سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله مروری بر متون علمی: تجزیه و تحلیل قابلیت ا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مروری بر متون علمی: تجزیه و تحلیل قابلیت اطمینان سیستم کنترل بر اساس مدل مارکوف فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مروری بر متون علمی: تجزیه و تحلیل قابلیت اطمینان سیستم کنترل بر اساس مدل مارکوف فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مروری بر متون علمی: تجزیه و تحلیل قابلیت اطمینان سیستم کنترل بر اساس مدل مارکوف فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مروری بر متون علمی: تجزیه و تحلیل قابلیت اطمینان سیستم کنترل بر اساس مدل مارکوف فایل ورد (word) :

چکیده:

انتخاب دوره های بازرسی و تعمیرات در طول عملکرد یک جزء یا سیستم، مسئله ای مهم در تعمیر و نگهداری آن است. یکی از مهمترین روش هایی که بدین منظور در دنیا استفاده می شود استفاده از شبکه های مارکوف است. از طرفی با پیچیده شدن سیستم ها و افزایش تعداد اجزای آنها، تحلیل دستی غیر ممکن شده و استفاده از نرم افزار مناسب که خود قابل اطمینان باشد اجتناب ناپذیر است. در این مطالعه، یک مدل مارکوف در برآورد قابلیت اطمینان از سیستم معماری سلسله مراتبی ارائه شده است. این مدل به عنوان جایگزینی برای )RBDنمودار قابلیت اطمینان بلوک شده) که بدست آوردن پارامترهای آن سخت است، ارائه شده است. برای نشان دادن مشکلات، این مطالعه مقایسه ای بین مدل مارکوف و RBD انجام شد. این مطالعه تجزیه و تحلیل مطالعه موردی است. با استفاده از روش تحلیل شبکه های مارکوف می توان احتمال استقرار سیستم در حالت های مختلف( دسترس پذیری) را مشاهده و محاسبه نمود، که با تغییر پارامترهای مختلف مسئله می توان به احتمالات و قابلیت اطمینان های مناسب برای هر صنعتی دست یافت که این ابزار در کاهش هزینه ها و استفاده بهینه از عمر مفید سیستم های مختلف بسیار پر کاربرد است. در این روش فرض می شود که هر کدام از اجزای سیستم به فرآیند مارکوف انتقال می یابند. و به این نتیجه می رسیم که مدل مارکوف معتبر تر از مدل RBD است. و پارامترها را از طریق ابزارهای تست می توان به دست آورد. کاربرد موفقیت آمیز این روش در سیستم کنترل تایید شده است. نتیجه مطالعه نشان داد که سیستم قابلیت اطمینان می تواند توسط مدل مارکوف بهبود یابد.

کلمات کلیدی: مدل مارکوف، نمودار قابلیت اطمینان بلوک شده، سیستم کنترل، شبکه مارکوف

-1 دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

-1 مقدمه:

آنالیز مارکوف (MA) تکنیکی برای مدل سازی انتقالات وضعیت سیستم و محاسبه احتمال رسیدن به وضعیت های مختلف سیستم برای یک مدل است. MA ابزاری برای مدل سازی و طراحی سیستم های پیچیده بر اساس زمان، ترتیب و توالی، تعمیر، زائدات و تحمل شکست است. MA نمودارهایی از وضعیت های انتقالات مختلف سیستم را رسم می کند، و این نمودارها را به منظور درک چگونگی وضعیت های نا مطلوب و احتمالات وقوع نسبی آن ها آزمایش می کند. MA به عنوان مدل های بررسی عملکرد، قابلیت اطمینان، قابلیت استفاده، اعتبار و ایمنی سیستم مورد استفاده قرار گیرد. MA وضعیت های شکست و نقص قسمت هایی از بهره برداری سیستم را که به صورت نقص جزئی و یا مربوط به فقدان عملکردهای دیگر رخ می دهند را توصیف می کند. این تکنیک آنالیز از انواع تکنیک های آنالیز طراحی سیستم((SD-HAT است(.(1

در طول عمر یک واحد صنعتی، انجام مراحل بازرسی، تعمیر و نگهداری از جمله فعالیت های مهمی است که تاثیر بسیار مهمی بر عملکرد و طول عمر آن واحد دارد. انجام دادن این کارها به خودی خود نیز راهگشای مشکلات نیست و این فعالیت ها بایستی به صورت علمی و حساب شده انجام گیرد. تعداد دفعات بازرسی و فاصله زمانی بین آن ها از جمله مواردی است که تاثیر بسزایی در این امر دارد. چه بسا با انجام بازرسی کمتر از تعداد مورد نیاز سیستم دچار شکست شده و خسارات جبران ناپذیری وارد گردد و یا در صورتی که بازرسی بیش از تعداد مورد نیاز و در بازه های زمانی کوتاه صورت گیرد به دلیل هزینه های زیاد بازرسی (اکثر مواقع تست های غیر مخرب) و همچنین هزینه های متوقف شدن بخش اعظمی از سیستم، باز هم هزینه های زیادی تحمیل گردد. لذا استفاده از روش های مناسب و قابل اطمینان جهت یافتن زمان های بهینه بازرسی بسیار با ارزش است. یکی از بهترین روش ها برای رسیدن به این مطلوب استفاده از تحلیل شبکه های مارکوف است که با دقت بالایی احتمال وقوع حالات مختلف و بازه های بازرسی و اثرات تغییر نرخ خرابی و تعمیرات را پیش بینی می کند. با این روش می توان دسترس پذیری سیستم که عبارت است از احتمال یافتن سیستم در شرایط مطلوب رانیز محاسبه کرد.

با توسعه گسترده نرم افزارهای سنجش و اندازه گیری، نرم افزار قابلیت اطمینان بر پایه مدل معماری در حال مطالعه است. نوع معمول این نرم افزارها، نرم افزار معماری سلسله مراتبی است که توسط آن سیستم را به لایه های مختلف با تجزیه اجزاء و روابط بین آن ها صورت می گیرد. این روش به صورت گسترده ای درآنالیز بسیاری از سیستم ها کاربرد دارد. همچنین برای توصیف روابط مفسر لایه های مختلف در نرم افزار های ارتباطی استفاده می شود. و در روابط شی گرا، روابط بین جزء مشتق شده با اصل آن با این توصیف معماری به کار برده می شود. RBD (نمودار قابلیت اطمینان بلوک شده) یک مدل معمول در تخمین لایه های سیستم است، که توسط S.P.Leblanc و همکاران توسعه یافت .(2) تابع درجه کلید (KDF ) پارامتر اصلیRBD است. با این حال به دست آوردن KDF از طریق ابزار اندازه گیری سخت است(.(3 در این مطالعه، یک مدل مارکوف که در آن وضعیت احتمال انتقال (STP) به عنوان پارامتر اصلی ارائه شده است. ما می توانیم منبع اطلاعات را از دوره آزمایش به این پارامتر انتقال دهیم. کاربردی بودن مدل مارکوف توسط سیستم تایید شده است. ساختار این مطالعه به شرح زیر است: در بخش 2 مدل قابلیت اطمینان مبتنی بر مارکوف ارائه شده است. در بخش 3 یک سیستم کنترل شده از طریق مدل مارکوف ارائه شده است. در نهایت در بخش 4 برآورد نتایج است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق افیولیت فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق افیولیت فایل ورد (word) دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق افیولیت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق افیولیت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق افیولیت فایل ورد (word) :

افیولیت مجموعه ای از سنگهای لایه لایه با ضخامتی بالغ بر 5000 – 4000 متر که حاصل تفریق ماگما در شرایط اقیانوسی بوده و از بالا به پایین بخشهای زیر را شامل می شود :
1- پیلولاوا : که بر اثر فورانهای زیر دریایی حاصل می شوند .
2- دولریت یا دیاباز : که شامل دایکهای نفوذی به داخل پیلولاوا هستند .
3- پریدوتیت : که معرف سرد شدن آهسته و دراز مدت مواد زیرین پیلولاوا در شرایط داخل زمین هست و از نظر تشکیل عدسی های کرومیت پتانسیل معدنی خوبی دارد .
4- رسوبات فلیشی
این مجموعه معمولا رنگ سبز دارد و به دلیل پر شدن و بسته شدن گودال های اقیانوسی بر اثر فوران آتشفشانی و فرورانش قاره ای تشکیل می گردند . بنابر این وجود افیولیت در یک ناحیه موید فعالیت ماگماتیسم اقیانوسی در ناحیه مذکور می باشد
اگر ضخامت این مجموعه زیاد باشد نشاندهنده اینست که فرآیند تفریق کاملتر صورت گرفته است و اگر مجموعه مزبور حالت لایه لایه خود را از دست بدهد ، نشاندهنده حوادث تکتونیکی در مراحل بعد از سرد شدن می باشد . در این حالت مجموعه افیولیتی را ملانژ افیولیت می نامند .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد خواجه محمد حافظ شیرازی فایل ورد (wo

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد خواجه محمد حافظ شیرازی فایل ورد (word) دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد خواجه محمد حافظ شیرازی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد خواجه محمد حافظ شیرازی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد خواجه محمد حافظ شیرازی فایل ورد (word) :

خواجه محمد حافظ شیرازی
خواجه شمس الدین محمد بن محمد حافظ شیرازی (حدود 727-792 هجری قمری)، شاعر و غزلسرای بزرگ قرن هشتم ایران و یکی از سخنوران نامی جهان است. در خصوص سال دقیق ولادت او بین مورخین و حافظ شناسان اختلاف نظر است. دکتر ذبیح الله صفا ولادت او را در 727 (تاریخ ادبیات ایران) و دکتر قاسم غنی آن را در 717 (تاریخ عصر حافظ) می‌دانند. برخی دیگر از

محققین همانند علامه دهخدا بر اساس قطعه ای از حافظ ولادت او را قبل از این سال‌ها و حدود 710 هجری قمری تخمین می‌زند(لغتنامه دهخدا، مدخل حافظ). آنچه مسلم است ولادت او در اوایل قرن هشتم هجری قمری و بعد از 710 واقع شده و به گمان غالب بین 720 تا 729 روی داده‌است.
سال وفات او به نظر اغلب مورخین و ادیبان 792 هجری قمری می‌باشد. (از جمله در کتاب مجمل فصیحی نوشته فصیح خوافی(متولد 777 ه.ق.) که معاصر حافظ بوده و همچنین نفحات الانس تالیف جامی(متولد 817 ه.ق.) صراحتاً این تاریخ به عنوان سال وفات خواجه قید شده‌است). مولد او شیراز بوده و در همان شهر نیز وفات یافته‌است.

نزدیک به یک قرن پیش از تولّد او (یعنی در سال 638 ه‌ق – 1240 م) محی‌الدّین عربی دیده از جهان فروپوشیده بود، و 50 سال قبل ازآن (یعنی در سال 672 ه‌ق – 1273 م) مولانا جلال‌الدّین محمد بلخی (رومی) درگذشته بود.
بسیاری حافظ شیرازی را بزرگترین شاعر ایرانی تمام دورانها می‌دانند. اشعار حافظ را غزل می‌گویند و بن‌مایه غالب غزلیات او عشق است.
حافظ به همراه سعدی، فردوسی و مولانا چهار رکن اصلی شعر و ادبیات فارسی را شکل داده‌اند
بلبل از فیض گل آموخت سخن، ورنه نبود این‌همه قول و غزل تعبیه در منقارش (حافظ)
حافظ را در زمره چیره‌دست‌ترین استادان غزل‌سرایی در زبان فارسی دانسته‌اند (صفحه 224 Arthur Arberry) موضوع غزل وصف معشوق، می، و مغازله‌است و غزل‌سرایی را باید هن

با آنکه حافظ غزل عارفانه مولانا و غزل عاشقانه سعدی را پیوند زده‌است، نوآوری اصلی به‌سبب تک بیت‌های درخشان، مستقل، وخوش‌مضمون فراوانی ست که ایجاد کرده‌است. استقلالی که حافظ از این راه به غزل داده به میزان زیادی از ساختار سوره‌های قرآن تأثیر گرفته‌است، که آن را انقلابی در آفرینش اینگونه شعر دانسته‌اند (صفحه 34 حافظ‌نامه، شرح الفاظ، اعلام، مفاهیم کلیدی و ابیات دشوار حافظ، بخش اوّل.)

حافظ و پیشینیان
یکی از باب‌های عمده در حافظ‌شناسی مطالعه کمّی و کیفی میزان، گستره، مدل، و ابعاد تأثیر پیشینیان و هم‌عصران بر هنر و سخن اوست. این نوع پژوهش را از دو دیدگاه عمده دنبال کرده‌اند: یکی از منظر استقلال، یگانگی، بی نظیری، و منحصربه‌فرد بودن حافظ و اینکه در چه مواردی او اینگونه‌است. دوّم از دیدگاه تشابهات و همانندی‌های آشکار و نهانی که مابین اشعار حافظ و دیگران وجود دارد.
از نظر یکتا بودن، هر چند حافظ قالب‌های شعری استادان پیش از خودش و شاعران معاصرش همچون خاقانی، نظامی، سنایی، عطار، مولوی، عراقی، سعدی، امیر خسرو، خواجوی کرمانی، و سلمان ساوجی را پیش چشم داشته، زبان شعری، سبک و شیوه هنری، و نیز اوج و والایی پیام‌ها و اندیشه‌های بیان‌گردیده با آن‌ها چنان بالا و ارفع است که او را نمی‌توان پیرو هیچ‌کس

به‌حساب‌آورد (صفحه ز، پش‌گفتار در دیوان حافظ با ترجمه و شرح اردو توسط عبادالله اختر).
کس چو حافظ نگشاد از رخ اندیشه نقاب تا سر زلف سخن را به قلم شانه زدند (حافظ)
از منظر تأثیر آثار دیگران بر حافظ و اشعارش، پیش‌زمینه (background) بسیاری از افکار، مضامین، صنایع و نازک‌خیالی‌های هنری و شعری حافظ در آثار پیشینیان او هم وجود دارد (صفحه 40 حافظ‌نامه، شرح الفاظ، اعلام، مفاهیم کلیدی و ابیات دشوار حافظ، بخش اوّل.)

 

تبحر حافظ در سرودن غزل بوده و با ترکیب اسلوب و شیوه شعرای پیشین خود سبکی را بنیان نهاده که اگر چه پیرو سبک عراقی است اما با تمایز ویژه به نام خود او شهرت دارد. برخی از حافظ پژوهان شعر او را پایه گذار سبک هندی می‌دانند که ویژگی اصلی آن استقلال نسبی ابیات یک غزل است (حافظ نامه، خرمشاهی
داشته‌است که بر دیوان اشعار حافظ شرح بنویسند. بیشتر شارحان حافظ از دو قلمرو بزرگ زبان و ادبیّات فارسی بنا به ماهیّت و طبیعتش، شعر حافظ شرح‌طلب است. این امر، به هیچ وجه ناشی از دشواری یا دیریابی آن نیست، بلکه، در چندپهلویی، پرمعنایی، و فرهنگ‌مندی شعر حافظ نشان‌دارد (صفحه یک، شرح عرفانی غزل‌های حافظ.)
مطرب عشق عجب ساز و نوایی دارد زیر هر نغمه که زد، راه به جایی دارد (حافظ)
همین ویژگی کم‌همانند، و نیز عالَم‌گیری و رواج بی‌مانند شعر اوست، که از دیرباز شرح‌نویسان زیادی را برآن ، یعنی شبه قارّه هند و امپراطوری عثمانی، به صورت زیر برخاسته‌اند. از جمله مشهورترین آنها عبارتند از:
1 سودی بسنوی (وفات: 1000 ه.ق.)، نویسنده شرح چهار جلدی بر دیوان حافظ
2 سروری (وفات: 969 ه.ق.)
3 شمعی (وفات: 1000 ه.ق.)
سید محمد قونیوی متخلص به وهبی (وفات: 1244 ه.ق.) (صفحه 2، شرح عرفانی غزل‌های حافظ)

آرامگاه حافظ در شیراز.
آرامگاه حافظ در منطقه حافظیّه و در فضایی آکنده از عطر و زیبایی جان‌پرور گل‌های شیراز درهم‌آمیخته با شور اشعار خواجه واقع شده‌است. این مکان یکی از جاذبه‌های مهمّ توریستی هم به‌شمار می‌رود، و در زبان عامیانه خود اهالی شیراز، رفتن به حافظیّه معادل با زیارت آرامگاه حافظ گردیده‌است. اصطلاح زیارت که بیشتر برای اماکن مقدّسی نظیر کعبه و بارگاه حسین‌بن علی، امام سوّم شیعیان به‌کار می‌رود، به‌خوبی نشان‌گر آن‌ست که حافظ چه چهره مقدّسی نزد ایرانیان دارد

. معتقدان به حافظ رفتن به آرامگاه او را با آداب و رسومی آیینی همراه می‌کنند، از جمله با وضو به آنجا می‌روند، و در کنار آرامگاه حافظ کفش خود را از پای بیرون می‌آورند که در فرهنگ مذهبی ایران نشانه احترام و قدسی بودن مکان است. آرامگاه حافظ هم‌چنین مکانی فرهنگی‌ست. به‌عنوان مثال، برنامه‌های مختلف شعرخوانی شاعران مشهور یا کنسرت خوانندگان بخصوص سبک موسیقی ایرانی و عرفانی در کنار آن برگزار می‌شود. حافظ شیرازی در شعری پیش‌بینی کرده‌ است که مرقدش پس از او زیارت‌گاه خواهد شد:

دان جهان خواهد بود (حافظ)
مشهور است که امروز در خانه هر ایرانی یک دیوان حافظ یافت می‌شود. ایرانیان طبق رسوم قدیمی خود در روزهای عید ملی یا مذهبی نظیر نوروز بر سر سفره هفت سین، شب یلدا و; با کتاب حافظ فال می‌گیرند. برای این کار یک نفر از بزرگان خانواده یا کسی که بتواند شعر را به

خوبی بخواند یا کسی که دیگران معتقدند به اصطلاح خوب فال می‌گیرد ابتدا نیت می‌کند، یعنی در دل آرزویی می‌کند. سپس به طور تصادفی صفحه‌ای را از کتاب حافظ می‌گشاید و با صدای بلند شروع به خواندن می‌کند. سپس می‌کوشد بنا به آرزوی خود بیتی را در شعر بیابد که مناسب

باشد. اصطلاح خوب فال گرفتن در حالتی گفته می‌شود که شخصی چندین بار برای افراد مختلف فال بگیرد و هر بار برای نیت‌ها و آرزوهای متفاوت پاسخی داشته باشد. کسانی که ایمان مذهبی داشته باشند هنگام فال گرفتن فاتحه ای می‌خوانند و سپس کتاب حافظ را می‌بوسند، آنگاه با ذکر اورادی آن را می‌گشایند و فال خود را می‌خوانند. به دلیل ابهام و چند معنایی بودن غزلیات حافظ، شعر او خصلتی پیامبرانه دارد. به همین دلیل در هنگام فال گرفتن پاسخگوی نیت‌های متفاوت است.

پروین اعتصامی
یکی دیگر از بدیع ترین و دلاویزترین شکوفه های ادب فارسی و یکی از منادیان محبت و مردمی و تقوی در عصر حاضر پروین اعتصامی است. پروین اعتصامی مسمات به رخشنده شاعره ایرانی دخت مرحوم یوسف اعتصامی (اعتصام الملک آشتیانی طاب ثراه) در (25 اسفند 1285 هـ . ش/1906 م) در تبریز متولد گردید.
در کودکی به اتفاق پدر به تهران آمد و بقیه عمر خود را در این شهر گذرانید. ادبیات عربی و فارسی را نزد پدر آموخت و دوره مدرسه اناثیه آمریکایی تهران را به پایان رسانید.
به علاوه بنا به آشنایی و مکاتبات پدرش باطالبوف قطعا آثار او را هم خوانده اس

ت. و از همه آنها برای پرورش ذهنیات خود در دنیای شعر سود جسته است. یکی از ممیزات شعر پروین این است که به کلی از تصنع لفظی و معنوی بدور است و مطلقا ساختگی های که در منظومات دیگران دیده می شود آشنا نیست، و از بیان صریح عقیده خویش در مظاهر مختلفه بیم ندارد. در قصاید و تمثیلات و موضوعات تعاونی و اجتماعی، همه جا این برتری و امتیاز نمایان است اخلاق او پروین، پاک طینت، پاک عقیده، پاکدامن، خوش خط، خوش رفتار، نسبت به دوستان

مهربان، در مقام دوستی متواضع، و در طریق حقیقت و محبت پایدار بود- او چنانکه شیوه اغلب عقلاست، کمتر سخن می گفت و بیشتر فکر می کرد، در معاشرت سادگی و متانت را از دست نمی داد،هیچگاه از فضائل ادبی و اخلاقی خود سخنی به میان نمی آورد و همین سادگی و سکوت پروین، گاهی کوته نظران را در فضیلت ادبی و اخلاقی او به شبهه می انداخت. روی هم رفته، پروین مظهر کمال و اخلاق بود. قلب شاعر، مرکز اسرار حق و حقیقت است.
چنانکه خود پروین در اشعار خویش بر بی اعتباری دنیا مسلم شده و در این مقام چه قدر نیکو سروده است
یک سال بعد از درگذشت پروین، به تاریخ نهم فروردین سال 1321 در شماره 130 سال سوم مجله«الثقافه» در مملکت مصر شاعر معاصر عربی زبان رثائیه ای برای پروین چاپ کرد که این نشان می دهد که پروین حتی در نزد عرب ها شناخته شده بوده است و شاید این شهرت را مدیون پدر دانشمندش شادروان یوسف اعتصامی باشد پروین وقتی شعر می سرود نه نظریات شکلوسکی را خوانده بود ونه از تعبیر«مالمارمد» خبری داشت و حتی چون بیدل هم چاپ نشده بود از «حشر معانی» هم بی خبر بود ولی مسلما مقدماتی از معانی و بیان نستی را از پدر دانشمندش تلمذ

کرده بود ولی صنایع ادبی و عروض و قافیه هم در عصر پروین تکرار و تلخیص نظریات تفتازانی و شمس قیس رازی بود و ادبیات تطبیقی هم به معنی امروز در نزد ملل شرقی، خاصه اعراب و ترک ها و ایرانی ها مفهومی نداشت کمتر کسی بود که معادل اصطلاحات ادبی را در زبان های اروپایی بداند. با این همه پروین اعتصامی هم به طور طبیعی شاعر آفریده شده بود. و مسائل«بیان و بدیع» ناخودآگاه در خمیره وجود ایشان جای گرفته بود. بعضی ها گمان می کنند که با دانستن و خواندن عروض و قافیه و معانی و بیان و بدیع، انسان می تواند شعر بگوید. صد البته که نه چنین است.

در تیرماه 1313 با پسرعموی پدر خود ازدواج کرد و او را شوهرش به کرمانشاه برد. لیکن این وصلت نامناسب بیش از دو ماه و نیم نپایید و به خانه پدر بازگشت و تقریباً نه ماه بعد رسماً تفریق کردند. پدر پروین قبل از ازدواج با طبع دیوان پروین شاعره عزیز ما موافقت نمی نمود، زیرا احتمال می داد که در این مورد سوء تعبیر شود و طبع دیوان را تبلیغی برای بدست آوردن شوهر کند. اما بعد از آنکه کار ازدواج پروین پایان یافت و احتمال سوء تعبیرات از میان رفت در سال 1324 به طبع و نشر دیوان وی اقدام کرد.

در واقع در همین عرصه است که هنر شاعری و خیال پردازی پروین خود را نشان می دهد و عواطف زنانه او جسم می سازد و اسلوب خاص بیان او را به نمایش می گذارد اوج تخیل پروین در جایی است که در دل اشیاء و موجودات زنده رسوخ می کند و آنها را به بازیگری وا می دارد.
البته هم عصران او: بهاره رشید یاسمی، شهریار و دیگران، و پیش از ایشان مترجم و نویسنده کتاب«کلیله و دمنه» سنایی و عطار، انوری ، مولوی و سعدی نیز چنین کرده بودند. و به اشیاء و موجودات شخصیت انسان داده بودند در این زمینه نمونه شاخصی است. اما قوت تخیل و مشاهدهپروین دست کم در قیاس با هم عصرانش چشمگیرتر است. و به ویژه او با ترسیم اشخاص و اشیاء درون آنها را نیز می کاود و می کوشد ویژگی های ژرف آنها را که از نظر دیگران پوشیده است، بارز و آشکار سازد و غالبا در این کار موفق است. شخصیت انسانی دادن به اشیاء حاصل تخیل شاعرانه است و همه شاعران چنین صنعتی را در شعر خود به کار آورده اند.
این صنعت یعنی Personification که در دانش بدیع ما نامی نیافته و شاید پیشینیان ما آن را نوعی استفاده می شمرده اند. تمام قطعاتی که پروین سروده است قالب های شعر قطعه هستند چه آنهایی که در سایر قالب ها سروده شده همگی ما، «ششیمی» را به نمایش گذاشته اند. که بعضی از آنها در نهایت شگفتی است.«گلستان» که جلوه زیبایی از طبیعت است، به صورت موجودی جاندار و در قالب واحد، با برف سخن می گوید. پروین علاوه بر آن که در صنعت بی نظیر است در خیال پردازی و صدرخیال نیز همتایی ندارد. در دنیای تخیلات پروین زنجیری که به پای دیوانه ای بسته اند- مستمع و سنگ صبور دیوانه است و بیان چنان شاعرانه و زیباست که خواننده احساس می کند او تمام حرف های دیوانه را می فهمد. این همه شگفتی محصول خیال شا

عرانه پروین است. می که خود از دریچه شاعری نگاهی کرده ام ولی ادعای شاعری ندارم، در دنیای خیال روح مولانا را بعد از هفتصد سال در یک شب مهتابی در تبریز می یابم و آن در حالی است که خود در تهران حضور فیزیکی دارم.
پروین اعتصامی نابرابری ها و جور و ستم زورمندان و حکومتگران عصر خود را لمس کرده است و در ستم ستیزی با ستمگران سهم بیشتری دارد و به همه جوانی، همسان گردی دلاور با شمشیر قلم و بیان در میدان نبرد، با قامتی استوار و قدم های متین ایستاده است می گویند خمیر مایه اصلی شعر«عشق» است و در آثار پروین از عشقی که در غزل ها می بینیم خبری نیس

ت آخر چگونه ممکن است انسانی عاشق نباشد و شعر هم بسراید؟
پس عشق پروین در کلمه«انسان دوستی» خلاصه می شود و او یک شاعر هیومینیتی است و مسلما از انسان مظلوم دفاع باید بکند و به ظالم بتازد. پروین به مظلومیت جهان بشریت می اندیشد و نژاد و کیش و ملیت برای او مطرح نیست«رنجبر» از هر کجا که باشد و به هر زبانی که سخن گوید، در دید او قابل احترام و همدردی است.
آخر حرف اینکه در عصر پروین و تا این اواخر ،در جهان سوم، اختیارات اکثریت مردم فقیر به طور دربست در اختیار اغنیا بود. و خداوند زر و زور به نام ارباب و با حق مالکیتی که به روستا در دست داشتند، با کمال بی رحمی محصول رنج شبانه روزی کشاورزان را می بردند و ای بسا که آن روستاییان پر کار در فصل تابستان تکه نانی برای خوردن نداشتند. مفاهیم غزل منحصرا «عشق» نبود از درد وطن، فقر و نگون بختی ملت، اعدام فرهنگ ملی و تهاجم بی رحمانه بر سنن، در قالب غزل و مرثیه بود.(مضمون قصاید پروین که قسمت عمده آنها در سبک ناصر خسرو و سنایی است، دقایق اخلاقی و تربیتی است وشیوه بیان وی در اینجا از آن گونه است که نزد شاعران قدیم- از خاقانی و ظهیر، تا کمال اسمعیل و سعدی- سابقه دارد و خاقانی در قطعه معروف خویش در باب عنصری از آن به شیوه«تحقیق» تعبیر می کند که در عین حال نزد خود او مفهوم زهد و وعظ را متضمن است.

نیما یوشیچ

آغاز زندگی
علی نوری متلخص به نیما یوشیچ از پدری خان زاده به نام« ابراهیم» معروف به اعظام السلطنه و مادری از خاندان علم و هنر به نام« طوبی مفتاح» فرزند حکیم موزی شاعر و فیلسوف در 21 آبان ماه 1276 هجری شمسی برابر با 15 جمادی الثانی 1315 قمری و در زمان پادشاهی مظفرالدین شاه قاجار در دهکده یوش در یکی از دهات شهرستان نور استان مازندران بدنیا آمد. پدرش، علی نوری با گله داری روزگار می گذراند و خود نیما از همان دوران کودکی تا سن دوازه سالگی با چراگاه ها و کوهستان ها و خلاصه با طبیعت زنده و سرسبز آشنایی نزدیک داشت و در میان چادرنشینان و قبایل کوهستانی به سر می برد. چنانکه خودش می گوید:

« زندگی بدوی من در بین شبانان و ایلخی بانان گذشت که به هوای چراگاه به نقاط دور، ییلاق- قشلاق می کنند و شب بالای کوهها ساعات طولانی با هم به دور آتش جمع می شوند. از تمام دوره بچگی من به جز زد و خورد های وحشیانه و چیزهای مربوط به زندگی کوچ نشینی و تفریحات ساده ی آنها در آرامش یکنواخت و کور و بی خبری از همه جا چیزی بخاطر ندارم;..»
آخوند یوش به نیما خواندن و نوشتن آموخت؛ نیما خودش در یکی از سخنرانی هایش به نحوه ی تحصیل دوره ی ابتدایی خودف نزد آخوند یوش اشاره یی می کند و می گوید:
«در همان دهکده که من متولد شدم خواندن و نوشتن را نزد آخوند ده یاد گرفتم او ما را در کوچه باغها دنبال می کرد و به باد شکنجه و کتک می گرفت. پاهای نازک مرا به درختهای گزنه دار می بست و با کتک زدن مرا مجبور می کرد به از برکردن نامه هایی که معمولاً اهل خانواده ی دهاتی به هم می نویسند و خودش آنها را به هم چسبانده و برای من طومار درست کرده بود. »
همچنین در یادداشتی در سن 23 سالگی در سال 1299 درباره ی سرگذشت خود و حسرت گذشت روزگاران خوش بچگی خود با عنوان« روزگاران بچگی چه روز های خوشی است!» می نویسد:« هرگز فراموش نمی کنم روزهای بچگی راکه به سرعت می گذشت. خیالات گوناگون از هرطرف مرا احاطه داشت و بر تندی برق در من می گذشتند. هر خیالی مرا به وکار مخصوصی

مایل می ساخت، اما چه نوع خیال و راجع به چه چیزی بود؟ آیا برای نزداعی با رفقای کوچکم بود؟ برای بردن حق دیگری؟ برای ردست آوردن محتمل؟ و آیا برای قبول قیدی بود؟
هرگزا ز این خیالات متراکم و بیهوده اعصار که شما اهل عالم را دچار خطاکاری و شقاوت ساخته است هیچ یک از این نوع نبود. خیالات بچگان، خیالات مقدسی است. شقاوت و خطاکاری در باطن آنها راه ندارد. آیا خیالات من راجع به امور زندگی بود؟نه آن هم بخوبی می گذشت و آسایش مرا

فراهم می آوردند. انسان وقتی که تمام این خوشی ها از قبیل امنیت و سلامتی نصیب او گشت، فقر، گرسنگی و پریشانی از او دور می گردد. و خیالات پاکی که مخصوص انسان است و بر آن ممتاز می شود، او را احاطه خواهد داشت. تمام خیالات من راجع به چیزهایی خوبی بود، می خواستم فقط با آن شناسایی بر همسران خود تفوق یابم. این حس تفوق هیچوقت مرا تنها نمی گذاشت.
این نوع خیال همیش مرا تعقیب می نمود. در 15 سالگی گاهی میرفتم که مورخ شوم، گاهی نقاش می شدم، گکاهی مساح، و گاهی طبیعی دان.
; در من یک روح اخلاقی رو به تعالی بود. با یک علت پاک. یک روح بی آلایش زندگی می کردم. هر هنری که از فکر من تراوش می کرد، نمی دانید چقدر با آن اخلاق زینت می گرفت.
بزرگتران من همگگی زیادی هوش مرا تصدیق می کردند. هیچ حس حق ناشناسی در آنها وجود نداشت. مرا در هر هنری می شناختند زیرا که یک رابطه ی همسری، هم چشمی و هم در سی میان من و آنها نبود. همیشه وجود این نوع روابط و مناسبات است که حسد را در اشخاص تولید می نماید. آنها مرا بخوبی قبول داشتند.
آن روز ها گذشت. در اواخر ایام بچگی یاد دارم کم کم همسران من، به من حسد می بردند بد می گفتند.کم کم زندگانی تازه برای من احداث شدکه دنباله ی آن تا امروز امتداد دارد طور دیگری مرا ملاقات می کنند. اما من دیگر همسر کسی نیستم. شخص دیگری شده ام. حالا زندگی من مالامال از شداید است. دنیا مرا آسوده نمی گذارد. این است مختصری از سرگذشت من و اوقات بچگی.
از بچه های خود شکایت نکنید! دل های کوچک همگی آنها پاک است! تمام خوبند!نگذارید در میحط های فاسد زندگی کنند. برای رفع همه ی بدبختی ها باید محیط اصلاح شود.»

نیما در تهران

نیما یوشیچ در سال 1288 در سن دوازه سالگی به همراه خانواده اش به تهران عزیمت کرد؛ و در این شهر ابتدا به دبستان« حیات جاوید» و سپس به مدرسه ی متوسطه کاتولیک« سن لویی» رفت در همین مدرسه بود که نیما ادبیات، زبان فرانسه و نقاشی آموخت. معلم ادبیات او نظام وفا بود که بعدها« افسانه» را تقدیم استادش می کند.
در بیست سالگی در 1269 وی موفق به دریافت تصدیق نامه از مدرسه ی سن لویی می شود و این پایان تحصیلات رسمی این شاعر است.نام نیما در تصدیق نامه ی این مدرسه به چشم می خورد.
البته ناگفته ماند نیما بعدها مدتی در مدرسه ی« خان مروی» نزد مرحوم« آقاشیخ هادی یوشی» زبان عربی آموخت و در سال 1307 نیز در بارفروش(= بابل) نزد« علامه حائری» فلسفه،منطق و فقه را فرا گرفت.
نیما یوشیج در سال 1298 در وزارت مالیه( دارایی) شروع به کار کرد. ظاهراً استخدام در وزارت مالیهننخستین کار اداری این شاعر بشمار می آید. او که حدود هشت سال در این کار اشتغال داشته است، درباره شغلش می نویسد:« کار مالیه هم خسته کننده بود. بستگان پدرم، پدرم را همینطور مثل من با امید های بی خودی گول زده بودند که مرا در آن اتاقهای عفنی که هوا در آن حبس می کنند، به کار وادارند.
در صورتی که من به هیچوجه رام و موافق میل آ نها نمی شدم. در مالیه از زیر دامن کارد بسته، عبا به دوش انداخته، چکمه می پوشیدم با کلاه پوستی;.

چیز ی که مرا رام می کرد و از خیلی کارها که آدم را بخطر می اندازد بازمیداشت، این بود که طبیعت من کاملا ً شاعرانه شده بود و خوشی من این بود که شکیبا باشم تا اینکه تابستان شود و من باز به یوش و جنگل های ییلاقی کلارزمی و الیو بروم. هردم یک آب از چشمه در کنار کوه و در زیر یک درخت تنها روییده بنوشم. در حالی که گوسفندان را که برای دوشیده شدن به گوسفندبند می برند، در دامنه ی کوههای سرد و سبز تماشا کنم.»

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت روش تحقیق درعلوم توانبخشی فایل ورد (wo

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت روش تحقیق درعلوم توانبخشی فایل ورد (word) دارای 51 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت روش تحقیق درعلوم توانبخشی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت روش تحقیق درعلوم توانبخشی فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت روش تحقیق درعلوم توانبخشی فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت روش تحقیق درعلوم توانبخشی فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

nBowlling, A. (2000). Research Method in Health. Open University Press. Buckingham

nJenkins j. Price C J. Straker L. (1998).The Researching Therapists. Churchill Livingstone. New York

nFurlong,N. Lovelace, E. Lovelace, K.(2000). Research Methods and Statistics. Harcourt College Publisher. Orlando

 

اسلاید 2 :

nگروه مترجمین .(1378) .تحقیق در سیستم های بهداشتی . معاونت پژوهشی وزارت بهداشت . تهران

nآصف زاده ،سعید. (1380). ده گام پژوهش . معاونت تحقیقات و فنآوری . تهران

nمحمدی ،محمدرضا . (1381).معیارهای تعیین اولویت های پژوهش علوم پزشکی. مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور. تهران

 

اسلاید 3 :

 

nمارشال ، کاترین راس من ،گرچن . (1381). روش تحقیق کیفی . ترجمه علی پارسائیان و سید امیر اعرابی.دفتر پژوهشهای فرهنگی . تهران

n استاپلتون ، پل . (1372). شیوه نگارش مقالات پژوهشی. ترجمه شعله بیگدلی. د.ع.پ. ایران. تهران

n کوهن ،لوئیس هالیدی ،میشل . (1378).آمار در علوم تربیتی و تربیت بدنی. ترجمه علی دلاور.انتشارات رشد. تهران

اسلاید 4 :

n چرا و چه زمانی تحقیق آغاز می شود؟

nتحقیق به روش علمی را تعریف کنید   

n انواع روش تحقیق را مشخص نمایید

nنحوه شناسایی مسایل و مشکلات را فراگرفته و چند مسئله یا مشکل را در حیطه کاری خود تعیین کنید

nروش های مختلف تجزیه و تحلیل مسئله را بیان کنید

n بتوانید مسئله مورد نظر را تجزیه و تحلیل کنید

اسلاید 5 :

nهمراهی تحقیق با آدمی در طول تاریخ

nشیوه ها و روش های مختلف  انجام آن

n ضرورت تحقیق از دیدگاه فردی و دیدگاه اجتماعی    

n  ضرورت انجام تحقیق از دیدگاه علمی  

n   تحقیق را  مایه حیات علم دانسته اند  و بدون انجام تحقیق علم همچون آبی که در جائی مانده باشد دچار گندیدگی و تبدیل شدن به لجنزار خواهد شد. 

اسلاید 6 :

nتحقیق در لغت به معنای درست و راست گردانیدن،پیدا کردن ، یافتن یا جستجوی حقیقت آورده شده است

n تعاریف بعمل آمده از تحقیق و پژوهش فراوانند

nتحقیق به روش علمی را مجموعه مقررات و قواعدی دانسته اند که چگونگی جستجو برای یافتن حقایق مربوط به یک موضوع را نشان می دهد

nدر جای دیگر آنراحقیقت پژوهی نامیده اند

n تحقیق عملی منظم است که در نتیجه آن پاسخ هائی برای سوالات مندرج در موضوع تحقیق بدست خواهد آمد 

اسلاید 7 :

nجان دیوئی معتقد است:” اولین مرحله تحقیق احساس وجود یک مشکل  است؛ به این معنی که پژوهشگر در کار خویش با مانع یا مشکلی روبرو گردیده است که در حل آن ابهام یا تردید دارد و نمی تواند در مقابل آن ساکت بماند.”

n بنابراین این نقطه آغازین در انجام هرگونه پژوهش یا تحقیقی بسیار مهم است و نقش آموزش افراد برای مسئله یابی که در برخی نظام های آموزش و پرورش برآن بسیار تاکید می شود نیز از همین امر نشات می گیرد. هرچه ضرورت پرسش در هنگام تدریس برای فراگیر بیشتر مطرح شود و از او خواسته شود تا ذهن خود را برای طرح سوالات بیشتر فعال سازد می توان انتظار داشت که در آینده نیاز به تحقیق و پیشرفت در او ارتقا یابد.   

اسلاید 8 :

n بنابراین این نقطه آغازین در انجام هرگونه پژوهش یا تحقیقی بسیار مهم است و نقش آموزش افراد برای مسئله یابی که در برخی نظام های آموزش و پرورش برآن بسیار تاکید می شود نیز از همین امر نشات می گیرد. هرچه ضرورت پرسش در هنگام تدریس برای فراگیر بیشتر مطرح شود و از او خواسته شود تا ذهن خود را برای طرح سوالات بیشتر فعال سازد می توان انتظار داشت که در آینده نیاز به تحقیق و پیشرفت در او ارتقاء یابد.   

اسلاید 9 :

n مسأله یا مشکل پدیده ای است غیرعادی ، که در روند کار سیستم وجود دارد و چون اخلال و بی نظمی ایجاد می کند سبب افت یا کاهش کمی و کیفی جریان کارها و بازده سیستم می گردد

n

nمسأله یا مشکل عبارت است از شکاف بین وضعیت موجود و آنچه باید باشد.

اسلاید 10 :

n  آغاز یک تحقیق با احساس وجود یک مشکل همراه است. در این مرحله آن احساس باید به صورت ” یک  پرسش ” در آید و بیان شود

n بدیهی است این پرسش از مسائل روزمره تا مباحث و فرضیات پیچیده علمی را دربرگیرد، مهم آنست که به شیوه ای علمی و صحیح بیان شود

nبا در نظر گرفتن دو تقسیم بندی مهم در زمینه علائق علمی و احتیاج عملی شما ممکن است تحقیقی بنیادی یا کاربردی را در نظر بگیرید

n

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی رابطه سطح تحصیلات با تعهد سازمانی در شهرداری ها ف

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی رابطه سطح تحصیلات با تعهد سازمانی در شهرداری ها فایل ورد (word) دارای 117 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی رابطه سطح تحصیلات با تعهد سازمانی در شهرداری ها فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

چکیده پژوهش :
این پژوهش با هدف بررسی تفاوت خشونت خانگی و سلامت عمومی در مادران کودکان پرخاشگر و غیر پرخاشگر انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مادرانی است که کودکان انها در مواردی پایه سوم و چهارم و پنجم مقطع ابتدایی شهرستان خرم آباد در سال تحصیلی 89-88 مشغول به تحصیل بودند. و مادران آنها تشکیل م یدهند. بااستفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای (چند مرحله ای) ابتدا 3 مدرسه دخترانه و 3 مدرسه پسرانه ، از بین کلیه مدارس ابتدایی آموزش و پرورش شهرستان خرم آباد لرستان بطور تصادفی انتخاب گردید. در مرحله بعد 300 دانش آموز (150 دختر  و 150 پسر ) بطور تصادفی انتخاب گردید سپس آزمون آیزنک بر روی آنها اجرا شد بااستفاده از پرسشنامه شخصیت آیزنک (81 سوالی) مخصوص کودکان ، 60 نفر دانش آموز پرخاشگر (30 دختر و 30 پسر) و 60 نفر دانش آموز غیر پرخاشگر  (30 دختر و 30 پسر) به عنوان نمونه پژوهشی انتخاب شدند . سپس پرسشنامه خشونت خانگی و سلامت عمومی G.H.Q.28  توسط مادران دانش آموزان پرخاشگر و غیر پرخاشگر  تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از روشهای آمار توصیفی (جدول فراوانی درصد و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی ( آزمون تحلیل واریانس دوراهه و آزمون همبستگی پیرسون ) استفاده گردید.

تعریف مفهومی پرخاشگری : با وجود تعریف متفاوت پرخاشگری اغلب صاحبنظران بر این باورند که پرخاشگری با حملات عمده ی آزار دهنده برای قربانی بروز م یکند که به شکل پرخاشگری فیزیکی نظیر زدن ، هل دادن یا به شکل واکنشی به معنی پاسخ دفاعی به محرک های ادراک شده مبنی بر ترس و تهدید تعریف شده است. (جلیلی ،1374)

تعریف عملیاتی  پرخاشگری : پرخاشگری در این پژوهش شامل رفتارهایی شامل رفتارهایی نظیر کتک زدن، آسیب زدن به اموال دیگران ، اذیت کردن و ... به هنگام ناراحتی  است ( یعقوبی ، 1386) که توسط آزمون تحلیل شخصیت آیزنک مورد سنجش قرار می گیرد.

iii
نتایج حاصل از تجز یه وتح لیل آماری در رابطه با فر ضیه های اصلی نشان داد ، بین میزان سلالامت
عمومی مادران کودکان پرخاشگروغیرپرخاشگرتفاوت معناداری وجودد ارد.همچن ین بین میزان خشونت
خانگی علیه مادران کودکان پرخاشگروغیر پرخاشگر تفاوت معنادار بوده است،
سومین فرضه تحقیق نیزمورد تأیید قرار گرفت مشاهده شدکه، بین میزان خشونت خانگی علیه مادران و
سلامت روان آنها رابطه معنادارمیباشد.
نتایج آماری بدست آمده دررابطه بافرضیه های فرعی ،مبین آن میباشدکه بین میزان خشونت اقتصادی
علیه مادران وکودکان پرخاشگر وغیر پرخاشگر تفاوت معناداری وجودندارد .ولی ازسوی دیگر ب ین میزان
خشونت جنسی علیه مادران کودکان پرخاشگروغیرپرخاشگر تفاوت معنا دار بوده.در آنجا که خشونت فیزیکی
نیز مورد برررسی قرارگرفت مشاهده شدکه بین میزان خشونت فیزیکی ع لیه مادران کودکان پرخاشگر و غی ر
پرخاشگرتفاوت معنا داروجودنداشت.دررابطه با فرضیه چهارم فرعی نتایج نشان دهنده آن است که بین میزان
خشونت روانی تجربه شده مادران کودکان پرخاشگروغیرپرخاشگر تفاوت معنا دارمیباشد.
کلید واژه ها :
Domestic Violence خشونت خانگی
General Health سلامت عمومی
Aggression پرخاشگری


فهرست مطالب

چکیده
فصل اول: کلیات پژوهش
مقدمه?
بیان مسئله ?
اهمیت و ضرورت تحقیق ?
اهداف تحقیق ?
فرضی ههای تحقیق ?
v
تعریف اصطلاحات و واژگان تخصصی طرح ?
فصل دوم: ادبیات و پیشینه پژوهش
مقدمه ??
پرخاشگری ??
تعریف پرخاشگری ??
ملاک های تشخیص پرخاشگری ??
انواع پرخاشگری ??
جنسیت و پرخاشگری ??
دیدگاه روان تحلیل گری ??
دیدگاه ??
یادگیری اجتماعی ??
دیدگاه زیست شناختی ??
خانواده و پرخاشگری ??
سلامت روان و ابعاد آن ??
vi
معیارهای سلامت روانی ??
سلامت روان در خانواده ??
خشونت خانگی ??
دیدگاه روان تحلیل گرانه ??
نظریه های سائق ??
نظریه یادگیری اجتماعی ??
نظریه نظارت اجتماعی ??
نظریه فرهنگی ??
نظریه مبادله ??
نظریه منابع ??
نظریه کارکردگرایی ??
نظریه فمینیستی ??
نظریه سیستمی ??
نظریه زیست محیطی ??
تحقیقات مربوط به موضوع در داخل کشور ??
تحقیقات انجام شده توسط (سازمان بهداشت جهانی )، در سال 2002 : در رابطه با خشونت خانگی ??
vii
تحقیقات مربوط به موضوع داخل کشور ??
فصل سوم: روش پژوهش
طرح پژوهش ??
جامعه ??
ابزار تحقیق ??
روایی و پایایی آزمون شخصیت آیزنک کودکان ??
?? G.H.Q. پرسشنامه سلامت عمومی 28
علائم جسمانی ?? : A خرده مقیاس
اضطراب واختلال خواب ?? : B خرده مقیاس
اختلال درکارکرداجتماعی ?? : C خرده مقیاس
افسردگی شدید ?? : D خرده مقیاس
?? G.H.Q. نمرهگذاری پاسخها 28
روایی پرسشنامه سلامت عمومی ??
پایایی پرسشنامه سلامت عمومی ??
پرسشنامه خشونت علیه زنان ??
نمره گذاری پرسشنامه ??
v iii
پایایی و روایی پرسشنامه ??
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل آماری
مقدمه ??
تجزیه و تحلیل داده ها ??
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
مقدمه ??
خلاصه ??
بحث و نتیجه گیری ??
محدودیت های پژوهش ???
پیشنهادات پژوهشی ???
پیشنهادات کاربردی ???

فصل اول :کلیات پژوهش
2
مقدمه
خانواده به عنوان یک سیستم اجتماعی شامل گروهی از افراد است که از طریق ازدواج ، تولید
مثل و پرورش فرزندان ، بایکدیگر زندگی می کنند . رابطه اعضای خانواده ، رابطه ای عینی و چند لالایه
است که عمدتا ًا براساس تاریخچه ای مشترک و درونی درباره جهان و اهداف مشترک بنا شده است .
. ( ( تبریزی وهمکاران، 1385
فرزندان در دامان خانواده رشد می کنند ، با هم بودن را می آموزند و بسیاری از همان منش ها ،
ارزش ها، عادت ها ، دلبستگی ها ، والگوهای رفتاری را بروز می دهند که در خانواده خویش دیده اند
. ( (منشی طوسی ، 1367
با نگاهی دقیق به خانواده می توان مشاهده نمود ، که چگو نه سیستم تعاملی خانواده می تواند در
مسائل کودکان منعکس شود تا آنجا که مشکلالات کودکان شاخصی از مشکلالات خانواده به حساب می
. 1( آید (واکروروبرتس ، 2000
از جمله این مسائل وجود خشونت در خانواده ها می باشد . کودکانی که با مشاهده خشونت در
خانواده رشد کنند، بیشتر در خطر آسیب های اجتماعی ، شناختی ، جسمی ، رفتاری و هیجانی هستند و
1-Walker & Roberto
فصل اول :کلیات پژوهش
3
همچنین کودکان در هر سنی به طریقی خاص تحت تأثیر خشونت های خانگی قرار می گیرند (لمی ،
. 1( 2001
از آنجا که خانواده به منزله پناهگاهی مقدس برای آسایش خاطر افراد می باشد و بنابر یافته ها و
شواهد مو جود ، روابط نامناسب در درون خانواده آسیب فراوانی بر سلالامت عمومی مادران و به تبع آن
فرزندان آنها می گذارد و با در نظر گرفتن اینکه اختلالالالات رفتاری کودکان از نظام خانوادگی نادرست
سرچشمه می گیرد ، پژوهش حاضر درنظر داردتاجهت شناسائی ارتباط های احتمالی میان پدیده های
خشونت خانگی علیه مادران ازیک سو و سلالامت عمومی آنها از سوی دیگر باخشونت درکودکان به
مقایسه دوگروه مادران کودکان پرخاشگروغیرپرخاشگربپردازد . تا شاید با انجام این پژوهش بتواند با
آشکارشدن ارتباط احتمالی میان عوامل مطرح شده پیشنهاداتی جهت بهبود وضیعت زند گی آنان ارائه
دهد ودر نهایت با طرح فراهم آوردن اقدامات لالازم بتوان از ریشه های احتمالی پرخاشگری کودکان و
ارتباط آن با آزار زنان پیشگیری نمود.///
بیان مسأله
خانواده یکی از مهمتر ین نهادهای موثر در تربیت و رفتار آدمی و مهمترین تکیه گاه زندگی اجتماعی
است. ز یرا م حیط خانواده او لین و با دوام تر ین عامل در تکو ین شخ صیت کودکان و نوجوانان و ز مین ه
ساز رشد جسمانی، اخلالاقی، اجتماعی و عاطفی آنان است وخانواده به منزله نهادی مقدس وپناهگاهی
برای آسایش می باشداما خشونت می تواندتصویرآرام خانه ونیز امنیتی راکه حاصل خویشاوندی است
.( درهمشکند ( کار ، 1380
1 - Lemmy


فهرست منابع و ماخذ
_آرنت ،هانا ( 1359 ).خشونت .ترجمه عزت ا..فولالادوند.تهران ،خوارزمی .
- ارونسون ،الیوت ( 1358 ). روانشناسی اجتماعی .ترجمه حسین شکرکن.تهران ،رشد.
- اعرازی ، شهلالا ( 1380 ) . خشونت خانگی .تهران، نشرسالی .
- اعرازی ، شهلالا ( 1379 ) .واقعیت پنهان خشونت خانوادگی .تهران، نشرفرزانه .
- اسماعیلی ،علی .ابراهیمی ،بهمن .شایسته ،سیاوش.( 1385 ).روانشناسی اجتماعی .تهران ،انتشارات شلالاک .
- انگلس ، فریدریش ( 1380 ).منشاءخانواده مالکیت خصوصی ودولت .ترجمه خسروپارسا.تهران،نشرجامی .
- بلوم کوسیت،مایکل .ال( 1383 )مهارتهای سازگاری با کودکان ناسازگار (راهنمای عملی برای والدین ).
ترجمه:جواد علالاقمند راد.تهران ،انتشارات سنا.
- تبریزی ،مصطفی . دیبائیان،شهرزاد ( 1385 ).فرهنگ توصیفی ،خانواده وخانواده درمانی . تهران ،انتشارات
فراروان .
- پروچسکا،جیمزا د،نوراکراس ،جان سی ( 1383 ).نظریه های روان درمانی .ترجمه یحیی سید محمدی
1383 ).تهران ،رشد. )
- ترخان ،مرتضی ( 1385 ).مقایسه اثر بخشی شیوه درمانگری شناختی ،رفتار وروان تحلیل گری کوتاه مدت
برکاهش پرخاشگری دانشجویان وبررسی اثراین کاهش بر سازگاری اجتماعی آنها ،رسا له دکتری ،دانشگاه علالامه
طباطبائی.
- چارلز، تامپسون ( 1384 ) . مشاوره باکودک .ترجمه جواد طهوریان. تهران ، انتشارات رشد.
- چهاردولی ،حسن ( 1386 ).اثربخشی آموزش مهارتهای اجتماعی بر پرخاشگری وسازگاری اجتماعی نوجوانان
پسر بزهکار متهم دادگاههای جنایی .پایان نامه کارشناسی ارشد .دانشگاه علالامه طباطبائی.
نوجوانان شهرستان اسد « پرخاشگری کلالامی » برکاهش میزان « سبک اسناد » - حسینی ،ابوالقاسم ( 1385 ).تأثیر
آباد.پایان نامه کارشناسی ارشد .دانشگاه علالامه طباطبائی .
96
- دادستان ،پریرخ ( 1382 ) .روانشناسی جنائی .تهران ،انتشارات سمت .
دلالاور ،علی ( 1380 ).مبانی نظری وعملی پژوهش در علوم انسانی واجتماعی .تهران ،رشد.
- صباغیان ،حمید ( 1385 ).بررسی تأثیر قصه گوئی برکاهش رفتارهای پرخاشگر انه کودکان کلالاس اول ودوم
ابتدائی شهرستان مهریز .پایان نامه کارشناسی ارشد .دانشگاه علالامه طباطبائی .
- گلندنبرگ ،ایر نه . گلندنبرگ ،هربرت ( 1382 ).خانواده درمانی .مترجمان حسین شاهی براواتی . سیامک
نقشبندی .تهران ،نشرروان .
_ کار ، مهر انگیز ( 1380 ) .پژوهش درباره خشونت علیه زنان در ایران . تهران ، انتشارات روشنگران و مطالعات
زنان.
- گلالادینگ ،ساموئل ( 1382 ).خانواده درمانی (تاریخچه ،نظریه و کاربرد ).
مترجمان :فرشاد بهاری .بدری السادات بهرامی . سوسن صیف .مصطفی تبریزی .تهران ،انتشارات تزکیه..
_ مک نامارا، باری . مک نامارا ، فرانسین ( 1385 ) کلیدهای رویارویی با پدیده خشونت در کودکان و نوجوانان .
ترجمه مسعود حاجی زاده . انتشارات صابرین.
نجاتی ،حسین ( 1378 ).نقش تربیتی پدرخانواده .تهران ،انتشارات فرزانگان
- نجاریان ،بهمن .داوودی ( 1384 ).روانشناسی مرضی کودک .تهران ،انتشارات رشد .
_ نلسون_ ریتاویکس.الن سی _ ایزرائیل ( 1376 ).اختلالالهای رفتاری کودکان .ترجمه م .نقی منشی طوسی .
انتشارات آستان قدس رضوی .
_ نلسون - والی وارسون ( 1374 ).روانپزشکی اطفال . ترجمه بهروزجلیلی .تهران ،انتشارات دانشگاه علوم
پزشکی وخدمات بهداشتی ودرمانی ایران .
- یاشن ،آوادیس هامایاک ( 2000 ).متن تجدید نظر شده راهنمای تشخیصی وآماری اختلالاهای روانی (انجمن
. روان پزشکی آمریکا ).مترجم محمد رضا نیکخو.تهران ، 1381
97
منابع انگلیسی
_Del Vecchio ,T.and O,Leary .D.(2003).Effectiveness of anger:Treatment for specific anger
problems .Ameta analytic review.Journal of clinical Psychology.
-Violence & Health(2002).WHO Publication Geneva:Swit erland
_Wagker,C.E.&Robert,M.C.Editors(2000).Clinical Child Psychology,NY:Willy&Sons.
Vol.40,808.
_ lemmey ,D.Etal (2001). Severity of Violence aginst women correlalte behavieral problems
in their children , pediatin Nursing .voll 27 ,265 - 269
_Vesta,Ross,Haith,marshal Miller,Scoat.(1992).Child Psychology.Canada: Toronto:Von
Hoffman.press inc.Willy&Sons.Vol.30,205
منابع اینترنتی
http:Proquest.umi.comPqdweb.Woman’s Health Weekly.Atlanta:jul 22,2008.Pg .53
http:Proquest.umi.comPqdweb.OBGYN & ReproductionWeek.Atlanta:nov.1.2008.Pg.24

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   281   282   283   284   285   >>   >