سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله تربیت دینی کودکان در خانواده فایل ورد (word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تربیت دینی کودکان در خانواده فایل ورد (word) دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تربیت دینی کودکان در خانواده فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تربیت دینی کودکان در خانواده فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تربیت دینی کودکان در خانواده فایل ورد (word) :

پرورش دینی :
آموزش آداب و رفتار صحیح زندگی همان آموزش دین است , یعنی اگر طفل روش صحیح زندگی کردن را آموخته باشد , در حقیقت تربیت دینی پیدا کرده است .
پیامبر اسلام ( ص ) در مقام اندرز , برخی از والدینی که از زیر بار آموزش و پرورش دینی در آخر الزمان شانه خالی کنند فرموده اند :
ویل للاولاد و آخرالزمان من ابائهم لا یعلمونهم الفرائض
وای بر فرزند آخر الزمان از دست پدر و مادرانشان که به آنها فرائض دینی را می آموزند.
تعالیم و دستورات دینی کلاً شامل دو بخش می شود :
1- بخشی که شامل اعتقاد و ایمان در رابطه با آفریدگار است . 2- بخشی دیگر که شامل اعمال و رفتار آدمی و روابط با دیگران است و والدین مسئولند هر دوجنبه را به طفل بیاموزند.
• آغاز تربیت دینی
تربیت دینی , در حقیقت از روزگاران قبل از تولد و در مرحله انتخاب همسر شروع می شود و مراقبتهای دوران حمل آن را رنگ و صفا می بخشد و پس از تولد والدین مستقیما به جهت دادن و ساختن او می پردازند و از همان لحظات اول تولد قبل از بریدن ناف در گوش راست اذان و در گوش چپ اقامه خوانده میشود (1) درست است که نوزاد معانی کلمات و جمله ها را نمی فهمد لکن آنها را می شنود و اعصاب و مغزش از آنها متاثر میگردد , کودک تدریجا با آنچه دیده و یا شنیده است , مانوس و آشنا می گردد و همین آشنائی در آینده او موثر است . (2) بعد ها به همراه رشد در سنین مختلف تکالیف گوناگونی به کودک داده می شود , مثلا از 3 سالگی آموزش جمله تهلیل است ( ذکر لا اله الا الله ) از 5/3 سالگی آموزش شهادت به رسالت محمد( ص ) , از 4 تا 5 سالگی تمرین صلوات , از 5 سالگی آموزش دست راست و چپ , از 6 سالگی آموزش قبله , سجده و رکوع از حدود 7 سالگی تمرین نماز و بیدار شدن برای سحری است .(3)

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله عوارض عصبانیت و راههای کنترل ان فایل ورد (

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله عوارض عصبانیت و راههای کنترل ان فایل ورد (word) دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله عوارض عصبانیت و راههای کنترل ان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله عوارض عصبانیت و راههای کنترل ان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله عوارض عصبانیت و راههای کنترل ان فایل ورد (word) :

خشم:‏

محرک خشم در نوجوانی بیشتر اجتماعی است. به نظرمیرسد مهمترین علل خشم در بین دانش آموزان دوره راهنمائی: عبارتند از: سر به سر گذاردن،رفتار غیر عادلانه بزرگسالان،تحمیل
عقیده،زور گوئی خواهر یا برادر،دوروغ گفتن به نوجوانان،پزدادن به او،با گوشه و کنایه و تمسخر با او حرف زدن و; برای دانش آموزان دبیرستانی احتمالا‌‌مهمترین علل خشم عبارتنداز:تبیعض معلم،والدین واعضای خانواده و دوستان ونیز رفتارغیر منصفانهً آنان‏

علاوه برعلل اجتماعی خشم،عوامل دیگری چون قطع فعالیتهای عادی چون مطالعه و خواب نیز شکست و ناکامی در فعالیتهاوطر حهای انجام شده نیزدر نوجوانان خشم می آفریند. پاسخهای ناشی از خشم-حرف زدن و صحبت کردن متداول ترین واکنش نوجوانان عصبانی است. او به فحاشی و ناسزاگوئی به طرفی که اورا خشمگین کرده می پردازد. اوسعی میکند انتقام بگیرد،امّا نه با کتک زدن(مانند یک کودک) بلکه باتحقیرتمسخردیگران،دراوان نوجوانی،همزمان با خشم،رفتار کودکانه ای در نوجوان مشاهده میشود،او گهگاه پایش را به زمین میکوبد،لگد میزند یا چیزی پرتاب میکند ودختران نیزغالباگریه میکنند. در اواخرنوجوانی جز گریه و لگد زدن غالب این رفتارها از بین میرود. شیوه های درمان خشم نیز متناسب با علل و محرکهای به وجود آورنده خشم به کار گرفته میشود.

عصبانیت:
عصبانیت معمولا با پریدن ازجا همراه است و در درجات گوناگون رخ میدهد. دانش آموزی که معلم اورا برای درس جواب دادن صدا میکند ممکن است کمی عصبانی شود،اما اگر درس را بلد باشد و بتواند پاسخ مناسب بدهد،به تدریج از عصبانیت وی کاسته میشود ودرسی که معلم ازاو دریافت می دارد،در حقیقت اورا در حفظ موقعیتش یاری میدهد. از سوی دیگر اگردرخارج از دفترمدیر مدرسه،منتظرنوبت برای دریافت مجازات یا تنبیه است،افکار مغشوش و نومید کننده اورا آرام نمی گذارد؛ و هنگامی که تنبیه و تذکربه اتمام میرسد این نشانه هانیز خود به خود ناپدیدمیشوند؛ ولی در موقعیتی مشابه،این نشانه ها دو باره در فرد بروز میکند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
ویژگیهای فرد عصبانی:

شخص عصبانی به محرکهائی که افراد نادیده می گیرند،معمولا واکنش بیش از حد نشان میدهد. رفتارهای عصبی گاه عاداتی مانند جویدن ناخن،بازی کردن با مو، روی میززدن و تکان دادن پا را در فرد به وجود می آورد. این نوع واکنشها را تنها با شناخت و تشخیص این که چه هستند،و نیز کوشش آگاهانه برای شکستن این عادات،میتوان از بین برد.

یکی از انواع رفتارهای عصبی که می تواند در پاره ای از موارد مفید هم باشد عبارت از آمادگی برای واکنش نشان دادن است. مثلا حساسیت بیش از حد در واکنش نشان دادن به یک صدا،گاه زندگی یک سربازدر جبهه و سنگر را می تواند نجات دهد. است تا سودمند . یک تعارض حل نشدنی در شخص ممکن است دل درد عصبی و اما در غا لب موارد پاسخهای بسیار سریع به محرکها،بیشتر زیان آور یا نوع دیگری از تنشهای درونی را به همراه داشته باشد. هرگاه راه معینی برای بیرون ریختن این حالت درونی چه مستقیم و چه بصورت حالات دفاعی بدن وجود نداشته باشد، فرد به حالت عصبیت دچار میشود.
درمان عصبانیت:

 

هرچند گاه میتوان با کوشش در زمینه ی تغییر واکنشها و یا خود داری از رفتار نامناسببر عادات عصبی غلبه نمود، ولی غلبه بر عصبیتهای مزمن کار ساده ای نخواهد بود. در موارد جزئی، مشاوره و در موارد شدید روان درمانی میتواند کمکی موثر وارزنده درتخفیف مصبیتهاباشد;.
(‌‌‌ بهنجار و نابهنجار. صفحه( 95))

اثرات شوم خشم:
یکی از حالات که موجب انحراف طبع ازمجاری مستقیم خود میگردد خشم است وقتی غضب برارکان وجود استیلا یافت و سر تا پای انسان را در حصار کشید روح یک حالت عصیان و سرکشی بخود گرفته، میدان برای تاخت و تاز این صفت نا ستوده بیمانع و تا سر حد امکان آدمی را آزارمیدهد، زیرا حجاب(( خشم)) دیده عقل را بسته قوه ادراک و تمیزرااز وی سلب میکند، شخص خشمگین گاهی چنان دچار هیجان شدید میشود که در چهره حیوانی بی ادراک خود نمائی میکندو واقع بینی و احساس خود راازدست میدهدو مرتکب اعمال و جنایات هولناکی میگردد که حتی ممکن است خود را دچار خسران ابدی ساخته هنگامی متوجه میشود که بعواقب ناشی از آ ن برخورده ودر عمیقترین دره بد بختی سرنگون شده است.

این خصلت شوم پیوسته نداهت و پشیمانی را بارمغان میآورد، زیرا تا شعله های غضب فرو نشست ملامتی عجیب بروجود انسان چنگ میزند، و شخص اعمال و کردار خودرا تقبیح نموده خویشتن را در(( دادگاه عقل و وجدان)) محکوم میبیندو بدنبال آن طوفانی از تاثیروتاسف آمیخته با ناراحتی در ااعماق دل پدید میآید.

خشم نه تنها روح را در محاصره اندوه و غم قرار میدهد، بلکه جسم را نیز که جایگاه سکونت و آرامش روان است از عواقب وخیم خود در امان نمیگذارد، هنگامیکه لهیب سوزان غضب در کانون وجود شعله کشید خون بسرعت بقلب میریزد سپس دررگها منتشرو رنگ رخسار سرخ میشود لرزشی سریع بدن را فرا گرفته و هماندم کلیه اعضاء آمادگی خودرا برای انتقام اعلام میدارند؛ وازبیماریها؛ التهاب اعصاب، سل ریوی وانواع خونریزیها را بدنبال میآورداز عواملی که در بروز خشم اثر بسزائی دارد مسمومیت خون است که دراثر مصرف(( نوشابه های الکلی)) و استعمال دخانیات حاصل میشود.
البته با این نکته باید توجه داشت که حد اعتدا ل این نیرو(غضب) در وجود انسانی لازم است ومادامیکه ازحدود خود تجاوز ننماید یک ضرورت قطعی داشته و نشانه ی جوانمردی است،خشمی که انسان را بمقاومت وپایداری در برابر ستمگری و دفاع از حق و امیدارد از مزایای بر جسته آدمی محسوب میگردد.

حس انتقام از چیزهائی است که افق زندگی را تیره وتار میکند وشکافهای پیوند ناپذیری را میان مردم بوجود میآورد این حس شوم نیز غا لباً همراه غضب است اگر ما بخواهیم در برابرهر بدرفتاری که می بینیم معارضه ی بمثل کنیم و با جریحه دار ساختن جسم و روح دیگران حس(( انتقام)) خود را تسکین بخشیم بطور کلی زندگی ما صرف نزاع و کشمکش میشود و زدوخوردها دردائره تسلسل قرار خواهد گرفت! بعلاوه اقتدار روح خود را نیزاز دست داده، دامن همت را لکه دار میکند.

هر کس در زندگی دچار خطا و اشتباه میشود، اگر بواسطه ی اشتباه و خطای ما شعله ی خشم کسی برانگیخته شده است بهترین روش برای اینکه طرف های غفو و بخشش را بخود بگیرد، این است که به خطای خود معترف شویم . آیا بهتر نیست که خود آن را استقبا ل کرده اعتراف گناه کنیم؟ آیاملامتی که ما بخود میکنیم ملایم تراز تو بیخی نیست که دیگران بنمایند؟ شتاب کنیدکه هر ناسزائیکه غیر میخواهد بشما بگوید خودتان بگوئید قبل از طرف، آن کلمات را بر زبان برانید تا خصم شما بی سلاح شود در این صورت نود درصد امکان دارد که طرف شما جنبه ی محبت آمیز و بخشاینده به خود بگیرد و چشم از لغزش شما بپوشد، هر ابلهی میتواند در پوشاندن خطاهای خود بکوشد و همه ی ابلهان همین کار را میکنند اما مدی که بخطای خود اقرار کنداز جماعت برتر خواهد ایستاد و لذتی شریف و نادر دردل احساس خواهد کرد، هر وقت یقین داریم که حق بجانب هااست باید با ملایمت و تدبیر بکوشیم که دیگران را باخود هم عقیده کنیم اما اگر بر خطا میرویم باید فوراً و سریعاً اعتراف کنیم و از قضا موارد خطا خیلی بیشتر ازصواب است بشرط انکه چشم بینا برای دیدن آن داشته باشیم پس ازاقراربگناه نه تنها نتایج حیرت بخش خواهیم دید بلکه لذت آن خیلی بیشتراز کوشیدن درمدافعه است))!.

عفوپرتو مسرت واقعی و موجی ازعواطف واحساسات انساندوستی را در دل ایجادمیکند، با گذشت و اغماض انسان دشمن را در برابر خود مجبور بتسلیم و خضوع نموده، امینت و اعتماد راجلب و خلال آن نور محبت می درخشدع و سبب میشود که دشمن خصومت را کنار گذارده، طرح علاقه و الفت بریزد.

دانش وتجربه ازوسائل رفع خشونت و تهذیب اخلاق است، همینکه دائره معارف وسعت یافت سطح فکر وافق اندیشه باز میشود، اشخاص پر تجربه و دانشمندقدرت مقاومتشان در برابر فریب نفس زیاد، ونوعاً مردمی بردباربوده، حس اغماض آنان نسبت بخطایای افراد بیش از دیگران است;

پیشوایان دین ما را راهنمائی میکنند:
برای درمان این بیماری خطرناک روحی هیچ داروئی شفا بخش تر از تعالیم انبیاء و رهبران مذهبی نیست فعالیتهائیکه ا طبا و روانشناسان دراین زمینه آورده اندگر چه بی اثرنیست اما به نتیجه قطعی نرسیده است پیشوایان دینی ما با کلمات دلنشین خود توجه ما را بعواقب و خطرات خشم جلب نموده، و فوائد ولزوم خویشتن داری را گوشزد فرموده اند.
امام صادق(ع) فرموده اند:ازخشم بپرهیزید زیرا خشم شخص را بذلت پوزش طلبیدن وادار میسازد;
((اصلاً خشم هرسببی داشته باشد انسان خشمگین پس از))

((اینکه آرامش خود را بدست آورد به بیهوده بودن خشم خویش))
(( پی میبرد و بهمین دلیل است که فردای روز خشم وقتی که از روی عقل سلیم))
)(قضاوت کرد مجبور است از کسیکه از او تحقیر نموده است عذر خواهی کند))
(( اگر عادت کنید که این قضاوت فردارامروز بکنید بحران خشم بحداقل خود خواهد رسید))
((دکتر ماردن))

ونیزمیفرماید: الغضب ممحقه لقلب الحکیم من یملک غضبه لم یملک عقله(1)
خشم نور را از قلب دانا زا ئل میکند هرکس ما مالک خشم خویش نباشد هرگز مالک خشم خود نیز نخواهد بود. خشم و هیجان طبق نظر پزشکان عواقب وخیمی در بر دارد و حتی ممکن است یک هیجان وخشم شدید بحیات و زندگی انسان خاتمه دهد.

امیر مومنان علی علیه السلام فرمود: من اطلق غضبه تعجل حتفه(2) آنکس که عنان خشم خویش را رها میکند بسرعت مرگشفرا میرسد.
((کسانیکه قلب ضعیفی دارند آیا میدانند که روزی ممکن است))

(( هیجانها بقیمت جانشان تمام شود؟ البته ممکن است چنین تصویری))
(( نکنند ولی باید بدانند که گاهی حتی اشخاص کاملاً صحیح وسالم نیز))
(( قربانی هیجانها میگردند بارها دیده شده است که بحرانهای خشم به))

(( سکته قلبی و رمگ منجرشده است))..
(( خشم اشتها را از میان میبرد، هضم را مشکل میسازد؛ موازنه ی اعصاب))
((را ساعتها و حتی روزهای متمادی بهم میزند بتمام مکانیسم جسمانی و در))
(( نتیجه آن به معنویات و نیروی دماغی لطمه واردمیسازد درصورت عصبی))
(( شدن ما در شیردهی ممکن است شیر او بچه را مسموم کند.)) (1)

(( دکتر ماردن))
و نیز میفرماید: ایاک و الغضب فاوله جنون وآخره ندم: از خشم بپرهیز زیرا با دیوانگی شروع و بندامت ختم میشود.
الغضب نار موقده من کظمه اطفاها و من اطلقه کان ا ول محترق بها (2)

خشم آتشی است فروزنده هر که بردباری پیشه کند خاموشش ساخته وهر که آزادش گذارد خود او نخستین کسی است که بدا ن آتش هم میسوزد.و همچنین برای مقابله با خشم وغضب حلم و بردباری را توصیه میفرماید زیرابرای رهائی از درد جانکاه خشم بنیروی حلم وبردباری نیاز مبرم داریم.
احترسوا من سوره الغضب و اعدواله ما تجاهدونه به من الکظم و الحلم(1)

خود رااز برافروختگی آتش نگهدارید و برای پیکار با آن از حلم و بردباری چیزی تهیه کنید.
ضبط النفس عند حادث الغضب یومن مواقع العطف (2)

خویشتن داری بهنگام بروز خشم شخص رااز پرتگاه هلاکت نجات میدهد. ممکن است انسان دراثر یک هیجان و خشم آنی دست به قتل و جنایت بزند امام باقر(ع) فرمود: ای شیء ا شد من الغضب ان الرجل بغضب و یقتل النفس التی حرم الله- (3) چه چیزخطرناکتر از خشم و غضب است؟ افرادی بواسطه ی خشم و عصبانیت شدید قتل نفس میکنند و دست بجنایت وآدمکشی میزنند.
( اشخاص عصبی مزاج هستند که فکر جنایت در مغزشان بسرعت فیلم میگذرد)

[ واین شدت و خشونت ازمختصات روحی این گروه است چنین کسانی در یک ]
[ آن بفکر جنایت می افتند و فوراً بمرحله عمل میرسانند این کسان را قاتل آنی]
[نام میگذاریم;; ] ( ژان مارکویست)
رسول ا کرم(ص) برای موقع غلبه خشم دستور جالبی را صادرمیفرمایند: فاذا وجد احکم من ذلک شیئاً فان کان قائماً فلیجلس وان کان جالساً فلینم؛ فان لم یزل ذلک فلیتوضاً بالماء البارد او یغتسل فان النارلایطفیها الا الماء (4)

هر گاه یکی از شما در خود احساس غضب کرد اگرایستاده است بنشیند اگر نشسته است بخوابد وچنانچه با ینکار خشمش فرو ننشست با آب سرد وضو بگیرد یا غسل کند که آتش را چیزی جزآب خاموش نمیکند.

(( اگر کودکی بسیار خشمگین شود بی آنکه با و درشتی و تندی کنید میتوان اورا ))
(( بوسیله ی شست و شوی با آب سرد یا پیچاندن دریاچه تر آرام ساخت))
(ویکتور پوشه)

(( بهداشت بدنی از لحاظ اخلاق تیز اهمیت فوق العاده ای دارد. دوش گرفتن و ))
(( استحمام در صبح و شب با آب ملایم و دوش گرفتن پس از خاتمه کار روزانه))
(( بدن را تمیز وآسوده میسازد بی میلی رااز بین میبرد و شخص تحریکشده را))
(( آرامش میبخشد پس میتوان گفت که نتایج بدنی دوش گرفتن با ارزش ))
(( اخلاقیش مساوی است;)) (ژیلبرت روبین)

زندگی پیشوایان دین بحقیقت بمنزله چراغی است که ما موظفیم در پر تو آن بطرف کسب فضائل اخلاقی برویم، از طرز رفتار و سلوک با دشمنان خود بمیزان بردباری و تملک نفس آنان پی برده و برای مادرس بزرگی خواهد بود، اکنون بعنوان نمونه بذکریک مورد اکتفا میکنیم: روزی حضرت امام حسن(ع) سواره از زاهی میگذشت نا گاه با مردی از اهل شام مصادف گردید، شامی بیدرنگ زبان به ناسزا گشود وناجوانمردانه بساحت مقدس آنحضرت اسائه ادب کرد، امام هنچنان خاموش و سخنان ناهنجار اورا تا پایان گوش داد، سپس با لحن ملایم و متانت خاصی ویرا مخاطب ساخته وچنین فرمود: تصور میکنم اشتباه کرده ای، اجازه بده تورا راضی وخشنود سازم، هر چه تقاضا کنی بتو خواهم بخشید، راه را گم کرده ای تا هدایتت کنم، نیاز به کمک برای حمل وسائل خود داری دستور دهم اسباب تورا بمنزل رسانند، اگر گرسنه ای تو را سیر، واگر بلباس وپوشاک احتیاج داری تا برایت تهیه کنم، فقیروتنگدستی حاضرم هزینه زندگیت را تامین واگر از من تقاضای پناهندگی کنی تو را پناه دهم و هر گونه نیاز د یگری داری در انجام خواسته هایت کوتاهی نخواهم کرد بهتر است با همسفران خود در خانه ما قدم نهید، زیرا وسایل پذیرائی شما رااز هر جهت در اختیار داریم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به فلسفه های مدیریت بازاریابی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به فلسفه های مدیریت بازاریابی فایل ورد (word) دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به فلسفه های مدیریت بازاریابی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به فلسفه های مدیریت بازاریابی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد نگاهی به فلسفه های مدیریت بازاریابی فایل ورد (word) :

نگاهی به فلسفه های مدیریت بازاریابی

مقدمه
مدیریت بازاریابی را کوششی آگاهانه برای دستیابی به نتایج مبادله مطلوب با بازارهای مورد نظر دانسته اند. شناخت فلسفه هایی که راهنمای اینگونه تلاش های بازاریابی هستند و آگاهی از ارزش نسبی هر یک در رابطه با “ سازمان”، “ مشتریان” و “جامعه”،می باشد . سازمانها فعالیت های بازاریابی خود را بر اساس پنج دیدگاه قرار می دهند.

این دیدگاه ها عبارت اند از: تولید، محصول، فروش، بازاریابی و بازاریابی اجتماعی

دیدگاه تولید:

گرایش تولید یکی از قدیمیترین فلسفه ها برای رهنمود دادن به فروشندگان است. گرایش تولید بر پایه این فرض بنا شده است که مصرف کننندگان خواهان محصولاتی هستند که در دسترس بوده، استطاعت خرید آن را داشته باشند؛ بنابراین مدیریت باید فعالیت خود را بر بهبود کارایی تولید و توزیع متمرکز کند.
هنوز هم دیدگاه تولید یکی از دیدگاه های مفیدی است که در دو وضع زیر کاربرددارد. نخستین وضع مربوط به زمانی است که تقاضا برای محصول بیش از عرضه می باشد. در اینجا مدیریت باید برای افزایش تولید در صدد یافتن راههایی برآید.

دومین وضع مربوط به زمانی است که قیمت تمام شده محصول بسیار بالا باشد و باید برای کاهش آن چاره ای اندیشید. برای مثال، فلسفه کلی هنری فورد بنیانگذار خودرو سازی فورد این بود که فرآیند تولید خودروی مدل ؛تی؛ کامل شود، به گونه ای که هزینه آن کاهش یابد و مردم از نظر مالی توان خرید آن را داشته باشند. او به شوخی می گفت که مردم باید هر رنگی را که می خواهند انتخاب کنند، مشروط بر اینکه چیزی غیر از رنگ سیاه نباشد.

برخی از سازمانهای خدماتی، مانند نهادهای دولتی، از این فلسفه پیروی می کنند. اگرچه این نهادها قادرند مشکلات ارباب رجوع بسیاری را برطرف کنند. ولی این نوع مدیریت باعث نارضایتی مراجعه کنندگان می شود. در این سازمانها فرض بر این است که ارباب رجوع به خدمات ارائه شده نیاز دارند، بنابراین برای راضی کردن این افراد به طور بهینه اقدامی صورت نمی گیرد.

 

دیدگاه محصول (Product Concept):

یکی دیگر از دیدگاه های عمده ای که در بازاریابی وجود دارد دیدگاه محصول است. این دیدگاه بر این اصل بنا شده است که مصرف کنندگان، محصولاتی را که بهترین کیفیت،کارکرد و شکل را دارند خواهند خرید؛ بنابراین سازمان باید انرژی خود را به بهبوددائم محصول اختصاص دهد. دیدگاه محصول می تواند به “ نزدیک بینی بازاریابی” منتهی گردد. برای مثال، مدیران راه آهن آمریکا چنین می اندیشیدند که مصرف کنندگان خواستار راه آهن هستند و نه وسیله حمل و نقل، از این رو به چالش بزرگ و روز افزونی که بوسیله خطوط هوایی، اتوبوس، کامیون و خودرو شخصی در پیش رویشان قرار داشت توجه نکردند.

بسیاری از دانشکده ها چنین فرض کردند که فارغ التحصیلان دبیرستانی خواستار آموزش هنر هستند و از چالش فرآیند (مدرسه های حرفه ای) غافل ماندند.

دیدگاه فروش (Selling Concept):

بسیاری از سازمانها به دیدگاه فروش توجه می کنند و آن بدین معنی است که اگرسازمان تلاش وسیع و گسترده در امر فروش و افزایش آن انجام ندهد محصولات شرکت فروش نخواهد رفت. در مرحله عمل، این دیدگاه را در مورد کالای ناخواسته به کار می برند، یعنی کالائی که خریدار به فکر خرید آن نمی افتد، مثل بیمه، دست اندرکاران صنایع باید بتوانند خریداران احتمالی را شناسایی کنند و محصولات خود را بفروش برسانند.
بسیاری از شرکت ها، هنگامی که با مازاد ظرفیت رو به رو هستند از دیدگاه فروش استفاده می کنند. هدف آنها فروش چیزهایی است که ساخته اند و نه ساخت چیزهایی که خواست بازار است.

در اینجا فروش نقش اساسی دارد و رضایت مشتری در مرتبه دوم اهمیت است. این دیدگاه بر ایجاد فروش و انجام گرفتن معامله و نه ایجاد رابطه بلند مدت و سودآور با مشتری متکی است. دیدگاه فروش بر این فرضیات استوار است که اگر مشتری تشویق به خرید محصول شود آن را دوست خواهد داشت. در مورد خریدار، این مفروضات نمی تواند دارای بنیانی محکم باشند، نتیجه بیشتر تحقیقات نشان می دهدکه مشتریان ناراضی برای بار دوم اقدام به خرید همان جنس نمی کنند و بدتر اینکه به طور متوسط یک مشتری راضی رضایت خود را به سه نفر خواهد گفت، ولی مشتری ناراضی، نارضایتی خود را به بیش از ده نفر منتقل می کند.

دیدگاه بازاریابی (Marketing Concept):

مقصود از دیدگاه بازاریابی این است که دستیابی به هدف های سازمان در گرو شناخت نیاز خواسته های بازار مورد نظر و تحویل کالای مورد پسند مشتریان بصورتی اثربخش و با بازدهی بالاتر از شرکت های رقیب است. دیدگاه فروش گاهی با دیدگاه بازاریابی جا به جا می شوند. در نمودار زیر این دو دیدگاه مقایسه شده اند.

 

در دیدگاه فروش، مبنای فعالیت های شرکت ها تولید بود، که این تولید باید از طریق سیاست های تشویقی و ترفیعی به فروش می رفت تا از سود به دست آمده، ادامه حیات شرکت ممکن گردد. اما در مفهوم و دیدگاه بازاریابی آغاز و مبنای همه فعالیت ها نیازها و خواسته های مصرف کنندگان و مشتریان، یا بطور کلی، خریداران است که از طریق تحقیقات بازاریابی و بررسی شناخت بازار مشخص می شود. هدف نیز کسب سود با ارضای نیاز خریداران و ارائه خدمات لازم است.

پایه های گرایش بازاریابی چهار عامل است:

1 خریدار گرایی، علت وجودی سازمان ارضا کردن خواسته های مشتریان هدف است.
2 نگرش سیستمی، سازمان باید به تصمیم گیری با نظر سیستمی بنگرد.
3 هدف گرایی، سازمان باید در جستجوی بازده رضایت بخش برای سرمایه گذاری های صاحبان شرکت باشد.
4 بازارگرایی همگانی، سازمان باید دارای بینش وسیع باشد.

بسیاری از شرکت های عمومی براساس دیدگاه بازاریابی عمل می کنند، ولی واقعیت چیز دیگری است آنها فقط نمادهای بازاریابی هستند، مثل معاون بازاریابی، برنامه بازاریابی و تحقیقات بازاریابی. این بدان معنا است که این شرکت ها مشتری مدار و به اصطلاح بازارگرا هستند. پرسش این است که آیا آنها توانسته اند به شیوه های ظریف نیازهای در حال تغییر و استراتژی های شرکت های رقیب را درک کنند یا خیر؟ شرکت های بزرگ قدیمی مثل آی.بی.ام، جنرال موتورز و زنیت چون نتوانسته اند خود را با استراتژی های نوین بازاریابی تطبیق بدهند، مقدار زیادی از سهم بازار خود را از دست داده اند. در دیدگاه بازاریابی هدف این است که مساله رضایت مشتری بصورت تار و پود شرکت درآید رضایت مشتری یک هوس نیست بلکه به بخشی از حیات شرکت ها در می آید و همانند فرهنگ سازمانی، فناوری اطلاعاتی (IT) و برنامه ریزی استراتژیک جزء جدا نشدنی شرکت می گردد.

دیدگاه بازاریابی اجتماعی (Societal Marketing Concept):

دیدگاه بازاریابی اجتماعی بر این پایه استوار است که هر سازمان باید نخست نیازها، خواسته ها و منافع بازارهای مصرف خود را تعیین کند، سپس در مقایسه با رقبا نیازها وخواسته ها را به دو صورت کارآمدتر و موثرتری تامین کند بنحوی که بقاء و بهبود رفاه مشتری و جامعه هر دو فراهم گردد. مفهوم بازاریابی اجتماعی از جدیدترین مفاهیم پنجگانه فلسفه مدیریت بازاریابی است.
مسئله قابل بحث در محدوده مفهوم بازاریابی اجتماعی این است که در عصر مشکلات زیست محیطی، کمبود منابع، رشد فزاینده جمعیت، تورم جهانی و فراموشی خدمات اجتماعی آیا بازاریابی محض کافی است!

پرسشی که این دیدگاه مطرح می کند این است که چنانچه مشترکی خواسته های فردی رادرک و تامین نماید،آیا در بلند مدت نیز همواره بهترین روش را برای مصرف کنندگان و جامعه به کار برده است، بنابراین مفهوم بازاریابی اجتماعی، مفهوم بازاریابی محض، تضادهای ممکن بین خواسته های کوتاه مدت مشتری و رفاه بلند مدت او را از نظر دور می دارد.
بازاریابان در تعیین سیاست گذاری های بازاریابی بین ملاحظات سه گانه منافع شرکت، خواسته های مصرف کننده و منافع جامعه تعادل لازم را برقرار سازند.

نقش علم بازاریابی درسلامت اجتماعی

چکیده

کیفیت زندگی، سلامت اجتماعی و توان اقتصادی همگی از جلوه های توسعه محسوب می شوند. مقاله حاضر بحث توسعه را از دیدگاه سلامت اجتماعی در کشور ایران بررسی کرده و عنوان می دارد که لحاظ کردن نگرش بازاریابی در مباحث توسعه می تواند گره گشای نه تنها معضل توسعه نیافتگی، بلکه مسائل اجتماعی ناشی از آن شود.

مقدمه

شاخص سلامت اجتماعی و علم بازاریابی از آن جهت ارتباط می یابند که در محیطی سالم با اقتصادی شکوفا و اذهانی نوآور است که بازاریابی می تواند در کلیه ابعاد عملکردی، سازمانی و مدیریتی به ایفای نقش بایسته خود بپردازد. اما سوال اینجاست که آیا می توان در ناملایمات اقتصادی و اجتماعی نقشی برای بازاریابی قائل شد؟

سلامت اجتماعی

شاخص سلامت اجتماعی در کنار شاخص سلامت اقتصادی به کار گرفته می شود. در هر جامعه ای کوشش می شود معیارهایی تهیه گردد که بیانگر سلامت آن جامعه باشد. سلامت جامعه در این است که جامعه به سوی هدفهای درستی جهت یابی و رشد کرده باشد. در چنین جامعه ای تولید رشد می کند و توان جامعه در دفاع از خود فزونی می یابد. مردم از اینکه عضو جامعه هستند رضایتمندند. سلامت جامعه را می توان برحسب جوانب مادی زندگی سنجید، یعنی جامعه بتواند اشیا یا خدماتی تولید کند و در اختیار افراد بگذارد که بااستفاده از آن افراد جامعه زندگی راحت تری داشته باشند. زندگی مادی را ضوابطی انـدازه می گیرد که به آن ضوابط شاخصهای اقتصادی می گویند؛ به طور مثال، اینکه یک جامعه چقدر تولید می کند، به ویژه با عنایت به این مهم که این تولیدات معمولاً به قیمت سنجیده می شود. شاخص مهم دیگر تورم است. شاخص اقتصادی دیگر این است که از عده ای که توان تولید دارند چند نفر آماده به کار هستند، چند نفر تولید می کنند و چند درصد بیکارند.

 

شاخص دیگر وجود منابع تولیدی از قبیل انرژی، منابع کانی، خاک کشاورزی و جنگلهاست. اینکه این منابع به چه نحو مورد استفاده قرار می گیرند و اینکه بهره وری و کارآیی آنها چیست از دیگر مواردی است که در نظر گرفته می شود.

در کنار موارد اقتصادی که بانک مرکزی هر 3 ماهه گزارش آنها را می دهد باید دید که جامعه از لحاظ سلامت در چه وضعیتی قرار دارد. مسائل فرهنگی، روانی، بهداشتی خود معیاری برای سلامت است. باید دید که آیا جامعه از لحاظ روابط اجتماعی سالم است یا خیر و در این میان نقش علم و هنر بازاریابی چیست؟

از جمله شاخصهایی که بر سلامت اجتماعی اثر می گذارد می توان به این موارد اشاره داشت: انتظار زندگی، درآمد اشخاص در مقابل هزینه های اساسی و خط فقر، گرانی و تورم، سلامت خانوادگی میزان تنش و طلاق، وضعیت کودکان و کودکان رانده شده، وضعیت و جایگاه اقتصادی – اجتماعی بانوان، وضعیت و جایگاه اقتصادی – اجتماعی جوانان، درصد بیکاری ناخواسته، اعتیاد، مدت زمان رسیدگی به جرائم، وضعیت مسکن، بوروکراسی و فساد، حوادث رانندگی و اتلاف وقت در ترافیک، بیمارستان، درصد افرادی که نیاز به درمان دارند و می توانند درمان شوند، فضای سیاسی، نرخ خودکشی، وضعیت اقلیتها و نظایر آن.

ذیلاً به آمارهایی که در برخی از موارد فوق ارائه شده است و به ترسیم وضعیت سلامت اجتماعی در کشور ایران کمک می کند، اشاره می شود:

کل جمعیت کشور در سال 1382 حدود 68 میلیون نفر بالغ می شد که از این تعداد 45 میلیون نفر در مناطق شهری و 23 میلیون نفر در مناطق روستایی زندگی می کردند. به نظـر مــی رسد تنها یک سوم جمعیت کشور حاضرند خارج از شهرهای بزرگ زندگی کنند.

روند مهاجرت از روستاها به شهرها همچنان ادامه دارد. به طوری که جمعیت مناطق روستایی ایران که در سال 1997 میلادی 23 میلیون و 110 هزار و 679 نفر بود، در سال 2001 میلادی به 22 میلیون و 700 هزار و 691 نفر کاهش یافت. میانگین کاهش سالانه جمعیت در مناطق روستایی کشور در این مدت اندکی بیش از 100 هزار نفر بوده است.

براساس اطلاعات سایت رایانه ای مرکز آمار ایران، جمعیت مناطق روستایی کشور در دوره مورد بررسی 36 صدم درصد رشد منفی داشت.(1) براساس همین گزارش، در همان مدت جمعیت شهری کشور از 37 میلیون و 825 هزار و 778 نفر به 41 میلیون و 827 هزار و 471 نفر رسید که رشدی معادل دو درصد نشان داد. در این مدت سالانه بیش از یک میلیون نفر بر جمعیت شهرنشین کشور افزوده شده است. رشد جمعیت در کشور در دوره مورد بررسی (2001-1997) کمتر از مناطق شهری کشور بود. به طوری که سالانه اندکی بیش از 900 هزار نفر به جمعیت مناطق شهری افزوده شد. این تفاوت به تفکیک مناطق روستایی استانهای کشور نیز نشان می دهد که در این مناطق همواره رشد جمعیت به غیر از استانهای تهران، خوزستان و سیستان و بلوچستان و هرمزگان منفی بود.

صرفنظر از علل این جابجایی جمعیتی، دو نکته حائز اهمیت است: اول آنکه حرکت جمعیت از مناطق روستایی و تمرکز در مناطق شهری یکی از مشخصه های بارز کشورهای در حال توسعه است. به میزانی که منابع در کل کشور توزیع شود، نیاز کمتری برای تخلیه مراکز روستایی وجود خواهد داشت. دومین نکته نیز این است که تمرکز جمعیت در مناطق شهری می تواند به مسائلی از قبیل افزایش ترافیک، جرایم، آلودگی، کمبود مسکن و اتلاف وقت منجر شود، که خود آثاری سوء بر سلامت اجتماعی دارند.

در باب مسکن، به نظر می رسد علی رغم اینکه سرمایه گذاری قابل توجهی به سمت این بخش اقتصادی سرازیر شده است، اقشار درآمد متوسط و فقیر از کمبود مسکن در وضع نگران کننده ای قرار دارند. براساس نماگر اقتصادی بانک مرکزی ایران تنها در بین سالهای 1378 تا 1381 تعداد ساختمانهای ساخته شده در مناطق شهری از 22/069 به 52/604 واحد، افزایش یافته است.

 

تنها در تهران این رشد از تعداد 6/020 واحد در سال 1378 به رقم 18/887 واحد در سال 1381 بوده است. بنابرارقام سال 1381 که توسط بانک مرکزی ایران ارائه شده است، حدود یک سوم از کل واحدهای مسکونی کشور در تهران ساخته شده است.

 

اطلاعات فوق براساس منابع در دسترس و بنگاهها» بوده و الزاماً بیانگر نرخ واقعی معاملات نیست. اما بافرض دقت ارقام فوق میانگین متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان در تهران برابر با 6/100/000 ریال است. بدین ترتیب متوسط ارزش یک آپارتمان 50 متری برابر 300/500/000 ریال خواهد بود و این در حالی است که بنابر آمار مرکز آمار ایران متوسط درآمد ماهانه یک خانوار شهری چهارنفره حدود 2/760/000 ریال است.
پایگاه اطلاعاتی وزارت مسکن و شهرسازی تحلیل زیر را در مورد تملک مسکن ارائه می دهد:

بررسی شاخص تملک، به معنای زیربنای قابل تملیک مسکن برای هر خانوار از گروههای مختلف درآمدی، نشان می دهد که حتی با وام مسکن 15 ساله و بهره های رایج برای این گونه وامها و یارانه های در نظر گرفته شده برای گروههای مختلف درآمدی، 30 درصد از خانوارهای نیازمند مسکن در شهر تهران (دهکهای 1 تا 3) توان مالی ساخت یا خرید خانه ای با زیربنای بیش از 30 مترمربع را ندارند. باوجود اینکه رشد تولید مسکن بیش از نرخ رشد خانوارها است و بازار مسکن نیز همراه با کاهش توان تملک خانوارها، تولید مسکن کوچک را افزایش داده است، هنوز تهیه مسکن متعارف از عهده 40 درصد از خانوارهای نیازمند برنمی آید.

بحث دیگر در محیطهای شلوغ و پرتلاطم شهری موضوع رانندگی، تصادفات و ترافیک است که طبعاً می تواند آثاری نامطلوب بر سلامت روانی و اجتماعی داشته باشد. نتایج تحقیقات یک کارشناس ایمنی حاکی از آن است که ایران دارای رتبه نخست تصادمها در دنیا است. این تحقیقات نشان می دهد که در ایران در هر ساعت دو نفر جان خود را براثر حوادث رانندگی از دست می دهند.(3)

در ضمن میزان اتلاف وقت در ترافیک تهران 2 میلیارد ساعت است.(4) بحث جرایم و نظام قضایی و دادرسی کشور طبعاً از مواردی است که بر سلامت اجتماعی اثری مستقیم دارد. اینکه افراد بتوانند اعاده حیثیت کرده و در محیط امن و قانونمند اجتماعی به سر برند، عاملی مهم در آرامش روانی و افزایش کیفیت زندگی است. عدالت یکی از ارکان اساسی جوامع مدرن تلقی مــــی شود و فقدان آن منشاء بسیاری از ناآرامیهای اجتماعی طی قرون اخیر نه تنها در ایران بلکه در دیگر کشورهای جهان نیز بوده است.

 

بحث زندانها و تعداد زندانیان در ارتباط با بحث امنیت اجتماعی مطرح است. می توان چنین استدلال کرد که ارقام بالای زندانیان الزاماً جنبه منفی ندارد، چرا که هرقدر سیستم انتظامی و امنیتی بهتر عمل کند، قاعدتاً مجرمان بیشتری در بند خواهند بود. بنابر آمار زندانیان که در پایگاه اینترنتی سازمان زندانهای کشور ارائه شده است(5) نسبت کل زندانیان به جمعیت کشور 0/002 است که می تواند بیانگر دو موضوع باشد، یا نظام امنیتی کشور موفق به دستگیری مجرمان نیست و یا اینکه جامعه از ضریب امنیتی بالایی (2 مجرم از هر 1000 نفر) برخوردار است. اما بااین حال و برخلاف فرضیه دوم، خبرگزاری مهر گزارش می دهد که نرخ آسیبهای اجتماعی هرساله 10 الی 15 درصد افزایش داشته است.(6) این در حالی است که در نشریه ماوی که در سایت وزارت دادگستری قرار گرفته، قدمت برخی از پــرونده های قضائی به 25 سال می رسد.(7) به کلام ساده تر شاید اثبات جرم یک نفر خاطی دهها سال به طول انجامد و مجرم به ارتکاب جرم ادامه دهد.

 

در عین حال و در ارتباط تنگاتنگ با بحث امنیت اجتماعی و قضایی، مسئله رشوه خواری مورد اشاره رئیس قوه قضائیه قرار می گیرد:
رئیس قوه قضائیه کشورمان از ابتدای مسئولیت خود، بسیار صریح و رک صحبت کرده است. او در آغـاز و در نخستین سخنرانــی اش به هنگام تحویل پست ریاست قوه قضائیه تاکید کرد که مسئولیت ویرانه ای را به عهده گرفته است که 70 سال از دادگستری جهان عقب است.»(8)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله اصل »حاکمیت قانون« در نظام قضایی ایران فای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله اصل »حاکمیت قانون« در نظام قضایی ایران فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله اصل »حاکمیت قانون« در نظام قضایی ایران فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله اصل »حاکمیت قانون« در نظام قضایی ایران فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله اصل »حاکمیت قانون« در نظام قضایی ایران فایل ورد (word) :

مقدمه

حاکمیت قانون از جمله مفاهیم مهم حقوق عمومی است کـه ریشـه تـاریخی در اعصار گذشته دارد و در دهههای اخیر در محافل حقوقی، سیاسی و حتی اجتمـاعی، مورد اقبال بیشتری واقع شده است؛ هرچند این اصطلاح در ادبیات حقوقی، معنـای خاص خود را دارد، ولی امروزه به لحاظ رواج آن در محاورات سیاسی و اجتمـاعی و جراید و مطبوعات، نوعی ارزش اخلاقی و اجتماعی نیز پیـدا کـرده اسـت. طبعـاً استعمال الفاظ و اصطلاحات مشترک در علوم و رشتهها و زبانهای گوناگون، ممکن است برداشتها و نیز توسعهای در مفهوم آن را در پی داشـته باشـد. لـذا در اینجـا فارغ از مفهوم وسیع و یا توسعهیافته آن، صرفاً بررسی موضـوع از دیـدگاه حقـوقی مد نظر میباشد. البته در این منظر نیز تنوع نظرات و عقایـد وجـود دارد. بـه همـین دلیل در تبیین مفهوم و شرایط تحقق حاکمیت قانون، معیارهای مختلفـی بیـان شـده است. از سوی دیگر، بهلحاظ آنکه قلمرو بحث، حقوق ایـران مـیباشـد، لـذا انـواع نظرات و آراء متنوع که در سایر نظامهای حقوقی مطرح گردیده، مورد نظر نخواهد بود.

همچنین باید توجه داشت که نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران با تکیـه بـر فقـه امامیه، شکل گرفته است؛ اگر چه اصطلاح حاکمیت قانون تحت همین عنوان در حقوق اسلام و در متون فقهی بهکار نرفته است. با این حال، مفهوم آن به نحوی خاص از بـین متون و مطالب مختلف، قابل استنباط میباشد. ازاینرو، برای بررسـی ایـن موضـوع در حقوق ایران، ضرورت دارد از یکسو، مبانی آن در حقوق اسلام، مورد توجه قرار گیرد و از سوی دیگر، تعریف، مبانی و کلیات آن در حقوق غربی ـ که خاستگاه آن بوده ـ بـازخوانی شود. بر این اساس، در این مقاله تلاش شده تا پس از تحلیل مفهوم حاکمیـت قـانون و تبیین قرائتهای مختلف از آن، نظام قضایی ایران در این زمینه، مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد.

فصل اول: پیشینه تاریخی اصل حاکمیت قانون

الف) در کشورهای غربی

امروزه »حاکمیت قانون« یکی از مهمترین ارکان حکمرانی مشروع در جهان معاصـر شناخته میشود و بهعنوان یک هنجار حقوقی، مـورد ادعـای غالـب نظامهـای سیاسـی میباشد. در کشور ما نیز، فارغ از کنکاش علمی در زمینه خاستگاه آن، واژگان حاکمیت قانون در محافل حقوقی، سیاسی و اجتماعی بهنحو فزایندهای رواج یافته و به نوعی در تقابل نهادهای سیاسی و حتی مطالبات عامـه در قبـال ارکـان حاکمیـت و نیـز جرایـد، بهعنوان موضوعی ارزشی مطرح میباشد. البته باید اذعان نمود کـه هـر نظـام حقـوقی، واجد خصیصههای خاص خود اسـت وطبعـاً مفـاهیم مختلـف نیـز متناسـب بـا ایـن ویژگیها شکل میپذیرد.

بهطور کلی سابقه حاکمیت قانون را باید در یونان باستان و در آثار حکمای آن زمان جستوجو کرد. »ارسطو« بهعنوان نخستین منادی حاکمیت قانون در مقابـل »افلاطـون« موضعگیری میکند و سپردن حکومت به دست »فیلسوفشاه« را که مورد ادعای افلاطون است رد میکند. ارسطو، اظهار میدارد که حکومت باید تابع قانون باشـد. در غیـر ایـن صورت و در صورتی که حکومت در حیطـه اقتـدار اشـخاص باشـد، منجـر بـه فسـاد میگردد؛ چرا که همه افراد گرفتار هوی و هوسـهای نفـس و بـهدنبـال سـود شخصـی میباشند (کلی، 1382، ص.(63-64

در قرن هفدهم و در پی تحولات اجتماعی و نیز وقـوع انقـلاب در »بریتانیـا«، ایـده حاکمیت قانون بهطور روشن شکل گرفت ونهایتاً با صدور منشـور حقـوق، ضـرورت پیروی پادشاه از قانون، مورد تصـریح قـرار گرفـت و اصـل حاکمیـت قـانون بـهجـای حکومت اشخاص پذیرفته شد. در این چارچوب، سـه تعریـف از حاکمیـت قـانون در سنت حقوقی انگلستان پدید آمد. اول آنکه اعمال حاکمیـت توسـط نهادهـای قـدرت، مطابق با قواعد عام باشد. دوم اینکه همه شهروندان در مقابل قانون برابرند و سوم آنکه اصول بنیادین قانون اساسی بریتانیـا بـه مفهـوم عـام آن در حـوزه حقـوق شـهروندان، محصول احکام قضایی عرفی باشد جزخذحژ ,زذکذ y,کططخض. بـر ایـن اسـاس، در نظـام

مرندی اصل پورفرج اصغرعلی و محسنی فرید / ایران قضایی نظام در «قانون حاکمیت» اصل

93 ش

68پیاپی /شمارهدوم / هجدهم سال

94 ش

»کامنلا«، حاکمیت قانون بهمعنای حاکمیت قواعد حقوقی که از طریق تجربه بشـری و توسط پارلمان و محاکم قضایی بهدست آمده است، میباشد و حکومت، موظف اسـت از قواعد پذیرفتهشده تجربی و عرفی نظام حقوقی تبعیت کند تا سـخن از حاکمیـت در آن نظام، قابل پذیرش باشد. اصل حاکمیت قانون در چارچوب تقریـر مزبـور، متـأثر از فلسفه تجربهگرای دوران رنسانس آن دیار است ج،خحژ, ختتل ,هلاهغهعه1ضح شش

در نظام حقوقی فرانسه نیز حقوقدانان با تأکید بر عقـل بشـری؛ یعنـی عقـل بریـده از وحی، ملهم از فلسفه عقلگرای دکـارتی دوره رنسـانس، بـر حاکمیـت قـانون بـهمعنـای حاکمیت مصوبات مجلس ملی و قانون اساسی، تأکید دارند. در مفهوم فرانسوی حاکمیت قانون، با تئوری دولت حقوقی ـ که با نظم قانونی و عقلانـی در ارتبـاط اسـت ـ مواجـه هستیم. این برداشت با تمسک به عقل بشری بـهعنـوان منبـع قانونگـذاری از یـکسـو و پذیرش اصل تفکیک قوا در اعمال قدرت حکـومتی از سـوی دیگـر، از حاکمیـت قـانون حاصل میشود. این نوع تئوریپردازی در مورد اصل حاکمیت قانون نیز متأثر از تفکـرات فلاسفه فرانسوی است که به حکومت اصول عقلی بر نظام تقنینی، معتقد هسـتند. دولـت قانونمند یا بهعبارتی حقوقمدار در نظام حقوق فرانسه، دولتی است که تصـمیماتش را در حدود تعیینشده به وسیله مقررات قانونی، اتخاذ میکند و نمیتوانـد فراتـر از آن حـدود اقدام نماید (ویژه، 1390، ص62؛ دوگی، 1388، ص196؛ خلذحژ ,نتتل ,أهکککأ.(1

ب) در ایران

مفهوم حاکمیت قانون در نظام حقوقی ایران در دو بازه زمانی قبل و بعد از انقـلاب اسلامی، قابل بررسی استطبعاً. تحولات مبانی نظام پس از وقوع انقلاب در برداشـت از این اصطلاح تأثیرگذار است.

قبل از انقلاب اسلامی

بنا بر آنکه تعریف »قانون« را چه بدانیم، مبدأ و خاستگاه حاکمیت قـانون، متفـاوت خواهد بود. اگر »قانون« را به مفهوم نوین و بهمعنای متن مصوب پارلمان بدانیم، چنـین چیزی در ایران، دارای قدمت چندانی نمیباشد. چنانچـه از برخـی نمونـههـای خـاص

دوران باستان و قوانین کدگذاریشده مدون در طول تاریخ نظام قضایی ایران، صـرف نظر نماییم، قانون بهعنوان مجموعهای از مواد که شامل قواعـد حقـوقی لازم الاجـراء و ناظر بر روابط اجتماعی باشد و همچنین به وسیله مقام صالح، وضع و کدگـذاری شـده باشد، پدیده مدرنی است که در زمان قاجار به عرصه اجتماع راه یافـت (امـین، 1382،

ص.(424 تا آن زمان، محاکم عرفیه از محاکم شرعیه تفکیک شده بودنـد و قـانون نیـز بیش از آنکه بهمعنای امروزین و حامل مفهوم حاکمیت قانون باشد، بهعنـوان مجموعـه مقررات محدودکننده برای قضات محاکم عرفی بهشمار میآمد و قـوانین مدونـهصـرفاً مستند آراء قضات بهشمار میآمدند. در این برداشت، حاکمیت قانون به مفهوم تقابل بـا حاکمیت شخص و استبداد قضات محاکم عرفیه اسـت. در آن زمـان محـاکم عرفیـه در برابر محاکم شرعیه به دعاوی عرفیه از جمله امـور دیـوانی و اداری و انتظـامی و مالیـه میپرداختند. در ابتدا، هیچ قانونی بر این روابط حاکم نبود، ولی بعدها قـانون بـهمعنـای متن مصوب و مدون مجلس برای تنظیم روابط عرفی و غیر شرعی وضع شـد. در ایـن نوع روابط، فرض بر آن بود که حکم خاصی از سوی شارع، پـیشبینـی نشـده و جـزء

منطقهالفراغ فقهی، تلقی میگردید. البته بدیهی است که با توجه به نهاد اجتهـاد در فقـه، احکام چنین اموری همانند هر مسأله مستحدثه دیگری قابل استنباط است. ولی بـه هـر حال در این زمان، هیچ قانون مدونی بهعنوان مجموعه مواد حقوقی کـه قضـات، ملـزم باشند بهطور یکسان و با استناد به آن رأی بدهند برای محاکم شرعی وجود نداشـت. از سوی دیگر، چون فرض بر این بود که قضات این محاکم، مجتهد مسلم هستند، لذا قواعد حقوقی لازم الاجراء را بالاستقلال از منابع معتبر فقهی چهارگانه ـ که ادله تفصیلیه نامیـده میشوند ـ ، استخراج میکردند. بنابراین، تنها این منابع، مورد رجوع و اسـتناد آنهـا بـوده است (صالح پاشا، 1348، ص229- 235؛ امین، 1382، ص.(459-460

ادامه فرآیند عرفیسازی در طـول دوران معاصـر، موجـب وضـع قـوانین مدونـه و کاهش اختیارات و اقتدارات قضات محاکم شرعیه در فرآیند دادرسی و صـدور احکـام شد. این محدودیتها به همه شؤونات قضایی تسری پیدا کرد. در صورتی که در طـول تاریخ ایران، قبل از اسلام و بعد از اسلام، شأن قضاء، مختص روحانیون میبود (کاتبی،

مرندی اصل پورفرج اصغرعلی و محسنی فرید / ایران قضایی نظام در «قانون حاکمیت » اصل

95 ش

1354، ص.(212-213 در کنار آن، با توسعه صلاحیتهای محاکم عرفیـه در عمـل، از یکسو قضات محاکم عرفی به همه حوزههای روابط اجتماعی و کلیه دعاوی ـ اعـم از امور عرفی از قبیل امور اداری، دیوانی، مالیه، انتظامی و گمرکی ـ ، ورود پیدا کردنـد و از سوی دیگر، اقتدارات آنها در امور اختصاصی محاکم شرعیه؛ اعم از دعاوی کیفری و مدنی، توسعه یافت. فرآیند عرفیسازی با آغاز حکومت پهلوی و دورانجدید کدگـذاری قانونی توسط وزرای عدلیه و دادگستری از جمله »علیاکبر داور«، تکمیـل مـیشـود و از این دوران به بعد، حاکمیت مطلقه قانون بهمعنای قوانین مدونه مصوب، پدید میآیـد کـه به تعبیر برخی نویسندگان، چنین نظام حقوقیای، نظاماجتهـادکُش و جمـودگرا بـرنـص مواد است (کدخدایی، 1391، ص59؛ صراف، 1350، ص.(124-125

تحول پدید آمده در مفهوم حاکمیت قانون در عصر پهلوی، موجب شکلگیری نظام حقوق نوین عرفی گردید و بسیاری از قوانین در مبنا و تئوری از قـوانین غربـی، تـأثیر پذیرفت و این روش تا وقوع انقلاب اسـلامی، اسـتمرار یافـت. در ایـن دوران، مبـانی شرعی که در دوران قاجاریه بهعنوان یکی از مبانی مهم قانون بوداساساً رنگ باخت؛ تا آنجا که شاکله قانون مجازات و قانون تجارت و بسیاری از قوانین دیگر بر مبنای قوانین کشورهای غربی؛ بهویژه فرانسه شکل گرفت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی مقایسه ای اضطراب وجودی و امید به زند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی مقایسه ای اضطراب وجودی و امید به زندگی در سالمندان مرکز نگهداری با عادی شهر اصفهان فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی مقایسه ای اضطراب وجودی و امید به زندگی در سالمندان مرکز نگهداری با عادی شهر اصفهان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی مقایسه ای اضطراب وجودی و امید به زندگی در سالمندان مرکز نگهداری با عادی شهر اصفهان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی مقایسه ای اضطراب وجودی و امید به زندگی در سالمندان مرکز نگهداری با عادی شهر اصفهان فایل ورد (word) :

مقدمه:

بنا بر آمار ارائه شده توسط سازمان جهانی بهداشت تا سال 2000 جمعیت افراد سنین 60 سال و بالاتر حدود 600 میلیون نفر بوده است و این تعداد تا سال 2025 به 1/2 میلیارد نفر می رسد.((1 ایران در حال حاضر با پشت سر گذاشتن تغییر ساختار جمعیتی، طبق سرشماری سال 1385 با داشتن بیش از 27/7درصد سالمند بالای 60 سال به کشوری رو به سالخوردگی تبدیل شده است و تا 15 سال آینده این رقم به 7/10 درصد خواهد رسید.((2
سالمندی1 سرنوشتی است که تمام افراد بشر از هر جنس، نژاد و فرهنگی به آن گرفتار می شوند دورانی که اگر از کیفیت مناسب برخوردار باشد بسیار مطلوب و لذت بخش است((3امروزه شاهد سیر صعودی سپردن سالمندان به سرای سالمندان هستیم. درک اینک ه چرا چنین مکانی اغلب توسط سالمندان بعنوان شکست نهایی قلمداد می شود حائز اهمیت است. زیرا این نوع نگرش بر امید به زندگی و اضطراب سالمند اثر سوء و منفی می گذارد. فلذا درک چگونگی حرکت به سوی امید و شادی در زندگی و نحوه هضم و واکنش به اضطراب وجودی2 در سنین سالمندی اهمیت فراوانی دارد.

اضطراب احساس رنج آوری است که با یک موقعیت ضربه آمیز کنونی یا با انتظار خطری که به شیء نامعین وابسته است. به عبارت دیگر، اضطراب مستلزم مفهوم ناایمنی یا تهدیدی است که فرد منبع آن را به روشنی درک نمی کند. در این میان افرادی هستند که از نوعی اضطراب بنام اضطراب وجودی رنج می برند که به عقیده ی گود از ناامیدی، خودبیگانگی، احساس پوچی و بی معنایی نشات میگیرد. ;.
مکتب ها اندیشمندان و نویسندگان مختلف،خاستگاه اضطراب را به عوامل مختلفقی نسبت داده اند. کرکگارد- 1813) 3 (1855 اضطراب وجودی را خاستگاه اولیه بیماری های روانی می دانست. پل تیلیش4 درباره این نوع اضطراب می گوید: “اضطراب آگاهی وجودی از نیستی است”. رولومی5 نیزاضطراب را به صورت تهدید وجود یا ارزش هایی که وجودمان با آنها شناخته میشود، تعریف میکند. تیلیش اضطراب وجودی را بر اساس سه جهت تهدید وجود توسط نیستی به سه نوع تقسیم میکند: الف) اضطراب مرگ یا سرنوشت، در تایید خود وجودی انسان ب) اضطراب بی معنایی یا پوچی، در تایید خود معنوی ج) اضطراب محکومیت یا گناه در تایید خود اخلاقی((4 نتایج پژوهشی ویمز و همکاران در سال 2004 نشان می دهد که اضطراب وجودی با مشکلات شخصیتی، نشانه های اضطراب و استرس رابطه دارد. همچنین پژوهشی که بر روی بیماران صورت گرفت نشان داد که %55 شرکت کنندگان کم و بیش از خلا وجودی رنج میبرند.((5

نکته مهم آن است که اضطراب وجودی مسئله ای شایع و صعب العلاج است که تاکنون مطالعات اندکی در مورد آن بخصوص در حیطه ی سالمندان انجام شده است و یافتن راههای تازه و متعدد (مانند امید به زندگی) برای مهار آن از اهمیت شایانی برخوردار می باشد. (6)
امید یکی از ویژگی های زندگی است که مارا به جستجوی فردایی بهتر وامیدارد. امید یعنی موفقیت و آینده ی بهتر و دلیلی برای زیستن. وقتی امید وجود داشته باشد، شادی و سرور در زندگی حضور خواهد داشت. امید یک حالت انگیزشی است که در بردارنده ی دو بعد، انرژی معطوف به هدف و راه های دستیابی به اهدافی که مولفه های اصلی آنها امید است از دوران کودکی آموخته می شوند.((7اشنایدر بنیانگزار نظریه امید و درمان های مبتنی بر آن، امید را به عنوان سازه ای شامل دو مفهوم این گونه تعریف میکند، توانایی طراحی گذرگاه هایی به سوی اهداف مطلوب به رغم موانع موجود و کارگذار یا انگیزش لازم برای استفاده از این گذرگاه. اشنایدر و پترسون((8) (2000
افلک و تنن 1996) بنقل از بیجاری و همکاران،(1388 اعتقاد دارند که امید، در بهبود یک بیماری، به واسطه ی ایجاد افکار مثبت پیرامون زندگی و گرایش بیشتر به شناسایی جنبه های مثبت موقعیت هایتروماتیک، نقش به سزایی دارد. فولکمن6

1 – oldness 2 – existential aپروژه دانشجویی مقاله بررسی مقایسه ای اضطراب وجودی و امید به زندگی در سالمندان مرکز نگهداری با عادی شهر اصفهان فایل ورد (word) iety 3 – Kierkegaard 4 – paul Tillich 5 – rollo may 6 – folkman

2

همایش بین المللی روانشناسی و فرهنگ زندگی

International conference on psychology and culture life

(2013) معتقد است که امید و اضطراب های روانشناختی تعدادی خصوصیات مشترک با هم دارند: از جمله این که هر دو مبتنی بر زمینه (متن) مبتنی بر معنا و پویا هستند. همچنین هر دو در شرایط سخت بر بهزیستی روانی تاثیر می گذارند. فولکمن معتقد است یکی از متغیر هایی که در مقابله با استرس ها نقش تعیین کننده دارد ، امید است، بنابران بین امید و مقابله رابطه ی مستقیم برقرار است. (9)

روش بررسی

طرح پژوهشی حاضر از نوع مقطعی مقایسه ای بود. دو گروه سالمندان (مقیم سرای سالمندان و غیر مقیم) از نظر شاخص های اضطراب وجودی بر اساس مقیاس اضطراب وجودی لارنس گود و امید به زندگی اشنایدر مورد مقایسه قرار گرفتند. جامعه آماری مورد پژوهش، را کلیه افراد بالای 60 سال مقیم و غیر مقیم سرای سالمندان در شهر اصفهان تشکیل دادند. نمونه پژوهش شامل 154 نفر، 77نفر سالمند ساکن سرای سالمندان 31)مرد و 46 زن) و 77 نفر مقیم جامعه 48)مرد و 29زن) بودند. شرکت کنندگان س اکن سرای سالمندان از بین افراد ساکن در سرای سالمندان شهر اصفهان با دارا بودن معیارها و ملاک های ورود انتخاب شدند. داشتن سن حداقل 60 سال، حضور بیش از حداقل یکسال در مرکز و داوطلب شرکت در پژوهش، ملاک های ورود بود. سالمندان دارای بیماری های جسمی یا روانپزشکی (سایکوتیک) توسط پزشکان مراکز، کنترل و دست چین شدند. سالمندان غیر مقیم در سطح شهر بصورت تصادفی از منازل، مساجد و پارک ها با در نظر گرفتن ملاک های ورود و خروج مورد ارزیابی و پژوهش قرار گرفتند. با توجه به اینکه تعدادی از آزمودنی ها بی سواد بودند پژوهشگر آموزش دیده تک تک سوالات را برای تک تک آزمودنی ها خوانده و پرسشنامه ها تکمیل شد.

ابزار پژوهش

مقیاس اضطراب وجودی گود :(EAS) این مقیاس را لورنس گود و کاتریتا گود در 32 ماده ساخته اند. این مقیاس شامل 32 گویه است که میزان اضطراب وجودی آزمودنی را در یک مقیاس دو ارزشی (صحیح نمره 1 و غلط نمره (2 اندازه گیری می کند. مجموع نمرات هر فرد اضطراب وجودی اورا نشان می دهد و دامنه نمره ها در این آزمون بین 32 تا 64 قرار می گیرد. این پرسشنامه دارای پنج عامل است که عبارتند از: بی هدف بودن کارها 4)، 5، 8، 9، 11، 14، 17، 21، 24، 27، 28، 29، (30، بی ارزش بودن معنای زندگی ( 1، 2، 3، (12، ناتوانی در متقاعدسازی دیگران 6)، 13، 19، 23، (25، بی علاقگی به انجام کارها 7)، 10، 18، 22، (32، عدم احساس مسئولیت نسبت به دیگران 15)، 16، 20، 26، .(31 هالت1 به منظور مطالعه روایی مقیاس اضطراب وجودی اقدام به پژوهشی با نمونه آماری 447 نفر کرد. یافته های این پژوهش نشان داد که این پرسشنامه با آزمون های هدف مندی در زندگی، پیگردی اهداف معرفتی و افسردگی، روایی همگرا و واگرای مطلوبی دارد. همبستگی کل %66 بود که نشان از قدرت روایی بالای این آزمون دارد. نورعلیزاده میانجی و جان بزرگی نیز در پژوهش شان روایی این آزمون را به روش آلفای کرونباخ برابر %88 به دست آوردند. (10)
پرسشنامه امید به زندگی2

مقیاس 12 سوالی امید توسط اشنایدر برای سنین 15 سال به بالا طراحی شده است و شامل دو خرده مقیاس گذرگاه و انگیزش می باشد و مدت زمان کوتاهی 2) تا 5 دقیقه) برای پاسخ دادن به آن کفایت می کند. برای پاسخ دادن به هر سوال پیوستاری از )1کاملا غلط) تا 4 (کاملا درست) در نظر گرفته شده است. سوالات 11، 7، 5، 3 نمره گذاری نمی شود و مربوط به حواس پرتی اند. سوالات 1، 4، 6، 8 مربوط به خرده مقیاس گذرگاه و سوالات 2، 9، 10، 12 مربوط به خرده مقیاس انگیزش می باشد. نمره امید حاصل جمع این خرده مقیاس است. بنابراین مجموع نمرات می تواند بین 8 تا 32 قرار می گیرد. در پژوهشی که توسط گلزاری (1386) بر روی 660 دانش آموز دختر در استان تهران انجام شد، پایایی مقیاس امید اشنایدر با روش همسانی درونی مورد بررسی قرار گرفت و ضریب آلفای کرونباخ %89 به دست آمد. مقیاس امید با مقیاس هایی که روانشناختی مشابهی را می سنجد، همبستگی بالایی دارد. (11)

1 – holt 2 – life expectancy

3

همایش بین المللی روانشناسی و فرهنگ زندگی

International conference on psychology and culture life

یافته های پژوهش

جدول شماره 1 .توزیع فراوانی جنس ؛سن و میزان تحصیلات سالمندان ساکن در سرای سالمندان و در خانواده

و ی ژگی × سالمندان ساکن در سرای سالمندان سالمندان ساکن در خانواده
جمع یت
طبقات فراوانی درصد م یانگ ین فراوانی درصد م یانگ ین
شناختی

جنس زن 46 59/7 – 29 37/7 –
مرد 31 40/3 48 62/3

50 تا 60 سال 7 9/1 5 6/5
سن 61 تا 70سال 28 36/4 71/9 41 53/2 69/5
بیش از 70 سال 42 54/5 31 40/3

بی سواد 38 49/4 5 6/5
میزان کمتر از دیپلم 28 36/4 19 24/7
دیپلم 10 13 3/7 23 29/9 11/1
تحصیلات
فوق دیپلم 1 1/3 13 16/9

لیسانس و بالاتر 0 0 17 22/1

بر اساس مندرجات جدول شماره 1 همانطور که مشاهده می شود سالمندان شرکت کننده ساکن در سرای سالمندان 59/7)درصد زن و 40/3 درصد مرد) و میانگین سنی و تحصیلاتشان به ترتیب برابر 71/9 سال و 3/7 کلاس و سالمندان شرکت کننده ساکن در خانواده 37/7) زن و 62/3درصد مرد) و میانگین سنی و تحصیلاتشان به ترتیب برابر 69/5سال و 11/1کلاس می باشد . قابل ذکر است که میانگین میزان تحصیلات سالمندان ساکن در خانواده بیشتر بوده است.

جدول شماره 2 .میانگین و انحراف معیار سالمندان ساکن در سرای سالمندان در متغیرهای امید به زندگی و اضطراب وجودی

متغ ی ر سالمندان ساکن در سرای سالم ندان سالمندان ساکن در خانواده
م یانگ ین انحراف مع یار م یانگ ین انحراف مع یار

امید به زندگی 36/7 7/8 48/8 5/8
اضطراب وجودی 19/8 10/6 12/6 5/7

همانطور که در جدول شماره 2 مشاهده می شود میانگین و انحراف معیار سالمندان ساکن در سرای سالمندان در امید به زندگی 36/7) و (7/8 و اضطراب وجودی 19/8) و (10/6 می باشد.

همچنین میانگین و انحراف معیار سالمندان ساکن در خانواده از لحاظ امید به زندگی 48/8) و (5/8 و اضطراب وجودی 12/6) و (5/7 می باشد. به عبارت دیگر میانگین سالمندانی که درخانه زندگی می کنند در متغیر امید به زندگی بیشتر است و این بیانگر این است که این گروه از سالمندان بیشتر احساس امید به زندگی دارند و از اضطراب وجودی کمتری برخوردار هستند.

قبل از استفاده از آزمون پارامتریک تحلیل واریانس چندمتغیری جهت رعایت فرض های آن، از آزمون های باکس ولون استفاده شد. بر اساس آزمون باکس که برای هیچ یک از متغیرها معنی دار نبوده است، شرط همگی ماتریسهای واریانس / کوراریانس به درستی رعایت شده است.بر اساس آزمون لوین و هدم معنی داری آن برای همه متغیرها ، شرط برابری واریانس های بین گروهی رعایت شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   251   252   253   254   255   >>   >