پروژه دانشجویی مقاله در مورد توزیع نرمال فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد توزیع نرمال فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد توزیع نرمال فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد توزیع نرمال فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد توزیع نرمال فایل ورد (word) :

توزیع نرمال، که ممکن است بعضی از خوانندگان، نمودار آن را به عنوان منحنی زنگدیس بشناسند، گاهی با نامهای پیرلاپلاس و کارس گاوس، که در تاریخ پیدایش آن نقش چشمگیر داشته اند، همراه است. گاوس توزیع نرمال را با روش ریاضی به عنوان توزیع احتمال خطای اندازه گیریها به دست آورد و آن را «قانون نرمال خطاها» نامید.بعداً منجمین، فیزیکدانها، و کمی بعد از آن، کسانی که در بسیاری از رشته ها داده‌ها را گردآوری می کردند، دریافتند که بافت نگارهای این داده ها

دارای این خصوصیت مشترک هستند که ارتفاع مستطیلها ابتدا بتدریج به یک مقدار بیشینه صعود می کنند و سپس به طور متقارن کاهش می یابند. هرچه منحنی نرمال تنها منحی نیست ست می دهد. زمانی در جریان مراحل اولیه تکامل آمار، چنین احساس می‌شد که داده های مربوط به هر پدیده واقعی باید مطاق با منحنی نرمال زنگدیس باشند و در غیر این صورت می باید نسبت به فرایند جمع آوری داده ها مشکوک بود. از اینجاست که این توزیع به نام توزیع نرمال معروف شده است. لکن بررسی دقیق داده ها در اغلب موارد، نارسایی توزیع نرمال را آشکار ساخته است. لکن بررسی دقیق و در حقیقت، عمومیت توزیع نرمال افسانه ای بیش نیست، و مثالهای توزیع های غیر‌نرمال در هر یک از قلمروهای تحقیقات، فراوان اند. با وجود این، توزیع نرمال نقشی اساسی در آمار بازی می کند، و روشهای استنباطی که از آن به دست می آیند، دارای قلمرو کاربرد وسیعی هستند و ستون فقرات روشهای جاری تجزیه و تحلیل آماری را تشکیل می دهند.

هرچند در اینجا صحبت از اهمیت توزیع نرمال است، ولی بحث ما در واقع به رده وسیعی از توزیعها که دارای چگالی زنگدیس اند، مربوط می شود. هر توزیع نرمال به وسیله مقدار میانگین آن، ، و انحراف معیار آن، ، به طور کامل مشخص می شود؛ این مقادیر در فرمول تابع چگالی احتمال ظاهر می شوند.
توزیع نرمال دارای چگالی زنگدیس زیر است:

که در آن، میانگین و انحراف معیار است.
احتمال فاصله ای که به اندازه
یک انحراف معیار در هر طرف میانگین امتداد دارد برابر است با

دو انحراف معیار در هر طرف میانگین امتداد دارد برابر است با

در فرمول تابع چگالی احتمال، مساحت دایره ای است به شعاع واحد، که به طور تقریبی 1416ر3 است و e تقریباً 7183ر2 است فرمول خاص منحنی نرمال برای ما مهم نیست، اما توجه به بعضی از جزئیات آن لازم است. منحنی در اطراف میانگینش که نوک زنگ را مشخص می کند. متقارن است. فاصله ای به اندازه یک انحراف معیار در هر طرف دارای احتمال 683ر0، فاصله از تا دارای احتمال 954ر0، و فاصله از تا دارای احتمال 997ر0 هستند.

منحنی هرگز و به ازای هیچ مقدار x به صفر نمی رسد، ولی به خاطر اینکه مساحت سطوح انتهایی خارج از فاصله خیلی کوچک اند، معمولاً نمایش هندسی را در دو سر این فاصله پایان می دهیم.

نمادگذاری
توزیع نرمال با میانگین و انحراف معیار به صورت نشان داده می شود.
با تفسیر پارامترها، می توان در شکل 7-5 دید که تغییر میانگین از به یک مقدار بزرگتر ، صرفاً منحنی زنگدیس را در امتداد محور طولها تا استقرار مرکز جدید در ، منتقل می نماید و تغییری در شکل منحی به وجود نمی آورد.
تغییر مقدار انحراف معیار، منجر به تغییر نقطه بیشینه منحنی و تغییر مقدار مساحت در هر فاصله ثابت حول (شکل 7-6 را ببینید) می شود. اگر فقط تغییر کند، مکان مرکز تغییر نمی کند.
توزیع نرمال خاصی که دارای میانگین صفر و انحراف معیار یک است توزیع نرمال استاندارد نامیده می شود. میانگین و واریانس این توزیع با میانگین و واریانس متغیر استاندارد شده که در بخش 4-4 تعریف شد، تطبیق می کنند. مرسوم است که متغیر نرمال استاندارد را با Z نمایش دهند. منحنی نرمال استاندارد در شکل 7-7 نشان داده شده است.

توزیع نرمال استاندارد، دارای یک منحنی زنگدیس با:
(میانگین)
(انحراف معیار) است. توزیع نرمال استاندارد به صورت (1،0)N نشان داده می شود.
7-2-1-استفاده از جدول نرمال (جدول 4 پیوست)
جدول نرمال استاندارد در پیوست کتاب، مساحت واقع در سمت چپ هر مقدار مشخص Z را ارائه می دهد:
مساحت زیر زمینی در سمت چپ

برای احتمال یک فاصله [a,b]
]مساحت سمت چپ[a – ] مساحت سمت چپ [b=
خواص زیر را می توان از روی خاصیت تقارن تابع چگالی حول صفر به دست آورد.
این مطلب در شکل 7-8 نشان داده شده است:

الف)
ب)

ج)اگر z>0 داریم

خاصیت (ج) برای استفاده از جدولهای نرمال دیگری لازم است که فقط احتمالهای را می دهند.
مثال 7-1 و را پیدا کنید.
با توجه به جدول 4 پیوست، می دانیم که احتمال یا مساحت واقع در سمت چپ 52ر1 برابر یا 9357ر0 است. در نتیجه ، 9357ر0 . بعلاوه، چون متمم است، همان طور که در شکل 7-9 می توان دید، داریم

روش دیگر این است که از خاصیت تقارن برای اثبات تساوی

استفاده کنیم، که احتمال اخیر به طور مستقیم از جدول 4 پیوست به دست می آید.
مثال 7-2 را محاسبه کنید.
همان طور که در شکل 7-10 می توان دید، با استفاده از جدول 4 پیوست داریم.
9452ر0=مساحت واقع در سمت چپ
4404ر0=مساحت واقع در سمت چپ 15ر0

بنابراین

مثال 7-3 یا را پیدا کنید.
دو پیشامد و جدا از هم هستند، بنابراین احتمالهای آنها را با هم جمع می کنیم:
یا

، همان طور که در شکل 7-11 نشان داده شده، مساحت واقع در سمت راست 1ر2 می باشد، که برابر است با یک منهای مساحت واقع در سمت چپ 1ر2، که مساوی است با 0179ر0=9821ر0-1جدول 4 پیوست، مقدار را بطور مستقیم می دهد. با جمع کردن این دو کمیت، داریم
یا

مثال 7-4 مقدار z را پیدا کنید به طوری که در صدق کند. با استفاده از این خاصیت که مساحت کل برابر با یک است، مساحت واقع در سمت چپ zباید برابر 9750ر0=0250ر0-1 باشد. مقدار کناری برای درایه 9750ر0 از جدول برابر یا 96ر1=z است.
مثال 7-5- مقدار 0z> را به دست آورید هرگاه . با توجه به تقارن منحنی داریم:

در جدول 4 پیوست، می بینیم که 65ر1=z منجر به و 64ر1=z به می شود. چون 50ر0 وسط دو مقدار احتمال فوق است، با درون یابی بین این دو مقدار، 645ر1=z را به دست می آوریم.

مثالهای قبلی، سومندی نموداری را که سطح زیر منحنی نرمال استاندارد را نمایش دهد، آشکار می سازد. یک نمودار صحیح نشان می دهد که چگونه می توان مساحت سطوح واقع در سمت چپ مقادیر مشخص z در جدول نرمال را ترکیب کرد.
خوشبختانه، برای محاسبات مربوط به توزیع های نرمال جداول دیگری لازم نیست. توزیع نرمال این خاصیت را دارد که اگر X دارای توزیع باشد؛متغیر استاندارد شده

دارای توزیع نرمال استاندار خواهد بود. بنابراین، در حالت کلی می توان احتمالهای فواصل را با کم کردن میانگین و سپس تقسیم بر انحراف معیار، به توزیع نرمال استاندارد مربوط کرد.
اگر X دارای توزیع باشد، آنگاه دارای توزیع خواهد بود. بنابراین:

که در آن، احتمالهای مربوط به Z از جدول نرمال استاندارد به دست می آیند.
دلایل درستی این روابط در زیر می آید. این پیشامد که X کوچکتر از b باشد، همان پیشامد است، و این مقادیر X همان مقادیری هستند که به ازای آنها داریم حال توجه کنید که ، اشتراک و یا، به عبارت دیگر، اشتراک و است. این اشتراک عبارت است از:

پیشامد اخیر بر حسب متغیر نرمال استاندارد بیان شده است. مقادیر Z در این حالت و هستند.
مثال 7-6 در صورتی که X دارای توزیع باشد، و را محاسبه کنیم.
در اینجا و ، بنابراین عدد 1 را از طرفین کم می کنیم و سپس حاصل را بر 4 تقسیم می نماییم.

مثال 7-7بعد از یک دوره کارآموزی، توزیع نمره های امتحانی مربوط به این
دوره، تقریباً (2،14)N است. اگر قرار باشد آنهایی که نمره زیر 11 می آورند دوباره کارآموزی ببینند، چند درصد از آنها دوره کارآموزی را دوباره خواهند دید؟
این درصد برابر با خاصلضرب 100 در نسبت نمره های زیر 11 می باشد. این نسبت برابر است با احتمال اینکه نمره ای کمتر از 11 باشد، یا

بنابراین درصد کار آموزانی که دوباره دوره کارآوزی را خواهند دید، برابر است با .
توزیع نرمال برای هر کاربرد بخصوصی تنها یک مدل مجرد به شمار می رود، درست همان طور که خط مستقیم مدلی برای اضلاع یا ساختمان یا مقطعی از یک بزرگراه است. این مدل به نمره های منفی. مثل نمره های خیلی بزرگ مثبت، مقادیر مثبتی را به عنوان احتمال نسبت می دهد. این امر دقیقاً بدان دلیل است که این احتمالها اغلب خیلی کوچک هستند به طوری که توزیع می تواند حتی برای متغیرهایی که به دامنه ای از مقادیر مثبت محدودند مدل واقع بینانه ای به دست دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی میزان رضایت دانشجویان دانشگاه آزاد ا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی میزان رضایت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فایل ورد (word) دارای 176 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی میزان رضایت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی میزان رضایت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی میزان رضایت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فایل ورد (word) :

الف- مقدمه
دانشگاههای ما، به دلیل گرفتاریها و مسائل گوناگون، کمتر فرصت این را داشته اند به نظرات دانشجویان، که در حقیقت دریافت کنندگان اصلی آموزش عالی هستند، وقوف پیدا کنند و ملاحظه نمایند که آیا آموزش عالی در راه صحیح و مناسب حرکت می کند، یا آن که چنین نیست و تلاشها فاقد جهت هستند.
یک رودخانه همیشه مسیر خودش را پیدا می کند و به دریا می ریزد، ما هم باید هدف و راه خودمان را پیدا کنیم، هدف اصلی همه انسانها خوشبخت زیستن است و لازمه خوشبختی خوب دانستن است و اگر دانشگاه می رویم به دلیل بهتر یاد گرفتن و خوشبخت شدن در زندگی است.

تمام سازمانهای آموزش دنیا باید از خودشان این سئوال را داشته باشند که آیا ما می توانیم این کسانی را که به این مراکز آمده اند راضی، موفق و در نهایت خوشبخت کنیم؟ این رسالت بزرگ در دست معلمین و استادان معظم ماست، بنابراین آشنا شدن با دیدگاهها و نظرات دانشجویان نسبت به یک استاد خوب کمک می کند تا استاد از دریچه چشم و عقاید دانشجو دیده شود. همانطور که ملاحظه می شود دانشگاهها یکی از مراکز یا مجامع تبادل افکار، اطلاعات و مفاهیم در هر جامعه ای می باشد و میزان کار آیی استادان به نحوه آموزش آنها بستگی دارد، شناخت یک استاد خوب هم بستگی به شناخت ویژگیهای او دارد. معیارهای ارزشیابی فرمول از قبل تعیین شده و ثابت نیستند و در شرایط متفاوت آموزشی دستخوش تنوع و دگرگونی می شوند.

رضایت دانشجو از اساتید موجب دلگرمی و تلاش او در درس شده و همین رضایت آینده درخشان تر ی را برای او و جامعه رقم می زند، بنابراین این آگاهی از نظرات دانشجویان که از سرمایه های ثابت و همیشگی هر نهاد آموزشی اند و اندیشیدن به تجارب و گرایش آنان ضرورت مهم دیگری است که نمی توان از آن غافل بود، اطلاعات بدست آمده به میزان زیادی می تواند زمینه ای عینی و مشخص و روشن، بر حل بسیاری از مسائلی که هم اکنون اکثر دانشگاهها ما با آن مواجهند فراهم آورد و مسئولان را بر پاره ای از مشکلات و نقاط ضعف والبته نقاط قوت در آموزش عالی واقف سازد و تغییراتی در برنامه های موجود به وجود آورد

ب- بیان مسأله
موفقیت هر سازمانی در گرو رضایت مراجعین آن است وهمین رضایت موجب شکوفایی، رشد و پیشرفت و همچنین سازمان دهی بهتر خواهد شد. بنابراین راضی بودن و راضی ماندن یکی از مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که هر سازمان و مرکزی برای این امر مهم باید تلاش کند. یکی از این مراکز مهم و پر اهمیت مرکز آموزش عالی است که تربیت کننده نسل جوان، پیشرو و آینده ساز مملکت است.

بنابراین، این مراکز باید تلاشی مضاعف نسبت به دیگر سازمانها و ارگانها داشته باشند. در دانشگاهها اولین مساله ای که مهم به نظر می رسد رضایت دانشجو از استاد است. بر همین اساس در بررسیهای اولیه ای که از طریق مصاحبه اکتشافی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان به عمل آمد، این نتیجه بدست آمد که دانشجویان از اساتید خود رضایت کمی دارند، در ضمن هیچگونه کار تحقیقاتی در این زمینه در این مرکز انجام نشده بود، در بررسی کارهای تحقیقی خارج از این مرکز هم شاهد نارضایتی دانشجویان از اساتید و بخشهای مختلف از جمله کادر اداری، کتابخانه، خدمات رفاهی و ;;;..) بودیم.

ج- اهمیت و ضرورت پژوهش
بر طبق دیدگاههای جدید تکنولوژی آموزشی، معلم مهمترین عامل موفقیت در اهداف آموزش است و از آنجایی که دانشجویان چشم بیدار جامعه هستند و در هر کشوری از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار می باشند و دانشگاهها یکی از مراکز یا مجامع تبادل افکار، اطلاعات و مفاهیم هستند، پرداختن به موضوع رضایت نقش چشمگیری در تحقق توسعه همه جانبه و ارتقاء بهره وری به عهده دارد. باید در این مجامع فضایی فراهم شود که با ایجاد روابط انسانی بین استاد و دانشجو، آنها را افرادی متعهد و ملزم به رعایت قوانین و مقررات و از طرفی کار آمد برای فردای جامعه پرورش داد، که در این صورت موجبات افزایش کارایی و

بهره وری فراهم آمده و این امر هم از جمله اهداف عمده نظام جمهوری اسلامی ایران در جهت دستیابی به توسعه انسانی و اسلامی است و با توجه به تجربه کشور های موفق جهان به این مطلب که در مقایسه بین عوامل موثر در رشد و توسعه اجتماعی، اقتصادی، صنعتی آنچه از عوامل دیگر مهمتر می باشد، توجه به ارزشها ی انسانی و ابعاد معنوی یک کار است و رضایت افراد در محیط کار و تحصیل میل و رغبت درونی افراد را برای انجام کار توام با کیفیت مطلوب فراهم می آورد.

اهمیت و ضرروت این تحقیق از آنجایی مشخص می شود که در دانشگاهها با قشر جوانی که آینده ساز مملکت هستند روبه رو هستیم و چون آنها جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده اند بنابراین رضایت یا عدم رضایت آنان در سازمان آموزشی نقش بسزایی دارد. پس ضرورت آشنا شدن با دیدگاه دانشجویان نسبت به یک استاد خوب کمک می کند تا استاد از دریچه چشم دانشجو دیده شود و مسائل و مشکلات نمایان گردد و با ارائه برنامه های مناسب در تنظیم فعالیتهای تدریس، ارزیابی، تصمیمات آگاهانه ای گرفته شود.

در بررسیهای اولیه مساله بودن رضایت دانشجویان به چشم می خورد و نشانه هایی از نارضایتی در گفت و شنودها با دانشجویان مشهود بود، تحقیق علمی کمکی خواهد بود تا به طور دقیق با ابعاد این امر آشنا و بتوانیم با تکیه بر نتایج علمی در جهت بالا بردن و تقویت سطح رضایت دانشجویان راهکارهایی اتخاذ نمائیم.

د- اهداف پژوهش
محقق دراین تحقیق به دنبال دستیابی به پاسخی روشن برای سوال اساسی تحقیق(سنجش میزان رضایتمندی دانشجویان از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی – واحد قوچان در سال تحصیلی 85-1384 ) یعنی تعیین و اندازه گیری میزان رضایت دانشجویان از اساتید در هر یک از حیطه های مختلف با استفاده از مقیاس های اندازه گیری که در قالب پرسشنامه برای رضایت طراحی شده است و مشخص کردن سهم هر یک از عوامل و تعیین اهمیت هر کدام از آنها است.

با توجه به اهداف تحقیق رسیدن به نتایج علمی دارای ارزش می باشد. اما زمانی این نتایج به واقعیت نزدیک می شود که از این نتایج در راه بهبود اوضاع و تصمیم گیریهای مسئولین استفاده شود وامیدوارم که نتیجه این تحقیق بتواند یک منبع مفیدی برای دست اندرکاران امور اجرایی این مرکز آموزشی باشد و از طرفی ما به عنوان قشری که با علوم اجتماعی سر و کار داریم هدف اصلی این است که تاثیر روابط انسانی را بر رفتار انسانها اعم از احساس و فکر و عمل آنها را بشناسیم.
اهداف فرعی تحقیق شامل :
1- بررسی و مقایسه میزان رضایت دانشجو از اساتید در ابعاد مختلف.
2- بررسی و مقایسه رضایت دانشجو از اساتید با توجه به ویژگیهای فردی دانشجویان.
3- بررسی و مقایسه رضایت دانشجو از اساتید در بین رشته های مختلف.
4- بررسی وجوه تشابه و تمایز میزان رضایت با متغیرهای مستقل تحقیق.
5- بررسی رابطه همبستگی بین متغیرهای مستقل و وابسته تحقیق.

الف- مقدمه
این فصل از تحقیق شامل سه بخش فرعی است که عبارتند از: پیشینه تحقیق و پس از آن به نقد و بررسی تحقیقات مزبور پرداخته است. در نهایت تعریفی از رضایت به عنوان چارچوب مفهومی کار ارائه گردیده است.

ب- پیشینه تحقیق

هر پدیده دارای سابقه یا پیشینه ای است که مطالعه سابقه آن محقق را در شناسایی و درک دقیق ماهیت آن پدیده یاری می کند
(ساروخانی 1372: 147)

یک تحقیق علمی فرایندی مداوم و پویا است که در آن، گذشته، حال و آینده موضوع پیوند می یابد. واقعیتهای مورد تحقیق دارای چنین خصلتی می باشند. یعنی ریشه ای در گذشته ، وضع و حال در زمان موجود و دور نمایی در آینده دارد. وقتی یک محقق در خصوص موضوع مورد نظرش به منابع مختلف مراجعه می کند:

اولا از محتوای منابع در رابطه با موضوع آگاه می شود و براساس آن می تواند حد و مرز شناخت علمی را در رابطه با موضوع مشخص کند و آماده شود تا قدم به جلو بر دارد.

دوما با آگاهی از نکات قوت و ضعف منابع در برخورد با موضوع می تواند چهار چوب نظری جامع تر و واقع بینانه تری را شکل دهد و خطاهای قبل را مرتکب نشود در این تحقیق سعی شده در حد امکان با مطالعه منابع متعدد مرتبط شامل: کتاب، مقالات و مراجعه به مراکز علمی و پژوهشکده های آستان قدس و کتابخانه ها و بررسی تحقیقات انجام شده شامل طرحهای پژوهشی و پایان نامه ها، آنها را ارزیابی کرده و با مصاحبه اکتشافی نزدیکی بیشتری به موضوع حاصل گردد.

ب- 1- تحقیقات انجام شده در داخل کشور :
با جستجو در پایگاه اطلاعات جامع پایان نامه های تحصیلی و طرحهای تحقیقاتی کشور ((iran .doc و سایر پایگاه های اطلاعاتی موجود در اینترنت، بررسی طرحهای پژوهشی در موسسات پژوهشی و آموزشی مختلف، در ارتباط با موضوع مورد نظر تعداد 13 اثر تحقیقی در داخل ایران جمع آوری شده که به صورت مقاله، طرح پژوهشی و یا رساله کارشناسی ارشد و دکترا ارائه شده است. ترتیب ارائه مقاله با توجه به نزدیکی موضوع اثر به عنوان تحقیق حاضر است که در ذیل بدان اشاره شده است :

1- فتحی، یدالله، میزان رضامندی دانشجویان از ارائه مشاوره و راهنمایی در دانشگاه علوم پزشکی همدان”.
هدف این مطالعه بررسی وضعیت رضامندی دانشجویان از ارایه خدمات مشاوره و راهنمایی تحصیلی از طریق دانشگاه ها بوده است. تعداد 445 نفر دانشجوی (230 نفر مرد، 215 نفر زن) سال آخر تحصیلی کلیه رشته های مختلف باضافه دانشجویان مقطع فیزیوپاتولوژی و نشانه شناسی پزشکی و علوم پایه

دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی در مانی استان همدان به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت نمودند. میزان رضامندی دانشجویان در خصوص ارایه راهنمایی و مشاوره توسط پرسشنامه ای تهیه و پس از پایایی و روایی آنها مورد استفاده قرار گرفت. نمره رضامندی دانشجویان (82/10 SD.

52/25M) از ارایه مشاوره و راهنمایی اساتید غیر قابل قبول (نمره کمتر از 30) بوده است. نمره رضامندی دانشجویان مرد دانشکده های پرستاری و مامایی به میزان 3512 (SD11/74) و بهداشت به میزان 3098 (SD9/07) قابل قبول بوده است. هم چنین تفاوت زیادی بین نمره رضامندی دانشجویان مرد 2607، (SD11/74) و زن 2409 (SD9/72) دانشگاه وجود نداشت. این مطالعه نشان داد ارایه مشاوره و راهنمایی دانشگاه نتوانسته است جایگاه رضایت بخشی برای دانشجویان داشته باشد همچنین دانشجویان منبع مطمئن و مشخصی برای رفع نیازهای مشاوره ای و راهنمایی در طی دوران تحصیل خود نمی شناسند.
(فتحی، 1379)
2- احرامپوش، محمد حسین و دیگران، ویژگیهای یک استاد خوب از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد.
بر طبق دیدگاه جدید، تکنولوژی آموزشی معلم مهمترین عامل در موفقیت در اهداف آموزشی است. آشنایی با دیدگاه دانشجویان نسبت به یک معلم خوب ما را کمک می کند تا استاد را از دریچه دانشجو ببینیم و با ارائه برنامه مناسب در تنظیم فعالیتهای تدریس و ارزیابی تصمیمی اگاهانه بگیریم. تحقق مذکور یک مطالعه پیمایشی از نوع مقطعی است که تعداد 162 دانشجو به طور تصادفی انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری پرسشنامه بوده که پس از تعیین روایی به مرحله گذشته شده است. مهمترین ویژگیهای یک استاد خوب به تفکیک رشته تعیین گردیده است. به طور کلی مهمترین خصوصیات یک استاد خوب عبارتند از: احترام به دانشجو– داشتن علم به موضوع تدریس، داشتن طرح درس، داشتن اعتقادات مذهبی و رعایت عدالت، بر طبق نتایج این بررسی بین ضرورت حضور و غیاب در کلاس و مقطع تحصیلی.(P/03) و ضرورت امتحان کوئیز و مقطع تحصیلی (P/05) نیز اعتبار آماری معنا داری وجود داشته است. نتایج بدست آمده از این تحقیق می تواند ملاک مناسبی جهت ارزشیابی یک استاد خوب قرار گیرد.
(احرامپوش، مظلومی و کلرانتر، 1379)

3- سلطانی عربشاهی، کامران، بررسی ویژگیهای تدریس اثربخش از دیدگاه اساتید و دانشجویان مرکز علوم پایه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران.
هر زمان که تاریخ علوم و دستیابی بشر به دانش شده انتقال دانش از نسلی به نسل دیگر به وسیله کتب و مقالات و نیز تدریس و تعلیم مطرح می شود. در این زمان میان مهمترین عنصر در انتقال دانش به نسل بعدی معلمین بوده اند. بنا بر این تدریس در تاریخ علوم و در طی قرون متمادی نقش اساسی در پیشرفت بشر ایفا نموده است. اجرای تدریس اثر بخشی درکلاس و داشتن اهداف آموزشی روشن، به منظور یاددهی و یادگیری بهتر از اوایل قرن بیستم به

صورت جدی مطرح بوده است. چگونگی تعامل دانشجو و استاد از دل مشغولیهای اصلی نظام تعلیم و تربیت در هر جامعه است. با توجه به اهمیت تدریس هدفمند یا اثر بخش. در این پژوهش با هدف بررسی نظرات اساتید و دانشجویان در مورد ویژگیهای که تدریس اثر بخش می تواند داشته باشد. به ارزیابی این ویژگیها در مرکز علوم پایه پزشکی پرداختیم تا از این طریق بتوانیم با ارائه پیشنهاداتی در مورد شاخص تدریس اثر بخش، در بهبود و ارتقاء تدریس اساتید (Staff Devlopment) در دانشگاه قدمی کوچک برداریم. نوع مطالعه مشاهده توصیفی تخیلی و مقطعی انجام پذیرفته است.

(عربشاهی، 1377)
4- آقاجانی، سعید، مقایسه نظرات مدرسین و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان در مورد معیار یک استاد خوب دانشگاه.
از آنجا که دانشگاه یکی از مراکز تبادل اطلاعات و مفاهیم در جامعه می باشد و میزان کارایی مدرسین با نحو آموزش آنها بستگی دارد و مدرسین به عنوان نیروی انسانی درگیر در آموزش، مهمترین نقش را در آموزش دانشجویان دارند پس شناخت ویژگیهای آنان از دیدگاه دانشجویان و خود آنها در مورد معیار یک استاد خوب می تواند مهم باشد. زیرا اگر ضرورت ارزشیابی اساتید را بپذیریم، این نکته مطرح است که معیارهای این ارزشیابی چیست و همان طور که

مشاهده می شود معیارهای ارزشیابی فرمول از پیش تعیین شده ثابتی نیست و در شرایط متفاوت آموزش دستخوش تنوع و دگرگونی می شود و این پژوهش ویژگیهای یک استاد خوب دانشگاهی را از چهار جنبه دانش پژوهی، توانایی ایجاد ارتباط، شخصیت فردی مورد بررسی قرار می گیرد تا لزوما در کیفیت یادگیری و یاددهی موثر واقع گردد.
(آقاجانی، 1376)

 

5- صفری، یحیی، بررسی رابطه بین سبک رهبری مدیریت کلاس و اثر بخشی تدریس مدرسین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در تیم سال دوم تحصیلی (1375-76).
بدون شک پاسخ به این پرسش که چه چیز موجب اثر بخشی رهبر است؟ برای رهبری سازمانها بیشترین اهمیت را دارد. اثر بخشی سازمانهای آموزشی به میزان یادگیری ( تغییر رفتار مطلوب در فرا گیران) بستگی دارد. زیرا رسالت و محور فعالیتهای موسسات آموزشی در جهت یادگیری است. تدریس موثر از متغیرهایی حاصل می شود که یکی از این متغیرها رفتار یاد دهنده در کلاس درس است. اگر ما یاد دهنده را در مفهوم جدید آن مدیر کلاس بدانیم شناسایی سبک رهبری مدیریت کلاس و رابطه آن با اثر بخشی تدریس در فرایند یاددهی و یادگیری اهمیت فراوانی خواهد داشت. هدف کلی این تحقیق، کشف وجو یا

عدم وجود رابطه بین سبک رهبری مدیریت کلاس و اثربخشی تدرسی مدرسین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است. هدفهای جزیی این تحقیق تعیین نوع سبک رهبری مدیریت کلاس و اثر بخشی تدریس مدرسین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است. هدفهای جزیی این تحقیق تعیین نوع سبک رهبری مدرسین در کلاس درس و تعیین میزان اثر بخشی هریک از سبکهای رهبری مدیریت کلاس است.
(صفری، 1376)

 

6- توانا، داریوش، بررسی پیرامون معیارهای ارزشیابی مدرسین درس روش تدریس ریاضی ابتدایی در مراکز تربیت معلم استانهای فارس و بوشهر
آموزش و پرورش را می توان به صورت فرآیندی تعریف کرد که برای تغییر و تعدیل رفتار دانش آموز، با توجه به هدفهای معین، طرح ریزی شده است. نقش معلم در این فرآیند عبارتست از فراهم ساختن شرایط و امکانات به گونه ای که تغییرات مطلوب در رفتار دانش آموز ایجاد می شود. این تغییرات که با توجه به برنامه، وسایل، روشها و هدفهای آموزش و پرورش در رفتار دانش آموز ایجاد می شود. یادگیری نام دارد. ارزشیابی بخشی از فرآیند آموزش و پرورش است که براساس

آن اطلاعات لازم در مورد یادگیری یا آموخته های دانش آموزان جمع آوری و تجزیه و تحلیل می شود تا میزان تحقق هدفهای پیش بینی شده مورد قضاوت قرار گیرد. این تحقیق تحت عنوان بررسی معیارهای ارزشیابی مدرسین درس روش تدریس ریاضی ابتدایی مراکز تربیت معلم استانهای فارس و بوشهر می باشد. این پژوهش به دنبال آن است که اثر بخشی ارزشیابی تشخیص و تکوینی و میزان انطباق و رابطه ارزشیابی مدرسین درس روش ریاضی ابتدایی را با اهداف

آموزش و همچنین کیفیت سوالات امتحانی آنان بر اساس سطوح مختلف حیطه شناختی با توجه به طبقه بندی هدفهای آموزشی بررسی نماید. جهت پی گیری این هدف جامعه مدرسین را مشخص کرده که شامل 30 نفر بوده است و از بین دانشجویان ترم دوم سال تحصیلی 1372-1373 که با مدرسین ذکر شده درس داشته اند نمونه تصادفی به عمل آمده و 160 نفر از دانشجویان فوق الذکر در تکمیل پرسشنامه مشارکت نموده اند. و سوالات مدرسین را طبقه بندی کرده و با طبقه بندی که از طرف خود مدرسین انجام شده بود مقایسه ای به عمل آمد و ارزیابها به این نتیجه رسیدند که 90/33 درصد از سوالات در سطح دانش و فهمیدن طرح شده است. که بین قضاوت طراحان سوال و ارزیابها تفاوت محسوسی وجود داشته است. دانشجویان اظهار داشته اند که 30 درصد از مدرسین د

ر هر جلسه، قبل از شروع درس از ارزشیابی تشخیص جهت مشخص کردن دانش پایه دانشجویان استفاده نمی کنند و 1/3 از مدرسها ارزشیابی تکوینی به عمل نمی آورند و 2/3 از مدرسینی که ارزشیابی راهنمایی لازم نمی کنند. در این تحقیق از آزمونهای x2, z درصد گیری و تجزیه و تحلیل واریانس استفاده شد.37 درصد از مدرسین 30 درصد از نمره پایان ترم را جهت فعالیتهای علمی و 23 درصد از آنها، 40 درصد از نمره پایان ترم را به فعالیتهای عملی اقتصادی می دهند و 53/33 درصد از مدرسین تدریس عملی را همراه با طرح درس از دانشجویان انتظار دارند. تقریبا 17 درصد از مدرسین از دانشجویان انتظار دارند که وسایل کمک آموزشی تهیه کنند. 13 درصد از مدرسین جهت فعالیتهای عملی نمره ای در نظر نمی گیرند و 7 درصد آنها از مقالات تحقیقی بهره می گیرند مدرسین تقاضای تشکیل سمینار ها و کارگاههای آموزشی و گرد هماییهای مختلف در جهت بهتر شدن کار را دارند. و نیز انتظار دارند که امکانات بیشتری در اختیار آنان گذاشته شود. و دانشجویان قویتر جذب مراکز تربیت معلم گردد.
(توانا، 1373)

7- گرجی، یوسف، رابطه میزان مجبوبیت اجتماعی استادان از نظر دانشجویان و نحوه ارزشیابی دانشجویان از فعالیتهای آموزشی آنان.
هدف از انجام این تحقیق تعیین رابطه میزان محبوبیت اجتماعی استادان با ارزشیابی های دانشجویان از فعالیتهای آموزشی آنان بوده است علاوه بر آن، تعیین میزان رابطه بین معدل دانشگاهی، نمره مورد انتظار و ترم تحصیلی دانشجویان یا ارزشیابی آنان از فعالیت های آموزشی استادان و تعیین متفاوت بودن ارزشیابی های دانشجویان زن و مرد از اهداف دیگر پژوهش حاضر بود. برای این منظور 30 تن از استادان رشته های روانشناسی، جغرافیا و پرستاری

دانشگاههای اصفهان توسط 931 نفر از دانشجویان خود مورد ارزشیابی قرار گرفتند. این ارزشیابی در دو مرحله و با فاصله زمانی سه هفته انجام شد. ابتدا پرسشنامه ای که میزان محبوبیت اجتماعی استادان را از نظر دانشجویان می سنجید توزیع و پس از تکمیل جمع آوری شد . بعد از گذشت بیست روز پرسشنامه دوم که فعالیتهای آموزشی استادان را مورد ارزشیابی قرار می داد توزیع و پس از تکمیل جمع آوری شد. از تحلیل داده ها، نتایج زیر حاصل شد: بی

ن محبوبیت اجتماعی استادان از نظر دانشجویان و ارزشیابی آنان ضریب همبستگی 75 درصد وجود داشت. بین نمره مورد انتظار دانشجویان و ارزشیابی آنان ضریب همبستگی 0/174 وجود داشت و همچنین بین معدل دانشگاهی دانشجویان و ارزشیابی آنان ضریب همبستگی 0/99 وجود داشت که همه در سطح 0/1 معنی دار بودند. همچنین معلوم شد که دانشجویان مرد در مقایسه با دانشجویان زن و دانشجویان ترم های تحصیلی بالا سبت به ترم های پائین به طور معنی داری استادان را بالاتر ارزشیابی کردند. علاوه بر آن، مشخص شد که بین ترم تحصیلی دانشجویان و نمرات ارزشیابی آنان همبستگی معنی داری وجود نداشت.
(گرجی، 1373)

8- منصوری، مهشید، مقایسه نظرات دانشجویان کارشناسی ارشد و کارشناسی رشته کتابداری دانشگاه های دولتی شهر تهران در مورد یک استاد خوب دانشگاهی.
در پژوهش حاضر که به روش پیمایش توصیفی انجام شده، ویژگی های یک استاد خوب دانشگاهی از چهار جنبه، دانش پژوهی، روش تدریس، توانایی ایجاد ارتباط و مشاوره، و شخصیت فردی از دید 245 نفر از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد کتابداری دانشگاههای دولتی شهر تهران با روش درصد گیری و محاسبه میانگین امتیازات هر جنبه بررسی و مقایسه شده است. با تائید فرضیه های پژوهش مشخص شد که دانشجویان مقطع کارشناسی از میان چهار جنبه یاد شده، اولویت را به تدریس و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد اولویت را به دانش پژوهی می دهند. در پاسخ به سوالات پژوهش دانشجویان

کارشناسی خصوصیات یک استاد خوب را به ترتیب:روش تدریس، دانش پژوهی، توانایی ایجاد ارتباط و مشاوره، روش تدریس و شخصیت فردی می دانند. بیش از نود درصد دانشجویان کتابداری تسلط استاد در درس مورد تدریس را بسیار مهم دانسته اند در حالی که شوخ طبعی و آراستگی ظاهر از دید دانشجویان کم اهمیت بوده است. در پایان براساس یافته های تحقیق پیشنهاداتی شده و نیز چند پیشنهاد برای پژوهش های آینده آمده است. (منصوری، 1372)
9- عزیزی علویجه، حسن، تجزیه و تحلیل تدریس اساتید دروس برنامه ریزی آموزشی دانشگاههای شهر تهران.

تدریس یکی از ارکان اصلی آموزش و پرورش به شمار می ورد که کارایی درونی هر نظام آموزش بستگی به آن دارد. یکی از مشکلات نظام تعلیم و تربیت در کشور ما مربوط به عدم آشنایی و عدم استفاده الگوها و روش های پیشرفته تدریس است. مشاهدات مکرر نشان می دهد که متاسفانه بسیاری از اساتید دانشگاهها هنوز از روشهای سنتی استفاده می کنند. این تحقیق نیز به منظور بررسی تدریس اساتید در دروس برنامه ریزی آموزشی دانشگاههای تهران و بر مبنای شاخص های چهار خانواده الگوهای تدریس صورت گرفته است. فرضیه های اصلی این تحقیق عبارت است از این که: اساتید دروس برنامه ریزی آموزشی شاخص های الگوهای تدریس (الگوهای اجتماعی، اطلاعات پردازی، فردی و رفتاری) را رعایت می کنند. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه اساتید و

دانشجویان مقطع کارشناسی دروس برنامه ریزی آموزشی دانشگاههای شهر تهران در نیمسال دوم سال 1372- 73 است. تعداد نمونه اساتید برنامه ریزی آموزشی 6 نفر ( کلیه اساتید جامعه آماری) و تعداد نمونه دانشجویان 84 نفر ( به ازای هر استاد یک کلاس و در مجوع 6 کلاس) به طور تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از یک پرسشنامه محقق ساخته با استفاده از روش شورای داوران (panel of judge) استفاده شد که دارای 70 سوال است. اطلاعات بدست آمده در دو وضعیت موجود و مطلوب بکارگیری شاخص های تدریس موفق مورد تجزیه و تحلیل و مقایسه قرار گرفت و نتایج حاصله حاکی از این است که بین وضعیت موجود (از نظر دانشجویان) و وضعیت مطلوب (از نظر 5 استاد روش تدریس) تفاوت معنا داری وجود دارد. بنابراین اساتید دروس برنام

ه ریزی اموزشی شاخص های خانواده های الگوهای تدریس را رعایت نمی کنند و این مطلب بیانگر این واقعیت است که اساتید جامعه آماری مورد نظر آموزش های کافی را در این زمینه ندیده اند و به اهمیت استفاده از شاخص های تدریس موفق ( براساس چهار خانواده الگوهای تدریس) چندان واقف نیستند. گرد آوری و ارائه 15 نوع طبقه بندی از روش های تدریس شناخته شده و همچنین تهیه و تنظیم شاخص های تدریس موفق براساس چهار خانواده الگوهای تدریس، از جمله کارهای بدیع در این تحقیق به شمار می روند و این به معنی شروع راهی است که می تواند به تحولات چشمگیری در آموزش و پرورش منجر گردد.
(علویجه، 1373)

10- شمس، خوبچهر، بررسی عقاید دانشجویان دانشگاه شیراز درباره یک استاد ایده آل.
هدف این تحقیق بررسی عقاید دانشجویان دانشگاه شیراز دریاره مشخصات و صفات شایسته ای است که یک استاد باید دارا باشد و همچنین صفات و مشخصاتی که در خور مقام یک استاد دانشگاه نیست. آزمودنی ها از بین دانشجویان زن و مرد دانشکده های ادبیات و علوم، مهندسی، کشاورزی دانشگاه شیراز انتخاب شدند برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه باز استفاده شد. عقاید دانشجویان طبقه بندی شده و فروانی و درصد هر کدام از عقاید طبقه بندی شده محاسبه گردید نتایج حاصله نشان داد که: 1- ایجاد ارتباط دوستانه بین استاد و دانشجو یکی از مهمترین صفات مشخصه یک استاد خوبست و سپس به ترتیب اهمیت صفات و خصوصیات پسندیده دیگری از قبیل تسلط کامل بر موضوع مورد تدریس، توانایی، تشویق دانشجو به اندیشیدن، عدالت در ارزشیابی

درس و نمره دادن، مطرح کردن موضوعات درسی به نحوی زنده و با روح، تکرار مطالب درسی مشکل، شمرده صحبت کردن، علاقه مند و پرحرارت نسبت به موضوع درسی، در نظر گرفتن توانایی و کشش دانشجو در مقابل تکالیف درسی، تجربه کافی در تدریس، علاقه مند کردن دانشجو نسبت به موضوع درسی، در نظر گرفتن اوقاتی برای سوال و بحث و گفتگو، و صرف وقت بعد از کلاس به منظور کمک به دانشجو. 2- در قسمت صفات و خصوصیات ناپسندیده عدم رعایت اصول اخلاق و ادب ذکر شده اند. عدم ارتباط دوستانه، تبعیض، تاکید بیش از حد بر روی نمره و آن را به عنوان سلاحی در مقابل دانشجو به کار بردن، نداشتن تجربه در تدریس، بی سوادی و نداشتن معلومات کافی در رشته مورد تدریس و بالاخره نداشتن خط خوب و خوانا.

(شمس، 1375)
11- مقدم، مهدی، مقایسه نتایج خود سنجی و ارزشیابی دانشجویان از عملکرد اعضا هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نیمسال اول.
ارزشیابی به علت ماهیت و عملکرد خاص خود در هر گونه نظام آموزشی یکی از گسترده ترین مباحث فرآیند آموزش است و علیرغم اهمیت فراوان آن و نیز اختصاص دادن حجم عظیمی از مباحث تربیتی به خود، نتایج آن به مقدار کمی مورد استفاده قرار می گیرد. به واقع می توان گفت تا کنون بیشتر از ضرورت اجرای ارزشیابی صحبت به میان آمده تا به کارگیری آن روشها ارزشیابی استاد بر حسب هدف ارزشیابی و ملاکهای آن متفاوت است. اگر منظور ارزشیابی

دقیق و قابل اعتماد از عملکرد هیات علمی می باشد، لازم است که روشهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این پژوهش به صورت یک مطالعه مقطعی تحلیلی می باشد، جمعیت مورد مطالعه کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه در نیمه سال تحصیلی 79 بوده اند که فرم های خود سنجی را تکمیل نموده و نتایج حاصله از ارزشیابی آنها توسط دانشجویان در آن ترم موجود بوده است. حیطه های موجود بررسی در پرسشنامه های جمع آوری اطلاعات شامل: حیطه های تسلط علمی، تاثیر روحی- معنوی و اجتماعی استاد بر دانشجو، فن تدریس و استفاده از امکانات سمعی و بصری. ایجاد انگیزه جهت مطالعه و نحوه کنترل کلاس بوده

اند. نتایج بدست آمده توسط نرم افزار spss و به کمک آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن (SPIARMN) مورد بررسی قرار گفت. در این بررسی از بین 216 نفر عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان. 118 نفر دوم خود سنجی را تکمیل نمودند (53%response) به کمک آزمون ضریب همبستگی اسپرمن در تمام حیطه های علمی، معنوی و اخلاقی، تسلط علمی- کنترل کلاس و نظم کلاس بین نتایج خود سنجی با ارزشیابی توسط دانشجو تفاوت معنی داری موجود نبود p) 0/05 ) در این بررسی مشخص شد که میانگین نمرات ارزشیابی توسط دانشجویان از نمرات خود سنجی کمتر بوده است. در بعضی از مطالعات دیگر نیز به این امر اشاره شده است که نتایج خود سنجی با نتایج سایر روشهای ارزشیابی تطابق و همخوانی ندارد. علل این امر باید مشخص شوند تا نتایج ارزیابی

ها پایایی (Stability) و روایی (Viability) بیشتری داشته باشند. با توجه به بالاتر بودن نمرات خود سنجی نسبت به ارزشیابی دانشجویان از اساتید، ظاهرا تفسیر نتایج خود سنجی بایستی با احتیاط بیشتری انجام پذیرد. در ضمن بایستی در جهت یافتن راه حلهایی در زمینه دقیق تر شدن نتایج ارزشیابی ها، به ویژه خود سنجی، اقدامات موثری صورت گیرد.
(مقدم، 1380)
12- مرندی، اعظم، بررسی معیار های استاد خوب از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده پزشکی زاهدان در نیمه اول سال تحصیلی 81- 1380
مراکزآموزش عالی برای تعیین شایستگی اساتید خود ملاکهایی را تعیین، تا عملکرد آنها را مورد ارزشیابی قرار دهند و از این طریق استادان نمونه خود را مشخص و با استفاده از آن، سعی می گردد کیفیت آموزش را ارتقا بخشد. این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد. جمعیت مورد مطالعه اساتید و دانشجویان دانشکده پزشکی زاهدان بوده است که به منظور بررسی و مقایسه نظرات دو گروه در مورد معیارهای یک استاد خوب دانشگاهی در چهار جنبه

شخصیت فردی ، دانش پژوهی، روش تدریس و توانایی در ایجاد ارتباط و مشاوره انجام گرفته است. یافته های تحقیق نشان داد که اساتید و دانشجویان از میان چهار جنبه و از ویژگیهای استاد خوب اولویت اول را به جنبه روش تدریس داده اند– اساتید اولویتهای بعدی را به ترتیب توانایی در ایجاد ارتباط و مشاوره، دانش پژوهی و شخصیت فردی دانسته و دانشجویان نیز به ترتیب توانایی در ایجاد ارتباط و مشاوره . شخصیت فردی و دانش پژوهی را اولویت دانسته اند. وی‍ژگی

شیوایی بیان از نظر دانشجویان و علاقمندی به تدریس از نظر اساتید از جنبه شخصیت فردی مهم تلقی شده است. همچنین اکثریت اساتید و دانشجویان در گزینه مهم تسلط استاد در درس مورد تدریس، نحوه سازماندهی و تنظیم دروس و آمادگی برای کمک به رفع مشکل دانشجو را به ترتیب مهمترین ویژگی جنبه شخصیت فردی، دانش پژوهی و توانایی در ایجاد ارتباط مشاوره دانسته اند و هر دو گروه مورد پژوهش ویژگی تسلط استاد در درس مورد تدریس را مهمترین معیار یک استاد خوب می دانند. آنالیز اطلاعات حاصل از این پژوهش نشان داد که میانگین نظرات اساتید و دانشجویان در مورد معیارهای یک استاد خوب تفاوت معنی داری دارد.
(مرندی، 1380)
13- سرچشمی، رامین و مسعود حسینی، تعیین دیدگاههای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قزوین در مورد اولویتهای ارزشیابی اساتید در نیم سال دوم تحصیلی80- 1379 دانشگاه علوم پزشکی قزوین.
جهت انجام این مطالعه توصیفی از پرسشنامه استفاده شده است پرسشنامه های توسط محققین و از طریق واحدهای آموزش دانشگده های مختلف در بین دانجشویان توزیع گردیده و مجددا از همین طریق جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفته است. یافته نشان داد که از نظر اکثریت دانشجویان (2/85 درصد) مهمترین الویت در ارزشیابی استاد تسلط موضوع درس می باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مهاجرت فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مهاجرت فایل ورد (word) دارای 247 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مهاجرت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مهاجرت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مهاجرت فایل ورد (word) :

مهاجرت و تغییرات سکونتی بهمراه کاهش جمعیت در مبدأ و افزایش آن در مقصد است که همراه آن تعییرات اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی در ابعاد مختلف شکل می گیرد.
این تحقیق بر آن است تا بررسی نماید مهاجران و عوامل گرایش آنان به نوعی از فعالیت و اعمالی که در اجتماع عرف نبوده و به طرقی ناهنجاری بوجود می آورد ، عواملی که براثر تغییرات جغرافیایی محل زندگی تغییرات اجتماعی را در شهر تهران بوجود آورده این جمعیت از گوشه و کنار کشور در شهر تهران متمرگز شده تنوع جمعیتی را بوجود می آورند . جمعیتی که بنا به دلایلی خانه و کاشانه خود را در زادگاه بومی و کوچک خود رها کرده و با انگیزه و اهداف خاص و یا در اثر ناملایمات اقتصادی و اجتماعی با گرایش به انحرافات اجتماعی در کلان شهر تهران سکنی گزیده اند.
چگونگی گسترش و تمایلات فردی و اجتماعی مهاجران در انتخاب جغرافیای سکونت و ارتباط اجتماعی و یا تصادفی آنان به انحرافات در محل سکونت و پراکندگی جرم های غالب در شهر تهران از عمده اهداف تحقیق بوده و سعی دارد تا بررسی کند چه درصدی از زندانیان در شهر تهران مهاجران روستایی هستند و مکان یابی آنان را با جرم و انواع آن بسنجد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق سید قطب:قدرت اندیشه فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق سید قطب:قدرت اندیشه فایل ورد (word) دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق سید قطب:قدرت اندیشه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق سید قطب:قدرت اندیشه فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق سید قطب:قدرت اندیشه فایل ورد (word) :

- سید قطب؛ نویسنده و شهید
بصام تیبی در کتاب «چالش بنیادگرائی» (The challenge of Fundamentalim) سید قطب را بعنوان یکی از دو «پدر روشنفکر (Intelectual fathers) جنبش بنیادگرائی اسلامی مدرن معرفی می کند. (1) عرب شناس فرانسوی ژیل کوپل (Gilles Kepel) نیز سید قطب را بزرگترین ایدئولوگ تأثیر گذار بر روی جنبش اسلامگرای معاصر قلمداد می‌کند، (2) و این در حالی است که خاورشناس معروف جان اسپوزیتو (John Esposito) وی را معمار اسلام رادیکال معرفی می کند. به نظر اسپوزیتو، سید قطب پدر جنبشهای افراطی مسلمانان در سراسر جهان است. در بسیاری از موارد، حرکت او از یک روشنفکر تحصیل کرده، کارمند دولتی و ستایشگر غرب به سوی کسی که دولتهای آمریکا و مصر را محکوم می‌کند و از مشروعیت جهاد نظامی دفاع می‌کند، تأثیر زیادی بر نظامی گری‌ها، از ترورکننده‌های انورسادات تا پیروان اسامه بن لادن و القاعده، داشته است. (3) مروری بر ادبیات به جا مانده از اسلام رادیکال از دهه 1980 به بعد نشان می‌دهد که سید قطب تأثیر غیر قابل انکاری بر روی این جنبشها داشته است و یا حداقل یکی از دو شخصیت مهم در این زمینه بوده است؛ نفر دوم نویسنده پاکستانی ابوالاعلی مودودی (5) می‌باشد.
سید قطب در سپتامبر 1906 در روستایی از شهر اسیوط مصر به دنیا آمد. پس از طی دوران تحصیل ابتدائی در زادگاهش، در سال 1921 به قاهره فرستاده شد. در سال 1925 در دانشکده تربیت معلم ثبت نام کرده و پس از فارغ‌التحصیلی در سال 1928 در کلاسهای دارالعلوم حضور می یابد و در سال 1933 از آنجا فارغ‌التحصیل می شود. قطب برای شانزده سال به استخدام وزارت معارف در‌آمده و به تدریس مشغول می‌شود و در سال 1948 به دلیل مخالفتهایی که با ملک فاروق می‌کند وی را به طور غیر رسمی برای اقامتی نامحدود به ایالات متحده می‌فرستند. ظاهراً هدف از این نصر این بوده است که وی به مطالعه سیستم آموزشی آمریکا بپردازد. تجربه نصر به آمریکا به عوض اینکه او را شیفته آمریکا کند، «به اسلام و سپس به اخوان المسلمین نزدیکتر کرد. «پس از بازگشت از ایالات متحده در سال 1951 عضو شورای مرکزی اخوان المسلمین (مکتب الارشاد) شد.(6) در این مدت و پیش از انقلاب 1952، وی جلسات منظمی با ناصر داشته است.
سازمان افسران آزاد قبل از انقلاب به تعلیم و مسلح کردن اعضای اخوان المسلمین اقدام می‌کرد. سید قطب نیز به مدت شش ماه به سازمان مشاوره می‌داد و در سیاستگذاری آنها برای کشور مشارکت می نمود. بعد از اینکه آنها در پذیرفتن عقاید قطب راجع به تأسیس دولتی اسلامی و دادن رهبری آن به کمیته مسلمانان متشکل از اعضای اخوان المسلمین موافقت نکردند، وی نیز سازمان را ترک کرد. (7) در درگیری بعدی که بین اخوان المسلمین و افسران آزاد رخ داد، سید قطب جانب هضیبی مرشد اعظم اخوان المسلمین را گرفت و در نتیجه به مدت سه ماه در اوایل سال 1954 به زندان افتاد در 26 اکتبر همان سال یکی از اعضای اخوان سعی کرد ناصر را ترور کند. این عمل بهانه‌ای شد در دست ناصر تا بسیاری از اعضای اخوان از جمله سید قطب را دستگیر کند. در 25 ژوئیه 1955 وی به بیست و پنج سال زندان با اعمال شاقه محکوم شد. اما در سال 1964 و به درخواست عبدالسلام عارف، رئیس جمهور وقت عراق، آزاد شد و «به فردی تبدیل شد که بقایای طرفداران و حامیان اخوان در اطرافش گرد آمدند.» با اینحال مدت کوتاهی بعد در 13 اوت 1965 ناصر اعلام کرد که توطئه جدید اخوان المسلمین کشف شده است، در نتیجه سید قطب به عنوان رهبر اصلی آن دوباره دستگیر شد و پس از یک محاکمه کوتاه به همراه دو تن از همکارانش در سپیده دم 29 اوت 1966 به دار آویخته شدند. (8)
سید قطب به همراه مودودی و [آیت‌الله] خمینی [ره] سه تن از مهمترین متفکران سیاسی اسلام در چند دهه اخیر به شمار می روند. مودودی و سید قطب تفکرات نزدیک به هم داشته و مسلمانان سنی را تحت تأثیر قرار دادند، اما [آیت‌الله ] خمینی [ره] در بین شیعیان نفوذ داشت. با اینحال، هر سه اسلام را به جنبشی سیاسی تبدیل کردند و خواهان استقرار یک دولت اسلامی بودند. در حالی که هر سه نفر با ناسیونالیسم سکولار دهه 1960 مخالف بودند، اسلام سنتی را نیز که مبارزه سیاسی را در رتبه دوم قرار می داد، رد می کردند. روش این سه نفر تفاوتهای زیادی با هم داشت؛ قطب روحانیون و طبقه متوسط را با هم متحد کرد. مودودی خواستار بر پایی جمهوری اسلامی بود ولی ایده‌هایش از سوی توده‌ها حمایت نشد. در این میان تنها [آیت‌الله] خمینی [ره] بود که توانست یک اتحاد کارآمد بین روشنفکران رادیکال، توده‌های مردم و روحانیون بوجود آورد.(9)
ایدئولوژی سید قطب از متفکران مختلفی تأثیر پذیرفته است. اولین شخص ابن تیمیه می‌باشد. وی نیز همانند ابن تیمیه جوامع را به دو گروه تقسیم می کند که در یک طرف نیروهای خوب قرار دارند و در طرف دیگر نیروهای بد (شیطانی)، حد میانه‌روی وجود ندارد. (10) در واقع اهمیت سید قطب در این است که استدلات استفاده شده توسط ابن تیمیه بر علیه حکمرانان کافر را به گونه‌ای تفسیر کرد که بتوان آنها را به مشکلات اسلام در دنیای مدرن تعمیم داد. (11) از متفکران دوره معاصر نیز حسن البناء، مؤسس اخوان المسلمین مصر و ابوالاعلی مودودی، بنبانگذار جماعت اسلامی پاکستان، تأثیر زیادی بر روی او داشته اند به تبعیت از البناء و مودودی، قطب نیز غرب را بعنوان دشمن تاریخی اسلام و مسلمانان و تحت عناوینی از قبیل صلیبیون و مستعمره گرایان تفسیر می کرد. (12)
مودودی معتقد بود که اسلامگرائی باید از بالا باشد. البته این امر باید در دولتی محقق شود که در آن حاکمیت به نام الله بوده و شریعت اسلام در آن جاری باشد. به نظر او سیاست جزئی از اسلام می‌باشد و در دولت اسلامی، تنها فعالیت سیاسی مسلمانان است که می تواند مشکلات آنها را حل کند، به زعم وی پنج رکن اصلی اسلام (ایمان، نماز، روزه، زیارت و صدقه) مقدمه‌ای هستند برای جهاد؛ نبرد بر علیه کسانی از آفریدگان خدا که حاکمیت او را از بین برده‌اند. برای به اجرا گذاشتن جهاد، مودودی در سال 1941 جماعت اسلامی پاکستان را تأسیس کرد. وی این جماعت را همانند مدل لنینیستی، پیش آهنگ (Vanguard) انقلاب اسلامی تصور می کرد. بدین منظور وی از پیش آهنگی در زمان پیامبر یاد می کند که با کفار مکه مبارزه کرده و بعد از هجرت هم، دولت اسلامی را در مدینه بر پا کرده‌اند. با قلم مودودی، مذهب به سمت یک ایدئولوژی بر ای مبارزه سیاسی تغییر جهت داد. وی اولین متفکر مسلمان قرن بیستم بود که توانست بر روی پایه‌های اسلام تئوری سیاسی بسازد. (13)
به دلیل اینکه نوشته های مودودی از انسجام کافی برخوردار بوده و تئوری جدیدی درباره ‌ امت اسلامی ارائه داد، تأثیر غیرقابل انکاری در دنیای اسلام و بویژه داشته دنیای عرب است. تأثیر او در مصر دو چندان بود؛ اول اینکه نوشته‌هایش توسط اخوان المسلمین به عربی ترجمه شد و دوم اینکه توسط رژیم ناصر ممنوع اعلام شد. (14) . در واقع سید قطب انتقال دهنده (Transmiter) عقاید مودودی می‌باشد. (15) از نظر این دو نفر اسلام در حال جنگ با امپریالیسم غر بی می باشد. در نتیجه هدف نهایی مدرنیزاسیون (Modernization) چه سرمایه‌داری و چه کمونیسیم، استثمار (Colonization) دنیای اسلام از جنبه‌های مختلف از جمله اخلاقی و فرهنگی می‌باشد. در این میان اسلام نیز باید به مقابله با غرب بپردازد و ارزشهای غربی را انکار کند. (16)

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد حافظة اصلی پایگاه داده ها فایل ورد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد حافظة اصلی پایگاه داده ها فایل ورد (word) دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد حافظة اصلی پایگاه داده ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد حافظة اصلی پایگاه داده ها فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد حافظة اصلی پایگاه داده ها فایل ورد (word) :

حافظه اصلی پایگاه داده ها

Main Memory Database

مقدمه
در اواسط دهه 1980، با نزول قیمت DRAM، این ایده مطرح شد که کامپیوترهای آتی با داشتن حافظه اصلی با ظرفیت بالا، می توانند بسیاری از پایگاه داده ها را درحافظه اصلی داشته باشند. در این شرایط می توان همه I/O ها (که بسیار هزینه بر می باشند) را از پردازش DBMS حذف نمود. بنابراین معماری DBMS دستخوش تغییرات جدی می شود و در یک MAIN MEMORY DBMS(MMDBMS)، مدیریت I/O دیگر نقشی نخواهد داشت.

نکته مهم در یک MMDB، چگونگی انجام تراکنشها و recovery بصورت کارا است. برخی از الگوریتمهای پیشنهادی براساس این فرض عمل می کنند که قسمت کوچکی از حافظه اصلی بصورت ماندگار وجود دارد که اطلاعاتش توسط باطری در صورت قطع برق از بین نخواهد رفت. این قسمت از حافظه اصلی برای نگهداری redo log ها استفاده می شود.

تعداد دیگری از الگوریتمهای پیشنهادی پیش فرض حافظه ماندگار را ندارند و همچنان از عملیات I/O برای نوشتن اطلاعات تراکنش در حافظه ماندگار استفاده می کنند. بنابراین در این الگوریتمها عملیات I/O بطور کامل حذف نمی شود، بلکه تعدادشان بسیار کمتر می شود زیرا I/Oمربوط به نوشتن اطلاعات صفحات buffer ها، حذف خواهد شد.

در یک MMDBMS، ساختارداده های ساده مانند T-Tree و همچنین bucket-chained hash جایگزین ساختارداده هایی چون B-Tree و linear hash در DBMS های مبتنی بر دیسک می شوند. بنابراین سرعت اجرای پرس و جو(پرس و جو) و بهنگام سازی بسیار افزایش می یابد و هزینه index lookup و نگهداری ،فقط مربوط به پردازنده و دسترسی به حافظه اصلی خواهد شد.

یکی از مشکلات اصلی در MMDBMS ها بهینه کردن درخواستهاست. عدم وجود I/O به عنوان فاکتور اصلی در هزینه ها به معنای پیچیدگی بیشتر مدل کردن هزینه در یک MMDBMS است زیرا در اینجا یکسری فاکتورهای فازی از قبیل هزینه اجرای پردازنده ، باید در نظر گرفته شوند. در این حالت باید با استفاده از تعامل روش coding، عوامل سخت افزاری مانند پردازنده و معماری حافظه و پارامترهای پرس و جو، به یک مدل قابل اطمینان از هزینه اجرا در حافظه اصلی رسید.
در دهه 1990، MMDBMS ها با افزایش سایز دیسکها و سایز مسائل همراه با افزایش ظرفیت DRAM ها، به اوج محبوبیت خود رسیدند. MMDBMS ها اغلب برای برنامه هایی که به پایگاه داده Real Time نیاز دارند (مانند سیستمهای embedded سوئیجهای تلفن) ، استفاده می شود. از آنجایط که سایز حافظه اصلی در کامپیوترها روز به روز در حال افزایش است، این امید وجود دارد که برای بسیاری از پایگاه داده هایی که امروزه امکان قرارگفتن آنها بصورت کامل در حافظه اصلی وجود ندارد، این شرایط مهیا شود.

 

مدلهای هزینه حافظه اصلی
متاسفانه تا کنون تلاشهای اندکی جهت مدل کردن هزینه کارایی MMDBMSها صورت گرفته است. تحقیقات اولیه روی طراحی ماشینهای پایگاه داده ها، بیشتر در زمینه وابستگیهای میان الگوریتمها و دسترسی حافظه صورت می گرفت.در صورتیکه امروزه به دلیل محدود شدن استفاده از MMDBMS ها به کاربرد در پایگاه داده های Real Time(به صورت پرس وجوهای ساده، مانند یک hash lookup در یک جدول)، اینگونه تحقیقات از اهمیت کمتری برخوردارند.
در تحقیقات اخیر در زمینه MMDBMS ها دو نمونه تحقیقاتی Office-By-Example (OBE) مربوط به شرکت IBM و Smallbase مربوط به شرکت HP مسائل ارزشمندی را درمورد بهینه سازی پرس وجو ها و مدلسازی هزینه حافظه اصلی مطرح کرده اند که در ادامه به بررسی این دو نمونه می پردازیم.

Office-By-Example (OBE)
OBE یک پایگاه داده در حافظه اصلی است که بسیاری از مفاهیمQuery-by-example(QBE)، را گسترش می دهد. برای بهینه سازی پرس و جو، مبتنی بر هزینه، OBE یک مدل کامل از هزینه را ارائه می دهد. باتوجه به این پیش فرض که داده هایی که پردازش می شوند در حافظه اصلی قرار گرفته اند، عامل اصلی هزینه در پایگاه داده های متداول که همان دسترسی I/O است حذف خواهد شد.
در این صورت هزینه محاسبات پردازنده از اهمیت بالایی برخوردار خواهد شد. این در حالیست که مدلسازی هزینه پردازنده بسیاردشوار است و پارامترهای زیادی از قبیل طراحی نرم افزار، معماری سخت افزار و حتی روش برنامه نویسی، در مدلسازی هزینه پردازنده دخیل هستند. بعلاوه تحلیل دقیق سیستمهای بزرگ به منظور شمارش تعداد سیکلهای پردازنده غیر ممکن می باشد.

راه حل پیشنهادی، استفاده از روشهای تجربی و روشهای تحلیلی در کنار یکدیگر است.
در ابتدا، bottleneck های سیستم با استفاده از یک تحلیلگرِ اجرا شناسایی می شوند. در این روش تنها bottleneck ها، برای مدلسازی هزینه پردازنده بکار می روند.
البته در این مرحله، بسیار مهم است که bottleneck ها تا حد ممکن توسط تلاشهای معقول اصلاح شوند.
مرحله بعد پیدا کردن وزن نسبی هریک از bottleneck ها و مشخص سازی واحد هزینه آنها توسط روشهای تجربی است.
برای OBE، bottleneck ها و واحدهای هزینه بصورت زیر مشخص می شوند :
• ارزیابی expression هایی که در predicate ها آمده اند. (واحد هزینه = C1)

 

• عملیات قیاسی که برای مشخص کردن خروجی نهایی predicate ها لازم است. (واحد هزینه = C2)
• بازیابی یک tuple از یک رابطه موجود در حافظه اصلی. (واحد هزینه = C3)
• واحد عملیاتِ ساختن شاخص (index) ( ساختن شاخص روی رابطه ای که n تا tuple دارد، nLog2n برابر واحد هزینه دارد. واحد هزینه = C4)
• واحد عملیات در مرتب سازی ،که در شرایط شاخصهای چند ستونی(multi-column index) مورد نیاز است. (واحد هزینه = C5)
جالبترین نتیجه بدست آمده از آزمایشات این است که، هزینه ارزیابی expression های سیستم، بیشترین هزینه از میان هزینه های مطرح شده در OBE می باشد.در حالیکه C2 تا C5 تقریبا یکسان می باشند، C1 به میزان قابل توجهی بیشتر از آنهامی باشد.
در ادامه به بررسی نمونه Smallbase می پردازیم.

Smallbase
در smallbase، مدل هزینه حافظه اصلی به سه گروه تقسیم می شود:
1 Hardware-based
این مدل بسیار شبیه مدل هزینه مبتنی بر I/O در پایگاه داده های متداول است. به جای شمارش عملیات I/O، تعداد سیکلهای پردازنده شمارش می شود. علیرغم اینکه این روش بسیار ساده به نظر می رسد، از جهت پیاده سازی مشکلات عمده ای وجود دارد.بعلاوه، portability بسیار محدود خواهد شد زیرا این سیاستها میان معماریهای سخت افزار، متفاوت است. در هر حال این مدل بسیار دقیق و قابل لطمینان می باشد.

2 Application-based
در این روش هزینه ها بر اساس هزینه bottleneck های سیستم بیان می شود.علیرغم اینکه این روش از جهت پیاده سازی بسیار ساده تر از روش hardware-based است، این نوع مدل از عمومیت کمتری برخوردار است.
Bottleneck ها بسیار وابسته به workload ِمورد استفاده برای شناسایی آنها، دارد و بنابراین نمی توان از این روش برای نمایش هزینه های همه انواع پرس و جو استفاده کرد.
در اصل،این مدل نسبت به مدل hardware-based از portability بالاتری (توسط تولید دوباره پروفیل) برخوردار است. به هر حال، این روش نه تنها باعث تفاوت در واحدهای هزینه می شود بلکه مجموعه bottleneck ها هم متفاوت خواهد شد.در این حالت اگر مدل، دستخوش تغییرات شود، هزینه توابعِ هزینه مربوط به عملیات پایگاه داده، باید دوباره بر اساس bottleneck های جدید فرمولسازی شود.

3 Engine-based
این مدل هزینه، مابین مدل hardware-based – که دقیق و پیچیده است- و مدل application-based -که علیرغم سادگی از عمومیت کمتری برخوردار است-، قرار دارد. این مدل بر اساس هزینه عملیات ابتدایی که موتور اجرایی MMDBMS تامین می کند، عمل می کند.
در یک پروسه دو مرحله ای این مدل توضیح داده می شود:
در این مدل عمومی ابتدا عوامل اصلی هزینه شناخته می شوند و هزینه پردازش پرس و جو بر اساس عوامل شناخته شده بیان می گردد. سپس مدل با مشخص کردن مقادیر مربوط به این عوامل، مقداردهی اولیه شده و سپس ارزیابی می شود.
مرحله اول نیاز به اطلاعات کامل در مورد اجزای داخلی موتور اجرایی دارد و عموماً توسط دست انجام می شود. در مورد اینکه مدل تا چه حد باید جزئی و دقیق باشد، این پاسخ مطرح می شود که مدل باید تا آنجایی که به feasibility سیستم خدشه ای وارد نشود، بصورت جزئی مدل شود. یکسری ساده سازیها و بهبود و دوباره نگری در طی مرحله ارزیابی قابل انجام است.

برای سیستم smallbase ، هزینه های ابتدایی زیرشناسایی شده اند :
• Fetch کردن یک ستون ویا مقدار یک پارامتر
• انجام عملیات ریاضی و منطقی
• اجرای یک عمل مقایسه
• اجرای expression ایی که like داشته باشد

• scan کردن جدول، T-tree index، hash index، جدول موقت
• ساخت و از بین بردن T-tree index، hash index، جدول موقت
• مرتب سازی tuple ها
• انتخاب tuple های مشخص
• انجام عمل join (nested loop join، merge join)

به وابستگیهای هزینه به فاکتورهایی از قبیل سایز جداول، نوع داده ها و ; در مرحله دوم پرداخته می شود.
در مرحله دوم یک برنامه تست ،وظیفه مقداردهی اولیه و ارزیابی مدل را بصورت اتوماتیک برعهده دارد. برای هر واحد هزینه دو پرس و جو که هزینه اجرایشان، فقط در آن مقدار متفاوت باشد، در نظر گرفته می شود. بعلاوه فرمولهایی که وابستگی هر واحد هزینه را به سایز جدولها نشان می دهند، باید مشخص شوند.
برنامه تست هزینه سپس پارامترهای مربوطه و ارزیابی مدل را با اجرای هر زوج پرس و جو به تعداد مکرر با سایزهای متفاوت جداول انجام می دهد.

ساختارهای شاخص در حافظه اصلی
ساختارهای شاخصِ طراحی شده برای حافظه اصلی، متفاوت از طراحی های رایج برای سیتم های مبتنی بر دیسک می باشند.اهداف اصلی در طراحی یک شاخص مبتنی بردیسک عبارتند از : به حداقل رساندن تعداد دستیابی ها به دیسک و به حداقل رساندن فضای دیسک.در حالی که یک شاخص مبتنی بر حافظه اصلی ،در حافظه اصلی قرار گرفته واصلا دستیابی به دیسک وجود ندارد که حداقل شود از این رو، هدف اصلی از طراحی یک ساختار شاخص مبتنی بر حافظه اصلی ،کاهش زمان کلی محاسبات و در عین حال ، به کار گیری حداقل حافظه ممکن می باشد.
در یک پایگاه داده مبتنی بر حافظه اصلی، رابطه ها در حافظه قرار می گیرند،بنابراین،نیازی نخواهد بود که شاخص، مقادیر واقی صفات را ذخیره کند، در عوض می توان از اشاره گر هایی به tupleها استقاده نمود و با استفاده از این اشاره گرها ، مقادیر واقعی صفات را در هنگام لازم ، بازیابی نمود.
چنین روشی جندین مزیت دارد:
با استقاده از اشاره گرِ tuple،شاخص، هم به مقادیر صفات آن tuple دسترسی دارد و هم به خود tuple ،بنابراین اندازه شاخص کاهش می یابد.
این روش ، سبب کاهش پیچیدگی در سازماندهیِ رکوردهایی با اندازه های زیاد و متغیر،و روشهای فشرده سازی در شاخص ها می شود.
با انجام عملیات بهنگام سازی،شاخص ها نیز باید بهنگام شوند، در این حالت، جابجایی اشاره گرها بسیار ارزان تر از جابحایی مقادیر صقاتِ (معمولاً) طولانی تر می باشد.

یک اشاره گر شاخص، امکان دستیابی به کلیه فیلدهای یک tuple را فراهم می سازد،بنابراین در حالتهای خاص نیز، نیاز کمتری به شاخص های چندصفتی، وجود خواهد داشت.
ساختار T-Tree ، یک ساختار درختی با حفظ ترتیب می باشد که اساساً به منظور استفاده در حافظه اصلی طراحی شده است و در ادامه به شرح آن می پردازیم.

ساختار T-Tree
این ساختار جدید، از ترکیب ساختارهای AVL و B-Tree بدست آمده است: T-Tree یک درخت باینری است با چندین عنصر در هر گره.در شکل زیر، ساختار یک T-Tree و یک گره از آن را – به نام T-Node- مشاهده می کنید. T-Treeیک درخت باینری است بنابراین خصوصیت Binary Search را از درختان AVL، به طور ذاتی به همراه دارد.همچنین، هر T-Node شامل چندین عنصر می باشد بنابراین T-Tree ، خصوصیات مثبتِ بهنگام سازی و ذخیره سازی B-Tree را به همراه دارد.جابجایی داده ها که عموماً پس از حذف و درج لازم می شود نیز، معمولا تنها در یک گره باید صورت بگیرد.Rebalancing نیز با استفاده از چرخشهایی مشابه با درختهای AVL ، انجام می شود با این تفاوت که با توجه به امکان جابحایی داده در داخل یک گره، تناوب انجام آن خیلی کمتر خواهد بود.

سه گونه متفاوت از T-Node ها وجود دارند:
Internal Node: (گره داخلی):T-Node ایی که دو زیر درخت دارد.
Half-leaf node : T-Node ایی که یک اشاره گرِ فرزند تهی و یک اشاره گرِ فرزند غیر تهی دارد.
Leaf Node :T-Node ایی که هر دو اشاره گرِ فرزند آن، تهی می باشند.

به ازای هر گره داخلیA، یک leaf (و یا half-leaf ) متناظر با آن وجود دارد که شامل مفدار داده ایی است که ،”جد “(predecessor) ِ کمترین مقدار داده در A ، محسوب می شود.همچنین، یک leaf (ویا half-leaf) ،شامل مفدار داده ایی که ،successor ِ بیشترین مقدار داده در A ، محسوب می شود،نیز وجودخواهد داشت.به predecessor، بزرگترین حد پائین A و به successor کوچکترین حد بالای A ، گفته می شود،مطابق با شکل زیر:

 

به ازای هر گره N و هر مفدار X ، اگر مقدار X مابین مقادیرکمترین عنصر و بیشترین عنصردرA ، قرار بگیرد، می گوئیم که A ، X را “می پوشاند”. توجه کنید که داده ها در یک T-Node به صورت مرتب شده قرار می گیرند، بنابراین،سمت چپ ترین عنصر دارای کوچکترین مقدار و سمت راست ترین عنصر ، دارای بزرگترین مقدار خواهند بود.
هر T-Tree دارای یک حدِ حداقل و یک حدِ حداکثر می باشد که معمولا به میزان اندکی با هم تفاوت دارند، گره های داخلی ظرفیتشان – یعنی : تعداد مقادیرداده در هر گره – را در داخل بازه این حدود،نگه می دارند، بدین ترتیب در تلفیقی از عملیات حدف و درج،مقدار داده ایی که باید به علت سربارحاصل از درج به leafها منتقل شده و یا به علت پاریز (underflow) حاصل ازحذف ،از leafها قرض گرفته شود،کاهش یافته و نتیجتاً از چرخشهای اضافی در درخت، جلوگیری خواهد شد. داشتن چنین انعطافی در ظرفیت گره های داخلی، تا حدودی سبب حفظ تعادل میان بهبود ِ ذخیره سازی و زمانِ حذف/درج خواهد شد. گره های leaf و half-leaf نیز،ظرفیتی متغیر میان صفرو حد ِحداکثر خواهند داشت.

1 الگوریتم جستجو
جستجو در T-Tree مانند جستجو در Binary Tree صورت می گیرد با این تفاوت که به جای مقایسه با یک مقدار،مانند B-Tree، مقایسه با مقادیر حداقل وحداکثرِ آن گره صورت می گیرد.مراحل این الگوریتم عبارتند از:
1 جستجو همیشه از ریشه درخت آغاز می شود.
2 اگر مقدار مورد جستجو کمتر از کمترین مقدار در آن گره باشد،جستجو در زیر درختی ادامه خواهد یافت که اشاره گرِ فرزند چپ، به آن اشاره می کند.
3 در غیر این صورت، اگر مقدار مورد جستجو، بیشتر ازبزرگترین مقدار در آن گره باشد،جستجو در زیر درختی ادامه خواهد یافت که اشاره گرِ فرزند راست،به آن اشاره می کند.
4 در غیر این صورت، گره فعلی جستجو خواهد شد.
5 جستجو هنگامی نا موفق خواهد بود که گره ایی جستجو شود ولی داده مورد نظر در آن یافت نشود و یا هنگامی که گره ایی که مقدار ِمورد جستجو را بپوشاند، پیدا نشود.

2 . الگوریتم درج
عملیات درج با جستجو برای گره پوشاننده ،آغاز می شود، مفدار جدید در این گره درج شده و سپس درخت به منظور Rebalancing بررسی می شود.اگر توازن درخت در اثر درج (و یا حذف)، به هم خورده باشد، پروسه Rebalancing ِ مناسب، گرههایی که در مسیر ریشه تا leaf آیی که در آن حذف/ درج صورت گرفته است، را بررسی خواهد کرد. مراحل این الگوریتم عبارتند از:
1 جستجو برای یافتن گره پوشاننده

2 اگر چنین گره ایی پیدا شد و برای اضافه کردن آیتم جدید، جا داشت، مقدار جدید به این گره اضافه شده و الگوریتم متوقف می شود.در غیر این صورت،کمترین عنصر از گره بر داشته شده و مقداری که باید درج شود ، به آن اضافه شده و به عنوان کمترین عنصرقرار داده می شود.سپس به سراغ leafی که بزرگترین حدِ پائین را برای گره در بر گیرنده عنصر درج شونده، دارا می باشد، رفته و آن کمترین عنصر را که از گره پوشا برداشته بودیم ، به آن اضافه می کنیم،که از این پس به عنوان بزرگترین حد پائین برای گره پوشا، محسوب خواهد شد.

3 اگر در جستجوی درخت، چنین گره ایی پیدا نشد، مقدار درج شونده، به آخرین گره در مسیر جسنجو- که یا leaf است و یا half-leaf – اضافه خواهد شد،اگر در آن جا شود که به عنوان عنصر حداقل/حداکثر جدید برای آن گره محسوب خواهد شد،در غیر این صورت،leaf جدیدی ساخته و عنصر درج شونده به عنوان اولین عنصر ِ آن، به آن اضافه خواهد شد.

4 اگر leaf جدیدی به درخت اضافه شود، توارن درخت باید مورد بررسی قرار بگیرد بدین نحو که: در مسیر جستجو از leaf تا ریشه، هر گره بررسی شده و اگر تفاوت عمقِ دو زیر درخت آن، بیش از یک سطح بود، باید چرخش صورت بگیرد.با انجام یک چرخش، توازن درخت تصحیح شده و عملیات متوقف می شود.
در اینجا ذکر این نکته ضروری است که ، هنگامی که یک گره داخلی سرریز می کند و در نتیجه، عنصر حداقل آن برداشته شده و به یک leaf منتقل می شود، این درج در leaf ، منجر به جابجایی هیچ گونه داده نخواهد شد چرا که مقدار جدید به عنوان سمت راست ترین آیتم، در leaf قرار خواهد گرفت در حالی که اگر می بایست، عنصر حداکثر برداشته شود، در leaf به عنوان سمت چپ ترین آیتم وارد شده و در نتیجه جابجایی داده در داخل گره (leaf) ، باید صورت بگیرد.به همین دلیل،با برداشتن عنصر حداقل به جای عنصر حداکثراز گره ، از این جابجایی جلوگیری خواهد شد.

 

3 الگوریتم حذف
الگوریتم حذف مشابه الگوریتم درج می باشد، بدین ترتیب که: عنصری که باید حذف شود، جستجو شده،عملیات انجام می شود و در صورت نیاز Rebalancing صورت می گیرد. مراحل این الگوریتم عبارتند از:
1 گره پو شاننده ِ مقدار حذف شونده، جستجو شده، مقداری که بایدحذف شود در داخل این گره، جستجو شده و در صورت عدم وجود این مقدار، اعلام خطا شده و الگوریتم متوقف می شود.
2 اگر عمل حذف منجر به پاریز نشود( یعنی: اگر گره تا پیش از حذف،بیش از کمترین مفدار مجاز،داده دارد) ، عنصری که باید حذف شود را حذف کرده و الگوریتم متوقف می شود.در غیر این صورت، اگر گره پوشاننده یک گره داخلی است، عنصر حذف شونده را حذف کرده و به منظور رساندن تعداد عناصر گره به حداقل مجاز، برزگترین حد پایین را برای آن از یک leaf و یاhalf-leaf ، قرض می گیریم.در غیر این صورت( گره پوشاننده یا leaf است و یا half-leaf)،تنها عنصر حذف شونده را حذف می کنیم( leafها مجاز به پاریز هستند ودر گام 3 ، بهhalf-leaf ها می پردازیم)
3 اگر گره ، یک half-leafاست و میتواند در یک leaf ، ادغام شود،دو گره را به یکی (leaf) تبدیل کرده و آن یکی گره را پاک می کنیم.ادامه در گام 5
4 اگر گره جاری(leaf)، خالی است ؛ آن را آزاد کرده و به گام 5 می رویم به منظور Rebalancing ِ درخت.در غیر این صورت،الگوریتم متوقف می شود.
5 در مسیرِ از leaf تا ریشه، هر گره بررسی شده و اگر تفاوت ارتقاعِ دو زیر درخت آن، بیش از یک بود، باید چرخش صورت بگیرد، از آن جایی که چرخش در یک گره، ممکن است موجب ایجاد عدم توارن در گره ایی در مکانی بالاتر در درخت شود،بررسی توازن در عمل حذف، باید بر روی تمام گره ها در مسیر جستجو صورت بگیرد، تا جایی که گره ایی با توازنِ برابر، یافت شود.

کنترل همزمانی( Concurrency Control)
دسترسی به حافظه اصلی بسیار سریعتر از دسترسی به دیسک می باشد، بنابراین می توان انتظار داشت که در یک سیستم حافظه اصلی ، تراکنشها بسیار زودتر انجام شوند.در سیستمهایی که از روشهای کنترل همزمانی، مبتنی بر lock ، بهره می برند،این بدین معنا می باشد که lock ها مدت زمان زیادی نگه داشته نخواهند شد و بنابراین، تداخل در lock ها به اندازه وقتی که داده ها بر روی دیسک قرار دارند؛ اهمیت نخواهد داشت.به همین دلیل در سیستمهایی که از پیمانه های (granules)کوچک ِ داده (مانند field ها یا record ها ) به منظور کاهش تداخل استفاده می کنند،در صورتی که داده ها در حافظه اصلی قرار گرفته باشند، فلسفه اصلی این کار از بین رفته و پیشنهاد می شود که در چنین حالتی از پیمانه های خیلی بزرگ (مانند relation ها ) استفاده شود.

در سیستمهای locking متداول، lock ها از طریق یک hash table پیاده سازی می شوند که اطلاعات مربوط به آیتم هایی را دارا می باشد که در حال حاضر lock شده اند و خود داده ها (بر روی دیسک) ، هیچ گونه اطلاعاتی در مورد lock را در بر ندارند.اگر داده ها در حافظه اصلی قرار گرفته باشند، می توان با اضافه کردن چند بیت به آنها، وضیعت ِ lock شان را نیز ذخیره نمود، بدین ترتیب که : اگر اولین بیت سِت شده باشد، آن داده lock شده و در غیر این صورت، آزاد است.اگر

داده، lock شده و دومین بیت نیز سِت شده است، بدین معنا می باشد که دو یا بیشتر تراکنش ِ منتظر نیز وجود دارند.شناسه این تراکنشهای منتظر نیز در یک hash lock table معمولی ذخیره خواهند شد.اگر تراکنشی بخواهد که داده ایی را lock کند، ابتدا وضعیت lock bit آن را بررسی می کند و اگر سِت نشده بود، آن را سِت کرده و فرایند locking تمام می شود.اگر داده قبلاً lock شده بود نیز،دومین بیت را سِت کرده و خودش را به لیست تراکنشهای منتظر در lock table اضافه می کند.هنگامی که تراکنش اولیه lock اش را آزاد می کند،بررسی می کند که آیا دومین بیت سِت شده است یا خیر،اگر سِت نشده بود که کار تمام است و در غیر این صورت نیز باید روال معمول به منظور صدا زدنِ یکی از تراکنشهای منتظر، طی شود.

 

Commit Processing
برای جلوگیری ازfailure هایی که ممکن است در سیستم پیش بیایند، لازم است که یک نسخه پشتیبان(backup) و یک log از فعالیتهای تراکنشها داشته باشیم و از آن جائیکه حافظه اصلی معمولاvolatile است، این log باید در یک حافظه ماندگار قرار بگیرد.

پیش از آن که تراکنشی بتواند commit کند، باید فعالیت هایش در log درج شده باشند.عملیات log کردن می تواند بر روی ” زمان پاسخ” (response time) تاثیر بگذارد، زیرا هر تراکنش ،قبل از commit شدن، باید حداقل برای یک write ِ ماندگار، منتظر بماند.همچنین در صورتی که log به bottleneck تبدیل شود،عملیات log کردن ممکن است برروی کارایی نیز تاثیر بگذارد.اگر چه این مشکلات در سیستمهای مبتنی بر دیسک نیز وجود دارند، ولی در سیستمهای حافظه اصلی ، جدی تر می باشند زیرا که در این حالت،log کردن تنها عملیات مبتنی بر دیسکی است که یک تراکنش لازم دارد.برای حل این مشکل، چندین راه حل پیشنهاد شده است به شرح زیر:

می توان از بخش کوچکی از حافظه ماندگار استفاده نمود به منظور نگه داری قسمتی از log .پروسه و یا پردازنده خاصی نیز مسوؤل کپی کردن داده ها از حافظه ماندگار به روی دیسکهای log خواهد بود.اگر چه این روش ، مشکل bottleneck شدن ِ log را برطرف نخواهد کرد ولی با حذف زمان انتظار تراکنشها برای عملیات مبتنی بر دیسک ،سبب از بین رفتن مشکل ” زمان پاسخ” خواهد شد.

در صورتی که حافظه ماندگار در دسترس نباشد، تراکنشها می توانند از روش Pre-committing استفاده نمایند،بدین ترتیب که به محض آن که فعالیتهای تراکنش در log ثبت شد، می تواند lock هایش را آزاد کند، بدون آنکه منتظر بماند تا این اطلاعات به دیسک منتقل شوند.

برای حل مشکل bottleneck شدن ِ log می توان از روش Group Committing استفاده نمود، در این روش،اطلاعات log یک تراکنش ، به محض آن که commit کرد، به دیسک log فرستاده نمی شوند،بلکه با جمع شدن تعداد زیادی از log ها (مثلاً به اندازه یک page) ،همگی با هم در یک عمل، به روی دیسک منتقل می شوند،بدین ترتیب در هر عملیات ،چندین تراکنش commit شده و تعداد کل عملیات لازم، کاهش می یابد.

 

روشهای دستیابی(Access Methods)
تعداد زیادی ساختار شاخص، مختص پایگاه داده های مقیم در حافظه اصلی ، طراحی و ارزیابی شده اند که از آن جمله، می توان به انواع گوناگون hashing و درختها اشاره نمود.hashing در جستجو و بهنگام سازیِ سریع مفید است ، ولی به اندازه ساختارهای درختی در فضا، صرفه جویی نکرده و همچنین، از پرس و جو های بازه ای (range query) نیز، پشتیبانی نمی کند.
یک نکته کلی در کلیه روشهای دستیابی در حافظه اصلی، این می باشد که نیازی به ذخیره سازی مقادیر داده – که شاخصها بر روی آن ها ساخته می شوند- در خود شاخص نمی باشد.توجه کنید که دسترسی تصادفی در حافظه اصلی سریع بوده و اشاره گرها به آسانی دنبال می شوند، به همین دلیل،ساختارهای شاخص می توانند به جای مقادیر داده ایی، اشاره گرهایی را به آنها ذخیره کنند،بدین ترتیب مشکل ذخیره سازی فیلدهایی با طول متغیر در شاخص، حل شده و چون اشاره گرها کوچکتر از داده هایی هستند که به آنها اشاره می کنند ، در میزان حافظه مصرفی نیز به مقدار قابل توجهی، صرفه جویی می شود.

نمایش داده ها (Data Representation )
از روش فوق ، همچنین می توان به نحو مطلوبی در نمایش داده ها استفاده کرد، بدین ترتیب که : tupleهای رابطه می توانند به عنوان یک مجموعه از اشاره گر ها به مقادیر ِ داده ایی، ارائه شوند.استفاده از اشاره گر،هنگامی که مقادیر بزرگ چندین بار در پایگاه داده تکرار می شوند، به صرفه می باشد چرا که مقدار واقعی داده، تنها یکبار ذخیره خواهد شد.همچنین، اشاره گرها، مشکل فیلدهایی با طول متغیر را با استفاده از اشاره گرهایی به یک Heap ، راحت تر کنترل خواهند کرد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   76   77   78   79   80   >>   >