سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی تحقیق شمس تبریزی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق شمس تبریزی فایل ورد (word) دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق شمس تبریزی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق شمس تبریزی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق شمس تبریزی فایل ورد (word) :

شمس الدین محمد بن ملکداد تبریزی در شهر تبریز بدنیا آمد و از همان دوران کودکی ناآرام بود و رفتاری داشت که موجب اضطراب پدر می شد و او در جواب پدر می گفت: ما از دو جنسیم و مثال آورد که تخم مرغابی را چون در زیر مرغ خانگی بگذارند جوجه ها بزرگ و بزرگتر شده به حکم طبیعت به آب می زنند و مادر که شنا نمی داند در کنار جوی مانده از غرق شدن جوجگان خود به هراس می افتد و متوحش می شود ، نه می تواند مانند جوجه ها در آب رود ، نه دلش آرام میگیرد که آنها را در آب بیند ، حال من و تو بر این منوال است: «تو با من چنانی که خایه بط را زیر مرغ خانگی نهادند ، پرورد و بط بچگان گلان ترک شدند ، با مادر به لب جو آمدند ، در آب در آمدند.
مادرشان مرغ خانگی است. لب جو می رود ، امکان در آمدن در آب نی. اکنون ای پدر! من دریا میبینم مرکب من شده است و وطن و حال من اینست. اگر تو از منی یا من از توام درآ در این دریا و اگرنه برو برمرغان خانگی. »
این سخنان را شمس خود گفته است و در راه شناختن وی موثر و مفید پیدا است که از زمان کودکی ، با دیگر کودکان تفاوتهایی داشته است.
پدرش مردی پاکدل و با ایمان بوده و همینکه سخنی بر زبان میرانده است به گریستن می پرداخته و قطرات اشک بر رخسار و محاسن او روان می گشته است. اما از داشتن شور و عشقی که شمس خواهان و جویای آن می بوده بهره ای نداشته است. از او این سان یاد می کند: «نیک مردی بود و کرمی داشت. دو سخن گفتی ، آبش از محاسن فرو آمدی ، الا عاشق نبود. مرد نیکو کار دیگر است و عاشق ، دیگر »
هیچ بانگ کف زدن آد به در
ازبکی دست توبی دستی دگر؟
تشنه می نالد کوآب گوار؟
آب هم نالد که کو آن آب خوار؟

شمس و مولانا در خلوت
مولانا بعد از ملاقات با شمس ، محراب و منبر و مرید و درس و شاگرد ، همه و همه را وداع گفت و «یکسره بر هر چه که هست ، چارتکبیر» زد و «در خلوت به روی غیر» ببست. از سخنانی که این دو در خلوت گفته اند و شنیده اند کسی آگاهی ندارد و آنچه را هم که به تقریبی دریافته ایم هنوز امکان بازگو کردنش نیست. در آثار مولانا بخصوص مثنوی وفیه ما فیه بخشهایی است که طرح و رنگی از مشافهه آن دورادارا است ورنه رمزها و رازهائی که «آگاهان» با هم دارند و آموختنی ها ئی که می آموزند هیچگاه ثبت دفتر نمی شود و از خلوت آنان خبری به بیرون نمی رسد لیکن از شیفتگی و دیگرگونی بی سابقه مولانا و «از همه باز آمدن» و با شمس نشستن و توجه و تاکید بر اینکه «هین سخن تازه بگو تا دو جهان تازه شود» معلوم است که سخنان شمس از جنس سخنان کهنه متداول و پیش پا افتاده نبوده است. سلطان ولد گوید شمس ، مولانا را به دنیای عجیبی راهبر شد که هیچکس بخواب هم ندیده بود و مولانا دوباره به آموختن پرداخت و آنچه فرا گرفت «علم نو» و «سخن تازه» بود.

دعوتش کرد در جهان عجب
که ندید آن بخواب ، ترک و عرب
شیخ استاد گشت نوآموز
درس خواندی بخدمتش هر روز
منتهی بود مبتدی شد باز
مقــتدا بـــود مقندی شد باز
گر چه در علم فقر کامل بود
علم نـــو بــود کو بوی بنمود


به قریه رواتیاتی که از خصوصیات و خلقیات شمس باقی مانده است می توان دریافت که آن رند عالمسوز از جمله کسانی است کهب به اصطلاح معروف بی گدار به آب نمی زند. از آنجا که وی واعظ و فقیه و فلسفی و صوفی و این قبیل ها را دیده و آزموده و از همه مایوس شده و سرخورده است به سهولت کسی را هر چند از مشایخ نامدار زمان باشد به هم صحبتی بر نمی گزیند. گفت و گوئی که در زیر می آوریم حاوی معنی دقیقی است زیرا که این گونه مکالمات بین اهل طریقت مرسوم و معتاد بوده است.
شیخ اوحدالدین کرمانی در بغداد به شمس می رسد و به دنبال گفت گوهانی اشتیاق خود را به هم صحبتی با شمس ابراز می کند. شمس می گوید: به صحبت من طاقت نداری. او حدالدین اصرار می ورزد. شمس پاسخ می دهد:
- بشرطی که علی ملا الناس در میان بازار با من نبید (= باده) نوشی کنی
اوحد: هیچ نتوانم
- از برای من نبید خاص توانی آوردن؟
اوحد: نتوانم
- وقتی که من نوش کنم با من مصاحبت توانی کردن؟
اوحد: نی ، نتوانم.
شمس بانگی بر وی می زند که : از پیش مردان دور شو .
در ملاقات شمس، حادثه بدین ترتیب ثبت شده است که اوحدالدین «روزی گفت چه باشد اگر با ما باشی؟» گفتم بشرط آنکه آشکارا را بنشینی و شرب کنی پیش مریدان، و من نخورم. گفت «تو چرا نخوری» گفتم: تا تو فاسقی باشی نیکبخت ، و من فاسقی باشم بدبخت. گفت: «نتوانم» بعد از آن کلمه ای گفتم سه بار دست بر پیشانی نهاد
شبیه این مرحله امتحانی را در مورد مولانا از خاطرات سلطان ولد روایت کرده اند:
«مولانا شمس الدین بطریق امتحان و ناز عظیم از حضرت والدم عظم الله ذکره شاهدی التماس کرد. پدرم حرم خود کراخاتون را که در جمال و کمال جمیله زمان و ساره ثانی بود و در عفت و عصمت مریم خود دست بگرفته در میان آورد. فرمود که : او خواهر منست ، بلکه نازنین پسری میخواهم که بمن صحبت کند. مولانا سلطان ولد را که یوسف یوسفان بود پیش آورد و گفت: امید آنست که به خدمت و کفش گردانی شما لایق باشد. فرمود که او فرزند دلبند من است حالیا اگر قدری صهبا دست دادی ، اوقات ؛ بجای آب استعمال می کردم که مرا از آن ناگزیرست. همانا که حضرت بنفسه بیرون آمده دیدم که سبوئی از مرحله جهودان پر کرده بیاورد و در نظر او نهاد. دیدم که مولانا شمس الدین فریاد آورد و جامه ها را بخود چاک کرده سر در قدم پدرم نهاد و از آن قوت مطاوعت امر پیر حیرت نموده فرمود که: بحق اول بی آخر که از ابتدای عالم تا انقراض جهان مثل تو سلطانی در جهان وجود نه آمده و نه خواهد آمدن .»

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نظری به کودکان و دانش آموزان نابینا و نیمه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نظری به کودکان و دانش آموزان نابینا و نیمه بینا فایل ورد (word) دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نظری به کودکان و دانش آموزان نابینا و نیمه بینا فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نظری به کودکان و دانش آموزان نابینا و نیمه بینا فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نظری به کودکان و دانش آموزان نابینا و نیمه بینا فایل ورد (word) :

نظری به کودکان و دانش آموزان نابینا و نیمه بینا

کودک نابینا قادر است یاد بگیرد که چگونه بنویسد و چگونه بخواند و چگونه کار کند و چگونه دارای یک زندگی خودکفا و مستقل گردد و اساسی ترین برنامه آموزش کودک نابینا تحرک و جهت یابی است کودک نابینا و نیمه بینا به دلیل مشخصه ای خاص بینایی با سهولت قابل شناسایی و تشخیص است نگاههای مختلفی از سوی همسالان و والدین و مربیان متوجه کودک نابینا است گاهی همراه با تأسف و دلسوزی و گاهی با دنیایی اندیشه و تفکر بعضی کودک نابینا را اصلاً کودک نمی بینند بلکه همه وجود او را در حلقه چشم تصور نموده و آن را نیز خاموش و مسدود می بینند در واقع خیلی وقت ما وقتی برخوردی با یک انسان نابینا پیدا می کنید در تعریف و توضیح برخورد خود به خانواده و فرد دیگری به طور ناخودآگاه همه ی

ابعاد وجودی آن برادر یا خواهر نابینا را فراموش نمود و خیلی ساده می گوییک یک کور بود و آری خیلی زود خویشتن خویش را فراموش می نماییم و خیال می کنیم وقتی به دنیا آمدیم در مقابل آیینه ای نشستیم و بر صورت خود یک جفت چشم آنچنانی ترسیم نمودیم بی خبر از آنکه کودک نابینا نز مانند ما اراده ای در داشتن و یا نداشتن حس بینایی نداشته است کودک نابینا علی رغم داشتن نقص بینایی قادر است یاد بگیرد که چگونه بنویسد و چگونه بخواند و چگونه کار کند و دارای یک زندگی خودکفا و مستقل گردد او می خواهد و می تواند بدون ترحم و کمک دیگران زندگی عادی داشته باشد.

تعریف نابینایی :
متداولترین تعریف نابینایی که مورد پذیرش و توافق تقریباً همه ی محافل علمی و سازمان های مختلف ذی ربط نابینا کسی است که دید و بینایی او علی رغم برخورداری از امکانات چشم پزشکی مانند عینک و نیز در یک چشم یا دو چشم یا کمتر باشد به عبارت دیگر آنچه را که با چشم عادی می توان در 200 متری ببینید در واقع بسیاری از دانش آموزان که به علت نقص بینایی قادر به استفاده از کتب درس معمولی مدارس نیستند و از نظر آموزشی نابینا محسوب می گردند تا حدودی از قدرت بیشتر و از کمتر است جز افراد نیمه بینا محسوب می گردند البته برای افراد نیمه بینا با توانایی های مختلف از نظر حداکثر بهره مندی از بینایی و برای افراد نابینا در زمینه ی بهره مندی از برنامه های آموزش و پرورش روش ها و وسایل

خاص از قبیل چاپ کتب با خط درشت یا بریل و ; به عبارت دیگر از نظر آموزش کودک و دانش آموزی نابینا و نیمه بینا محسوب می گردد که قادر به استفاده از کتب و برنامه های عادی آموزش و پروش نبوده لازم است برای آن وسایل و روش های ویژه ای تدارک دیده معمولاً معلم در کلاس های مخصوص دانش آموزان نابینا و نیمه بینا با سه گروه مختلف از دانش آموزان مواجه است یک دسته از دانش آموزان کسانی هستند که به هیچ وجه قادر به استفاده از حس بینایی نبوده و می بایست از طریق کلامی یعنی شنوایی و زبانی و روش های حسی یعنی حس لامسه در امر آموزش و پرورش آنها تلاش نمود. دسته دوم کسانی هستند که علی رغم آن که دچار نقص بینایی هستند علل اصول می توانند تا حدودی از طریق حس بینایی بیاموزند و دسته سوم دانش آموزانی هستند که می بایست از طریق و روش های مختلف بینایی، شنوایی و لامسه به آموزش و پرورش آنان پرداخت.
علل نقصی بینایی

به طور کلی عمده ترین مشکلات حس بینایی در نتیجه نارسایی ها و اشتباهات انکسارنور می باشد نزدیک بینی – دور بینی و تار بینی از جمله خطاهای انکسار نور بوده و می توانند عوامل مهمی در ایجاد نقیصه ی بینایی باشند البته این قبیل نارسایی های بینایی معمولاً توسط عینک های مختلف قابل اصلاح و جبران می باشد در کنار نارسایی های مذکور از جمله عوامل مهم دیگر که در ایجاد نقص بینایی مؤثرند عبارتند از تراکم آب سیاه، آب مروارید و بیماری قند به طور کلی نابینایی و نیمه بینایی یا ارثی و مادرزادی یا اکتسابی به عبارت دیگر

عوامل آن می تواند قبل از تولد هنگام تولد یا بعد از تولد باشد اختلالات ارثی مانند آب مروارید است و یا زمانی که نقص بینایی به علت سیپلیس عارض می گردد اختلالات اکتسابی مانند تراکم و بعضی از ناهنجاری های بینایی است که به علت آبله، مخملک و ; حاصل می شود. همچنین نقص و اختلالات بینایی ممکن است به علت جراحات چشم، تصادفات و ضایعات مغزی و عصبی و مسمومیت الکلی و بیماری های اعصاب مانند ممنژیت و تومورهای مغزی یا غدد مغزی و فقدان ویتامین A و ده ها عامل دیگر عارض گردد.
مسائل و ویژگی های خاص کودکان و دانش آموزان نابینا :

مهمترین مسئله و مشکل افراد نابینا در زندگی چگونگی سازگاری آنان است به عبارت دیگر کسانی که نابینا به دنیا آمده یا در مرحله ای از طول حیات خود بینایی خویش را از دست داده و یا می دهند باید در حقیقت نابینایی خود را پذیرفته و سعی در انطباق و سازگاری با محیط و اجتماع با شرایط جسمانی خود نمایند تحرک و جهت یابی که برای افراد نابینا به منزله ی خمیر مایه ای زندگی است در جهت همین سازگاری فردی و اجتماعی می باشد فردی که بینایی خود را به عللی از دست می دهد تا اندازه ای توانایی ها ، علایق,

مشاغلش تغییر می نماید لذا می بایست با شرایط فعلیش به تدریج خود را سازگار و آماده نماید البته نابینایی الزاماً به خودی خود همراه با ناسازگاری عاطفی و اجتماعی نمی باشد در واقع تا حدودی این رفتار و عکس العمل های خانواده و اجتماع است که چگونگی قدرت سازگاری و انطباق افراد نابینا را مشخص می نماید همان طوری که قبلاً نیز بدان اشاره شد هر نقص عضوی با ناتوانی و نارسایی های حسی و حرکتی گوشی همراه نمی باشد به طور مثال چنان چه یک فرد نابینا در یک محیط نابینایی زندگی کند هرگز یک فرد ناتوان محسوب

نخواهد شد حال که در یک محیط بینا زندگی می کند نابینایی او باعث می شود که به طور کامل در تمام فعالیتهای اجتماعی شرکت نکند زمانی که انتظارات و توقعات محیط نیز فوق العاده باشد استثنایی بودن نابینا بیشتر بارز می گردد در حالی که امروزه تلاش و کوشش پزشکان متخصص تعلیم و تربیت و مددکاران اجتماعی و دیگر مسؤلان در این است که نه تنها از طرف محیط و اجتماع فشاری بر نابینا وارد نشود بلکه با ایجاد تسهیلات و امکانات لازم و ضروری محدودیت طبیعی یعنی نقص بینایی او را نیز به حداقل برسانند.
عواملی که در چگونگی توانایی و سازگاری نابینایان مؤثر است :

عوامل متعددی در چگونگی توانایی ها و سازگاری های نابینایان و همچنین شیوه های آموزش بازپروری و توانبخشی آنان دخیل است که در اینجا به طور خلاصه به برخی از آن عوامل اشاره می شود. 1- سن وقوع بیماری معمولاً کودکی قبل از سن 5 یا 6 سالگی بینایی خود را از دست می دهد از نظر توانایی های کلی بصری چندان بهره ای کسب نکرده و یا از حداقل حافظه ی بصری برخوردار بوده است وقوع نابینایی بعد از سن 5 یا 6 سالگی تأثیرات زیادی در سازگاری های عاطفی و هیجانی فرد داشته و در نحوه ی برنامه ریزی آموزشی و

توانبخشی و نیز کاملاً مؤثر و دخیل است به عنوان مثال وقتی کودکی قبل از آن که به عللی نابینا شود از آموزش رسمی خواندن تجاری کسب کرده باشد با آنکه اصول کلی در مراحل خواندن احتمالاً قابل انتقال است اما هیچ گونه وجه مشترکی بین خواندن کلمات عادی و علائم بریل یعنی خط برجسته که از آرایش و چگونگی قرار گرفتن یک تا شش نقطه به وجود می آید وجود ندارد بنابراین کودکی که قبلاً خواندن فارسی را آموخته بود باید اینک خواندن و نوشتن به طریق جدید را بیاموزد بدیهی است در این حالت آمادگی ذهنی و انطباق با شیوه ی جدید خواندن و نوشتن برای کودکی که قبلاً تجارب آموزش متفاوتی داشته است با کودکی که چنین روش خواندن و نوشتن اولین تجربه آموزشی اوست تفاوت دارد کودکی که قبلاً

یاد گرفته بود که چگونه کتاب معمولی را بخواند ممکن است در آغاز یاد بگیرد بریل از خود بی میلی و عکس العمل های منفی نشان دهد زیرا که هنوز به خوبی وجود نقیصه ی بینایی خود را که تازه بر او عارض شده نپذیرفته و نیاز به راهنمایی و مشاوره ای صحیح جهت سازگای های عاطفی و هیجانی و اجتماعی دارد لذا اولیاء و مربیان که با چنین کودکی سر و کار دارند باید به مراقبت او توجه کافی داشته باشند.
چگونگی وقوع نابینایی:

کودکی که به طور ناگهانی بینایی خود را از دست می دهد با کودکی که در اثر عوامل مختلف به تدریج بینایی خود را از دست می دهد از نظر سازگاری های عاطفی هیجانی و اجتماعی و انطباق با وضعیت جدید متفاوت است در واقع کودکی که به تدریج بینایی خود را از دست می دهد معمولاً به تدریج نیز با شرایط جدید تا حدودی سازگاری پیدا می کند اولیا و مربیان می بایست با این ویژگی های عاطفی و سازگاری های اجتماعی کودک توجه لازم را مبذول نمایند.
عوامل و چگونگی عارضه نابینایی :

بعضی از عوامل و شرایطی مانند تراکم مادر زادی گاهی اوقات با دردهای همراه می شوند که کودک گاه به گاه آنها را نیز متحمل می شود طبیعی است چنین شرایطی در رفتارهای عاطفی و اجتماعی و نحوه ی سازگاری کودک بی تأثیر نخواهد بود اولیاء و مربیان به ویژه معلمان کلاس می بایست به شرایط خاص نابینایی کودک توجه داشته و تسهیلات هرچه بیشتری از جمله تنظیم نور در کلاس جهت راحتی دانش آموزان فراهم نمایند گاهی اوقات بعضی از شرایط و چگونگی نابینایی کودک مانند تحلیل عصب بینایی ممکن است با ضایعات مغزی و عصبی همراه باشد در چنین شرایطی معلمان نیز باید کاملاً مراقب باشند.

نارسایی بصری و میزان او از چگونگی و بهره مندی باقیمانده ی بینایی :
در ظاهر معمولاً چنین تصور می شود که کودکی که قادر است از حداقل باقیمانده ی بینایی خود استفاده نماید نسبت به کودکی که کاملاً نابیناست از امتیاز بیشتری برخوردار است در حالی که غالباً چنین نیست کودکی که به اندازه ی بسیار کمی از باقیمانده بینایی خود استفاده می نماید همواره می خواهد و تلاش می کند که بیشتر ببیند و این امکان پذیر نمی تواند باشد و در نتیجه تحت نوعی اضطراب و فشار خاص جسمانی و هیجانی قرار گرفته و گاهی دچار یأس و ناامیدی می گردد گاهی اوقات باقی مانده ی بینایی کودک به نحوی ناقص است که کودک از نظر انطباق با فضای کلاس و محیط اطراف و مراحل آموزش دچار اشکال می گردد برخی از کودکان نیز که سعی می کنند با حداقل بینایی خود بدون کمک عصای

مخصوص و یا راهنما رفت و آمد نمایند به علتن کافی نبودن باقی مانده بینایی آن برای تردد گاهی دچار مشکلات و مسائل ایمنی می گردند در بعضی از مواقع نیز اولیاء و مربیان و همسالان کودک از او که از حداقل بینایی و آن هم گاهی بصورت ناقص و غیر مفید برخوردار است انتظارات و توقعات بیشتری دارند در نتیجه گاهی کودک که کاملاً نابیناست در سازگاری با محیط و شرایط جدید از کودکی که در حداقل بینایی برخوردار بوده و گویا در دو عالم بینایان و نابینایان زندگی می کند موفق تر است در هر حال توجه والدین و مربیان به آنچه که در بالا بدان اشاره شد کاملاً ضروری است.

حضور دانش آموزان نیمه بینا در کلاس های عادی و توجه معلمان به آن ها :
در حال حاضر در واقع تعدادی از دانش آموزان در نظر آموزش نیمه بینا هستند در کلاس ها و مدارس عادی مشغول می باشند معلمان مسؤلیت خاص را در توجه به این گونه دانش آموزان بر دوش دارند این دانش آموزان در کلاس معمولاً رفتار خاص از خود نشان می دهند که معلم باید کاملاًٌ مراقب بوده و به نحوی مقتضی گزارش از وضعیت دانش آموز تهیه و به موقع آنان را به مراتب پزشکی و درمان و آموزش خاص راهنمایی نماید. در اینجا به بعضی از این علائم و رفتارهای ضعف بینایی این قبیل دانش آموزان که در کلاس عادی جای گرفته اند جهت جلب توجه معلم کلاس اشاره می شود به عنوان مثال دانش آموزی که به تاربینی چشم خود فائق آید شدیداً چشمان خود را مالش می دهد پلک های دانش آموز به طرف پایین

است معمولاً پلک چشم خود را می بندد وقتی به چیزی در نزدیکی یا کمی دورتر می خواهد نگاه کند سر خود را به طرف جلو می کشد و در خواندن مطالب و در انجام اموری که مستلزم استفاده از چشم می باشد با مشکله روبرواست بیشت راز معمول پلک های خود را باز و بسته می کند گاهی اوقات گریه می کند حساس بوده و خیلی زود مخصوصاً وقتی که از نزدیک کار می کند تحریک می شود اشیاء کوچک را به این طرف و آن طرف می راند کتاب ها اشیاء کوچک را خیلی نزدیک چشم های خود می گیرد و توانایی شرکت فعال در بازی هایی که مستلزم نگاه کردن به مساحت هایی می باشد ندارد به طور فوق العاده نسبت به نور حساسیت دارد معمولاً چشمان خود را نیمه بسته نگه می دارد معمولاً دارای

چشمان قرمز و متورم است معمولاً به دور چشمانش گلمژه است چشمان او ملتهب و آب دار است گاهی چشمان او حالت انحراف دارد معمولاً شکایت دارد از آنکه به خوبی نمی بیند و احساس سرگیجه و سر درد داشته و تار یا دوتایی می بیند چشمانش می سوزد یا احساس می کند که چشمانش شدیداً نیاز به خاراندن دارد گاهی اوقات احساس بی حوصلگی نموده و علاقه ای از خود نسبت به بازی و ورزش نشان نمی دهد نسبت به مطالعه و فعالیت هایی که نیاز به استفاده ای طولانی از چشم هاست احساس بی رغبتی می نماید احساس سر درد و سرگیجه می نماید در هر حال معلم می بایست توجه کامل به حالات و شرایط فوق را داشته و همواره ضمن تهیه و گزارش لازم اقدامات ضروری را تهیه و تدبیر

وسایل و تسهیلات و برنامه های و روش های مناسب در کلاس درس در جهت تعدیل نارسایی ها معمول داشته پی گیری لازم را در مورد مراقبت های پزشکی به عمل آورد. جایگزینی صحیح دانش آموزان نیمه بینا در کلاس درس به نحوی که نارسایی بینایی دانش آموز را تقویت ننماید از اهمیت بسزایی برخوردار است مثلاً معلم باید توجه داشته باشد چنانچه چشم راست دانش آموزی دچار نارسایی بینایی است او را در سمت راست کلاس بنشاند به طوری که چشم راست دانش آموز که بیشتر ضعیف است به طرف دیوار باشد و چشم دیگر او به طرف فضای کلاس یا اگر دانش اموز نزدیک بین است او را در جلوی کلاس جایگزین نماید. بدیهی است تمامی مسولیت مربوط به مسائل دانش آموز نیمه بینا و نابینا تنها بر عهده معلمان و مشاوران نخواهد بود بلکه مسولان دیگر را همچون معلم استثنایی مخصوص آموزش نابینایان بهداشت کار و مدرسه چشم پزشک، مشاوران توان بخش و در صورت امکان روانشناس مدرسه می بایست همکاری های لازم را معمول دارند.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله جهانی شدن و اثرات آن بر خانواده و تعلیم و

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله جهانی شدن و اثرات آن بر خانواده و تعلیم و تربیت فایل ورد (word) دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله جهانی شدن و اثرات آن بر خانواده و تعلیم و تربیت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله جهانی شدن و اثرات آن بر خانواده و تعلیم و تربیت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله جهانی شدن و اثرات آن بر خانواده و تعلیم و تربیت فایل ورد (word) :

 

جهانی شدن یکی از مقوله های بحث انگیز و به روز می باشد که در همه ابعاد زندگی بشر تاثیر چشمگیری ایجاد نموده است و همه محققان و پژوهش گران را به بررسی آن وادار نموده است .در این مقاله نخست تعریف جهانی شدن و تاریخچه آن و سپس رویکردهای جهانی شدن ،فرصت ها و چالشهای جهانی شدن ،دیدگاه جهانی شدن درباره ایران ،خانواده در دنیای امروز،مادر جهانی شده و اثرات جهانی شدن برتعلیم وتربیت بررسی شده است

یکی از موضوعاتی که ذهن متفکران امروز را به خود مشغول کرده است مفهوم و واقعیت جهانی شدن وتاثیرات آن بردیگر شئون حیات بشری است؛اعم از اقتصاد، سیاست،فرهنگ ،محیط زیست ،رسانه ها،قومیت ها ،ملت ها و .....

کشورها وملت هایی که در عرصه های جهانی داعیه های ملی ،دینی و فرهنگی دارند ،همچون فرانسه ،ایران ،چین ،هند و...چالش های جدی تر و عمیق تری با این روند داشته و بالطبع بیشتر به تفگر و تامل و برنامه ریزی نیازمندند .

جهانی شدن بعنوان یکی از چالش های گریز ناپذیرپیش روی آموزش و پرورش درقرن 21ام در ابعاد سه گانه خود(اقتصادی ،سیاسی و فرهنگی )کشورهای مختلف را دستخوش تغییر و تحول می نماید .ازاینرو ویژگیها آثار این فرایند یکی از وظایف اصلی هر نظام تعلیم و تربیت و از جمله نظام آموزش و پرورش ایران می باشد .از جمله پیامدهای اقتصادی جهانی شدن که بر نظام آموزش و پرورش تاثیر می گذارد عبارتند ازتوجه بیشتر از نظام تعلیم و تربیت بر ْآموزش فنی و حرفه ای و استفاده بیشتر در تکنولوژی اطلاعات ،در بعد سیاسی جهانی شدن باعث کمرنگ شدن نظارت و تسلط دولت و حکومت برنظام تعلیم و تربیت است و دربعد فرهنگی جهانی شدن باعث تسلط فرهنگ غرب وکمرنگ شدن ویژگی های بومی به مخاطره افتادن هویت ملی و ارزشهای دینی و از طرفی ارتباطات فرهنگی بیشتر و شناخت سایر فرهنگها خواهد شد .

ازاین دیدگاه جهانی دارای فرصتها وچالش هایی درمواجهه بانظام تعلیم و تربیت ایران می باشد که با بهره گیری ازاین فرصتها وبا شناخت بهتر چالش ها می توان به حفظ میراث فرهنگی و اعتلای نظام تعلیم و تربیت در راستای جهانی شدن پرداخت.

  کلید واژه ها : جهانی شدن و جهانی سازی ،رویکرد جهانی شدن ،فرصت و چالش های جهانی شدن ،خانواده،مادر جهانی شدن وتعلیم و تربیت جهان شده.

جهانی شدن و پیشینه آن :

سال های پایانی سده بیشتم و ماه های آغازین هزاره سوم میلادی با بحث های داغ ومناقشه انگیز درباره جهانی شدن همراه بوده است .مقامات حکومتی ،مشکلات اقتصادی کشور را به فشارهای ناشی از جهانی شدن نسبت می دهند ،گردانندگان بنگاههای اقتصادی کوناگون ،کوچک ترکردن شرکتهای خود را برای ادامه حیات در چهارچوب اقتصادی جهانی ضروری می دانند ؛طرفداران محیط زیست تأثیر مخرب جهانی شدن مهار شده را فریاد می زنند و پشتیبانان اجتماع های بومی مختلف نسبت به نابودی خرده فرهنگ ها و فرهنگ های کوچک در برابر موج فراگیر فرهنگ جهانی هشدار می دهند ،ولی باوجود کاربرد و اهمیت فراوان جهانی شدن ،معنا ومفهوم آن هنوز چندان روشن نیست.(دهشیری،1379،ص 72)

برای صراحت بخشیدن به این مفهوم برخی میان جهانی شدن و جهانی گرایی یاجهانی سازی(globalization & globalism )تفاوت قائل شده اند.منظور از جهانی شدن ،وضعی است که کم و بیش به طور طبیعی ،در نتیجه تحولات جهانی ،پیش می آید .برخی پدیده ها به طور طبیعی یااجتناب ناپذیر ،به تحولات جهانی منجر می شوند .برای مثال با بوجود آمدن رایانه و شبکه های ارتباطی خواه وناخواه مرزهای جغرافیایی در هم نوردیده می شوند و در نتیجه آن تحول جهانی رخ می دهد که طی آن ،جوامع و افراد آن در ارتباطی نزدیک با یکدیگر قرار می گیرند و از این طریق یکدیگر اثر می گذارند.در مقابل جهانی گرایی یاجهانی سازی تلاشی غالبا عمدی است که طی آن می کوشند نظامی ایدئولوژیک یااجتماعی – اقتصادی رابا پدیده های طبیعی جهانی شدن پیوند بزنندواز این طریق آن راجهانی کنند .این گونه جهانی گرایی ،از دهه هشتاد وبه موازات فروپاشی شوروی سابق ،شدت یافته است.(کلای ،1999 ،ص18)

تمایز مذکور مانند تمایزی است که میان جهانی شدن به منزله فرایندو در مقابل جهانی سازی به منزله طرح درنظر گرفته شده است. هنگامی که از جهانی شدن به منزله فرایند سخن به میان می آید ،منظور همان تحولات کم و بیش طبیعی است که نتایج به صورت ارتباط های فزاینده میان جوامع آشکار می شود.اما هنگامی که جهانی شدن به منزله طرح در نظر گرفته می شود،ناظر به تلاشی عمدی است برای آن که نظام فکری یا اجتماعی معینی در سطح جوامع گوناگون جهان گسترش و حاکمیت یابد.(باقری ،1383،ص 42و41)

گرچه تعریفی جامع ومانع ازجهانی شدن بسیاردشوار اما تعاریفی چند ارائه می شود .«جهانی شدن عبارتست از فرایند فشردگی فزاینده زمان و فضا که به واسطه آن مردم دنیا کم و بیش و به صورتی نسبتا آگاهانه در جامعه جهانی واحد ادغام می شوند.»(گل محمدی ،1383 ، ص20)

مصادیق این فرایند عبارتند از : کاهش هزینه های که مکان ،زمان و فضا برارتباطات و حمل ونقل تحمیل می کنند،فرسایش و فروریزی مرزها و دیگر عوامل محدودکننده و مقید کننده امر اجتماعی ،همسانی ساختاری ونهادی جوامع مختلف جهان وافزایش وابستگی متقابل انسانها در سطح جهان.که این مصادیق را می توان به واسطه شاخص های زیر سنجید:افزایش حجم انواع ارتباطات اجتماعی ،افزایش حجم حمل ونقل ، افزایش کستره تاثیر پذیری و تاثیرکذاری انسانها،شکل گیری و افزایش نهادهای فراملی و بین المللی وجهانگیر شدن نهادهای محوری غرب(اقتصاد سرمایه داری مدرن ) .(همان منبع ص 12و11)

کلارک جهانی شدن را عبارت می داند از :«گسترش تجددبه اقصی نقاط جهان و جهانگیر شدن ویژگی های محوری فرهنگ وتمدن غرب است .(کلارک ،1997،ص 23)

والترز نیز جهانی شدن رانوعی یکدست سازی اقتصادی،زیرنظر ایالت متحد امریکا توصیف می کند . (والترز،1379،ص23)

درباره تاریخچه جهانی شدن نیز نظریه های مختلفی ارائه شده است که از دیدگاه نئومارکسیست ها فرایند جهانی شدن هنگامی آغاز شده است که نطفه نظام جهانی بسته شده است واین تاریخ به 2500 سال پیش از میلاد مسیح می گردد. اما دسته ای از نظریه پردازان تاریخ جهانی شدن همان تاریخ تمدن جهانی می دانند که حدود 1500سال پیش از میلاد و از مصر باستان و تمدن سومر آغاز می شود .(هولتن ،1998،ص 24)

دسته دیگر از نظریه پردازان شکل گیری و نقطه آغاز فرایند جهانی شدن رابسیار کوتاه تر از نظریه پردازان دیکرمی دانند.شماری از این نظریه پردازان اعتقاد دارند که باشکل گیری تجدد،فرایند جهانی شدن نیز آغاز شد.مثلا گیدنز جهانی شدن راچیزی جز گسترش تجدد نمی داند.(کلاک ،1997،ص 23)

مارکس و انگلس هم درک تاریخ جهانی شدن و آغاز این فرایند رامستلزم درک وشناخت تاریخ سرمایه داری می دانند ،چون ازدیدگاه آنان نظام سرمایه داری همواره دست اندر کار یکپارچه سازی اقتصادی و فرهنگی جهان بوده است .(لوی ، 1998،ص 17)

رویکردهای جهانی شدن: فرآیند پرشتاب جهانی شدن در دهه های اخیر، زمینه های مناسب و انگیزه ای برومند برای بررسی و تحلیل این فرآیند پدید آورده و امروزه اقتصادی دانان، جامعه شناسان و عالمان سیاسی پر شماری درباره جنبه های گوناگون جهانی شدن می اندیشند که حاصل کار آنها نظریه هایی در رابطه با پیدایش، گسترش و تشدید فرآیند جهانی شدن و تاثیرها و پیامدهای آن در زندگی اجتماعی در جهان معاصر است. (کل محمدی، 1383، ص31)

در یک دسته بندی ساده، سه رویکرد نسبت به جهانی شدن وجود دارد که مختصات این رویکردهای، تعاریف مربوط را روشن می سازد. نخست؛ رویکرد منفی یا پروژه ای است. این دسته از متفکران، همچون اگناسیورامونه، هانس پیترمارتن، هارولد شومان، حسن حنفی، محمد عابدالجابری که در زمره مارکسیست های نو، رادیکال ها و ناسیونالیست ها هستند. از جهانی سازی به جای جهانی شدن سخن می گویند. به نظر آنان یکسان سازی فرهنگی و ملی فرهنگ های بومی، طراحی نظام جدید بین المللی بر پایه منابع قدرت ها و کشورهای توسعه یافته نقص حاکمیت دولت ها، قدرت یافتن شرکت های چند ملیتی و سرنگونی شرکت های ملی و کوچک از پیامدهای گریزناپذیر جهانی سازی است. این گروه که در ایران هم پیروان و مدعیانی دارد، جهانی شدن را غربی سازی و آمریکاسازی نامیده، معتقدند، اگر امپربالیسم، آخرین مرحله سرمایه داری است، جهانی شدن نیز آخرین مرحله امپریالیسم است. آنان معتقدند در خلال سال های 1948 تا 1998 حجم دارایی های کشورهای ثروتمند جهان، دو برابر شده و این حاکی از عمیق تر شدن شکاف طبقاتی است که خود، تهدیدی جدی برای رفاه و دموکراسی است. به نظر اینان جهانی شدن طرف بازنده  و برنده دارد. کشورهای ثروتمند که حدود 86 درصد تولید ناخالص ملی کل جهان را در اختیار دارند و دارایی چند نفر از ثروتمندانشان، برابر با مجموع دارایی های 40 کشور فقیر است. طرف برنده هستند و مردم عادی و حاشیه نشینان، طرف بازنده هستند؛ از دکتر شاپور روانشناسی به عنوان یکی از متفکران و مخالفان سرسخت جهانی شدن می توان نام برد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله اثر میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 25، 50

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله اثر میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 25، 50 و 100 هرتز روی فعالیت آنزیم آلانین ترانس آمیناز و آسپارتات ترانس آمیناز سرم موش فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله اثر میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 25، 50 و 100 هرتز روی فعالیت آنزیم آلانین ترانس آمیناز و آسپارتات ترانس آمیناز سرم موش فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله اثر میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 25، 50 و 100 هرتز روی فعالیت آنزیم آلانین ترانس آمیناز و آسپارتات ترانس آمیناز سرم موش فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله اثر میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 25، 50 و 100 هرتز روی فعالیت آنزیم آلانین ترانس آمیناز و آسپارتات ترانس آمیناز سرم موش فایل ورد (word) :

چکیده

زمینه و هدف: استفاده فراوان از منابع تغذیه الکتریکی موجب شده است تا افراد زیادی در معرض میـدانهـای الکتریکـی و مغناطیـسی بـافرکانس 50-60 هرتز قرار گیرند. تاکنون گزارشات متناقضی در ارتباط با اثر میدانهای الکترومغناطیسی روی سیستمهای زنده ارائه شده است.

آنزیم آلانین ترانس آمیناز (ALT) و آنزیم آسپارتات ترانس آمیناز (AST) آنزیمهای غیراختصاصی پلاسما هستند که افـزایش فعالیـت آنهـا در سرم بیانگر آسیب سلولی است. این مطالعه به منظور بررسی اثر میدان الکترومغناطیسی با فرکانس کم بر فعالیت آنـزیمهـای ALT و AST

سرم موش آزمایشگاهی انجام شد.

مواد و روش کار: این مطالعه تجربی بر روی24سر موش نر با وزن تقریبی30±5گرم در چهار گروه(هر گـروه شـش مـوش)در سـال

1386 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. سه گروه در معرض میدان الکترومغناطیسی بـا فرکـانس 25، 50 و 100 هرتـز و شـدت میـدان

250 میکروتسلا به مدت سی روز و روزانه یک ساعت قرار گرفتند. یک گروه نیز به عنوان شاهد در شـرایط مـشابه بـود امـا در معـرض میـدان الکترومغناطیسی قرار نگرفت. نمونه خون موشها بعد از 30 روز گرفته شد. فعالیـت آنـزیمهـای ALT و AST در سـرم بـه روش کینتیکـی در

37oC سنجش شد. از نرم افزار کامپیوتری SPSS (11) و آزمون t و واریانس یک طرفه جهت بررسی آماری و تحلیل دادهها استفاده گردید.

یافتـههـا: فعالیــت آنــزیمALTســرم مــوش بــرای گــروههــایی کــه در معــرض فرکــانس25،50و100هرتــز قــرار گرفتنــد بــه ترتیــب

84/3±6/2IU/L، 89/8±14/3IU/L و 84/8±10/8IU/L و میـــــزان فعالیـــــت آنـــــزیم AST بـــــه ترتیـــــب 183/8±9/1IU/L،

185/5±10/5IU/L و 163/5±15/7IU/L بود. بین فعالیت آنزیمهای ALT و AST گروههای قرار گرفته در معرض میدان و گـروه شـاهد تفاوت آماری معنیداری مشاهده شد .(P <0/05)

نتیجهگیری: در این مطالعـه، میـدان الکترومغناطیـسی بـا فرکـانس25،50و100هرتـز و شـدت250میکروتـسلا سـبب افـزایش فعالیـتآنزیمهای آلانین و آسپارتات ترانس آمیناز سرم موش آزمایشگاهی شد. افزایش فعالیت آنزیمهای ترانس آمیناز در سرم میتواند بـه دلیـل اثـر میدان الکترومغناطیسی بر سلولهای کبدی باشد. (مجله طبیب شرق، دوره9، شماره3، پائیز86، ص163تا(170

کلیدواژه ها:میدان الکترومغناطیسی، ترانسآمیناز، موش، آسیب سلولی

مقدمه

میدانهای الکترومغناطیسی، محـیط اطـراف انـسان را احاطـه نمودهاند. از اواسط قرن بیستم الکتریسیته یکی از اجزای ضروری زندگی بشر شد بـه طـوری کـه اکنـون بـسیاری از وسـایل مـورد استفاده ما بوسیله الکتریسیته کار میکنند. استفاده فراوان از منابع

تغذیه الکتریکی موجب شده اسـت تـا افـراد زیـادی در معـرض میــدانهــای الکتریکــی و مغناطیــسی بــا فرکــانس 50 هرتــز قــرار گیرند. میدانهـای الکتریکـی و مغناطیـسی خطـوط نـامرئی نیـرو هستند که هر وسیله الکتریکی روشن را احاطه نمودهاند. خطـوط

آدرس نویسنده مسئول: دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گروه ژنتیک E-mail: sirati_m@yahoo.com 163

انتقال نیرو، سـیمهـای حـاوی جریـان الکتریکـی و دسـتگاههـای الکتریکی روشن همگی میدانهای الکتریکی و مغناطیسی ایجـاد مــیکننــد. میــدانهــای الکتریکــی و مغناطیــسی (میــدانهــای الکترومغناطیسی) نیز مانند اشعه ایکس، امواج نور مرئـی، امـواج کوتاه و امواج رادیـویی از جملـه انـرژی هـای الکترومغناطیـسی هستند. انرژیهای الکترومغناطیسی در فرکانس متفـاوت هـستند.

میدانهای الکترومغناطیسی منابع تغذیه الکتریکی دارای فرکانس

50 الــی 60 هرتــز هــستند. ایــن میــدانهــا انــرژی کمــی را حمــل میکنند و فاقد اثر یونیزان بـوده و در اغلـب مـوارد حتـی اثـرات حرارتــی نیــز ندارنــد. مــشخص شــده اســت کــه میــدانهــای الکترومغناطیــسی دارای فرکــانس بــالا آثــار گرمــایی دارنــد امــا میدانهای الکترومغناطیسی بـا فرکـانس پـایین سـبب تحریکـات عصبی میگردند(.(1 محققین در مطالعات مختلف اثر میدانهـای الکترومغناطیسی را بر فرایندهای مهم زیستی از جمله روند تکثیر ســلولی((2 ,3، انتقــالات یــونی((3 ,4، تــرمیم اســتخوان((5، تــرمیم عصب((6، تولید رادیکالهای آزاد((7، تغییر مقـدار هورمـونهـا(,8(9، تعــدیل فعالیــت آنــزیمهــا((10 ,11 و تغییــر مقــدار برخــی از پروتئینهای غشا و داخل سلول (12 ,13) بررسی نمودهاند.

ترانسآمینازها آنزیمهایی هستند که انتقال گروه آمین را بین یک اسید آمینه و یک آلفاکتواسید کاتـالیز مـیکننـد. دو آنـزیم ترانس آمیناز مهم آنزیمهـای آلانـین تـرانس آمینـاز (ALT) یـا گلوتامات پیرووات ترانس آمینـاز (GPT) و آسـپارتات تـرانس آمیناز (AST) یا گلوتامات اگزالواستات ترانس آمیناز (GOT)

مـیباشـند. آنـزیم (EC 2.6.1.2) ALT آنزیمـی سیتوپلاسـمی است کـه واکـنش برگـشتپـذیر تبـدیل آلانـین بـه پیـرووات را کاتالیز مینماید. آنزیم (EC 2.6.1.1) AST هم در سیتوپلاسم و هم در میتوکندری وجود دارد و واکنش برگـشتپـذیر تبـدیل آسپارتات به اگزالواستات را کاتالیز میکند. آنزیمهـای ALT و AST آنزیمهای غیراختصاصی خون هستند که افـزایش فعالیـت آنها در سرم به هنگام آسیب سلولهای پارانـشیم کبـد از جملـه هپاتیــت ویروســی، نکــروز کبــدی حاصــل از ســموم و نارســایی

164

گردش خون همراه با شوک و هیپوکسی اتفاق مـی افتـد. (14 ,15)

تـــاکنون تحقیقـــات مختلفـــی در مـــورد تـــاثیر میـــدانهـــای الکترومغناطیسی بر فرایندهای زیستی از جمله فعالیت آنزیمهـای تــرانس آمینــاز انجــام گرفتــه و نتــایج متفــاوتی گــزارش شــده اســـت.((10 ,12 ,16 ,17 در برخـــی از ایـــن مطالعـــات میـــدانهـــای الکترومغناطیسی سبب افزایش فعالیت آنزیمهـای تـرانس آمینـاز شدند اما در تعدادی از بررسیهای دیگر تغییری در فعالیـت ایـن آنزیمها مشاهده نشد. میتوان گفت نتایج متفاوت به دلیل وجود تنوع فاکتورهای موثر از جملـه فرکـانس، شـدت میـدان، شـکل موج، مدت زمان اثردهی و نوع حیوان میباشد.

بــا توجــه بــه اهمیــت اثــر میــدانهــای الکترومغناطیــسی بــر فرایندهای زیستی و به خصوص اثر میدانهـای الکترومغناطیـسی با فرکانسهای پـایین کـه فرکـانس مـورد اسـتفاده اکثـر وسـایل الکتریکی است و نیز توجه به این نکتـه کـه فعالیـت آنـزیمهـای ترانسآمیناز در سرم میتواند شاخصی از میزان تخریب بافتی بـه ویژه بافت کبد باشد، در این تحقیق اثر میدان الکترومغناطیسی بـا فرکانس پایین 25)، 50 و 100 هرتـز) و شـدت 250 میکروتـسلا روی فعالیــت آنــزیمهــای ALT و AST ســرم مــوش بررســی گردید.

روش کار

این مطالعهی تجربی در سـال1386در دانـشگاه علـوم پزشـکیقزوین انجام شد.از موشهای آزمایشگاهی نر نژاد آلبینو(موسـسهتحقیقات و سرم سازی رازی، کرج) با وزن 30-5 گرم استفاده شد. تعداد 24 سر موش در چهار گروه (هر گـروه شـش مـوش)

تقــسیم شــدند. درجــه اتــاق نگــهداری حیوانــات 22-5 درجــه ســانتیگراد بــود و حیوانــات مــورد مطالعــه در شــرایط 12 ســاعت روشنایی 12 ساعت تاریکی قرار داشتند. حیوانها آزادانه به آب و غذای مخصوص موش (شـرکت خـوراک دام پـارس، کـرج)

دسترسی داشتند. قبل از شروع مراحـل مختلـف آزمـایش جهـت آمادهسازی موشها، 10 روز به آنها اجازه داده شد تـا بـه محـل جدیدشان عـادت کننـد. گـروه شـاهد (گـروه یـک) در معـرض

میدان الکترومغناطیسی قـرار نگرفـت و گـروههـای دوم، سـوم و چهارم به ترتیب تحت میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 25، 50
و 100 هرتز و شـدت میـدان 250 میکروتـسلا قـرار گرفتنـد. هـر گروه از حیوانات قبل از روشن شدن دستگاه الکترومغناطیس در دستگاه خاموش قرار گرفتند تا با محیط دسـتگاه سـازگار شـوند.

گروههای حیوانی بـه مـدت سـی روز و روزانـه یـک سـاعت در میدان الکترومغناطیسی قرار گرفتند. عرض پالس دو میلیثانیه در نظر گرفته شد. برای تولید میدان الکترومغناطیس از دستگاه مدل ســیگنال لافایــت بــه عنــوان منبــع اولیــه تولیــد جریــان الکتریکــی استفاده شد. مولد میدان مغناطیسی مورد نظر سیمپیچهایی با هزار دور سیم لاکی بود. دستگاه شامل دو حلقـه (کویـل) بـود کـه بـا فاصله سی سانتیمتر به مـوازات یکـدیگر قـرار داشـتند. دو حلقـه موازی مشتمل بر هزار دور سیم لاکی بود کـه درون یـک جعبـه محافظ قرار داشت. در وسط دو کویل داخل جعبه (کمد ماننـد)

صفحهای محکم تعبیه شده بود که وقتی قفس مخصوص حیـوان بر روی این صفحه قرار میگرفت حداکثر جریـان مغناطیـسی بـه داخل قفـس وارد مـیگـشت. قفـس کوچـک مـوش بـه راحتـی میتوانست بین دو کویل قرار بگیرد و موشها در قفـس آزادانـه در حرکت بودند. برای اندازهگیـری شـدت میـدان مغناطیـسی از دستگاه تسلامتر با پروب اثر هال مدل کوشـاوا سـاخت کارخانـه ونترونیک آلمان استفاده شد.

فعالیت آنزیمهای ALT و AST توسط کیت شـرکت شـیم آنــزیم ســنجش شــد. فعالیــت آنــزیم ALT در ســرم بــه روش کنیتیکی بر اساس تبدیل آلانین به پیرووات و به دنبال آن تبـدیل پیرووات به لاکتات که همراه با مصرف NADH است سنجش شد. برای سنجش فعالیت آنزیم AST در سرم به روش کنیتیکی از واکنش تبدیل آسپارتات به اگزالواستات و به دنبال آن تبـدیل اگزالواستات بـه مـالات کـه همـراه بـا مـصرف NADH اسـت استفاده شد. میزان تغییر جذب در طول مـوج 340 نـانومتر در 37

درجــه ســانتیگراد توســط دســتگاه طیــفســنج اپنــدورف مــدل

ECOM-E 6125 بررسی گردید. میزان آنزیم بر حـسب واحـد بینالمللی فعالیت آنزیم بر لیتر (IU/L) گزارش شد. (14)
اطلاعــات بــه دســت آمــده بــا اســتفاده از نــرم افــزار SPSS

(ویــرایش (11/5 در کــامپیوتر وارد گردیــد. از آزمــون t، آنــالیز واریانس یکطرفه و جهت بررسی Post Hoc از آزمـون LSD

برای تحلیل آماری دادهها استفاده شد. سنجشهـا دو بـار تکـرار شد و از میانگین نتایج در محاسبات آماری استفاده شد. نتایج بـه صورت » میـانگین – انحـرافمعیـار« بیـان شـده اسـت. اخـتلاف آماری با P<0/05 معنیدار تلقی گردید.

یافته ها

میانگین فعالیت آنزیمهای ALT و AST سـرم مـوشهـا در گروههای مختلف در جـدول شـماره 1 ارائـه شـده اسـت. نتـایج حاصل از این بررسی نشان داد که فعالیت آنـزیم ALT در سـرم موشهای گروه دو، سه و چهار که به ترتیب در معـرض میـدان الکترومغناطیسی با فرکانس 25، 50 و 100 هرتز بودند به ترتیـب

84/3-6/2IU/L، 89/8-14/3IU/L و 84/8-10/8IU/L

بود. فعالیت ALT در سرم موشهای گروه یـک (گـروه شـاهد)

66/2-3/8IU/L بود. فعالیت آنزیم ALT در سرم موشهـای گروههای قرار گرفته در میدان الکترومغناطیسی نسبت بـه گـروه شاهد افزایش داشت و این افزایش از نظـر آمـاری معنـیدار بـود

.(P<0/05) تفاوت آماری معنیداری در فعالیـت آنـزیم ALT

بین گروههای قرار گرفته در معـرض میـدان الکترومغناطیـسی بـا فرکانس 25، 50 و 100 هرتز مشاهده نشد.

فعالیـت آنـزیم AST در سـرم مـوشهـای گـروه دو، سـه و چهار که به ترتیب در معرض میدان الکترومغناطیسی با فرکـانس

25، 50 و 100 هرتـــز بودنـــد بـــه ترتیـــب 183/8-9/1IU/L،

185/5 – 10/5IU/L و 163/5 – 15/7IU/L بــود و نــسبت بــه گروه یک (گروه شـاهد) کـه 147/2 – 7/5IU/L بـود افـزایش معنیداری داشت .(P<0/05)

165

جدول – 1 میانگین فعالیت آنزیمهای ALT و AST سرم موشها در گروههای مختلف
گروهها گروه یک گروه دو گروه سه گروه چهار
متغیر (شاهد) (فرکانس 25 = هرتز) (فرکانس 50 = هرتز) (فرکانس 100 = هرتز)
فعالیت آنزیم ALT 66/2 ± 3/8 84/3 ± 6/2* 89/8 ± 14/3* 84/8 ± 10/8*
(IU/L)

فعالیت آنزیم AST 147/2 ± 7/5 183/8 ± 9/1* 185/5 ± 10/5* 163/5 ± 15/7*
(IU/L)

P <0/05 در مقایسه با گروه شاهد.

تفاوت معنیداری در فعالیـت آنـزیم AST بـین گـروههـای قرار گرفته در معرض میـدان الکترومغناطیـسی بـا فرکـانس 25 و 50 هرتز مشاهده نشد امـا بـین ایـن گـروههـا و گروهـی کـه در معرض میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 100 هرتز بـود تفـاوت معنیداری در فعالیت آنزیم AST وجود داشت .(P<0/05)

نــسبت DeRitis کــه نــسبت AST/ALT اســت در مــورد گروههایی که در معرض میدان بودند نسبت به گروه کنترل تغییر فاحشی نداشـت. ایـن نـسبت در گـروه دو، سـه و چهـار کـه بـه ترتیب در معرض میدان الکترومغناطیـسی بـا فرکـانس 25، 50 و 100 هرتز بودند برابـر 2/2، 2/1 و 1/9 و در گـروه یـک (گـروه شاهد) 2/2 بود.

نمودار – 1 میانگین فعالیت آنزیمهـای ALT و AST

سرم موشها در گروههای مختلف

فعالی ت AST فعالی ت ALT
250

200 آن فعالیت

150

100 زیم
(IU/L)
50

0
100 50 25 0

فرک انس (هرتز)

بحث

در ایــن مطالعــه ارتبــاط معنــیداری بــین افــزایش فعالیــت آنــزیمهــای ALT و AST ســرم مــوش بــین گــروه شــاهد و گروههای قرار گرفته در میدان الکترومغناطیسی بـا فرکـانس 25، 50 و 100 هرتز مشاهده شد. مطالعات متعددی در خـصوص اثـر میدانهای الکترومغناطیـسی بـا فرکـانس پـایین بـر روی فعالیـت آنزیمهای ترانس آمیناز انجام گرفته اسـت. بخـشی از نتـایج ایـن بررســی بــا مطالعــهای کــه در ســال 1999 کــه بــر روی فعالیــت آنــزیمهــای ALT و AST ســرم کــارگران در یــک کارخانــه فولادسازی انجام شد هـمخـوانی دارد. در مطالعـه فـوق افـزایش معنیداری در فعالیت آنزیم AST سرم درکـارگرانی کـه دارای سابقه کار بیش از ده سال بودند گزارش شد. در محیط کـار ایـن کــارگران فرکــانس میــدان 50 هرتــز و شــدت میــدان مغناطیــسی 2/5) 2A/m میلــیتــسلا معــادل 25 گــوس) و شــدت میــدان الکتریکــی 20V/m بــود(.(10 در مطالعــهی دیگــری اثــر میــدان الکترومغناطیسی بر روی فعالیت آنزیمهای ترانس آمیناز در کبد خوکچه هندی بررسی شد. در این مطالعه میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 50 هرتز سبب تغییر فعالیت آنزیمهای ALT و AST

کبـــد خوکچـــه هنـــدی شـــد. در ایـــن پـــژوهش اثـــر میـــدان الکترومغناطیسی روی متابولیسم سلولهای کبدی دلیـل افـزایش فعالیت آنزیمهای ALT و AST در کبـد خوکچـه هنـدی بیـان گردید(.(12 اما در مطالعهی دیگری که روی افراد داوطلب انجـام شد این افراد به مدت چهار هفته به صورت پیوسته و ناپیوسـته در

166

اثر میدان مغناطیسی بر آنزیمهای ترانس آمیناز

معـــرض میـــدان مغناطیـــسی بـــا شـــدت 10 میکروتـــسلا 100)

میلیگوس) قرار گرفتند. هیچگونه تغییری در مقادیر آنـزیمهـای

ALT و AST مــشاهده نــشد(.(16 همچنــین در مطالعــهای کــه در سال 1382 روی کارگران واحدهای انتقال برق انجام شد تغییری در فعالیت آنزیمهای ALT و AST مشاهده نشد(.(17
نتایج حاصل از مطالعات گذشته در خصوص اثر میـدانهـای الکترومغناطیسی بر موجودات زنده مشخص نمودند که برخی از فرایندهای مهم بیوشیمیایی در مـسیرهای متابولیـک تحـت تـاثیر میدانهای الکترومغناطیسی قرار میگیرنـد. توجیـه مکانیـسم اثـر میدانهـای الکترومغناطیـسی بـر موجـودات زنـده بـسیار پیچیـده است. میتوان گفـت کـه میـدانهـای الکترومغناطیـسی ابتـدا در موجود زنده تغییرات فیزیکی و شـیمیایی ایجـاد مـینماینـد و بـه دنبال آن اثرات زیستی میدان بر سیستم زنـده مـشاهده مـیشـود.

یکـــی از اثـــرات مهـــم فیزیکـــی و شـــیمیایی میـــدانهـــای الکترومغناطیــسی تــاثیر بــر جهــتگیــری و جابجــایی ترکیبــات دوقطبــی و یــونی اســت. (9 ,10) در ایــن مطالعــه افــزایش فعالیــت آنزیمهای ALT و AST سرم در حیواناتی که در معرض میدان الکترومغناطیسی قرار گرفتند مشاهده شد. ایـن دو آنـزیم تـرانس آمیناز به عنوان شاخصی حساس در ارتباط با آسـیب سـلولهـای کبدی مطرح هستند. این آنزیمهای ترانس آمیناز غلظـت بـالایی در داخل سلولهای کبدی دارند و به دنبال تغییـر در نفوذپـذیری غشاء و یا تخریب سلولهای کبدی وارد خون شده و میزان آنها نسبت بـه حالـت طبیعـی در سـرم افـزایش مـییابـد. میـدانهـای الکترومغناطیــسی مــیتواننــد بــه طــرق مختلــف روی فعالیــت آنزیمهای ترانس آمیناز اثر داشته باشند که از جمله مـیتـوان بـه تاثیر آنها بر سلولهای پارانشیم کبد اشاره نمود. با توجه به عدم تغییر فاحش نسبت AST به ALT در این بررسی میتوان توجیه نمـــود کـــه احتمـــالاً هنگـــام آزمـــایش تغییـــرات ســـاختمانی میتوکندریها در سلولهای کبدی ایجاد نشده است. البته باید بـه این نکته اشاره نمود که افزایش فعالیت آنزیمهای تـرانسآمینـاز

مختص آسیب سـلولهـای کبـدی نیـست و مـیتوانـد در مـوارد دیگری از جمله آسـیبهـای عـضلانی نیـز مـشاهده شـود. دلیـل دیگــری کــه مــیتــوان جهــت افــزایش فعالیــت آنــزیمهــای ترانسآمیناز ذکر نمود تاثیر میدانهای الکترومغناطیسی بر ترشح و عملکرد هورمونهای موثر بر فعالیت آنزیمهـای تـرانسآمینـاز از جمله هورمونهای گلوکوکورتیکوئیدی در بافتها میباشـد.

در برخی از بررسیها مشاهده شد که میدانهای الکترومغناطیسی میتوانند روی مقدار برخی از هورمونها در خـون اثـر نماینـد از جمله در مطالعهای کـه در سـال 2005 بـر روی خوکچـه هنـدی انجام شد افزایش هورمون کورتیزول در حیواناتی که در معرض میدان الکترومغناطیسی قرار داشتند مشاهده شد. (9)

با توجه به موارد اشاره شده مـیتـوان بیـان نمـود کـه عوامـل متعددی میتوانند در افزایش فعالیت آنزیمهای ترانسآمینـاز در شرایط این مطالعه اثر داشته باشند لذا پیشنهاد میشود که با انجام مطالعات تکمیلی در مورد اثرات میدانهای الکترومغناطیـسی بـر فعالیت آنزیمها، نقش احتمالی هر کدام از موارد ذکر شده روی فعالیت آنزیمهای ترانسآمیناز دقیقتر بررسی گردد.

سپاسگزاری

قــسمتی از نتــایج ایــن پــژوهش مربــوط بــه طــرح تحقیقــاتی مصوب کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بود که با همکاری مرکـز توسـعه تحقیقـات علـوم پایـه پزشـکی دانشگاه علوم پزشکی قـزوین انجـام شـد. بـدینوسـیله از حـوزه معاونت پژوهشی و کمیتـه تحقیقـات دانـشجویی دانـشگاه علـوم پزشکی قزوین جهت حمایت مالی از این طرح پژوهشی و مرکز توسعه تحقیقات علوم پایـه پزشـکی جهـت همکـاری در اجـرای طرح سپاسگزاری میگردد. همچنین از همکاری آقایان مرتـضی ســعیدییگانــه، ســلمان شــیخی، علــی حــاجاحمــدیان، اســماعیل عباسی و فرهاد خباز قدردانی میگردد.

167

طبیب شرق، دوره 9، شماره 3، پائیز 86

References

1 ثقفی نیا م، مقصودی دماوندی ا، نفیسی ن، محبی ح. بررسی اثرات زیانبار سلاح های الکترومغناطیس بر روی انسان و محیط. طـب نظامی، دوره هفت، شماره 1، سال 1384، ص .69-74

2 پریـور ک، محــسنی کوچــصفهانی ه، مــشهدی اکبربوجـار م، حیــاتی رودبــاری ن. بررســی آثـار میــدان الکترومغناطیــسی بــر رشــد جوانه های اندام حرکتی فوقانی و تحتانی جنین موش نژاد Balb/C در شرایط .invitro نشریه علـوم دانـشگاه تربیـت معلـم،

دوره چهار، شماره 1، سال 1383، ص .315-326

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق جامجهانی روی نمایشگر موبایل فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق جام‌جهانی روی نمایشگر موبایل فایل ورد (word) دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق جام‌جهانی روی نمایشگر موبایل فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق جام‌جهانی روی نمایشگر موبایل فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق جام‌جهانی روی نمایشگر موبایل فایل ورد (word) :

جام‌جهانی روی نمایشگر موبایل
گروه کامپیوترـ بالاخره جام‌جهانی هم با تمام پیش‌بینی‌ها و انتظارات مختلف شروع شد. این روزها دیگر پرداختن به بازی‌‌ها و آنچه در مستطیل سبز اتفاق می‌افتد شاید تنها در نام تیم‌ها و بازیکنان آنها اختلاف داشته باشد و البته نتیجه که انگار قرار هم نیست براساس پیش‌بینی‌های بخش خوش‌بین ذهنمان رقم بخورد. حواشی اما گاهی جذاب‌تر هستند و حداقل لازم نیست برای دانستن آنکه به عنوان مثال هر بازی توسط 20دوربین پیشرفته فیلمبرداری و از طریق بیشتر از 180شبکه در سرتاسر دنیا روی آنتن می‌‌رود، بیشتر از حد تصورتان هیجان‌زده بشوید‍!
صرف‌نظر از آنکه جام‌جهانی یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای ورزشی دنیا است، اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم آنچه در حاشیه این مسابقات اتفاق می‌افتد گاهی جالب توجه‌تر است. تاثیر جام‌جهانی حتی در صنعت موبایل به شکل یک تغییر بزرگ درآمد تا خدمات تصویری را از طریق موبایل تی‌وی‌ها ارائه کند. این روزها اپراتورهای تلفن‌همراه در سرتاسر دنیا به خصوص در اروپا به دنبال طرح‌هایی برای پخش بازی‌های فوتبال در موبایل‌های شخصی هستند. درواقع همراه با ادامه تلاش صنایع مخابراتی و تولید گوشی موبایل برای گسترش مرزهای تلفن‌همراه، تعدادی از آنها این بازی‌ها را به صورت زنده از طریق گوشی‌های موبایل پخش می‌کنند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >