پروژه دانشجویی تحقیق سمپاش فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق سمپاش فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق سمپاش فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق سمپاش فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق سمپاش فایل ورد (word) :

سموم شیمیایی در پیشرفت سریع تولیدات کشاورزی نقش بزرگی ایفا کرده و خواهند کرد. با استفاده از سموم کیفیت و کمیت محصولات، اصلاح و افزایش پیدا کرده و استفاده از سموم علف کش نیاز به نیروی کاری برای کنترل علفهای هرز را تا حدی کاهش داده است ولی استفاده از سموم شیمیایی به بعضی مسائل جدی زیست محیطی منتج شده که این مسائل ، باید هم از نظر استفاده کننده و هم از طرف طراح ادوات سمپاشی مورد توجه قرار گیرد.
در این مقاله فرض بر این گرفته شده است که خواننده از ساختمان و اجزاء سمپاشها اطلاع کافی دارد و نیاز به توضیح مجدد نمی باشد. سعی بر این است تا جنبه های عملی سمپاشی به خصوص کالیبراسیون آن مورد تاکید بیشتر قرار گیرد.

سمپاشهای پشتی دستی
از انواع محلولپاشهای کوچک که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. اجزا تشکیل دهنده این محلولپاشها معمولا عبارت است از : 1- مخزن 2- پایه مخصوص قرار گرفتن بر روی زمین 3- تکیه گاه مناسب برای قرار دادن آن در پشت کارگر سمپاش (درست مثل کوله پشتی) 4- پمپ دستی که با حرکت دادن اهرم مخصوص کار می کند 5- محفظه تحت فشار 6- لانس که مجهز به شیر قطع و وصل با یک شیر ماشه ای بوده و یک یا چند نازل روی آن نصب می شود.

برای استفاده بهتر از این دستگاهها باید آنرا کاملا به پشت کارگر چسباند و در صورت شل بودن آن باید تسمه های مربوطه را طوری تنظیم نمود که در موقع تلمبه زدن و حرکت در جای خود ثابت باشد تا کارگر در هنگام سمپاشی راحتتر بتواند کار انجام دهد.
بعضی از انواع این سمپاشها تماما پر نمی شوند تا فضای باقی مانده آن برای تحت فشار قرار دادن هوا استفاده گردد و از آن به عنوان سمپاشی پشتی با فشار مداوم بهره برداری گردد.

تنظیم کالیبراسیون سمپاشهای پشتی دستی
برای این منظور مقدار محلول سم خارج شده را از سمپاش در مدت یک دقیقه در ظرفی جمع آوری کرده و اندازه گیری می نمایند. وقتی که هدف تنظیم محلولدهی سمپاش دستی باشد بایستس یک فشارسنج روی آن نصب گردد و در اندازه گیری میزان محلولدهی نازل باید همیشه یکنواخت باشد. کارگر سمپاش بایستی قبلا چند مرتبه این کار را تکرار نماید. رگولاتور یا دستگاه تنظیم فشار باید در روی سمپاشهای تحت فشار نصب شود در غیر این صورت محلولدهی سمپاش با کاهش محلول در تانک و کم شدن فشار تقلیل خواهد یافت. با در دست داشتن مقدار محاسبه شده محلولدهی نازل بر حسب لیتر در دقیقه مقدار مصرف در واحد سطح را می توان با معلوم بودن عرض باند و سرعت سمپاش تعیین نمود.
به طور مثال اگر عرض باند یک متر و سرعت راه رفتن کارگر سمپاش 60 متر در دقیقه و محلولدهی نازل 6/. لیتر در دقیقه باشد حجم محلول لازم برای یک متر مربع از رابطه زیر محاسبه می شود.
6/. لیتر در دقیقه
100 لیتر در هکتار یا لیتر در متر مربع01/0 =
60 متر در دقیقه * 1 متر
سمپاشهای پشت تراکتوری
معمولا بر روی سه نقطه اتصال تراکتور نصب می شوند و ساختمان آنها از مخزن، پمپ، شیرهای کنترل، صافیها، همزن، بوم، نازلها و لوله های رابط تشکیل شده است. هر کدام از این قطعات دارای انواع مختلفی می باشند که از توضیح آنها می گذریم.

تهیه و تدارک یک بوم بلند این امکان را فراهم می آورد که عرض باند سمپاشی زیاد شده و از تعداد دور زدنهای تراکتور در عرض مزارع کاسته شود. البته عموما طول بوم برای کشاورزان در انجام سمپاشی ثابت است.


بنابر این اگر کشاورزی دارای 100 هکتار مزرعه باشد و سه روز، روزانه شش ساعت بتواند با تراکتوری که سرعتش 8 کیلومتر در ساعت است سمپاشی نماید؛ طول بوم مورد نیاز برای این کار 94/6 یا 7 متر خواهد بود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به دیدگاههای سیاسی امام هادی فایل ور

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به دیدگاههای سیاسی امام هادی فایل ورد (word) دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به دیدگاههای سیاسی امام هادی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به دیدگاههای سیاسی امام هادی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به دیدگاههای سیاسی امام هادی فایل ورد (word) :

مقدمه

اکثر حکومتهایی که در طول تاریخ بر پایه معارف شیعه امامیه شکل گرفتهانـد، در پی تحقق اهداف و منویات دین اسلام بودهانـد کـهعمـدتاً در قـرآن و سـنت و سـیره معصومین: خلاصه میشد. پرداختن به آموزههای ائمه معصـومین؛ بـهخصـوص در عرصه اندیشه سیاسی برای شناخت هر چه بهتر سیاست از منظر اسلام و شـیعه، امـری مهم و ضروری بهنظر میرسد. از سوی دیگر، در روزگار معاصر که نظریـات متعـددی در حوزه مباحث سیاسی وجـود دارد و بـالطبع هـر یـک نیـز پیـروان خـود را دارنـد، ضرورت دارد شیعه نیز به این موضوع از منظر اعتقادی خود بپردازد و آن را دستمایـه تفکر و اندیشهورزی متفکران و دغدغهمندان دینی قرار دهد.

در این نوشتار به دیدگاههای سیاسی امام هادی7 که از لابهلای مناظرات، مکاتبـات، ادعیه، زیارات و بیانات آن حضرت استخراج شده، اشاره میشود. شـرایط بسـیار سـخت سیاسی ـ اجتماعی1 حاکم بـر دوران امـام هـادی و محصـوربودن ایشـان2 از یـکسـو و موقعیت خطیرشان به جهت نزدیکی با ولادت امام موعود شیعه و بالطبع لزوم رویآوردن به تقیه مضاعف، موجب شد که آن حضرت، مجال چندانی برای ارائه دیدگاههای سیاسی خویش نداشته باشند. به همین دلیل و در جهت پاسخ به هـدف اصـلی مقالـه کـه تبیـین دیدگاههای سیاسی امام هادی7 است، مجبـور شـدیم برخـی از دیـدگاههـای کلـی آن حضرت را که هم در عرصه سیاست و هم در غیر حوزه سیاست مصداق و کـاربرد دارد، مورد تحلیل و تفسیر قرار دهیم. به عبـارت دیگـر، مـا از منظـر سیاسـی بـه ایـن سـخنان نگریستهایم و تفسیری سیاسی از آنها ارائه دادهایم؛ همچنان کـه بـا تغییـر منظـر مـیتـوان بسیاری از آیات قرآن کریم را سیاسـی تفسـیر کـرد؛مـثلاً خطـاب عـام قـرآن کـریم کـه میفرماید: »اى کسانی که ایمان آوردهاید، چرا چیزى میگویید که انجام نمیدهیـد؟3« بـا نگاه سیاسی، معنای متفاوتی از معنای رایج خود میگیرد و آن را ابتدا، متوجه مسـؤولین و صاحبمنصبان حکومتی میکند (رجحان، 1389ش، ص(16؛ اگر چه در مورد سایر مردم نیز قابل انطباق است. بر این اساس، برای تبیین دیدگاههای سیاسـی امـام هـادی7 لازم

است از منظری متفاوت و با دیدی اجتماعی و سیاسی بـه برخـی گـزارههـای صـادره از سوی آن حضرت، نگاه کنیم تا بتوانیم به سؤال اصلی تحقیق، پاسخی درخور دهیم.
نکته دیگری که لازم است در مقدمه مورد اشاره قـرار گیـرد، امـا بـه دلیـل ماهیـت کلامی آن و عدم ارتباط مستقیم با دیدگاههای سیاسی امام در این مقاله بـه آن پرداختـه نشده، این است که امام هادی7 به دلیل حاکمیت شرایط تقیه و عدم دسترسی آسـان مردم به آن حضرت، نگران مسأله امامت بعد از خود بودند. این دغدغه، وقتی بیشتر رخ مینماید که بدانیم امام، فرزندی بزرگتر از امـام حسـن عسـکری7 بـه نـام ابـوجعفر داشتند که در زمان حیات آن حضرت از دنیا رفت. این نگرانی از آن جهت بود که برای بسیاری از شیعیان این پیشفرض به وجود آمده بود کـه امامـت بـه فرزنـد ارشـد امـام پیشین میرسد. ازاینرو، امکان گمراهی آنان وجود داشت.4 به همین دلیل، امام هادی با اشاره به امامت امام حسن عسکری، سعی بـر آن داشـتند تـا زمینـه گمراهـی طیفـی از شیعیان را از بین ببرند.5

رویکرد کلان به سیاست و حکومت

.1 امامان شیعه؛ الگو و مرجع سیاست

امام هادی7 با زیارت جامعه کبیره و زیـارت امیرالمـؤمنین7 در روز غـدیر

(ابن مشهدی، 1419ق، ص(268، اوصاف امام شایسته و عادل را تبیین نمـوده و مـردم را به پیروی از ایشان دعوت کرده است. آن حضرت، در زیارت جامعه، ائمه معصـومین:
را به عنوان صاحبان حقیقی حکومت و کسانی که جوهره سیاست را به خوبی مـیداننـد، معرفی کردهاند6 و آنها را محور حق دانستهانـد.7 یکـی از زیرمجموعـههـای ایـن حـق و حقانیت که در مباحـث سیاسـی شـیعه، مـورد توجـه قـرار مـیگیـرد، منازعـات آنهـا بـا حکومتهای جبار زمان خودشان و حق ولایت و زمامداری است. بنابراین، امـام بـا ایـن بیان، حق ولایت و حکومت را تنها در انحصار معصومین میدانند.
امام هادی در بخش دیگری از این زیارت، راه نجـات مـردم را روی آوردنشـان بـه

8
ائمه اطهار میدانند.طبعاً اولین و مهمترین جلوه رویآوردن به امامان شیعه، پیـروی از

شورستانی اصغری محمدرضا و علیخانی اکبرعلی 7/هادی امام سیاسی هایدیدگاه به نگاهی

167 ش

68پیاپی /شمارهدوم / هجدهم سال

168

دستورات آنها و روش و منش آنها در حوزه سیاست و اجتماع است. دستیابی بـه صـلاح دین و دنیا و برقراری عدالت که قرآن کریم از اهداف رسالت انبیاء بیـان فرمـوده اسـت،9

باید هدف اصلی در هر حکومت دینی باشد و این هدف در پرتو امامت پیشوایان معصوم قابل تحقق است؛ چرا که نظام امامت، جلـوهگـاه کامـل حاکمیـت الهـی و طریقـه نبـوی است10 (جوادی آملـی، 1391ش، ج8، ص.(173 در اندیشـه امـام هـادی7 در امتـداد خلافت معصومین در دوران غیبت، فقها و علمای دین قرار دارند که باید حافظ و پیشـرو راه حق و عدالت باشند و مردم و جامعه را از خطر انحراف، نجات دهند. آن حضـرت در مورد اهمیت نقش علما و فقها معتقد بودند که اگر علمای دین در دوران غیبت نباشند تـا دعوتکننده به دین الهی11 و راهنماییکننده به سوی او باشند و بـا دلایـل مـتقن از دیـن خداوند دفاع کننـد و بنـدگان ضـعیفالایمـان را از دامهـای شـیطان برهاننـد و همچـون کشتیبانی که مانع از انحراف کشتی به چپ و راست است، دلهای این افراد را از انحراف حفظ کنند، مردم از دین خدا برمیگردند. به راستی که این دانشمندان نزد خدا برتر از بقیه هستند12 (حسنبنعلی8، 1409ق، ص345؛ طبرسی، 1403ق، ج1، ص.(18

.2 نوع نگاه به دنیا و قدرت

یکی از مهمترین ویژگیهـای هـر نگـرش و مکتـب سیاسـی کـه خـط مشـیهـا و سیاستگذاریهای بعدی نیز بر آن مبتنی است، نوع نگاه به دنیا و قدرت و حکومت است.

در جهانبینی اسلامی،اساساً دنیـا و متعلقـات آن کـه قـدرت و حکومـت نیـز یکـی از آنهاست امری گذرا و بیارزش تلقی میشود وصرفاً زمـانی ارزش دارد کـه بتـوان بـه وسیله آن حقی را احقاق یا عدالتی را برپا کرد و یا باطلی را از بین برد.13 امـام هـادی، حاکمان جائر گذشته را اینگونه توصیف میکنند:

بر بلندای کوهها شـب را بـه سـحر آوردنـد؛ در حـالی کـه مـردان چیـره و نیرومندی از آنان پاس میدادند، ولی آن قله کوهها برایشان سودی نبخشـید؛ از پناهگاههایشان بیرون کشیده شدند و در زیر خاک، قرار گرفتند و چـه بـد جایی را برای رحل اقامت برگزیدند. پـس از آنکـه در قبرهـای خـود قـرار

گرفتند، فریادزنی بر آنها بانگ زد: کجا رفت آن دستبنـدها؟ کـو آن تـاج و تختها؟ و کجاست آن زر و زیورها؟ کجا رفت آن چهـرههـا کـه بـا نـاز و نعمت، پرورش یافته و مقابل آنها پردههای گرانبهای نـازک آویختـه بودنـد؟ هنگامی که از آنها این سـؤال مـیشـود، قبرهایشـان از طـرف آنهـا جـواب میدهند: آن چهرهها هم اکنون محل آمد و شد کرمهای لاشهخوار شـدهانـد.

عمرهای دراز خوردند و آشامیدند و اکنون پس از آن همـه عـیش و نـوش، خود خوراک کرمها شدهاند14 (مسعودی، 1385ق، ج4، ص.(94

این نوع نگرش امام هادی7 نشان میدهد که در دستداشتن قـدرت و حکومـت صرفاً برای لذتهای دنیوی و تسلط بر دیگران ارزش نـدارد و عاقبـت آن پشـیمانی و از دستدادن آخرت است، مگر اینکه در چارچوب کلان » دنیا، مزرعـه آخـرت« بتـوان بـا احقاق حق و اجرای عدالت به بندگان خدا خدمت کرد.

.3 همکاری یا عدم همکاری با حکومت

امام هادی7 اهمیت تقویت حکومـت حـاکم عـادل و تضـعیف حکومـت حـاکم غاصب و جائر را مورد تأکید قرار دادهاند. یکی از یاران ایشان برای آن حضرت، نامهای نوشت و در مورد کارکردن در دستگاه عباسیان سؤال کرد. امام در جواب فرمودند: اگـر این کارکردن و داخل دستگاه ایشانشدن به اجبار صورت گرفته باشد، مـانعی نـدارد و در این صورت، بنده در پیشگاه خداوند معذور است؛ ولی در غیر این صورت، نـاروا و ناپسند است و ناگزیر اندکش بهتر از زیادش میباشد. او میگوید: به امام عـرض کـردم هدف من از داخلشدن در این دستگاه، یافتن راهی برای ضربهزدن به آنها بـرای انتقـام است ـ در این صورت چه حکمی دارد؟ـ امام در جواب فرمودند: »در این صـورت، نهتنها این کار حرام نیست؛ بلکه اجر و ثـواب نیـز دارد15« (ابـن ادریـس،1410ق، ج3،

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد اسطوره و اساطیر ایران فایل ورد (wor

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد اسطوره و اساطیر ایران فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد اسطوره و اساطیر ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد اسطوره و اساطیر ایران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد اسطوره و اساطیر ایران فایل ورد (word) :

اسطوره و اساطیر ایران

 

مقدمه :
اسطوره دانشی است که به بررسی روابط میان افسانه ها، جایگاه آنها در دنیای امروزی می پردازد.
اسطوره نماد زندگی دوران پیش از دانش و صفت و نشان مشخص روزگاران باستان است. تحول اساطیر هر قوم، معرف تحول شکل زندگی، دگرگونی ساختارهای اجتماعی و تحول اندیشه و دانش است. در واقع اسطوره نشانگر یک دگرگونی بنیادی در پویش بالارونده ذهن بشری است. اساطیر، روایاتی است که از طبیعت و ذهن انسان بدوی ریشه می گیرد و برآمده از رابطه دو سویه این دو است.

ریشه واژه اسطوره :
این واژه که جمع شکسته عربی آن به گونه اساطیر بیشتر به کار می رود منشاء هند و اروپائی دارد در زبانهای هند و اروپاوی نیز مشتقاقی دارد. در سنکریت (Sutra) به معنی داستان است که بیشتر در نوشته های بودائی به کار رفته است. در یونانی Historian به معنی جستجو و در فرانسه Histoire و در انگلیسی به صورت Storg به معنی داستان و حکایت و History تاریخ و گزارش و روایت به کار می رود

تعریف اسطوره :
آن دسته از کسانیکه چه در گذشته و چه امروزه به پژوهش و واکاری و شناخت اسطوره ها اشتغال دارند، تاکنون برای اسطوره تعریف مشخص، دقیق و پذیرفتنی برای همگان نیافته اند بلکه هر یک به میل و اشتیاق و وابستگی ها اجتماعی خویش آنرا تعریف کرده اند.
گهگاه در تعریف متخصصان از اسطوره اشکالاتی دیده می شود علت این است که آنها به اسطوره از سر اعتقاد و ایمان می نگرند. آنان دنبال این اندیشه «اشترویس» که «برای درک اندیشه وحشی باید با او مثل او زندگی کرد» نه تنها به ساختار، بلکه به عمل کرد جادوئی اسطوره در جامعه، در واقع به اعجاز آن در ایجاد همبستگی قومی و عقیده ی ایمان می آورند و به همین دلیل برای آنها اسطوره یا نهاد زنده بسیار مهمتر از نهادهای کهن است.
«میرچاده» دین شناس رومانیایی اسطوره را چنین تعریف می کند.
«اسطوره نقل کننده سرگذشت قدسی و مینوی است، راوی واقعه ای است که در زمان نخستین زمان شگرف بدایت همه چیز رخ داده است. به بیان دیگر : اسطوره حکایت می کند که چگونه به برکت کارهای نمایان و برجسته موجودات فراطبیعی، واقعیتی، چه کل واقعیت و یا تنها جزیی از آن پا به عرصه وجود نهاده است. بنابراین، اسطوره همیشه متضمن روایت یک خلقت است. یعنی می گوید : چگونه چیزی پدید آمده و هستی خود را آغاز کرده است. اسطوره فقط از چیزی که به راستی روی داده و به بقای پدیدار گشته است، سخن می گوید.»
شخصیتهای اسطوره موجودات فراطبیعی اند و تنها به دلیل کارهایی که در زمان سرآغاز همه چیز انجام داده اند شهرت دارند. اساطیر کار خلاق آنان را باز می نمایانند و قداست یا فراطبیعی بودن اعمالشان را عیان می سازد.
در مقابل عده دیگری اسطوره را صرفاً یکی از الگوهای تاریخی یا سازواره ای کهنه و از کار افتاده می داند که پیشرفت بشر آنرا از رده خارج کرده، در نظر یونگ و فروید اسطوره شناسی دانشی است که از فرافکنی نمادین تجربیات روانی نوع بشر به وجود آمده است.
اسطوره قصه ایست با خصلتی خاص، یعنی نقل روایتی که در آن خدایان یک یا چند نقش اساسی دارند و اسطوره شناسی، علمی است که کارش طبقه بندی و بررسی مواد و مصالح اسطوره شناختی بر حسب روش تحلیل و بررسی دقیق که در همه دیگر علوم تاریخی معمول است.

اساطیر ایران :
اساطیر ایران به مجموعه اسطوره های ایرانیان اشاره می دارد. این اسطوره ها مانند دیگر اسطوره ها مجموعه ای ایستا نبودند. گذشت زمان و رخ دادن حوادث و داد و ستدهای فرهنگ با اقوام همسایه دگرگونیهای در آنها پدیدآوری و گاه حتی تغییرهای اساسی و ماهوی در برخی از آنها صورت پذیرفتند.
اساطیر ایران در صورت باستانی خود بیشترین شباهت را با اسطوره های هندو می دارند. فرهنگ های بومی آسیای غربی شامل بخدایران و میانروان تأثیرات شگرفی بر اساطیر ایرانی داشته اند.

آرش کمانگیر :
آرش کمانگیر نام یکی از اسطوره های کهن ایرانی و همچنین نام شخصیت اصلی این اسطوره است.
اسطوره آرش کمانگیر از داستان هایی است که در اوستا آمده و در شاهنامه از آرش در سه جا با افتخار نام برده شده ولی داستان آرش در شاهنامه نیامده است.
در کتاب های پهلوی و نیز در کتاب های تاریخ دوران اسلامی به آن اشاراتی شده است.
ابوریحان بیرونی، در کتاب خود به نام «آثارالباقیه» به هنگام توصیف «جشن تیرگان»، داستان آرش را بازگو می کند و ریشه این جشن را از روز حماسه آفرینی آرش می داند.
در اوستا آرش را ارخشه خوانده اند. معنایش را نیز کسانی معناهایی کرده اند : از آن دسته «تابات و درخشنده»، «دارنده ساعد نیرومند» و «خداوند تیر شتابان».
در اوستا بهترین تیرانداز ارخش نامیده شده است که گمان بر این است که همان آرش باشد. بعضی معنی آرش را درخشان دانسته اند. و برخی معتقدند که منظور از آرش، حاکم پارتی گرگان بوده که به زور تیر و کمان دشمن را (به احتمال زیاد سکاها را) از مرز ایران دور کرده است.

داستان آرش :
در زمان شاهی منوچهر پیشدادی، در جنگی با توران، افراسیاب سپاهیان ایرانی را در مازندران محاصره می کند. سرانجام منوچهر پیشنهاد صلح می دهد و تورانیان پیشنهاد آشتی را می پذیرند و قرار بر این می گذارند که کمانداری ایرانی برفراز البرز کوه تیری بیاندازد که تیر به هر کجا نشست آنجا مرز ایران و توران باشد. آرش از پهلوانان ایران داوطلب این کار می شود. به فراز دماوند می رود و تیر را پرتاب می کند. تیر از صبح تا غروب حرکت کرده و در کنار رود جیحون یا آمودریا بر درخت گردویی فرود می آید. و آنجا مرز ایران و توران می شود.
پس از این تیراندازی آرش از خستگی می میرد. آرش هستی اش را بر پای تیر می ریزد؛ پیکرش پاره پاره شده و در خاک ایران پخش می شود و جانش در تیر دمیده می شود. مطابق با برخی روایت ها اسفندیار مذ تیر و کمانی را به آرش داده بود و گفته بود که این تیر خیلی دور می رود ولی هرکسی که از آن استفاده کند، خواهد مرد. با این وجود آرش برای فداکاری حاضر شد که از آن تیر و کمان استفاده کند.
بسیاری آرش را از نمونه ای بی همتا در اسطوره های جهان دانسته اند. وی نماد جانفشانی در راه میهن است.
آرش در فرهنگ دهخدا به معنی «خداوند تیرهای سریع» است.

معرفی آرش :
آرش معروف به کمانگیر، از پهلوانان باستانی و اسطوره های ایران است که در تیراندازی بسیار زبردست و بی مانند بود او پس از شکست ایرانیان از تورانیان برای تعیین مرز دو کشور تیری را از نقطه شکست پرتاب کرد تیرآرش پس از زمان درازی پرواز در آسمان، بر قله ای در شرق کوه های خراسان یا بر تنه درختی در نزدیکی مرو فرود آمد. مرز ایران و توران این طور تعیین شد اما پیکر آرش که همه نیروی خود را برای پرتاپ آن تیر گذاشته بود پاره پاره شد و او جانش را در راه میهن از دست داد.
تاریخ آرش :
کهن ترین نوشته ای که در آن از آرش سخن رفته است در کتاب اوستا (پشت هشتم و بند ششم) است. در این کتاب از قهرمانی به نام ارخشر با ویژگیهایی مانند تیزتیز – تیزتیزترین ایرانیان یاد شده است – در نوشته های پهلوی آگاهی چندانی را از این قهرمان به دست نمی آید و تنها در ساله ی ماه فروردین روز خرداد آمده است که در روز خرداد (روز ششم) از ماه فروردین منوچهر و ایرش شیباگ تیر، سرزمین ایران را از افراسیاب پس گرفتند. در نوشته های دوره اسلامی آگاهی بیشتری پیرامون آرش وجود دارد. از آن قهرمان ناموارد در تاریخ طبری – تاریخ ابن اثیر، آثار الباقیه، شاهنامه و ویس ورامین مجمع التواریخ و کتاب های دیگر یاد شده است – جایی که آرش نیز خود را از آنجا پرتاب کرد. در اوستا کوهی به نام (ایریوخشئوله) است در نوشته های ایلامی تیز از جایی در طبرستان کوه ربان، قلعه آمل، کوه دماوند با ساری پرتاب شده است. جائی که آن تیز فروُد آمد – در اوستا کوهی به نام (خونونت) است که شاید همان کوهی باشد که در شاهنامه و کتاب ویس ورامین از آن به نام همایون یاد شده و کوهی در شرق کوه های شمال خراسان است.
نویسنده ی مجمع التواریخ آن را در جایی بین نیشابور و سرخس می داند. در ویس ورامین و تاریخ طبرستان آن را جائی در مرو دانسته اند فخرالدین اسعد گرگانی در ویس ورامین اینگونه آورده است :
از آن خوانند آرش را کمانگیر که از آمل به مرو انداخت یک تیر

منابع و ماخذ :

حماسه سرایی در ایران دکتر ذبیح الله صفا
پژوهش در اساطیر ایران
انواع ادبی سیروس شمیا
جستجو در اینترنت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تولد تا مرگ ستارگان فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تولد تا مرگ ستارگان فایل ورد (word) دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تولد تا مرگ ستارگان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تولد تا مرگ ستارگان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تولد تا مرگ ستارگان فایل ورد (word) :

تولد تا مرگ ستارگان

در حدود 75 درصد از ستارگان جزء مجموعه های دوتایی هستند. دوتایی یک جفت ستاره است که دو عضو آن دور یکدیگر در چرخشند. خورشید جزء این ستارگان نیست اما نزدیکترین ستاره به خورشید که پروکسیما سنتوری (قنطورس) نام دارد جزء یک مجموعه چند ستاره ایست که آلفا سنتوری A و آلفا سنتوری B شامل آن می شوند. فاصله خورشید تا پروکسیما بیش از 40 تریلیون کیلومتر معادل 2/4 سال نوریست.

ستاره ها در گروههایی به نام کهکشان گرد هم جمع آمده اند. تلسکوپها تا کنون کهکشانهایی را در فاصله 12 بیلیون تا 16 بیلیون سال نوری نشان داده اند. خورشید در کهکشان راه شیری قرار گرفته است و یکی از 100 بیلیون ستاره ایست که در آن می باشد. در جهان بیش از 100 بیلیون کهکشان وجود دارد و تعداد ستاره های هر کدام به طور متوسط 100 بیلیون می باشد. بنابراین بیش از 10 بیلیون تریلیون ستاره در کائنات وجود دارند. اما اگر ما در شبی با آسمان صاف و به دور از نور شهر به آسمان نگاه کنیم، البته بدون کمک تلسکوپ یا دوربین دو چشمی، تنها 3000 ستاره خواهیم دید.

ستارگان نیز مانند ما انسانها دوره حیات دارند. آنها متولد می شوند، دورانی را سپری می کنند و در نهایت می میرند. خورشید حدود 6/4 بیلیون سال پیش متولد شد و تا بیش از 5 بیلیون سال دیگر عمر خواهد کرد. سپس شروع به بزرگ شدن می کند تا اینکه به یک غول سرخ تبدیل شود. در اواخر عمر خود، لایه های بیرونی خود را از دست می دهد و هسته باقیمانده که کوتوله سفید خوانده می شود، تدریجا نور خود را از دست خواهد داد تا اینکه به یک کوتوله سیاه تبدیل گردد.

ستاره های دیگر به طرق مختلف مراحل عمر خود را سپری خواهند کرد. برخی از آنها مرحله غول سرخ را پشت سر نمی گذارند. به جای آن مستقیما وارد مرحله کوتوله سفید و سپس کوتوله سیاه می شوند. درصد کمی از ستارگان نیز در پایان عمر خود دچار یک انفجار مهیب به نام ابر نواختر می شوند.

ستارگان در شب
اگر شما شبی به آسمان نگاه کنید متوجه خواهید شد که به نظر می رسد درخشش آنها کم و زیاد می شود و اصطلاحا ستاره ها چشمک می زنند. حرکتی بسیار آهسته نیز در ستارگان آسمان دیده می شود. اگر مکان چندین ستاره را در مدت چند ساعت دقیقا بررسی کنید مشاهده خواهید کرد که همه ستارگان به آرامی به دور یک نقطه کوچک در آسمان در گردشند.

چشمک زدن ستارگان و کم و زیاد شدن درخشش آنها به دلیل حرکت جو زمین است. نور ستارگان به صورت پرتوهای مستقیم وارد جو می شوند. حرکت هوا دائما مسیر پرتوهای نور را تغییر می دهد.
درخشش ستارگان

میزان درخشندگی ستارگانی که نور آنها به ما می رسد به دو عامل بستگی دارد. یک، درخشش واقعی ستاره که در اصل مقدار انرژی نورانیست که از آن متساطع می شود. دو، فاصله ستاره از زمین. یک ستاره نزدیک که کم نور است می تواند بسیار درخشانتر از یک ستاره دور دست اما بسیار درخشان به نظر آید. برای مثال، آلفا سنتوری A بسیار نورانیتر از ستاره ریگل (رجل الجبار) دیده می شود. این در حالیست که آلفا سنتوری A تنها 100000/1 ریگل انرژی نورانی تولید می کند در عوض فاصله آن از زمین تنها 325/1 فاصله ریگل از زمین است.
طلوع و غروب ستارگان
وقتی از نیمکره شمالی زمین به آسمان نگاه می کنیم، ستارگان به دور نقطه ای که به آن قطب شمال سماوی می گوئیم بر خلاف جهت عقربه های ساعت در چرخشند. چنانچه در نیمکره جنوبی زمین باشیم و با آسمان نظر اندازیم، ستارگان هم جهت با عقربه های ساعت و به دور نقطه ای که به آن قطب جنوب سماوی می گوئیم، حرکت می کنند. در طی روز، خورشید نیز بر فراز آسمان،

همجهت و همسرعت با دیگر ستارگان در گردش است. اما واقعیت این است که حرکتهایی که ما شاهد هستیم بر اثر جابجایی واقعی ستارگان روی نمی دهد، بلکه همه آنها به دلیل حرکت غرب به شرق زمین حول محور خود اینچنین به نظر می آیند. برای ناظری که بر روی زمین ایستاده، زمین ثابت و خورشید و دیگر ستارگان در حال حرکت گردشی به نظر می رسند.
اسامی ستارگان

اجداد ما شاهد بودند که ستارگان مشخصی بر اساس الگوهایی شبیه به چیزهایی نظیر پیکر انسان، حیوانات و یا اشیاء شناخته شده، در کنار یکدیگر قرار می گیرند. بعضی از این الگوها، که به آنها صور فلکی می گوئیم، یادآور شخصیتهایی اسطوره ای هستند. برای مثال، صورت فلکی اریون (شکارچی) به یاد یک قهرمان اسطوره ای یونانی نامگذاری شده است.

امروزه ستاره شناسان از این اسامی باستانی برای نامگذاری علمی ستارگان استفاده می کنند. اتحادیه بین المللی نجوم (IAU)، مجری نامگذاری اجرام سماوی، به طور رسمی 88 صورت فلکی را شناسایی کرده است. این صور همه آسمان ما را پوشانده اند. در بیشتر موارد، برای نامگذاری درخشانترین ستاره در هر صورت فلکی از حرف آلفا (نخستین حرف در الفبای یونانی) در قسمتی از نام علمی آن استفاده می شود. برای نمونه، نام علمی ستاره وگا، درخشانترین ستاره در صورت فلکی لیرا، آلفای لیرا است.

حرف بتا به دومین ستاره درخشان در هر صورت فلکی اختصاص دارد و گاما برای سومین ستاره درخشان صور فلکی به کار می رود. به همین شکل در نامگذاری 24 ستاره درخشان در هر صورت فلکی از 24 حرف زبان یونانی استفاده می شود. با تمام شدن 24 حرف، اعداد به کار گرفته می شوند.

به دلیل طولانی شدن عدد مربوط به ستارگان کشف شده، IAU از سیستم جدیدی برای نامگذاری ستارگانی که کشف می شوند، استفاده می کند. اغلب اسامی جدید تشکیل شده از حروف اختصاری به همراه گروهی از نشانه ها می باشند. حروف اختصاری، نشانگر نوع ستاره است و اطلاعاتی درباره ستاره بیان می کند. برای مثال، ستاره PSR J1302-6350 یک تپ اختر است، از آنجا که حرف اختصاری PSR در نام آن وجود دارد. اعداد 1302 و 6350 بیانگر موقعیت و مکان این ستاره (بعد و میل آن) در آسمان می باشند. حرف J مبین آن است که مکان ستاره در دستگاه اندازه گیری J2000 اعلام شده است.
مشخصات ستارگان

هر ستاره دارای پنج مشخصه بارز است. 1) درخشندگی، که ستاره شناسان آن را در واحدی به نام قدر می سنجند. 2) رنگ. 3) دمای سطح. 4) اندازه ستاره. 5) جرم. همه این مشخصات به طور پیچیده ای با هم در ارتباطند. رنگ ستاره بیانگر دمای سطح است و درخشندگی آن به دمای سطح و اندازه وابسته است. جرم ستاره مشخص می کند که ستاره ای با اندازه مشخص چقدر می تواند انرژی تولید کند بنابراین بر دمای سطح تاثیر گذار است. برای اینکه این ارتباطات ساده تر قابل فهم باشند، ستاره شناسان از نموداری به نام هرتزپرانگ-راسل (H-R) استفاده می کنند. این نمودار به یاد ستاره شناس دانمارکی هرتزپرانگ (Hertzsprung) و هنری نوریس راسل (Henry Norris Russell) از ایالات متحده که به طور جداگانه کار می کردند و در سال 1910 آن را ابداع کردند، نامگذاری شد. این نمودار همچنین می تواند به ستاره شناسان در فهم و توضیح چرخه زندگی ستارگان کمک کند.

قدر و تابندگی ستاره
قدر ستاره یک سیستم شماره گذاری برای تعیین میزان درخشندگی ستارگان است و توسط ستاره شناس یونانی، هیپارکوس، در سال 125 قبل از میلاد ابداع شد. هیپارکوس گروهی از ستارگان را بر اساس میزان درخشندگی آنها که از زمین به چشم می خورد، شماره گذاری کرد. او شماره 1 را به درخ

شانترین ستارگان اختصاص داد. شماره 2 از آن ستارگان با درخشندگی کمتر از ستارگان قدر 1 شد. و به همین ترتیب به قدر 6 رسید که آنها کم نورترین ستارگان آسمان بودند.

امروزه ستاره شناسان به درخشش ستارگان که از زمین رویت می شود، قدر ظاهری می گویند. آنها سیستم هیپارکوس را توسعه دادند تا بتوانند درخشندگی واقعی ستارگان، چیزی که قدر مطلق ستاره نامیده می شود، را نیز با آن بیان کنند. بر اساس دلایل فنی، قدر مطلق یک ستاره برابر است با قدر ظاهری آن، برای ناظری که در فاصله 6/32 سال نوری از ستاره قرار دارد.

 

ستاره شناسان همچنین سیستم اندازه گذاری قدر را برای ستارگان پرنورتر از قدر 1 و ستارگان کم نورتر از قدر 6، توسعه دادند. ستاره ای که از ستارگان قدر 1 پرنورتر است، قدر آن کمتر از 1 می باشد. برای مثال، قدر ظاهری ستاره ریگل (رجل الجبار) 12/0 است. قدر ستارگان بسیار نورانیتر، از صفر نیز کمتر می باشد و شامل اعداد منفی می شود. درخشانترین ستاره آسمان سیریوس (شباهنگ) است و قدر ظاهری آن 46/1- است. قدر مطلق ستاره ریگل 1/8- است. بر اساس شناختی که ستاره شناسان تا کنون از ستارگان به دست آورده اند، هیچ ستاره ای نمی تواند دارای قدر مطلق درخشانتر از 8- باشد. از طرف دیگر، کم نور ترین ستارگانی که تاکنون با تلسکوپ رصد شده اند، قدر ظاهری معادل 28 دارند.
بر اساس تئوری قدر مطلق هیچ ستاره ای نمی تواند کمتر از 16 باشد.

تابندگی یک ستاره برابر است با مقدار انرژی که ستاره منتشر می کند. اصطلاحا به این مقدار انتشار، قدرت ستاره می گویند. دانشمندان عموما قدرت ستاره را با واحد وات اندازه گیری می کنند. برای مثال قدرت خورشید 400 تریلیون تریلیون وات است. اما ستاره شناسان قدرت ستاره را با وات نمی سنجند. در عوض آنها میزان تابندگی را بر اساس میزان تابندگی خورشید اندازه گیری می کنند. برای نمونه آنها می گویند که تابندگی آلفای سنتوری (قنطورس) 3/1 برابر تابندگی خورشید و تابندگی ریگل حدودا 150000 برابر تابندگی خورشید است.

تابندگی به روش ساده ای با قدر مطلق ستاره در ارتباط است. 5 واحد اختلاف در دستگاه قدر مطلق ستاره برابر است با یک فاکتور از 100 در دستگاه تابندگی. بنابراین ستاره ای با قدر مطلق 2، نسبت به ستاره ای باقدر مطلق 7، 100 بار تابناکتر است. ستاره ای با قدر مطلق 3- ، 100 بار از ستاره ای با قدر مطلق 2 و 10000 بار از ستاره ای با قدر مطلق 7 تابناکتر است.

رنگ و دما
اگر شما با دقت به آسمان نگاه کنید، حتی بدون تلسکوپ یا دوربین دو چشمی، خواهید دید که رنگ ستارگان یا تقریبا قرمز، یا تقریبا زرد و یا تقریبا آبیست. برای مثال، ستاره بیتلجوز (Betelgeuse) در صورت فلکی شکارچی یا جبار، قرمز رنگ به نظر می رسد. ستاره پولوکس (Pollux)، مانند خورشید، زرد رنگ است و ستاره ریگل، تقریبا آبی به نظر می آید.

رنگ یک ستاره به دمای سطحی آن بستگی دارد. ستاره شناسان دمای ستارگان را با واحد اندازه گیری کلوین (kelvin) با علامت اختصاری K می سنجند. واحد کلوین از 15/273- درجه سانتیگراد آغاز می شود. بنابراین دمای صفر کلوین برابر است با 15/273- درجه سانتیگراد و دمای صفر درجه سانتیگراد برابر است با 15/273 کلوین.

دمای سطحی ستارگان قرمز تیره تقریبا 2500K می باشد. دمای سطحی ستارگان قرمز روشن، حدود 3500K است. دمای سطحی خورشید و دیگر ستارگان زرد رنگ در حدود 5500K است. و در آخر دمای سطحی ستارگان آبی رنگ بین 10000K تا 50000K می باشد.

گرچه ستارگان با چشم غیر مسلح، تک رنگ به نظر می آیند اما در واقع آنها طیفی از رنگها را منتشر می نمایند. شما می توانید به کمک یک منشور مشاهده کنید که نور خورشید، به عنوان یک ستاره زرد، از رنگهای بسیاری تشکیل شده است. طیف مرئی شامل همه رنگهای رنگین کمان می باشد. این رنگها از قرمز (که توسط ضعیفترین فوتونها ایجاد می شود) تا بنفش (که توسط قویترین فوتونها ایجاد می شود) هستند.

نور مرئی یکی از شش پرتوی طبقه بندی شده در رده پرتوهای الکترومغناطیس است. این پرتوها از کم انرژی ترین آنها به ترتیب عبارتند از امواج رادیویی (مایکروویو یا موج ریز، پرتوهای رادیویی با فرکانس بالا هستند که در اغلب موارد در گروهی جدا پس از امواج رادیویی مورد مطالعه قرار می گیرند اما در این مقاله آنها در گروه امواج رادیویی نام برده می شوند.م.)، پرتوهای فروسرخ، نور مرئی، پرتوهای فرابنفش، اشعه ایکس ری و پرتوی گاما. همه این شش گروه از امواج توسط ستارگان منتشر می شوند، البته بعضی از ستارگان همه شش پرتوی مذکور را متساطع نمی نمایند. ترکیبی از همه این شش گروه را طیف الکترومغناطیس می نامند.

 

ابعاد
ستاره شناسان شعاع ستارگان را بر اساس شعاع خورشید می سنجند. آلفا سنتوری A شعاعی معادل 05/1 برابر شعاع خورشید دارد و تقریبا با آن هم اندازه است. شعاع ستاره ریگل بیش از 78 برابر شعاع خورشید است و شعاع ستاره آنتارس 776 برابر شعاع خورشید می باشد.
ابعاد و دمای سطح ستاره، درخشندگی آن را معین می کند. دو ستاره را در نظر بگیرید که دمای سطح یکسان دارند اما شعاع ستاره اول دو برابر شعاع ستاره دوم است. در این شرایط، ستاره اول چهار برابر ستاره دوم درخشش دارد. بر اساس گفته دانشمندان، درخشش ستاره متناسب با مربع شعاع آن است. اگر بخواهید درخشش دو ستاره با دمای سطح یکسان را مقایسه کنید، نخست، باید شعاع ستاره بزرگتر را تقسیم بر شعاع ستاره کوچکتر نمائید و سپس مربع عدد حاصل را به دست آورید (حاصل تقسیم به توان 2).

حال دو ستاره را با شعاع برابر ولی دمای سطح (بر حسب کلوین) متفاوت تجسم کنید. اگر ستاره اول دو برابر ستاره دوم گرم باشد، درخشش آن 16 برابر ستاره دوم خواهد بود. درخشش ستاره متناسب با دمای آن به توان 4 است. اگر بخواهید درخشش دو ستاره با ابعاد برابر را که دمای مختلف دارند مقایسه کنید، دمای ستاره گرمتر را بر دمای ستاره سردتر تقسیم کرده و حاصل این تقسیم را به توان 4 برسانید.
جرم

ستاره شناسان جرم ستارگان را نیز بر اساس جرم خورشید اندازه گیری می کنند. برای مثال آلفا سنتوری A جرمی معادل 08/1 جرم خورشید دارد، جرم ریگل 5/3 برابر جرم خورشید است. جرم خورشید معادل دو میلیون میلیون میلیون میلیون میلیون کیلوگرم یعنی 2 به همراه سی عدد صفر است. ستارگان با جرم برابر، لزوما دارای ابعاد برابر نیستند. در واقع چگالی ستارگان نسبت به هم متفاوت است. برای نمونه، میانگین چگالی خورشید 1400 کیلوگرم در هر متر مکعب است، یعنی تقریبا 140 درصد چگالی آب. شباهنگ B جرمی حدودا معادل جرم خورشید دارد اما چگالی آن 90000 برابر چگالی خورشید است.
طبقه بندی درخشندگی

نقاطی که در بالای نمودار H-R قرار دارند نشانگر ستارگان نورانی و نقاط پائین نمودار نشانگر ستارگان کم نور می باشند. در سال 1930 ستاره شناس آمریکایی ویلیام مورگان (William W. Morgan) و فیلیپ کینان (Philip C. Keenan) چیزی را بداع کردند که سیستم طبقه بندی درخشش MK نام گرفت. ستاره شناسان در سال 1978 این سیستم را اصلاح کرده و گسترش دادند. در این سیستم، اعداد کوچک به بزرگترین و درخشان ترین رده ها اطلاق می گردد. رده های MK عبارتند از: la ، ابرغولهای درخشان؛ lb ، ابر غولها؛ ll ، غولهای درخشان؛ lll، غولها؛ lV، غولهای کوچک و V، ستارگان رشته اصلی یا کوتوله ها.
رده های طیفی

نقاطی که در سمت چپ نمودار H-R قرار دارند نشانگر ستارگان داغ و برعکس نقاط سمت راست نمودار نشانگر ستارگان سرد می باشند. در سیستم MK هشت رده طیفی وجود دارد که هر کدام بیانگر میزان مشخصی از دمای سطحی ستاره می باشند. این طبقه بندی از داغترین به سردترین ستارگان به ترتیب عبارتند از: L, M, K, G, F, A, B, O. هر رده طیفی به نوبه خود از ده نوع طیفی تشکیل می شود که این ده نوع با اعداد مشخص می گردند. شماره مربوط به داغترین ستاره در هر رده عدد صفر و شماره سردترین ستاره عدد نه است.

بنابر آنچه گفته شد علائم سیستم MK ترکیبی از حروف برای بیان درخشندگی و اعداد برای بیان طیف هر ستاره می باشد. برای مثال نام خورشید در این سیستم G2V است. نام آلفا سنتوری نیز G2V می باشد و نام ستاره ریگل B8la است.
گدازش ستارگان
انرژی مهیب ستارگان در فرایندی به نام گدازش هسته ای ایجاد می شود. این فرایند زمانی آغاز می شود که دمای هسته ستاره در حال شکل گیری به 1 میلیون K برسد. یک ستاره از دل یک ابر بسیار بزرگ که به آرامی در چرخش است و تقریبا به طور کامل از عناصر شیمیایی هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است، به دنیا می آید. این ابر همچنین ممکن است حاوی اتمهای دیگر عناصر و غباری از ذرات میکروسکوپی باشد.

به اقتضای نیروی گرانش، این ابر شروع به منقبض شدن می کند و در نتیجه کوچکتر می شود. با جمع شدن ابر، سرعت چرخش آن بیشتر می شود درست همانطور که سرعت یک اسکیت باز که بر روی یخ به دور خود در حال چرخیدن است، با جمع کردن بازوانش بیشتر و برعکس با باز کردن بازوان کمتر می شود. لایه های خارجی ابر یک دیسک چرخان را ایجاد می کنند. لایه های داخلی به شکل یک توده کروی که همچنان در حال انقباض است تبدیل می شوند.

ماده در حال انقباض گرمتر می شود و فشار آن نیز بیشتر می گردد. این فشار تمایل زیادی به خنثی کردن نیروی گرانشی که عامل انقباض است، دارد. در نهایت، سرعت انقباض بسیار کاهش پیدا می کند. در قسمت داخلی توده در این هنگام جنین ستاره یا پیش ستاره به وجود می آید. پیش ستاره یک جرم توپی است که نه دیگر ابر است و نه هنوز ستاره شده است. پیرامون پیش ستاره پوسته ای از گاز و غبار است که لایه های بیرونی توده نخستین می باشند.
ترکیب هسته ای

هنگامیکه دمای مرکز پیش ستاره به اندازه کافی زیاد شد، گدازش هسته ای آغاز می شود. گدازش هسته ای ترکیب دو هسته اتمی و تشکیل یک هسته بزرگتر است.

یک اتم کامل دارای پوسته ای خارجی متشکل از یک یا چند ذره به نام الکترون است که بار الکتریکی منفی حمل می کند. در درون و مرکز اتم، هسته آن وجود دارد که تقریبا همه جرم اتم را شامل می شود. ساده ترین هسته که رایجترین شکل عنصر هیدروژن در عالم می باشد، متشکل از یک ذره به نام پروتون است. پروتون بار مثبت الکتریکی حمل می کند. همه هسته های دیگر دارای یک یا چند پروتون و یک یا چند نوترونند. نوترون هیچ بار الکتریکی حمل نمی نماید و یک ذره خنثی است در نتیجه هسته همه اتمها، بار مثبت الکتریکی دارند. البته همه اتمها به تعداد پروتونهای موجود در هسته دارای الکترون می باشند در نتیجه یک اتم کامل، خنثی است.

 

در هر صورت، تحت دما و فشار بسیار بسیار شدید مرکز پیش ستاره، اتمها الکترونهای خود را از دست می دهند. به اتمهای الکترون از دست داده، یون می گویند و به ترکیبی از الکترونهای آزاد و یونها، پلاسما می گویند.
گفتیم که در درون پیش ستاره، اتمها همه الکترونهای خود را از دست می دهند و هسته های لخت با سرعت بسیار زیادی به یکدیگر می رسند. در شرایط عادی، موادی که دارای بار الکتریکی یکسانند، یکدیگر را دفع می کنند با اینحال اگر دما و فشار در درون پیش ستاره به اندازه کافی زیاد شود، می تواند بر قدرت دفع هسته ها فائق آمده و آنگاه گدازش صورت می گیرد. دانشمندان معمولا از اصطلاح “سوختن” به جای “گدازش” استفاده می کنند اما باید توجه داشت که گدازش هسته ای، چیزی کاملا متفاوت با اشتعال در معنای عام آن است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی علل و عوامل موثر بر ازدواج موفق دانشجویان ف

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی علل و عوامل موثر بر ازدواج موفق دانشجویان فایل ورد (word) دارای 70 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی علل و عوامل موثر بر ازدواج موفق دانشجویان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

چکیده :
بررسی علل و عوامل موثر بر ازدواج موفق دانشجویان عنوان پژوهشی است که پیش رو دارید . هدف از پژوهش حاضر شناخت علل و عوامل موثر بر ازدواج موفق دانشجویان بوده وسعی شده بعضی از معیار ها از نظر دانشجویان مورد بررسی قرار گیرد تا نمتایج حاصل از آن برای سایر دانشجویان مفید واقع شود . جامعه آماری تحقیق دانشجویان مجتمع علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و نمونه آماری 50 نفر از دانشجویان می باشند . روش تحقیق نیز توصیفی و جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسش نامه و مطالعات کتابخانه ای صورت گرفته و در آخر داده ها از طریق روش آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است .
 

فصل اول :

طرح نظری مسئله پژوهش


مقدمه پژوهش :
یکی از نماد های مهم اجتماعی که به لحاظ اهمیت نقش و کارکردهای مختلف مورد توجه علمای مذهبی ، اخلاقی و صاحبنظران تعلیم و تربیت ، جامعه شناسی و روانشناسی قرار گرفته است . نهاد خانواده می باشد نهادی که بر اثر ازدواج یک زن و مرد پدید می آید و وجود فرزندان آن را تکمیل می کند .
خانواده عبارت است از کوچکترین مسئله اجتماعی که از زن و مرد و فرزندان آنها تشکیل میشود . خانواده هسته کوچکی از اجتماع در همه جوامع بشری بوده و در انتقال مواریث اجتماعی تاثیر زیادی داشته است .
خانواده اولین پایگاه انتقال عناصر فرهنگی به نسل جدید است و عاملی موثر در رشد و شکوفایی استعداد های آدمی و گسترش فرهنگ بشری به شمار می رود .
در فرآیند زندگی مواردی است که فرد باید از بین چند راه یک راه را انتخاب نماید گزینش یک راه از بین چند راه چنانچه با مطالعه و بصیرت انجام نگیرد ، ممکن استا نتایج مطلوبی در بر نداشته باشد. لذا کمک گرفتن از مشاور در انتخاب مناسب می تواند در توفیقات بعدی اثرات مفیدی داشته باشد .
عدم تعادل جنسی ، فشارهای اقتصادی و معیشتی تامین یک زندگی خانوادگی ، شرایط فرهنگی جامعه و سنت هایی که کاکرد مطلوب خود را از دست داده و بلکه کارکرد منفی پیدا کرده اند و امکان ازدواج درست و تشکیل زندگی خانوادگی پ=ایدار را برای خیل عظیمی از جوانان کشور دشوار کرده است . و بالاخره گروهی نیز با هنجار شکنی و بی وفایی ، ازدواج نا خواسته و نا مطلوب را در ظاهر ادامه می دهند اما با نوعی طلاق عاطفی ، دل گروهی دیگری دارند و آشیانه ای دیگر بنا می کنند .

نظریه ها :
1 – از نظر دورکیم علل و عوامل اصلی مربوط به ازدواج جوانان افزایش سطح توقعات و انتظارات جوانان ازدواج می باشد . { بررسی تطبیقی تغییرات ازدواج – مهدوی ص 46 }
2 – کنیزی : معتقد است در ساخت اجتماعی امریکا و انگلیس در واقع999999 هیچ چیز به اندازه مذهب بر الگوهای کنونی رفتار زوجیت موثر است . { جامعه شناسی خانواده – ساروخانی ص 46 )
3 – به عقیده لوگال تا پیش از ازدواج ، مذهب بر رفتار جوانان موثر است لیکن پس از زناشویی نا باوریهای دینی یکی از طرفین دشواری های فراوانی برای آنها فراهم می کند .
4 – به عقیده هالینگشد یکی از مهمترین عواملی که هنگام انتخاب همسر بر تصمیم فرد و جامعه اثر می گذارد اعتقاد دینی است . { ساروخانی ص 65 }
5 – بوساروبل معتقد است زناشویی میان زن و مردی که مذاهب مختلف دارند به دشواریهای شخصی و خانوادگی گوناگون می انجامد . { ساروخانی ص64 }
6 – آلن ژایرار معتقد است آگاهیهای جمعیت شناسانه درباره سن همسران به هنگام زناشویی آموزنده است و می دانیم که بیشتر اوقات ، افرادی با هم پیوند زناشویی می بندند که از لحاظ سنی به هم نردیک باشند . { ساروخانی ص 49 }
7 – کرونولد می گوید نظریه همجواری می پذیرد که ازدواج در میان اشخاصی که از نظر مکان به یکدیگر نزدیک هستند به مقیاس گسترده تری انجام می شود تا ازدواجی که کعلول تصادف باشد     { ساروخانی ص 46 }
8 – لسلی : تحقیقات جامعه شناسان امریکایی نشان داده است که بیش از نیمی از ازدواجهایی که در شهر ها انجام شده بین کسانی بوده که در همسایگی و نزدیکی یکدیگر زندگی می کنند . { مهدوی ص 38 }
9 – نوک ورسی : اگر دو شریک ازدواج ، همسن باشند از نو ساختن سر نوشت بر مبنای خاطره مشترک پیوسته ، آسانتر انجام می گیرد . { مهدوی ص 41 }
10 – هر چه ارتباط اجتماعی اعضا به یکدیگر نزدیک تر باشد کنش متقابل بین آنها متواتر تر است { مهدوی ص 41 }
11 – به تمایل افراد هم قد برای ازدواج با یکدیگر تکیه می کرد ( پیر سون ) { ساروخانی ص 19 }
12 –کارسون : چون انتقادات شیوه نگرش اشخاص در سنین مختلف فرق می کند و افرادی که دارای سن متفاوت هستند در فرهنگ و اندیشه ایشان نیز متفاوت وجود دارد . لذا تفاوت وسیع سنی با خود تفاوتهای وسیع فرهنگ و جهان بینی را به همراه خواهد آورد و بر بقای زوجیت و سعادت زناشویی تاثیر خواهد گزارد . { ساروخانی ص53}
13 – هامیلیتون معتقد است میان سعادت خانوادگی و همگونی تحصیلات بستگی مستقیماً وجود دارد . { اعزاری ص98 }
14 – میشل ازدواج همسایگان نیز بسیار متداول است نیمی از ازدواجهای شهری ازدواج میان افراد یک محله است . { عزاداری ص 97 }
15 – لیچتر علاوه بر کلیه معیارهای هر جامعه ای ، معمولاً زیبایی ظاهر و صورت معیار مهم در انتخاب زن و نان آوری در انتخاب مرد است . { اعراز99 }
16 – کونیگ تنها افراد ممتاز طبقه پایین تر می توانند بر طبقه بالا راه بیابند یعنی از ویژگیهایی خاص بر خور دارند این ویژگی ها برای دختر ها زیبایی و محبوبیت عمومی آنها و برای پسر ها ورزشکار خوب بودن ، یا محصل نمونه بودن بود { اعرازی ص 97 }
اهمیت و ضرورت تحقیق :
علمای تربیتی و روانشناسی یکی از مهمترین نهاد های موثر در شد ، تربیت و رفتار آدمی را نهاد خانواده می دانند .
این سازمان اجتماعی اولین و با وام ترین عامل در تکوین شخصیت کودکان و نوجوانان است و تاثیر قابل ملاحظه ای در رشد جسمانی ، اجتماعی ، اخلاقی ، عاطفی ، عقلانی آنان داشته و دارد . در حقیقت فرد خانواده متولد می شود ، در سازمان خانواده زندگی می کند ، در مواقع نیاز به خانواده روی می آورد و در پرتو زندگی خانوادگی سکوت و آرامش می یابد .
خانواده هسته کوچکی از اجتماع در همه جوامع بشری بوده و در انتقال مواریث اجتماعی تاثیر زیادی داشته است . خانواده اولین پایگاه انتقال عناصر فرهنگی به نسل جدید است و عاملی موثر در رشد و شکوفایی استعداد های آدمی و گسترش فرهنگ بشری به شمار می رود.
بنابراین نهاد خانواده به لحاظ کارکردهای مختلف نظیر :
-    انتقال عقاید ، آداب و سنن و تجاری بشری به نسل جدید .
-    ایجاد کانون آسایش و خوشبختی برای زن و مرد
-    ارضای غریزه جنسی و رفع پاره ای از نیاز های اعضای خانواده
-    لذت بردن از زندگی
-    بهرمندی از محبت
-    مددکاری و تعاون بین افراد
-    بقاء و تداوم نسل
-    رشد و شکوفایی استعداد ها و خلاقیت های هر فرد
از اهمیت زیادی بر خوردار بوده ، تشکیل آن مورد نیاز و تاکید است در مکتب اسلام نیز ازدواج و تشکیل خانواده همواره و مورد تاکید قرار گرفته است . پیامبر اکرم (ص) فرموده اند که : « هیچ بنایی در اسلام محبوبتر از بنای ازدواج در پیشگاه خداوند متعال نیست »


اهداف تحقیق :
الف – اهداف کلی :
بررسی  علل و عوامل موثر در ازدواج دانشجویان متاهل .
ب – اهداف جزئی :
1 – بررسی و تحلیل تاثیر عوامل در ازدواج .
2 – بررسی و تحلیل تاثیر عوامل اجتماعی .
3 – بررسی و تحلیل تاثیر عوامل اقتصادی .
4 – بررسی و تحلیل تاثیر عوامل جغرافیایی در ازدواج .
فهرست جداول و نمودار ها
جدول شماره 1 ------------------------------------------------- 36
جدول شماره 2 ------------------------------------------------- 37
جدول شماره 3 ------------------------------------------------- 38
جدول شماره 4 ------------------------------------------------- 39
جدول شماره 5 ------------------------------------------------- 40
جدول شماره 6 --------------------------------------------------41
جدول شماره 7 ------------------------------------------------- 42
جدول شماره 8 ------------------------------------------------- 43
جدول شماره 9 ------------------------------------------------- 44
جدول شماره 10 ------------------------------------------------- 45
جدول شماره 11 ------------------------------------------------- 46
جدول شماره 12 ------------------------------------------------ 47
جدول شماره 13 ------------------------------------------------ 48
جدول شماره 14 ------------------------------------------------ 49
جدول شماره 15 -------------------------------------------------50
جدول شماره 16 ------------------------------------------------- 51
جدول شماره 17 ------------------------------------------------ 52
جدول شماره 18 ------------------------------------------------ 53
جدول شماره 19 ------------------------------------------------ 54
جدول شماره  20------------------------------------------------ 55
جدول شماره 21 -------------------------------------------------56
جدول شماره 22 ------------------------------------------------57
جدول شماره 23 ------------------------------------------------ 58
جدول شماره 24 ------------------------------------------------ 59
جدول شماره 25 ------------------------------------------------ 60
جدول شماره 26 -------------------------------------------------61
جدول شماره 27 ------------------------------------------------ 62
جدول شماره 28 ------------------------------------------------ 63
فهرست مطالب

چکیده تحقیق --------------------------------------------------- 1
فصل اول ------------------------------------------------------ 2
مقدمه -------------------------------------------------------- 3
نظریه پژوهش --------------------------------------------------- 4
اهمیت و ضرورت تحقیق --------------------------------------------6
اهداف کلی----------------------------------------------------- 8
اهداف جزئی ---------------------------------------------------- 8
فرضیه های پژوهش ------------------------------------------------9
سوالات پژوهش --------------------------------------------------9
مفاهیم ------------------------------------------------------- 10
تعاریف نظری واژه ها -----------------------------------------------10
فصل دوم – بررسی پیشینه یا ادبیات موضوع -------------------------- 11
فلسفه ازدواج ---------------------------------------------------12
انتخاب همسر ------------------------------------------------- 12
آثار ازدواج --------------------------------------------------- 13
وظیفه مسئولان در قبال ازدواج جوانان -------------------------------- 15
معیار های گزینش امثال -------------------------------------------16
هدف ازدواج  -------------------------------------------17
منشاء خانواده و تحولات تاریخی آن ----------------------------------- 21
ضرورت در نظر گرفتن ملاک ها و معیار ها در انتخاب همسر --------------------22
معیار و ملاک های مشترک ----------------------------------------- 24
اشکال مختلف خانواده و خصوصیات آنها به اختصار -------------------------28
فصل سوم – روش و متالوژی پژوهش ------------------------------- 29
روش تحقیق ------------------------------------------- 30
جامعه آماری ------------------------------------------- 30
نمونه آماری ------------------------------------------- 30
روش نمونه گیری ------------------------------------------- 30
ابزار تحقیق ------------------------------------------- 31
روش استخراج داده ها ------------------------------------------- 31
فصل چهارم – ارائه یافته های پژوهش -------------------------------- 32
پرسشنامه ------------------------------------------- 33
فصل پنجم – تفسیر و استنتاج نتایج پژوهش -----------------------------64
بیان مسئله پژوهش ------------------------------------------- 65
مشکلات و محدودیت تحقیق ---------------------------------------- 65
خلاصه تحقیق ------------------------------------------- 66
منابع ------------------------------------------- 68

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   366   367   368   369   370   >>   >