پروژه دانشجویی پاورپوینت linux فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت linux فایل ورد (word) دارای 81 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت linux فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت linux فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت linux فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت linux فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

در سال 1991، یکی از دانشجویان دانشگاه هلسینکی به نام Linus Torvalds که از سیستم عامل موجود ناراضی بود به فکر افتاد که از سیستم عامل برای کارهای خود استفاده کند. Unix یک سیستم عامل قدرتمند محسوب می شد، ولی قیمت ان گران بود. بنابر این Torvalds به فکر نوشتن نسخه ای از Unix برای خود افتاد. این کار ساده بود؛ وی پس از تنظیم قسمت های اصلی برنامه، از طریق اینترنت مجموعه ای از برنامه نویسان با استعداد تشکیل داد و افراد این مجموعه به کمک هم سیستم عامل یا هسته ای به وجود اوردند که امروزه به Linux موسوم است.(اسم آن نیز از ترکیب لینوس و یونیکس ساخته شده است)
یکی از مهمترین تصمیماتی که Torvalds در شروع کار گرفت، توزیع و اشتراک گذاری رایگان کد هسته لینوکس برای افرادی بود که مایل بودند در توسعه این سیستم عامل سهیم باشندکه این عمل تا به امروز ادامه پیدا کرده یعنی لینوکس به صورت رایگان و عمدتا از طریق اینترنت توزیع می شود.

اسلاید 2 :

کدهای منبع ازاد (open source) برای عموم ساخته می شوند و هر فردی می تواند در ساخت و توسعه ان با شرط زیر پا نگذاشتن قانون و تملک انحصاری ان شرکت سهیم باشد. هر فردی می تواند کد منبع را مطابق میل خود، حتی برای سرگرمی ،تغییر داده و نسخه ای از ان را منتشر سازد. ولی انچه که افراد نمی توانند تغییر دهند، جلوگیری از هر شخص دیگر برای استفاده، تغییر و توزیع ان نسخه از نرم افزار است که شما ان را تغییر داده اید. اعمال این محدودیت که نمی تواند به طور انحصاری به شخص یا شرکتی تعلق داشته باشد باعث پیشرفت های حیرت انگیزی در این صنعت گردید.
در اوایل بهار 1994، اولین نسخه واقعی لینوکس (نسخه 10) برای استفاده عموم عرضه گردید. حتی در ان زمان، این سیستم عامل، یک سیستم عامل خوب محسوب می شد و از ویژگی های رایگانی که در سیستم عامل های دیگر به قیمت صدها دلار به فروش می رسید برخوردار بود.

اسلاید 3 :

کلا تا قبل از 1999 به علت امنیت بالا و سورس باز به سیستم عامل هکر ها معروف بود.اما از سال 1999 به محصولی عمومی و پر طرفدار تبدیل شده است. به طوری که بسیاری از سرور های دنیا هم اکنون از آن استفاده می کنند.نکته قابل توجه درباره آن قیمت فوق العاده پایین آن است

اولا :‌که کرنل(هسته سیستم عامل که دستورات مهم در آن قرار دارد) آن کاملا مجانی است.

ثانیا:نسخه کامل آن با یک برنامه آفیس و حدود 1000 برنامه جانبی تقریبا 1/10 نسخه مشابه ویندوز قیمت دارد.

نسخه های معروف آن:Redhat,Mandrake,Turbo,;

n

اسلاید 4 :

    لینوکس یک نرم افزار رایگان قابل دسترس می باشد. کد منبع لینوکس که قلب و روح سیستم عامل محسوب می شود نیز در دسترس عموم می باشد. شایان ذکر است سازمان (Free Software Foundation (FSF در ساخت و تهیه بیشتر نرم افزار های کمکی جهت سهولت بخشیدن به کار و استفاده با لینوکس همکاری می کند.
شرکت .Red Hat, Inc سیستم عامل پایه لینوکس را با نرم افزار های دیگر (که ساخته شرکتهای دیگر و یا خود Red Hat می باشند) ادغام می کند و یک بسته نرم افزاری ارایه می دهد که گاهی اوقات ارزش ان بیش از کلیه نسخه های ارائه شده است. این مجموعه را distribution یا flavor لینوکس می نامند.

اسلاید 5 :

    لینوکس به خودی خود رایگان بوده و هست. کاری که شرکت هایی مثل ردهت انجام می دهند، کامپایل کردن بخش ها و نرم افزارهای مختلف و ارائه آن بصورت یک فرمت قابل توزیع همانند سایر سیستم عاملها است، تا مردم عادی نیز بتوانند از آن استفاده کنند. همچنین با رابطهای گرافیکی کاربر مانند GNOME، توزیع های لینوکس در بین مردم بسیار گسترش یافته است.
امروزه در دنیایی متکی بر فناوری اطلاعات زندگی می‌کنیم و به خطر افتادن جریان اطلاعات در هر لحظه منجر به بروز خسارت‌های جبران ناپذیری خواهد شد؛ بر این اساس امنیت در بین سیستم های عامل از اهمیت زیادی برخوردار است که لینوکس در این زمینه بسیار قدرتمند است.
لینوکس از ابتدا برای محیط‌های شبکه‌ای و دارای چند کاربر طراحی شده که همین امر مسبب رعایت مسائل امنیتی در ان شده است.

اسلاید 6 :

    از Red Hat Linux می توان به عنوان یک ابزار میز کار، یک سرور شبکه و دروازه اینترنت، یک دیواره اتشین (Firewall)، پایگاه یک سیستم از پیش تعبیه شده (مانند یک VCR هوشمند یا یک ربات) و یا حتی به صورت یک سوپر کامپیوتر چند پردازنده ای استفاده کرد.

اسلاید 7 :

ابزار های پر مصرف میز کار :

    در Red Hat نرم افزار های دیگر مانند مجموعه برنامه های OpenOffice برای سهولت کار کاربران قرار داده شده است. مجموعه برنامه های OpenOffice شامل یک واژه پرداز کامل، صفحه های گسترده، برنامه نمایش محتویات، یک برنامه رسم گرافیک و ابزارهای ساخت صفحات وب می باشد. با نصب Red Hat Linux، مجموعه OpenOffice نصب شده و نشانه های مربوط به برنامه های ان برای سهولت دستیابی به انها در نوار منو قرار داده می شوند.
مطالب مربوط به چند رسانه ای ها: Red Hat Linux برای استفاده شما ابزار های متعدد چند رسانه ای را در یک بسته قرار داده است؛ به کمک این بسته می توان موسیقی پخش کرده و به منابع چند رسانه ای مانند ایستگاه های رادیویی در اینترنت گوش داد. همچنین در لینوکس میتوان عکس و دیگر اقلام را از دوربین و دستگاه پخش MP3 به کامپیوتر منتقل کرد.

اسلاید 8 :

مزایا :

.1امنیت بالا:از نظر امنیت نسبتا مقاوم است و هم از نظر ویروسها(تا کنون تعداد بسیار کمی ویروس برای آن نوشته شده است.(

.2منبع باز بودن:که به وسیله آن می توانید هر گونه که تمایل داشته باشید سیستم عامل خود را تغییر دهید.

.3قیمت نازل:که قبلا توضیح داده شد.

.4قابلیتاعتماد Reliability))بالا:شما می توانید سیستم لینوکس خود را تا 1 یا 2 سال داشته باشید بدون اینکه مشکلی داشته باشید.در حالی که من طی 8 ماه کار کردن با ویندوز با آن مشکل پیدا کردم.

.5چند پلت فرمی بودن:لینوکس در پلت فرمهای مختلف از جمله

.6 x86,Alpha AXP,PPc,SPARC,IA64 اجرا می شود

üتوضیح : نسخه x86 یا i386 همان نسخه های متناسب با PC هستند.

اسلاید 9 :

معایب :

.1کاربر پسند نبودن:به علت تعدد اینترفیس ها و نبودن اینترفیس مناسب،چندان مورد توجه کاربران نیست.

.2نصب مشکل:مشکلترین قسمت کار با لینوکس، نصب آن است.با وجود نصب سریعتر نسبت به ویندوز ، اما مشکلات فراوانی از جمله نشناختن قطعات است.

.3عدم تطابق کامل با سخت افزارها:این سیستم عامل مشکلاتی نیز در مورد شناختن قطعات سخت افزاری دارد.
شرکتهای بزرگ پشتیبانی کننده لینوکس هم اکنون در حال بر طرف کردن این مشکلات هستند.
شرکت Mandrake که از سال 1999 کار خود را آغاز کرده همواره سعی خود را بر بهبود مراحل نصب نهاده است.
هم چنین لینوکس قابلیت نصب همراه با ویندوز را نیز دارد.

اسلاید 10 :

مقایسه امنیت در ویندوز و لینوکس:

امنیت نرم افزاری به طور کلی یک مفهوم انتزاعی است که به پارامترهای فکری هر شخص وابسته است. چون درجه آسیب پذیری امنیتی، از خط به خط کدهای برنامه نویسی به وجود می آید. هر حوزه امنیتی از درجه حساسیت خاصی برخوردار است که ممکن است برای کاربران یک پایه فوق العاده مهم باشد یا بر عکس. در نتیجه تعابیر بسیار زیادی برای امنیت وجود دارد. مخصوصا اگر بخواهید درباره امنیت برنامه کامل و پیچیده ای مانند سیستم عامل ها و مثلا ویندوز و لینوکس صحبت کنید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله آداب معاشرت فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله آداب معاشرت فایل ورد (word) دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله آداب معاشرت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله آداب معاشرت فایل ورد (word)

آداب معاشرت  
بخشش و گذشت  
حریم قانون  
استقامت  
احترام به افکار عمومی  
تنظیم وقت و تقسیم کار  
دستور برای ثبت اطلاعات جهت برنامه ریزی  
ساده زیستی و قناعت پبامبر  
ساده زیستی فرا گیر  
برداشت کم و بازده زیاد  
منابع ومأخذ  

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی مقاله آداب معاشرت فایل ورد (word)

سیره نبوی ;;;;;;;;.. نوشته سید ابوالحسن مطلبی و رضا میقانی
فروغ ابدیت1 ;;;;;;;..نوشته جعفر سبحانی
فروغ ابدیت 2 ;;;;;;;.نوشته جعفر سبحانی

 آداب معاشرت

در میان جمع گشاده رو در تنهایی سیمایی محزون و متفکر داشت

 هرگز به روی کسی خیره نگاه نمی کرد و بیشتر اوقات چشم هایش را به زمین می دوخت. در سلام کردن به همه حتی بردگان و کودکان پیش دستی می کرد. اغلب دو زانو می نشست و پای خود را جلوی هیچ کس دراز نمی کرد هرگاه به مجلسی وارد می شد نزدیک ترین جای خالی را اختیار می کرد. اجازه نمی داد کسی جلوی پایش بایستد ویا برایش جا خالی کند. سخن همنشین خود را قطع نمی کرد وبا او طوری رفتار می کرد که او تصور می کرد هیچ کس نزد رسول خدا از او گرامی تر نیست

بیش از حد لزوم سخن نمی گفت. آرام و شمرده سخن می گفت و هیچ گاه زبانش را به دشنام و ناسزا آلوده نمی ساخت. در حیا و شرم بی مانند بود. هر گاه از رفتار کسی آزرده می شد ناراحتی در سیمایش نمایان می شد ولی کلمه ی گله   و  اعتراض بر زبان نمی آورد. از بیماران عیادت می کرد ودر تشییع جنازه حضور می یافت. جز در مقام دادخواهی اجازه نمی داد کسی در حضور او علیه دیگری سخن بگوید یا به کسی دشنام بدهد یا سخن چینی کند

روزی چند نفر از یهودیان بر او وارد شدند و لا لحنی دو پهلو سلام کردند حضرت در جواب آنان گفت : و علیکم. عایشه متوجه قصد آنان شد و با عصبانیت به پرخاش و ناسزاگویی پرداخت. حضرت فرمود: عایشه آرام بگیر و بد زبانی نکن مگر نمی دانی خدا مهربانی با همه را دوست دارد

بخشش و گذشت

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم بد رفتاری و بی حرمتی نسبت به خود را ندیده می گرفت. کینه ی کسی را در دل نگاه نمی داشت و درصدد انتقام بر نمی آمد. روح نیرومندش که در سطح بسیار بالاتر از انفعالات نفسانی و عقده های روحی قرار داشت عفو و بخشایش را بر انتقام ترجیح می داد. حساسیتش در مقابل نا ملایمات از حد حزن و اندوه تجاوز نمی کرد. در جنگ احد آن همه وحشی گری و اهانت که به جنازه ی عموی ارجمندش حمزه بن عبدالمطلب روا داشته بودند و از مشاهده آن به شدت رنجیده بود دست به عمل متقابل با کشتگان قریش نزد و بعدها که به آن ها و از آن جمله هند – زن ابوسفیان – دست یافت در مقام انتقام بر نیامد.حتی ابوقتاده انصاری را که می خواست زبان به دشنام آنان بگشایداز بدگویی منع کرد

پس از فتح خیبر جمعی از یهودیان که تسلیم شده بودند غذایی مسموم برای حضرت فرستادند. او  از سوء قصد و توطئه آنان آگاه شد اما آنان را به حال خودشان رها کرد. بار دیگر زنی از یهود به چنین عملی دست زد و خواست زهر در کامش کند او را نیز عفو کرد. عبدالله بن ابی سر دسته ی منافقان که با ادای کلمه ی شهادت مصونیت یافته بود در باطن امراز اینکه با هجرت رسول اکرم به مدینه بساط ریاست او برچیده شد دشمنی آن حضرت را در دل می پرورانید و با یهودیان مخالف نیز سرو سری داشت و از کارشکنی و کینه توزی و شایعه سازی علیه رسول اکرم فروگذار نمی کرد.هم او بود که در غزوه ی بنی المصطلق می گفت : چنان چه به مدینه برگشتیم این طفیلی های زبون را (مقصودش مهاجرین است) از خانه ی خود بیرون می رانیم. یاران رسول اکرم که دل پر خونی از او داشتند بارها اجازه خواستند او را به سزای اعمالش برسانند. آن حضرت نه تنها اجازه نمی داد بلکه با کمال مدارا با او رفتار می کرد و در حال بیماری به عیادتش رفت و سر جنازه اش حاضر شد و بر او نماز گذارد. در مراجعت از غزوه ی تبوک جمعی از منافقان در سوء قصدی به جان حضرت خواستند مرکبش را رم بدهند تا در پرتگاه سقوط کند و با این که همگی صورت خود را پوشانده بودند آنان را شناخت و با همه ی اصرار یارانش اسم آنان را فاش نساخت و از مجازاتشان صرف نظر کرد

حریم قانون

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم از هر نوع بد رفتاری که به شخص مقدسش می شد چشم پوشی می کرد ولی در مورد اشخاصی که به حریم قانون تجاوز می کردند مطلقا  گذشت نمی کرد و در اجرای عدالت و مجازات متخلف ، هر که بود،مسامحه روا نمی داشت؛ زیرا قانون عدل ، سایه ی امنیت اجتماعی و حافظ کیان جامعه است و نمی شود آن را بازیچه و دستخوش افراد هوس ران قرار داد و جامعه را فدای فرد کرد. در فتح مکه ،زنی از قبیله ی بنی مخزوم دزدی کرد. خویشاوندانش اجرای مجازات را ننگ خانواده ی اشرافی خود می دانستند و به تکاپو افتادند بلکه بتوانند مجازات را متوقف سازند. اسامه بن زید را که مانند پدرش نزد رسول خدا محبوبیت خاصی داشت، وادار کردند به شفاعت برخیزد. او همین که زبان به شفاعت گشود، رنگ صورت رسول خدا از شدت خشم برافروخته شد و با عتاب فرمود: چه جای شفاعت است ، مگر می توان حدود قانون خدا را بلا اجرا گذاشت ؟ و دستور مجازات را صادر کرد. اسامه متوجه غفلت خود شد و از لغزش خود عذر خواست و طلب مغفرت کرد. حضرت برای این که فکر تبعیض در اجرای قانون را از ذهن مردم بیرون کند، به هنگام عصر در میان جمع به سخنرانی پرداخت و لا اشاره به موضوع روز چنین فرمود

«اقوام و ملل پیشین دچار سقوط و انقراض شدند بدین سبب که در اجرای عدالت، تبعیض روا می داشتند. هرگاه یکی از طبقا ت بالا مرتکب جرم می شد، او را از مجازات معاف می کردند و اگر کسی از زیر دستان به جرم مشابه آن مبادرت می کرد، اورا مجازات می کردند. قسم به خدایی که جانم در قبضه اوست!در اجرای عدل درباره هیچکس فروگذاری و سستی نمی کنم،اگرچه مجرم از نزدیکترین خویشاوندان خودم باشد.»

حضرت خود را مستثنا نمی کرد و فوق قانون نمی شمرد.روزی به مسجد رفت و در ضمن خطابه ای فرمود

« خدا سوگند یاد کرده است در روز جزا از ظلم هیچ ظالمی در نگذرد.اگر به کسی از شما ستمی از من رفته و از این رهگذر حقی بر ذمه ی من دارد ، من حاضرم قصاص شوم.»از میان مردم شخصی به نام سواده بن قیس به پا خاست و گفت : یا رسول الله ! روزی که از طائف بر می گشتی و عصا را در دست خود حرکت می دادی به شکم من خورد و مرا رنجه ساخت. فرمود« حاشا که به عمد این کار را کرده باشم . با این حال به حکم قصاص تسلیم می شوم.» سپس فرمان داد همان عصا را بیاورند و به دست « سواده» داد و فرمود :«هر عضو بدن تو را که خسته است به همان قسمت از بدن من بزن و حق خود را در همین دنیا بستان.» سواده گفت: نه ، من شما را می بخشم . فرمود: « خدا نیز بر تو ببخشد.»

آری ! چنین بود رفتار رئیس و زمامدار تام الاختیار دین

استقامت

حضرت مأ موریت جهانی داشت و می بایست بشر را از ظلمات شهوت و جهالت و پرستش بتهای جاندار و بی جان و استبداد و تحکم فرمانروایان و تقلید بی چون و چرا از کاهلان و دجالان و تعصبات نژادی و طبقاتی و فقر مادی و معنوی نجات بخشد واز این همه زنجیرها که بر گردن ناتوانش فشار آورده و جسم و جانش را فرسوده بود ، آزاد کند و نیز مقیاسهای ساختگی و دروغین را که قرنها وسیله سنجش عادات و اخلاق ،شناخته شده وزشتی ها را در نظر مردم زیبا می کرد و باطل را در لباس حق جلوه می داد به هم بزند و مقیاس واقعی نیک و بد را به جریان اندازد و خلاصه دنیایی را خراب کند و دنیای بهتری از نو سازد

قریش در وهله ی اول که هنوز دستور دعوت علنی از جانب خدا نرسیده بود و عده ی کمی به اسلام گرویده بودند، تصور می کردند او نیز یکی از حنفا و در ردیف زیدبن عمر و بن نفیل و عثمان بن حویرث و ورقه بن نوفل است که گاه مطالبی در الهیات اظهار می کنند و به مردم کار ندارند. رابطه ی گروندگان را با او رابطه ی مرشدی و مریدی می پنداشتند و اگر چه مزاحمتی ایجا د نمی کردند، ولیکن به نظر شبهه و نگرانی بدان می نگریستند. حضرت از این که آشکارا به نماز و عبادت بپردازد با کی نداشت و گاهی مشاهده می کردند که آن حضرت به اتفاق علی و همسرش خدیجه در کنار خانه ی کعبه به نماز ایستاده اند. روزی عفیف کندی آنان را در آن حالت دید. از عباس بن عبدالمطلب پرسید این ها چه کسانی هستند و این چه آیین است ؟ گفت : این آیین برادرزاده ی من محمد است که می پندارد خدا او را به نبوت برگزیده و این زن، همسر او و این جوان، برادرزاده ی من علی بن ابی طالب است

حضرت پس از سه سال به فرمان خدا دعوت خود را آشکار ساخت. خلاصه ی دعوتش چنین بود

« من راه و روش نیکو تری از برای دنیا و آخرت شما آورده ام. شما که به وراثت و تقلید از پدرانتان این بت ها را می پرستید، در غفلت و اشتباه هستید. این ها بر هیچ گونه سود و زیان قادر نیستند و تنها آفریدگار جهان در خور ستایش است که می تواند به کارهای نیک و بد شما پاداش بدهد و کیفر بنماید. من شما را از این راه که در پیش گرفته اید و به عذاب سختی گرفتارتان خواهد ساخت می ترسانم.»

این سخنان که به گوش سر سختان قریش سنگینی می نمود، آنان را به خشم و هیجان آورده و اولین کلمه ی رد دعوت را عمویش ابولهب با لحن پرخاش و ناسزا به زبان راند. از آن روز به بعد به مخالفت و مقاومت با پیشرفت آیین اسلام برخاستند و مخالفت آنان تنها از نظر تعصب به معتقدات و مقدسات دینی شان نبود بلکه دنیای خودشان را نیز در معرض خطر می دیدند؛ زیرا منفعت و موقعیت اجتماعی شدن بسته به همین وضع موجود بود و اگر انقلاب و تحولی پیش می آمد، اوضاع زیرو رو می شد و بساط سیادت و امتیازاتشان برچیده می گردید. آن ها سیصد و شصت بت در حریم کعبه جا داده بودند و هر یک از قبیله های عرب یک و یا چند تای آن ها را می پرستیدند. از سوی دیگر کعبه را خانه ی خدا می دانستند و خود را سر پرست و نگهبانان آن جا زده بودند و بدین وسیله سیادت خود را بر همه ی قبیله های عرب تحمیل می کردند و به خیال خود، خدای آسمان و خدایان زمین را یک جا گرد آورده بودند تا هر کس معبود دلخواه خود را در آن جا پرستش کند. حال چنان چه بنا بر این باشد که بت ها را کنار بگذارند، باید از امتیازها و از آن همه منفعت سرشار که از راه ورود و خروج زائران و قربانی ها و نذر های ایشان به دست می آوردند، چشم بپوشند

گذشته از این ها عامل کبر و حسد که دیده ی بصیرت شان را کور کرده  بود، در تشدید مقاومت اثر به سزایی داشتو ابو جهل آشکارا می گفت : ما و خاندان عبد مناف در همه ی منا صب وافتخارات رقابت کردیم و در میدان مسابقه از آن ها عقب نماندیم. اینک مدعی می شوند که پیغمبری از آن ها مبعوث شده است و می خواهند بر ما پیشی گیرند! چنین چیزی هرگز رخ نخواهد داد

از این پس سخت گیری بر رسول اکرم و پیروانش شدت یافت و آنان را از ادای مراسم دینی باز می داشتند. آنان ناچار شدند در میان دره های اطراف مکه دور از نظر مردم به نماز و عبادت بپردازند

قریش، پیروان پیامبر را شکنجه می دادند و گرسنه و تشنه در برابر آفتاب سوزان مکه به زمین انداخته و سنگ های تفتیده و سنگین بر پشت و سینه ی عریانشان می نهادند و می گفتند: از آیین محمد برگردید و اقرار کنید که لات و عزی خدایان شمایند

به گردنشلن ریسمان بسته و کشان کشان در میا ن دره ها می گرداندند. زره فولادین بر تن عریانشان پوشانده و در زیر آفتاب سوزان نگاه می داشتند. بعضی ها را می زدند و گرسنه و تشنه زندانی می کردند. پیامبر از این همه ستم که به پیروانش می شد، به شدت رنج می برد. روزی نگاهش به عمار و پدرش یاسرو مادرش سمیه افتاد که در زیر شکنجه از تاب و توان رفته بودند، فرمود:« آل یاسر! شکیبایی کنید که وعده گاه شما بهشت برین است.»

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی ارتباط بین تعارضات سازمانی با هوش هیجانی EQ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی بررسی ارتباط بین تعارضات سازمانی با هوش هیجانی EQ در کارکنان بانک ها با تاکید بر تعارضات بین فردی فایل ورد (word) دارای 129 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف پروژه دانشجویی بررسی ارتباط بین تعارضات سازمانی با هوش هیجانی EQ در کارکنان بانک ها با تاکید بر تعارضات بین فردی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

Abstract
With no doubt, paying attention to emotions in the organization is nowadays discussed as a
requirement of competitive markets which involves identifying the emotional state of the
employees of that organization and its effective management to control conflicts in the
organization. One of the factors which cause wasting manpower is interpersonal conflicts
that are followed by organizational and group conflicts. In this research, we have
investigated the relationship between emotional intelligence component and interpersonal
conflicts in the banks of the City of Ilam. The statistics society of this research was 850
person that based on Morgan`s table 20 managers and 205 employee were chosen as the
internal samples. Descriptive statistics showed that the average emotional intelligence score
was (102.75) for employees and (104.75) for managers which was respectively (8.75) and
(10.75) of standard score which is 94 and they were more than the standard score. The
statistical methods used in this research include: Kolmogorov-Smirnov test, Pearson
correlation coefficient, Freidman ranking test and group T-Tech (Single T). Deductive
analysis results showed that, in ranking emotional intelligence components, management and
emotional intelligence control components are more important among managers and
employees than the other components. Among interpersonal components, the relationship
between conflict factors and employee was very important. There is a positive meaningful
relationship between emotional intelligence components in employees and managers with
each other and also there is a meaningful relationship between interpersonal conflicts among
employees and managers, but among managers there was no relationship between conflict
factor with manager and conflict factor with employee. There is a reverse positive
relationship between emotional intelligence components and interpersonal conflicts factor
among employees but not among managers.
Keywords: emotional intelligence, interpersonal conflicts, Employees of Banks,
Organizational Conflicts

منابع لاتین
1. Abraham GP, de Bruyne T. (2000). Conflict management style and marital
satisfaction. Journal of sex and marital therapy, 26(4): 321-334.
2. Afzular, R. (2002). A model of emotional intelligence and conflict
management strategies, a study in seven countries. Interantional journal of
Aland Islands peac Institute (2002). Conflict management. Retrieved 10
December 2008 from: http://www.peace.aland.ficonflict.html.
3. Bar-on, R, and parker; D.A. (2000). The hand book of emotional
intelligence. Theory, Development, Assessment and application at home,
school and work place. Sanfracissco.
4. Bar-On, R. (1997). Bar-On Emotional Quotient Inventory (EQ-i): Technical
Manual. Toronto: Multi-Health Systems.
5. Baron,R, (1997). Negative emotion and superficial social processing ,
Motivation and Emotion , 16.
6. Barbara Kelly .(2007). "Applying Emotional Intelligence: xploring the
Promoting AlternativeThinking Strategies curriculum" . Educational
Psychology in Practice, Vol. 20, No. 3, (pp.236-238).
7. Barent, J.M (2005): principal"s levels of emotional intelligence as an
influence on school culture; a dissertation submitted in requirements for the
degree of doctor of Education in Education, Montana State University;
www.proquest.umi.com.
8. Casey , M & Casey , P , (1997). Self esteem training as an aid to acquiring
conflict management skill , Australian journal of Adult and Community
Education , 37(3).
9. Cob.C.R. and Mayer, J.D (2001). Emotional intelligence what the research
says, Educational leadership. (pp.54, 14, 19) (Retrieve in:
http://www.seholargoogle.com).
10.Cooper, R. K. And Sawaf, A. (1997), "Executive EQ: Emotional
Intelligence in Leadership and Organizations", New York, NY:
Grosset/Putnam.
11.Davies, M; stankov, L;Roberts, R (1998): emotional intelligence: in search
of an elusive construct; Journal of personality and social psychology;
Vol.75, No. 5, pp. 989-1015.
12.K.W.Chan and CH.S. Lam (2004). Emotional Intelligence and Conflict
Management Styles. (pp.22-23).
13.Ka Wai Chan (2007). "Managers’ conflict management styles and employee
attitudinal outcomes: The mediating role of trust". Asia Pacific Journal of
Management. 25:277-295.
14.Ehling, W.P. (1992). Estimating the value of public relations and
communication to an organization, In J. Grunig. (Ed), Excellence in public
relation and communication to an (pp.617-638). Hillsdale, NJ: Lawrence
Erlbaum Associates.
15.Hatch M. (1997). Organization theory: modern symbolic and Postmodern
perspective. London, UK: Oxford University press.
16.Fatt.L and Howe, L (2003). Emotional intelligence and local university
studenent in Singapore. From science direct database.
17.Freed man (2003). Emotional intelligence and matters. Journal of
educational and psychological consultation, (pp.301-319) (retrieve in:
http://www.proquestdatabase).
18.Findler, L. , Windol. , Morbarak, M (2007 (.)The challenge of work force
management in a global society: Modeling the relationship between
diversity , inclusion, organizational culture, and employee well-being job
satisfaction and organizational commitment. Vol 31. Issue 3. p: 63.
19.Freeman (2003). Emotional intelligence at the Sheraton studio city.
(Retrieve in: http://www.sixseconds.com).
20.Furnham. L and petrides (2001). Emotional intelligence trait versus
emotional intelligence talent. Journal of personality and indivisual
differences. (pp.313-320).
21.Furnham, A. (2000). Gender differences in measured and self estimated trait
of emotional intelligence. The Journal of research: sex roles.
22.Goleman, Daniel, Boyatziz, Richard, Mickee, Annie,(2001). "primral
leadership: The hidden driver of great performance. Harvard Bussiness
Review, December: Examining the relationship between leadership and
emotional intelligence in senior level manageress; Leadership &
Organization Development Journal, Vol. 23, No.2, pp. 88-78.
23.Goleman D. (1995). Emotional intelligence: Why it can matter more than
IQ. USA: bantam Books.
24.Gardner.,L. stough, C. (2003). Assessing the relationship between workplace
emotional intelligence, Job satisfaction and organizational commitment.
Austvalian Journal of psychology. Vol 55, P 124, 1/5 P.
25.Hamachek, D (2000). Dynamic of self- Knowledge; Acquisition, advantage
and relation to emotional intelligence. Journal hamanistic counseling
education and development (pp.230-243). (Retieve in:
http://www.Eiuk.com).
26.Harold koontz and cyrilo donnell and Heinz weirich (1986)."Essentials of
management". 4th ed. (Newyork: Mc Graw-hill book company).
27.Hein, S (2001). The important of developing emotional intelligence.
(retrieve in: http://www.eqi.org)
28.Johnson, R.P; Indvik, J (1999): organization benefits of having emotional
intelligence managers employees; journal of workplace learning; vol.11, No.
3, P.84.
29.James A.F. stoner and Charles wankel. "management".
30.Jordan , P. J & Troth , A. C , (2003(.Emotional intelligence and conflict
resolution in nursing , Contemporary Nurse , 13
31.Kenneth W. Thomas (1973). "Management of conflict" (Los Angeles
California. University of California).
32.Lain, R.D , G(1998). The levels of emotional awareness scale: A cognitive –
developmental measure of emotional. Jourenal of personality Assessment
(pp.55, 124-134).
33.Leung, Y.F 2010, `Conict management and emotional intelligence", DBA
thesis, Southern Cross University, Lismore, NSW.
34.Mayer, Y.D salovey PQ and Caruso, D (2000). Models of emotional
intelligence In R.Y Sternberg (ed) Hand book of intelligence(pp.396-
420)newyork.
35.Mayer, j; Caruso, D; salovey, P (2004): Selecting a measure of emotional
intelligence; the Handbook of Emotional Intelligence, Jossey- Bass, san
Francisco, CA.
36.Malek, k , (2000). Relationship Between Emotional Intelligence and
Collaborative conflict management , Dissertation Abstracts International.
Management 14.
37.Martin Kilduff (2010). Strategic use of emotional intelligence in
organizational settings: Exploring the dark side. University of Cambridge,
Judge Business School. (pp. 129-152).
38.Mandell Barbara(2007). "Relationship Between Emotional Intelligence and
Transformational Leadership Style: A Gender Comparison". Journal of
Business and Psychology , Vol. 17, Na .pp.387-404
39.M. Afzalur Rahim. (2002): A Model of emotional intelligence and conflict
management strategies: A study in seven countries". The international
journal of organizational analysis 2002. Vol. 10. No. 4. Pp. 302-326.
40.Palmer, B. R., Gignac, G., Manocha, R., & Stough, C. (2005). A
psychometric evaluation of the Mayer-Salovey-Caruso Emotional
Intelligence Test Version 2.0. Intelligence, 33(3), 285-305.
41.Petrides, K, V.furnham, Adrian, Martin G.Neil. (2004). Estimates of
Emotional and psychometric Intelligence, Evidence for Gender- Based
Stereotypes. Journal of Social psychology.144 (2).
42.Richardson, (2000). Teaching social and emotional competence children and
school. (Retrieve in: http//www.proquest database.pp.246-252).
43.Rogers P, Qualter P, Phelps G, Gardner K(2006). Belief in the paranormal,
coping and emotional intelligence. Pers Individ Dif.41(6): 1089-1105.
44.Salovey. P and Mayer J.D (1990). Emotional intelligence, Imagination,
cognition and personality. (pp.185-211) (retrieve in: htpp://www.6seconds.
Org).
45.Strenberg. R.J 2 Wagner. W.M (2002). Educational psychologg. Boston.
(Retrieve in: http://www.lookmart.com.
46.Steve , L , (2005) How emotional intelligence improve management
performance , inteernational journal of contemporary Hospitality
management 14
47.Stephen p. Robbins(1987). "organization theory" and ed. (Englewood cliffs,
New Jersey. Prentice- hall international Susan , S & Hamilton , P , (2007).
Conflict management health professions, Journal of professional Nursing ,
Vol 23.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نوا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه موردی: شهرستان مرزی آستارا فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه موردی: شهرستان مرزی آستارا فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه موردی: شهرستان مرزی آستارا فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه موردی: شهرستان مرزی آستارا فایل ورد (word) :

چکیده

امنیت و گردشگری، پارامترهای یک معادله هستند که نسبتی مستقیم با هم دارند. در واقع همانطور که یکی از عوامل مهم توسعه گردشگری وجود امنیت است، رونق گردشگری در یک منطقه و تردد گردشگران در یک مقصد، موجب به وجود آمدن امنیت میشود. افزایش شمار گردشگران موجب رونق گرفتن کسب و کار و افزایش درآمد شرکتها و موسساتی میشود که، در این عرصه فعالیت میکنند. توسعه گردشگری به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته، عامل موثری برای مقابله با فقر است و موجب افزایش درآمد قشرهای مختلف، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی و اجتماعی میشود. هدف پژوهش حاضر، شناخت میزان احساس امنیت و تعاملات مرزنشینان با گردشگران است. روش پژوهش این مقاله توصیفی- تحلیلی و نوع پژوهش کاربردی- نظری میباشد. برای جمعآوری دادهها از روش کتابخانهای و میدانی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که؛ بین احساس امنیت و گردشگری رابطه مستقیمی وجود دارد. به عبارتی ضریب رگرسیون احساس امنیت، حاکی از آن است که، به ازای یک واحد افزایش در احساس امنیت، 0/569 واحد در تمایل به سفر مجدد گردشگران به نواحی مرزی افزایش وجود دارد.

واژگان کلیدی: احساس امنیت، گردشگری، توسعه گردشگری، شهرستان مرزی آستارا.

مقدمه

مناطق مرزی کشور به دلیل کمبود امکانات و عدم سرمایهگذاریهای مناسب همواره از نقاط محروم کشور محسوب میشوند، بررسیهای انجام شده نشان میدهد پدیدههایی چون قاچاق کالا، مواد مخدر، شرارت و کشیده شدن مرزنشینان به فعالیت-

های غیرقانونی ناشی از فقر و بیکاری و کمبود امکاناتی است که بر اثر عدم توجه به مناطق مرزی کشور به وجود آمده است

(محمودی، .(37:1389 صنعت گردشگری که بزرگترین صنعت در دنیا است موقعیت ممتازی در اقتصاد جهانی داشته، بر ظرفیتها و بخشهای واقعی به ویژه بخش خدمات که برای رشد دراز مدت مناسب بوده است. پدیده جهانگردی که به بزرگترین تحرک و جاجایی انسانها در زمان صلح یک پدیده اجتماعی – فرهنگی است. در جهان روزی 2/4 میلیارد دلار درآمد حاصل از جهانگردی و گردشگری نصیب کشورهای مقصد میشود به طوری که این صنعت توانسته خود را در رده چهارم جدول پر درآمدترین صنایع دنیا بعد از سوخت، دارو، تجهیزات پزشکی و وسایل نقلیه موتوری برساند (سلطانی،

.(78:1388

امنیت و گردشگری، پارامترهای یک معادله هستند که نسبتی مستقیم با هم دارند. در واقع همانطور که یکی از عوامل مهم توسعه گردشگری وجود امنیت است، اصولا تا امنیت برقرار نباشد، سفری شکل نخواهد گرفت و سخن گفتن از گردشگری،

418

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

بیهوده خواهد بود. هرگاه در سطح جامعه جهانی بستر مناسبی فراهم باشد، افراد سفر میکنند و در پی آن است که فعالیتهای مربوط به گردشگری رونق مییابند و اگر گردشگران نسبت به مقصدی احساس ناامنی داشته باشند، هرگز به آنجا سفر نمیکنند. رونق گردشگری در یک منطقه و تردد گردشگران در یک مقصد، موجب به وجود آمدن امنیت میشود. توسعه آن، عامل موثری در مقابله با فقر است و موجب افزایش درآمد قشرهای مختلف، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی مردم و افزایش رفاه اجتماعی میشود. البته این قضیه همیشه هم صادق نیست، چرا که در برخی مواقع، وجود پدیده گردشگری و رفت و آمد گردشگران باعث ناامنی شده است. با این وجود، صنعت گردشگری و مقوله امنیت ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، لذا ملاک امنیت در گردشگری، احساس امنیت توسط گردشگران است.
هدف پژوهش حاضر، شناخت میزان احساس امنیت گردشگران در نواحی مرزنشین، شناخت تعاملات مرزنشینان با گردشگران، بررسی میزان تمایل گردشگران برای سفرهای بعدی به نواحی مرزی میباشد. سوال های اصلی پژوهش: -1 میزان احساس امنیت گردشگران در نواحی مرزنشین چقدر است؟ -2 آیا تعامل مثبت و سازنده بین گردشگران و مرزنشینان وجود دارد؟ -3

تا چه حدی تمایل گردشگران برای مسافرتهای بعدی به نواحی مرزی وجود دارد؟ در انتها راهکارهایی در زمینه های برنامهریزی و مدیریت گردشگری بخصوص احداث مراکز اقامتی، پذیرایی، جاده، خط پرواز مستقیم خارجی و متخصصان گردشگری، تبلیغ فرهنگ گردشگری، امنیت اجتماعی و غیره ارائه داده میشود.

مبانی نظریهای تحقیق

مفهوم امنیت

امنیت به مفهوم رهایی از ترس و خطر و احساس دوری از هر گونه تعهد، یکی از نیازهای اصلی و اساسی انسانها از آغاز زندگی بوده است. امنیت به این معنا پیوند عمیقی با ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جامعه دارد. تعاریف لغوی امنیت در فرهنگهای لغت عبارت است از در امان بودن، آرامش ، حفاظت در مقابل خطر، احساس آزادی از ترس و رهایی از تهدید. بر اساس نگرشهای جدید امنیت به همان اندازه که مقولهای فیزیکی است یک مقوله روانی نیز محسوب میشود (هزار جریبی، .(2:1389 به عبارت امنیت هم مسالهای عینی و ذهنی است. در بعد عینی آن گونه که ولفرز معتقد است امنیت یعنی نبود تهدید، برای ارزشهای کسب شده و در بعد ذهنی عبارت است از فقدان هراس از حمله به ارزشهای مزبور( (Colman,

.2002).

مفهوم احساس امنیت

احساس امنیت پدیدهای روان شناختی و دارای ابعاد گوناگون میباشد. این احساس ناشی از تجربههای عینی و اکتسابی افراد از شرایط و اوضاع پیرامونی است. بنابراین، افراد به صورتهای گوناگون آن را تجربه میکنند. باید توجه داشت آنچه مد نظر است احساس امنیت در معنای واقعی آن است و لازم است بین این مساله و ناامنی مرضی که جنبه کاملاً شخصی دارد تفکیک قایل شد. احساس امنیت در واقع یک تولید اجتماعی است یعنی همه نهادهای اجتماعی در شکلگیری آن نقش ایفاء میکنند.

با این دید طبیعتاً همه ارکان جامعه از جمله مردم- حاکمیت- پلیس و;. در تولید و ارتقای سطح آن نقش کلیدی و لاینفک دارند (هزار جریبی، .(6:1389

احساس امنیت حالتی است که احاد جامعه هراس و بیمی نسبت به حقوق و آزادیهای مشروع خود نداشته و به هیچ وجه حقوق آنان به مخاطره نیفتد. احساس امنیت در یک جامعه به احساس روانی شهروندان به میزان وجود جرم و شرایط جرم خیز بالاتر باشد احساس امنیت شهروندان پایینتر است(سعیدآبادی و دیگران، .(4:1389

419

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

پیر بوردیو به رابطه بین ساختارهای عینی(امنیت) و ساختارها یا پدیده های ذهنی( احساس امنیت) تأکید کرده و اعتقاد دارد از یکسو ساختارهای عینی قرار میگیرند که مبنای صورت های ذهنی را تشکیل میدهند و الزامهای ساختاری را که بر کنش-

های متقابل وارد می شوند تعیین میکنند و از سوی دیگر اگر کسی خواسته باشد تلاشهای روزانه فردی و جمعی را که در جهت تغییر یا حفظ این ساختارهای عمل میکند باید این صورتهای ذهنی را در نظر گیرد (همان منبع:.(7

ارزیابی ذهنی افراد به عنوان کنشگران در تصمیمگیری و شکلدهی الگوهای عملی رفتاری در جامعه نقش بنیادی ایفا می-

نماید. بنابراین، بررسی و تبیین ابعاد و زوایای احساس امنیت و متغیرهای تأثیرگذار بر آن در فضای اجتماعی ضرورت غیر قابل انکار پیدا میکند.

بررسی رویکردهای موجود در حوزه احساس امنیت

• رویکرد سنتی: این رویکرد با پس زمینه تمرکز بر قدرت سخت افزاری از یکسو و مقابله با تهدیدات دشمنان خارجی از سوی دیگر، نقش و جایگاه جامعه (افراد) را به پایینترین حد آن نازل میکند. از این رو زمینه بالقوه برای احساس ناامنی ایجاد میگردد(زرقانی،.(43:1386

• رویکرد اجتماعی: در مقابل دیدگاه فوق را نفی کرده و بر عکس اعتقاد دارد که شرایط مناسبات دو سویه بین دولت و مردم است که امنیت تولید و مبنای توسعه همه جانبه و پایدار قرار می گیرد. در این رویکرد همه افراد جامعه به تناسب در تولید امنیت نقش دارند و مبنای آن هم رضایتمندی افراد جامعه است (همان منبع:.(44

انواع مکتبها

• کارکردگرایی: با تأکید بر توافق حاکم بر روابط اجتماعی در نظام اجتماعی وجود امنیت را در سایه هماهنگی ساختاری و یکپارچگی و انسجام اجتماعی قابل تحقق میبیند(. (Giddens , 2000
• کنش متقابل نمادی: امنیت را با تفسیر ذهنی (احساس امنیت) افراد از شرایط حاکم بر جامعه که از یک سو بر رفتار

چارچوب مشخص سازد و از سوی دیگر به نوعی تحت تأثیر کنش افراد بر ساخته می شود، بنا می سازد. در این دیدگاه احساس امنیت تبیین می شود(.(Darban ,2006

روش شناسی مردمی: این مکتب برای مقررات در زندگی روزمره اهمیت زیادی قائل است و نظم و امنیت را در سایه پیروی مردم از مقررات روزمره بین آنها قابل تبیین می داند. این دیدگاه نظم و امنیت را با تأکید بر اهمیت محوری زبان و سخن درک میکند . (Giddens , 2000)

احساس امنیت در گردشگری

گردشگری بزرگترین و پر رونق ترین صنعت جهان است، انتظار میرود که در قرن بیست و یکم نیز این صنعت پیشتاز بوده و سیر صعودی آن ادامه یابد. جهانگردی یک قدرت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بزرگ و البته پدیدهای بسیار سیاسی است و بنابر عقیده پک و لپی طبعیت جهانگردی در هر جامعهای، متأثر از عوامل پیچیده و در هم بافته سیاسی و همچنین ویژگی های جغرافیایی است که دیگران را مجذوب خود می کند (پاپلی و سقایی، .(11:1385 گردشگری دانشی است چند رشتهای که اگر بدون انجام تجزیه و تحلیلهای امنیتی و سیاسی دقیق توسعه و تکامل یابد قطعاً کامل نخواهد بود (سلطانی،

.(102: 1388

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله ناهنجاری های مادرزادی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ناهنجاری های مادرزادی فایل ورد (word) دارای 76 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ناهنجاری های مادرزادی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله ناهنجاری های مادرزادی فایل ورد (word)

فصل اول

مقدمه و بیان مسئله

مقدمه

1-1- بیان مسئله و اهمیت پژوهش;

2-1 – پاتوفیزیولوژی ناهنجاری ها

بارداری به سه مرحله تقسیم می شود

3-1ناهنجاری های مادرزادی

انواع ناهنجاری ها

4-1-علل ایجاد کننده ی ناهنجاری ها

عوامل درونزاد

2- عوامل برونزاد

1-4-1مسائل ژنتیکی – عوامل خانوادگی

2-4-1پرتوتابی

3-4-1-تماس پدر با عوامل مختلف;

4-4-1- سن مادر

حاملگی پس از 35 سالگی

2- زایمان زودرس خود به خودی

5-4-1-بیماری های مادر

دیابت شیرین

صرع

فنیل کتونوری

6-4-1- داروها

داروهای ضد تشنج

مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)

ترکیبات وارفارین

داروهای ضد میکروبی

داروهایی که در حاملگی به طو رایج استفاده می شوند

ضد درد ها

سالیسیلات ها و استامینوفن

ضد درد های نارکوتیک;

مپریدین – مرفین – کدئین- پرو پوکسی فن

ضد دردهای میگرنی

داروهای قلبی

عوامل ضد باکتریال

داروهای ضد قارچ

Bبلاکرها

7-4-1- هورمون تراپی جهت باردار شدن

5-1- انواع نقایص;

نقایص لوله عصبی

ناهنجاری های مادرزادی مغز

مکانیسم شایع مادرزادی ارتوپدی در کودکان

ناهنجاری  جهش زایی قبل از هفتهی 12 بارداری

دیس پلازی تکاملی مفصل ران ( DDH)

ناهنجاری های انگشت;

نا هنجاری های مادرزادی دستگاه ادراری – تناسلی

هیپوسپادیازیس;

دستگاه قلبی – عروقی

6-1- تشخیص;

7-1-درمان و پیشگیری از بیماری های جنین

جدول 5-1 پیشگیری و درمان اختلالات مادرزادی

8-1- اهداف;

1-8-1-اهداف اصلی

2-8-1-اهداف ویژه

9-1- فرضیات و سوالات;

سوالات

آیا بین بروز ناهنجاری های مادرزادی و جنس نوزاد ارتباط وجود دارد؟

10-1- تعریف واژه ها

فصل دوم

مروری بر متون و مطالعات;

انجام شده در زمینه پژوهش;

مروری بر مطالعات انجام شده

1-2- مطالعات داخل کشور

2-2- مطالعات خارج از کشور

فصل سوم

مواد وروش ها

3-مواد وروش ها

2-3- محل پژوهش : زایشگاه نیک نفس شهرستان رفسنجان

5-3- روش جمع آوری اطلاعات

فصل چهارم

نتایج ویافته ها

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری

پیشنهادات;

منابع

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی مقاله ناهنجاری های مادرزادی فایل ورد (word)

1- Lee k, khoshnood B, chen L,et al.Infant mortality from congenital malformation in the united, 1970-1997 . obstet Gynecol. 2001; 98: 620-

2- Petrini J , damus k , Johnston RB . An over view of infant mortality and birth defects in the united states Teratology . 1997; 56:8-

3- Young Id , clarke M, lethal malformations and perinatal mortaliy: a 10 year review with comparison of ethnic differences .Br medj. 1987; 295:89-

4- Anthony s. rander pal –de bruin KM, Graa fmans wc, etal.The reliability of perinatal and neonatal mortality rates:differential under – reporting in linked professional registers. Dutch civil registers. Pediatr perinatal Epidemiol- 2001;15:306-

5- Schulpen Tw, van steen Bergen JE,van Driel HF .Influencees of ethnicity on perinatal and child mortality in the Nether lands. Arch Dis childhood .2001;2001;84:222-

6- Czeizel ,Andrew E.Birth Defects are preventable. International Journal of Medical sciences 2005; 2 (3):91-

7- Williams,John whitridge, williams obstetrics . 23 th ed 2003;

8- Behrman ,Richard E.Nelson`s textbook of pedliatrics 18 th ed . 2008 ; 16-1Table

9- Granado Nogaeira da Gama , silvana. et al , prevalence and factors associated with congenital malformations, cad . saude publica , Rio de janeiro ,22 (11) :2423 -2431,nov,

10- Kliegman, Robert M. et all. Nelson essentials of  pediatrics ,5th ed, c 2006 ;

11- Kliegman, Robert M. et all. Nelson essentials of  pediatrics ,5th ed, c  2006; 311,

12- Williams,John whitridge, Williams obstetrics. 23 th ed. 2003;

13- Kligman, Robert M. et all. Nelson essentials of  pediatrics ,5th ed, c 2006 ;

14- Williams,John whitridge, Williams obstetrics. 23 th ed.2003;

15- Williams,John whitridge Williams obstetrics. 23 th ed.2003;

16- Behrman ,Richard E.Nelsons textbook of pediatrics, 18 th ed . 2008 ;

17-Williams,John whitridge,Williams obstetrics.23 th ed . 2003;

18- Kligman, Robert M. et all. Nelson essentials of  pediatrics 5td ed, c 2006; 1199-1200-1249-1258-

19- Behrman ,Richard E.Nelson textbook of pediatrics, 18 th ed . 2008 ;212 20.Ahmadzadeh Ali , safikhani z, Abdulahi M, congenital malformations.a Mong live Births at arvand hospital, Ahwaz, Iean-Aprospective study. pak J med sci 2008 ;vol.24NO.1 33-

21- Akhavan karbasi sedighah ,Golestan M, Fallah R,et all. Prevalence of congenital Malformations. Acta Medica Iranica , vol .47, NO.2(2009):149-

22- Shajari,Hamideh.Mohammad N. karbalai Aghai M. prevalence of congenital malformations observed in neonates in shariati Hospital(1381-1383)-Iran Jpediatr, vol 16.No3,sep 2006;308-

23- Khoskkalam masomeh farrokh-Islamlou Hamidreze the prevalence at Birth of overt congenital Anomalies in urmia ,Northwestern Iran ,Archives of Iranian medicine,volume 11, Number 2,2008;148-

24-Movafagh A, HaJiseyedJavadi M, Mohammedi f etall, occurrence of congenital Anomalies and Genetic Diseases in  a populastion of Ghazvin province Iran A :study of 33380 cases , pak J Med sci January- March 2008 vol.24No .1 80-

25- Golalipour. M.J,Ahmadpour M ,vakili M.A,Congenital Malformations at a referral hospital in Gorgan,Islamic Republic of Iran,Eastern Mediterrance Health Journal ,vol 11,No.4,2005.707-

26- Madi S.A,naggar R.L et all. Profile of major congenital malformations in neonates in Al – Jahra Region of Kuwait. East Mediterr Health J

:11(4):700(6)

27- Muga RO, Mummah scJ , congenital malformations among newborns in Kenya, Ajfand N0-3 2009-May 2009-814-

28- Kochanek KD, Hudson BC.Advanced report of final mortality statistics 1992. Congenital malformation Registry-Annual report1995:1-

29- Al Arrayed ss. Idemiolgy of congenital abnormalities in Bahrain. Mediterr Health  J 1995;1(2):248-

30- Farhad DD,walizadeh GhR,kamalli Ms .congenital malformation and genetic diseases in Iranian infants . Human genetics 1986:74:382-

31- Verma M, chhatwal J, singh congenital malformations –Aretro spective study of 10,000 cases-Indian pediatr 1991;28:245-

32- Tootoonchi p-Easily identification congenitl anomalies.  Prevalence and risk factors .Acta Medica Iranica 2003 ;49 (1) :15-

33- Shamohamdi F,Ahadi MA.The survey of congenital malformation in live births in Taleghani hospital ,Arak Iran.Journal of Arak univerersity of Medical sciences 1997:1(4):23-

34- Datta v, chaturvedi p. congenital malformations in rural Maharashtra.Indian pediatrics 2000;37:998-

35- Al Hosani H, salah M, Abazeid H, Farag 4M ,saadeD. The National congenital Anomalies Register in the united Arab Emirates . East Mediterr Health J 2005.Jul: 11(4):690-

36- Delport SD,Christianson Al, Van den Berg HJ,et al. Congenital abnormalities in black south African live–born neonates at an urban academic hospital.SAfr Med J 1995 ;85(1):11-

37- Himmetoglu o,Tiras MB, Gursoy R, et al.The incidence of congenital malformation in a Turkish population.Int J Gynecol obstet.1996;55(2)=117-

38- Choudhury AR,Mukherjee M, Sharma A, et al study of 1266 consecutive births for major congenital defects. Indian . 1989 ;56(4)

39- Sheikha salim A. Epidemiology of congenital abnormalities in Bahrain. EMHJ 1995;1(2):248-

40- Sawardekar kp,prevalence of isolated minor congenital anomalies in a regional hospital in oman –saudi Med J 2005 oct ;26(10):1567-

41- Singh R, AL-sudani o.Major congenital anomalies at birth in Benghazi , Libyan Arab Jamahiriya, Mediter Health J 2000 ;b(1) :b5-

42- Lary JM, paulozzi LJ.sex differences in the prevalent of human birth defects:a population based study.Teratology. 2001 ;64:237-

43- Garry Vf,Harkins ME, Erickson LL, et al, Birth defects , season of conception,and sex of children born to pesticide applicatiors living in the Red River valley of Minnesota,USA Enriron Health perspect.2002;110(3):441-

44-Louanne H,Suzanne B.Cassidy congenital anomalies Infanar off M.Neonatal perinatal Medicine.8th ed.philadelphia, mos by .2006 pp:561-

45- Pinto Escalante D,Castillo Zapata,Ruiz Allec D,et al. spectrum of congenital malformations observed in neonates of consanguineous parents. Ann pediatr .2006;64(1):5-

46- Demirel s,kaplanogu N,Acar A,et al.the frequency of consanguinity in konya,turkey,and its medical effects.Genetic counsel -1997;8-295-

47- Jabber L,Hapern GJ,shohat M. The impact of consanguinity worldwide. Community Genetics .1998;1:12-

48- Stoll c,Alembik y, Roth MP,et al. parental consanguinity as cause for increased incidence of births defects in a stady of 239,942 consecutive births.consanguinity Birth Defects .1999;42:133-

49- Cleary –Goldman J,Malone FD,vidaver J,et al. Impcat of maternal age on obstetric outcome.obstet Grnecol 2005 ;105 (5): 983-

50- Seidman DS,Ever Hadani p,Gale R effect of maternal smoking and age on congenital anomalies. obstet Grynecol 1990 ;70 (6):1046-

51- Sheiner E, katz M, Fraser o,et al.The relationship between congenital cardiovascular malformations and spontaneous abortion in preceding pregnancy.pediatr perinatal Epidemiol 1998 ;12(2):128-

52-Louanne H,Suzanne B.cassidy congenital anomalies.In: Fanar off M. Neonatal perinatal Medicine.8th ed.philadelpia Mobsy -2006pp:561-

53- Graham JM. Dysmorph Logy, approach and classification .In:Graham JM,smith DW.Smith`s recognizable patterns of Human deformation,5th ed.philadelpia , saunders 1988pp:1-

54- Leck I, Lancashire RJ . Birth prevalence of malformations in members of different ethnic groups and in the offspring of matings between them,in Birmingham, England-J Epidemiol community Health. 1995;49:171-

55- همت یارم ،خواجویی پ ،بررسی شیوع ناهنجاری های مادرزادی در 1000 نوزاد  متولد شده در بیمارستان جواهری تهران سال 1382 ،مجله علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ،دوره 15 شماره 2 تابستان 84 صفحات 75تا

56-کیانپور م ،داوری  ح ع . بررسی شیوع ناهنجاری های مادرزادی آشکار در نوزادان متولد شده در زایشگاه های شهر اصفهان در نیمه اول سال 76 . مجله علوم پژشکی اصفهان ،1377،سال 3 ،شماره 2 ، صفحات 128تا

57-اخوان قالیباف م ، زعیمان بافتی ف ، سادات اخوی م ه، بررسی شیوع آنومالی های مادرزادی در نوزادان متولد شده در زایشگاه های شهر یزد ، پایان نامه دکتر تحصفی ،یزد ، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ،1376

58- امینی ، زمانی  ع، بررسی میزان ناهنجاری های مادرزادی در نوزادان ؛مجله علمی پزشکی قانون 1379 :2019-25

59- پنجوانی ز، خاتمی ف، بررسی ناهنجاری های کوچک مادرزادی، مسائل رایج طب اطفال .1371 14: 558-

 مقدمه

1-1- بیان مسئله و اهمیت پژوهش

ناهنجاری مادرزادی به تغییر دائمی اطلاق می گردد که قبل از تولد توسط یک اختلال تکاملی با منشادرونی در ساختمان های بدن ایجاد شده است . علی رغم پیشرفت های  حاصل شده در اتیولوژی و پاتوژنز ناهنجاری ها، 22 درصد از مرگ و میرهای نوزادی ناشی از ناهنجاری های بزرگ مادرزادی می باشد

در ایران هزینه مراقبت های بهداشتی برای چنین شیرخوارانی بیش از 6 میلیون تومان در سال برآورد شده است (3،2،1)

شیوع ناهنجاری های بزرگ مادرزادی در بین نژادهای مختلف متفاوت است.(4)

این اختلاف ناشی از تمایلات نژادی متفاوت وتأثیرعوامل محیطی است . ازدواج های فامیلی در بعضی از نژاد ها نقش مهمی در بروز ناهنجاری ها دارند(45)

علل ناهنجاری های مادرزادی به 3 گروه عمده تقسیم می شوند

1-ژنتیکی: شامل انحرافات کروموزومی مثل سندرم داون ونقایص تک ژنی مندلی مثل آکندروپلازی که نقش آن در ایجاد ناهنجاری ها حدود 25 درصد تخمین زده شده است.عوامل دخیل دیگر با منشاء ژنی شامل سن بالای 35سال مادردر بارداری وازدواج های فامیلی

2-محیطی: شامل بیماری های عفونی و زمینه ای مادر ( دیابت شیرین یا بیماری هایی باتب بالا)

داروهای جهش زا ، الکل ، مصرف دخانیات. نقش این عوامل حدود 15 در صد برآورده شده است

3-چند عاملی:که حدود %60 گزارش شده است

آنومالی های مادرزادی علل اصلی مرگ داخل رحمی و مرگ نوزادان است ولی شاید نقش آن ها به عنوان علل بیماری های حاد ،از قبیل اختلالات متابولیک و ناتوانی طولانی مدت ، مهم تر باشد . شناسایی زود هنگام آنومالی به منظور  برنامه ریزی صحیح برای مراقبت و درمان مهم است از جمله پیشگیری اولیه که در برگیرنده ی علل ناهنجاری ها هستند مثلاً واکسیناسیون علیه سرخچه یا مصرف فولیک اسید ، مولتی ویتامین

با این روش 6/26 درصد از ناهنجاری های مادرزادی جلوگیری می شود

پیشگیری ثانویه: تشخیص زود هنگام و پیگیری با درمان اولیه ی موثر مثلاً غربالگری ارتوپدی نوزادان بسیار موثر است.جهت تشخیص زود هنگام و درمان دفورمیتی (دررفتگی مادرزادی هیپ) بر اساس تست ارتولانی و درمان با روش های محافظتی (pavlik pillow)

بیماران با مجرای شریانی باز و عدم نزول بیضه ممکن است با مصرف دارو بعد از تولد تصحیح شوند.2/25 درصد ناهنجاری ها با این روش بهبود می یابند

پیشگیری ثالثیه: درمان کامل نقایص مادرزادی به وسیله ی مداخلات جراحی اولیه خصوصاً در تعدادی از نقایص مادرزادی قلبی – عروقی مثل نقایص دیواره ای دهلیزی – بطنی،تنگی مادرزادی پیلور وعدم نزول بیضه. 5/33 درصد ناهنجاری ها با این روش بر طرف می شوند.(6)

2-1 – پاتوفیزیولوژی ناهنجاری ها

بارداری به سه مرحله تقسیم می شود

1-دوران پیش از لانه گزینی که شامل 2 هفته از هنگام لقاح تا لانه گزینی است وبه طور مرسوم « دوران همه یا هیچ» نیز نامیده شده است . زیگوت تحت تقسیم قرار می گیرد و سلول ها به یک توده سلولی داخلی وخارجی تقسیم می شوند . آسیب به تعداد زیادی از سلول ها ، معمولاً منجر به مرگ رویان می شود. اگر تنها چند سلول آسیب ببیند  معمولاً امکان جبران و تکامل طبیعی وجود دارد

2- دوران رویانی از هفته دوم تا هشتم پس از لقاح است که دوران ارگانوژنز را در برمی گیرد و بنابراین ،و با توجه به ناهنجاری های ساختمانی ، بحرانی ترین دوران محسوب می شود

3- بلوغ و تکامل عملکردی بعد از هفته 9 ودر طول دوران جنینی ادامه می یابد . اما ارگانهای خاصی همچنان آسیب پذیرند به عنوان مثال ، مغز در سر تاسر دوران بارداری نسبت به عوامل محیطی آسیب پذیر باقی می ماند . تغییر در جریان خون قلب در دوران جنینی می تواند منجر به تغییر شکل هایی مانند قلب چپ هیپوپلاستیک یا کوآرکتاسیون آئورت شود(7)

1-ناهنجاری های مادرزادی

ناهنجاری های مادرزادی طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی ((WHO

نقایص مولکولی – بیوشیمیایی یا عملکردی – ساختاری هستند که در زمان تولد تظاهر می یابند. ناهنجاری های مادر زادی به 3 گروه تقسیم می شوند

1-کشنده : نقایصی مثل آنانسفالی یا سندرم هپیوپلاستیک قلب چپ هستند که موجب تولد نوزاد مرده یا مرگ نوزاد یا خاتمه دادن به بارداری پس از تشخیص پیش از تولد می شوند در بیش از 50 درصد موارد

2- شدید: نقایصی مثل شکاف کام یا تنگی مادرزادی پیلور که بدون مداخله ی پزشکی موجب مرگ یا عقب ماندگی شود. نقایص کشنده وشدید با یکدیگر ، ناهنجاری های مادرزادی بزرگ (major) را تشکیل می دهند

3- خفیف: مثل دررفتگی لگن یا عدم نزول بیضه که نیاز به مداخله ی پزشکی دارند اما پیش آگهی خوبی دارند

ناهنجاری های کوچک:(minor)از جمله چین های اپی کانتال، نزدیک بودن چشم ها به یکدیگر (Hypotlorism) ، گوش های پایین قرار گرفته(low set ear) چین عرضی کف دست ((simian line)، چسبندگی انگشتان بین انگشت 2و3(syndactily)،هیدروسل،فتق نافی،  و غیره

که بدون در نظرگرفتن مسائل زیبایی یا پزشکی از تقسیم بندی ناهنجاری های مادر زادی مستثنی هستند.(6)

دفورماسیون ها در نتیجه تأثیر نیرو های محیطی بر ساختمان های طبیعی از نظر ژنتیکی ایجاد می شود آن ها در مراحل آخر حاملگی یا پس از وضع حمل رخ می دهند.  الیگوهیدرآمنیوس می تواند رشد ریه ها را مهار کند و ساختمان های جنینی را تحت فشار قرار دهد ، و سبب بروز پاچنبری ، دررفتگی مفصل ران ،وپهن وصاف شدن صورت شود . دفورماسیون ها غالباً با مداخلات جزئی بر طرف می شوند ولی مالفورماسیون ها اغلب به تدابیر قاطع جراحی وطبی نیاز دارند.اختلال یا Disraption یک تغییر شدید شکلی یا عملکردی است که وقتی بافت نرمال از لحاظ ژنتیک، پس از یک آسیب دیدگی اصلاح می شود، رخ می دهد

یک سندرم مالفورماسیون متعدد شامل الگویی قابل شناسایی از ناهنجاری ها است که در نتیجه یک علت       زمینه ای واحد وقابل شناسایی ایجاد می شوند این سندرم ممکن است شامل مجموعه ای از مالفورماسیون هاودفورماسیون ها باشد.(10)

4-1-علل ایجاد کننده ی ناهنجاری ها

عوامل درونزاد

نقایص درونزادموضعی در ریخت زایی (مورفوژنز) که به دلیل یک رویداد در دوره رویانی یا اوایل دوره جنینی ایجاد می شوند. این رویداد ممکن است یک اختلال رشد ناشی از برخی علل نامعلوم باشد، ولی غالباً ناشی از جهش در ژن های تکاملی است

عوامل برونزاد

با مختل کردن رشد بافت های به ظاهر طبیعی ،اختلالاتی در رشد ایجاد می کنند این اختلالات ممکن است شامل نوارهای آمنیوتیک ،قطع یا مختل شدن جریان خون بافتهای در حال رشد یا تماس با جهش زاها باشد.(10)

مالفورماسیونهای مادرزادی در 5 گروه متفاوت زیر دسته بندی می شوند

1- جهش های تک ژنی، که در 6 درصد از کودکان مبتلا به آنومالی های مادرزادی وجود دارند

2- اختلالات کروموزمی ، که تقریباً 5/7 درصد ازموارد را شامل می شوند

3- اختلالات باتوارث چند عاملی که 20 درصد از موارد را تشکیل می دهند

4- اختلالاتی که الگوی توارث غیر معمولی دارندو2 تا3 درصد از موارد را شامل می شوند

5- اختلالات ناشی از عوامل جهش زا،که شامل 6 درصد از موارد هستند.(11)

تقریباً 5/6 درصد از تمام نقایص بدو تولد به جهش زاهانسبت داده می شود ،یعنی به عوامل شیمیایی ، فیزیکی یا زیستی که می توانند به بافت های رویان آسیب برسانند ویک یا چند مالفورماسیون مادرزادی ایجاد کنند . تراتوژن از لغت یونانی تراتوس به معنی عجیب الخلقه گرفته شده است این لغت بیانگر نقایص قابل مشاهده و مشخص است . بنابراین صحیح تر است تا تراتوژن به عنوان ماده ای تعریف شود که قادر است ناهنجاری ساختمانی بر جای گذارد. برای هر عامل بالقوه تراتوژن ، میزان و ماهیت تراتوژنی به وسیله ویژگی های میزبان وهمچنین دوز و زمان در معرض قرار گرفتن مشخص می شود . به طور مثال به علت تفاوت های ارثی در متابولیسم اتانول ممکن است گروهی یا اشخاصی را به سندرم الکل جنین مستعد سازد

اثرات تراتوژن نه تنها شامل ناهنجاری های فیزیکی ظاهری می شود بلکه شامل کاهش رشدو نقص های شناختی و رفتارهای بعدی نیز می شود

طیف گسترده نتایج نشان دهنده پیچیدگی تعامل بین فاکتورهای خطرناک بیولوژیک واجتماعی و فاکتورهای محافظ است . استرس های روانی در دوران بارداری نیز تأثیر معکوسی بر روی تکامل جنین دارند. عواملی که تراتوژن بودن آن ها معلوم شده است عبارتند از برخی از داروها ( چه آنهایی که توسط پزشک تجویز می شوند وچه غیر از آنها)، عفونت های داخل رحمی (سرخچه) بیماریهای مادر نظیر دیابت شیرین وهیپرترمی ، موادی که در محیط یافت می شوند، مثل فلزات سنگین. اطلاع از این که کدام عوامل اثر تراتوژنی دارند واثرات آنها بر جنین در حال تکامل، مهم است . چون محدود کردن تماس با تراتوژن ها روش موثری برای جلوگیری از نقایص بدو تولد است .(10)

اثرات نامطلوب ممکن است پی آمدهای نامطلوبی برای نوزاد داشته باشندکه عبارتنداز : عوامل موثر قابل ملاحظه ای نظیر تغذیه ی نامناسب مادر،سیگار کشیدن مادر، فقر مادر ،استرس های فیزیکی یا روانی مادر ، سن خیلی بالا یا خیلی پایین مادر(<16سال یا > 35  سال) نژاد مادر،بیماری های طبی مادر که قبل از حاملگی وجود   داشته اند،داروهای مادر ،عوارض مامایی قبل و در حین زایمان ،عفونت های پری ناتال – تماس با سموم وداروهای قاچاق واستعداد ژنتیکی و ذاتی جنین .(12)

1-4-1مسائل ژنتیکی – عوامل خانوادگی

در بعضی از فرهنگ ها ازدواج بستگان با یکدیگر شایع است . هم خونی  (consanguinity)سبب افزایش احتمال ابتلای فرزندان به هیچ اختلال ژنتیکی شناخته شده خاصی نمی شود ، ولی می تواند احتمال تولید یک کودک مبتلا به یک اختلال ارثی ،اتوزومی مغلوب نادر را که ژن جهش یافته آن در خانواده مجزا شده است افزایش دهد. عموماً هر چه رابطه میان والدین نزدیکتر باشد ، تعداد ژن های مشترک میان آن ها بیشتر خواهد بود، لذا احتمال این که فرزندان آنها مشکلی داشته باشند بیشتر می شود

اگر والدین عموزاده یا عمه زاده یا خاله زاده یا دایی زاده یکدیگر باشند خطر این که فرزند شان مبتلا به یک اختلال اتوزومال مغلوب شود 1 به 64 است. در ارزیابی چنین زوج هایی ،تعیین این که زن وشوهر به کدام گروه قومی تعلق دارند وآزمایش از نظر اختلالات شایعی که در آن گروه یافت می شوند، مهم است. ازدواج فامیلی، به ازدواج بین فامیل هم خون که دارای یک جد مشترک یا بیشتر می باشند اشاره دارد. در ازدواج های فامیلی حدود 5تا 6 درصد احتمال تولد کودک معلول در خانواده وجود دارد که این ریسک با احتمال تکرار معلولیت درفرزندان بعدی خانواده نیز همراه است

2-4-1پرتوتابی

تماس با مقادیر بالای اشعه در طول حامگی در هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن سبب افزایش میزان سقط خود به خودی وتولد کودکان  مبتلا به میکروسفالی ، عقب ماندگی ذهنی و ناهنجاری های اسکلتی شده است مقدار تقریبی تماس که سبب بروز این اثرات می شود حدوداً 25 راد است.مقدار اشعه حاصل

از مطالعات معمولی رادیولوژی تشخیصی در حد میلی راد است . محدوده ی شغلی توصیه شده برای مادران درمعرض پرتوتابی ازهمه منابع برای تمام 40هفته­ی حاملگی mrad500است.(13)

 3-4-1-تماس پدر با عوامل مختلف

تماس پدر با داروها یا تأثیرات محیطی ، می تواند احتمال پیامدهای نامطلوب جنینی را افزایش دهد. یکی ازاین مکانیسم ها،القای نوعی جهش ژنی یا اختلال کروموزومی در اسپرم است چون روند بلوغ وتبدیل سلولهای ژرم به اسپرماتوگونی های عملکردی 64 روز طول می کشد ، تماس با دارو در هر زمانی طی دوماه قبل از لقاح ،      می تواند منجر به جهش شود. دوم این که داروهای موجود در مایع منی ممکن است در حین نزدیکی جنسی، با جنین تماس پیدا کند. سومین احتمال این که تماس سلول ژرم مذکر با داروها یا عوامل محیطی،ممکن است بروز ژن را تغییر دهد . افرادی که ممکن است در آن ها خطر ناهنجاری های مادرزادی جنین افزایش پیدا کند ، شامل سرایداران ،کارگران صنایع چوب ، آتش نشان ها ،کارکنان چاپخانه ونقاشان هستند .(14)

4-4-1- سن مادر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   71   72   73   74   75   >>   >