پروژه دانشجویی مقاله در مورد زبان در قرآن فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد زبان در قرآن فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد زبان در قرآن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد زبان در قرآن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد زبان در قرآن فایل ورد (word) :

زبان در قرآن

چکیده:
از آنجایی که بنده به تازگی در مقطع کارشناسی ارشد در رشته “زبان شناسی” فارغ التحصیل شده و اصلی ترین بحث در این رشته “زبان و ساختار آن” می باشد، بر آن شدم تا در قرآن کمی دقیق تر شده و موارد استعمال کلمه “زبان” در قرآن و نحوه استفاده از آن را بیابم.
در قرآن کلمه زبان در معانی گوناگونی بکار رفته است که به آن اشاره خواهم نمود.
در قسمتی از این نوشتار به گناهان مربوط به زبان اشاره مختصری خواهم داشت.

“زبان” چیزی که ما به راحتی از کنار آن می گذریم و مرتب از آن استفاده می کنیم، دنیایی بسیار پر رمز و راز دارد که هر چه بیشتر در مورد آن مطالعه می کنیم، بیشتر به حساسیت آن پی می بریم.
“زبان همچون دیگر اعضای بدن، هدیه الهی به بشر است که یکی از مهمترین راههای شکر گذاری برای این نعمت، استفاده درست کردن از آن است.

کاش به جایی برسیم که زبانمان باعث بدست آوردن دل دیگران شود نه اینکه با زخم زبان، باعث رنجش دیگران شویم.
زبان وسیله بیان تفکر
زبان یکى از مهم ترین ابزارهاى ارتباطى میان ما و جهان پیرامون مان است که براى برداشتى اصولى و درست ازمناسباتمان به آن نیازمندیم. چنین ارتباطى ، خود، مى تواند یکى از مهم تری

ن کارکردهاى زبان قلمداد شود. ما به وسیله زبانمان است که مى توانیم فرهنگمان را به جهان عرضه کرده وحتى ازآن دفاع نماییم.
زبان وسیله بیان تفکر است و غالباً برای انتقال فکر کسی به دیگری به کار می رود. این انتقال ممکن است به وسیله گفتن، نوشتن، اشاره و یا لمس انجام شود. پس هر چه وسیله انتقال فکر، یعنی زبان، از طرفی ساده و از طرف دیگر دقیق تر باشد، عمل انتقال فکر دقیق تر و راحت تر صورت خواهد گرفت.
یکی از اختلافات بارز بین حیوان و انسان آن است که انسان حیوانی ناطق می باشد و قدرت تکلم انسان جزو پارامترهای مهمی است که باعث برتری انسان بر حیوان می شود. زبان وسیله برقرار کردن ارتباط انسان ها با یکدیگر است. در اشعار بسیاری از گذشتگان بر رعایت کم حرفی تاکید شده است چرا که صحبت کردن زیاد باعث فوت وقت و عدم تفکرلازم است. هر چند در مواقعی صحبت کردن یک وظیفه فردی، اجتماعی، شرعی و غیره است. زبان ارگانی گوشتی است که به هر سمتی آن را بچرخانیم به همان سمت می رود و بر ماست تا بر آن کنترل لازم را داشته باشیم.
اسلام هر گونه عملى را که لطمه به آبرو و شخصیت افراد جامعه باشد، تحریم کرده و آنرا از بزرگترین گناهان می شمارد.

در قرآن وسنت بر این امر بسیار تأ کید شده است تا آنجا که احترام مؤمن از خانه خدابیشتر قلمداد شده است .
به همین دلیل غیبت ، دروغ ، توهین ، تحقیر، سخن چینى ، افشاگرى ، استهزا،, سرزنش ، زخم زبان ، دشنام گوئى ، دهن کجى ، دست انداختن و مسخره کردن دیگران، شهادت کذب و غیره اکیدا حرام است .

حتى اگر کسى اجازه بدهد که از او غیبت کنند، باز غیبت از او روا نیست زیرا آثار مخرب خود راداراست
در مقابل معمولا زبان نرم و منطقی می تواند مشکلات فراوانی را از سر راه بردارد. چه بسا جوانی که با سخنی خردمندانه، دچار تحول روحی غیر قابل توصیف گردد. زبان نیکو می تواند باعث پیوند دو قلب رنجیده از هم شود.
در قرآن، بالغ بر 20 مرتبه از کلمه “لسان” و مشتقات آن که در عربی به معنای” زبان” است، استفاده شده است.
البته کلمه “قال” که در عربی به معنای گفتن است و در گفتن معمولا از “زبان” استفاده می شود، بسیار زیاد در قرآن آمده است که در این مختصر، مجال پرداختن به آن نیست.
قرآن در بعضی جاها از زبان به عنوان عضو و ارگانی در بدن انسان یاد می کند و در جایی از آن به عنوان وسیله ای جهت هدایت انسان ها و یا از تنوع زبان به عنوان نشانه الهی که باعث شناخت است و در معانی دیگری، که به مناسبت به آن پرداخته می شود، یاد گردیده است.
در سوره قصص به تاثیر نفوذ کلام اشاره می کند، آن جا که آمده است:
واخی هارون هو افصح منی لسانا فارسله معی ردءا یصدقنی انی اخاف ان یکذبون (قصص 34)
“و برادرم هارون از لحاظ بیان و فصاحت کلام بر من برتری دارد پس استدعا دارم او را برای تصدیق و تائید من همراه من بفرست چون که بیم دارم که مرا تکذیب کنند و من از عهده پاسخگویی بر نیایم”
در بعضی آیات به این اشاره شده که در واقع صحبت کردن به زبان مردم، باعث فهم بیشتر می شود و در قرآن آمده است که علت نزول قرآن به زبان عربی که زبان معمول مردم آن زمان بود

ه است، آن است تا آن را فهمیده و در جملات آن به تفکر بپردازند.
فانما یسرناه بلسانک لعلهم یتذکرون (دخان 58)
“( ای پیامبر) ما قرآن را به زبان مادری تو (که زبان عربی است) بیان فرمودیم تا آسان باشد و مردمان معانی را درک کنند و پند بگیرند”
ومن قبله کتاب موسی اماما ورحمه وهذا کتاب مصدق لسانا عربیا لینذر الذین ظلموا وبشری

للمحسنین (احقاف 12)
“و پیش از آن، کتاب موسی که هدایت و رحمت بود و این قرآن مصدق تورات است و به زبان عربی ساده بیان فرموده شده و مقصد آنست که ستمکاران را هشدار و نیکوکرداران را بشارت دهد”
وما ارسلنا من رسول الا بلسان قومه لیبین لهم فیضل الله من یشاء ویهدی من یشاء وهو العزیز الحکیم (ابراهیم 4)
“ما هیچ پیامبری را جز اینکه به زبان قومش تکلو کند به پیامبری مبعوث نکردیم تا بتواند حقایق و

مطالب دین را برای آنها به خوبی شرح دهد. پس خداوند هر کس را مصلحت بداند در گمراهی وا می نهد و هر کس را مصلحت بداند هدایت می فرماید و اوست آن بی همتا قدرتمند منشا حکمت”
ولقد نعلم انهم یقولون انما یعلمه بشرلسان الذی یلحدون الیه اعجمی وهذا لسان عربی مبین (نحل 103)
“ما کاملا اطلاع داریم که آنها می گویند: بشری او را تعلیم می دهد. زبان مادری شخصی که چنین نسبتی به او می دهند، زبان بیگانه است و این قرآن ( به زبان خود پیامبر یعنی) به زبان عربی است که برای عرب زبانها واضح و روشن و قابل فهم است”
بلسان عربی مبین (شعرا 195)
“و ( فرآن) به زبان عربی ساده و قابل فهم بیان شده است”
در سوره قیامت به پیامبر هشدار داده شده که از صحبت کردن با عجله و بدون فکرو قبل از این که کلمات وحی به اتمام رسد، بپرهیزند.
لا تحرک به لسانک لتعجل به (قیامت 16)
“( ای پیامبر) وقتی که آیه دارد نازل می شود شتابزده آن را بر زبان جاری نکن ( بگذار مطمئن شوی که آیه را بطور کامل شنیده ای)”
در آیه ای از زبان به عنوان عضوی از بدن یاد شده است.

ولسانا وشفتین ( بلد 9)
“( آیا ما برای انسان) یک زبان و دو لب نیافریدیم؟”
در آیه ای از زبان به عنوان وسیله ای برای بشارت دادن و همچنین انذار، یاد کرده شده است.
فانما یسرناه بلسانک لتبشر به المتقین وتنذر به قوما لدا (مریم 97)
“پس ( ای پیامبر) ما این قرآن را به زبان قوم تو آسان بیان کردیم تا بدان پرهیزگاران را بشارت ببخشی و مردمان بی اعتقاد و مجادله گر را بیم دهی”

برای گشودن گره از زبان و تاثیر گذاری آن باید از خداوند طلب استعانت نماییم چرا که در قرآن آمده است:
واحلل عقده من لسانی ( طه 27)
“و گره زبانم را بگشای”
ویضیق صدری ولا ینطلق لسانی فارسل الی هارون (شعرا 13)
“( از طرفی) قلبم فشرده و می شود و زبانم لکنت دارد، پس ( برادرم) هارون را نیز با من ارسال فرما که دستیارم باشد”
خداوند در جایی از قرآن تاکید می کند که همانگونه که آفرینش آسمان ها و زمین از جمله آیات و نشانه های قدرت الهی است، به همان اندازه هم آفریدن تعداد زیادی زبان و لهجه هم جزو آیات خداوندی محسوب می شود.
ومن آیاته خلق السماوات والارض واختلاف السنتکم والوانکم ان فی ذلک لآیات للعالمین( روم 22)
“و از نشانه های قدرت خداوند، آفرینش آسمانها و زمین و نیز اختلاف زبانها و رنگهای شما انسانهاست و به تحقیق در همه اینها نشانه هایی از حکمت الهی برای دانشمندان نهفته است”
در جایی از این که گفتار ما بدون علم و از روی نادانی بوده و یا چیزی را به زبان بگوییم که به آن ایمان نداریم، شدیدا نهی شده ایم.
اذ تلقونه بالسنتکم وتقولون بافواهکم ما لیس لکم به علم وتحسبونه هینا وهو عند الله عظیم ( نور 15)
“زیرا شما آن تهمت افواهی (زبانی) را پذیرفتید و نیز از دهانهایتان سخنانی خارج شد که کمترین علم و اطلاعی بدانها نداشتید و چنین کاری را امری سهل و بی اهمیت شمردید در حالی که نزد خداوند گناهی سنگین بود”

سیقول لک المخلفون من الاعراب شغلتنا اموالنا واهلونا فاستغفر لنا یقولون بالسنتهم ما لیس فی قلوبهم قل فمن یملک لکم من الله شیئا ان اراد بکم ضرا او اراد بکم نفعا بل کان الله بما تعملون خبیرا (فتح 11)
“به زودی عربهای نا فرمان بادیه نشین، بهانه آورده به تو ( ای پیامبر) می گویند: نگهداری از مال و زن و فرزند ما را گرفتار کرده بود و نتوانستیم در خدمت تو باشیم برای ما طلب آمرزش کن، آنها به حرفی که می زنند قلبا اعتقاد ندارند تو در جواب به آنها بگو: در برابر مجازات الهی هیچکس نمی تواند از شما دفاع کند، اگر خداوند اراده به مجازات یا بخشش شما داشته باشد هیچکس را

یارای جلوگیری از امر و اراده او نیست و او به اعمال شما آگاهی جامع دارد”
در قرآن در جایی از استفاده زبان برای حرفهای نیش دار و تلخ یاد شده است که یک علت آن، حسودی است.
اشحه علیکم فاذا جاء الخوف رایتهم ینظرون الیک تدور اعینهم کالذی یغشی علیه من الموت فاذا ذهب الخوف سلقوکم بالسنه حداد اشحه علی الخیر اولئک لم یومنوا فاحبط الله اعمالهم وکان ذلک علی الله یسیرا (احزاب 19)
“آنها نسبت به شما حسودند، اما چون خطری نزدیک شود چشمانشان از ترس مانند کسی که مرگ به سراغش آمده در حدقه می چرخد و به تو ( ای پیامبر) برای کمک نگاه می کنند و چون خوف خطر دور شود با زخم زبان به شما مومنان حمله می کنند و آنها بر مال دنیا ح

ریص هستند و آنان کسانی هستند که ایمان نیاورده اند و خدا اعمالشان را تباه گردانیده و این کار بر خداوند بسی آسان است”
ان یثقفوکم یکونوا لکم اعداء ویبسطوا الیکم ایدیهم و السنتهم بالسوء وودوا لو تکفرون (ممتحنه 2)
“آنها اگر بر شما دست یابند خصمانه با شما رفتار می کنند و دست و زبان به دشمنی علی

ه شما می گشایند و خیلی مشتاقند که شما را به کفر و کافری بکشانند”
در آیه ذیل خداوند از احتمال این که رهبران دینی برای منافع خویش حرفایی زده و آنها را کلام وحی عنوان کنند، خبر داده است که این خود نوعی دروغ بستن بر خداوند و تحریف است.
وان منهم لفریقا یلوون السنتهم بالکتاب لتحسبوه من الکتاب وما هو من الکتاب ویقولون هو من عند الله وما هو من عند الله ویقولون علی الله الکذب وهم یعلمون ( آل عمران 78)
“و از میان آنها ( یعنی علمای یهود) گروهی هستند که ( ضمن قرائت دست نوشته های خود) زبان خویش را به شیوه ای ماهرانه می پیچانند ( که شبیه تلاوت تورات باشد) تا گمان رود که آنچه تلاوت می کنند از جانب خداوند است و می گویند: اینها از جانب خداست.در حالی که چنین نیست، آگاهانه بر خداوند دروغ می بندند و خودشان هم از این دورغ گویی خویش مطلع هستند”
من الذین هادوا یحرفون الکلم عن مواضعه ویقولون سمعنا وعصینا واسمع غیر مسمع وراعنا لیا بالسنتهم وطعنا فی الدین ولو انهم قالوا سمعنا واطعنا واسمع وانظرنا لکان خیرا لهم واقوم ولکن لعنهم الله بکفرهم فلا یومنون الا قلیلا ( نسا 46 )
“برخی از یهودیان کلمات را ( به قصد تغییر معنی) به عمد تحریف می کنند، (مثلا) می گویند: شنیدیم و نافرمانی کردیم. و نیز ( به پیامبر) می گویند: بشنو که کاش نشنوی. و از روی استهزاء می گویند: رعایت حال ما را بکن. ولی آنها به قصد طعنه زدن به اسلام ( با لهجه عبری) و با پیچاندن زبان می گویند: ما را تحمیق کن. ولی اگر می گفتند: شنیدیم و فرمان بردیم، و رعایت حال ما را بکن، تند نخوان تا معنی را بفهمیم، قطعا برای آنها بهتر و درست تر بود. خداوند آنان را به واسطه کفرشان، لعنت فرموده و در نتیجه جز تعداد کمی از ایشان ایمان نمی آورند”
ویجعلون لله ما یکرهون وتصف السنتهم الکذب ان لهم الحسنی لا جرم ان لهم النار

وانهم مفرطون ( نحل 62)
“آنها آنچه را برای خود نمی پسندند آن را خاص خداوند قرار می دهند و نیز زبانشان به دروغ می گوید: آن چیز خوب ( یعنی بهشت) از آن آنهاست. نه چنین نیست، سرانجام بدون شک آتش جهنم از آن آنهاست و مقدم بر دیگران به سوی آن روانه خواهند شد”
در آیه ذیل خداوند از این که کسانی هستند که به دروغ از بعضی چیز ها به عنوان حلال و از برخی به عنوان حرام با زبان خویش استفاده می کنند، خبر می دهد.
ولا تقولوا لما تصف السنتکم الکذب هذا حلال وهذا حرام لتفتروا علی الله الکذب ان الذین یفترون علی الله الکذب لا یفلحون ( نحل 116 )
“از گفتن حرفهایی بی اساس که زبانهایتان عامل شیوع آن هستند اجتناب کنید و نگویید این حلال است و آن حرام تا حکمی نادرست را به خداوند نسبت دهید، کسانی که بر خداوند دروغ می بندند روی رستگاری را نخواهند دید”
از آن جا که بنا به اعتقاد مسلمانان مردم در قیامت برای بازپرسی اعمال خویش در حضور الهی ظاهر می شوند، خداوند به ما هشدار می دهد مه مراقب اعمال خود باشیم در روزی که حتی زبان، دست و پا هم برای اعمال ما شهادت می دهند.
یوم تشهد علیهم السنتهم وایدیهم وارجلهم بما کانوا یعملون ( نور 24 )
“در آن روز که زبانها و دستها و پاهایشان علیه آنان در باره اعمالی که

مرتکب شده اند گواهی می دهند”
لعن الذین کفروا من بنی اسرائیل علی لسان داوود وعیسی ابن مریم ذلک بما عصوا وکانوا یعتدون(مائده 78)
“آنهایی که از قوم بنی اسرائیل کافر شدند، (به امر خداوند) به زبان داوود و عیسی پسر مریم لعنت شدند، این مجازات به سزای نافرمانی ( از امر خداوند و پیامبران) و تجاوز گری مصرانه آنها مقرر فرموده شد”
ووهبنا لهم من رحمتنا وجعلنا لهم لسان صدق علیا (مریم 50)
“و از رحمت خاص خود به آنها بخشیدیم و برای آنها مقام عالی و نام نیکو مقرر فرمودیم”
واجعل لی لسان صدق فی الآخرین (شعرا 84)
“و برای من در بین آیندگان نام نیکو و ذکر خیر نصیب فرما”

اشرف کافی – دانشجوی پیش دکتری در رشته زبان شناسی در دانشگاه دهلی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تعریف خط فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تعریف خط فایل ورد (word) دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تعریف خط فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تعریف خط فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تعریف خط فایل ورد (word) :

تعریف خط

 

خط هنر تثبیت ذهینا تست با علائم معهود چشم .نوشتار بطور کلی نوعی ذخیره سازی اطلاعات است ،اگر چه تنها گونه آن نیست . سالها پیش از پیدایش خط و حتی همزمان با آن ،حافظه انسان این وظیفه را بر عهده داشته است .جوامع بشری ،انجام این مهم را به حافظه گروهی از فرهیختگان و برگزیدگان واگذار کرده بودند .

هر چند باید اذعان داشت که این دو شیوه ذخیره سازی اطلاعات تفاوتهای بنیاد ینی با یکدیگر دارند که بیشتر به انتقال و انتشار اطلاعات مربوط می شود . میزان داده ها یی که حافظه انسان قادر به نگهداری آن است ، بسیار محدود می باشد ،در حالیکه برای مقدار اطلاعات که می توان بصورت مکتوب ذخیره کرد ،دست کم از دیدگاه نظری ،هیچگونه محدودیتی وجود ندارد .

خط به لحاظ لغوی ،با قلم نوشتن است و با کتابت و تحریر و رقم به یک معنی است ودر صنعت اهل قلم عبارت است از نوشتن صورتها و شکلهای حروف در حال انفراد و چگونگی ترکیب آنها در تشکیل جمله ها و سطها که دلالت برنیات درونی انسان می کند و آن از خصایص انسانی است که از قوه به فصل می رسد و اورا سایر حیوانات ممتاز می سازد و حوائج مادی و معنوی از آن برآورده و امور اجتماع تنظیم می شود و قراردادها و پیمانها دستخوش تغییر نمی گردد.

1-علی اکبر دهخدا (1365 )، لغت نامه ،موسسه لغت نامه دهخدا ،تهران ،جلد 21 ،ص620 .
2- آلبرتین گاور (1367 ) ،تاریخ خط ، ترجمه کورش صفوی و عباس منجر ،نشر مرکز ،تهران ،ص 8 .
3- حبیب الله فضائلی (1356 )،تعلیم خط ،سروش ،تهران ،ص 22 .

پیدایش خط و تحولات آن
در پژوهشهای باستان نظرات متفاوتی درباره تاریخچه پیدایش خط ارائه شده است . بسیاری از پژوهشگران معتقدند که سومریها ، پیشگامان پیدایش خط بوده اند . سومریها حدود 3200 ق. م. برای خط علاماتی شبیه به میخ عمودی ،مایل وافقی که بالغ بر 600 علامت بود ،ایجاد کردند . پس از مدتی آن علامات زیاد به تعداد 150 – 100 علامت تقلیل یافت . این خط در ابتدا مخلوطی از دو مرحله صوتی و رمزی بوده است .

این خط ،اصلی اندیشه نگار داشت و در اغلب کشورهای آسیایی غربی آن روزگار رواج داشته . بسیاری از پژوهشگران منشا خطوط فینیقی ،بابلی و000 را همان خط میخی سومری می دانند و اقوام فینیقی را مبدعان الفبا دانسته اند که اساس الفبای امروز بر مبنای الفبای آنهاست .

الفبای هیروگلیفی در سال 3200 ق.م .دروادی نیل ظاهر شد و بنا به نظر پژوهشگران ،مصریان به روش تقطیع کلمات ،چنانکه در خط میخی رواج داشت ،اقدام نکردند . بلکه صورتهای مرسوم را توسعه دادند و اجرا آن صورتها را قواعد اساسی کتابت خود قرار دارند خط از آغاز پیدایش خود در طی قرون و اعصار به تدریج تحولات و دگرگونیهای پی در پی داشته و به تکامل بیشتری به لحاظ انتقال اندیشه و مفهوم رسیده است .

– مرحله تصویری ،در این مرحله بشر نخستین ،شکل ظاهر اشیا را تصویر کرده و به این ترتیب مقصود خود را ارائه می نموده است .
– مرحله رمزی یا نمادین ،دوره ای که یک حرف نشان دهنده کلمه تصویری بود. مثلا”صورت خورشید علامت و رمزی برای روز و خطوط موج دار،رمزی برای مفهوم آب بوده است . خط هیروگلیف مصر باستان بهترین نمونه این خطوط می باشد .

– مرحله هجایی ،در این مرحله برای هر هجا علامتی مقرر شده ،همچون خط میخی باستان
1- حبیب الله فضائلی (1350 ) ،اطلس خط ،انجمن آثار ملی اصفهان ،اصفهان ،ص،43-42 .
2- علی اکبر دهخدا ،همان ،ص 620 .
3- حبیب الله فضائلی ، همان ، ص 51 .

– مرحله الفبایی ، در این مرحله برای هر صدا یا هر اسمی علامت و نشان ویژه ای وضع شد و بطور کلی در مراحل تکاملی ، شیوه تصویر نگاری به شیوه اندیشه نگاری بدل گردید .
پیدایش خط و مراحل تکاملی آن از آنچنان اهمیتی در سیر تمدن بشری برخوردار است که دانشمندان دوران زندگی بشر را پیش از اختراع خط ، دوران قبل تاریخ و بعد از اختراع آن ،دوران تاریخی زندگی بشر نامیده اند .

1- حبیب الله فضائلی ، همان ، ص 41- 39 .
2- رکن الدین همایونفرخ (1350 ) ،سهم ایرانیان در آفرینش و پیدایش خط در جهان ، تهران ، ص (؟).

اهمیت خط و خوشنویسی در اسلام
خوشنویسی ، شریفترین هنر بصری در جهان اسلام است . خوشنویسی نقشی همانند نقش شمایل نگاری در هنر مسیحی دارد ، زیرا نمدگار جسم مرئی کلام الهی است . بعلاوه خوشنویسی را می توان مهمترین نمونه تجلی روح اسلامی به شمار آورد . خود قرآن بارها بر اهمیت نوشتن تاکید کرده است . برای مثال در اولین سوره نازل شده (سوره علق ) خداوند ،قادری متعال که انسان را بوسیله قلم آموزش داد توصیف شده است و در سوره قلم ، سوگند این گونه آغاز می شود :نون والقلم و مایسترون . موضوع نوشتن در سوره های دیگر قرآن کریم نیز یافت می شود . بدین ترتیب نوشتن دارای منشا ءالهی است .

خدای تعالی ،تعلیم خط و نویسندگی را به خود نسبت داده و بدان بر بندگان خود منت نهاده و اشاره به شرافت آن فرموده است و از نظر اهمیت و ارزشمندی سوگند به قلم و آنچه بنگارد ،فرموده است
سلطانعلی مشهدی (وفات 925 ه. ق ) یکی از برجسته ترین خطاطان ایرانی چنین می گوید : حسن خط دیده را کند روشن قبح خط دیده را کند گلخن
تلاش استادان بزرگ خوشنویسی ، می تواند پیوسته تاییدات قرانی در اهمیت نوشتار باشد . در قران همواره سخن از “قلم الهی “و “لوح محفوظ الهی ” که در آن اعمال و سرنوشت مخلوقات از ازل تا ابد نوشته شده است ،به میان می آید . اعمال فرد فرد آدمیان بر صفحات دفتری که روز آخرت گشوده خواهد شد ،ثبت می گردد. حتی حروف رمزی در آغاز برخی سوره های قران نیز می تواند به خواص پنهانی حروف اشاره کرده و الهام بخش مومن باشد .

هنرمند مسلمان و خوشنویس در طول قرنها ، همواره بر این تلاش بوده است تا شیوه های زیباتری ابداع نموده و نیکوتر بنویسد به گونه ای که این زیبایی بصری با عظمت و مرتبت والای کلام الهی (قران ) همخوانی بیشتری داشته باشد.
1- تیتوس بورکهارت (1376 ) ،هنر مقدس (اصول و روشها ) ،ترجمه :جلال ستاری ،سروش ،تهران ،ص 150 .

2- آنه ماری شیمل (1381 ) ،خوشنویسی اسلامی ،ترجمه :مهناز شایسته فر ،انتشارات موسسه مطالعات هنر اسلامی ،تهران ،ص 11 .

خط عربی
خط عربی در پایان قرن چهارم و طی قرن پنجم میلادی ،از خط بنطی قبایل آرامی شمال ، شرق و جنوب صحرای سینا سرچشمه یافته است . تاکنون نمونه های معدودی از خط عربی پیش از اسلام کشف شده است ،زیرا اعراب به رغم آنکه مردمانی آشنابه زبان و شعر بودند ،استفاده چندانی از خط نمی کرده اند و آثار ادبی خود را سینه به سینه نقل می کردند.

سیر تکاملی خط در بیشتر تمدنها ناشی از ضرورتها ی تولیدی ،تجاری و اداری بوده است ،اما در مورد خط عربی این انگیزه مادی نبوده و مستقیما”از ظهور اسلام نشات گرفته است . آیات الهی که بر پیامبر (ص) نازل می شده ،می بایست بی کم و کاست ثبت و منتقل می گردید . از این رو با ایجاد این دگرگونی بینشی ،خط ناگهان در زندگی و فرهنگ مردمان این منطقه اهمیت بسیار پیدا کرد .
این دگرگونی نه تنها شامل خط شد بلکه خوشنویسی را نیز در بر گرفت تا کلام الهی به زیباترین شکل ثبت گردد.

ممنوعیت تصویرگری و مجسمه سازی نیز انگیزه دیگری بود که بال و پر بیشتری به زیبا نویسی و خطاطی بخشید .
خط عربی از 29 حرف تشکیل می شود که 22 نویسه همخوانی و 7 نشانه اضافی برای نشان دادن ظرایف دقیقتر تلفظ ساخته شده است . ترتیب نویسه ها به لحاظ دستوری و نوشتاری با سایر خطوط سامی متفاوت است . در برخی روایات فردی به نام “الخلیل : را مبدع این نظام نوشتاری می دانند . در خط عربی برای ارائه تلفظ دقیق

،علاوه بر نقطه گذاری از اعراب نیز استفاده می شود که این مورد در اغلب موارد برای نگارش صحیح و بی نقص قران الزامی می باشد . خط عربی در میان خطوط سامی بیشترین اهمیت را داراست ،بطوریکه امروزه پس از خط الفبایی رومی (لاتین )،پرکاربردترین خط جهان محسوب می گردد.

1- آلبرتین گاور ،همان ،ص 124-120 .
انواع خطوط عربی ،از خط کوفی و خط کوفی از سریانی و سریانی از خط آرامی و آرامی از خط فینیقی و خط فینیقی از خط هیروگلیف اقتباس شده است .
در ایران ،پس از اسلام خط عربی جای خط پهلوی را گرفت . ایرانیان چهار حرف پ- چ- ژ- گ- را به حروف عربی اضافه کرده و دگرگونیهایی در آن ایجاد کردند ،از جمله اینکه در قرن هفت هجری خط نستعلیق ابداع شد.

خط شکسته در قرن یازده هجری و سرانجام نستعلیق که همان خط فارسی امروزی است در قرن سیزده هجری شکل گرفت و رواج پیدا کرد . انواع خطوط کوفی و خط ثلث ،خطوطی هستند که بیشترین کاربرد را در کتیبه نگاری و تزیینات وابسته به معماری دارا می باشند ،که به همین منظور به ارائه توضیحات مختصری درباره آنها می پردازیم از آنجا که در برخی کتیبه ها به ندرت نیز از خط نسخ استفاده می شود ،این خط مشتق از ثلث نیز اندکی مورد بررسی قرار می گیرد .
خط کوفی

خط کوفی در ابتدا به حیری مشهور بود و آن را به شهر حیره ،از شهرهای عراق نسبت می دادند . پس از آنکه مسلمانان در نزدیکی حیره ،شهر کوفه را ساختند ،نام خط حیری به خط کوفی تبدیل شد . خط کوفی از موضوعات مهم تزیینی در معماری اسلامی است و بر اساس جنبه های تزیینی آن ،با عناوین متعددی مورد بررسی قرار می گیرد .

1- کوفی ساده : حروف این خط بصورت اصلی و بدون ملحقات یا تغییرات است ولی گاهی دسته حروف آن دراز یا پهن می شود . خود یا زمینه اش مزین نیست ولی می تواند به تنها یی یک حاشیه جالب را القاءکند (تصویر شماره ).
2- کوفی گوشه دار (معقلی ): قطعات این نوع کوفی ،بصورت تسمه ها و با رشته های افقی و عمودی است . ودر آن معمولا” انحنا وجود ندارد . به این خط ،خط مربع و مستطیل و بنایی نیز گفته می شود ( تصویر شماره ).

3- کوفی برگدار (مورق ): دسته حروف این نوع کوفی ،بخصوص الف و لام ،در انتهای فوقانی غالبا” به یک برگچه سه لبی منتهی می شود (تصویر شماره )
4- کوفی گل وبرگدار (مزهر ) : این نوع کوفی غالبا” در زمینه ای از گل و برگ و اسلیمی قرار داده میشود و یا انتهای حروف آن تبدیل به شاخه های باریک گیاهی می گردد . به این نوع ،اگر با شاخه های گیاهی همراه باشد ،کوفی مشجر نیز اطلاق می شود (تصویر شماره 5- کوفی گره دار (معقد ) : دسته حروف این نوع کوفی در حین صعود ،به دور خود یا باهم گره می خورد و اگر دو یا چند دسته حروف با هم گره بخورد و این گره ها که غالبا” بصورت مربع القاءمی گردد ،تکرار شود می تواند مشبک نیز نامیده شود . (تصویر شماره )

6- کوفی پیچیده ( معشق ): دسته های حروف این نوع کوفی در حین صعود مانند عشقه به دور هم می پیچد و تقریبا” شبیه کوفی گره دار است و بندرت بکار می رود ( تصویر شماره )
خط ثلث
این خط طی تحولات متعدد از خط کوفی اخذ شده است . این خط که یک ثلث سطح دو ثلث آن دور است ،توسط این مقله در قرن سوم هجری ( دوران عباسیان ) بوجود آمد . او اولین کسی بود که از بین خطوط کتابت رایج و نامنظم ،به طرح خط کتابت که رقابتی موثر با خط کوفی دارد و از طرف دیگر برخوردار از زیبایی و کمال است همت گمارد . اوبی سرو سامانی خطوط رایج را سامان داد و تحت قاعده (سطح و دور ) در آوردن ،یعنی هندسی کردن ابعاد حروف و مقایسه آنها ،خط را به کمال ظرافت رساند .

خط ثلث پس از رسیدن به کمال مطلوب توسط یاقوت مستعصمی (وفات 697 ه.ق ) ،به شکلهای اخص تزیینی روی آورد و به یکی از نمونه های موفق در زمینه کتیبه نویسی تبدیل شد که می توانست رقابت موفقیت آمیزی با خط کوفی ایجاد نماید . چشمه های حروف در این خط باز و اعراب و تزیینات آن با قلم کوچکتر نگاشته می شود . انتهای بعضی کلمات و حروف ،باریک و به تشعیرات ختم می شود که با نیش قلم اجرا می گردد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد چالشهای حقوقی ارسال برنامه ها بوسیل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد چالشهای حقوقی ارسال برنامه ها بوسیلة ماهواره های پخش مستقیم فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد چالشهای حقوقی ارسال برنامه ها بوسیلة ماهواره های پخش مستقیم فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد چالشهای حقوقی ارسال برنامه ها بوسیلة ماهواره های پخش مستقیم فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد چالشهای حقوقی ارسال برنامه ها بوسیلة ماهواره های پخش مستقیم فایل ورد (word) :

چالشهای حقوقی ارسال برنامه ها بوسیله ماهواره های پخش مستقیم

در آغاز، امواج ارسالی ماهواره ها به صورت مستقیم نبود و اول ایستگاههای زمینی یا گیرنده های عمومی آن امواج را دریافت می کردند و سپس برای گیرندگان خصوصی آن را پخش می کردند. از این طریق، دولت محل دریافت امواج ماهواره ای، صلاحدید خود را در مور مضمون و متدهای برنامه های با توجه به بافت کشور خویش و مقتضیات آن اعمال می کرد.
پیشرفت
اما بعدها پیشرفت هایی در این زمینه انجام شد به طوری که برای گیرندگان خصوصی این امکان فراهم شد که برنامه های ارسالی از ماهواره ها را بطور مستقیم دریافت کنند و بدین ترتیب دخالت دولت در پالایش برنامه های دریافتی تا حد زیادی از بین رفت. برخی از دولتها کوشیدند در مقابله با پخش مستقیم برنامه های ماهواره ای، قوانین و مقررات داخلی جدیدی تصویب کنند و در این مقررات جدید به مجازات افرادی بپردازند که تجهیزات دریافت برنامه های ماهواره ای را مورد معامله، نصب و استفاده قرار می دهند.

برخی از متخصصان نیز به موازات این برخورد تقیننی، مقابله فنی با گیرنده های برنامه های ماهواره ای را پیشنهاد کردند. تردیدی نیست که اقدامات اینچنینی (صرف نظر از تبعات منفی آن در سطح داخلی و بین المللی، که صرفاً متعرض گیرندگان برنامه های ماهواره ای می شود، به زودی در مقابل پیشرفتهای فنی و فشارهای اجتماعی رنگ می بازد. حال باید دید

که دولت گیرنده برنامه های غیر مجاز مستقیم چه اقامات متقابلی را می تواند انجام دهد.
الف – درخواست توقف برنامه های غیرمجاز و ارجاع اختلاف به مراجع ذی صلاح، توسل به اقدامات متقابل در حقوق بین الملل، جنبه استثنایی و موقتی دارد و به لحاظ آثار و تبعاتی که می تواند در روابط دولتهای ذی ربط، و نیز در سطح جامعه بین المللی ایجاد کند، باید به عنوان آخرین حربه مورد توجه قرار گیرد.

به اعتقاد کمیسیون حقوق بین الملل دولت گیرنده برنامه های غیرمجاز ابتدا باید از دولت خاطی، تقاضای جبران خسارت نماید. اگر دولت خاطی به صورتی ناموجه و غیرقانونی از جبران خسارت سرباز زند در آن صورت دولت گیرنده برنامه های غیر مجاز می تواند به اقدامات متقابل دست بزند.
ماده 48 طرح پیش نویس کمیسیون حقوق بین الملل در مورد مسئولیت دولتها بیان می دارد:

دولت زیان داده قبل از اتخاذ اقدامات متقابل، باید مذاکره با دولت متخلف را مطمح نظر قرار دهد و در صورت وجود مرجع ذیصالح، حل اختلاف را بدان ارجاع دهد. دولت متضرر باید به صورت مؤثر و قاطعانه درخواست جبران خسارت خود را مطرح نماید. البته در این طرح نیازی به تعیین نوع اقدام متقابل نمی باشد و همچنین دولت متضرر به هنگام درخواست جبران خسارت باید رفتاری منطقی از خود نشان بدهد تا باعث نشود که اجرای تقاضای وی بدون جواب بماند.

ریافت برنامه ها در قلمرو خودش می شود بدون مذاکره با دولت فرستنده راساً اقدام نماید ولی اگر پخش پارازیت باعث اختلال در گیرنده‌های خصوصی دیگر می نماید نمی تواند از آن استفاده نماید. دولت گیرنده برنامه های غیرمجاز اگر بخواهد اقدامات متقابل وسیع تری انجام دهد مثل انسداد اموال و دارایی های دولت فرستنده برنامه های ماهواره یا باید با دولت فرستنده مذاکره نماید.

اگر یک کانال ماهواره ای اختصاصاً برای کشور معین برنامه هیا غیرقانوین پخش نماید درخواست توقف ارسال برنامه ها و دعوت به مذاکره ضرورت بیشتری پیدا می کند و اگر دولت فرستنده برنامه های غیرمجاز درخواست دولت گیرنده برنامه های غیرمجاز را اجابت نماید باعث می ود که دولت گیرنده هزینه های سنگین برای پخش پارازیت ننماید.

ب) اقدامات متقابل متناسب
هنگامی که دولتی تعهدات بین المللی خود را نقض می نماید در برابر آن نقض تعهد، اقدام به هرگونه اقدامات متقابل در برابر وی وجود ندارد بلکه در نظام بین المللی برخی از اقدامات متقابل ممنوع، ممنوع شناخته شده اند.
ماده 5 پیش نویس کمیسیون حقوق بین الملل در باره مسئولیت دولتها بیان می‌دارد:
دولت زیان دیده در مقام اقدام متقابل به اعمال زیر متوسل نخواهد شد:
1- تهدید یا استفاده از زور بدان نحو که بوسیله منشور ملل متحد ممنوع شده است.

2- اعمال فشار اقتصادی یا سیاسی فوق العاده که هدف از آن به مخاطره افکندن تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی دولت مرتکب عمل متخلفانه بین المللی باشد.
3- هر رفتاری که ناقض مصونیت مأموران، اماکن، آرشیو و اسناد دیپلکاتیک و کنسولی باشد.
4- هر رفتاری که تخطی از حقوق اساسی بشر به شمار آید.

5- هر رفتار دیگری که با نورم تخلف‌ناپذیر حقوق بین‌الملل عام مغایر باشد.
به هر حال، هدف اقدامات متقابل نه مجازات دولت متخلف، بلکه جبران خسارات وارده می باشد و از طرف دیگر، برای اقدامات متقابل مشروع نیز نوعی محدودیت وضع شده است تا مبادا به لحاظ نابرابری دولتها از حیث توان اقتصادی، نظامها، سیاسی و ;، اقدام متقابل به حربه ای مناسب برای سوء استفاده دولتهای قدرتمند و پایمال کردن حقوق دولتهای ضعیف تر مبدل شود.
در پخش مستقیم برنامه های ماهواره ای نیز اقدامات متقابل باید با عمل متخلفانه اصلی متناسب باشد. دولت دریافت کننده برنامه های غیرمجاز حق دارد با توسل به اقدامات متقابل از حقوق خود محافظت نماید و دولت فرستنده برنامه های غیرمجاز را وادار به جبران خسارت نماید.

هدف از اقدامات متقابل در مقابله با پخش برنامه های غیر مجاز حمایت از دولت گیرنده برنامه ها می باشد و چنانچه دولت متخلف با اقدامات متقابل اولیه دولت گیرنده برنامه های غیرمجاز راضی به پرداخت جبران خسارت نشد دولت گیرنده می تواند اقدامات متقابل بیشتری را اتخاذ نماید. در این رابطه دولت متضرر علاوه بر پخش پارازیت، انسداد اموال دولت خاطی می تواند تعلیق برخی از تعهدات خود را در قبال وی مورد توجه قرار دهد.

در مورد پخش پارازیت توسط دولت گیرنده برنامه های غیرمجاز باید به نکات زیر توجه نماید:
1- به علت بالا بودن قیمت ماهواره ها و وسایل مربوط به آن نباید دولت متضرر به خود ماهواره صدمه وارد کند چون باعث می‌شود که بین روابط دو کشور تأثیر بسزایی بگذارد.
2- در صورتی که برنامه های غیرمجاز فقط برای یک کشور خاص پخش می شود در ابتدا دولت متضرر باید با دولت خاطی مذاکره نماید ولی چنانچه دولت خاطی درخواست دولت متضرر را در مورد توقف برنامه ها و جبران خسارت اجابت نکرد، دولت متضرر می‌تواند اقدامات متقابل شدیدتری را اتخاذ نماید و اگر پخش پارازیت به لحاظ فنی باعث سلب قابلیت استفاده کانال ماهواره ای ذی ربط دولت کل انسپاندر شود مسئولیتی متوجه او نخواهد بود.

3- در صورتی که برنامه های غیرمجاز برای کشور خاصی پخش نمی شود، علاوه بر اینکه بر درخواست توقف پخش اثر چندانی مترتب نیست بلکه اقدام دولت متأثر نیز به لحاظ فنی به صرف ابجاد اختلال و جلوگیری از دریافت برنامه ها در سرزمین خود محدود شود.

فصل پنجم
مسئولیت بین المللی خسارات مادی ناشی از ماهواره
یکی از مفاهیم اساسی و اولیه در مورد خسارت و مسئولیت. آن است که باعث صدمه یا خسارت شده، مسوول است و ملزم به جبران خسارت. صدمه یا خسارت ممکن است از پرتاب. پرواز و بازگشت اجسام فضایی یا اجزای آنها ناشی شود به همین خاطر مسوولیت بین المللی برای فعالیتهای فضایی از زمان شروع عصر فضا اولویتی خاص داشته اند.
همان طور که می دانیم خسارات ناشی از فعالیتهای فضایی دامنه اش خیلی وسیع تر از دیگر فعالیتهای انسانی می باشد.

از سال 1959 موضوع مسئولیت خسارت یا صدمه ناشی از سفینه های فضایی در جهان مطرح شد و دو ماده در مورد مسئولیت بین المللی دولتها راجع به فعالیتهای فضایی به تصویب رسید.
در نهایت. بعد از مباحث فراوان و کارشناسی دقیق. کنوانسیون مربوط به مسئولیت بین المللی خسارات ناشی از اجسام فضایی. در 29 مارس 1972 در 28 ماده به امضا رسید. این کنوانسیون در اول سپتامبر همان سال لازم الاجرا شد و اینک 80 کشور و سازمان بین المللی (آژانس فضایی اروپا و سازمان اروپایی ماهواره یا مخابراتی) عضو آن هستند. دولت ایران در 13 فوریه 1974 به عضویت این کنوانسیون درآمد.

الف- قلمرو مبانی مسئولیت:
از لحاظ قلمرو مسئولیت هیچ گونه محدودیت سرزمینی برای اعمال کنوانسیون مسوولیت وجود دارد. اگر محل بروز خسارت در سطح زمین باشد و هم کشور پرتاب کننده و هم کشور متضرر عضو این کنوانسیون باشند. بر اجرای کنوانسیون تاثیر نمی گذارد اما اگر در هر جای دیگر (جز سطح زمین) باشد، کنوانسیون مسئولیت فقط تا جایی اعمال می شود که عامل خسارت. شیئی فضایی باشد که به هواپیمای در حال پرواز. جسم فضایی دیگر و یا به اشخاص و اموال موجود در چنین شی فضایی. خسارت وارد کرده باشد.

کنوانسیون در مورد تعریف شی فضایی ساکت است اما از تعاریف پیش نویس کمینه فرعی در مورد شی فضایی چنین استنباط می شود که شیئی است که برای حرکت در فضای ماورای جو طراحی شده باشد.
در مورد قلمرو کنوانسیون مسئولیت دو محدودیت وجود دارد. کنوانسیون مزبور به صراحت مقرر می دارد که مفاد آن به خسارات ناشی از شی فضایی کشور پرتاب کننده در موارد زیر تعمیم نمی یابد:
1- خسارات وارده به اتباع کشور پرتاب کننده
2- خسارات وارد به اتباع بیگانه, در طول زمانی که آنها در عملیات آن شی فضایی شرکت می کنند از زمان پرتاب آن یا در هر مرحله ای بعد از آن تا فرود‌, یا در طول زمانی که آنها به خاطر درخواست کشور پرتاب کننده, در مجاورت مستقیم پرتاب طرح ریزی شده یا منطقه معین شده باشند.

اما اگر خسارت به وسیله شی فضایی دیگری از کشور پرتاب کننده ایجاد شده باشد, کنوانسیون اعمال خواهد شد. زیرا در این حالت نمی توان گفت که اتباع خارجی ریسک خسارت را پذیرفته اند, زیرا آنها از ریسک اخیر مطلع نبوده اند.
کنوانسیون در مورد تمام اجسام فضایی اعمال می شود و نمی توان هواپیماهای دولتی را از حیث مسئولیت از آن جدا دانست.
ماده 2 کنوانسیون مقرر می دارد: کشور پرتاب کننده مطلقاً مسوول پرداخت غرامت برای خسارت ایجاد شده بوسیله اجسام فضایی اش در سطح زمین یا به هواپیمای در حال پرواز است. (مثلاً به شی فضایی دیگری در فضای ماورای جو خسارت وارد شده باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق جایگاه مدیران و کارشناسان در فرآیند تصمیمگی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق جایگاه مدیران و کارشناسان در فرآیند تصمیم‌گیری فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق جایگاه مدیران و کارشناسان در فرآیند تصمیم‌گیری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق جایگاه مدیران و کارشناسان در فرآیند تصمیم‌گیری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق جایگاه مدیران و کارشناسان در فرآیند تصمیم‌گیری فایل ورد (word) :

- تصمیم‌گیری (Decision Making) از جمله اصول مهم مدیریت بشمار می‌رود. تصمیم‌گیری و یا تصمیم‌سازی به معنای انتخاب بهترین گزینه برای حل یک مسئله معادل فارسی آن است. اهمیت تصمیم‌گیری در مباحث مدیریتی به حدی است که برخی آنرا در فرآیند مدیریت همانند یک روح ارتباطی به تمام گام‌ها تعمیم می‌دهند. برخی نیز تصمیم‌گیری را در حوزه برنامه‌ریزی جای می‌دهند. با فرض پذیرش هر یک از دیدگاه‌های مذکور جایگاه تصمیم‌گیری در مدیریت در مرتبه بلندی قرار می‌گیرد. اندیشمندان رشته مدیریت مهمترین نوع تصمیم‌گیری را تصمیم‌گیری عقلائی و یا تصمیم‌گیری بر مبنای منطق و عقل دانسته‌اند. منظور آنان تصمیمی است که هیچ اقدام و حرکتی در فرآیند آن بدون دلیل و برهان پذیرفته نشود. بر این اساس فرآیند تصمیم‌گیری عقلانی را شامل مراحل زیر می‌دانند:
شناسایی و یا تعیین مسئله
شناسایی گزینه‌های حل مسئله و ارزیابی و مقایسه آنان
انتخاب بهترین گزینه
اجرای گزینه مورد نظر و ارزیابی مستمر
بطوریکه در این فرآیند مشاهده می‌شود. تصمیم‌گیری در هر سازمان و جامعه با هر ماهیت و نوع کار امری نیست که به تنهایی از عهده شخص مدیر برآید. اگر چه ممکن است تصمیم‌گیری در سطوح بالای سازمانی با سطوح پائین‌تر در این زمینه تفاوت‌هایی داشته باشد و امکان ایفای نقش مدیر در سطوح عالی بیشتر از سطوح پائین در تصمیم‌گیری باشد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت ویژوال بیسیک پیشرفته فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت ویژوال بیسیک پیشرفته فایل ورد (word) دارای 12 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت ویژوال بیسیک پیشرفته فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت ویژوال بیسیک پیشرفته فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت ویژوال بیسیک پیشرفته فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت ویژوال بیسیک پیشرفته فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

خاصیت anchor :مکان نمایش متن در کنترل label را تعیین میکند چنانچه دکمه    جلوی خاصیت را کلیک کنید شکل روبه رو ظاهر می شود .در این شکل نحوه نمایش متن را تعیین کنید(بر روی مستصیلی کلیک کنید که متن باید نمایش داده شود).

خاصیتautosize :اندازه کنترل را به طورخودکار تعیین می کند.به طوری که اگر مقدار این خاصیت true باشد،با تغیر تعداد کاراکتر های عنوان،اندازه کنترل نیز تغیر می کند.

اسلاید 2 :

خاصیت textalign:نحوه نمایش متن در کنترل را تعیین میکند (برای تنظیم متن در کنترل به کار می رود ).چنانچه دکمه   جلوی این خاصیت را کلیک کنید ،شکل رو به رو ظاهر می شود، در این شکل می توان نحوه ی تنظیم متن را تعیین کرد  .

اسلاید 3 :

در خاصیت TEXTچنان چه قبل از کارکتری علامت & قرار بگیرد یک کلید میانبر برای آن تعریف میکنیم که با فشار دادن کلیدALT وفشار دادن آن کاراکتر بر روی صفحه کلید دصتورات لازم به برنامه میدهیم مثلاً

در شکل رو به رو با فشار ALT+Bدستوراتی که در LABELنوشته شده اجرا میشود   

اسلاید 4 :

مثال

برنامه ای که یک کنترل label  به فرم اضافه کرده عنوان فرم را به عبارت first program و عنوان label را به hello تغیر میدهد

1-گزینه file/new project را اجرا کنید تا کادر محاوره new project ظاهر شود .

2-در بخش name  ،نام فایل را 1-2 و در بخش location مسیر فایل را تعیین کرده و دکمه ok را کلیک کنید .

اسلاید 5 :

3-خاصیت text فرم را به عبارت first program تغییر دهید.

4-از جعبه ابزار یک کنترل label به فرم اضافه کنید و خاصیت text  آن را hello تغییر دهید

5- کلید f5 را فشار دهید تا پروژه اجرا گردد.برای خروج از برنامه دکمه        را کلیک نمایید .

اسلاید 6 :

مثال 2

در این برنامه از خواص و رویدادهای فرم در زمان اجرا استفاده می شود.مراحل طراحی و اجرا در این روش به صورت زیر است:

1-با گزینه file/new project پروژه جدیدی ایجاد کنید.

2-یک عنصر برچسب label) ) به فرم اضافه کنید.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   366   367   368   369   370   >>   >