سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی آشنایی با میز هیدرولیکی و کاربرد آن فایل ورد (wor

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی آشنایی با میز هیدرولیکی و کاربرد آن فایل ورد (word) دارای 87 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی آشنایی با میز هیدرولیکی و کاربرد آن فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

بخشی از  فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی آشنایی با میز هیدرولیکی و کاربرد آن فایل ورد (word)

آشنایی با میز هیدرولیکی     
جریان عبوری از ونتوری متر    
جریان عبوری از اوریفیس    
برخورد جت     
وسایل اندازه گیری شدت جریان    
جریان عبوری از سرریزها    
افت انرژی در شبکه ها    
جریان های گردابی (ورتکس)    
آزمایش مرکز فشار    



مقدمه


جزوه حاضر جهت استفاده دانشجویان رشته های مهندسی عمران و مکانیک تهیه شده است در این جزوه 8 آزمایش مهم که در اکثر دانشگاهها تدریس می شود بیان گردیده  است و هر آزمایش در یک فصل جداگانه آمده است در این مجموعه ضمن آشنا ساختن دانشجویان با دستگاه مورد آزمایش و روش انجام آزمایش ، بصورت خلاصه در مورد تئوری مربوط به آزمایشات توضیحاتی ارائه شده است هم چنین ضمن بیان اهداف آزمایش ، موارد ارائه نتایج که به صورت جداول یا نمودارها است و می بایست توسط دانشجویان تکمیل شود ذکر گردیده است.
بطور کلی جهت فراگیری و درک عمیق از موضوعات پیچیده علمی ، نمی توان فقط از طریق مطالعه و با شنیدن مطالب به این هدف رسید بلکه می بایست با انجام آزمایشات و از روش های تجربی ، پدیده های مختلف را مشاهده و مورد تجزیه و تحلیل قرار داد دانشجویان با انجام آزمایشات ، ضمن آشنا شدن با وسایل مختلف و روشهای مختلف اندازه گیری با تجزیه و تحلیل داده ها و یافته های آزمایشگاهی ، به شناخت و درک عمیق مطالب خواهند رسید.
توصیه می شود دانشجویان قبل از انجام هر آزمایش ، ضمن مطالعه مطالب مربوط به آن آزمایش و اندیشیدن به مطالب تئوری آن ، در حین آزمایش با قسمتها و جزئیات مختلف دستگاه و همچنین روش انجام آزمایشات آشنا گردند.
پس از انجام آزمایشات ضمن درج داده ها و یافته های آزمایشگاهی در جداول ، با انجام محاسبات لازم و با ارائه نمودارها و رسم منحنی ها به شرح و بسط مشاهدات پرداخته و با روشهای مختلف محاسباتی به تجزیه و تحلیل نتایج و بدست آوردن روابط اقدام نمود پس از این مرحله با تنظیم گزارش آزمایشگاهی و با رعایت روشهای صحیح و استاندارد نتایج کار را ارائه نمود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد گزارش کار آموزی کاردانی رشته حسابدا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد گزارش کار آموزی کاردانی رشته حسابداری بازرگانی فایل ورد (word) دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد گزارش کار آموزی کاردانی رشته حسابداری بازرگانی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد گزارش کار آموزی کاردانی رشته حسابداری بازرگانی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد گزارش کار آموزی کاردانی رشته حسابداری بازرگانی فایل ورد (word) :

گزارش کار آموزی کاردانی رشته حسابداری بازرگانی

چکیده :
این گزارش مربوط به گزارش کار آموزی من در شرکت گز سکه اصفهان می باشد. ودارای چار فصل- وهر فصل نیز دارای چندین بخش می باشد. فصل اول ، آشنایی با مکان کار آموزی می باشد و دارای دو بخش تاریخچه گز سکه وسازمان و تشکیلات میباشد. که تشکیلات سازمان نیز نمودار سازمانی گزسکه ، انواع بخش ها، تولیدات ، فعالیت های انجام شده و . . . را نشان می دهد.

بخش های این سازمان شامل بخش های انبار ، بخش تولید ، بخش خرید ،بخش فروش و بازاریابی ، بخش کارگزینی و اداری ، بخش مدیریت ، بخش حسابداری فروش، و همچنین حسابدارخزانه ، بخش مدیر مالی ،بخش مقض شویی است .
این شرکت دارای بخش حسابداری نیز می باشد که جزء بخش اداری سازمان بشمار می رود که کار آموزی من درهمین مکان بود. فصل دوم : درمورد ارزیابی بخش های مرتبط با رشته های عملی کار آموزی است که شامل موقعیت رشته کار آموزی و بررسی شرح وظایف کار آموز می باشد.
فصل سوم : آموخته ها و نتایج را نشان میدهد وشامل شرح بازدید های انجام شده ، دوره های آموزشی و شرح فعالیت های تئوری وعملی کار آموز می باشد .

 مختلف وعلت وجود این اتاق را در این بخش به اختصار توضیح خواهم داد.
آموزش برنامه حسابداری ، برنامه “همکاران سیستم ” بود. تقریبا با اصول اولیه برنامه آشنا شدم و در این دوره آموختم که شامل این است که چگونه ایجاد شده و کاربردش چیست .
فعالیت تئوری که در این دوره انجام دادم تحقیق درمورد “همکاران سیستم” می باشد که در تمام بخشهای شرکت از جمله خرید و بازاریابی فروش ، انبارداری ، کارگزینی و. . . نیز کاربرد دارد و در بخش تولید هم از آن استفاده می شود. فعالیت های عملی که انجام دادم یا در واقع آموختم

شامل : شروع به مرور اسناد ثبت شده حسابداری شروع به آموزش برنامه حسابداری آن شرکت شدم در ابتدا شروع به مرور اسناد ثبت شده پرسنل حسابداری ، بعد از آشنایی کامل با برنامه حسابداری به ثبت اسناد حسابداری پرداختم ، در ابتدا اسناد فروش و دریافتی ها مشغول شدم و بعد از تسلط بیشتر به ثبت حسابهای واریزی بانکها و مغایرت گیری بانکها و همچنین در کنار آن بایگانی اسناد و مدارک ،و مشغول به ثبت اسناد متفرقه و . . . پرداختم . حتی گزارشگیری اسناد دریافتنی ومغایرت گیری بانکها و کنترل کردن پاس چک ها بود و به علت محرمانه بودن اطلاعات وارد شده در این برنامه اجازه ی یادداشت برداری از مراحل کار با آن داده نشد .
نتیجه گیری و پیشنهادات نیز در فصل چهارم نشان داده شده است . و در انتهای

این گزارش فرم های پیشرفت کارآموزی ، پایان دوره کارآموزی و فرم ارزیابی نهایی کار آموزی قرار گرفته است .
دوره کار آموزی من به گونه ای بود که پس از هرهفته ، فعالیت هایی که انجام می دادم را در فرم شماره یک که گزارش فعالیت های هفتگی است یادداشت می کردم .

فهرست مطالب

عنوان صفحه
فصل اول : آشنایی با مکان کار آموزی
1تاریخچه گز سکه
2سازمان و تشکیلات
2ـ 1 . بخش انبار
2ـ 2 . بخش تولید
2ـ 3 . بخش مقض شویی
2- 4 . بخش حسابداری
2- 5 . بخش مدیریت
2- 6 . بخش خرید
2- 7 . بخش فروش و بازاریابی
2- 8 بخش کارگزینی و اداری
فصل دوم : ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته عملی کارآموز
1 . موقعیت رشته کارآموزی
2 . بررسی شرح وظایف
فصل سوم : آموخته ها و نتایج
1 . شرح بازدید
2 . شرح دوره های آموزشی
3 . شرح فعالیت های تئوری
4 . شرح فعالیت های عملی
فصل چهارم : نتیجه گیری و پیشنهادات

فصل اول : آشنایی با مکان کار آموزی
1 . تاریخچه گز سکه

گز سکه یک بزینس خانوادگی بوده است که عقبه آن به قنادی آذربایجانی می رسد که در سال 1331 توسط شادروان حاج عباسعلی گوهریان تأسیس شد. حدود سال 1341 ، ایشان اقدام به تولید و عرضه محصول گز با برند « گز سکه » نمودند وتا اواسط دهه شصت این روند ادامه داشت . در سال 68 وبا فوت حاج عباسعلی پسر آن مرحوم (دکتر محمد گوهریان) که از قضا دانش آموخته اقتصاد هم بودم ، متصدی اداره امور این کسب و کار شد. تقریبا دهه هفتاد را صرف بدست آوردن

استاندارد ها و مستند سازی امور نمودند و در سال 79 توانستند به اولین استاندارد ها که برپایه ایزو 9001 تدوین شده بود دست یابند سپس در دهه 80 تمرکزشان را بر مبحث های آموزشی و پژوهشی گذاشتند . از سال 83 اقدام به ایجاد یک دانشگاه ، مستند سازی و ترویج آن نمودند و در سال 84 ، با تأسیس یک مرکز پژوهشی در شهرک تحقیقاتی گام دیگری در راستای اهداف پژوهشی مجموعه برداشتند که این روند تا به امروز ادامه دارد .

آنها از سال 90 تا کنون ، مدلEFQMکه مدل تعالی سازی اروپاست را پیاده می کنند . در جایزه ملی کیفیت که مدت سه سال است بر اساس همین مُدل اجرا میشود ، اشتهار به کیفیت یک ستاره دارند که اگر همین گونه پیش روند ، تا سه سال دیگر وارد سطح تندیس خواهند شد که در آن مدل کسب و کار اجتماعی مطرح است . چهارمین دهه حیات شرکت گز سکه ، آغاز برداشتن گام های نو بود. اگر چه پس از در گذشت مؤسس شرکت گز سکه درسال 69 ، مدیریت جدید به این فکر افتاده بود که اعتبار و نیکنامی گذشتگان وسرمایه اجتماعی به جا مانده را دست مایه گسترش فعالیت های تولیدی کند ، اما در این زمینه با احتیاط گام برداشت . نخستین مطالعات توسعه شرکت در دهه کلید خورد. در یک ارزیابی شتاب زده تا در سال 1392 میتوان گفت پروژه

توسعه گزسکه کامیاب بوده است . اگرچه این شرکت توانسته جایگاه سابق خود در بازار را به عنوان یکی از با کیفیت ترین برندهای گز حفظ کند و در عین حال اُفق های جدیدی را پیش روی خود بگشاید. نخستین گام تحول و توسعه شرکت با استقرار یک مدیریت علمی و روزآمد برداشته شد. مدیریت گزسکه امروز سبک رهبری ترغیبی و مشارکتی را برای نیل به اهداف خود پی میگیرد. فهممدیریت جدید از اقتضائات حضور قدرتمند در بازار یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بوده است. به عنوان مثال گز سکه این نکته را به فراست دریافت که تنها تولید با کیفیت نیست که عرضه قدرتمند محصول را تضمین می کند، بلکه به همین اندازه که کیفیت مؤثر است ،ارائه دل نشین و جذاب محصول و بسته بندی های چشم نواز ومتفاوت نیز تاثیر گذار خواهد بود. اما در کنار کارهای کلان صورت گرفته این ها را باید قدم های کوچک دانست .

2 . سازمان و تشکیلات

نمودار سازمانی گز سکه

2 ـ 1 بخش کارگزینی و اداری :
انواع وظایف و مسؤلیتهای مدیریت منابع انسانی
الف ـ وظایف و مسؤلیتهای عمومی
ب ـ وظایف و مسؤلیتهای اختصاصی

الف ـ وظایف و مسؤلیتهای عمومی :
1 . برنامه ریزی
2 . سازماندهی
3 . هدایت و رهبری
4 . نظارت و کنترل

ب ـ وظایف و مسؤلیتهای اختصاصی :
1 . نیرویابی ، جذب و گزینش
2 . آموزش وتوسعه منابع انسانی
3 . طراحی سیستم های حقوق و دستمزد

4 . شناخت استعدادها، علایق ، انگیزه ها و شخصیت نیروی انسانی از طریق ایجاد ارتباطات انسانی
5 . اقدامات مربوط به نگهداری تن و روان منابع انسانی
6 . اقدامات مربوط به نقل و انتقالات و جابه جایی های کارکنان
7 . اقدامات مربوط به نظم و انظباط و رسیدگی به شکایات
8 . ارزشیابی شایستگی کارکنان (ارزشیابی عملکرد کارکنان)

9 . برنامه ریزی نیروی انسانی
10 . ایجاد نظم رعایت اخلاق و قانون در کار

آموزش و توسعه منابع انسانی :
روند مستمر و مداوم تغییر و تحول درشنون مختلف حیات اجتماعی ، پیشرفت های شگرف و عمیق علوم و فنون گوناگون در جامعه موجبات تحول و تغییر ساختارهای سازمانی را از اشکال سنتی به سوی ساختارهای پیچیده تر و تخصصی فراهم آورده است.

درچنین وضعیتی ارتقاء ظرفیت علمی و بینش کارکنان و تشکیل سرمایه انسانی متناسب با تحولات ، لازمه تداوم حیات سازمانی و تعامل پویای آن با محیط درونی و بیرونی است . زیرا حیات سازمان تا حدود زیادی بستگی به مهارت ها و آگاهی های مختلف کارکنان دارد وهرچه این مهارت ها به هنگام و بهینه باشند ، قابلیت سازگاری سازمان با محیط متغیر بیشتر می شود .لذا آموزش و

توسعه منابع انسانی نه تنها در ایجاد دانش ومهارت های ویژه در مدیران و کارکنان نقش بسزایی دارد، بلکه باعث می شود که آنان در ارتقاء سطح کارایی و اثر بخشی سازمان سهیم باشند و خود را با شرایط متغیر محیطی وفق دهند. به عبارت دیگر ، بحث توسعه منابع انسانی مقارن و جدایی ناپذیر از مقوله آموزش است.

عامل اول نیروی انسانی :

شاید در میان صاحب نظران ، کارشناسان و دست اندر کاران صنعت و اقتصاد کسی پیدا نشود که معتقد نباشد انسانها شالوده و بنیاد ثروت ملی هستند .سرمایه انسانی به معنای دانش ،مهارت ها، انگیزشها در سازمان می باشند. صاحبنظران می گویند داراییهای اصلی یک شرکت پیشرو و امروزی ، هرشب محل کار را برای صرف شام واستراحت در خانه ترک میکنند . بنابراین برخلاف

تصوری که سالها پیش وجود داشت ، تأسیسات گسترده ، ماشین آلات زیاد و نوین ، هیچ یک بدون داشتن نیروی انسانی کارآمد وتوانا، سود چندانی برای شرکتها و بنگاههای اقتصادی نخواهند داشت و مدیران این گونه واحد ها به رغم هزینه بسیار، سودی اندک خواهند داشت . سودی که پس از گذشت مدتی تبدیل به زیان می شود.

توسعه منابع انسانی یعنی توسع :

ــ دانش ها
ــ مهارت ها
ــ نگرش ها

افزایش کارایی سازمان ها در گرو افزایش کارایی منابع انسانی است وافزایش کارایی منابع انسانی به آموزش و توسعه دانش و مهارت و ایجاد رفتارهای مطلوب برای کارکردن موفقیت آمیز بستگی دارد.

ــ توسعه در این معنا افزایش کیفی را در بر می گیرد نه افزایش کمی .
ــ توسعه در این معنا بالا بردن سطح دانش افراد سازمان را در بر می گیرد نه افزایش افراد با دانش را.
ــ توسعه در این معنا ارتقاء مهارتهای حرفه ای کارکنان را در بر می گیرد نه افزایش کارکنان تک مهارتی را.

اهداف و دلایل منطقی آموزش
الف) عاملی جهت بروز استعدادهای پنهانی :
موفقیت آتی سازمان جهت انجام کار بستگی کامل به فعالیتهای کارکنان آن سازمان داشته تا امور با موفقیت به اتمام رسد. از این رو ارزیابی مناسب توانایی نیروی انسانی و شناسایی استعدادهای نهفته آنها نکته ای بسیار مهم است که باید از محل کارمندیابی لحاظ گردد تا با برنامه های متعدد آموزشی زمینه ظهور آنها فراهم گردد و با ساختار دهی مناسب و حمایت های مدیران آن استعدادهای نهفته فرصت عرضه بیابند در غیر این صورت سرمایه گذاری در رابطه با پرورش نیروی انسانی بطور عمده تلف می گردد.

ب ) منحصر به فرد بودن موقعیت ها :
سازمانها در یافتند هنگامی که کارکنان از نوعی آموزش پایه بهره گرفتند، تنوع پذیری آنها در رابطه با تغییرات راحت تر انجام می گیرد و با توجه به ویژگی خاص هر موقعیت و شرایط انعطاف پذیری مناسب تری را از خود بروز می دهند. باید پذیرفت که حتی کارکنان با تجربه در شرایط جدید با چالشهای زیادی مواجه هستند . اگر کارگری با یک ماشین بطور کامل آشنا باشد ، دلیلی نمی شود که با ماشین های مشابه نیز آشنا باشد.
ج) تغییر شغل :
اکثر سازمانها امروزه دارای حالت پویا بوده و بطور مداوم ابزار، تجهیزات ، روشها وسیاستهای آن در حال تغییر می باشد وبهنگام سازی مداوم جریان دارد .تنوع طلبی افراد،تنوع شغلی را برای آنان مطرح می سازد و این زمانی میسر است که افراد با آموزش های مناسب توانایی پاسخ گویی به این شرایط را بیابند. از این رو یادگیری مهارت جدید ضرورت یافته وسازمانها یا باید کارکنان تازه ای را با مهارت جدید به کار گمارند و یا اینکه آموزش های نوین را در برنامه های پرورشی کارکنان قرار دهند.

د) قوانین و مقررات سازمانی :
قوانین و مقررات سازمانها را در جهت پیشرفت کارکنان ضعیف را تحت فشار قرار می دهد و سازمانها را موظف به طراحی برنامه های آموزشی مناسب می نماید.این فرآیند درجهان معاصر به ویژه دهه های اخیر عمومیت داشته و به طور معمول از کمک حکومتی ودولتی سازمانها در اجرای برنامه های آموزشی برخوردار می شوند.

مراحل آموزش :

1 . تعیین نیازهای آموزشی

2 . تعیین هدفهای آموزش و توسعه منابع انسانی

3 . تعیین محتوی دوره ها

4 . به کار گیری اصول یادگیری

5 . اجرا وارزشیابی

آموزش ضمن خدمت

به آموزش هایی اطلاق می گردد که در ضمن خدمت ودر طول مدت زمانی که مستخدم در اختیار سازمان میباشد ارایه می گردد وعمدتا معطوف به ارایه آموزشهای نظری /عملی مرتبط با شغل می باشند.

2 ــ 2 بخش تولید :
ابتدا مدیر تولید براساس سفارش هر روز خود لیست مواد اولیه که برای سفارش گز آن روز نیاز داردرابه انبار می دهد.وانبار با سفارش تولید درصورتی که موجودی کافی درانبار باشد راتکمیل وبه سالن تولید انتقال می دهد.خلیفه یا همان گز ساز مواد اولیه را بر اساس فرمول خود درپاتیل ریخته ومایع وخمیر اصلی گز را درست میکند وقتی خمیر و جوهره گز آماده شد خمیر را به وسیله ی گاری بر روی سینی های بزر گ پهن می کنند تاخمیر کمی جا افتاده شود و بعد آن راخوب پهن می کنندوبعد به قسمت برش انتقال می دهند در قسمت برش گز را براساس ابعاد و قطرهای مختلف به صورت لقمه ای یا آردی یااشکال مختلف که با توجه به نیاز مشتری است برش می زنند.گزهای برش خورده به وسیله ی نوار به قسمت بسته بندی منتقل می شوند و هر گز باتوجه به نوع کد خود بسته بندی می شود وبعد از بسته بندی با نوار نقاله به قسمت جت پرینت منتقل می شود که تاریخ بسته بندی گز بر روی بسته بندی گز حک می شود وگزها به قسمت بسته بندی منتقل میشود. در قسمت بسته بندی هر کد جداگانه تفکیک می شود مثلا گز18% یا 28% یا 35% بعد با توجه به سفارش مشتری دربسته های 950 گرمی یا 450 گرمی بعد از وزن کردن

به صورت چیدمان منظم در جعبه قرار می گیرد وعد از آن جعبه ها را به قسمت شیرینگ منتقل می کنند در قسمت شیر ینگ به وسیله ی دستگاه اتوماتیک جعبه ها شیرینگ شده وبعد در کارتن بسته بندی می کنند.بعد از انجام مراحل فوق بر روی گز، محصول نهایی را به انبار منتقل می کنند ودو روز در انبار محصول نهایی قرار می دهند. در این مدت مسئول کنترل کیفی به صورت نمونه چند

عدد از جعبه ها را انتخاب وکیفیت گز و نوع بسته بندی،شیرینگ ،تاریخ وسفتی ونرمی گز را تست می کند ودر صورت تائید مهر تائید را بر روی کارتن می زند حال محصول آ ماه ارسال برای مشتری می باشد .

2 ــ 3 . بخش خرید :

مسئول خرید در شرکت همیشه وظایفی از جمله خرید را بر عهده دارد . در هر شرکت علاوه بر فروش خرید هم انجام میشود یعنی به ازای هر خروجی یک ورودی هم دارد .مسئول خرید وظیفه تأمین نیازهای یک شرکت دارد ممکن است خرید جهت تولید محصول باشد یا تأسیسات یا دستگاهها یا هزینه های متفرقه دیگر مثلا خرید جهت پذیرایی در جشن ها و همایش ها ، یا مواد

اولیه جهت انبار یا ملزومات یا وسایل اداری جهت پرسنل ،و یا وسایل مورد نیاز قسمت های مختلف دیگر جهت پیشبرد کار و فعالیتشان . در شرکت گز سکه یک نفر استخدام میشود جهت انجام امور خرید البته تعداد نیرو بستگی دارد به فعالیت های آن شرکت که با توجه به فعالیت شرکت گز سکه یک نفر فقط مسئول خرید شرکت میباشد .البته یک نفر هماهنگ کننده یا فروشنده است که پس از تأیید از خرید ،مسئول تدارکات تحویل سفارشات را انجام میدهد که در قسمت تدارکات هم سه نیروی انسانی مشغول به کار است .
ـــ روال خرید در شرکت گز سکه :

شرکت گز سکه دارای قسمتهای متعددی است مثلا : انبار ، تولید ، آشپزخانه ، و اداری که شامل ( کنترل کیفیت ـ حسابداری ـ آموزش ـ کارگزینی ـ خرید ـ فروش) است مدیر تولید با توجه به فرم

سفارشات قسمت فروش مواد اولیه مورد نیاز خود را برآورد میکند وبعد به مسئول انبار اعلام میکند که امروز به این مواد اولیه نیاز دارد مسئول انبار همیشه باید شمارش به روز کالاهای داخل انبار را داشته باشد و همیشه قبل از به صفر رسیدن موجودی کالای اولیه وظیفه دارد به مسئول خرید درخواست خرید آن کالا را بدهد، که به مشکلات بر نخورد قسمت انبار تأمین کننده نیاز همه قسمت ها میباشد پس همه قسمتها به هر چیزی که مربوط به کالا ـ ملزومات ـ یا مواد اولیه است به انبار رجوع میکنند . و مسئول انبار کالاهایی که امکان صفر رسیدنشان است را یادداشتمیکنند

وطی یک فرم درخواست کالا ، موادی که نیاز دارد را در فرم یادداشت میکند. به عنوان مثال موجودی شرکت درمورد “کالای شکر یک تن می باشد . مسئول انبار میداند که تولید شرکت هر روز بر اساس سفارش مدیر تولید 500 کیلو است پس میداند تا یک روز دیگر نمیتواند جوابگوی سفارش تولید باشد پس با پیش بینی خود برای یک ماه آینده سفارش شکر را در یک فرم درخواست کالا پر میکند و با تأیید و امضای مسئول انبار درخواست کالا به مسئول خرید داده می شود. مسول خرید موقعی که فرم درخواست کالا را دریافت میکند،شروع به تماس با تأمین کنندگان می پردازد واز هر

تأمین کننده قیمت اینکه آیا می تواند نیاز ما را برطرف کنند ونحوه پرداخت که به صورت نقدی ویاچک واینکه درچه مدت میتوان تسویه کرد صحبت میکند وباتوجه به تجربه وتخصصی که دارد از بین چند تامین کننده بهترین تأمین کننده که شرایط خوبی دارد را انتخاب میکند،وقبل از دریافت سفارش شکر از تأمین کننده مورد نظر درخواست میکند که یک نمونه از بار خود را ارسال کند که از لحاظ

کیفیت تست وآزمایش شود.شرکت تأمین کننده با ارسال نمونه برای مسئول خرید منتظر جواب میشود.مسول خرید فرم اعلام سفارش راپر کرده وقبل از اینکه با مدیریت هماهنگی کند با حسابداری هماهنگی میکند که آیا میتوانداین سفارش رابه صورت نقدی یا به فرض چک ده روز بپردازد.حسابداری با توجه به موجودی بانکی خود درصورتی که بتوانددرموعد مشخص شده درفرم هزینه خرید شکررا

پرداخت کند فرم را تأئید میکند درغیر اینصورت دوباره با تأمین کننده درمورد باز پرداخت مبلغ شکرباید صحبت شود.بعداز تأئید مدیرمالی، درمرحله آخر مسول خرید تأئید مدیریت که دردرجه اول اهمیت قرار دارد را میگیرد.نمونه بار را با فرم سفارش کالاوتوضیحات کامل که نحوه ی پرداخت به چه صورت،مبلغ ومیزان سفارش بیان شده ومدیریت با توجه به تجربه کاری خود درصورتی که صلاح ببیند فرم راتأئید میکند.حال مسول خرید بعداز گرفتن مجوز لازم جهت سفارش با تأمین کننده صحبت

میکند که با هزینه ی شرکت خودمان سفارش را به درب کارخانه ارسال کند،وبعداز انکه بار به درب کارخانه ارسال شد مسول انبار بار را تحویل میگیرد وبعد تمام بار را وزن میکند که با مشخصات ووزن فرم اعلام سفازش کالا برابر باشد درصورت درست بودن وزن بار وتست ونمونه مجدداز بار انباردار بار راتحویل میگیرد.ودر مرحله آخر فرم تحویل کالا در انبار را امضا میکند وهمراه با فاکتور خرید مدارک

را به مسئول خرید میدهد ومسئول خرید هم با تأید خود فاکتور خرید را به حسابداری میدهد جهت ثبت حسابداری وپرداخت هزینه ی آن ،این روال درشرکت گز سکه برای خرید هر کالایی اجام می شود.

2-4- بخش حســــــــــــــــابداری:

ــ روال کار در حسابداری گز سکه:

حسابداری شرکت گز سکه قسمت های مهمی است که با تمام تلاش در صدد رسیدن شرکت به سود وجلوگیری از زیان وضرر است، حسابداری شرکت گز سکه با قسمتهای مختلف شرکت مدام درارتنباط است برای گرفتن اطلاعات و ورودی های شرکت .
حسابداری شرکت از برنامه ی همکاران سیستم استفاده میکند قابلیتهایی که این برنامه دارد میتواند به صورت آنلاین اطلاعات سیستم خرید وانبار ویا فروش را ببیند وبه راحتی ثبت حسابداری آنها را بزند .درحسابداری هر فردی وظایف خاص خود را انجام میدهد ودر صورت غیبت هر نفر باید برای خود جانشین قرار دهد تا در روز غیبت خود برای حسابداری مشکلی پیش نیاید. درحسابداری مدیر مالی بر اساس شناخت و توانایی هر فرد آن را در قسمتی مشغول به کار گرفته که در

حسابداری پرسنل در قسمت های مختلف فعالیت میکنند به عنوان مثال حسابداری انبار _خزانه_بررسی وبازبینی اسناد وکارهای متفرقه دیگر،مدیر مالی با نظارت کامل کارها وتأییدیه اسناد و واریزی ها ودقت بر روند فعالیت شرکت ومیزان سوددهی و یا زیان آن فعالیت میکند.
شرکت گز سکه علاوه بر حسابداری دارای چند شعب فروش در اصفهان وتهران میباشد ،که تمام اسناد وفاکتورهای فروش توسط پست ویا مسول تدارکات به روز وارد حسابداری وتوسط پرسنل

سندهای فروشگاه ثبت می شود. شرکت دارای سه دفترپخش میباشد: 1)دفتر پخش اصفهان که مسول آن فقط در زمینه ی صادرات فعالیت میکند. 2)دفتر پخش تهران که جواب گوی مشتریان شهرستانی به خصوص شهر تهران میباشد. 3)دفتر پخش مشهد که فعالیت بر روی مشتریان

ساکن مشهد وتوریست و زوار رادارد،که تمام اسناد ومدارک دال برفروش فاکترهای فروش،اسناد ویا وجوه دریافتنی به حسابداری اصلی یعنی شرکت گز سکه ارسال می شود که در هر یک از این دفاتر یک نفر مسئول رسیدگی به دریافت وجوه و واریزی وجوه وارسال مدارک به حسابداری را دارند ،مسئول فروش وبازاریابی فاکتورهای فروش را به صورت روزانه به حسابداری ارائه می دهد و حسابداری هریک از اشخاص را با توجه به میزان خریدشان بدهکار می کند درصورتی که خرید

نقدی باشد مسئول فروش پول نقد یا چک نقدی را با مدارک به حسابداری ارئه می دهد که مبلغ فوق از بدهی اشخاص در بیاید ودرصورتی که مشتریان سفارششان به صورت تلفنی باشد اول واریزی فاکتور خود را انجام می دهند وبعد با اعلام به مسئول فروش گز خود را دریافت می کنند،مسئول فزوش با حسابداری هماهنگی می کند که آیا مبلغ فوق به حساب شرکت وارد شده پس از از تأیید فیش واریزی فکس شده گز جهت مشتری ارسال میشود. شعب فروش فروشگاه ها که به صورت مستقیم با حسابداری در ارتباط هستند به صورت روزانه فروش خود را به شکل سند در آورده که در آن تمام دریافتی ها وپرداختی ها ذکر شده ودر پایان روز سند خود را بسته

وموجودی آخر دوره را به روز بعد که شروع کار فروشنده است در سند می آورند واسنا د هر روز با پیک به حسابداری ارسال می شود ،حسابداری با ثبت اسناد به روز خود به صورت روزانه می تواند میزان فروش نا خالص فروشگاه ومیزان هزینه های فروش هر فروشگاه را برآورد کند گاهی اوقات مدیر مالی با برسی میزان فروش شعب وفروشگاهها در صورتی که متوجه شود یک فروشگاه در یک مدت زمان طولانی فروش چندانی ندارد و ادامه کار در آن فروشگاه جزء هزینه چیزی را در بر

ندارد،گزارشی جهت تعطیلی فروشگاه به مدیریت آماده می کندو خواستار جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر میباشد.در قسمت حسابداری برای خرید وسایل وملزومات و اثاثیه ی مورد نیاز چند تنخواه گردان قرار دارد،مثلا شعب مشهد یک تنخواه گردان واصفهان وتهران هم به همین صورت که وظیفه دارند خریدهای لازم را در هر قسمت انجام دهند و به صورت هفتگی صورت تنخواه خود را همراه با مدارک وضمائم به حسابداری ارسال میکنند ومدیر مالی با تأیید هزینه ها مبلغ تنخواه را به حساب افراد وارد میکند.

ــ وظایف حسابدار فروش:

حسابدار فروش با دریافت فاکتور ها یا چکهای دریافتنی و یا وجوه نقدی به رسیدگی حساب مشتریان می پردازد و با چک کردن حساب مشتریان اشخاصی را که میزان مطالباطشان زیاد است پیگیری و مانع تأمین سفارش جدیدشان میشود ، چکهای دریافتی را ثبت و بررسی میکند که از لحاظ امضاء و قلم خوردگی مشکلی نداشته باشد وباتوجه به تاریخ آن مسئول مدارک را به بانک برده و در جریان وصول میگذارد، درصورتی که چکی از مشتریان برگشت خورده شود از مشتریان

میخواهیم که مبلغ چک را واریز کند تا با مشکل برگشتی چک مواجه نشود و بطور مدام با فروشندگان و مسئولان فروش در ارتباط است که مدارک و اسناد خودرا به موقع به حسابداری ارسال کنند که پیگیری مطالبات سریعتر انجام شود و اسناد فروش به روز ثبت شود که در صورت سفارش جدید مشتری حساب مشتری کاملأ مشخص باشد .
ــ وظایف حسابدار انبار :

حسابدار انبار وظیفه دارد فاکتور هایی که از انبار دارد و یا دریافت میکند ثبت کند و میزان موجودی فاکتور ها را در سیستم ریالی کند و مقدار و وزن و مبلغ درج شده را با ورودی انبار چک کند، حسابدار انبار معمولا جوابگوی فروشندگان است و حساب فروشندگان را چک میکند.

2 ـ 4 ـ 1 . حسابداری فروش :

حسابدار فروش با دریافت فاکتوهای فروش به ثبت و بررسی اسناد می پردازد و اشخاص که به صورت نسیه خرید کرده اند را بستانکار میکند و بعد از ثبت اسناد به پیگیری مطالبات و معوقات

مشغول میشود و در صورت واریزی حساب اشخاص را بستانکار میکند ، و یا اینکه ماهیانه گزارش فروش میگیرد که فروش ماهیانه چه مقدار بوده و چه محصولاتی بیشتر به فروش رفته که برای ماه آینده به تولید بشتر آن محصول بپردازند . حسابدار فروش با پیگیری از مسئولان فروش دفتر پخش تهران و مشهد جهت ارسال مدارک مشتریان و واریزی های آن ها به حساب مشتریان رسیدگی میکند.

2 ـ 4 ـ 2 . بخش حسابداری خزانه :
حسابدار خزانه به کارهایی که مربوط به صندوق حسابداری و دریافت ها و پرداختهاست میپردازد، هر هزینه ای که فاکتور آن به صورت مستقیم وارد کارخانه میشود مسئول صندوق با تأیید فاکتور هزینه مبلغ هزینه را پرداخت میکند، اگر خرید مشتری به صورت نقدی باشد با دریافت وجه ، موجودی صندوق خود را افزایش میدهد و هر روز با چک کردن صندوق وشمارش موجودی خود با هزینه های انجام داده در آن روز صندوق خود را مغایرت میکند.

وظیفه ی دیگری که حسابدار خزانه بر عهده دارد دریافت چکهایی است که وارد حسابداری میشود، مسئول خزانه یا صندوق چکهای دریافتی را ثبت و اشخاص و مشتریان را بستانکار میکند چک ها را بررسی میکند که از لحاظ امضاء مشکل خاصی نداشته باشد و چک هایی که موعد آنها نزدیک است جهت پاس به بانک ارسال میکند، در صورتی که چک هایی که در جریان وصول است

پاس نشود مشکل را پیگیر شده و از مشتری میخواهد مشکل موجودی حساب خود را تأمین کند ، علاوه بر آن به چک های پرداختی هم می پردازد و چک هایی که جهت خرید و یا هزینه های شرکت پرداخت کردیم را در موعد خود حساب بانکی مورد نظر شارژ میکند تا در موقع پاس چک با مشکل مواجه نشوند .

4 ـ 2 ـ3 . مدیر مالی :

مدیر مالی وظایف سنگینی برعهده دارد ، نظارت بر کل حسابداری و برطرف کردن هرمشکل در زمینه و گرفتن وام و مطالبات از بانکها جهت پیشبرد اهداف بلند مدت شرکت ، نظارت بر گزارش ماهیانه حسابها جهت شناخت موارد هزینه آور و جلوگیری از هزینه های بیهوده شرکت و فعالیت در قسمتهایی که سود آوری بیشتر برای شرکت دارد و فعالیت های متفرقه ی دیگر . یکی از کارهای دیگر که از اهمیت زیادی در حسابداری برخوردار است ، قسمت نظم و سازماندهی به اسنا

د می باشد یعنی بایگانی شاید قلب حسابداری بایگانی آن باشد چون هر ثبت که در سیستم حسابداری انجام میشود باید دارای اسناد و مدارک معتبر باشد واین اسناد معتبر باید به صورت منظم با توجه به تاریخ ثبت و شماره سند بایگانی شود که در صورت بروز مشکل با نشان دادن شاهد و یا ادله در زمان درخواست اطرافیان تمام اسناد و مدارک به شکل مرتب و منظم ارائه شود . در حسابداری اسنادی که ثبت میشود یک نفر باید به بررسی اسناد ثبت شده بپردازد ، در

صورتی که اسناد به صورت اشتباه ثبت شده باشد یا مدارک آنها دارای مشکل باشد حسابداری سریع پیگیری میکند و اسناد را اصلاح و جهت تکمیل مدارک پیگیر میشود که در پایان دوره برای ثبت اسناد در گزاشگیری اشکالی پیش نیاید .

یکی دیگر از وظایف حسابداری وظایف تنخواه گردان ها است .
در حسابداری شرکت گزسکه جهت عدم دسترسی مستقیم با حسابداری چند نفر مسئول تنخواه های شرکت هستند مثلا در دفتر پخش تهران ـ مشهد ـ اصفهان بخاطر عدم دسترسی هر روز با مجوز حسابداری خریدهای شرکت که با دستور سرپرست و امضاء مدیریت است را انجام می دهند

و فاکتورهای هزینه را با اسناد و مدارک معتبر به حسابداری ارائه میدهند و مبلغی که هزینه کردند را دریافت میکند . حسابداری صندوق سند تنخواه را بررسی و ثبت میکند و مبلغ تنخواه را واریز به حساب تنخواه گردان میکند.

2 ـ 5 . بخش مغــــــــــــز شویی :

زمانیکه مواد اولیه وارد انبار میشود مثل مغز گردو ، مغز بادام ،مغز پسته، فندوق و ; مسئول کنترل کیفی باید نظارت کافی بر آنها داشته باشد و بعد از تأییدیه جهت استفاده از این مواد اولیه، مسئول انبار مواد اولیه تأیید شده را به مغزشویی ارسال میکند که مراحل میکروبسازی و شستشوی روی مغزها انجام شود.

ابتدا مغزها را در دستگاه ریخته که بصورت اتوماتیک پوست مغز پسته گرفته میشود و بعد از جداسازی مغزها از پوسته ، مغزها را داخل سینی های بزرگ ریخته و بصورت دستی شروع به پاک کردن آنها می پردازند که احیانا داخل آن خرده پوسته یا سنگ نباشد بعداز پاکسازی مغزها ان را در محلول آب نمک می گذارند و در می آورند تا میکروب های آن شسته وتمیز شود وبعد در حرارت کم فر قرار میدهند تا مغزها که خیس هستند خشک شوند بعداز پاکسازی مغزها آن را بطور مستقیم به تولید ارسال میکنند جهت مصرف مستقیم در گز و این عملیات فقط بر روی مغزها انجام میشود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله ریجستری چیست؟ فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ریجستری چیست؟ فایل ورد (word) دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ریجستری چیست؟ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ریجستری چیست؟ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ریجستری چیست؟ فایل ورد (word) :

در واقع ریجستری را می‌توان به عنوان بانک اطلاعاتی معرفی کرد که برای نگهداری تنظیمات و گزینه‌های نسخه‌های 32بیتی ویندوز همچون ویندوز 98,95, ME و NT/2000 مورد استفاده قرار می‌گیرد ........
در واقع ریجستری را می‌توان به عنوان بانک اطلاعاتی معرفی کرد که برای نگهداری تنظیمات و گزینه‌های نسخه‌های 32بیتی ویندوز همچون ویندوز 98,95, ME و NT/2000 مورد استفاده قرار می‌گیرد و شامل اطلاعات و تنظیماتی است که برای تمام قطعات سخت‌افزاری, نرم‌افزاری, کاربران و تنظیمات مربوط به خود سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر زمان که کاربری تغییری در تنظیمات مربوط به Control Panel یا System Policies, Associations Flie ایجاد کند و یا برنامه نرم‌افزاری جدیدی را نصب کند, این تغییرات در رجیستری ویندوز ثبت شده و باقی می‌مانند.
فایل‌های فیزیکی که رجیستری را تشکیل می‌دهند بسته به نسخه ویندوز شما در محل و مکان خاصی نگهداری می‌شوند, در ویندوز 95 و 98 به صورت دو فایل مخفی در پوشه ویندوز قرار دارند و با نام‌های USER.DAT و SYSTEM.DAT شناخته می‌شوند. در نسخه MEعلاوه بر این دو فایل, فایل دیگری نیز به نام CLASSES.DAT به آنها اضافه شده است. در حالی که در نسخه‌های NT/2000ویندوز فایل‌ها در آدرس
%SystemRoot%/System32/Config قرار گرفته‌اند. این فایل‌ها را نمی‌توان به صورت مستقیم ویرایش کرد و برای انجام چنین کاری نیاز به ابزار رایجی که با نام ویرایشگر رجیستری شناخته می‌شود می‌باشد.
در رجیستری برخلاف سایر برنامه‌های موجود در ویندوز, خبری از پنجره‌ها و منوهای زیبای گرافیکی نیست اما با استفاده از آن می‌توان به قدرتی دست یافت که این قابلیت‌ها در هیچ روش دیگری وجود ندارد.
آیا تا به حال فکر کرده‌اید که اگر درایو کارت گرافیک خود را عوض کنید, ویندوز در مرتبه بعدی شروع به کار خود از کجا بداند که به جای درایوری که خودش در هنگام نصب تعیین کرده است, بایداز این درایور جدید استفاده کند. به عبارت دیگر چگونه سیستم عامل پارامترها و گزینه‌های مختلفی را که انتخاب کرده‌اید یا برای سیستم‌تان مناسب است, به خاطر می‌سپارد.
این راز قدرتمند در رجیستری سیستم نهفته است. رجیستری انبار مرکزی است که ویندوز از آن برای ذخیره همه چیزهای مربوط به پیکربندی سیستم استفاده می‌کند. از آنجا که هرنوع تغییر غیراصولی در آن سبب از کار افتادن برنامه‌ها و حتی خود سیستم عامل می‌شود و همچنین ساختاربندی اطلاعات در آن به نحو پیچیده‌ای است که ممکن است هر کاربر تازه کاری را دچار سردرگمی کند که نتیجه آن نیز تنها اختلال در برنامه‌ها خواهد بود, به شما توصیه می‌کنم قبل از شروع به انجام تغییرات, سعی در افزایش مهارت‌ها و اطلاعات عمومی خود نمایید.
البته دسترسی به برنامه Editor آن به سادگی دسترسی به برنامه‌های دیگر نیست. در واقع می‌توان آن را به عنوان یکی از برنامه‌های پشت پرده ویندوز دانست که شامل پارامترهای سخت‌افزاری, مشخصات اجسام مختلف, پارامترهای مربوط به خود سیستم‌عامل و نیز پارامترهای برنامه‌های کاربردی می‌شود.
برای اجرای این برنامه می‌توانید دستور Regeditرا در کادر Runمنوی Start وارد کنید. اما از آنجا که با هر نوع تغییر در رجیستری ممکن است تنظیمات سیستم عامل شما دچار مشکل شود بهتر است قبل از هر کار اقدام به تهیه نسخه پشتیبان از این برنامه کنید.
ایل User.datبرای ذخیره اطلاعات کاربر طراحی شده است و در آن فایل اطلاعات زیر ذخیره می شوند:
1- کاغذ دیواری ، الگوی رنگ ، گزینه ها ی ماوس، گزینه های Accesibility و دیگر پارامترهایی که در پنجره Control Panel تعیین می شوند .
2- نمادهای روی Desktop
3- پوشه ها ، میانبر های موجود در منو
4- پیکر بندی تعریف شده برای پنجره Windows explorer
5- پارامترهای تعیین شده برای Accessories ویندوز
6- اتصالات شبکه و کلمات رمز
هر زمان که از ویندوز خارج می شوید سیستم کپی پشتیبان جدیدی از فایل User.dat را ایجاد می کند . این کپی پشتیبان نیز از نوع پنهان ، سیستمی و فقط خواندنی است و نام آن User.DA0 می باشد . اگر به هر دلیلی فایل User.dat خراب شده و یا از بین برود سیستم از این فایل استفاده می کند .
فایل System.dat نیز برای نگهدار ی اطلاعات سیستم طراحی شده است . این فایل نیزاطلاعات زیر را در خود نگه می دارد .
1- گروههای مختلف سخت افزار های شناسایی شده توسط ویندوز
2- دستگاه های مختلف متصل شده به کامپیوتر
3-منابع مورد استفاده در هر دستگاه
4- اطلاعات Plug&play بدست آمده از بایوس و یا دستگاههای Plug&Play
5-درایورهایی که درمود حفاظت شده کار می کنند و در زمان شروع به کار ویندوز بارگذاری می شوند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی طرح ها و نقوش کاشی های ایرانی فایل ورد (wor

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی طرح ها و نقوش کاشی های ایرانی فایل ورد (word) دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی طرح ها و نقوش کاشی های ایرانی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه

کاشیها یکی از قدیمیترین و گسترده ترین فرم تزئینات معماری است که در سرتاسر دنیای اسلامی به کار برده می شود. در ایران در طول حکومتهای ایلخانی، تیموری و صفویه این هنر تزئینی به اوج تحول و توسعه خود رسید.
از هنگام ابداع کاشی و در ادوار گذشته، کاشیکاری به نحو گسترده ای برای جلوه بخشیدن به سطوح بناهای ایران مورد استفاده قرار می گرفت. در دوره اسلامی ایران، بهره جستن از کاشی برای تزئین سطوح داخلی و خارجی اماکن مذهبی، کاخهای سلطنتی و اقامتگاههای شخصیتهای متمول و با نفوذ، فراوان به چشم می خورد.
“معبد چغازنبیل” واقع در خوزستان؛ از جمله مکانهایی است که نخستین کاشیهای ایرانی در آن یافت شده اند. این کاشی ها، از نوع کاشیهای دیواره ای لعابدار بوده و به شکل مربع قالبریزی شده اند و در میان برخی از آنها برجسته کاری به چشم می خورد. تاریخ تولید این نوع کاشی ها،‌ قرن سیزدهم ق م تخمین زده شده است. در “سوزا”ی لرستان تعدادی کاشی چهارگوش با نقشهای برجسته یافت شده که تاریخ تولید آنها به قرنهای دوازدهم تا هفتم ق م باز می گردد.


منابع و مآخذ
-    کاشیکاری ایران؛ موزه رضاعباسی، 1361 تا 1365، 5 ج.
- مجرد تاکستانی ، اردشیر، شیوه تذهیب، سروش، 1375.
- کاشیهای ایرانی؛ استفانوکاربونی و توموکوماسویا ، ترجمه : دکتر مهناز شایسته فر.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بانوی اسلام ، فاطمه (ع) فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بانوی اسلام ، فاطمه (ع) فایل ورد (word) دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بانوی اسلام ، فاطمه (ع) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بانوی اسلام ، فاطمه (ع) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بانوی اسلام ، فاطمه (ع) فایل ورد (word) :

بانوی اسلام ، فاطمه (ع)

ولادت میهن بانوی اسلام :
فاطمه علیه السلام در خانواده ای چشم به دنیا گشود که از هر جهت نمونه و سر آمد بود . پدرش پیامبر خدا آخرین معمار بنای دین ، شریعتمدار سرآمد ادیان ، حضرت محمد مصطفی علیه السلام ، و مادرش خدیجه علیه السلام دختر خویلد از زنان برجسته عرب، از حیث نسب و حسب ، و این سفر و ارتباط کاری پیامبر خدا با دستگاه تجاری خدیجه سبب گردید که این بانو ـ که تا آن زمان به سبب عدم کفویت دیگران ، همسری برای خود انتخاب ننموده بود. به جانب پیامبر خدا که به« محمد امین » شهـرت داشت متمایـل گردید . اوبرای انجام مقصود ، بـا زنی به نام « نفیسه » که بعضی اورا خواهر خدیجه و برخی دوست خدیجه دانسته اند به مشورت پرداخت و اوبرای وساطت خدمت رسول الله صلی الله و علیه و آله فرستاد .

باری ، ابوطالب دوماه پس از واقعه سفر پیامبر خدا به شام ، پیامبر را به ازدواج خدیجه کبری در آورد . زندگی این دو زوج همچنان با خوشی و خوشبختی سپری گشت ، تا سال پنجم بعثت فرا رسید . در یکی از روزها پیامبر خدا در سرزمین ابـطح ( میان مکه و منی ) نشسته بود و امیر مومنان ، عباس ، حمزه ، عمار یاسر ، منذر بن ضحضاح ، ابوبکر و عمر در محضرش زانوی ارادت بر خاک سوده بودند، که جبرئیل امین به هیات اصلی خود بر حضرت جلوه نمود و گفت :
« ای محمد ! خداوند بزرگ تورا سلام رسانده فرمان می دهد تا چهل روز از خدیجه کناره بگیری ! »

این پیغام رسول خدا را گران آمد ؛ چرا که علاقه فراوانی به خدیجه داشت و این مدت زمانی بس دراز بود . اما فرمان ، فرمان حق بود و سرپیچی از آن ناممکن . از این رو ، پیامبر خدا چهل شبانه روز از خدیجه عزلت اختیار نمود و به وسیله عمار یاسر ، خدیجه را پیغام دادکه :
«ای خدیجه گمان مبر که کناره گیره ام از تو ، از سر بی اعتنایی است ؛ بلکه امتثال فرمان باری است . ای خدیجه ! این فرمان را جز خیر و نیکی مدان و فرمانبر حق باش زیرا خداوند به کرات به وجود تو بر فرشتگان مقربش مباهات می کند . ای خدیجه ! دل نگران مباش . شب که فرا می رسد در سرا را ببند ، به بستر رفته آام گیر .من نیز در سرای فاطمه ، دخت اسد ( مادر علی علیه السلام ) روزگار سپری خواهم نمود.»

با این احوال ، هرروز که می گذشت ، تاثر خدیجه فزون می گشت. سرانجام ، چهل روز به پایان رسید . چهل روزی که پیامبر روزهایش را به روزه و شبهایش را به عبادت می گذراند . دیگر بار ، جبرئیل از آسمان هبوط نمود ، پیامبر را مخاطب ساخته گفت :
«ای محمد ! پروردگار علی اعلا سلامت می رساند و تورا به آماده شدن برای قبول تحفه و تحیت خویش فرمان می دهد .»

 

پیامبر خدا ، در خصوص تحفه و تحیت از جبرئیل جویا می شود ؛ لیکن جبرئیل اظهار بی اطلاعی می کند . در این هنگام میکائیل با طبقی که دستمالی بر آن گسترده شده فرود می آید و آن را در خدمت رحمت عالمیان می نهد . آنگاه جبرئیل پیش آمده فرمان خدا را ابلاغ می کند که :
« ای محمد ! از طعام درون این سینی تناول کن .»

پیامبر خدا ، بر خلاف رسم خود که در افطار دیگران را شریک می نمود ، به امر خدای بزرگ ، علی علیه السلام را فرمان میدهد تا در اتاق را بسته و با نشستن بر در سرای فاطمه دخت اسد، از ورورد دیگران ممانعت کند. چون فرمان اجراء شد، پیامبر پوشش طبق را کنار زده از انگور و خرمایی که درآن بود سد جوع نمودمد و با جرعه آبی از همان طبق خود را سیرآب کردند. چون از غذا فارغ شدند، جبرئیل قدم به پیش نهاد و با همان آب بر دستان پیامبر می ریخت و میکائیل می شست و اسرافیل با حوله ای آب از دستان حضرت می سترد. در آخر، باقیمانده غذا، همراه با طبق و دستمال به آسان برده شد.

رسول خدا، پس از آن،عزم بپا داشتن نماز را نمود که جبرئیل امین حضرتش را آگاه کرد که خداوند او را از نماز خواندن تا زمانی که به نزد خدیجه رفته با وی در آمیزد، بر حذر داشته است. آنگاه جبرئیل در ادامه سخنان خود، سبب این فرمان را چنین بازگو نمود:
« خداوند به ذات خود سوگند یاد نومده که امشب از صلب شما فرزندی پاک و پاکیزه به هم رساند »
فرستاده خدا، با سرعت هر چه تمامتر به سوی خانه روان شدند. ادامه ماجرا را از زبان خدیجه علی السلام شنیدن خوشتر است :

« من کمکم با تنهایی انس گرفته بودم. چون شبانگاه فرا می رسید سر خود را در دستاری می پوشاندم، در سرا را بسته پردهاش را می افکندم و به نماز می ایستادم. چون نمزم به پایان می رسید چراغ را خاموش کرده در بستر خود می آرمیدم. آن شب، هم چون دیگر شبها چنان کردم؛ اما میان خواب و بیداری بودم که کوبه در به صدا در آمد. سرآسیمه برخاستم و پرسیدم کیست که بر در می کوبد؟ رسول خدا با کلام ملیح خود فرمودند: ای خدیجه!در بگشای، محمدم! شادی در وجودم رخنه کرد. در حالی که سر از پا نمی شناختم در را گشودم و پیامبر به داخل در آمدند… »

دوران بار داری خدیجه آغاز شد. همزمان با آن، پیامبر دعدت خود را آشکار نمود. مشرکان قریش با آزار و اذیت او کمر بستند و زنان قریش از خدیجه علی السلام کناره می گرفتند . خدیجه با مشاهده این وضعیت، ازسویی بر سلامتی پیامبر ترسان بود و از سوی دیگر، از نداشتن همدم مغموم. اما پس از گذشت چندی از دوران حمل آنچه که در رحم داشت، همدم او گردید و با سخن گفتنش غم از دل خدیجه می زدود. در آغاز، خدیجه این مطالب را از پیامبر خدا مخفی می داشت؛ اما دست بر قضا، روزی پیامبربه داخل خانه شده شنیدند که خدیجه با کسی سخن می گوید؟ خدیجه رسول خدا را آگاه ساخت که آنچه در رحم دارد مونس تنهایی اوست. آنگاه پیامبر خدا فرمودند :
« این جبرئیل است که مرا به دختری بشارت می دهد که به زودی نسل مرا از او قرار می‌دهد و پیشوایانی در دودمان او قرار دارند، که پس از انقضای وحی، جانشینان من در روی زمینند.
انسیه حورا سبب اصل اقامت اصلی که ببالد بدو نخل امامت
نخلی که زتولید قدش زاد قیامت گنجینه عرفان گهر بحر کرامت

دوران بارداری بدین منوال سپری شد تا اینکه زمان وضع حمل فرا رسید . حضرت خدیجه برای زنان قریش پیغام فرستاد تا بیایند و او را در امر بارداری کمک کرده کارهای مربوط به این برهه را ، مخصوص زنان است ، بر عهده گیرند . اما زنان قریش پاسخ دادند که ما نخواهیم آمد ؛ چرا که سخن مارا نشنیده انگاشتی و با محمد پیمان زناشویی بستی . خدیجه علیه السلام از این پاسخ رنجیده خاطر گشت . اما در یکی از همین روزها ، در حالی که او همچنان در بستر آرمیده بود ، چهار زن گندمگون و بلند بالا همچون زنان قریش مشاهده نمود که بر او وارد شدند . خدیجه که از دیدن آنان در هراس شده بود به تکاپوافتاد ؛ اما یکی از زنان اورا آرام نموده گفتش :

ای خدیجه ! اندوهگین و هراسناک مباش ، ما از جانب خدا به سویت گسیل شده ایم و خواهران تو هستیم . من ساره همسر ابراهیم خلیلم و این آسیه دختر مزاحم همسر فرعون ، و آن یکی مریم دخت عمران و چهارمین ما صفورا دختر شعیب است .
در این هنگام چهار زن در چهار سوی خدیجه قرار گرفتند و خدیجه حمل خود را برزمین نهاد و نوری از او ساطع گردید که شرق و غرب عالم را پرتو افکن شد . پس از آن ، ده فرشته همراه با طشت و ابریقی مملو از آب کوثر از آسمان فرود آمدند . آن بانویی که در پیش روی خدیجه قرار داشت ، مولود را با آن آب شستشو داده دو جامه که از شیر سفیدتر و از عنبر خوشبوتر بود بیرون آورد . بایکی تن مولود را پوشاند و دیگری را مقنعه او قرار داد . آنگاه دست خود را بر لبان کودک نهاد واورا به سخن گفتن وادار نمود . فاطمه دهان گشود و چنین فرمود :

اشهد ان لااله الا الله ، و ان ابی رسول الله سید الانبیاء و ان بعلی سید الا وصیاء وولدی ساده الاسباط
بر بی انباز و یار بودن خدا گواهم، پدرم فرستاده خدا ودر میان پیامبران آ‌قا ، شویم بر اوصیاسیادت دارد و دو فرزندم جلودار اسباطند .
آنگاه یکایک بانوان را سلام داده به نامشان خواند . آنها هم با رویی گشاده مولود فرخنده را مورد ملاطفت قرار دادند . حوریان بشارت تولد اورا به آسمانها بردند. در آسمان ، ایمن قدوم او نوری پدید آمد و ساطع گردید که تا آن زمان سماواتیان چنین نوری را روئیت ننموده بودند.
بانوان خدیجه را شاد باش گفته از میمنت و مبارکی و طهارت نسلش سخنها گفتند . خدیجه با سروری زاید الوصف کودک را در آغوش کشید و با دنیایی امید و آرزو پستان در دهان او گذارد.

چونورش در بسیط ارض از عرش برین آمد خدارا هرچــه رحمـت بود نازل برزمین آمــد
زنورش رحمت ازرب المـشارق تافت بر عالم چـو زهرارا ظهـور از رحمـت للعالمیـن آمــد
به رشک آسمان طالع شد از روی زمین ماهی که از شرم رخش خورشیدخاکستر نشین آمــد
هویدا گشـت بر چـرخ نبوت کوکبـی تابــان که مهرش مشتری بر زهره چون ماه جبین آمد
این واقعه را ، بزرگان شیعه و برخی از اهل تسنن ، روز بیستم جمادی الثانی سال پنجم از بعثت نبوی شریف گزارش کرده اند.

نامهای زهرای اطهر
این بزرگ بانو را نامهایی است :فاطمه،صدیقه ،مبارکه ،طاهره، زکیه،راضیه،مرضیه،محدثه، زهرا ،بتول، عذرا و حورا .
فاطمه :زیرا از هر گونه بدی جدا وبریده شده است ،شیعیان و دوستانش را از اتش دوزخ میرهاند ، به وسیاه علم و کمال از شیر گرفته شده است ،بدیل ندارد ،هرگز قاعده نمی شود. انسانها از شناخت او ناتوانند واز نام خدا که فاطر است اقتباس شده است .
صدیقه :زیرا راستگو بود وه آنچه که پدرش از جانب رب ودود آورد بسیار تصدیق کننده بود .
طاهره :زیرا از هرگونه زشتی وپلیدی پاک و هرگز خون حیض ندید .

محدثه : زیرا ملایک آسمان ،همچون مریم ،با او سخن می گفتند و حضرتش هم با آنان سخن می گفت .
زهرا : زیرا خداوند او را از نور عظمت خود بیافرید وچون نور افشان میشد آسمانها و زمین به نورش روشن میگردید و جلو دید فرشتگان گرفته می شد و دارای نوری بود که بر علی (ع)تجلی می کرد و یا بر هلال ماه رمضان فایق می آمد و آن بی رنگ می‌نمود.
بتول : زیرا عادت زنانه گریبانگیرش نبود واز زنان به سبب این خصوصیت ممتاز وهمتا نداشت .
منصوره :خداوندحضرت را آسمانها ((منصوره)) در زمین ((فاطمه)) نامیده است.

وصف جمال فاطمه :
همچنانکه گفته شد ، فاطمه (ع) به سبب حسن منظر ،زهرا نامیده شد و این تسمیه که از جانب خداوند صورت گرفته ما را از هر گونه توصیفی بی نیاز می سازد .
در صباحت منظر وحسن چهره ،عموم تاریخ نویسان فاطمه را ستوده اند :چرا نستایند؟فاطمه که از حوریان بود:
فاطمه ای که مادری چون خدیجه وپدری چون محمد داشت عجب نیست که در جمال و کمال دختری برجسته باشد .انس ابن مالک چنین گوید :
سالت امی عن فاطمه بنت رسول الله (ع) فقالت :کانت کالقمر لیلته البدر ،او الشمس کفرت غما ما اذا خرجت من السحاب .بیضاء مشربه حمره ،لها شعر اسود ،من اشد الناس برسول الله (ع) شبها .

و چه بالتر از این که به اقرار حسد ورزانش ،در حرکات ،وسکنات ،و راه ورسم زندگی وسخن گفتن شبیه ترین مردمان به رسول خدابود.
مشکلات فاطمه زهراء در خانه پدر
از مشکلاتی که بر فاطمه زهراء زندگانی را تیره می نمود آنکه ایشان مبتلا به زنان پدر بودند و خصوصا به برخی از آنان که نسبت به مقام و موقعیت و فضائل و مواهب سیده زنان عالم حسد می ورزیدند بالاخص که رسول خدا«ص» فاطمه زهراء«ع» را غرق در محبت ها و نوازشهای خویش کرده و فراوان عواطف و علائق خود را نسبت به دخت عزیزش اظهار می فرمودند و آنچنان به وی محبت می ورزیدند که برخی از زنان رسول خدا«ص» حسادت مخفی در دل خویش نسبت به فاطمه زهراء را ابراز و اظهار می داشتند.

شیخ بزگوار، مجلسی رحمه الله علیه در جلد ششم بحار از کتاب خصال از امام صادق علیه السلام نقل می فرماید که رسول خدا«ص» به منزل آمدند در حالیکه عایشه فاطمه
زهراء را مخاطب ققرار داده و فریاد می زد و الله ای دختر خدیجه تم خود را به خاطر مادرت از ما برتر می دانی و بر ما می بالی و حال آنکه ا هیچ برتری بر ما نداشت و مانند ما بود رسول خدا این سخن را شنیدند و وقتی که این بانو پدر را دیدند گریستند پیامبر سوال فرمودند چه چیز ترا به گریه افکنده دختر جان؟ عرض کرد عایشه از مادرم نام برده و او را خفیف نموده و من هم گریه کردم رسول خدا«ص» غصبناک شده فرمودند ای حمیراء بس کن و دست بردار خدای تعالی به زنی که فرزند زیاد بزاید برکت عنایت فرموده و خدیجه که درود خدا بر وی باد برای من فرزندان پاکی مانند عبدالله و قاسم و رقیه و ام کثوم و زینب را به دنیا آورده ولی نو کسی هستی که خدایت عقیم کرده و برای من فرزندی نزاده ای.

البته موارد رودروئی عایشه نسبت به فاطمه زهراء فراوان است که بیانگر حسادت عظیم و انحراف عمیق اوست به حدی که از هیچیک از زنان رسول خدا نسبت به فاطمه زهراء چنین سخنانی شنیده نشده است. در حدیث بالا تصریح گردیده که تمتم دختران خدیجه کبری از رسول خدا بودند نه از شوئی دیگر و البته دلیل و مدرک منحصر به حدیث ذکر شده نیست بلکه ادله و شواهد گوناگونی در دست است که آنان کلا دختران رسول اکرم بودند ولی ما در این جا مجال کافی برای بحث پیرامون این مطلب را نداریم.

فاطمه زهراء در آستانه ازدواج
فاطمه زهراء سلام الله علیها به9 سالگی رسیده بودند ودر عین حال در این سن علاوه بررشد جسمانی مناسب از رشدو کمال عقلانی از دیگران ممتاز بودند و خدای تعالی ذهنی وقادبه وی عنایت فرموده بود و هوشی سرشار که قابل توصیف نیست مضافا بر آنکه بهره فراوانی نیز از جمال و زیبائی نصیبش گردیده بود و لذا این فضائل موهوبی کثیر وی را از هر دختر و زن دیگری مجزا ساخته بود .

اما از میزان بهره وری وی از معارف دینی هرچه بگوئی بلامانع خواهد بود و به زودی برتو خواننده عزیز روشن خواهد گردید که این بزرگوار برترین زنان عالم در جهت فرهنگ و علم و ادب است در حالیکه می دانیم این بزرگوار در مدرسه ای داخل دانشگاه نشدند واز دانشگاهی فارغ التحصیل نگردیدند جز آنکه در دانشگاه الهی رسول اکرم ثبت نام نموده واز آن مرکز علم و دانش الهی بهره ها بردند .

آری با تفاضیل ذکر شده جای هیچگونه شگفتی نیست که بسیاری از صحابه معروف رسول اکرم (ص) از ایشان خواستگاری نمایند ودر مقابل درخواستهای فراوان خواستگاران ، پیامبر خدا (ص) معذرت خواسته و می فرمایند که کار ازدواج فاطمه به دست خداست .
شعیب بن سعد مصری در کتاب « الروض الفائق » گوید : هنگامی که شمس جمال فاطمه زهراء در آسمان رسالت درخشیدن گرفت ودر افق جلالت و عظمت ماه کمالش بدر تمام شد بزرگان قوم به سوی او میل کرده و دیدگان آنان به وی خیره شد و برگزیدگان مهاجران و انصار وی را خواستگاری می کردند ولی رسول خدا (ص) آنان را رد می فرمود و چنین پاسخ می دادندکه : منتظر فرمان و حکم الهی هستم .

وقتی ابئبکر و عمر از وی خواستگاری کردند رسول مکرم فرمودند او هنوز کوچک است وقتی عبدالرحمن عوف وی را خواهان شدرسول اکرم به وی پاسخ نداده وروی برگرداندند.
بعد از توجه و دقت به این فرموده رسول خداکه وی هنوز کوچک است به سادگی روشن می شود که اقوالی که گفته اند تولد فاطمه زهراء پنج سال قبل از بعثت بود ساختگی و سخیف و بی پایه اند زیرا که اگر این مطلب صحیح می بود دراین هنگام عمر مبارک فاطمه زهراء 18 سال بود و مسلم است دختری که 18 سال سن داشته باشد دیگر کوچک نیست و حال آنکه عایشه هنگامی که به عقد رسول اکرم درآمد فقطده سال داشت و رسول اکرم اورا کوچک نمی دانست پس چگونه دختر 18 ساله خودرا برای ازدواج کوچک می داند و نیز اگر مطلب چنین باشد که برخی دروغ‌پردازان

ساخته و پرداخته اند باید که سن صدیقه طاهره درمکه پیش از بهترین سنین برای ازدواج است پس چرا هیچکس در مکه ازبنی هاشم و غیر بنی هاشم از ایشان خواستگاری نکرد و حتی هیچ بحثی از این مطلب نیز در کتابها ذکرنشده و به گوش نرسیده است .
متقی هندی در کتاب کنزالعمال خود صفحه 99 جلد دوم از انس بن مالک نقل می نماید که ابوبکر روزی حضور رسول اکرم (ص) آمد ودر مقابل ایشان نشست و عرض کرد

یا رسول الله سبقت مرا در اسلام و نیز دلسوزی و خیر خواهی مرا برای اسلام و نیز دلسوزی و خیرخواهی مرا برای اسلام می دانید و من چنین و چنانم … رسول مکرم فرمودند چرا این سخنان را برزبان جاری می کنی و هدفت چیست عرض کردفاطمه را به من تزویج نما پیامبر سکوت فرمودند و یا ازوی روی برگرداندند ابوبکر بازگشت و به عمر گفت هلاک شدم پرسید مگر چه اتفاق افتاده گفت فاطمه راخواستگاری کردم ولی پیامبر (ص) ازمن روی برگرداندند عمر گفت همینجا باش تا من بروم و آنچه راتو از پیامبر خواستی من هم بخواهم پس به نزد رسول اکرم آمد ودرمقابل اونشست وعرض کردای پیامبر خدا پیشگامی مرا در قبول اسلام و نیز خیر خواهیم رابرای اسلام می دانی و نیز می دانی که من چنین وچنانم نبی مکرم سوال فرمودند این سخنان برای چیست ؟ عرض کرد فاطمه را به من تزویج نما پیامبر اکرم ازاو نیز روی برگرداندند عمر به سوی ابوبکر برگشت و گفت پیامبر منتظر فرمان خدا درباره فاطمه است ونیز هیثمی درمجمع الزوائد نقل می کند که ابوبکر و عمر هریک به دختر خود گفتند فاطمه را از رسول خدا خواستگاری کنند و هر نوبت پیامبر مکرم فرمودند منتظر فرمان خدا هستم .
و شاید که پیامبر معظم دوست نمی داشتند که باالصراحه به آنان بفرمایند من منتظر کفو و همشانی برای دخترم می باشم و این دونفر یعنی ابوبکر و عمر همشان دختر عزیزم نیستند و نیز بفرمایند که فاطمه زهراء در سطحی به مراتب عالیتر و والاتر از آندو هستند .

پیامبر بزرگوار می دیدند که امور مسیر و جریان عادی و طبیعی خود را طی می کند یعنی خواستگاران یکی پس از دیگری از ازدواج با فاطمه زهرا ء مایوس می گردند در چنین زمانی بود که سعد بن معاذبه سراغ علی بن ابیطالب علیه السلام رفت که از زمان ورودش به مدینه در منزل او سکنی گزیده بودند سعد به علی علیه السلام که در یکی از بستانهای مدینه مشغول کاربود چنین گفت : یاعلی چه چیز مانع از آنست که فاطمه زهراء را از پسر عمویت رسول خدا خواستگاری نمائی .

در کتاب منتخب کنزالعمال آمده که عمر به سوی علی رضی الله عنه رفت و به وی گفت ای علی چرا از فاطمه خواستگاری نمی کنی فرمود می ترسم اورا به من ندهند عمر گفت اگراورا به تو تزویج نکنند پس به چه کس بدهند در حالیکه تو نزدیکترین خلق خدا به پیامبر اکرم (ص) هستی ؟
اما علی علیه السلام در طول زندگی خویش درباره فاطمه زهراء با احدی سخن نگفت و رغبت و میل خودرا نسبت به دخت پیامبر به خاطر احساس شرم و حیاء در مقابل نبی مکرم اظهار نمی داشت خصوصا که در آن زمان وی از نظر وضع معاشی نیز حالت مساعدی نداشت و بلکه در کمال سختی زندگی می کرد زیرا که وی از سرمایه دنیوی نه مالی و نه زمینی و خانه ای در مدینه می داشت پس چگونه ازدواج کند و کجا ازدواج نماید و کجا مسکن گزیند و مسلما فاطمه زهراء نیز زنی نیست که بتوان مراسم ازدواج با وی را ساده گرفت .

وقتی که علی علیه السلام برخواستگاری دخت پیامبر تصمیم می گیرد و خدمت رسول بزرگوار شرفیاب می شود و فاطمه را خواهان شده و خواستگاری می کند و نبی مکرم نیز برهمه مسلمانان و من جمله فاطمه زهراء ولایت داشتند ولی به خاطر حفظ حرمت بانوی دو عالم موافقت علنی نفرمودند و بااین عمل نشان دادند که درموضوع ازدواج رضایت دختر یکی ازشروط صحت ازدواج است زیرا که او می‌خواهد زندگی کند و باید که بتواند شریک زندگی خود را انتخاب نماید و شوهر دادن دختر بدون رضایت او به هدر دادن کرامت و تحقیر شخصیت اوست و تصریح عملی بر اینکه وی حق اظهار نظر پیرامون انتخاب شوهر ندارد گوئی که وی از جرگه انسانیت خارج است و یا حیوانی است خانگی که بخشیدنش به دیگری نیازی به اجازه و موافقت او ندارد .

رسول بزرگوار فرمودند : یاعلی پیش از تو مردان زیادی او را خواستگاری کرده اند ومن مطلب را بافاطمه در میان گذارده ودرچهره وی آثار عدم تمایل را مشاهده کرده پس بگذار خواست و پیام تورا نیز به وی رسانده و بیرون آیم و پاسخ دهم پیامبر برخاسته ورفتند در حالیکه علی علیه السلام نشسته و منتظر پاسخ و نتیجه پیامبر بردخت عزیزش وارد شد وبه وی اطلاع فرمودند که یا زهراء علی به خواستگاری تو آمده است .
البته در هر ازدواجی شایسته است که پدر مشخصات خواستگار را برای دخترخویش دقیقا بازگو نماید تا این که دختر با علم و اطلاع ، شوی و شریک زندگی خودرا انتخاب نماید.

ولی دراینجا نیاز به معرفی خواستگارنبود زیرا چه کسی علی (ع) رانمی شناخت که فاطمه زهراء اورانشناسد و خصوصا که فاطمه زهراء بسی پیش ازدیگران علی (ع) را می شناخت و سوابق و خصوصیات ارزنده وی راخوب میدانست وچیزی از علـی علیه السلام براومخفی نبود.
لذا رسول معظم به همین مقدار اکتفا فرمودند که بفرمایند فاطمه جان علی بن ابیطالب که نزدیکی وی را با من وفضل و مراتب ایمان و اسلامش رامیدانی به خواستگاریت آمده ودخترجان بدان که من از پروردگار خواسته ام که ترا به بهترین مخلوقش تزویج نماید ومحبوبترین بندگانش را شوی تو فرماید خوب نظرت چیست و چه پاسخ می گوئی ؟

فاطمه زهراء سلام الله علیها سکوت فرمود وروی خودرا برنگرداند و لذا رسول مکرم درچهره اوآثار بی میلی رامشاهده نفرموده پس برخاست وفرمود : الله اکبر سکوت او نشانه رضایت اوست . آری پیامبر مکرم سکوت صدیقه طاهره را نشانه رضایت وموافقت وی تلقی فرمودند زیرا که از دختر جوانی بیش ازاین انتظار نمی رودکه با وجود شرم و حیای فوق العاده اش صریحا اعلام موافقت نماید وبه عبارتی دیگر به هنگام مخالفت باید منتظر صراحت بود رسول خدا به سوی علی ( ع ) برگشت و وی را که منتظر پاسخ بود از رضایت دختر گرامیش فاطمه زهراء آگاه کرد و ضمنا ازمیزان توانائی و قدرت مالی علی علیه السلام درمورد مخارج این مساله سوال فرمودند زیرا که موضوع مهریه و صداق شرعا و عرفا باید مد نظر ومورد توجه واقع شده واز هرنوع سستی و اهمال خودداری گردد ولذا از علی(ع) سوال فرمودند : آیا برای این ازدواج چیزی از مال دنیا داری ؟

علی علیه السلام عرض کردند : پدرومادرم به فدای شما چیزی بر شما مخفی نیست و همه وضع مرا می دانی تمام دارائی من یک شمشیر است وزره است و شتر آبکشم آری تمام دارائی مولا علی علیه السلام این سه چیز بود و بااین دارائی برای ازدواج پا پیش گذاشته بودند.
رسول گرامی باسعه صدر مخصوص به خویش و با گشاده روئی فراوان سخن و پاسخ اورا شنیده و فرمود واماای علی شمشیرت را که لازم داری زیرا که باآن درراه خدا می جنگی ودشمنان راکه لازم داری از پای در می آوری واما به شتر آبکش نیز نیازمندی زیرا که با آن برای نخلستانها و خانواده ات آب می کشی
و زادو توشه سفرت را با آن حمل مینمائی ولی من در قبال این زره با ازدواج موافقت مینمایم پس زره را بفروش و پولش را برایم بیاور .

آری اسلام آمده است تازنجیره های تقالید قدیم را که بر دست و پای مردمان در موضوع ازدواج بسته شده بازکرده و بگشاید ، آن زنجیرهای که مسلمانان را از تشکیل زندگی خانوادگی بازداشته و این امر را بر آنان دشوار کرده وآنان را از این خواست فطری جلوگیری نموده لذا موضوع ازدواج در آئین مقدس اسلام به سادگی و سهولت بسیار صورت میپذیرد و تعصبات قبیله ای و نژادی در این امر در ژرف زوال و نابودی قرار گرفته و پیامبر ( ص) که آمده اند تا اساس برپایی ازدواجهای سهل و آسان و بدون تکلف اسلامی را بنیان نهند خود نیز باید اسوه والگوی مسلمانان باشند و حرکات و سکنات و اعمال و افعال ایشان را برای دیگران سرمشق خواهد بود پس باید که این بزرگوار باتقالید جاهلیت و عادات کفر هم با عمل و کردار می جنگیدند وهم باسخن وگفتار .
یکی از مهریه های حضرت زهراء شفاعت در قیامت است

گو آنکه فاطمه زهراء سلام الله علیها با این مهریه اندک به ازدواج علی علیه اسلام در آمدو دانستیم که تعیین این چنین صداقی کم به خواست و تمایل پدر بزرگوارشان رسول مکرم انجام پذیرفت و مسلم است که این عمل از سوی پیامبر خدا به خاطر اهداف حساب شده ای واقع گردید ویکی از این اهداف چنین بود که مسلمانان دازدواج

و شوهر دادن دختر به فرستاده خدا تاسی جسته و اقتدا کنند ولی معنای قبول مهریه اندک از سوی این بانوی بزرگوار به این معنای مایه ،افتخار زنان عالم ، شخصیت و مقام و مرتبت و علو درجــات و شرافت بلند خویشتن را فراموش نموده و از یـاد برده اند که چه گوهر بزرگواری هستند و فضایل کمالاتشان در چه حد واندازه ای هست با این مقدمات توجه میکنیم به آنچه که احمدبن یوسف دمشقی در کتاب خویشتن به نام اخبارالدول و آثارالا ول می گوید :

« در خبر وارد شده که زمانی که پدر بزرگوارش اورا به شوهر داده و مالی اندک را به عنوان صداق تعیین نموده عرض کرد ای رسول خدا دختران مردم نیز شوهر کرده ومقدار کمی به عنوان صداق برایشان تعیین کرده پس فرق بین من وآنان چیست ؟ امیدوار و خواهانم که مهریه را به علی علیه السلام برگردانی و از خدای تعالی بخواهی که مهریه مرا شفاعت گناهان از امت تو قرار دهد پس جبرئیل نازل شد و با وی کاغذ کوچکی از حریر بود که در آن نوشته شده بود خدای تعالی مهریه فاطمه را شفاعت گناهکاران از امت پدرش قرار داده و به همین علت زمانی که ایشان در حالت احتضار بودند وصیت نمودند که آن کاغذ کوچک را روی سینه اشان در زیر کفن قرار دهند این وصیت عمل شد و فاطمه زهراءفرمودند هنگامی که در قیامت برانگیخته شدم این کاغذ را بردست میگیرم و از گناهکاران امت پدرم شفاعت میکنم »

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   26   27   28   29   30   >>   >