیطی را نیز به ساکنان آن ارزانی داشته ‌اند.در مورد چنین بناهائی ، رسیدگی ومراقبت دائم ،نتایجی به مراتب رضایتبخش تر از اغلب دخالت‌های کالبدی و مرمت‌های پرهزینه ،به دنبال داشته است.در واقع هر اندازه بتوانیم که با این قبیل آثار معماری ، ساده‌تر و طبیعی تر برخورد کنیم موفق تریم .
استحکام بخشی مصالح گلی خام و اصطلاحا تثبیت نمودن آنها با استفاده از مواد افزودنی که تحت عنوان کلی،بهینه سازی نیز از آن یاد می‌شود،ابتکاری است که در این مورد به کار گرفته شده و سابقه‌ای طولانی دارد.

دراین میان آنچه که کمتر بدان توجه شده ،امکان سنجی استفاده از ضایعاتی است که انسان‌ها در نتیجه فعالیت های صنعتی – کشاورزی خود به وجود آورده اند.چنانچه بتوان از این گونه ضایعات ،فرآورده‌های جدید جهت استحکام بخشی و بهینه سازی مصالح گلی خام تهیه کرد،علاوه بر صرفه جوئی قابل توجه اقتصادی از حیث تامین مواد اولیه ، به پاکسازی محیط زیست کمک فراوانی خواهد نمود.

در این رساله تلاش شده است ک با استفاده از فرآورده‌های جنبی کشاورزی منطقه مورد مطالعه (باگاس و ملاس )و ضایعات صنعتی کارخانه‌های موجود(لجن آهک )،محصولی تهیه کرد که بتوان از آن جهت تثبیت مصالح گلی خام مرمتی (خشت واندود کاه گل )با در نظر گرفتن ویژگی‌های اقلیمی و مبانی نظری مرمتی بهره جست.

با این که کلیت روش‌های اجرائی به منظور تهیه چنین ماده استحکام بخشی،براساس تلفیقی از تجربه‌های جهانی مشابه انجام گرفته است ،اما از حیث انتخاب مواد اولیه در نوع خود ابتکاری جدید می‌باشد .به علت وفور منابع اولیه در منطقه مورد مطالعه و روش تهیه آسان،بی آنکه نیاز به حضور دائم کارشناسان مربوطه باشد،این فرصت پدید می‌آید که بتوان اقدامات حفاظتی – مرمتی موثر تر و بادوام تری را در یک مورد ذیگورات چغازنبیل ،تشکیلات معمار ی وابسته به آن واحیانا دیگر یادمان های معماری خشتی – گلی همجوار،انجام داد.مطالعه کتابخانه‌ای این رساله با استفاده از 118 منبع فارسی و 13 منبع خارجی انجام شده است.

9زاهدیان ،کتایون .بررسی عوامل تغییر رنگ در لعابهای زرد و سبز کاشی‌های هفت رنگ مسجد امام در (دوره صفویه ) .کارشناسی ارشد مرمت اشیاءفرهنگی و تاریخی .دانشکده مرمت .استاد راهنما:عابد اصفهانی ،عباس.1380 132 ص . عکس ،نقشه ،جداول ،دیاگرام ،کتابنامه .

چکیده :با توجه به این که یکی از پررونق‌ترین دروه‌های معماری ایران دوره صفویه بوده و از این دوره آثار و بناهای ز یادی برجای مانده است،بدین جهت حفظ و حراست و مطالعه این بناها از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد.موضوع مورد بررسی در این رساله ،بررسی فقط یک مشکل منحصر به یک بنا نیست بلکه بررسی مشکلی است که کما بیش می‌توان در آثار دوره صفویه دید .با تمام این محاسن وجود مشکلاتی همچون موضوع این مجموعه نقطه ضعف‌هایی در

ساخت این لعابها می‌باشد که علاوه بر این مسئله ،تاثیر شرایط محیطی و مساعد بودن وضعیت این لعابها جهت تخریب باعث بروز این مشکل شده است.
تحقیق انجام شده در این مجموعه ،بررسی و اثبات عوامل تخریب دو نمونه لعاب زرد و سبز دوره صفوی می‌باشد که هر دو نمونه دچار رنگ باختگی شدند که جهت بررسی،این نمونه از مسجد امام تهیه شده است.

خصوصیاتی که لعاب از خود نشان می‌دهند در رابطه با ترکیب شیمیایی آنها می‌باشد.بنابراین جهت بررسی عناصر تشکیل دهنده لعابها،با میکروسکوپ الکترونیکی (SEM) مورد مطالعه قرار گرفتند.

آنالیز زرد سالم مشخص می کند که لعاب سربی می‌باشد و عامل ایجاد رنگ زرد،سرب می‌باشد .سربی بودن لعاب بیانگر ضعیف بودن و مستعد تخریب شدن تحت شرایط محیطی می‌باشد. وجود سرب در این لعاب آن هم به میزان زیاد ذهنیتی به جز خروج سرب از شبکه را ایجاد نمی‌کند .به دنبال اثبات خروج سرب وتبادل یونی ،آزمایشی انجام شد که نشان دهنده خروج سرب از شبکه می‌باشد. تصاویر میکروسکوپی از هر دو نمونه لعاب تهیه شد و تصویر لعاب زرد سالم

نشان دهنده دو فاز می‌باشد که آنالیز آنها نیز نشان می‌دهد که تخریب یکسانی ندارند .یک فاز ضعیف و فاز دیگر مستحکم می‌باشد.فاز ضعیف غنی از سیلیس و آلومینیم می‌باشد .حال اگر این مجموعه تحت تاثیر حلال یا عامل تخریب کننده قرار گیرند فاز ضعیف تحت الشعاع قرار گرفته و آنچه که باقی می‌ماند غنی از

چهار وجهی های سیلیس می‌باشد.نتیجه آزمایشات و خروج سرب از شبکه تایید این مطلب می‌باشد .در صورت حرارت دادن مجدد لعاب می توانیم در سطح تراکم ایجاد کنیم تا مجددا لعاب شفاف به دست آید.با حرارت دادن مجدد نمونه لعاب زرد تخریب شده در دمای 750 درجه لعاب کاملا شفاف و براق شده بیش از سه برابر زرد سالم می‌باشد که این عدد بیانگر تخریب شبکه می‌باشد.

لعاب سبز رنگ ، لعاب ترکیبی می‌باشد(لعاب زرد +عامل رنگ سبز)با توجه به این مسئله تحلیل تخریب لعاب سبز رنگ ساده شده و مواردی که بر روی لعاب زرد رنگ گرفته شد،در این جا مصداق پیدا می‌کند .

لعاب سبز سالم و تخریب شده نیز آنالیز شدند (sem)، اما در مورد پیکهای به دست آمده برای لعاب سبز تخریب شده دیده می شود که پیک سرب نسبت به سیلیس مرتفع تر می باشد . لعاب سبز حاوی مس می باشد و با توجه به این که مس حلالیت سرب را افزایش می دهد ، باعث باز شدن شبکه نیز می شود . صعود پیک سرب نسبت به سیلیس نشان دهنده مرحله دوم تخریب یعنی تخریب شبکه می باشد . به دلیل حضور مس و حلالیت بیشتر سرب مرحله تبادل یونی قبلاً طی شده و هم اکنون در مرحله دو تخریب می باشد . لعاب سبز در دمای 750 درجه درجه شفافیت و جلای اولیه خود را با زیافتو آزمایشات نشان می دهد که :
1- به دلیل سربی بودن لعاب ها ، استحکام کمی داشته و مستعد تخریب تحت شرایط محیطی هستند. 2- اولین مرحله تخریب تبادل یونی و خروج سروب از شبکه می باشد . 3- مرحله انتهایی تخریب ، تخریب شبکه می باشد . در تدوین این رساله از 11 منبع فارسی استفاده شده است .
10 . فدایی ، حمید . آسیب شناسی آجرهای گنبد خواجه نظام الملک در مسجد جامع اصفهان و بنای ذیگورات چغازنبیل . کارشناسی ارشد مرمت آثار تاریخی .
دانشکده مرمت . اساتید راهنما : پایدار ، حسین و ذبیحی ، شهلا ، پاییز .1380 ، 196 ص . عکس ، جداول ، نمودار ، طرح ، واژه نامه ، جدول نتایج آنالیز ، کتابنامه

چکیده : پایان نامه حاضر مروری به مبحث آجر در دو بنای شاخص معماری قبل و بعد از اسلام دارد : نخست مشکلات آجرهای گنبد نظام الملک در مسجد جامع اصفهان بررسی می شود و سپس ضمن پرداختن به ذیگورات چغازنبیل در استان خوزستان ، مشکلات اجرهای آن مورد بحث قرار می گیرد . در این مطالعه آسیب شناسی هدف مقایسه مشکلات این دو بنا نیست بلکه سعی شده تا شناختی نسبی نسبت به فرآیند تخریب در آجرهای تاریخی هر یک از این دو بنای ارزشمند ارایه گردد .

فصل نخست این پایان نامه به عمده ترین عوامل آسیب رسان به مصالح آجری می پردازد و مطالعات مورد آسیب شناسی نیز در ارتباط با گنبد نظام الملک و بنای ذیقورات چغازنبیل در فصل های دوم و سوم انعکاس یافته است . انجام مطالعاتی تاریخی و کالبدی با هدف شناخت گنبد خانه از جمله مباحث مطرح در بخش اول از فصل آسیب شناسی آجرهای گنبد نظام الملک است . بخشی از این فصل به آسیب های مختلف سازه یی در گنبد خانه و اقدامات مرمتی که

تاکنون در محل انجام شده اختصاص دارد . با وجود آن که ریاضیات دقیق و مکانیک بی نقص این گند هزار ساله تا به امروز آن هم در کشوری زلزله خیز همچنان پابرجاست ولی در گذر زمان سیمای درونی آن با دگرگونی های فراوانی روبرو بوده است . عمده ترین این دگرگونی ها مربوط به فرسودگی شدید سطوح آجری است به گونه یی که زیبایی و یکپارچگی درونی آن به شدت مخدوش شده است . در واقع آسیب دیدگی نمایی آجری و خردشدگی سطحی آجرها در این

گنبدخانه از جمله اساسی ترین مشکلات آن است . لذا به منظور درک درست از چنین فرآیند تخریبی ، کار آسیب شناسی آجرهای آسیب دیده گنبد نظام الملک با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی – فرهنگی در زمستان سال 1377 آغاز شد . در این ارتباط ، روی نمونه های آجر آزمایشات متعددی همچون اندازه گیری تخلخل ، آزمون یخ زدگی ، مطالعات میکروسکوپی و آنالیزهای

11 حسینی سیر ، سید حسین . بررسی ملات های به کار برده شده در ذیگورات چغازنبیل ، بهینه سازی و ساخت ملات حفاظتی . کارشناسی ارشد مرمت آثار تاریخی . دانشکده مرمت . اساتید راهنما : وطن دوست ، رسول – عابد اصفهانی ، عباس . تابستان 1381 414 ص . عکس ، جداول ، نقشه ، کتابنامه .
چکیده : این پایان نامه با عنوان بررسی و شناسایی ملات های به کار رفته در ذیگورات چغازنبیل ، بهینه سازی و ساخت ملات حفاظتی در شش فصل تدوین شده است . فصل اول آن به معرفی تاریخی مجموعه چغازنبیل و مجموعه تاریخی و موقعیت جغرافیایی آن می پردازد . در ادامه وضعیت اقلیمی منطقه و

چغازنبیل ، چگونگی وضعیت پوشش گیاهی و وضعیت زمین شناسی آن مطالعه و بررسی شده است . در فصل دوم ابتداء به مطالعه و بررسی میدانی ملات های به کار رفته در زیگورات پرداخته شده و در ادامه نیز به شناسایی آزمایشگاهی روش های مختلف شیمیایی و کانی شناسی انها اشاره شده است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نقش فسفر در کشاورزی و نقش مواد آلی در کشاور

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نقش فسفر در کشاورزی و نقش مواد آلی در کشاورزی پایدار فایل ورد (word) دارای 52 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نقش فسفر در کشاورزی و نقش مواد آلی در کشاورزی پایدار فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله نقش فسفر در کشاورزی و نقش مواد آلی در کشاورزی پایدار فایل ورد (word)

مقدمه  
خصوصیات قابل توجه  
گونه‌ها  
کاربردها  
دیگر کاربردهای فسفر عبارتند از:  
نقش بیولوژیکی  
تاریخچه  
پیدایش  
هشدارها  
حاصلخیزی خاک  
رشد گیاه و عوامل مؤثر در آن:  
انرژی تابشی:  
ترکیب اتمسفر:  
واکنش خاک:  
موجودات زنده:  
عناصر غذایی:  
عناصر غذایی ضروری گیاه:  
نقش عناصر غذایی در گیاه و علائم کمبود آن:  
عناصر شیمیایی موجود در خاک  
توزیع عناصر معدنی  
ترکیب شیمیایی عمده خاک:  
ازت در خاک  
آمونیفیکاسیون:  
نقش باکتری ریزوبیوم در بقولات و تهیه ازت مورد نیاز گیاهان:  
فسفر در خاک  
فسفر در خاک های آهکی:  
فسفر قابل تبادل به صورت آنیون  
اصول  
تهیه محلول های شیمیایی  
رسم منحنی استاندارد  
تهیه محلول های شیمیایی  
روش کار  
محاسبات  
مکانیسم های گیاهی در ارتباط با افزایش انحلال ترکیب نامحلول فسفر  
-1 تغییر ph ریزسفر  
2- افزایش ترشح اسید های آلی  
-3 افزایش ترشح فسفاتازهای برون سلولی  
-4 وجود نقاط فعال در دیواره سلولی  
جداسازی  
میکروارگانیسم های حل کننده فسفات  
انواع:  
عکس العمل گیاهان مختلف به تلقیح  
نتیجه گیری  
نقش فسفر در متابولیسم گیاه  
چگونه قابلیت دسترسی به فسفر افزایش می یابد؟  
مواد غذایی ماکرو و میکرو  
فسفر  
چگونه قابلیت دسترسی به فسفر افزایش می یابد؟  
کاهش عملکرد ذرت در اثر کمبود فسفر  
نقش مواد آلی در افزایش سطح حاصلخیزی خاکهای زراعی  
مقدمه:  
اهمیت حاصلخیزی خاک:  
سلامت و کیفیت خاک:  
اثر مواد آلی بر حاصلخیزی و باروری خاک:  
ویژگیهای فیزیکی خاک:  
1ـ رنگ خاک:  
2ـ ساختار خاک:  
3ـ تخلخل خاک و نفوذپذیری آن:  
4ـ بافت خاک:  
5ـ ظرفیت نگهداری آب خاک:  
6ـ عمق خاک:  
7ـ شیب خاک:  
1ـ کلوئیدهای خاک:  
برقراری توازن تغذیهای:  
اثر مواد آلی بر خواص بیولوژیکی خاک:  
معدنی شدن وگردش سریع عناصر غذایی،  
عوامل کنترلکننده ماده آلی در خاک :  
1- افزایش عملکرد و تولیدات گیاه با اعمال:  
مروری بر کودهای آلی:  
1- کودهای دامی:  
ازتی که به آهستگی قابل جذب میشود مانند پروتئینها و اسیدهای آمینهو  
2- کود سبز :  
منابع:  

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی مقاله نقش فسفر در کشاورزی و نقش مواد آلی در کشاورزی پایدار فایل ورد (word)

زارعی، م. 1382 بررسی اثرات متقابل سویه های ریزوبیومی حل کننده های فسفات و قارچهای میکوریزی وزیکولار آربوسکولار روی گیاه عدس. پایان نامه کارشناسی ارشددانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

صالح راستین، ن. 1380کودهای بیولوژیک و نقش آنها در راستای نیل به کشاورزی پایدا ر. ضرورت تو لید صنعتی کودهای بیولوژیک در کشور(مجموعه مقالات)

مدنی، ح.، م. ع. ملبوبی و د. حسن آبادی. 1382 تاثیر کود زیستی بارو ر2 بر عملکرد و سایر خصوصیات زراعی سیب زمینی( رقم آگریا ). سومین همایش ملی توسعه کاربرد مواد بیولوژیک و استفاده بهینه از کود وسم در کشاورزی(خلاصه مقالات) 2-4 اسفند

Reyes, I., L. Bernier., R. Simard., and H. Antoun. 1999. Effect of nitrogen source on the solubilization of different inorganic phosphates by an isolate of Penicillium rugulosum and two UV induced mutants.1999. FEMS Microbiology Ecology. 28: 281-

مقدمه

فسفر یک عنصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن P و عدد اتمی آن 15 میباشد. فسفر یکی از نافلزات چند ظرفیتی گروه نیتروژن بوده و معمولا در سخره‌ها و کانی های فسفاتی و همچنین در تمام سلولهای زنده یافت میشود ولی هیچگاه به صورت طبیعی تنها و بدون ترکیب با عناصر دیگر وجود ندارد. فسفر بسیار واکنش پذیر بوده و هنگام ترکیب با اکسیژن نور کمی از خود ساتع میکند. از عناصر لازم و حیاتی ارگان های زنده بوده و نامش به شکلهای گوناگون ذکر میشود. مهمترین استفاده فسفر در تولید کود میباشد. همچنین در تولید مواد منفجره کبریت آتش بازی مواد حشره کش خمیر دندان و مواد شوینده و همچنین مانیتورهای کامپیوتر نیز کاربرد دارد

خصوصیات قابل توجه

فسفر معمولا به شکل یک ماده جامد و موم مانند سفید رنگ است که بوی نامطبوعی دارد. فسفر خالص بی رنگ و شفاف است. اگرچه این نافلز در آب قابل حل نیست ولی در دی سولفید کربن حل میشود. فسفر خالص به سرعت در هوا میسوزد و تبدیل به پنتا اکسید فسفر میشود

گونه‌ها

فسفر به چهار پنج شکل مختلف وجود دارد. سفید (یا زرد) قرمز سیاه (یا بنفش). که متداول ترین آنها فسفر قرمز و سفید میباشند که که هر دوی آنان از گروه چهار اتمی های چهار وجهی میباشند. فسفر سفید در تماس با هوا میسوزد و در مجاورت با گرما یا نور به فسفر قرمز تبدیل میشود که دو حالت آفا و بتا دارد که با انتقال دمای -38 درجه سانتیگراد از هم تفکیک میشوند. در عوض فسفر قرمز پایدار تر بوده و در فشار بخار 1 اتمسفر در 17 درجه سانتیگراد تصعید می شود و از تماس و یا گرمای مالشی میسوزد. فسفر سیاه چندشکلی Allotrope هم در ساختاری مشابه گرافیت که در آن اتمها در یک صفحه شش وجهی چیده شده و هادی جریان الکتریسیته هستند وجود دارد

کاربردها

اسید فسفریک غلیظ شده که 70% تا 75% P2O))5 دارد. در(( کشاورزی و تولید کود بسیار مهم میباشد. در نیمه دوم قرن بیستم نیاز بیشتر به کودها تولیدات فسفری را به مقدار قابل توجهی افزایش داد

دیگر کاربردهای فسفر عبارتند از

•   فسفر برای تولید شیشه مخصوص برای لامپهای سودیومی استفاده میشود

•   فسفات کلسیم یا Bone-Ash برای تولید ظروف چینی مرغوب و Mono_calcium Phosphate که در بکینگ پودر مصرف دارد استفاده میشود

•   همچنیند این عنصر در تولید فلزات برنز فسفات و دیگر فلزات استیل کاربرد دارد

•   تری سدیوم فسفات در ماده های تصفیه کننده برای شیرین کردن آب و همچنین جلوگیری از فرسایش لوله‌ها کاربرد دارد

•   از فسفر سفید در ساخت بمبهای آتش زا و دود زا و گلوله های رسام استفاده میشود

•   فسفر کاربردهای گوناگون دیگری در ساخت کبریتهای بی خطر مواد آتش زا حشره کش‌ها خمیردندان‌ها و مواد پاک کننده دارد

نقش بیولوژیکی

ترکیبات فسفری نقش حیاتی در تمام گونه های حیات شناخته شده در زمین دارد. فسفرهای معدنی نقش کلیدی در ملوکولهای بیولوژیکی مانند DNA و RNA که قسمتی از استقامتهای ملوکولی را شکل میدهند بازی میکنند. همچنین سلولهای زنده از فسفرهای معدنی برای ذکیره و انتقال انرژی سلولی از طریق تری فسفات آدنوزین ATP استفاده میکنند. نمکهای فسفات کلیسیوم هم توسط حیوانات برای سفت شدن استخوان استفاده میشود. ضمناً فسفر یک عضو حیاتی برای پروتوپلاسمهای سلولی و بافتهای عصبی میباشد

تاریخچه

فسفر (که یونانی آن فسفروس به معنای”حامل روشنایی” و از نامهای باستانی سیاره زهره میباشد ) در سال 1669 توسط شیمیدان آلمانی Henning Brand در حین تولید یک دارو از ادرار کشف شد. براند با تبخیر ادرار سعی در تقطیر نمک داشت که در این فرایند ماده سفید رنگی تولید شد که در تاریکی میدرخشید و با نور زیادی میسوخت. از آن روز تابندگی فسفری برای شرح اشیاءی که در شب بدون سوختن میدرخشند بکار برده شد

کبریتهای اولیه که از فسفر سفید در ترکیباتشان اسفاده میشد به دلیل سمی بودن خطرناک بودند و استفاده از آنها موجبات قتل و خودکشی و;. را فراهم میکرد. (یک داستان نا معلوم حکایت از این دارد که زنی با اضافه کردن فسفر سفید به غذای شوهرش قصد کشتن وی را داشت که هنگام جوشانیدن غذا به دلیل به وجود آمد بخار نورانی لو رفت.)

همچنین کارگران کبریت ساز به دلیل مجاورت با بخار آن دچار مردگی استخوانهای فک میشدند. زمانی که فسفر قرمز که خاصیت آتش زایی و سمی به مراتب کمتری را دارد کشف شد جایگزین فسفر سفید در صنعت کبریت سازی گردید

پیدایش

فسفر به دلیل واکنش پذیری در هوا و دیگر مواد حاوی اکسیژن به تنهایی در طبیعت یافت نمیشود ولی به صورت ترکیبی به مقدار زیادی در معادن گوناگون پخش شده اند. که بزرگترین این معادن در روسیه مراکش فلوریدا Idaho, Tennesse و Utah قرار دارد

فسفرهای چندشکلی سفید میتوانند به شیوه های گوناگونی تهیه شوند. در یک فرایند تری کلسیم فسفات که از سخره های فسفاتی گرفته شده در مجاورت کربن و سیلیکا در کوره های سوختی یا برقی حرارت داده میشود. در این فرایند عناصر فسفری به صورت بخار آزاد شده و به صورت اسید فسفریک جمع آوری میشوند

هشدارها

فسفر یک ماده بسیار سمی میباشد و حتی مقدار 50 mg آن کشنده و مرگ آور است

فسفر سفید باید همیشه در زیر آب نگهداری شود چرا که در مجاورت هوا بسیار واکنش پذیر میباشد. هنگام کار با آن حتما باید از انبر استفاده شود چرا که تماس آن با پوست میتواند باعث سوختگی های مزمن شود. خاصیت سمی و مزمن فسفر سفید باعث میشود که کارگرانی که باید با آن کنند دچار بیماری Necrosis of the Jaw مردگی فک که اصطلاحا PhossyJaw نامیده میشود گرفتار آیند. استرهای فسفاتی برای سیستم عصبی سمی هست

  حاصلخیزی خاک

رشد گیاه و عوامل مؤثر در آن

منظور از رشد گیاه توسعه تدریجی اندامهای گیاه بوده که آنرا می توان به صورت مختلف از قبیل وزن خشک، طول، ارتفاع یا قطر اندازه گیری نمود. در این اندازه گیری ممکن است کل گیاه مورد نظر بوده یا تنها یک قسمت نظیر برگ، گل، میوه یا بذر آن مورد توجه باشد. در کشاورزی علمی مطالعه رشد گیاه و عوامل مؤثر بر آن از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا هدف اصلی از انجام کلیه عملیات کشاورزی برداشت هر چه بیشتر محصول به ازاء حداقل منابع به کار رفته است. عوامل مؤثر بر رشد گیاه عبارتند از

A) درجه حرارت: درجه حرارت مناسب برای اغلب گیاهان زراعی بین 15 تا 40 درجه سانتی گراد است. در درجه حرارتهای بالاتر یا پایین تر از این، مقدار رشد به شدت کاهش می یابد. حرارت بر فعالیت های گیاهی نظیر فتوسنتز (کربن گیری)، قابلیت نفوذ دیواره یافته، جذب آب و مواد غذایی، تعرق، فعالیت آنزیمی و انعقاد پروتئین تأثیر می گذارد

B) رطوبت: آب در گیاهان برای ساختن کربوهیدراتها، نگهداری شادابی پروتوپلاسم و همچنین برای نقل و انتقال عناصر غذایی لازمست. کمبود آب باعث کاهش تقسیم یاخته ای و کوچک ماندن یاخته‌ها می شود. هم خشکی خاک و هم خیسی بیش از حد آن به رشد گیاه صدمه می زند

انرژی تابشی

کیفیت، شدت و طول مدت روشنایی بر رشد اثر می گذارد. منظور از کیفیت نور طول موج غالب آن است. آزمایشات نشان داده که گر چه طیف کامل نور سفید برای اغلب گیاهان مناسب است ولی رنگ های مختلف می تواند اثرات مختلفی بر رشد داشته باشند. ازمایشات در مورد شدت نور روز قادر به رشد کامل خود می باشند. البته احتیاجات گیاهان مختلف از این متفاوت بوده و برخی به شدتهای نور بیشتری احتیاج دارند. طول مدت روشنایی از عواملی ات که به نحو چشمگیری در رشد گیاه مؤثر است

گیاهان را از این نظر به 3 دسته روز بلند، روز کوتاه و حد واسط تقسیم می کنند. گیاهان روز بلند گیاهانی هستند که فقط در صورتی به گل می نشینند که زمان روشنایی مساوی یا درازتر از مدت معینی باشد. اگر زمان روشنایی از این مدت کوتاهتر باشد، این گیاهان فقط به رشد سبزینه ای خود ادامه می دهند. شبدر و غلات جزء این گروه می باشند

گیاهان روز کوتاه به آن دسته از گیاهان اطلاق می شود که فقط در صورتی گل می دهند که زمان روشنایی مساوی یا کوتاهتر از مدت معینی باشد. بعضی از ارقام توتون روز کوتاه هستند. از گیاهان حد واسط می توان به پنبه اشاره کرد. با کنترل این عوامل می توان گیاهان را خارج از فصل یا خارج از نقطه جغرافیایی اصلی وادار به گل دادن نمود

ترکیب اتمسفر

گاز کربنیک برای انجام عمل فتوسنتز گیاهان لازمست. غلظت این گاز در اتمسفر حدود 03/0 درصد است. آزمایشات نشان داده اند که به طور کلی غلظت های تا چند برابر این مقدار می تواند اثر مثبت بر رشد گیاه داشته باشند. با کنترل غلظت گاز کربنیک در گلخانه می توان محصول برخی گیاهان را به طور قابل ملاحظه ای افزایش داد

ترکیب هواای خاک: غلظت گاز اکسیژن در هوای خاک می تواند بر رشد ریشه در نتیجه رشد قسمت های هوایی گیاه تأثیر بگذارد. از آنجا که تراکم خاک (ازدیاد وزن مخصوص ظاهری) می تواند در وضعیت تهویه خاک در نتیجه غلظت گاز اکسیژن مؤثر باشد به خوبی می توان دریافت که عامل ساختمان خاک می تواند نقش مهمی در رشد گیاه داشته باشد. رطوبت خاک نیز با اشغال فضاهای خالی می تواند در کاهش غلظت اکسیژن در خاک مؤثر باشد. هر چه رطوبت خاک بیشتر باشد هوای خاک کمتر و سرعت تعویض آن با هوای اتمسفر کندتر است

البته برخی گیاهان نظیر برنج در شرایطی که خاک از رطوبت اشباع باشد نیز به رشد خود ادامه می دهند

واکنش خاک

PH خاک به طور قابل ملاحظه ای بر قابلیت استفاده عناصر غذایی خاک اثر می گذارد و از این طریق می توان بر رشد گیاه مؤثر واقع شود. راجع به اثر PH بررشد گیاه در فصل خواص شیمیای خاک صحبت شد

  موجودات زنده

منظور از موجودات زنده در این بخش، وجود عوامل بیماری زایی است که در فصل خواص بیولوژیکی درباره آن صحبت شد. این گونه عوامل بیماری زا مسلماً می تواند محدودیت زیادی در رشد گیاه ایجاد کنند. از طرف دیگر وجود موجودات زنده ریزی که سبب تثبیت ازت و یا بیشتر قابل استفاده شدن فسفر می شود طبعاً به رشد گیاه کمک می کنند. حشرات وآفات مختلف نیز می توانند با حمله به گیاه مانعی در راه رسیدن به حداکثر رشد گیاه ایجاد کنند. وجود علف های هرز یا در مزرعه می تواند با رقابت بر مواد غذایی و آب محدودریت هایی را در رشد گیاه سبب شوند

عناصر غذایی

حیات گیاهان و رشد آنها مستلزم جذب برخی عناصر نظیر کربن، هیدروژن، اکسیژن، ازت فسفر و غیره می باشد

عدم وجود مواد مانع رشد: به طور کلی می توان کلیه عناصر در صورتی که غلظت شان در محیط ریشه از حد معینی تجاوز نکند مانع رشد گیاه می شوند. البته بعضی عناصر نظیر آلومینیوم حتی در غلظت هایکم قادر به جلوگیری از رشد می باشند. از جمله عناصر سمی دیگر می توان به نیکل و جیوه اشاره کرد. برخی مواد شیمیایی مانند فنل نیز دارای خاصیت سمی می باشند. باید توجه داشت که کلیه عوامل ذکر شده در بالا در رشد گیاه مؤثر بوده و برای رسیدن به حاکثر محصول هر یک از این عوامل در حد مناسب خود باشند

در مباحث مربوط به حاصلخیزی خاک فقط به عناصر غذایی و عوامل مؤثر در قابلیت استفاده آنان برای گیاه صحبت شده و فرض می شود که سایر عوامل مؤثر در رشد در حد کفایت می باشد

عناصر غذایی ضروری گیاه

یک عنصر باید دارای خصوصیات زیر باشد تا به عنوان یک عنصر ضروری گیاه شناخته شود

1) کمبود عنصر تکمیل مراحل سبزینه ای یا تولید مثل را غیرممکن سازد

2)علائم کمبود عنصر مورد نیاز فقط با دادن آن عنصر برطرف گردد

3) عنصر به طور مستقیم در تغذیه گیاه دخیل بوده و اثر آن مربوط به اصلاح شرایط میکروبیولوژیکی یا شیمیایی محیط رشد نباشد

حداقل 16 عنصر برای رشد گیاه ضروری تشخیص داده شده اند.این شاندزه عنصر عبارتند از

کربن – هیدروژن – اکسیژن – ازت – فسفر – پتاسیم – کلسیم – منیزیوم – گوگرد – آهن – روی – مس – منگنز – بر – مولیبدن و کلر

هم اکنون ضرورت 4 عنصر دیگر یعنی سدیم، کبالت و انادیوم و سیلیسیوم نیز برای برخی گیاهان به اثبات رسیده است. عناصری که در لیست عناصر ضروری قرار دارد همگی برای رشد گیاهان لازم بوده و اهمیت هیچ کدام از دیگری کمتر نبوده ولی مقدار لازم آنها برای رشد با یکدیگر تفاوت بسیار دارد. عناصری که در لیست عناصر ضروری قرار دارند همگی برای رشد گیاهان لازم بوده و اهمیت هیچ کدام از دیگری کمتر نبوده ولی مقدار لازم آنها برای رشد با یکدیگر تفاوت بسیار دارد. کربن – هیدروژن – اکسیژن – ازت – فسفر – پتاسیم – کلسیم – منیزیوم – گوگرد در مقادیر زیاد توسط گیاهان مصرف شده اند لذا آنها را عناصر غذایی پرمصرف می نامند و بقیه را عناصر کم مصرف می نامند. عنصر کربن به صورت گاز کربنیک از هوا جذب می شود. اکسیژن و هیدروژن نیز از آب خاک تأمین می گردند. بقیه عناصر ضروری توسط ریشه از خاک جذب می شود. مقدار کمی از کربن و اکسیژن ممکنست به صورت کربنات از خاک جذب شود. مقداری گوگرد نیز ممکنست به صورت گاز انیدرید سولفور و از طریق برگها جذب شود

  نقش عناصر غذایی در گیاه و علائم کمبود آن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله Ultima 8درPEC فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله Ultima 8درPEC فایل ورد (word) دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله Ultima 8درPEC فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله Ultima 8درPEC فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله Ultima 8درPEC فایل ورد (word) :

اولتیما 8 یک نمونه پردوام از سسترون 8 (celestron8) پایه دار شاخه ای می باشد. اولتیما 8 از یک موتور راه انداز Byers دنده حلزونی منفرد استفاده می کند و یک شفت قطبی کاهش یافته 2-5/8” دارد
به منظور حمل و نقل آسان، اولتیما دو دستگیره حمل کننده دارد که هر بروی کدام یک شاخه پایه قرار دارند. بعلاوه اولتیما با روکش های Starbright مورد قبول واقع شده است که یک روکش بهبود یافته چند لایه آلومینیومی بر روی آینه های اولیه و ثانویه است که انعکاس پذیری را افزایش می دهد.
روکش Star bright همچنین شامل روکش ضد انعکاس می باشد که بر روی هر دو بخش سطح اصلاح کننده کشیده شده که باعث انتقال حداکثر نور می شود.
اولتیما در سه جعبه عرضه می شود. یک جعبه شامل تلسکوپ با کلیه لوازم استاندارد مربوط به آن است که عبارتند از:
• سر عدسی 30mm میل متری 1-1/4” Plossl

• 1-1/4” Visual Back
• 1-1/4” Star Diagonal
• راه انداز PEC
• ردیاب Polaris 50 80 زاویه قائمه / صاف (180o) با؟ متری
• تنظیم کننده عرضی (DLA) Deuxe
• باتری آلکالاین 9 ولت
• در پوش
• بسته پیچ
• آچار شش سو

جعبه های دوم و سوم شامل Wedge (گوه) و tripod (سر پایه) که آنها نیز لوازم استاندارد هستند می باشد تنظیم کننده عرضی Deluxe نیز بر روی wedge (گوه) نصب شده است.
باز کردن جعبه Ultma 8
Wedge (گوه)، سه پایه و تلسکوپ را از جعبه ها یشان خارج کنید. به همین ترتیب کلیه لوازم را که در جعبه تلسکوپ قرار دارند بیرون بیاورید- جعبه ها را دور نریزید زیرا ممکن است در آینده بخواهید تلسکوپتان را با وسایل نقلیه معمولی جابجا کنید.
از شکل صفحه بعد (شکل 5-1) برای آشنایی با قطعات مختلف تلسکوپ اولتیمای 8 خود استفاده کنید.

اتصال سر پایه
سه پایه انواع تلسکوپهای Celestron به منظور انعطاف پذیری حداکثر یک بازوی نگهدارنده دارد. این بازوی نگهدارنده بصورت محکم در جهت مخالف پایه های سه پایه قرار می گیرد که با کاهش لرزش و خمیدگی، باعث افزایش استحکام می شود.
سه پایه با بازوی نگهدارنده که به مرکز ستون سر پایه متصل شده، عرضه می شود. در عین حال هر یک از شاخه های بازوی نگهدارنده در بین دو پایه قرار گرفته که به این ترتیب می توان پایه های سه پایه را برای حمل و نقل آسانتر تا نمود.

برای اتصال و تنظیم سر پایه:
1- سر پایه را در وضعیتی نگه دارید که سر آن روبه بالا و پایه های آن به طرف زمین باشند.
2- پایه ها را از ستون وسط دور کنید تا جایی که بیشتر از آن ممکن نباشد. یک گیره کوچک در بالای هر پایه سه پایه قرار دارد که به سر سه پایه فشار می آورد تا حداکثر فاصله را نشان دهد.

3- پیچ (tention) (که در قسمت تحتانی بازوی نگهدارنده روی پایه وسط قرار گرفته) را در جهت عقربه های ساعت بپیچد تا جایی که در نزدیکی زیر پایه وسط قرار بگیرد.
4- بازوی نگهدارنده را بچرخانید تا جایی که بر آمدگی سر هر بازو مستقیما زیر هر پایه قرار بگیرد.
5- پیچ (tention) را بر خلاف عقربه های ساعت پپیچانید تا زمانی که بازو بر روی پایه های محکم شود. پیچ را بیش از حد سفت نکنید! اکنون سه پایه می تواند به تنهایی بایستید. وقتی که wedge (گوه) و تلسکوپ را به سه پایه متصل می کنید، پیچ (tention) را مجددا تنظیم کنید تا مطمئن شوید که بازوی نگهدارنده محکم شده است. دوباره! آنرا بیش از حد سفت نکنید!

سه پایه دارای یک زیر پایه لاستیکی می باشد که برای سطوح صاف مثل آسفالت و بتون مناسب است. برای سطوح ناصاف مثل چمن وخاک پایه لاستیکی را همچنین پایه های آلومینیومی را پوشانده، خارج کنید.
شکل 5-2
سه پایه مورد نظر به صورت کامل متصل شده است. برای تنظیم ارتفاع، دستگیره ضمیمه را شل کنید و سر پایه را به وضعیت دلخواه قرار دهید.
صفحه 47

تنظیم ارتفاعی سر پایه
برای تنظیم ارتفاعی که سه پایه در آن قرار گیرد.
1- دستگیره ضمیمه روی یکی از پایه های سه پایه را باز کنید.
2- پایه را تا ارتفاع مورد نظر باز کنید وسپس دستگیره را محکم کنید.
3- این مرحله را برای پایه های دیگر تکرار کنید.

به یاد داشته باشید که هر چقدر پایه های بیشتر باز شوند، ثبات آنها کمتر می شود. برای نظاره معمولی این مسئله اشکالی ایجاد نمی کند هر چند اگر بخواهید عکسبرداری کنید سه پایه باید در ارتفاع کم تنظیم شود تا استحکام آنرا ضمانت کنید.
ارتفاع پیشنهادی، تنظیم سر پایه در حالتی است که شما بتوانید مستقیما به داخل چشمی (در تلسکوپی با زاویه 45o در حالت نشسته نگاه کنید.
اخطار: هرگز سر پایه را وقتی پایه ها کاملا باز شده اند بدون توجه رها نکنید.
شکل 5-3:
برای تنظیم ارتفاع، گیره ضمیمه را شامل کنید و پایه سر پایه را به وضعیت دلخواه قرار دهید. بهتر است که پایه ها را قبل از متصل کردن تلسکوپ باز کنید و بعد تنظیمات فرعی را بعد از اتصال تلسکوپ انجام دهید.
صفحه 48
اتصال wedge (گوه) به سه پایه

بعد از تنظیم سه پایه، شما آماده اید که wedge (گره) را وصل کنید. Wedge (گوه) مثل سه پایه بصورت کامل به یکدیگر وصل شده است. و فقط لازم است که به سر پایه وصل شود. Wedge (گوه) به شما اجازه می دهد که محور چرخش تلسکوپ را طوری تنظیم کنید که به موازات محور چرخش زمین قرار گیرد. در حالت موازی، تلسکوپ ستاره ها را در حالی که آنها در آسمان حرکت می کنند، ردیابی خواهد کرد. (مراحل موازی کردن محور تلسکوپ با محور زمین که به نام تنظیم قطب نامیده می شود، بعدا در این منو بحث می شود.)
برای اتصال wedge (گوه) به سه پایه:

1- سر شکاف wedge (گوه) را روی شکافهای سر سه پایه قرار دهید.
شکافها 120 درجه فاصله دارند و باید به همین صورت با سه شکاف تنظیم شوند. مجموعا 6 شکاف در سر سه پایه وجود دارند ولی شما فقط از سه تای آنها استفاده خواهید کرد. شکافها به صورت تخمینی در جایی که چشمی به سه پایه مربوط شده انتخاب می شوند. انتخاب یک مجموعه سه تایی از شکافها چشمی را روی پایه سه پایه قرار می دهد در حالی که مجموعه دیگر چشمی را بین دو پاپه قرار می دهد که این وضعیت اخیر در صورتی که شما در هنگام نظاره از صندلی استفاده می کنید، ترجیح دارد.
2- سه عدد پیچ 1” 5116-18 شش سورا داخل سوراخها قرار دهید و آنقدر پیچیده تا سفت شوند.

3- پیچها را آنقدر سفت کنید که wedge (گوه) نتواند از طرفی دیگر حرکت کند. این پیچها بعدا برای تنظیم قطب شل خواهد شد.
تنظیم کننده عرض (DLA) Delux بر روی wedge (گوه) نصب شده است. با این حال، پیچ تنظیم عرض لازم است مقابل صفحه اریب قرار بگیرد. به این منظور پیچ تنظیم عرض را جهت عقربه های ساعت آنقدر بپیچانید تا نوک آن روی لبه زیرین پشت شیب صفحه کج قرار بگیرد. این پیچ در جریان تنظیم قطب تلسکوپ را حمل خواهد کرد.
صفحه 66
اتصال اولتیما 8 wedge (گوه)

با نصب wedge (گوه) روی سه پایه، حالا آماده اید که تلسکوپ را روی wedge (گوه) سوار کنید. پایه تلسکوپ دقیقا با صفحه اریب wedge (گوه) متناسب است. برای سوار کردن تلسکوپ روی wedge (گوه)
1- تلسکوپ را بر پهلو بگذارید و سه سوراخ پیچ دار را در زیر پایه گردان قرار دهید.
2- به آرامی یکی از سه پیچ با دست محکم شونده1 3/8-16 را داخل سوراخی که در مقابل قسمت مربعی شکل پایه گردان است. قرار دهید (پیچها در دسته پیچ موجود می باشند). قسمت مربعی شکل پایه بین صفحات کناری روی wedge (گوه) می لغزد و نزدیک قسمت بالایی سر پایه قرار می گیرد.
3- تلسکوپ را بوسیله Fork tine (شاخه) بلند کنید و آنرا روی سه پایه قرار دهید. این مرحله را باید به گونه ای تنظیم کنید که تلسکوپ طوری روی سه پایه قرار گیرد که پایه آن به طرف صفحه اریب باشد. (شکل 5-5 را ببینید)

4- پیچ را داخل شکاف بالای صفحه صاف بلغزانید.
5- پیچ را به آرامی محکم کنید تا جایی که زیر پایه گردان هم سطح صفحه خم شود. پیچ را کاملا نپیچید. اگر آنرا کاملا بپیچانید دیگر نمی توانید پایه را برای اضافه کردن دو پیچ دیگر، به اندازه کافی حرکت دهید. اگر هم پیچ را اصلا نپیچید، پایه گردان ممکن است که کمی کج شود و دیگر نتوانید دو پیچ دیگر را به صورت صاف بپیچید)
6- پایه تلسکوپ را پهلو به پهلو حرکت دهید تا دو سوراخ باقیمانده روی پایه گردان با سوراخهای داخل صفحه اریب روی wedge در یک خط قرار گیرند.
7- پیچهای دیگر را قرار داده و هر سه پیچ را کاملا بپیچانید.
بعد از این لازم نیست این پیچها را شل کنید مگر زمانی که بخواهید تلسکوپ را از wedge (گوه) جدا کنید.
صفحه 50

نصب کرده ردیاب
ردیاب پلاریس 50 8 که یک میدان دید 2o.5 دارد، دو هدف اصلی را محقق می سازد. اول اینکه این ردیاب مثل یک ردیاب معمولی کار می کند و به شما کمک می کند که اشیاء را در میدان اصلی تلسکوپ خود قرار داده و بر روی آن تمرکز کنید. دوم اینکه برای تنظیم قطب تلسکوپ شما استفاده می شود. به این منظور، ردیاب یک ریز شبکه خود ساخته دارد که فاصله بین ستاره شمالی، پلاریس و قطب کیهانی واقعی یعنی نقطه ای که همه ستارگان در نیمکره شمالی به نظر می رسد حول آن گردش می کنند را نشان می دهد. یک صفحه راهنما، برای نشان دادن موقعیت دقیق پلاریس روی ریز شبکیه در تاریخ و زمان نظار شما نیز، وجود دارد.
علاوه بر این اهداف دو گانه، ردیاب پلاریس 50mm 8، دو وضعیت مشاهده دارد. می توانید آنرا در زاویه 90o و یا مستقیم 180o استفاده کنید. و تعییر این وضعیت آسان است زیرا به هیچ ابزاری نیاز ندارد.

برای حصول اطمینان از اینکه ردیاب و بست محافظ (bracket) در هنگام حمل و نقل آسیبی نبینید، آنها را به تلسکوپ متصل نکرده اند با خارج کردن ردیاب وسخت افزار از محفظه پلاستیکی آغاز کنید. سایر لوازم به شرح زیر است:

ردیاب 50mm 8
Diagonal 90o
استوانه باز کننده
محفظه ریز شبکه با چشمی
محفظه تولید روشنایی
دو عدد باتری 277 (LR44)

حلقه دایره ای شکل لاستیکی
صفحه راهنمای پلاریس
سه عدد پیچ پلاستیکی (Thumbscrews)

دو پیچ 6 سو 5/8”) 10-24)
سوار کردن ردیاب یک پروسه دو مرحله ای است. اول سوار کردن بست فلزی روی تلسکوپ، سپس سوار کردن ردیاب روی بست فلزی.
اتصال بست فلزی ردیاب به تلسکوپ

1- دو سوراخی را که reaecell در پشت حفره تلسکوپ قرار دارند در سمت چپ مرکز (وقتی که از پشت به لوله تلسکوپ نگاه می کنید) قرار دهید
2- نواری را که دو سوراخ را پوشانده است، باز کنید. این نوار از ورود گرد و غبار وآلودگی به لوله ی نوری قبل از اتصال ردیاب جلوگیری می کند.
3- (bracket) بست فلزی ردیاب را روی سوارخ قرار دهید. بست فلزی را طوری تنظیم کنید که حلقه هایی که ردیاب را نگه می دارند روی لوله تلسکوپ باشند نه در پشت حفره rear cell (شکل 5-6 را ببینید)
4- پیچها را با دست در سوراخها قرار داده و بعد از با یکی از آچارهای شش سوی موجود آنها را محکم کنید

صفحه 51
اتصال ردیاب به بست فنری
بعد از اتصال محکم بست فلزی به تلسکوپ، شما آماده اید که ردیاب را به بست فلزی متصل کنید.
1- سه پیچ پلاستیکی را داخل حلقه جلویی بست فنری ردیاب قرار دهید. پیچها را محکم کنید تا جایی که سر های آنها با سطح حقله بست فنری هم تراز شود. آنها را به طور کامل نپیچانید و گرنه ممکن است آنها را مکان ردیاب تداخل پیدا کنند.

2- چشمی و diagonal را از ردیاب جدا کنید. برای انجام این کار، پیچ بلندی که را که در پشت بدنه ردیاب در جایی که diagonal به آن متصل شده است پیچیده شده را از آْن جدا کنید. سپس اجزای کامل Diagonal (چشمی، ریز شبکه و diagonal ) را در خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت بچرخانید تا زمانی که از لوله ردیاب جدا شوند.
3- حقله دایره ای شکل را روی پشت ردیاب بیفزایید- ممکن است لازم باشد آنرا کمی بکشید.
4- حقله دایره ای شکل را روی بدنه اصلی ردیاب قرار دهید به طوری که به سمت سر جلویی ردیاب قرار گیرد.

5- انتهای ردیاب را در جایی که چشمی در داخل قسمت جلویی بست فنری قرار می گیرد بیفزایید. آنرا به عقب فشار دهید تا انتهای ردیاب، جایی که چشمی به آن وصل است، از پشت حلقه بست فنری بگذارد، اما نه آنقدر زیاد که حلقه دایره ای داخل حقله پشت جمع شود.
6- اجزاء diagonal را با چرخاندن ردیاب در خلاف جهت عقربه های ساعت به ردیاب برگردانید. اجزاء diagonal نمی توانند بچرخند چون ممکن است به rear cell آسیب بزنند.)
7- ردیاب را به عقب فشار دهید تا جایی که حقله دایره ای در داخل حلقه پشتی بست فنری جمع شود.
8- سه پیچ پلاستیکی را با دست محکم کنید تا جمع شوند.
شکل 5-6
برای نصب ردیاب پلاریس 50 8، diagonal باید جدا شود. در طی این مرحله، ردیاب می تواند به حالت مستقیم 180o تغییر وضعیت دهد. برای اطلاعات بیشتر به بخش بعدی مراجعه کنید.
52
قائمه کردن
دوربین ردیاب پلاریس که برای مشاهده با زاویه 90o تنظیم می شود، همچنین توانایی استفاده در وضعیت (افقی strnaight- through) را داراست. اگر شما برنامه ریزی کردید برای استفاده از ردیاب محور قطبی، باید آگاه باشید که جهت تصویر تغییر می کند و تصویر مشاهده شده از ردیاب تا مدت طولانی منطبق بر صفحه راهنمای قطبی باقی نمی ماند.
توضیح بیشتر در این مورد در قسمت (هم محوری قطبی) آمده است.
برای عوض کردن وضعیت تصویر:

1- پیچ پروانه ای که روی پایه محفظه ریز شبکیه می باشد را شل کنید.
2- محفظه ریز شبکیه از محل Diagonol جابجایی کنید. (به همراه عدسی چشمی)
3- پیچ پروانه ای بلند را که در پشت دوربین در محل اتصال Diahonal قرار دارد، شل کنید.
4- Diagonal را از بدنه ی اصلی دوربین با چرخاندن آن در خلاف جهت عقربه های ساعت سفت کنید.
5- استوانه بعد دهنده قرار گرفته بر روی بدنه دوربین را بپیچانید و آن را با چرخاندن در جهت عقربه های ساعت سفت کنید. پیچ پروانه ای دراز را نیز سفت کنید.
6- محفظه ی (ریز شبکیه) را بکشید (به همراه عدسی چشمی) به سمت انتهای دیگر استوانه ای بعد دهنده
7- پیچ تنظیم را سفت کنید که به روی استوانه ای بعد دهنده وجود دارد برای قرار دادن محفظه ی شبکیه (همراه عدسی چشمی) در آن مکان شما اکنون آماده اید تا از ردیاب Polavis خود به صورت افقی.
یادداشت :

تبدیل کردن دوربین ردیاب به حالت افقی می تواند هنگامی که بر روی تلسکوپ سوار می شود، انجام شود
صفحه 53
نصب کردن باطری ها
همان طوریکه قبلا از ذکر شد، شبکیه ای که در دوربین ردیاب وجود دارد برای هم محور شدن با محور قطبی استفاده می شود.
برای کمک به شما برای دیدن در شب نو افکنی با یک نور گسیل نور قرمز استفاده می شود. این نور افکن همراه 2 باتری دوربین به کار می رود. برای سوار کردن باطری ها:
1) بالای محفظه ی نور افکن را بردارید با چرخاندن آن در جهت (off)
2) باطری ها را در حالیکه قطب منفی در ابتدا است قرار دهید.
3) قسمت بالای پشت نور افکن را باز کنید.
4) پیچ زانویی (مفصلی) در انتهای نور افکن را در جهت (on) بپیچانید تا مطمئن شوید که باطری ها درست قرار گرفته اند. اگر LED تابش دارد، پیچ مفصلی را در جهت (off) برای ذخیره کردن برق بپیچانید. چنانچه LED تابش نمی کند.، در پوش را برداشته و باطری ها را 180o برگردانید.
برای عمل جایگزینی، باطری مناسب Toshiba LR44 یا مشابه آن می باشد.

اطلاعات عملکردی
• درخشندگی شبکیه می تواند متنوع باشد با چرخاندن پیچ oN/off که در انتهای محفظه ای نور افکن قرار دارد هنگامی که پیچ جا می افتد، LED روشن است. برای افزایش روشنایی، گرداندن پیچ را در جهت on ادامه دهید.
• برای قرار دادن نور افکن داخل محفظه ای شبکیه، پیچ پروانه ای روی حلقه ی شبیکه را بپیچانید تا زمانیکه از آن به بعد قطر داخلی حلقه را مسدود نکند. LED را در انتهای نور افکن قرار داده و با پیچ پروانه ای حلقه ی شبیکه آن را محکم کنید تا در مکان مورد نظر نگه دارید. (تصویر 5-7 را مشاهده کنید)
• برای تنظیم فاصله کانونی شبکیه قسمت بالایی عدسی چشمی (که بر روی محفظه ی شبیکه است) را تا زمان آشکار شدن (واضح شدن تصویر) بپیچانید. جهت چرخش ممکن است با توجه به جهت دید شما متفاوت باشد.

• برای تنظیم فاصله کانونی دوربین ردیاب، حلقه ی قفل کننده ی شیار دار بر روی قسمت جلوی دوربین را شل کنید و محفظه لنز عدسی شیء را بپیچانید تا هنگامی که تصویر واضح شود. حلقه ی قفل را برای اطمینان از اینکه دوربین ردیاب در حالت زوم باقی می ماند سفت کنید.
دوربین ردیاب از پیش برای حالت کانون در بینهایت تنظیم می شود.
شیوه ی صحیح استفاده از شبیکه در قسمت ” هم محور کردن با قطب Polar “Allighment’ توضیح داده شده است.
برداشتن سر پوش لنز

لنز Ultima 8 مکانیسم قفل مدل سر نیزه ها را برای نگهداشتن آن در مکان مورد نظر به کار گرفته است برای برداشتن در پوش لنز، در پوش را محکم بلند کنید ولبه ی بیرونی آن ار “2/1 در خلاف عقب جهت عقربه های ساعت بچرخانید و آن را در آورید.
صفحه 54
گرداندن تلسکوپ در جهت R.A و DEC
جهت گیری تلسکوپ با حرکت دادن (گرداندن) آن در جهت صعودی (R.A به عنودن مخفف کلید( (right ascention به کار می رود) یا نزولی DEC به جای Declination انجام می شود. حرکت صعودی مطابق حرکت شرق و غرب می باشد در حالیکه حرکت نزولی منطبق به حرکت شمال به جنوب است. برای به وجود آوردن تغییرات قابل توجه در جهت:
1) گیره (ضامن) DEC,R.A. را شل کنید.
2) تلسکوپ را حرکت دهید تا هنگامی که در جهت مورد نظر جهت گیری شود.
3) ضامن DEC,R.A را ببندید برای حفظ تلسکوپ در مکان خودش.

برای تنظیم مناسب در حالت DEC، پیچ حرکت کند DEC را بچرخانید. ضامن DEC نیاز به باز کردن نخواهد داشت زمانی که شما هدف مورد نظر را محل یابی کردید. پیچاندن پیچ حرکت کند DEC را متوقف کنید. چنانچه پیچ حرکت کند نچرخد، بازوی محرک Dee احتمالا به انتهای میله ی پیچشی رسیده است برای اصلاح این امر پیچ DEC را در جهت مخالف بپیچانید تا هنگامی که بازوی حرکتی در مرکز شاخه ها قرار گیرد. (تصویر 5-8 را مشاهده کنید).

ضامن DEC را شل کنید. و شیء را که در آن نگاه می کنید را در مرکز قرار دهید. ضامن DEC را سفت کنید و پیچ حرکت کند DEC بار دیگر اجازه ی تنظیم شدن در هر دو جهت را می دهد با برای تنظیم صحیح R.A (حرکت شرق و غرب) ضامن R.A را شل کنید تا هنگامی که پیچ حرکت کند. R.A به را حتی بچرخد پیچ حرکت کند R-A را بچرخانید تا هنگامی که شیء مورد نظر در مرکز قرار گیرد. در این هنگام که در مرکز واقع شد ضامن R.A را محکم کنید. ضامن باید به طور کافی برای موتورهای گرداننده قفل و محکم شده باشد. برای وحرکت دادن تلسکوپ توجه: هرگز پیچ R.A را هنگامی که ضامن R.A در حالت کاملا قفل است نچرخانید.

هرگز به چارچوب (پایه) هنگامی که ضامن R.A کاملا جا افتاده است، برای چرخیدن نیرو وارد نکنید تلسکوپ مجهز می شود با دوایر تنظیمات برای کمک به شما برای محل یابی اشیاء در آسمان شب. دوایر تنظیمات DEC چندین درجه افزایش می یابد هنگامی که دوایر تنظیم R.A حدود 5 دقیقه افزایش یافته است. اعداد روی دایره داخلی مربوط به نیمکره شمالی است در حالیکه اعداد روی دایره خارجی مربوط به نیمکره جنوبی است.
صفحه 55

تنظیم کردن wedge
به جهت گردش ساعتگرد برای مسیریابی دقیق وعاری از اشتباه، محور چرخش تلسکوپ باید هم راستا با محور چرخش زمین باشد مراحل همراستا کردن این 2 محور، هم محور شدن با قطب (محور قطب) گفته می شود. هم محوری بامحور قطبی با حرکت wedge حاصل می شود نه با حرکت کردن تلسکوپ در جهات R.A و یا DEC برای رسیدن به هدف هم محور شدن با محور قطبی wedge می تواند در دو جهت تنظیم شود و به صورت عمودی که زاویه بندی ستاره نسبت به افق (به صورت ارتفاعی یا فرازا گفته می شود و افقی که آزیموت (زاویه سمت) نامیده می شود.

برای هم محور کردن، wedge نباید حرکت کند. تغییر جهت در مورد جایی که تلسکوپ نشانه روی می کند به وسیله حرکات R.A و DEC حاصل می شود. این قسمت حرکات صحیح تلسکوپ را در طول مراحل هم محور شدن پوشش می دهد.
روند عملی هم محور کردن بعدا توضیح داده خواهد شد در این منو در قسمت Polar Alighment هم محور کردن با محور قطبی)
قبل از تنظیم کردن عمودی، مطمئن شوید که پیچ تنظیم عمودی کاملا نصب شده است. دسته تنظیم عمودی را بچرخانید تا هنگامی که پیچ 20 لبه ی زیرین صفحه خمیده قرار نگیرد. این پیچ تلسکوپ را هنگامی که پیچ های کنار ورق خمیده شل شوند. حمایت می کند هنگامی که این کار انجام شد با دست پیچ هایی را که ابزار احتیاج ندارند را سفت کنید که در کنار wedge قرار دارند و میله مربوط به پیچ تنظیم عمودی را در جای خود حفظ می کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت باران اسیدی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت باران اسیدی فایل ورد (word) دارای 17 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت باران اسیدی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت باران اسیدی فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت باران اسیدی فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت باران اسیدی فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

کارخانه‌ها، ماشین‌ها، کامیون‌ها، و وسایلی که دارای دودکش هستند، از سوخت فسیلی نظیر زغال و مواد نفتی استفاده می‌کنند. سوخت این دو نوع ماده موادی نظیر اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن را وارد هوا می‌سازد. در فضا این اکسیدها تغییر می‌کنند. به گرد و غبار و باران اسیدی تبدیل می‌شوند. سپس به صورت بارش‌های خشک یا تر به سطح زمین بر می‌گردند.

 

اسلاید 2 :

باران اسیدی                  

گازها و بخارهایی که از دستگاههای دارای سوخت فیلی وارد هوا می‌شوند، در هوا خیلی ببالا نمی‌روند و در صورت عدم ترکیب با آب، به صورت گرد و غبار اسیدی در می‌آیند. گرد و غبار اسیدی ضمن فرود آمدن بر زمین به نمای ساختمان‌ها و بناهای سنگی می‌چسبد و موجب فرسایش آنها و کاهش عمر مفید آنها می‌گردد. گرد و غبار اسیدی حتی به چرم، کاغذ و لباس نیز آسیب می‌رساند. این غبارها حیات درختان و حتی گیاهان را مورد تهدید قرار داده و رشد گیاهان و غلات را کاهش می‌دهند و تا کنون سبب آسیب به میلیاردها تن غله شده‌اند.

 

اسلاید 3 :

 

اکثر شهرهای بزرگ صنعتی مورد تهدید غبارهای اسیدی قرار دارند. شهر لندن در زمستان سال 1952 مورد تهاجم شدید غبارهای اسدی قرار گرفت و این امر موجب مرگ زودرس 4000 نفر از افراد بیمار گردید. این سانحه باعث شد که مسئولین شهر اقدانات پیشگیرانه‌ای را در جهت کنترل آلودگی هوا به عمل آورند. در نتیجه، امروزه شهر لندن در زمره شهرهایی به شمار می‌رود که هوای نسبتا تمیزی دارند.

اسلاید 4 :

مواد آلوده کننده هر قدر در فضا بیشتر بمانندترکیبات زیادتری حاصل می‌شود که اسیدها یکی از ترکیبات آنها می‌باشند. اسیدها به کمک بادهای شدید می‌توانند برای روزهای متوالی در هوا باقی بمانند و صدها کیلومتر مسافت را طی کنند و به این ترتیب از کشوری به کشور دیگر انتقال یابند.

اسلاید 5 :

جنگلها و دریاچه‌ها، قربانیان باران اسیدی

جنگل‌ها نقش مهمی را در حیات انسان ایفا می‌کنند. صرف نظر از نقش آنها در حیات زیستی ما، چوب درختان جنگلی منبع عمده تهیه سلولز به شمار می‌رود که یکی از نیازهای اولیه صنعت کاغذ سازی است. جنگلها همچنین آب و هوای اطراف خود را تنظیم می‌کنند و زیستگاه مناسبی برای حیوانات وحشی به شمار می‌روند. امروزه این منبع سرشار طبیعی، در نقاطی از جهان که عوامل تشکیل دهنده باران اسیدی مهیا هستند، شدیداً در معرض نابودی قرار دارند. باران اسیدی با فرود آمدن بر روی درختان رشد آنها را دچار اختلال ساخته و به پوست آهنا آسیب می‌رساند. آسیب دیدن پوست درختان موجب می‌گردد که آنها مورد حمله حشرات و بیماری‌های گیاهی قرار گیرند و در مدت کوتاهی از رشد و نمو باز بمانند.

اسلاید 6 :

باران اسیدی گذشته از اثر مستقیم خود بر درختان، بر خاک اطراف درختان نیط اثر سو گذاشته و مواد غذایی درختان را که در خاک قرار دارد از بین می‌برد.
به طور کلی، گیاهان و خاک در یک مجموعه طبیعی پیچیده زندگی می‌کنند. وقتی که مواد غذایی در اثر عواملی از قبیل باران اسیدی در خاک از ی بین برود و خاک در اثر آلودگی به اسید مواد مورد نیاز درختان را از دست بدهد، این نظم طبیعی به هم خواهد خورد و مرگ درختان و گیاهان فرا خواهد رسید.
باران اسیدی وقتی که به دریاچه‌ها فرو می‌ریزد به مرور زمان باعث از بین رفتن موجودات زنده در درون آنها می‌گردد. از این رو آب دریاچه‌ها زلال شده و مواد ریز موجود در آب به ته آنها نشست می‌کند و ته آنها مثل بیابان و آب آنها نیز مثل بلور صاف به نظر می‌رسد. البته لازم به توضیح است که در این نوع دریاچه‌ها، تا مادامی که اسید از حد خاصی فراتر نرفته، تعداد محدودی از ماهیان می‌توانند به حیات خود ادامه دهند. چنانچه میزان اسید از این حد هم بالاتر رود، این گروه ماهیها نیز ازبین خواهند رفت.

اسلاید 7 :

سیلابی که از بارش باران اسیدی جاری می‌شود، بر روی زمین، مسیر خود را می‌شوید و سر انجام به دریاچه‌ها می‌ریزد. در ضمن این فرسایش خاک، فلزات سمی که از خاک آزاد شده‌اند به دریاچه‌ها وارد می‌شوند. یکی از مهمترین فلزات سمی، آلومینیوم است که به همراه آب ئارد دستگاه تنفسی ماهیها شده و موجب مرگ آنها می‌گردد. در مناطقی که دارای فضای آلوده به مواد اسیدی هستند، دذ فصل بهار، دریاچه‌ها آلوده ترین آب را دارند. زیرا با ذوب شدن برفهای زمستان، اسید همراه آنها به دریاچه‌ها روانه می‌گردد.

اسلاید 8 :

سایش شیمیایی                  

رویه‌های سنگی ساختمان‌ها، پل‌ها، سد‌ها و; توسط باران اسیدی، ساییده شده و موجبات تلاشی آنها را فراهم می‌کند. باران‌های اسیدی آسیبهای ویران کننده و غیر قابل جبرانی بر بناهای تاریخی و گنجینه‌های فرهنگی وارد می‌سازد. ساختمان‌های مشهوری همانند پارتنون در آتن، مجسمه آزادی در نیویورک، کلیسای سن پول در لندن، تاج محل در هندوستان، بنای ترایان در رم و کلیسای قدیمی کلن در شهر کلن آلمان به وسیله باران اسیدی مورد حمله قرار گرفته‌اند و رویه آنها در اثر سایش شیمیایی، تغییر شکل یافته.

اسلاید 9 :

سایش شیمیایی                 

غبار و باران اسیدی وقتی بر چنین ساختمان‌هایی فرو می‌نشیند، به علت آنکه رویه آنها معمولا از سنگهای آهک دار است، با کانی‌های سنگ‌ها فعل و انفعالات شیمیایی انجام داده و آنهارا به ماده پودر مانندی تبدیل می‌کند.(به دلیل واکنش اسیدها با آهک، که خود همان عمل ساخته شدن غارهاست، از مشابه همین عمل برای خنثی سازی اسید دریاچه‌ها استفاده می‌شود.)به دلیل همین واکنش هاست که از ضخامت مجسمه مرمری آبراهام لینکلن، (Abraham Lincoln) در واشنگتن در طی حدود 80 سال، بیش از 8 میلیمتر کاسته شده.

فقط رویه این ساختمان‌ها و بناها نیست که در معرض سایش قرار می‌گیرند. بلکه شیشه‌های رنگی آنها نیز از آسیب در امان نیستند. خطوط راه آهن و پلهای فلزی و حتی خود ماشین‌ها که ملد باران اسیدی هستند، به علت قرار گرفتن در فضای آزاد، بیشترین آسیب را از غبار و باران اسیدی، متحمل می‌شوند و رویه آنها در اثر باران اسیدی، ساییدگی شیمیایی پیدا می‌کند.

اسلاید 10 :

آلودگی اسیدی فضا و محیط زیست به عنوان یک مساله خطیر، کارشناسان مسایل زیشستی را بر آن داشته‌است تا مجدانه به ارایه راههایی برای کنترل آن مبادرت کنند.

یکی از راههای ساده جلوگیری از آلودگی اسیدی، تصفیه کردن ذغال قبل از سوخت آن است. برای این منظور، ذغال را قبل از مصرف خرد کرده و در آب می‌شویند، یا ضمن عملیات خاصی، گوگرد آن را می‌گیرند. در مورد نفت نیز عمل تصفیه کردن صورت می‌گیرد و با روش‌های معینی آن را از گوگرد تصفیه می‌کنند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق پینگ گنگ فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق پینگ گنگ فایل ورد (word) دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق پینگ گنگ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق پینگ گنگ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق پینگ گنگ فایل ورد (word) :

 

تاریخچه :

 

تاریخ پیدایش تنیس روی میز در ایران به حدود سال 1318-1317 باز می گردد که توسط خارجیان مقیم خوزستان به ویژه انگلیسیها در ایران معرفی شد. در سال 1320 و یکی دو سال بعد از آن در شهر های آبادان و مسجد سیلیمان و دیگر شهرهای جنوبی ایران مسابقات تنیس روی میز با شرکت ایرانی ها و خارجیان مقیم ایران برگزار شد . در سال 1325 بعد از اینکه پینگ پنگ در بیشتر شهرهای ایران طرفدارانی پیدا کرد فدراسیون تنیس روی میز کشوذ تاسیس شد و از سال 1332 تا کنون مسابقات قهرمانی کشور بجز چند دوره همه ساله برگزار شده است .

 

 

اطلاعات در مورد فعالیتهای فدراسیون:

بازسازی و تعمیرات کلی سلن شهید عضدی و ساختمان فدراسیون

 

تهیه و توزیع وسایل و لوازم ورزشی بین استانها و باشگاهها از قبیل رویه راکت سرایور ، دسته پرتاپ توپ ، میز پینگ پنگ خارجی ، راکت آماده باتر فلای و توپ پینگ پنگ ، احداث خانه پینگ پنگ شامل سالن ، خوابگاه ، دفتر و تاسیسات جانبی در ابتدای بلوار

قوانین تینس روی میز :

میز

مجموعه تور

توپ

راکت

تعاریف

سرویس صحیح

برگشت صحیح

ترتیب بازی

((لت))

امتیاز

گیم

میز

 سطح روی میز که سطح بازی نامیده میشود ، باید به صورت مستطیل بوده  طول آن 74/2 متر و عرض آن 525/1 متر باشد. این میز که در سطح افقی قرار میگیرد باید 76 سانتیمتر از زمین ارتفاع داشته باشد.

 

 سطح موثر بازی کناره های عمودی میز را در بر نخواهد گرفت

 

 سطح بازی میتواند از هر جنسی ساخته شود با این شرط که وقتی یک توپ      استاندارد در هر قسمت میز از ارتفاع 30 سانتیمتری رها شود به اندازه 23 سانتیمتر به سمت بالا جهش داشته باشد

 

سطح بازی باید دارای رنگی یکنواخت به صورت تیره و مات و بدون و بازتاب نور باشد  و خط سفید کناری به عرض 2 سانتیمتر در امتداد طول ( لبه ی 47/2 متری ) و خط سفید انتهایی به عرض 2 سانتیمتر در امتداد عرض ( لبه 525/1 متری ) کشیده

میشود

  سطح بازی به وسیله یک تور عمودی به دو قسمت مساوی تقسیم میشود . این   تور  موازی با خطوط انتهایی و به طور یکنواخت از یک طرف میز به طرف دیگر آن کشیده میشود

در بازیهای دو نفره ، هر زمین به وسیله ی یک خط میانی سقید رنگ به عرض 3 میلیمتر به دو قسمت مساوی به نام ((نیم زمین)) تقسیم می شود. این خط میانی به موازات خطوط کناری کشیده خواهد شد و باید جزئی از نیم زمین سمت راست محسوب شود .

 

 

مجموعه تور

 

 مجموعه تور شامل تور ، ضمائم آن ، پایه های مربوطه و گیره هایی است که مجموعه تور را به میز متصل میکند .

 

 تور باید به وسیله ی طنابی که طرفین آن به دو پایه  عمودی به ارتفاع 25/15 سانتیمتر بسه شده متصل شود و حد خارجی این دو پایه نیز باید 25/15 سانتیمتر خارج از خط کناری میز باشد .

 

 قسمت بالای تور در سرتاسر طول آن باید به 25/15 سانتیمتر از سطح بازی ارتفاع داشته باشد .

 

 قسمت پایین تور ، در سرتاسر طول آن باید تا حد امکان  به سطح بازی نزدیک بوده و قسمتهای انتهایی دو طرف تور نیز تا حد امکان نزدیک و چسبیده به میله های نگهدارنده تور باشد .

 

 

توپ

 

 توپ باید کروی شکل و قطر ان 40 میلیمتر باشد .

 

 وزن توپ باید 7/2 گرم باشد.

 

 جنس توپ باید از سلولوئید با مواد پلاستیکی مکشابه و زنگ آن سفید مات یا نارنجی مات و بدون انعکاس نور باشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   346   347   348   349   350   >>   >