پروژه دانشجویی دستور العمل تکمیل فرم پرونده پزشکی شاغل فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی دستور العمل تکمیل فرم پرونده پزشکی شاغل فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی دستور العمل تکمیل فرم پرونده پزشکی شاغل فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن پروژه دانشجویی دستور العمل تکمیل فرم پرونده پزشکی شاغل فایل ورد (word) :
به منظور به دست آوردن اطلاعات بهنگام در مورد سلامت شاغلین در نیل به هدف تأمین، حفظ و ارتقاء آن، پرونده پزشکی شاغل در مقاطع زمانی مختلف (قبل از استخدام، ادواری و اختصاصی) مطابق با قوانین و بخشنامه های جاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می پذیرد.
فصل اول: کلیات
افراد تکمیل کننده فرم:
الف: مشخصات فردی، سوابق شغلی (جدول الف) ، سوابق شخصی (جدول ب) بنا به اظهارات فرد معاینه شونده توسط پزشک، کارشناس یا کاردان بهداشت حرفه ای و با بهگر، بهداشتیار کار، کاردانهای مراکز بهداشتی درمانی و بهورز و سایر افرادی که در صورت عدم طی دوره های آموزش بهداشت حرفه ای در دانشگاه های معتبر کشور، در دوره های کوتاه مدت مورد تأیید در زمینه نحوه تکمیل فرم معاینات کارگری و بهداشت حرفه ای آموزش لازم را دیده باشند، تکمیل می گردد.
ب: نتایج معاینات بالینی (جدول ج)، نتایج معاینات پاراکلینیکی (جدول د) که شامل ثبت اطلاعات حاصلاز معاینات ساده، معاینات بالینی و تنایج آزمایشات پاراکلینیکی است به ترتیب اولویت توسط افراد ذیل انجام می گیرد:
1- پزشک متخصص طب کار
2- پزشک دارای MPH با گرایش بهداشت حرفه ای
3- پزشک دوره دیده در زمینه طب کار و دارای گواهینامه معتبر و نیز دارای مشخصات مندرج در بخشنامه های جاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
ج: عوامل زیان آور که فرد معاینه شونده در مواجهه با آن قرار دارد و یا داشته است (جدول هـ)، و نوع آزمایشات لازم بر مبنای نوع مواجهه فرد با عامل یا عوامل زیان آور (جدول و) که ثبت اطلاعات در هر دو مورد توسط فارغ التحصیلان مقاطع کاردانی و بالاتر بهداشت حرفه ای که در امر بازدید از واحد تولیدی- خدماتی که فرد معاینه شونده در آن اشتغال دارد، دخیل هستند، انجام می پذیرد.
د: نظریه نهایی در خصوص ادامه کار شاغل (جدول ز)، ستون اول (نظریه پزشک کار) توسط پزشک با مشخصات مندرج در بند ب فوق الذکر تکمیل می گردد و ستون دوم (نظریه کارشناس بهداشت حرفه ای) توسط فردی با مشخصات مندرج در بند ج فوق الذکر تکمیل می گردد.
هـ: مشخصات پزشک کار (جدول ح) توسط پزشک معاینه کننده تکمیل می گردد.
محل نگهداری فرم های تکمیل شده:
پرونده های تکمیل شده محرمانه تلقی گردیده و مسئولیت حفظ آن بر عهده، مسئول تشکیلات بهداشت حرفه ای موجود در واحد تولیدی- خدماتی و یا مراکز بهداشتی درمانی معتبر خواهد بود و ارائه مدرک به مراجع ذیربط با مسئولیت وی خواهد بود. مطابق با ماده 98 قانون کار بازرسان بهداشت حرفه ای دارای کارت ویژه بازرسی بدون اطلاع قبلی در هر موقع از شبانه روز می توانند به پرونده های پزشکی مراجعه و در صورت لزوم از تمام یا قسمتی از آنها رونوشت تحصیل نمایند.
محل نگهداری پرونده های پزشکی تکمیل شده شاغل به شرح جدول زیر می باشد:
محل نوع کارگاه شاغلین نوع پرونده واحد بهداشتی محل نگهداری پرونده
روستا خانگی اعضاء یک خانوار هستند پرونده خانوار خانه بهداشت
اعضاء یک خانوار نیستند پرونده کارگاهی خانه بهداشت
غیرخانگی کمتر از 20 نفر پرونده کارگاهی خانه بهداشت
20 تا 49 نفر پرونده کارگاهی مرکز بهداشتی درمانی روستایی
50 تا 499 نفر پرونده کارگاهی خانه بهداشت کارگری
500 نفر و بالاتر پرونده کارگاهی مرکز بهداشت کار
شهر خانگی اعضاء یک خانوار هستند پرونده خانوار مرکز بهداشتی درمانی شهری
اعضاء یک خانوار نیستند پرونده کارگاهی مرکز بهداشتی درمانی شهری
غیرخانگی کمتر از 50 نفر پرونده کارگاهی مرکز بهداشتی درمانی شهری
50 تا 499 نفر پرونده کارگاهی خانه بهداشت کارگری
500 نفر و بالاتر پرونده کارگاهی مرکز بهداشت کار
نکات عمده مورد توجه:
1- فرم مذکور برای ثبت اطلاعات حاصل از انجام معاینات کارگری در سه نوبت متوالی تنظیم گردیده است.
2- اگر فرد پس از نوبت اول یا نوبت دوم محل کار خود را تغییر داده و به واحد تولیدی- خدماتی جدیدی منتقل گردد برای وی پرونده جدیدی تشکیل می گردد.
3- در صورت انتقال فرد به واحد تولیدی خدماتی جدید با نظارت و اطلاع معاونت بهداشتی دانشگاه/دانشکده ذیربط در صورتی که پرونده در کارخانه نگهداری می شود کلیه سوابق به کارخانه جدید و در غیر این صورت به مرکز بهداشتی درمانی مربوطه منتقل می شود.
4- در صورت تکمیل پرونده پزشکی شاغل توسط شرکتهای خصوصی ارائه دهنده خدمات طب کار و شرکت های تعاونی بهداشت کار، کارفرما موظف است مقدمات بازدید فنی کارشناس بهداشت حرفه ای از ایستگاه های کار را فراهم نماید تا تکمیل جدول «هـ» و جدول «و» و ستون دوم جدول رز» با مستندات و دلایل واقعی انجام گیرد.
5- اظهار نظر در خصوص ادامه کار شاغل بایستی پس از مشاورت پزشک و کارشناس بهداشت حرفه ای مربوطه ثبت و اعلام گردد.
فصل دوم: نحوه تکمیل فرم پرونده پزشکی شاغل
الف: اطلاعات عمومی
1- فرم مذکور برای تطابق با ماده 92 قانون کار تحت عنوان پرونده پزشکی شاغل نامگذاری شده است.
2- شرح جدول بدون عنوان در بالای صفحه:
نوع معاینات: سه ستون مقابل آن، هر یک از ستون ها مرتبط با یکی از نوبت های معاینه شاغل می باشد. و بستگی به هدف معاینه یکی از انواع معاینات «قبل از استخدام» و «ادواری» ، «اختصاصی» در ستون مربوطه ثبت می گردد.
نوبت: منظور دفعه انجام معاینه است که باید بر اساس نوبت معاینه که مثلاً اگر بار اول است عدد 1، اگر بار سوم است عدد 3، اگر بار پنجم است عدد 5 و ; ذکر شود.
تاریخ: تاریخ مراجعه فرد برای تکمیل پرونده در ستون مربوطه ذکر می شود.
شماره استخدامی شاغل: بستگی به ضوابط محل کار بر اساس شماره پرسنلی، شماره کارگزینی، شماره استخدامی، شماره کارگری و ; که پرونده پرسنلی تحت آن شماره در کارگزینی واحد تولیدی – خدماتی بایگانی می گردد، ذکر شود.
شماره پرونده: همان شماره پرونده ای است که در طبقه بندی، ضبط و بایگانی پرونده پزشکی شاغلین مورد استفاده قرار دارد.
مثال
نوع معاینات قبل از استخدام ادواری
نوبت اول دوم
تاریخ 1/3/79 1/3/80
شماره استخدامی شاغل 123-019
شماره پرونده پزشکی 012/ت
جدول نشان می دهد: تا تاریخ 1/3/80 دومین بار است که فرد در فرآیند معاینات کارگری قرار گرفته و اولین باریک سال قبل از آن (1/3/79) همزمان با شروع به کار وی در کارخانه بوده که معاینه قبل از استخدام در مورد وی انجام شده است. نوع معاینه در بار دوم، ادواری بوده است. شماره پرسنلی فرد در کارگزینی کارخانه 123-019 است و شماره پرونده پزشکی وی در مرکز بهداشت کار 012/ت می باشد. فرم مذکور در نوبت بعدی مثلاً در سال 81 نیز قابل بهره برداری برای ثبت اطلاعات جدید است.
3- مشخصات فردی شامل:
• نام و نام خانوادگی: که بر اساس شناسنامه فرد تکمیل می گردد.
• جنس: به تفریق زن و مرد علامت زده می شود.
• سال تولد: سال تولد بر مبنای شناسنامه ثبت می گردد.
• وضعیت تأهل: به صورت «مجرد» یا «متأهل» یا «مطلقه» ذکر می شود.
• تعداد اولاد: بر اساس اظهارات معاینه شونده تعداد فرزندان ذکر می شود.
• وضعیت نظام وظیفه: اگر خدمت سربازی انجام داده در محل مربوطه علامت زده می شود و محل خدمت وی ذکر شود مثلاً آشپزخانه، توپخانه، ; و اگر خدمت سربازی انجام نداده است با توجه به نوع معافیت یکی از قسمتهای معافیت غیرپزشکی یا معافیت پزشکی علامت زده می شود و چنانچه معافیت پزشکی است علت معافیت ذکر می شود مثلاً «صافی کف پا»
• آخرین مدرک تحصیلی، منظور آخرین مدرک تحصیلی است که فرد دارا می باشد.
• مشخصات واحد تولیدی – خدماتی که فرد در حال حاضر در آن اشتغال به کار دارد به شرح ذیل تکمیل می گردد:
– نام کارگاه/کارخانه: منظور نامی است که واحد تولیدی – خدماتی به آن شهرت دارد.
– نام کارفرما: نام مالک اصلی واحد تولیدی – خدماتی ذکر می شود در صورت داشتن چند مالک، مالک اصلی که بیشترین سهم را داراست ذکر می شود و اگر کارخانه دولتی یا تحت پوشش است نام مدیر عامل ذکر شود.
– نوع کارگاه: خانگی یا غیرخانگی بودن واحد تولیدی- خدماتی بر مبنای تعاریف فرم بازدید کارگاهی ثبت می شود.
– محصول اصلی کارخانه: چنانچه کارخانه دارای چند تولید مختلف است، اصلی ترین محصول آن ذکر شود.
– آدرس کارخانه- نمابر- تلفن در قسمت مربوطه ثبت می شود.
4- جدول الف- سوابق شغلی:
جدول مذکور در دو ردیف اصلی مشاغل فعلی و مشاغل قبلی تنظیم شده است. در نوبت اول معاینه ضمن ثبت مشخصات شغل مشاغل فعلی که فرد در واحد تولیدی- خدماتی مورد نظر دارد (حداکثر در دو ردیف یعنی دو فعالیت همزمان عمده فرد در کارخانه ذکر می شود)، مشاغل قبلی (حداکثر در چهار ردیف یعنی چهار فعالیت عمده فرد را که می تواند در سالهای مختلف باشد ذکر می شود) نیز ذکر می شود، اما در نوبت دوم در حقیقت شغل فعلی که در نوبت اول ثبت شده در زمره مشاغل قبلی قرار می گیرد و پس نیازی به ثبت شغل قبلی نیست. همچنین در نوبت سوم در حقیقت شغل فعلی که در نوبت اول و دوم ثبت شده به عنوان مشاغل قبلی فرد مورد معاینه قلمداد می شود. پس در نوبت های دوم و سوم نیازی به ثبت مشاغل قبل نیست.
ستون های جدول شامل:
– عنوان/سمت: عنوان یا سمت شغلی که فرد تحت آن عنوان در استخدام است ذکر می شود.
– کار محوله: ممکن است با عنوان سمت شغلی یکسان باشد اما در صورتی که فرد در شغلی به غیر از سمت خود فعالیت می نماید، کار محوله ذکر می شود.
– شیفت کار: بر اساس ساعات کار فرد به صورت روزکار، عصرکار، شب کار، نوبت کار ثبت گردد.
– عوامل عمده زیان آور (متوسط ساعات مواجهه روزانه): از فرد معاینه شونده سؤال شود:
«در شغل که ذکر کردید با چه عواملی که به سلامتی زیان برسانند سر و کار داشته اید؟» ضمن ثبت عاملی را که نام می برد، بلافاصله از وی سؤال شود: «به طور متوسط چند ساعت در روز در مواجهه با آن بوده اید؟» و پاسخ دریافت شده را داخل پرانتز در جلوی عامل زیان آور ثبت می نمایید.
به عنوان مثال: سر و صدا (8 ساعت)، بخار تینر (1 ساعت)
– تاریخ اشتغال: به ماه و سال زمان شروع کار در کار محوله و تاریخ ترک کار محوله ذکر می شود. مثلاً «پائین بودن دستمزد»، «کار سخت»، «انحلال شرکت»، «اخراج» و ;
توجه: به دلیل اهمیت موضوع برخی عوامل به طور اختصاصی از فرد معاینه شونده پرسش نموده و در صورت مواجهه با عامل مورد نظر در محل مربوط علامت زده می شود. این عوامل شامل سر و صدا آزبست، گرد و غبار، حلالها، سرب، ارسنیک، سیلیس می باشند.
– چنانچه فرد در حال حاضر به غیر از کار در کارخانه در شغل دیگری نیز فعالیت دارد در زیر جدول های محل مربوطه با ذکر مدت اشتغال به سال ذکر شود مثلاً رانندگی در سطح شهر (4 سال)
5- جدول ب: سوابق شخصی:
جدول مذکور با 22 سؤال تنظیم گردیده که پس از طرح سؤال بر اساس اظهارات فرد معاینه شونده متناسب با پاسخ دریافت شده یکی از ستون های بلی یا خیر علامت زده می شودد. لازم به ذکر است هر یک از ستون های «بلی» و «خیر» به سه ستون تقسیم شده که هر ستون مرتبط با یکی از نویت های معاینه است.
توجه: در صورت دریافت پاسخ «بلی» برای هر یک از سؤالات در زیر جدول در قسمت مربوطه با ثبت شماره سؤال با پرسش چرا، چگونه، کجا، ;. نسبت به اخذ پاسخ و ثبت آن اقدام شود.
6- جدول ج: معاینات بالینی:
هر پرونده دارای ستون و سطرهای خالی است که هر یک از آنها ویژه ثبت نتایج معاینات یک بار مراجعه شاغل تا سه دوره می باشد پرونده به نحوی طراحی شده است که نتایج معاینه هر اندام در طول زمان در ردیف افقی ثبت می گردد بدین ترتیب وضعیت و تغییرات یک عضو در طول زمان به خوبی قابل رؤیت و در نتیجه مقایسه نتایج بسیار آسان می گردد.
شیوه تکمیل کردن صفحات 2 و 3 پرونده در قسمت ب و ج به شکل ذیل می باشد.
معاینات بالینی- تاریخ
در این قسمت باید تاریخ انجام معاینات بالینی ثبت گردد، بدیهی است نحوه ثبت به صورت روز، ماه، سال از راست به چپ و به شکل کامل خواهد بود، بهتر است تاریخ به شکل مثلاً پنجم/خرداد/سال هشتاد ثبت گردد.
کلمات کلیدی :
»
نظر