پروژه دانشجویی مقاله تفاوت های مدیریت و رهبری فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تفاوت های مدیریت و رهبری فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تفاوت های مدیریت و رهبری فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تفاوت های مدیریت و رهبری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تفاوت های مدیریت و رهبری فایل ورد (word) :

تفاوت های مدیریت و رهبری

چنان که پیش از این یادآور شدیم، مدیریت به معنی اداره کردن سازمان های نسبتاً کوچک است که اصطلاحاً اداره خوانده می شود. اداره یا سازمان، همان نظام بوروکراتیک یا دیوان سالاری است
در چنین نظامی مسائل رسمی و وظایف تعیین شده درجه اول اهمیت هستند و همگان مؤظف به اطاعت از سلسله مراتب می باشند. معمولاً،‌ مدیران افرادی هستند که به انجام وظایف قانونی خود تأکید دارند و از همکاران خود می خواهند که بر اساس شرح وظایف قانونی خود عمل کنند

از جهت دیگر، از نظر عامه،‌ رهبری یعنی اداره کشورها و سازمان های بزرگ که بیشتر جنبه سیاسی، مذهبی و اجتماعی دارد. بیشتر مردم،‌ رهبری را امری در سطح کلان و سطوح بالای جامعه و مخصوصاً به عنوان رهبر یک کشور می نگرند.

اگرچه از نظر اجتماعی و سیاسی این برداشت وجود دارد و به مقامات رده اول جوامع رهبر می گویند، ولی از نظر علم مدیریت و رفتارشناسی سازمانی رهبری مفهوم خاصی دارد که در هر زمان و مکان و با هر تعدادی قابل رخ دادن می باشد. در دنیای جدید مدیریت و مخصوصاً در مدیریت آموزشی،‌بیشتر از اصطلاح رهبری استفاده می شود و نه مدیریت. در پاسخ این که چرا به جای اصطلاح مدیریت باید از واژگان رهبری استفاده کرد، به بررسی تفاوت های مدیریت و رهبری می پرازیم.

مدیریت :
مدیریت،‌ در اصل یعنی اداره کردن و گرداندن یک سازمان، و رهبری یعنی هدایت و راه بردن و نشان دادن راه به انسان هاست. به عبارت دیگر، مدیریت صرفاً سازمانی و رهبری امری انسانی است. تکیه مدیریت بیشتر به سازمان و تکیه رهبری بر انسان هاست. مدیریت به فراهم آوردن امکانات و تنظیم امور عادی و جاری سازمان که از قبل تعیین شده، می پردازد. رهبری،

به عنوان یک پیش آهنگ،‌ اسوه و راهنما به امور اساسی، مخاطره آمیز و معمولاً حساس و کمتر صد در صد از پیش تعیین شده می پردازد. حرکت مدیریت بر اساس خط مشی های تدوین شده است که معمولاً همه افراد بر اساس قانون به درستی یا نادرستی و تطبیق آن با وضع مورد نظر پی می برند، اما حرکت رهبری دارای آن چنان پیچیدگی و حساسیت است که همه افراد قادر به درک آن نیستند. انتخاب راه ها و روش ها بر اساس نیازها و اقتضائات است و نه بر اساس قانون ثابت و تغییر ناپذیر.

بنابراین مدیریت قانون گرا و رهبری مصلحت گراست. مدیریت حالتی سنتی یا کلاسیک دارد و تصمیمات رتار خود را بر اساس قانون،‌ به شکل ثابتی تنظیم می کند. ولی، تصمیمات و رفتار رهبری برپایه ضرورت های زمانی و اقتضائات محیطی است.

در این مفهوم، مدیر عاملی انتصابی است که طی حکمی رسمی بر اساس قوانین توسط مقام مافوق برای انجام وظیفه و مسئولیتی نصب می شود. منبع قدرت مدیریت قانون است و می تواند بر پایه اختیاراتی که قانون به او می دهد، افراد را مورد تشویق و یا تنبیه قرار دهد. بدین طریق، میزان نفوذ و درجه فرماندهی مدیر بر مبنای قدرت رسمی قانونی است که در شغل یا موقعیت و مقام رسمی او نهفته است. تا زمانی که مدیری در مقام یا پست سازمانی باشد، اقتدار و فرماندهی پیش بینی شده را دارد و با عزل او اختیاراتش از بین می رود.

معمولاً،‌ پیروی و فرمانبرداری زیر دستان از مدیریت برحسب قانون و به طور اجباری است. به عنوان مثال، ممکن است معلمی، از بعضی از مقررات تعیین شده از طرف مدیر ناخشنود باشد، ولی چون می داند که مدیر حق دستور دادن و تعیین تکلیف دارد، خود را موظف به اطاعت از دستورات و فرامین او می بیند. در مورد فرمانی که یک افسر به سربازانش می دهد نیز چنین وضعی صادق است. پس،‌اطاعت افراد از مدیر الزاماً اطاعت داوطلبانه و از روی میل و رغبت درونی نیست.

ممکن است صفات، ویژگی ها، خلق و رفتار یک مدیر مطابق میل افراد زیر دستش نباشد، ولی برحسب قانون، آن ها مکلف به تبعیت از وی باشند. معمولاً، جهت و جریان قدرت یک مدیر از بالا به پائین و از سلسله مراتب مافوق و قانون است. این مطلب بدان معنی است که نظر و میل افراد، نه فردی را به مدیریت می رساند و نه از مدیریت خارج می سازد. این قانون و مجری قانون یعنی مقام بالاتر است که به مدیریت او رسمیت می بخشد.

از جهت دیگر،‌ رهبر، عاملی انتخابی است که به طور غیر رسمی از طرف عده ای از انسان ها برای تحقق هدف و یا رسالتی انتخاب می شود. منبع قدرت او افرادی است که به او رأی می دهند و او را می پذیرند و از او می خواهند که رهبری را به عهده بگیرد.

معمولاً، هر رهبری، دارای قدرت و اختیاراتی است که به طور غیر رسمی از طرف پیروان به او داده می شود و میزان نفوذ، فرماندهی و رهبری او بستگی به همین قدرت دارد. این اختیارات الزاماً از مقام و شغل رهبر بر نمی خیزد. ممکن است اختیارات یا قدرت یک رهبر ناشی از ویژگی های فردی او که مورد توجه قرار گرفته است با ویژگی ها و نیازهای پیروان باشد. در چنی حالتی، پیروی و فرمانبرداری پیروان یا زیردستان از رهبری، اختیاری و دواطلبانه است.

واضح است که اگر عده ای،‌ فردی را به خاطر توانائی ها و ویژگی های او به رهبری برگزینند، با کمال میل از او تبعیت نیز خواهند کرد. فرض کنیم که مقام مافوق با استفاده از حق قانونی خود به دبیران یک دبیرستان اجازه می دهد که یکی از بهترین دبیران را که از هر جهت شایسته مدیریت می دانند و از نظر آن ها می تواند به خوبی مدرسه و کارکنان را اداره کند را برای مدیریت مدرسه انتخاب کنند. اگر دبیران، چنین فردی را با بررسی و تفکر پیدا کنند، بعید به نظر می آید که از او با علاقه و میل و به طور داوطلبانه پیروی نکنند.

برعکس آنچه در مدیریت گفته شد، جهت و جریان قدرت در رهبری از پائین به بالاست. در رهبری، رهبر قدرت خود را از افراد یا پیروان که در سطحی پائین تر قرار دارند می گیرد. در حقیقت، هر رهبر به اندازه ای قدرت دارد که زیردستان به او تفویض کرده اند. مادام که پیروان با میل و اراده خود فردی را قبول داشته باشند، رهبری او پابرجاست.

همان گونه که پیش از این اشاره شد،‌ رهبری قائم به قانون رسمی و اداری نیست. رهبری امری غیر رسمی و داوطلبانه است که پذیرش آن با نگرش، طرز تفکر، تمایلات و نیازهای افراد سر و کار دارد و بر خلاف میل باطنی اراد نمی توان آن ها را قلباً وارد به پذیرش کسی کرد.

هر چند که برای مدیریت و رهبری تعاریف و صفات ویژه ای ارائه می شود و معمولاً از هم متمایز و تفکیک می شوند، مع ذلک مدیریت و رهبری مانعه الجمع نیستند. در جهان امروز و سازمان های کنونی، چنانچه در گفتارهای پیشین درباره آن به بحث پرداختیم،

مدیریت، به اداره فقط چند انسان معدود نمی پردازد. مدیریت امروز با انسان ها، امکانات و پدیده های اجتماعی فراوانی سر و کار دارد. توقعات و انتظارات جامعه و کارکنان آن قدر پیچیده و متنوع است که مدیریت را از امری ساده و روزمره خارج ساخته است. مدیریت امروز نه تنها جدید به امور روزمره،‌ برنامه های از پیش تعیین شده و جریانات رسمی قانونی بپردازد،‌بلکه فراتر از آن، باید مورد پذیرش طبایع ظریف و حساس انسان ها نیز باشد.

از نظر ما، رهبری یعنی قدرت جذب افراد و تأثیر و نفوذ در آنها آن چنان که افراد (پیروان) به طور داوطلبانه شخصیت و رهبری فردی را در یک شرایط معین بپذیرند. رهبری با برانگیختن و متحول کردن انسان ها مربوط می شود. در بحث رهبری، افراد از درون خود نسبت

به حرکت و فعالیت احساس نیاز می کنند. استاد شهید مطهری در مقاله رهبری می گوید که ((رهبری با روان بشر سر و کار دارد، جلب همکاری روان ها و به حرکت درآورن آن ها به سوی هدفی مقدس و عالی مهارت و ظرافت فوق العاده می خواهد.)) اگر مدیریت آموزشی خواسته باشد تنها با تکیه بر ابلاغ یا حکم رسمی و قانونی بر دیگران و محیط کار فرماندهی کند

بدون شک مورد پذیرش کامل قرار نخواهد گرفت. این مسئله در آموزش و پرورش و مخصوصاً در مدیریت سازمان های آموزشی از حساسیت خاصی برخوردار است. معلمین، معمولاً از کسی پیروی می کنند و با کسی از روی علاقه کار می کنند که ویژگی های شخصیتی انسانی و توانائی های کاری او را بپذیرند.

وقتی می گوئیم مدیریت و رهبری مانعه الجمع نیستند،‌بدین معنی است که یک مدیر می تواند در عین حال رهبر سازمان آموزشی خود باشد. برای توضیح بیشتر باید مدیران را به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول،‌ آن مدیرانی که برحسب حکم رسمی از طرف مافوق به مدیریت منصوب می شوند. ولی از طرف معلمین و کارکنان و شاید اولیاء مدرسه مورد پذیرش نیستند.

این عدم پذیرش ممکن است علل مختلفی داشته باشد. نداشتن توانائی های تخصصی، روابط انسانی، نفوذ در افراد و یا نداشتن اطلاعات لازم می تواند از جمله این عوامل باشد. شاید صفات و ویژگی هائی مثل دافعه زیاد، عدم درک درست نیازهای افراد و یا بی توجهی به موقعیت ها دلایل دیگری برای پذیرفته نشدن مدیر آموزشی باشد. به هر حال، به هر دلیلی، چنین فردی صرفاً یک مدیر است و وجود او فقط از نظر رسمی و قانونی قابل توجیه است و الزاماً نمی تواند باعث انگیزش و فعالیت های مثمر ثمر و هدایت اثربخش و کارآ شود.

دسته دوم مدیرانی هستند که در حقیقت رهبر آموزشی خود هستند. این افراد نه تنها ابلاغ رسمی مدیریت دارند و قانوناً دارای اختیارات لازم می باشند، از جنبه فردی دارای ویژگی ها و خصوصیاتی هستند که مورد قبول همه معلمان، کارکنان و اولیاء دانش آموزان نیز هستند. به عنوان مثال، این مدیران از نوعی معنویت، اخلاق، منش،‌ رفتار اجتماعی، علم و دانشی برخوردارند که همه افراد جذب و شیفته آن ها می شوند.

در این مفهوم، انتصاب و انتخاب در هم آمیخته و با هم انطباق دارد. گاهی اتفاق می افتد که انتصاب افراد در یک پست مدیریتی با رعایت شرایط محیطی، علاقه و انگیزه کارکنان و ویژگی ها و توانائی های مدیر انجام می گیرد. این انتصاب آن گونه است که اگر به کارمندان یا دبیران اختیار داده می شد که از بین خودشان هر کس را که بهتر می دانند برگزینند، آن ها نیز همین مدیر را انتخاب می کردند. او بدون تردید، دارای ویژگی هائی است که دیگران او را می پذیرند و او نیز در آن ها نفوذ دارد. در چنین حالتی، می گوئیم که مدیریت و رهبری بر هم انطباق دارند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله ارائه ی کیفیتهای طراحی شهری در جهت جذب گرد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ارائه ی کیفیتهای طراحی شهری در جهت جذب گردشگر در شب از طریق نورپردازی فایل ورد (word) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ارائه ی کیفیتهای طراحی شهری در جهت جذب گردشگر در شب از طریق نورپردازی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ارائه ی کیفیتهای طراحی شهری در جهت جذب گردشگر در شب از طریق نورپردازی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ارائه ی کیفیتهای طراحی شهری در جهت جذب گردشگر در شب از طریق نورپردازی فایل ورد (word) :

چکیده

انسان همواره به نور نیاز دارد، و امروزه نور و نورپردازی مقولهای بسیار مهم برای مردم به شمار میآید که نقشی اساسی در زندگی انسانهـا دارد، به خصوص در شهرهای امروزی که تبدیل به مکانهای شبانهروزی شدهاند و فعالیتها تا ساعاتی از شـب ادامـه دارد. همـین عوامـل توجه به نورپردازی شهرها و فضاهای آن به منظور تحرک و پیشرفت شهر و استفاده از مکانهای شهری در شبهنگام و غروب، که نیمـی از عمر مفید شهرها در طول شبانهروز به حساب میآید، را ضروری میسازد. نورپردازی مطلوب در شب انگیزهی حضور در فضاهای شـهری را تقویت میکند علاوه بر این مناظر زیبایی در شهر ایجاد میکند و جذابیتهای آن را افزایش میدهد، که این امر باعث جـذب گردشـگر و بازدیدکنندگان از شهر در ساعات شب نیز میشود. اتفاقی که در حال حاضر در شهرهای ما مشاهده میشود این است که به نقش عملکردی نورپردازی و بهرهگیری از آن در راستای توسعهی گردشگری و جذب گردشگر در ساعات شب کمتر توجه شده است. بدینترتیـب، هـدف از این پژوهش ارائهی کیفیتهای محیطی از طریق نورپردازی در راستای جذب گردشگر میباشد، بدین منظور با استفاده از روش کتابخانـهای و با رویکرد توصیفی– تحلیلی اطلاعات مورد نیاز جمعآوری شده و کیفیتهای ضروری از این طریق استخراج شدهاند. در نهایت نتایج ایـن پژوهش به همراه پیشنهادات کاربردی ارائه خواهد شد.

کلمات کلیدی: کیفیت، نورپردازی، گردشگر، شب.

مقدمه

شهرهای امروزی تبدیل به مکانهای شبانهروزی شدهاند و بر خلاف گذشته که شهرها با تاریک شدن هوا به خواب مـیرفتنـد و بـا طلـوع خورشید از خواب بیدار میشدند نیستند و شرایط زندگی شهری امروزی باعث شده که فعالیتهای شهروندان تا ساعاتی از شب ادامه داشـته باشد و زمان مناسبی برای حضور مردم در مکان باشد.

علاوه بر موارد ذکر شده، گردشگری شهری که یکی از راهبردهای توسعهی اقتصادی، فرهنگی شهرها به شمار میآیـد، کـه امـروزه مـورد توجه اساسی قرار گرفته است. یکی از اقداماتی که باعث جذب گردشگر به شهرها میشود، بهرهگیری از فرصتهایی است که در طول شب وجود دارد. یکی از اقدامات ضروری در این حوزه نورپردازی مطلوب شهرها و مکانهای شهری و ایجاد و تقویت کیفیـتهـای ضـروری بـه منظور جذب گردشگر است که از این طریق حاصل میآید.

اما متأسفانه امروزه عدم توجه کافی به نورپردازی مطلوب در جهت زیباسازی شهرها به منظـور افـزایش جـذابیت شـهری و افـزایش زمـان فعالیتها در شب مسائل و مشکلات فراوانی را ایجاد نموده است. یکی از این مسائل عدم جذب گردشگر بـه شـهرها در شـب و نارضـایتی آنها میباشد. بدین ترتیب عوامل ذکر شده ضرورت ارائهی کیفیتهای محیطی از طریق نورپردازی در جهـت جـذب گردشـگر در شـب را ضروری مینماید.

در این مقاله، از طریق بررسی اطلاعات ضروری در این حوزه، و بهرهگیری از تجارب شهرهای مختلف و اقداماتی که در ایـن زمینـه انجـام شده است، کیفیتهای طراحی شهری به منظور جذب گردشگر از طریق نورپردازی ارائه میشود و به منظور کاربردیتـر شـدن موضـوع در نهایت پیشنهاداتی ارائه میشود.

پیشینه پژوهش:

در دهههای اخیر، اهمیت گردشگری در سطح بینالمللی هم از لحاظ تعداد گردشگران و هم از لحاظ درآمد ارزی همواره و به طور بیسابقهای در حال افزایش بوده است. گردشگران برای انتخاب مقصد گردشگری عوامل متعددی را مورد بررسی قرار میدهند. یکی از عوامل اصلی عدم جذابیت شهر، عدم روشنی عدم امنیت، عدم وضوح زمینه و عوامل شهر میباشد که کمتر گردشگری را به خود جلب میکند. زیرا نور و روشنایی نخستین عامل محیطی است که برای هر نوع فعالیتی ضروری است(غلامحسینی و دیگران، 1392، ص.(68-69

فرانسواز چوی در کتاب شهرسازی، تخیلات و واقعیات یکی از عوامل اصلی عدم جذابیت شهر را عدم روشنی و وضوح زمینه و عوامل شهر میداند کهخصوصاً( در هنگام شب) کمتر جهانگردی را به خود جلب میکنند. در همین خصوص کوین لینچ میگوید: شهری که دارای نمادهایی آشکار و با وضوح کامل باشد، بدین تعبیر به نظر خوانا و متشخص میرسد، چنین شهری چشم و گوش را به توجه بیشتر دعوت میکند . افراد را به جانب خود میخواند(تقوایی و دیگران، 1390، ص.(6

همچنین پژوهشهای بسیاری در این خصوص انجام شده است، که به طور مختصر تعدادی از آنها بیان میشود:
جهانشاه پاکزاد و الهام سوری در کتاب»راهنمای نورپردازی مکان های شهری(1391)«، نور را از لحاظ کمی و کیفی بررسی، و نمونههای از کیفیاتی که با نورپردازی مطلوب محیطهای شهری میتوان به آنها دست یافت، اشاره شده است، همچنین به ارتقای کیفیت محیط و ابعاد آن از طریق نورپردازی پرداخته، و در این کتاب بیان شده مداخلات نورپردازی نه تنها با توجه به شخصیت هر مکان بایستی صورت گیرد، بلکه با شیوهی حضور خود، زمینهی ارتقای کیفیت های محیطی مکان های شهری، انواع مشارکت اجتماعی و رونق اقتصادی شهر را فرآهم آورد(پاکزاد، سوری، 1391، ص.(1-3

مسعود تقوایی، حمیدرضا وارثی و افشین درکی در مقالهی »بررسی نقش نورپردازی در توسعهی گردشگری شهری (مطالعه موردی: شهر اصفهان)(1390) «، به بررسی نقش نورپردازی بر توسعهی گردشگری شهر اصفهان پرداخته است، و چنین نتیجهگیری شده است که چنانچه نسبت به نورپردازی نه به عنوان یک فعالیت تزئینی و جنبی، بلکه به عنوان یک راه کار مؤثر در معماری مجدد شهرها به هنگام شب رویکردی علمی و برنامهریزی شده، اتخاذ گردد، میتواند ضمن بهبود کیفیت زندگی شهری، نقش مهمی در افزایش جذابیت، زمان فعالیت و امنیت شهری برای گردشگران و به تبع آن توسعهی گردشگری شهری را نیز به همراه داشته باشد.

رحیم غلامحسینی، محسن کلانتری و فرزانه احمدی در مقالهی »تأثیرگذاری نورپردازی در امنیت شهری و توسعهی گردشگری (مورد مطالعه: کلانشهر شیراز« به بررسی ضرورتهای نورپردازی به عنوان یکی از اصلیترین عناصر شهری و بررسی تأثیر نورپردازی در امنیت گردشگران کلانشهر شیراز پرداختهاند و یافتههای حاصل از این تحقیق بدین شرح است که نورپردازی مناسب جاذبههای شهر شیراز، علاوه بر ایجاد بهبود کیفیت زندگی شهری به توسعهی گردشگری در شیراز منجر میشود.

بدنه تحقیق:

– کیفیتهای طراحی شهری:

“کیفیت” یکی از مفاهیم محوری دانش و حرفه و طراحی شهری بوده وطبیعتاً از اهمیت نظری و عملی فراوانی برخوردار گشته است(گلکار، 1379، ص.(38 کیفیت مجموعهای از خصوصیات یا صفات مشخص که باعث متمایز کردن یک شیئی از اشیاء دیگر شده، ما را قادر میسازد که در مورد برتری، مشابهت و یا فروتری چیزی در مقایسه با چیزی دیگر قضاوت و حکم کنیم، و از نظر زیبایی شناختی در مورد زیبا یا زشت بودن، خوب یا بد بودن، و از نظر عملکردی در مورد بهتر یا بدتر بودن و کارآمد یا ناکارآمد بودن آن قضاوت و حکم نماییم(گلکار، 1379، ص.(38

صاحبنظران بسیاری در این حوزه مولفههایی برای کیفیت طراحی شهری بیان نمودهاند، که به تعدادی از آنها اشاره میگردد:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله رایگان قید ها در جملات فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رایگان قید ها در جملات فایل ورد (word) دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رایگان قید ها در جملات فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رایگان قید ها در جملات فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رایگان قید ها در جملات فایل ورد (word) :

قیدها
از قیدها برای اضافه کـردن اطلاعاتی بـه یک عبارت استفاده می‌شود. همچنین قیدها می‌توانند به یک کلمه دیگر از جمله به یک صفت یـا قید دیگر نیز اطلاعاتی اضـافه کننـد کـه در ایـن صورت معرف (modifier) نامیده می‌شوند.

انواع قید
قیود اقسام مختلفی دارند که در اینجا به پنج نوع متداول آنها اشاره می‌شود:
1- قید حالت:
well, how, quickly, slowly, hard, fast, angrily, ...
• The children are playing happily.
(بچه‌ها دارند با خوشحالی بازی می‌کنند)
• Snails crawl very slowly.
(حلزونها خیلی به آرامی می‌خزند)
2- قید مکان:
up, down, there, here, above, below, near, ...
• How long have you been waiting here
(شما چه مدتی اینجا منتظر بوده‌اید؟)
3- قید زمان:
today, yet, still, recently, soon, now, then, ...
• You can stay with us until then.
(تا آن موقع می‌توانید با ما بمانید)
4- قید مقدار:
very, too, so, quite, much, rather, ...
• They are not really my parents.
(آنها واقعاً والدین من نیستند)
5- قید تکرار:
twice, sometimes, often, always, never, ...
• Sometimes I write to him.
(گاهی به او نامه می‌نویسم)

جای قیدها
سه جا یا مکان اصلی برای قیدها وجود دارد:
1- در ابتدای عبارت (قبل از فاعل) (ابتدایی)

قید فاعل عبارت فعلی + ...
Sometimes she arrives late.
2- در میانه جمله (میانی):
الف) بعد از اولین فعل معین:

فاعل اولین فعل معین قید بقیه عبارت فعلی + ...
She has always arrived late.


ب) پس از فعل be:

فاعل BE قید + ...
She is always late.
ج) اگر فعل معینی وجود ندارد، قبل از فعل مسندی (قابل صرف):

فاعل قید فعل مسندی + ...
She sometimes arrives late.

3- در انتهای عبارت (پایانی):

فاعل عبارت فعلی +... قید
She arrives late sometimes.

در جدول زیر متداولترین مکان قیدها در جملات نشان داده شده است:

نوع قید مکان قید مثال
حالت پایانی He never drives fast.
مکان پایانی We can stay there.
زمان پایانی I"ll see you tomorrow.
مقدار میانی This book is rather boring.
تکرار میانی I have never seen him before.





گاهی اوقات ممکن است بیش از یک نوع قید در انتهای جمله ظاهر شود. در این صورت معمولاً ترتیب قرارگیری آنها در جمله بدین صورت خواهد بود:
1- قید حالت 2- قید مکان 3- قید زمان
مثال:
• You are driving too fast today. (به ترتیب قیود حالت و زمان)
• Sit quietly here. (به ترتیب قیود حالت و مکان)



برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه ا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه فایل ورد (word) دارای 104 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه فایل ورد (word)

چکیده

پیشگفتار

فصل اول

اسفرزه

1-1- اسفرزه

1-1-1 ریخت شناسی

2-1-1- زمان جمع آوری

3-1-1- خرده نگاری

4-1-1- طرز نگهداری

5-1-1- دامنه انتشار

6-1-1- مواد متشکه

7-1-1- مواد مصرف گیاه

8-1-1- مهم ترین اثرات گزارش شده اسفرزه

1-8-1-1- بیماریهای قلبی – عروقی

9-1-1- نحوه و مقدار مصرف به عنوان ملین گیاهی

10-1-1- مکانیسم اثر

11-1-1- موارد عدم مصرف

12-1-1- در دوران بارداری و شیردهی

13-1-1-  تداخل دارویی

14-1-1- موارد احتیاط

15-1-1 اشکال دارویی

2-1- کنترل کیفی و کمی شیمیایی پوسته دانه اسفرزه

فصل دوم

یبوست

1-2- یبوست

2-2- اتیولوژی

3-2- درمان

1-3-2- درمان  غیر دارویی

2-3-2- درمان دارویی

فصل سوم

کلیات فرآورده جوشان

1-3 مقدمه

2-3- تعریف پودر (powder)

1-2-3- انواع پودرها

3-3- تعریف گرانول (granule)

1-3-3- انواع گرانولها

4-3- مزایای فرآورده های پودری و گرانولی

5-3- معایب پودرها و گرانولها

6-3- کلیاتی در مورد فرآورده های جوشان

1-6-3- مکانیسم ایجاد جوشش درفرآورده های جوشان

2-6-3- موادبکار رفته در فراورده های جوشان

1-2-6-3- منابع اسیدی

2-2-6-3- منابع بازی

3-2-6-3- چسباننده

4-2-6-3- ترکیبات شیرین کننده

5-2-6-3- ترکیبات طعم دهنده

6-2-6-3- رنگ دهنده

7-2-6-3- موادافزایش دهنده محلولیت

8-2-6-2- مواد پایدار کننده

7-3- بسته بندی

8-3- انواع فرآورده های جوشان

1-8-3- پودرهای جوشان

2-8-3- گرانولهای جوشان

1-2-8-3- گرانولاسیون مرطوب

2-2-8-3- گرانولاسیون خشک;

3-2-8-3- گرانولاسیون به روش ذوب

1-1-2-8-3- مزایای گرانولاسیون مرطوب

2-1-2-8-3- معایب گرانولاسیون مرطوب

9-3- آزمایشات کنترل فیزیکوشیمیایی گرانولهای جوشان

1-9-3- خصوصیات ظاهری

2-9-3- تعیین مقدار موثره دارویی

3-9-3- زمان جوشش و انحلال

4-9-3- pH محلول

5-9-3- تعیین مقدار رطوبت گرانولها

10-3- آزمایشات پایداری و تعیین عمر مفید دارو

1-10-3- آزمایش پایداری تسریع شده

2-10-3- آزمایش پایداری ادواری (تاریخ واقعی)

3-10-3- عمر قفسه‌ای

فصل چهارم

کار تجربی

1-4- مقدمه

2-4- وسایل و دستگاه های بکار رفته

3-4- مواد بکار رفته

4-4- تهیه پودر پوسته دانه اسفوزه

1-4-4- کنترل های کیفی و کمی شیمیایی پوسته دانه اسفرزه

6-4- تهیه گرانول جوشان

7-4- آزمونهای کنترل فیزیکوشیمیایی

1-7-4- بررسی خواص ظاهری

2-7-4- تعیین ریزش گرانول ها

3-7-4- آزمون تعیین pH محلول

4-7-4- تعیین مدت زمان جوشش و چگونگی انحلال

5-7-4- آزمون تعیین مقدار موثردارویی

6-7-4- آزمایش پایداری

1-6-4- انتخاب مخلوط اسید و باز در حضور اسفرزه

2-6-4- استفاده از سورفکتانت‌ها

3-6-4- اصلاح طعم فرمولاسیون های منتخب

4-6-4- اصلاح طعم فرمولاسیون توسط شیرین کننده

5-7-4- انتخاب فرمولاسیون نهایی

فصل پنجم

نتایج و بحث

1-5- مقدمه

2-5- نتایج و بحث مربوط به مطالعات انجام شده بر روی ریزش پودر اسفوزه

1-2-5- تابعیت ریزش پودر اسفرزه

2-2-5- نتایج حاصل از بررسی ریزش پودر اسفوزه توسط دستگاه ریزش سنج

3-5- نتایج حاصل از بررسی ریزش پودر اسفوزه با محاسبه اندیس کار و ضریب هانسر

4-5- بررسی فرمولاسیون های تهیه شده برای انتخاب منابع اسیدی و بازی

5-5- بررسی فرمولاسیون های تهیه شده جهت دستیابی به pH مناسب

6-5- بررسی فرمولاسیون های تهیه شده از سورفکتانتهای مختلف;

7-5- بررسی فرمولاسیون تهیه شده از منابع اسیدی و بازی، طعم دهنده و شیرین کننده

8-5- بررسی فرمولاسیون جدول (13-4) حاوی شکر و آسپارتام

9-5- نتایج حاصل از نظرخواهی داوطلبین در مورد 3 فرمولاسیون منتخب

10-5- آزمونهای پایداری تسریع شده

11-5-  نتیجه‌گیری نهایی

منابع و مآخذ

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی مقاله ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه فایل ورد (word)

1- زرگری ،ع.، گیاهان دارویی، جلد 4 ،انتشارات دانشگاه تهران؛تهران، 1369، صفحات105-95

2-ایینه چی، ی.، مفردات پزشکی  و گیاهان دارویی ایران، انتشارات دانشگاه تهران؛ تهران،1370 ،صفحات 138-136

3-امین، غ. ،صالحی ،م. ح .،کاوه، ش .،در فارماکوپه گیاهی ایران، انتشارات وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی؛معاونت غذا و دارو، 1381، صفحات75-71

4-امین ،غ. ، متداولترین گیاهان دارویی سنتی ایران، انتشار معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران ؛تهران، 1384، صفحه 46

5-Drug facts & Comparisons, wolters kluwer, united states ,2007,pp:1644-

6-Duk,J.A. ,Hand book of medicinal Herbs,CRC press LLC,2001,pp:386-

7-Ganji,V.,kuo,J., Serum lipid  response to psyllium fiber,differences between pre-and post-meno pausal, hypercholesterolemic women, nutrition Journal,2008,pp:7-

8-Ziai,S.A., larijani,B., fakhrzadeh,H., et al., Study of psyllium (plantago Ovata)effects on diabetes and lipidemia in the Iranian type II diabetic patients, Journal of medicinal plants, Volume 3,Issue 12, 2004, pp:41-

9-شهراز،س.، غازیانی،ط.، انصاری،ش.، وهمکاران.، درسنامه جامع رسمی ایران، انتشارات تیمورزاده؛تهران، سال 1386،صفحات 768-767

10-انجمن تولید کنندگان داروها و فراورده های گیاهان دارویی، دارونامه گیاهی ایران، انتشارات پروهان؛تهران، سال 1386،صفحات 136و70

11-Sweeten,S.C., Parfitt,K., Blake,P.S., et al., Martindale, The complete Drug Refrence, royal pharmaceutical society publishing; London ,2007, 35th ed., pp:1134-

12-صالحی سورمقی ،م. ح.، گیاهان دارویی و گیاهان درمانی، جلد اول، انتشارات دنیای تغذیه؛ تهران، 1387، صفحات 67-

13-The united states pharmacopeia-National Formulary, The united states pharmacopeial convention, Baltimore,2008, 31st ed., pp

14-koda-Kimble,M.A., Young,L.Y., Alldredge,B.K., et al., Applied theraptics, The clinical use of drugs, wolters kluwer; philadlphia, 2009, 9th ed., pp: 93-5, 6-31, 12-

15-Dipiro,J.T., Talbert,L.R., Yee,G.C., et al., Pharmacotherapy, A pathophysiologic approach, The McGraw-Hill companies; china, 2008, 7th ed., pp:623-

16-جعفرخانی، م.، مبانی طب داخلی سسیل ،بیماریهای گوارشی، کبد، مجرای صفراوی، انتشارات تیمورزاده ؛تهران، 1380، صفحات427-

17-قدیمی ،ر.، محقق شلمانی، ح .،زاهدی ،ل .ن.، وهمکاران. هاریسون، دستنامه طب داخلی ،بیماریهای دستگاه گوارش، انتشارات تیمورزاده؛ تهران، 1381، صفحات 696-694

18-O`connor,R.E., Schwartz,J.B., Felton,L.A., Powders, In:Remington,The science and practice of pharmacy, Hendrickson,R., lippincott Williams & wilkins; Philadelphia, 2005, 21st ed., pp: 716-

19-اولتون م .فارماسیوتیکس ترجمه افراسیابی ،ه .،تفقدی،م . ،سجادی ،س . ا .،وهمکاران .، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ مشهد، سال 1385،صفحات 75-70و99-95

20-Reynols,JEF., Martindale, The extra pharmacopia, 3rd ed., pharmaceutical press; London,

21-Jiunn,H., Pharmacokinetic and parmacodynamic properties of histamine H2-receptor antagonist, clin pharmacokinetic, 20(3), 1991, pp:218-

22-Rowe,R.C., Sheskey,P.J., Weller,P.J., Hand book of pharmaceutical expients, Pharmaceutical press; London, 2003,4th ed., pp:250-251, 183-185, 390-392, 402-

23-Cooper, B.F., Gennaro,A.R.,Smith,W.E., Dispensing of medication, 1976, 8th ed

24-سیه فام م. فرمولاسیون قرص جوشان فروس سولفات، پایان نامه دکترای داروسازی شماره 1166 ،واحد داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی،81-1380 صفحات52-

25-رفیعی تهرانی ،م .،قرص سازی انتشارات دانشگاه تهران ؛تهران ،1377،صفحات90-73 ،219-

26-رفاهی ،م.، فرمولاسیون و کنترل فیزیکوشیمیایی ORS ،پایان نامه دکترای داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی، شماره 681 ، 1382

27-Gerbino,P.P., Pharmaceutical necessities, In:Remington,The science and practice of pharmacy, Wolter Kluwer co; Philadelphia, 2005, 11th ed., pp:1286-

28-Adjei,A.L., Doyle,R.,and Reiland,T., Flavors and flavor  modifier, In:Encyclopedia of pharmaceutical technology, Swarbrick,J., and Boylan,J.C., et al., Vol.6, Marcel Dekker, New York, 1998, pp:101-

29-Sheth,B.B., Bandelin,F.J., Compressed tablets, In:Pharmacetical dosage forms tablets, Lieberman,H.A., Lachman,L.,eds., Marcel Dekker, New Yok, 1st edn., pp:109-

30-Aulton,M.E., Pharmaceutical practice, Churchill Livingstone; London, 2002, pp:86-95, 89-151, 528-

31-Alfred,M., James,S., Arthor,C., Physical pharmacy, Lea & febiger., Philadelphia, 1983, 3rd ed., pp:289-294, 295-

32-Dingerman,Th., Steinhilber,D., Folkers,G., Molecular biology in medicinal chemistery, Wiley-VCH, 2004, pp:140,

33-Torres,A.I., Esther,M., Wet granulation, In:Encyclopedia of pharmaceutical technology, Swarbrick,J., boylon,J.C.,eds., Marcel Dekker, New York,1994, 1st ed., pp:363-

34-اسکوگ ،وست ،هالر،مبانی شیمی تجزیه، جلد دوم، انتشارات مرکز نشر دانشگاهی؛ تهران ،1384، صفحات 478-476

35-Mohler,R., Effervescent tablets, In:Pharmaceutical dosage forms tablets, New York, 1st edn., 1980, pp:225-

    36-Ansel,H.C., Peroral solids and tablets, In:pharmaceutical dosage forms and drug delivery systems, Lippincott Williams and Wilkins, Philadelphia, 2000, 7th edn., pp:196-

37-Forsworth,N.R., Screening plants for new medicines, In:Wilson,E.O., biodiversity, Part II, National academy press, Washington, 1989, pp:83-

38-Staniforth,J.N., Powder fiow, In:Pharmaceutics the science of dosage form design, Aulton,M.E., Curchill livingstone; London, 1988, 1st ed., pp:600-

39-Howard,C.A., Nicholas,G.P., Loyd,V.A., Pharmaceutical dosage forms and drug delivery systems, Willliams & Wilkins; United States, 1995, 6th ed., pp:163-

40-Who Export committee on specifications for pharmaceutical preparation, 3rd report, Who technical report series, No.70,

پیشگفتار

امروزه ضمن گسترش روز افزون تحقیقات در زمینه داروهای گیاهی، تجویز و کاربرد آنها روز به روز در کشورهای مختلف جهان رو به افزایش است. علت عمده این توجه آن است که گیاهان در قرن‌های پیش مورد مصرف دارویی بوده‌اند و اثرات درمانی آنها در طول سالیان متمادی تجزیه و به اثبات رسیده است، کشور ایران نیز از لحاظ جغرافیایی و آب و هوایی از موقعیت مناسبی برخوردار است و برخورداری از این عامل مهم باعث گردیده در بین گیاهان دارویی موجود در ایران که رشد گونه‌های مختلف گیاهی در آن امکان پذیر باشد همچنین سابقه بسیار طولانی در کاربرد آنها توسط دانشمندان بزرگ و صاحب نام، از پیشروان استفاده از گیاهان در درمان بوده و نقش بسزایی در تکامل گیاه درمانی در طی قرون و اعصار ایفا نموده است

گیاه اسفرزه با نام علمی Psylium ovata به منظور درمان یبوست و ضد التهاب دستگاه گوارشی به کار می‌رود. البته اثرات درمانی متعددی به غیر از موارد بالا از این گیاه کشف شده، از جمله این کاربرد‌ها می‌توان: کمک به کاهش کلسترول خون و همچنین کاهش قند خود در افراد دیابتی را نام برد. لذا با توجه به اثرات درمانی این گیاه، پذیرش بهتر بیماران و سهولت مصرف توسط بیماران و عدم وجود آن به صورت جوشان در بازار دارویی کشور، در این پایان‌نامه اقدام به تهیه فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه نمودیم. لازم به ذکر است اثر درمانی اسفرزه هم در دانه و هم در پوسته دانه آن موجود می‌باشد که خاصیت معینی آن در پوسته دانه 5 برابر دانه اسفرزه می‌باشد

 فصل اول

اسفرزه

 1-1- اسفرزه

عبارت است از دانه های خشک شده یا پوست دانه های گیاه، بصورت رسیده و تمیز شده از Plantago ovata Forsk از خانواده بارهنگ (Plantaginaceae) است که حداقل حاوی 15 درصد موسیلاژ می باشد

نام علمی: Plantago ovata Forskal

نام انگلیسی

Spangle seeds, plue psyllium seeds, Blonde psyllium, Indian plantago seeds

نام عربی: برزقطونا (Barz qutuna)

نام مترادف: Plantago trichophylla

نام خانواده: Plantaginaceae (خانواده بارهنگ)

پلانتاگو در لاتین به معنای پاشنه پاست که مربوط به شکل برگ می باشد. و پیسلیوم در یونانی به معنای کک است که مربوط به شکل، رنگ و اندازه دانه ها می باشد و اواتا نیز مربوط به شکل برگها است.(1) و (2)

1-1-1 ریخت شناسی

گیاه Plantago ovata ، گیاهی است علفی، چند ساله به بلندی 5 تا 10 سانتی متر، بدون ساقه و با کرکهای نرم. برگها، کشیده، باریک تا نیزه ای ، نوک تیز و به سمت پایه باریک و دو شاخه و بطور کامل یا به صورت پراکنده دارای دندانه های ریز بوده پوشیده از کرکهای کم و بیشس فراوان می‌باشد. سنبله ها و دم گل ها به طول 1 تا 9 سانتی متر و کرکدار هستند. سنبله گرد یا کشیده به طول 5/0 تا 2 سانتی متر دارای گلهایی متراکم است. براکته گرد – تخم مرغی به بلندی 3 میلی متر قسمت بالایی آن دارای مژکهای نقره ای و کانالدار است. کاسه گل تخم مرغی – بیضی به طول 5/2 میلی متر و قایقی شکل است گلبرگها لوبدار، تخم مرغی یا گرد – قلبی شکل به طول 75/2-5/2 میلی متر، قایقی شکل و تخمدان دارای دو تخمک است. دانه های این گیاه با دانه گیاهان تیر شب بو، میوه های تیره گندمیان و سایر گونه های جنس Plantago نظیر P.lanceolata و Pindica اشتباه شود. دانه ها و پوست دانه، اندام دارویی این گیاه را تشکیل می‌دهد. دانه‌ها 1 تا 5/3 میلی متر طول و 1 تا 7/1 میلی متر پهنا دارند و تخم مرغی و قایقی شکل به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای با ته رنگ ملایم صورتی و واجد یک نقط تخم مرغی قرمز مایل به قهوه ای در سطح محدب و یک هلیوم قهوه ای پوشیده با غشایی سفید در سطح مقعر می باشد، اندوسپرم سخت، جنین راست، تقریبا به اندازه طول دانه می باشد. دارای دو لپه است. ایپدرم موسیلاژی است و در اب متورم می شود و به صورت نیمه شفاف در می آید.[2]

2-1-1- زمان جمع آوری

زمان جمع آوری دانه ها مرداد ماه است

3-1-1- خرده نگاری

پودر پوست دانه ها به رنگ سفید یا سفید مایل به صورتی، بدون بو و طعم مشخص و دارای ویژگی های میکروسکپی زیر است: سلولهای پارانشیمی حاوی موسیلاژ همراه با سلولهای لانه زنبوری اپیدرم دانه مشاهده می شود که اختصاصی است

 4-1-1- طرز نگهداری

دور از رطوبت نگهداری می شود

5-1-1- دامنه انتشار

انتشار عمومی این گونه در هندوستان، پنجاب، ایران و جزایر قناری است. در ایران در گیلان (بین منجیل و رودبار، حاشیه سفید رود)، همدان، لرستان (پشتکوه، مهران، شهبازان)، خوزستان (اهواز، بهبهان، شوش، چکاب، بین شوش و دهلران)، فارس (بین شیراز و پرسپولیس)، بوشهر، بندر لنگه، بندرعباس، کرمان، هامون، جازموریان ، جنوب غربی دشت کویر، شرق دشت لوت، خراسان و تهران گسترش دارد.[3] و [4]

6-1-1- مواد متشکه

دانه های اسفرزه دارای موسیلاژ، پروتئنی، قند، روغن ثابت و تانن می باشد

موسیلاژ حاصل از آن دارای دو بخش است که یک قسمت در آب سرد و قسمت دیگر در آب داغ محلول می باشد. قسمت محلول در آب داغ پس از سرد شدن به حال ژل در می آید. در هیدرولیز این دو بخش د- گزیلوز [I]، ال- آرابینوز [II] و اسید آلدوبیورونیک حاصل شده است. روغن ثابت آن متشکل از گلیکوزیدی به نام اوکوبین [III] و بازهای مختلف، چند قند، استرول و پروتئین می باشد. موسیلاژ به میزان 30-20 درصد، بر روی دانه ها  قرار گرفته است

 ترکیبات آن

بنزوئیک اسید، کافئیک، کلروژنیک، فوماریک، سایلیک، اورسولیک، وانیلیک، آسکوربیک، آمینواسیدها، آلانین، آسپارژین، هیستیدین، لیزین، قندها و پلی ساکاریدها شامل

گالاکتوز، گلوکز، گزیلوز، آرابینوز، رامنوز به اضافه گالاکتورونیک اسید، پلانتوز، سوکروز، فروکتوز همچنین کربوهیدراتهای مثل ساکارز و سوربیتول و تیروزول گزارش شده است دارای روغنهای ثابت، پروتئین، ایریدوئیدها و تانن ها، فلاونوئید‌ها شامل (آپی ژنین و ;) لیزین و چربی و  استروئید و ویتامین ها نیز می باشد.[5]

7-1-1- مواد مصرف گیاه

از دانه اسفرزه بعنوان ضد سرفه، ضد التهاب دستگاه گوارش، ملین و در درمان سندرم روده تحریک پذیر استفاده می شود. همچنین در کاهش مقدار کمی از کلسترول و چربی خون موثر است

8-1-1- مهم ترین اثرات گزارش شده اسفرزه

- ضد باکتری ، ضد سرطان ، ضد تب، آلرژی زا، ملین، هضم کننده، ادرار آور، نفخ زا، محافظ کبد، پایین آورنده فشار خون، کاهش دهنده کلسترول، کاهش دهنده قند خون، قابض، کاهش دهنده اسید اوریک ومسهل می‌باشد.[6]

1-8-1-1- بیماریهای قلبی – عروقی

 از شایعترین بیماریهایی است که باعث مرگ و میر در زنان و مردان می باشد.پسلیوم به عنوان کاهش دهنده لیپید سرمی شناخته شده است در مطالعه ای که روی 11 نفراز زنان بعد از یائسگی[1] و 8 مقدار زنان قبل از دوران یائسگی[2] انجام شده، 15 گرم روز پسیلیوم به مدت 6 هفته به رژیم غذایی آنها اضافه شد. نتایجی که حاصل شد، غلظت تام کلسترول به میزان %2/5 در زنان بعد از یائسگی و در خانمهای بعد از یائسگی به میزان %3/1 کاهش یافت. همچنین میزان HDL کلسترول[3] در زنان بعد از یائسگی حدود %2/10 افزایش یافت و تغییری در میزان LDL کلسترول[4]، تری گلیسریدها و دیگر پارامترهای لیپیدی دیده نشد. با توجه به این مطالعه، پسیلیوم اثرات مفیدی در کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی در زنان post-menopansal دارد.[7]

همچنین در مطالعات دیگری که انجام شد تأثیر پسیلیوم را در کاهش لیپیدو قند خون در 49 نفر از بیماران ایرانی دارای دیابت تیپ II مورد بررسی قرار دادند. به این صورت که روزانه 5 گرم پسیلیوم را دوبار در روز به رژیم این بیماران به مدت 8 هفته اضافه نمودند. (نیم ساعت قبل از شام و صبحانه). نتایج بدست آمده حاکی از کاهش گلوکز پلاسما در حالت ناشتا[5] و افزایش کلسترول HDL بود. همچنین نخل گوارشی داروی مت فورمین در بعضی از این بیماران بهبود یافته بود.[8]

9-1-1- نحوه و مقدار مصرف به عنوان ملین گیاهی

حدوده 5/7 گرم در 240 میلی متر آب و به میزان 2-1 بار در روز برای بزرگسالان می باشد

نصف این مقدار برای کودکان 12-6 سال می باشد بعد از مدت نیم ساعت با یک لیوان آب اضافی خورده شود.[9]

10-1-1- مکانیسم اثر

از طریق جذب آب باعث حجیم شدن محتویات روده می شود و با افزایش حرکات دودی شکل باعث تخلیه مدفوع می گردد. چون آنزیم های گوارشی و میکروبهای کولون اثر چندانی بر روی موسیلاژ پسیلیوم ندارند. لذا ماده موسیلاژی بصورت غشاء نازکی جدار روده ها را پوشانده و با تشکیل یک لایه محافظ علل تسکین دهنده خود را در بیماریهای التهابی روده ها اعمال می کند. پسیلیوم از تحریکات مواد مختلف حتی میکروبها بر جدار کولون جلوگیری کرده و التهابات را درمان می نماید. مصرف پسیلیوم باعث پر شدن معده و کم شدن اشتها و در نتیجه کمک به رفع چاقی می نماید. بعلت جلوگیری از جذب مجدد اسیدهای صفراوی باعث کاهش کلسترول سرم خون نیز می شود.[10]

11-1-1- موارد عدم مصرف

در انسداد روده ها، تهوع، استفراغ، دل درد، عدم توانایی بلع، هپاتیت حاد و در افراد مبتلا به  عدم کنترل مدفوع نباید مصرف گردد.[11]

12-1-1- در دوران بارداری و شیردهی

اثرات جانبی آن بررسی می شود و به صلاحدید پزشک تجویز می گردد.[5]

13-1-1-  تداخل دارویی

این دارو باعث کاهش جذب بعضی از مواد معدنی (از جمله کلسیم، منیزیم، مس و روی)، ویتامین B12، گلیکوزیدهای قبلی و مشتقات کومارینی می باشد. همچنین مصرف همزمان با کاربامازپین. باعث کاهش جذب و طول ا ثر کاربامازپین می شود

14-1-1- موارد احتیاط

مصرف آن بطور مداوم نباشد باعث کم کاری دستگاه گوارش می گرد
شروع و مصرف ناگهانی و مقدار نسبتا زیاد اسفرزه، ممکن است باعث نفخ شدید و بزرگ شدن شکم گردد. از این رو برای جلوگیری از این مسأله، از مقدار یک بار در روز از آن استفاده می کنیم و کم کم به 3 بار در روز می رسانیم
مصرف اسفرزه حتما باید با خوردن مقادیر مایعات یا اب زیادتر از حد معمولی صورت گیرد
پس از ریختن فرآورده، داخل مایع پس از بهم زدن، سریع خورده شود تا ته‌نشین شود.[12] صالحی

15-1-1 اشکال دارویی

پودر / ساشه: 5/3 گرم، 3/3 گرم، 4/3 گرم، 9/4 گرم

پودر/ جوشان: 4/3 گرم، 7/3 گرم                        ویفر: گرم 7/1 و 4/3 گرم

گرانول: 5/2 گرم، 03/4 گرم [9]

2-1- کنترل کیفی و کمی شیمیایی پوسته دانه اسفرزه[6]

الف- شناسایی مقدماتی:  موسیلاژها را می توان از صمغ ها و از روی خاصیت حلالیت صمغ ها در آب تشخیص داد، در حالی که موسیلاژها در آب حل نشده و به صورت توده در آب درمی آیند. تشخیص موسیلاژ با پکتین نیز بدین صورت است که در پکتین در آب محلول کلوئیدی تولید می کند و به سهولت به ژل تبدیل می شود

ب – تعیین فاکتور تورم: 1- در مورد پودراولیه 2- فرآورده ساخته شده انجام می گیرد. به این صورت که 5/3 گرم از پودر (پوسته دانه اسفرزه) را ابتدا در mL250 با فرفسفات ریخته (در یک استوانه مدرج 500 میلی لیتر) و پس از تکان دادن و تشکیل سوسپانسیون یکنواخت، حجم را به 500 میلی لیتر توسط بافر فسفات (محیط شبه روده 8/6=PH) رسانده می شود و به مدت 8 ساعت. هر نیم ساعت، به مدت 1 دقیقه استوانه را تکان داده می شود. سپس 16 ساعت استوانه مدرج بی حرکت گذاشته می شود به ازای هر گرم پودر، حجم نباید کمتر از 40 میلی لیتر باشد. این کار 3 بار تکرار می شود. در مورد فرآورده ساخته شده: مقداری از فرآورده را که معادل 5/3 گرم از پودر اولیه می باشد را داخل استوانه ریخته و بقیه مراحل همانند مراحل فوق می باشد. حجم تورم بدست آمده نباید کمتر از 110 میلی لیتر باشد.[13]

ج- تعیین مقدار خاکستر ماده دارویی:خاکستر 2 گرم ماده دارویی خرد شده توسط این روش تعیین می گردد. ابتدا کروزه را در کوره قرار داده و به مدت 15-10 دقیقه. سپس از کوره خارج نموده در دیسکاتور قرارداده می شود تا در اثر تغییردما کروزه نشکند. آنرا وزن نموده این عمل را دوبار تکرار نموده تا وزن کروزه تثبیت گردد و 2 گرم ماده دارویی به آن اضافه می شود

هـ – تعیین مقدار خاکستر تام: ماده دارویی را در کروزه قرار داده و انرا در کوره به مدت 30 دقیقه قرار داده تا ایجاد خاکستر سفید کلسیفیه شود، سپس کروزه را در دیسکاتور قرار داده تا سرد شود و سپس وزن نموده خاکستر نامحلول در اسید می‌شود. خاکستر تام را با 25 سانتی متر مکعب اسید کلریدریک %10 در یک بشر 100 میلی لیتری وارد کرده و به مدت 5 دقیقه حرارت داده می شود. سپس آنرا روی کاغذ بدون خاکستر (Ashless) صاف کرده و دوبار با آب گرم صافی شسته می شود و در اتو 100 درجه بمدت 15 دقیقه خشک کرده، فیلتر را در یک کروزه وزن شده گذاشته، در کوره قرار داده می شود تا کلسیفیه شود، بعد آنرا در دسیکاتور قرار داده تا سرد شود و سپس آنرا وزن نموده، بدین ترتیب خاکستر غیر محلول در اسید بدست می آید. که می توان از روی آن خاکستر محلول در اسید را نیز محاسبه نمود. [3]

د- کاهش وزن بر اثر خشک شدنبا استفاده از 00/1 گرم پوست دانه ها انجام می شود. بمدت 5 ساعت در دمای 105 درجه سانتی گراد و مقدار آن حداکثر 12 درصد باشد

آزمایشی نظیر تعیین مقدار موسیلاژ نیز در فارماکوپه گیاهی گفته شده بود که در مورد پوسته دانه اسفرزه قابل تعمیم نبود. [3]

 فصل دوم

یبوست

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نجوم و ستاره شناسی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نجوم و ستاره شناسی فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نجوم و ستاره شناسی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نجوم و ستاره شناسی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نجوم و ستاره شناسی فایل ورد (word) :

آیا تاکنون به زندگی ستارگان این چشمک زنهای درخشان کوچک آسمان اندیشیده اید و در این نعمت بی کران آسمان کنجکاو شده اید. با کمی دقت و اندکی نظر درمی یابیم که این پارچه ی سیاه علاوه بر نقطه های ریز نقره ای رنگ عجایب بسیار شگفت دیگری در آن نیز وجود دارد که هنوز چشم بشر به نیمی از آن نیز باز نشده است.
اکنون در ادبیات آسمانی نگاهی بر پهنه ی این عرش باعظمت می کنیم:
آسمانی بود بی ستاره و خامـوش که صـدها سال از غـروب پرنورترین سـتارگانـش می گذشت. گهگاه گذر تک شهابی تیرگی بی رحمانه ی آن را می زدود اما درخش کوتاهش عطش تشنگان نور را برطرف نمی کرد تا اینکه در مرتعی بی زمان و زمانی بی عدد و عددی در مکان نامعلوم نقطه ای از نور را در اوج بزرگی آفرید قرنها بود که اجرام سرگردان آسمان خورشیدی را نمی یافتند تا گرداگردش حلقه زنند و منظومه ای را پدید آورند که سرچشمه های حیات در گوشه ای از آن پدیدار گردد سرانجام انتظارها به پایان رسید و در وقت و زمانی نامعلوم خورشیدی طلوع کرد بس درخشان گویی قصد داشت با پرتوافشانی خود حتی تاریکی های گذشته ی این گوشه از آسمان را برطرف سازد. سیارات حیران عضو گم گشته و از هم گسیخته خود را یافته بودند.
منظومه ای نورانی شکل گرفت جاذبه ی خورشید چنان بود که سیارات بسیار دوردست را نیز به سوی خود فرامی خواند و این بود که ناحیه ای وصف نشدنی در گوشه ای از آسمان پهناور پدید آمد. هیچ بشری تاکنون نتوانسته است راز آفرینش آسمان به این بزرگی را کشف کند اجرام بسیار زیاد در آسمان تاکنون برای کسـی قابل شمارش نبوده است اما عده ای از اندیشمندان با تفکر و مطالعه توانسته اند اندوخته های اندکی را در این باره کشف کنند چگونگی پیدایش جهان به وسیله ی انفجار بزرگ، تا کنون در این باره شاید مطالبی را شنیده باشیم اما هنوز یک نظریه ی قوی و پای بند و قانونی در این باره نداریم. در آسمان بیلیونها ستاره وجود دارد که خورشـید حتی جزء کوچکترین ستارگان هم محسوب نمی شدند ستارگانی در آسمان به نام غول های سرخ وجود دارند که شاید میلیون ها خورشید را در دل خود جای دهند.
کهکشان ستارگانی که خورشید ما بدان تعلق دارد فقط یکی از کهکشانهایی است که در آسمان وجود دارد تعداد ستارگان قسمتی از آسمان در ناحیه ی شمالی آن از تعداد دانه های شن بر روی تمام کره ی زمین بیشتر است با این تصور شاید فرض تمام ستارگان آسمان با دوره زندگی های متفاوت برای ما سخت باشد.
خداوند در قرآن کریم در سـوره ی جانـیته می فرمایند: بدون شک در آسمان ها نشانه های عجیب و فراوانی است برای آنان که اهل یقین و ایمانند.
در نگاهی گذرا به دوره ی زندگی یک ستاره شاهد شباهت هایی از آن به دوره ی زندگی یک انسان هستیم با این تفاوت که دوره ی زندگی یک انسان در حدود چندین سال است اما دوره ی زندگی ستاره در حدود چند میلیـارد سـال است و در بعضی موارد حتی بیشتر اما یک ستاره هم مانند یک انسان متولد می شود دوره ی زندگی نوباوگی را پشت سر می گذارد بعد دچار بحرانی در خود می شود که بلوغ نام دارد بعد به سنین بالا می رود و بعد از آن به سال های آخر زندگی که شاید در این مرحله میلیاردها سال از زمان گذشته باشد می رسد.
یک ستاره برای به وجود آمدن و متولد شدن با حرکت هایی جزئی در یک سحابی به وجود می آید (سحابی ابر عظیمی از گاز و غبار است که بسیار رقیق است و دمای آن کم است) حرکت هایی جزئی در سحابی موجب تراکم های موضعی ماده می شود. نیروهای گرانشی بسیار زیاد کمک به تجمع ماده در نواحی متراکم سحابی می شوند که این در واقع پیش زمینه ای برای تولد یک ستاره است که جرم این مواد هنوز در ابتدا در حدود (یک بیلیون بیلیون بیلیون است) بدین ترتیب بعد از مدتی شاید در حدود 10 بیلیون سال طول بکشد که ستاره ای زاده شود. بعد از آن ستاره در مرحله ی نوباوگی تحت تأثیر نیروی گرانشی منقبض می شود و انرژی پتانسیل مکانیکی موجود در خود را به گرمای بسیار زیاد تبدیل می کند در این حالت جرم ستاره و بزرگی آن که در حدود تریلیونها کیلومتر بود به چند صد کیلومتر کاهش می یابد و می توان گفت فشار در مرکز آن از صفر به چندین هزار میلیون افزایش می یابد بعد از این مراحل ستاره تقریباً به دوران بلوغ خود نزدیک می شود که ستاره در این دوران از نظر علمی بر روی رشته ی اصلی جدول هرتسپرونگ رسیده است در این مرحله ستاره از نظر ساختاری تغییراتی را در خود انجام می دهد ولی در کل در این مرحله وضعیت زندگی ستاره خوب است بعد از بیـلیونها سال سـتاره وارد دوره ی دیگـری می شود که به آن غول های سرخ می گویند هنگامی که ستاره به این مرحله می رسد وارد سنین بالا شده است در این مرحله دما در بیرون قسمت مرکزی به اندازه ای می شود که تبدیل هیدروژن به هلیوم امکان پذیر می شود و هم چنین لایـه های خارجی ستاره منبـسط می شوند و ستاره تبدیل به یک غول می شود و همچنین دمای سطحی کاهش می یابد و ستاره بسته به جرمش به غول و یا ابر غول سرخ تبدیل می شود برای ستاره ای مانند ستاره ی ما یعنی خورشید بیلیونها سال این وضعیت پیش بینی شده است بعد از این مرحله ستاره سنش زیادتر هم می شود در این مرحله هسته ی هلیومی ستاره هم زمان با انبساط قسمت های خارجی منقبض می شود و دمایش افزایش می یابد و در دمای 100 میلیون درجه واکنش جدیدی آغاز می شود و مسیر زندگی تغییر می کند در این مرحله که مرحله ی آخر یک زندگی برای ستاره است اگر یک ستاره جرمش کمتر از 2/1 برابر جرم خورشید باشد ستاره به کوتوله ی سفید تبدیل می شود که هنگـامی که یک سـتاره به کـوتوله ی سفـید تبـدیل می شود می گویند عاقبت خوبی داشته و و وضعیت خوبی به دست آورده است اما اگر جرم ستاره بیش از 2/1 برابر خورشید باشد ستاره بخش بزرگی از جرم خود را به فـضا پـرتاب می کند و به این ترتیب موجب به وجود آمدن سحابی ابر نواختری می شود و بعد تبدیل به یک ستاره ی نوترنی یا سیاه چاله می شود که این عاقبت و پایان خوشی برای زندگی چند میلیارد میلیارد ساله ی یک ستاره نیست برای ستاره ی نورانی منظومه ی ما عاقبت خوش و تبدیل شدن آن به کوتوله ی سفید پیش بینی شده است.
همان طور که دیدید پس یک ستـاره هم مانند انسـان تحـت شـرایطی خاص متولد می شود مانند یک کودک به دوران نوباوگی و یا خردسـالی در سـن چند صد میلـیون سال می رسد و بعد هم مانند یک انسان که به دوران تحول و بلوغ می رسد، بلوغ می شود و تغییر و تحولاتی در آن رخ می دهد تا اینکه به مانند بشر وارد دوره ی بزرگسالی می شود اگر در این دوره بتواند نیروی گرانشی خود را بیشتر کند در دروان پیری عاقبتی خوش در انتظارش است و در غیر این صورت به عاقبتی بد دچار می شود درست همانند یک انسان که با انجام اعمال خوب و نیک به عاقبتی خوش در دنیا و آخرت دچار می شود و با انجام اعمال بد و زشت سرانجام خوشی در انتظار او نیست.
پس در می یابیم خداوند این جهان را با عظمت و شکوهی آفریده و با نیرویی خاص همه چیز را با نظم خاص در اراده ی خود قرار داده است و آن را اداره می کند و همچنین به رابطه ی بین موجودات زنده و آفریده های این جهان بزرگ پی می بریم.
حال اگر بخواهیم از سحابیها که ستارگان در آن متولد می شوند بگوییم همان طور که گفتیم ابرهای عظیمی از گاز و گرد و غبار میان ستاره ای را سحابی گویند گاهی ابعاد سحابی ها چند میلیون برابر خورشید است.
سـحابی ها خود دارای انواع مـختلفی هـستنـد در زیر به بررسی چند نمـونه از آنـها می پردازیم:

سحابی های نشری:
این سحابی ها عمدتاً از گازهای تحریک شده در اطراف یک ستاره دغ تشکیل شده اند و لذا دارای درخشش هستند اکثراً در این اجرام می توان نواحی شامل هیدروژن یونیده را مشاهده کرد. ستاره ی داغی که در نزدیکی سحابی نشری قرار دارد با گسیل تابشهای ماوراء بنفش انرژی لازم برای یونیده شدن برخی از هیـدروژن های موجـود در سحـابی را فراهـم می آورد و باز ترکیب یونها و الکترون ها سبب گسیل و انتشار فوتون و درخشندگی سحابی می گردد. نمونه ای از سحابی های نشری سحابی جبار که در صورت فلکی جبار واقع شده است. این سحابی 1600 سال نوری از ما فاصله دارد و قطر آن 20 سال نوری است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   321   322   323   324   325   >>   >