پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی دانشکده پزشکی مشهد فایل ورد (word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی دانشکده پزشکی مشهد فایل ورد (word) دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی دانشکده پزشکی مشهد فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی دانشکده پزشکی مشهد فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی دانشکده پزشکی مشهد فایل ورد (word) :

پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی دانشکده پزشکی مشهد فایل ورد (word)

معرفی محل کار آموزی :
اینجانب کارآموزی خود را در دانشکده پزشکی مشهد یکی از مجموعه دانشکده های علوم پزشکی این شهر سپری کردم.
تاریخچه
اولین پیشنهاد راه اندازی دانشگاه در مشهد در سال 1313 ارایه شده است. در حدود دهه 1320 در محل قبلی ساختمان دانشکده پزشکی(واقع در خیابان دانشگاه روبروی سازمان مرکزی)، مدرسه ای به نام دبستان همت قرار داشت که پس از چندی به آموزشگاه عالی بهداشت تبدیل شد. ابتدا آموزشگاه عالی بهداری در مشهد تاسیس گردید و سپس دانشکده پزشکی مشهد، در دوم آذر ماه سال 1328 توسط مرحوم دکتر زنگنه، وزیر فرهنگ آن زمان رسماً افتتاح شد و با 61 دانشجو، یک نفر دانشیار و هفت معلم حق التدریس و با بودجه اولیه یکصد هزار تومان آغاز به کار کرد. اولین رئیس دانشکده پزشکی مشهد مرحوم دکتر حسین سامی راد بود. پس از دایر شدن دانشکده ادبیات مشهد، به استناد قانون

تأسیس دانشگاهها درشهرستانها مبنی بر این که با تشکیل دو دانشکده می توان آن مرکز علمی را دانشگاه نامید، تاسیس دانشگاه مشهد در سال 1335 تحقق پذیرفت. در سال 1365 دانشکده های گروه پزشکی کشور از بدنه وزارت فرهنگ و آموزش عالی جدا شد و توام با وزارت بهداری سابق تحت عنوان « وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی » به کار خود ادامه داد. بدین ترتیب دانشگاه مشهد به دو موسسه مستقل به نامهای « دانشگاه علوم پزشکی مشهد » و « دانشگاه فردوسی مشهد » تقسیم شد.

در حال حاضر:
دانشکده پزشکی مشهد به ریاست آقای دکتر محمد تقی رجبی مشهدی و دارای معاونت های آموزش علوم پایه و تحصیلات تکمیلی، آموزش بالینی، آموزش تخصصی و فوق تخصصی، ‌پژوهشی ، اداری و مالی بوده و دارای 20 گروه آموزشی بالینی و 11 گروه آموزشی پایه و نیز گروه توسعه اموزش و پژوهش می باشد. تعداد اعضای پایه و بالینی این دانشکده 383نفر است که از این میان 43 نفر استاد ،102 نفر دانشیار ، 218 نفر استادیار و 20 نفر مربی هستند.

دانشکده پزشکی مشهد هم اکنون دارای ادارات امور اداری، حسابداری، آموزش، کتابخانه، امور طرحها و پایان نامه، امور فنآوری اطلاعات و آمار بوده و تعداد نیروهای مشغول بکار در این ادارات 100نفر می باشد.

هم اکنون پذیرش دانشجوی دانشکده پزشکی مشهد در رشته پزشکی سالانه 60نفر در ترم مهرماه و 60 نفر در ترم بهمن ماه است و در حال حاضر 1213دانشجوی پزشکی عمومی در مقاطع مختلف علوم پایه و بالینی ، 116 نفر دانشجوی دوره های تحصیلات تکمیلی شامل 81 دانشجوی کارشناسی ارشد و 35 دانشجوی Ph.D رشته های علوم پایه ، 439 دانشجوی رشته های مختلف تخصصی و 29 دانشجوی دوره فوق تخصصی و 3 نفر فلوشیپ در این دانشکده مشغول به تحصیلند.

مشخصات فیزیکی :
دانشکده پزشکی مشهد در مهرماه سال 1386 به مکان جدید خود به آدرس میدان آزادی داخل مجموعه پردیس دانشگاه منتقل گردید.و در تاریخ 20/11/86 توسط وزیر محترم بهداشت درمان و اموزش پزشکی جناب آقای دکتر کامران باقری کنکرانی رسما افتتاح گردید.که مشخصات آن به اختصار در زیر بیان میشود:
مساحت عرصه کل زمین دانشکده پزشکی 54720 مترمربع می باشد که در زیربنایی به مساحت 29424 متر مربع و در 4 طبقه ساخته شده است.
طبقه منهای یک شامل قسمتهایی از گروه علوم تشریحی و اتاق حیوانات است.

طبقه همکف شامل حوزه ریاست، امور اداری، حسابداری، امور فنآوری اطلاعات و آمار، اداره آموزش واحد تخصصی و فوق تخصصی، امور دانشجویی و گروههای آموزشی فیزیک پزشکی، فیزیولوژی، معارف اسلامی و علوم تشریحی و ژنتیک است.

طبقه بعلاوه یک شامل اداره آموزش واحد عمومی و تحصیلات تکمیلی علوم پایه و گروههای اموزشی فارماکوژی و بیموشیمی و تغذیه است.
طبقه بعلاوه دو شامل کتابخانه، به مساحت مجموعا 1400متر مربع و سالن مطالعه به ظرفیت 124 نفر در قسمت برادران و 126 نفر در قسمت خواهران و مرکز کامپیوتر با ظرفیت 46 ایستگاه کاری در دو قسمت برادران و خواهران می باشد.

دانشکده پزشکی دارای 14 کلاس عمومی به ظرفیت مجموعا 950 نفر و دارای دو کلاس تخصصی به ظرفیت 46 نفر و یک کلاس برای آموزشIT به ظرفیت 20 نفر است.
دانشکده همجنین دارای 2 آمفی تاتر به ظرفیت هرکدام 187 نفر و 3 اتاق شورا میباشد.
فعالیتهای انجام شده اینجانب در این دانشکده در بخشهای آمار و فناوری اطلاعات و همچنین مرکز کامپیوتر صورت گرفته است .
طرح تشکیل دفتر امور فن آوری اطلاعات و آمار

دفتر امور فن آوری اطلاعات و آمار دانشکده پزشکی به منظورساماندهی، یکپارچه سازی و بهبود نظام آمار و اطلاعات و سیستم های انفورماتیک و نیز ارتقاء سطح دانش IT در بین اعضاء هیات علمی و پرسنل دانشکده پزشکی مشهد با استعانت از ایزد منان تشکیل می شود تا زیر نظر مستقیم رییس دانشکده به امور زیر بپردازد :
آمار و اطلاعات: گردآوری، یکپارچه سازی و بروز نگه داشتن کلیه آمار و اطلاعاتی که دانشکده به نوعی با آن سروکار دارد و در تصمیم گیری ها کمک شایانی به مدیریت دانشکده می نماید.

نرم افزار : کارشناسی و نیازسنجی واحدها بمنظور داشتن یک سیستم نرم افزاری کارا و ایمن برای افزایش سرعت و دقت در انجام کارهای محوله و ایجاد یک سیستم اتوماسیون جامع برای مکانیزه کردن کلیه کارها که هم اکنون یا ناقص انجام می شود و یا اصلاً مکانیزه نیست. به قصد انجام سریعتر و دقیقتر کار اربابان رجوع و همچنین حرکت به سمت راه اندازی سیستم های دسترسی از راه دور که کمک زیادی در صرفه جویی وقت اربابان رجوع دارد.

سخت افزار و شبکه : نیازسنجی و کارشناسی در امور مربوطه به خرید و استفاده بهینه ازسخت افزار و شبکه و ارتقاء سیستم های قدیمی به سیستم هایی که کارایی خوبی داشته و سرعت انجام کار را بالا می برد و همچنین ساماندهی به وضع دسترسی به اینترنت و اینترانت دانشگاه برای ذی نفعان.

اطلاع رسانی و سایت : به روز نگهداری و تکمیل سایت دانشکده به سمتی که سایت دانشکده چهره تمام عیار از وضعیت دانشکده باشد و عملکردهای دانشکده درسایت بصورت روزآمد نشان داده شود و علاوه بر اطلاع رسانی دقیق و جامع از حضور به دانشکده حتی المقدور جلوگیری نماید. دراین قسمت با راه اندازی تلفن گویا مشکل کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند را نیز می توان حل نمود.

آموزش : با توجه به گسترش روز افزون ابزارهای فن آوری اطلاعات، هر روز با محصول جدیدی مواجه میشوم که در صورت مهارت در کار با آن میتوانیم بهره وری را درسیستم خود تزریق نماییم. از این رو ارتقاء سطح دانش IT در رابطه با پرسنل و اعضاء هیئت علمی به منظور استفاده بهینه و کاملی از این ابزار قدرتمند برای آسان سازی، سریعتر و دقیقتر نمودن کارهای خود میتواند در راستا اهداف دانشکده باشد.

مشاوره وپشتیبانی : به منظوربالابردن سطح دانش IT دربین دانشجویان، هیات علمی و پرسنل در انتخاب راه حل های بهتر برای رسیدن به هدف و همچنین تنظیم قراردادهای مربوط به مناقصات کامپیوتری و همچنین راه اندازی سیستم های معیوب و;
مسئولین مربوطه:

سمت تلفن دانشکده تلفن مستقیم Email
مهندس علی عظیمی
رییس امور فنآوری اطلاعات و آمار
8002900-800492 09153145987 AzimiA1@mums.ac.ir
مهندس تکتم پیکانی کارشناس نرم افزار و آمار 800493 PeykaniT1@mums.ac.ir
مهندس علیرضا محمدزاده کارشناس سخت افزار و شبکه 800193 MohammadzadehA1@mums.ac.ir

شرح کار انجام شده
Join کردن
از این عمل برای اتصال سیستم ها به یکدیگر به منظور مبادله اطلاعات در یک شبکه داخلی استفاده می شود.
برای انجام عملیات Join بایستی مراحل زیر را یکی پس از دیگری انجام داد:
اقدامات لازم قبل از انجام عملیات Join

1-تظیم کامپیوتر ها برای دریافت IP از سرور DHCP
• این کار باید به سرعت در کلیه مجموعه انجام شود چون در غیر اینصورت کاربران با مشکل مواجه خواهند شد .
2-تغییر نام دادن کامپیوتر ها به یک نام معتبر در Domain .
• این کار می تواند به این صورت باشد که قبل از ایجاد Computer Name ها در آفیس مورد نظر ، رابط IT با انجام 5 مورد اولیه ، اسامی کاربران و تعداد کامپیوتر ها را در لیستی جمع آوری کرده و سپس آن را به مرکز ITC ارجاع دهد تا در اسرع وقت نسبت به ایجاد آنها اقدام کند .
الف – Computer name ها به تعداد مورد نیاز ایجاد شود .

ب- در همان زمان نام کاربری به صاحب آن اعلام شده تا در صورت نیاز به اصلاح ، مراحل آن انجام شود و در مرحله بعدی نصب به فعال (Active) نمودن آن اقدام شود . بدین ترتیب فقط اکانت های مورد نیاز فعال شوند .

3-تعیین یک کلمه عبور قراردادی برای کاربر Administrator همان آفیس
• با توجه به اینکه برای انجام یکسری از فعالیت های مدیریتی در شبکه نیاز به وجود یک کلمه یکسان برای کاربر Administrator می باشد ، لذا نیاز است تا کلمه عبوری مختص به همان آفیس در نظر گرفته شده و در همان مراحل اولیه به تمامی کامپیوتر ها اعمال شود .
4- فعال سازی قابلیت Remote Desktop

5- پر نمودن لیست ارسالی از طرف مرکز ITC
• این لیست حاوی اطلاعاتی از قبیل :
Computer Name Description User Name Agree Done
که در انتهای کار توسط رابط IT در کامپیوتر و در فایلی که به همین منظور تهیه شده است ثبت شده و برای مرکز ITC ارسال می شود .
کامپیوتر هایی که نیاز به نصب مجدد ویندوز دارند
1-بررسی درایو C:

• 1-حداقل فضا برای درایو C: 10GBو حداکثر 20GB است . در صورتی که میزان فضای درایو c: از میزان حداقل کمتر بود ، حدالامکان سعی شود دوباره پارتیشن بندی انجام شود .

2- نصب ویندوز در درایو C:
• ویندوز حتماً می بایست در درایو C: نصب شود .
3- نوع فایل سیستم درایو نصب ویندوز

• درایو C: می بایست حتماً فرمت شود . نوع فایل سیستم را NTFS و نوع فرمت را غیر سریع انتخاب کنید .
انتخاب فایل سیستم NTFS به دلیل دارا بودن امنیت بالا برای اطلاعات می باشد
و انتخاب فرمت غیر سریع برای اطمینان از سالم بودن درایو C: در صورتی که فرمت درایو بیش از حد معمول طول بکشد ، مشخص خواهد شد که سخت افزار دارای مشکل است
4- نصب قابلیت فارسی بطور کامل

در هنگام نصب شما می توانید قابلیت فارسی را بطور کامل به ویندوز اضافه کنید . برای اینکار :
• در سربرگ Languages در قسمت Supplemental language support گزینه اول را تیک بزنید .
• در سربرگ Advanced از لیست موجود ، گزینه Farsi را انتخاب کنید و گزینه موجود در قسمتDefault user account Setting را تیک بزنید . (برای اعمال این تنظیم برای سایر کاربران سیستم)

• در سر برگ Regional options از لیست اول گزینهFarsi و در قسمت آخر location کشور ایران را انتخاب کنید .
در نهایت دکمه Apply را زده و پس از آن دکمه Ok را بزنید .

5- هنگامی که از شما Serial Number خواسته شد ، حتماً از سریال معتبری که قبلاً به همراه یک سی دی به شما داده شده استفاده کنید .
6- در قسمت Computer nameنام کامپیوتر را وارد کنید . نام کامپیوتر می بایست در Active Directory ثبت شده باشد و فعال شده باشد .
• بطور مثال : کامپیوتری که در ساختمان قریشی وجود دارد و یک کارمند از آن استفاده می کند ، نامگذاری آن به این صورت است :

7-استفاده از پسوورد Administrator به صورت قراردادی و یکسان
• برای انجام یکسری کارهای مدیریتی لازم است در کل یک اداره این پسوورد یکسان باشد
8-انجام تنظیمات تاریخ ، ساعت ، و ساعت به وقت گرینویچ
• حتماً کنترل کنید تا این تنظیمات بطور صحیح انجام شود . در غیر اینصورت در هنگام اتصال به Domain به مشکل برخورد خواهید کرد .
9-در قسمت Network Setting تنظیمات پیش فرض را قبول کرده و به مرحله بعد بروید .
• در صورتی که قصد اتصال به شبکه را ندارید ، می توانید در این قسمت تنظیمات IP خود را وارد کنید (درصورتی که کارت شبکه بصورت کامل نصب شده باشد )
10- انجام عملیات اتصال به Domain
• شما می توانید عملیات اتصال ویندوز به Domain را در این قسمت انجام دهید . در حالت پیش فرض اتصال به Workstation در حالت انتخاب است . گزینه Yes , make this computer member of following domain را انتخاب کرده و آدرسDomain عبارت Mums.ac.ir را وارد کنید . در کادر باز شده نام کاربری و رمز عبورتان را وارد کرده و دکمه OK را بزنید . کادری باز می شود و از شما نام کاربری و رمز عبور معتبر برای اتصال به Domain را می خواهد ، اطلاعات مربوطه را وارد کرده و دکمه Ok را بزنید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیمیایی و میکروبی آب آبانبارهای روست

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیمیایی و میکروبی آب آب‌انبارهای روستایی در استان گلستان فایل ورد (word) دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیمیایی و میکروبی آب آب‌انبارهای روستایی در استان گلستان فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیمیایی و میکروبی آب آب‌انبارهای روستایی در استان گلستان فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیمیایی و میکروبی آب آب‌انبارهای روستایی در استان گلستان فایل ورد (word) :

چکیده:
جمع‌آوری و ذخیره آب باران برای مصارف مختلف، از جمله مصرف شرب، از دیرباز در ایران و سایر کشورهای جهان معمول بوده است. شهرستان مینودشت دارای جمعیتی بالغ بر 260000 نفر است که حدو 200000 نفر آن در روستاها سکونت دارد و از 1366 آب انبار برای جمع‌آوری آب باران برای مصارف مختلف استفاده می‌کنند. لذا آنالیز شیمیایی و میکروبی آب‌های جمع‌آوری شده از پشت بام‌ها در آب انبارها، برای شناسایی منابع احتمالی آلودگی، یافتن روش مناسب برای جمع‌آوری و ذخیره آب باران و بهسازی مطلوب آب انبارها ضروری به نظر می‌رسد.

برای انجام این تحقیق، تعداد 114 نمونه آب، برای آنالیز پارامترهای شیمیایی و 68 نمونه آب برای آنالیز میکروبی از آب انبارهای روستاهای دهنه و صوفیان در شهرستان مینودشت، در مدت 8 ماه مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که پارامترهای شیمیایی شامل: هدایت الکتریکی، قلیاییت، سختی، کلرور، نیترات و منگنز، در مقایسه با استاندارد آب آشامیدنی در حد مطلوب می‌باشند، اما غلظت بعضی از پارامترهای شیمیایی از جمله آهن در 9 درصد، سرب در 69 درصد و کروم در 6 درصد نمونه‌های جمع‌آوری شده، از حد مجاز بیشتر بود. از لحاظ پارامترهای میکروبی در 100 میلی‌لیتر از نمونه‌ها، کلیفرم در 56درصد، اشرشیاکلی در 32 درصد و استرپتوکوک فیکالیس در 26 درصد از نمونه‌های جمع‌آوری شده بیش از حد مجاز بود.

کیفیت آب تعداد قابل ملاحظه‌ای از آب انبارها، از نظر پارامترهای شیمیایی و میکروبی، به علت آلودگی برای شرب مناسب نمی‌باشد. آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی آب انبارها، می‌تواند ناشی از نفوذ فاضلاب‌های کشاورزی، فضولات حیوانی و انسانی و همچنین استفاده از آب رودخانه می‌باشد.
مقدمه

آمارهای منتشره از سوی سازمان بهداشت جهانی و دیگر سازمان‌های بین‌المللی، نشان دهنده این واقعیت است که آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، بیش از هر عامل دیگر در سلامتی انسان‌ها موثر است.
به عنوان نمونه در ایالت اوتارپرادش در کشور هندوستان، پس از بهسازی شبکه توزیع آب، میزان مرگ از بیماری ویا، 1/74 درصد، بیماری‌های اسهالی 7/42 درصد، حصبه 6/63 درصد و اسهال خونی 1/23 درصد کاهش یافت.

بنابراین وجود میکروارگانیسم‌ها در آب آب انبارها، از طریق منطقه جمع‌آوری و یا ذخیره‌سازی آن است. مطالعات نشان داده است که آب انبارهای ضدعفونی شده می‌تواند محیط مناسبی برای میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا باشد. از حمله بیماری‌ها می‌توان از بیماری سیستم گوارشی که عامل آن سالمونلا، زخم معده که عامل آن هلیکوباکتر، عفونت‌های تنفسی مثل بیماری لژیونر و عفونت‌های خونی که عامل آن کورنی باکتریوم است را نام برد.

افزایش سریع احداث و تکامل آب انبارها، در حدو یکصد سال پیش شروع شد، در حالی که در تمدن‌های اروپایی باستان تامین آب مورد نیاز برای شرب، پخت و پز غذا و تا حدی شست و شوی ظروف، از طریق احداث فضایی به منظور جمع‌آوری آب باران از سقف یا حیات منزل صورت می‌گرفت و منصوب به ویرانه‌های کاخ ناس مرکز عصر مفرغ در جزیره کرت می‌باشد.
استفاده از آب انبارها به منظور ذخیره‌ آب باران در کشور ایران، به دلیل محدودیت بارش‌های آسمانی که سالانه به طور متوسط 250 میلی‌متر در سطح کشور برآورد می‌گردد، از قدیم‌الایام معمول بوده است، به طوری که احداث آب انبار را می‌توان یکی از مهمترین امکانات ذخیره‌سازی آب در نقاط خشک و از جمله نقاطی در شهرستان مینودشت واقع در استان گلستان دانست. شهرستان مینودشت با جمعیتی بالغ بر 2600000 نفر که بیش از 200000 نفر آنها در روستاها زندگی می‌کنند، دارای 1366 آب انبار در سطح منطقه به منظور تامین آب آشامیدنی مردم می‌باشد.

هدف از انجام این بررسی، عبارت است از: تعیین کیفیت شیمیایی و میکروبی آب جمع‌آوری شده در آب انبارهای شهرستان مینودشت، بررسی و شناسایی منابع آلودگی در آب ذخیره شده در آب انبارهای شهرستان مینودشت و ارائه پیشنهادات و راهکارهای مناسب اجرایی برای استفاده بهینه از سیستم نگهداری و برداشت آب از انبارها.
روش انجام تحقیق

در این تحقیق، تعداد 114 نمونه آب به صورت تصادفی از آب انبارهای روستاهای دهنه و صوفیان از توابع بخش کلاله شهرستان مینودشت، واقع در استان گلستان، در طول مدت 8 ماه که سه فصل را در بر گیرد، برای آنالیزهای شیمیایی شامل: pH، هدایت الکتریکی، قلیاییت، سختی، کلرور، نیترات، فسفات، آهن، منگنز، سرب، کرم، کادمیوم و تعداد 68 نمونه برای تعیین کیفیت باکتریولوژیکی شامل: کلیفرم‌ها، اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس فیکالیس با روش استاندارد جمع‌آوری شد. آزمایشگاه‌های مرکز بهداشت استان، شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گلستان، مرکز بهداشت مینودشت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. جمع‌آوری اطلاعات از طریق انجام آزمایش‌های میکروبی و شیمیایی انجام گردید.

روش‌ها و دستگاه‌های مورد استفاده
سختی، به روش EDTA، قلیاییت، به روش تتراسیون با اسیدسولفوریک، کلرور، به روش مور، نیترات با استفاده از دستگاه DR-2000Hatch تعیین شد. فلزات سنگین به روش جذب اتمی مدل 2380 Perkin-Elmer،‌ آزمایش‌های میکروبی کالیرفرم‌ها، اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس فیکالیس به ترتیب به روش تخمیر چند لوله‌ای (MPN)، تست‌های افتراقی و پورپلیت انجام شد. نتایج حاصل با استانداردهای توصیه شده برای آب آشامیدنی مقایسه گردید.
نتایج

میانگین نتایج پارامترهای شیمیایی شامل: pH، هدایت الکتریکی، قلیاییت، سختی، فلوئور، کلرور، نیترات، فسفات، منگنز، آهن، کادمیوم و سرب در 114 نمونه جمع‌آوری شده و پارامترهای میکروبی شامل: کلیفرم، اشرشیا و استرپتوکوک فیکالیس در 68 نمونه جمع‌آوری شده از آب‌های ذخیره شده در آب انبارهای دو روستای صوفیان و دهنه، از توابع شهرستان مینودشت، در طول مدت 8 ماه تعیین گردید. خلاصه نتایج حاصل از آنالیز به ترتیب شیمیایی و باکتریولوژی در جداول زیر نشان داده شده است.
بحث و نتیجه‌گیری
pH

تغییرات pH نمونه‌های مورد آزمایش از 2/7 تا 9/8 می‌باشد که بر اساس استانداردهای کشوری حداکثر مجاز pH آب‌های قابل شرب در دامنه قابل قبول بود. نتایج حاصل در قبل و بعد از بارندگی نیز در همین دامنه می‌باشد. افزایش pH تا حد 9/8 می‌تواند به علت افزودن آب رودخانه گرگانرود به آب انبارهای باشد.
هدایت الکتریکی

هدایت الکتریکی نمونه‌های آب مورد آزمایش، از 18 آب انبار در دامنه 1382-95 میکروموس بر سانتیمتر می‌باشد. هدایت الکتریکی در آب‌های شیرین، از 1500-1000 میکروموس بر سانتیمتر بوده که با توجه به دامنه قید شده، کمتر از حداکثر مجاز می‌باشد. حداکثر هدایت الکتریکی نمونه‌های آب مورد آزمایش، مربوط به آب انبار شماره 2، برابر 1382 میکروموس بر سانتیمتر قبل از بارندگی می‌باشد و علت آن می‌تواند ناشی از تامین آب از رودخانه گرگانرود باشد. هدایت الکتریکی آب در همین آب انبار، بعد از بارندگی، به 519 میکروموس بر سانتیمتر کاهش یافته است. لذا با توجه به نتایج حاصل، در آب انبارهایی که آب رودخانه افزوده است، هدایت الکتریکی به دلایل بالاتر بودن کل جامدات محلول در آب‌های سطحی در مقایسه با آب باران معمولاً زیادتر است. نوع پوشش پشت بام منازل (حلب یا ایرانیت) تاثیر محسوسی بر هدایت الکتریکی نداشته است.
قلیاییت

قلیاییت کل در 18 آب انبار از تعداد 57 نمونه مورد آزمایش، در دامنه 320-37 میلی‌گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم می‌باشد. با توجه به نتایج حاصله در آب انبارهایی که آب رودخانه افزوده شده است، قلیاییت افزایش چشمگیری یافته است. در غالب آب‌های نمونه‌برداری‌ شده از آب انبارها، میزان قلیاییت فنل فتالئین صفر بود که موید قلیاییت کل معادل قلیاییت بی‌کربناتی است و همچنین pH کمتر از 3/8 می‌باشد.

سختی کل
مقدار سختی کل تعیین شده از تعداد 57 نمونه آب مورد آزمایش، در دامنه 445-46 میلی‌گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم می‌باشد. حد قابل قبول بر اساس استاندارد ایران، 500 میلی‌گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم می‌باشد. علت عمده افزایش سختی کل در بعضی از آب انبارهای مورد مطالعه، استفاده برای ذخیره‌ از آب رودخانه‌ در هنگام کم آبی و همچنین تبخیر آب بوده است. نوع پوشش پشت بام منازل (حلب یا ایرانیت) تاثیر محسوسی بر سختی آب نداشته است.

جدول 1: خلاصه نتایج شیمیایی نمونه‌های آب ذخیره شده در آب انبارها

 

پارامتر واحد تعداد نمونه میانگین انحراف معیار حداکثر مشاهده شده حداکثر مجار درصد نمونه‌ها بیشتر از حداکثر مجاز ملاحظات
pH — 64 1/8 2/0 9/8 9/8 — —
هدایت الکتریکی nhos/cm 64 407 199 1382 1500 —
قلیاییت کل Mg/l, as CaCO3 57 128 72 80 — —
قلیاییت فنل فتالئین Mg/l, as CaCO3 57 20 13 80 — — در 34 نمونه قلیاییت صفر می‌باشد.
سختی کل Mg/l, CaCO3 57 149 105 445 500 — —
سختی کربناتی Mg/l, CaCO3 57 126 87 372 — — —

کلراید Mg/l, Cl- 57 53 27 230 حد قابل قبول 250 — —
نیترات Mg/l, NO3- 57 6 2 15 150 — —
فسفات Mg/l, PO4- 57 15/0 13/0 2/1 — — —
آهن Mg/l 114 11/0 06/0 36/1 3/0 9 —
منگنز Mg/l 114 032/0 02/0 13/0 5/0 — —
سرب Mg/l 114 13/0 07/0 937/0 01/0 69 —
کروم Mg/l 114 025/0 02/0 1/0 05/0 5 —

جدول 2: خلاصه نتایج باکتریولوژیکی نمونه‌های آب ذخیره شده در آب انبارها (تعداد 68 نمونه)
پارامتر میانگین انحراف معیار حداکثر مشاهده شده در 100 میلی‌لیتر حداکثر مجاز در 100 میلی‌لیتر درصد نمونه‌ها بیشتر از حداکثر مجاز آب آشامیدنی ملاحظات
کل کلیفر م‌ها 78 22 460 0 56
کلیرفم م دفوعی 35 28 460 0 32
استرپتوکوک فیکالیس 8 6/6 48 0 26 50% از نوع انسانی و 50% مشترک انسانی و حیوانی

کلرور
از تعداد57 نمونه آب برداشت شده از 18 آب انبار برای آنالیز کلرور، مقدار آن از 230-30 میلی‌گرم در لیتر متغیر بوده است. میزان کلرور موجود در آب انبارهای مورد تحقیق در حد قابل قبول می‌باشد. علت افزایش میزان کلرور در آب‌های ذخیره شده در آب انبارها، استفاده از آب رودخانه در ماه‌های مهر و آبان کاهش بارندگی در ماه‌های مزبور و همچنین احتمال ورود فاضلاب‌های سطحی و فضولات حیوانی به رودخانه می‌باشد.

از تعداد 57 نمونه مورد آنالیز از آب انبارها، مقدار نیترات در دامنه 15-2 میلیگرم در لیتر بر حسب نیترات بوده که نتایج حاصله در حد مطلوب می‌باشد. لازم به ذکر است که پوشش پشت بام منازل تاثیر محسوسی بر روی میزان نیتریت ذخیره شده در آب انبارها ندارد.
آهن
از تعداد 114 نمونه آب آب مورد آنالیز در آب انبارهای مورد مطالعه، مقدار آهن، از صفر تا 36/1 میلیگرم در لیتر متغیر بوده است. در 10 نمونه (9% نمونه‌ها) میزان آن بیشتر از حداکثر 3/0 میلی‌گرم در لیتر می‌باشد. علل عمده افزایش آهن در آب انبارها جنس پوشش پشت بام منازلی است که از نوع حلب (آهن گالوانیزه) می‌باشد. مقدار آهن موجود در آب انبارها غالباً بیش از حداکثر مجاز آب آشامیدنی بوده و میزان افزایش آهن رابطه مستقیم با میزان زنگ‌زدگی (فرسودگی) حلب پشت بام منازل و سطح آبگیر داشته است. میزان آهن موجود در 18 نمونه آب انبار در هنگام بارندگی، در بام‌هایی که دارای پوشش حلبی هستند، افزایش قابل ملاحظه‌ای نسبت به آب دخیره شده از بام‌های دارای پوشش ایرانیتی از خود نشان داده‌اند.
منگنز

از 114 نمونه آب مورد آنالیز از 18 آب انبار، مقدار منگنز، از صفر تا 13/0 میلی‌گرم در لیتر متغیر بوده که از نظر استاندارد در حد مطلوب می‌باشد. بررسی نشان می‌دهد که نمونه‌برداری‌های به عمل آمده در زمان‌های متفاوت (قبل و بعد از بارندگی) از آب ذخیره شده در آب انبارها و همچنین نوع پوشش پشت بام منازل، بر مقدار منگنز موجود در آب انبارهای ذخیره شده، تاثیر محسوسی ندارند.

سرب
از تعداد 62 نمونه آب مورد آزمایش در 18 آب انبار، میزان سرب موجود در آب‌های موجود در لیتر متغیر بوده و در 42 نمونه غلظت سرب بیش از حد استاندارد بوده است. با توجه به نتایج حاصله، مقدار (حداقل و حداکثر) سرب نمونه‌های آب مورد آزمایش در زمان‌های قبل و بعد از باردنگی، متغیر بوده و به زمان خاص نمونه‌برداری بستگی ندارد. همچنین نوع پوشش پشت بام منازل حلب یا ایرانیت روی میزان سرب تاثیر محسوسی نداشتند. یکی از عوامل موثر افزایش میزان سرب تاثیر محسوسی نداشتند. یکی از عوامل موثر افزایش میزان سرب در

آب‌های ذخیره شده در آب انبارهای این منطقه، استفاده از آب‌های سطحی از جمله گرگانرود (که ممکن است در حین عبور از لایه‌های مختلف کوهستانی و دشت حاوی غلظت معینی سرب باشند) برای ذخیره در آب انبارها، در ایام کم‌باران می‌باشد. عامل احتمالی دیگر، واقع شده روستاهای مورد تحقیق در حاشیه جاده مواصلاتی شهر کلاله به بخش مراوه تپه و یا انتقال آلودگی هوای شهرهای همجوار آلوده به سرب ناشی از سوخت بنزین اتومبیل‌ها می‌باشد که در حین بارندگی وارد آب انبارها می‌شود. منابع آلوده کننده دیگری از جمله صنایع و غیره در این بخش و مناطق اطراف وجود ندارد.

کروم
از تعداد 61 نمونه آب مورد آنالیز از 18 آب انبار میزان غلظت کروم از 001/0 تا 1/0 میلی‌گرم در لیتر متغیر بوده و در 3 نمونه بیشتر از حداکثر استاندارد می‌باشد. در دو مورد، مربوط به منازلی با پوشش حلبی و یک مورد با پوشش ایرانیتی بوده است. لذا نوع پوشش پشت بام منازل در میزان غلظت کروم در آب آب انبارها می‌توانسته نقش موثر داشته باشد. نتایج حاصل در آب انبارهای مورد مطالعه، موید این حقیقت است که میزان کروم موجود در آب‌های ذخیره شده کمتر از حداکثر مجاز می‌باشد. در جدول 2، خلاصه نتایج شیمیایی نمونه‌های آب ذخیره شده در آب انبارها آورده شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تشخیص نفوذ در سیستم های RFID با استفاده از

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تشخیص نفوذ در سیستم های RFID با استفاده از منطق فازی فایل ورد (word) دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تشخیص نفوذ در سیستم های RFID با استفاده از منطق فازی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تشخیص نفوذ در سیستم های RFID با استفاده از منطق فازی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تشخیص نفوذ در سیستم های RFID با استفاده از منطق فازی فایل ورد (word) :

چکیده

تکنولوژی شناسایی اجسام توسط فرکانس رادیویی(RFID) 1

تکنولوژی است که برای شناسایی اشیاء به وسیله امواج رادیویی مورد استفاده قرار میگیرد. یک سیستم RFID، معمولاً از یک برچسب

(فرستنده گیرنده خودکار)، خواننده (پرسشگر) و سرور RFID
(کامپیوتر میزبان) تشکیل می شود. منابع برچسب ها محدود هستند و بهکارگیری الگوریتمهای رمزنگاری روی آنها امکان پذیر نمیباشد.

برای بعضی از کارکردها، بهره گیری از پروتکلهای رمزنگاری سبک وزن2 ممکن است مناسب باشند، ولی در بعضی دیگر از کارکردها که نیازمند امنیت بیشتری است استفاده از این نوع برچسبها پیشنهاد نمیشود.

تکنیکهای تشخیص نفوذ3 برای مواردی مناسب است که محدودیتهایی رو برچسبها وجود دارد و امنیت سیستم با شناسایی مهاجمها تأمین میگردد، هر چند آنها قادرند کلیدهای امنیتی را بدست بیاورند. فرضیه ما این است که استفاده از سیستم تشخیص نفوذ فازی در ثبت رویدادهای ایجاد شده توسط سیستم RFID، به نرخ شناسایی4 بالا و نرخ هشدار غلط5 پایین، دست پیدا میکند.

واژه های کلیدی

شناسایی اجسام توسط فرکانس رادیویی – پروتکلهای رمزنگاری سبک وزن – تشخیص نفوذ – نرخ شناسایی – نرخ هشدار غلط

مقدمه

بیشتر تحقیقات RFID در طول چند سال گذشته سعی کردهاند تا بر ایمنی و چالشهای محرمانه ی برچسبهای کمهزینه تأکید کنند.
برای مثال، دیمیتریو [1] یک پروتکل موثق سازی سبک وزن برای محافظت از محرمانگی کاربران و دفاع از برچسبها در برابر همسانسازی پیشنهاد کرده است. در این پروتکل، هم خوانندهها و هم برچسبها یکدیگر را بر اساس کلید راز مشترک، موثق سازی میکنند که، هر بار که برچسب خوانده میشود دوباره تازه میشود.

معمولاً، سه رویکرد برای حل مسائل ایمنی و محرمانگی در سیستم RFID وجود دارند. این سه رویکرد عبارتند از:

1 طرح سختافزار برچسب کمهزینه- شامل طراحی تولید سختافزار برچسب کوچک، کمهزینه و کارآمد از نظر محاسباتی است.
2 طرح الگوریتم رمزی نگاشتی سبک وزن- شامل طراحی الگوریتمهای امنی است که میتوان در برچسبهایی با ظرفیت محاسباتی پایین اجرا کرد.

3 طرح سیسـتم شناسـایی مزاحمـت- مکـانیزم هـا را بـرای شناسایی حملاتـی کـه در سیسـتم روی مـی دهنـد اجـرا

میکند.
اولین رویکرد، رویکردی است که به تولید تکنولوژی سـخت افـزار کوچک اما کارآمدی ارتباط دارد که می تواند از الگـوریتم هـای رمـزی نگاشتی فشرده از نظر محاسباتی در برچسـب هـا حمایـت کنـد. ایـن زمینه مربوط به طراحی مجدد حافظه برچسب کارآمـد، کـم هزینـه و سیستمهای باطری است.

رویکرد دوم درباره طراحی الگوریتم های رمزی نگاشتی کارآمـدی است که به منبع اجرای کمتری نیاز دارند. این رویکرد حول طراحـی الگوریتمهای رمزی نگاشتی سبک وزنی میچرخد.

رویکرد سوم با این مسئله سروکار دارد که آیا ارائه الگوریتم هـای کارآمد اضافی در بالای پروتکل های موثق سـازی کـمهزینـه موجـود، امکان پذیر است. این با اجتناب از اجرای پروتکل های ایمنـی پیچیـده در برچسب، به جای مؤلفه های دیگر، لایـه شناسـایی اضـافی فـراهم میکند و نیازی به وابستگی به منابع برچسب ندارد.

در این مقاله ما به توصیف یک مکانیزم تشخیص نفوذ مبتنـی بـر منطق فازی، که به نرخ شناسایی بالا و نرخ هشـدار غلـط پـایینی در سیستم RFID دست مییابد، میپردازیم.

ما ابتـدا در مـورد تشـخیص نفـوذ و مجموعـه داده ای کـه بـرای آزمایش مکانیزم استفاده شده بحث میکنیم، سپس مکانیزم را شـرح داده و در مورد نتایج به دست آمده بحث میکنـیم و در انتهـا برخـی نتایج را استخراج میکنیم.

مشکلات امنیتی RFID

در طول سال های گذشته، منـابع تحقیقـاتی منتشـر شـدهی فراوانـی وجود دارد که تهدیدهای حریم خصوصی و امنیتـی در سیسـتم هـای

RFID را در بــر مــیگیرنــد. بســیاری از ایــن منــابع تحقیقــات

1

الگــوریتمهــای رمزنگــاری ســبک وزن بــر پایــهی توابــع hash

هستند.[1][2][3]
توابـع hash سـبک وزن خـوب کـار مـیکننـد چـرا کـه برچسـبهـای RFID مـیتواننـد پروتکـل hash را کـه بـه توانـایی محاسباتی نسبتاً کمتری نیاز دارد پشـتیبانی کننـد، هـر چنـد توابـع hash اســـتاندارد از قبیـــل MD5 و SHA-1 خـــارج از توانـــایی برچسبهای کم هزینه امروزی مثل Class-1 GEN-2 میباشند.[4]

طراحی سختافزاری برچسب کارا

یکی از چالش های عمـده در مـورد طراحـی سـخت افـزاری برچسـب RFID این است که چگونه آن را از نظر محاسباتی، قدرتمند، با ابعاد کوچک و کم هزینه سازند. برای اینکه یک برچسب از نظر محاسباتی قدرتمند باشد باید دارای ظرفیت ذخیره سازی بالا و قـدرت پـردازش مناسب باشد. داشتن ظرفیت ذخیره سازی بالا به معنی افزایش انـدازه حافظه برچسب است که به صـورت مسـتقیم باعـث افـزایش هزینـه برچسب می شود، بنابراین یک برچسب با قدرت و ظرفیت محاسـباتی بالا پر هزینه می شود. بنا به تحقیقات انجام شده ساخت ریزتراشههای کم هزینه یکی از چالش های اصـلی مهندسـی اسـت، کـه پشـتوانه ی سیستم RFID موفق است.

علاوه بر هزینه، سیستمهای مدرن RFID نیـاز دارنـد کـه دارای برچسب در ابعاد کوچک باشند. اندازه ابعاد برچسـب بـه انـدازه آنتن برای دریافت/ارسـال سـیگنال هـا و گـرفتن نیـرو از یـک منبـع خــارجی بــه وســیله ارتبــاط الکترومغنــاطیس بســتگی دارد. بــرای برچسب هایی که دارای باتری های آنبورد هستند اندازه باتری پـارامتر اصلی است که در اندازه ابعاد برچسب نقش تعیین کنندهای دارد.

بـه دلیـل اینکـه چـارچوب ایـن تحقیـق بـه جنبـههـای الگوریتمی برچسب ها محدود می شود، مرور جنبـه هـای مهندسـی در ایـن تحقیـق مطـرح نشـده اسـت. در بخـشهـای بعـد مـروری بـر الگوریتم های رمزنگاری سبک وزن و روش های تشـخیص نفـوذ ارائـه شده است.

الگوریتمهای رمزنگاری سبک

چون به کارگیری الگوریتم های رمزنگاری، که محاسـبات فشـرده ای را انجام می دهند، در برچسب های RFID کم هزینه امکان پذیر نیسـت، تحقیقاتی در این زمینه وجود دارد که بر روی طراحی الگـوریتم هـای رمزنگاری سبکی که بتواند روی برچسبهایی بـا ظرفیـت محاسـباتی پایین اجرا شوند تمرکز دارنـد. بسـیاری از الگـوریتم هـای رمزنگـاری سبک بر اساس توابع hash هستند، با ایـن وجـود، بسـیاری از توابـع hash محاسبات گران قیمتی دارند.

برای مثال توابع رمزنگاری hash ماننـد MD5 و SHA-1 نمـیتواننـد روی برچسـبهـای Class-1 GEN-2 EPCGlobal

پیاده سازی شوند چرا که دارای منابع محاسباتی پایینی هستند.[5] ویس و همکاران [6] پروتکل hash-locking را پیشـنهاد می کنند. در این پروتکل، هر خواننده ی سیگنال کلید خاصی را بـرای

هر برچسب دارد و هر برچسب یک شماره دارد که ابر شناسه نامیـده می شود که ارزش تابع hash بـرای کلیـد اسـت. وقتـی کـه برچسـب توسط خواننده فراخوانی می شود، برچسـب، ابـر شناسـه را بـه جـای شماره واقعی می فرستد و خواننده، کلید برچسب را محاسبه می کنـد.

سپس خواننده، کلید را به برچسب پس مـی فرسـتد. برچسـب، کلیـد فرستاده شده از خواننده ی سیگنال را بررسی می کنـد و آن را بـا ابـر شناسه مقایسه می کند. با این روش خواننده و برچسب، قانونی بـودن همدیگر را ارزیابی می کنند قبل از اینکه پیـام واقعـی را بـه همـدیگر بفرستند. بزرگ ترین عیب این پروتکل این است که مقدار ابر شناسـه را ثابت نگه میدارد که میتواند به وسیلهی مهاجم شناسایی گردد.

به عنوان مکمل تـابع hash-lock، ویـس و همکـاران [7]
تـابع تصـادفی hash را معرفـی مـیکننـد. در تـابع تصـادفی hash،
برچسـب عـلاوه بـر مقـدار ارزش hash، یـک شـمارهی فرضـی دارد.

برچسب، ارزش hash را محاسبه مـی کنـد، ایـن محاسـبه بـر اسـاس شماره ی فرضی تولید شده است. این تکنیک باعث تغییـر یـافتن ابـر شناسه در رویکرد قبلی می شود که به این ترتیـب نمـیتوانـد توسـط مهاجم مورد پیگیری و کشف واقع شود. به هر حال استفاده کـردن از شماره ی تصادفی روی برچسبهای RFID هزینـه پـایین ،بـه خـاطر محدودیت منابع آن امکان پذیر نیست.

اوکوبو و همکاران [8] یک طرح احراز هویت امن پیشبرانه را پیشنهاد کرده اند تا مشکلات شنود را حل کند. این مقاله تکنیکـی را معرفی می کند که رشته سازی hash نامیـده مـی شـود. ایـن روش همزمان از دو تابع hash استفاده می کند، بر این اساس که برچسب و خواننده یک سری از مبادله ی اطلاعاتی را قبل از اینکه یک مبادلـهی ایمن شده را بنیان بنهند، انجام می دهند. مشکل این طرح این اسـت که اگر چه حریم خصوصی محافظت می شـود ولـی ایـن طـرح قابـل درجهبندی نمی باشد.

اوین و همکاران [3] طرحی را بـرای حـل مشـکل درجـه اوکوبو [8] معرفی کردند. این طرح از یک مبادلهی حافظـهی زمـانی استفاده می کند که برای کاهش پیچیـدگی در سیسـتم بهینـه شـده است. به عنوان مکمل مکـانیزم رشـته سـازی hash، ایـن روش یـک تکنیک محافظتی پیشبرانه، اضافه بر قابلیت درجه بندی، بدون نیاز به کارگیری رمزنگاری متقارن است.

این پروتکل در حمله هایی مثل حمله ی پاسخ، که مهـاجم درخواستی را به برچسب می فرستد و از جواب برچسـب بـرای مجـاز سازی تهاجم استفاده میکند، قابل بهکارگیری است.

جوئلز [9] روشی را برای مقاوم سازی برچسب هـای EPC
در برابر شبیه سازی بر اساس چـالش مجـاز سـازی پاسـخ هـا معرفـی میکند. این روش یک سیستم دسترسـی بـر پایـهی PIN را فـراهم میکند تا مجاز سازی به وسیلهی پاسخ چالشی بـه صـورتی فـراهم شود که PIN هم برای مجاز سازی خواننده به برچسـب و هـم بـرای مجاز سازی برچسب به خواننده مورد استفاده قرار گیرد. این رویکـرد در جلوگیری از حمله های سطحی خوب عمل میکنـد ولـی بـه هـر حال سیستم را از حمله های پیچیده حفظ نخواهد کرد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله محمد حسن بن زین الدین شهید ثانی بن علی بن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله محمد حسن بن زین الدین شهید ثانی بن علی بن احمد عاملی فایل ورد (word) دارای 108 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله محمد حسن بن زین الدین شهید ثانی بن علی بن احمد عاملی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله محمد حسن بن زین الدین شهید ثانی بن علی بن احمد عاملی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله محمد حسن بن زین الدین شهید ثانی بن علی بن احمد عاملی فایل ورد (word) :

فهرست مطالب
عنوان
مقدمه مترجم
ماجدین علی بن مرتضی بحرانی
ماجدین محمد بحرانی
ماجدین هاشم بن علی بن مرتضی بحرانی
مانکدیم بن اسماعیل بن عقیل علوی
مؤید بن ابن علی مقری مسکنی
مؤید بن صالح
مؤید بن مسعود بن عبد الکریم
مجتبی بن امیره بن سیف النبی جعفری زینی
مجتبی بن حمزه بن زید
مجبتبی بن داعی بن قاسم حسنی
مجتبی بن محمد حسنی کلینی
مجمع بن محمد بن احمد مسکنی
محسن بن حسین بن احمد نیشابوری خزاعی
محسن بن محمد دیباجی
محسن بن محمد مؤمن استرآبادی
محفوظ بن وشاح بن محمد
محمد معزالدین
محمد رفیع الدین
محمد بن ابراهیم بن جعفر ، ابو عبدالله کاتب نعمانی
محمد بن ابراهیم شیرازی ، صدر الدین
محمد بن ابراهیم بن زهره حسینی حلبی
محمد بن ابی جعفر بن أمیر کا مصدری
محمد بن ابی الحسن بن هموسه ورامینی
محمد بن ابی الحسن بن عبد الصمد قمی
محمد بن ابی عمران موسی ، ابوالفرج کاتب قزوینی
محمد بن ابی غالب ، نجیب الدین
محمد بن ابی القاسم بن محمد طبری آملی
5 – تحلیل چند نمونه شعر از نظر طاهری
5 – 1
شیخ محمد حسن بن زین الدین شهید ثانی بن علی بن احمد عاملی ( وفات 103 ه . ق )
وی از علما و فضلا و محققان و مدققان و متبحران و جامع مراتب علمی بوده و دانشوری کامل و پرهیزکاری مورد وثوق و فقیهی محدث و متکلم و حافظ حدیث به شمار است و سراینده ی ایدب و تألیفات بسیاری دارد ؛ از جمله شرح تهذیب الاحکام ؛ شرح الاستبصار در سه مجلد در طهارت و صلاه ؛ حاشیه بر شرح لمعه در دو مجلد از آغاز تا کتاب صلح ؛ حاشیه معالم ؛ حاشیه اصول الکافی ؛ حاشیه الفقیه ؛ حاشیه المختلف ، شرح الاثنی عشریه پدرش ؛ حاشیه المدارک ؛ حاشیه المطول ؛ روضه الخواطر و نزهه النواظر در سه مجلد ؛ رساله فی تزکیه الراوی ؛ رساله التسلیم در صلاه ؛ رساله للتسبیح و الفاتحه فیما عدا الاولیین و ترجیح التسبیح ؛ کتاب مشتمل علی مسائل و احادیث ؛ کتاب مشتمل علی مسائل جمعها من کتب شتّی ؛ حاشیه کتاب الرجال لمیرزا محمد ؛ دیوان شعر ؛ رساله ای به نام تحفه الدهر فی مناظره الغنی و الفقر و دیگر کتابها . او اشعار خوب و نغزی می سروده است .

این دو بیت از قصیده ای است که برای یکی از فضلا سروده است :
یا خلیلیّ باللطیف الخبیر و بودّ أضحی لکم فی الضمیر
خصّصا بالثنا إماماً جلیلاَ و خلیّاً أضحی عدیم النظیر

– ای دوست من ؛ سوگند به خدای مهربان که از حال همه ما با کاملاً با خبر است و سوگند به دوستی که از شما در دل من افتاده است .
– ( تا گوید ) اختصاص یافته اند به مدح کردن از پیشوای بزرگ و دوست مشترک بی همتا .
و این دو بیت هم از یکی از چکامه های اوست :

ما لفؤادی مدی بقائی قد صار و قفاً علی اعناء
و ما لجسمی حُلیف سقمٍ بدا به الیأس من شفائی
– چه کنم با دلی که در مدت زندگانی اش همگام با درد و رنج است .

– و چه چاره سازم برای جسمی که پیوسته بیمار است و از بهبودی مأیوس می باشد .
باری فرزندش چندین قصیده طولانی از وی ایراد کرده است ، از جمله همین دو قصیده ، دو قصیده ای که پیش از آن یاد شد .
از اشعار او قصیده ای است که در سوگ حضرت سید الشهداء علیه السلام سروده است ؛ از آن جمله اشعار زیر است :
کیف ترقی دموع أهل الولاء و الحسین اشهید فی کربلاء
جدّه المصطفی الأمین علی ال وحی من الله خاتم الانبیاء
و أبوه أخو النبّی علیّ آیه الله سیّد الأوصیاء

أمّه البضعه البتول أخوه صفوه الأولیاء و الأصفیاء
یا لها من مصیبه أصبح ال دین بها فی مذلّه و شقاء
لیت شعری ما عذر عبد محبٍّ جامد الدمع ساکن الأشحاء
و ابن بنت النبّی أضحی ذبیحاً مستهامناً مرّملاّ بالدماء

و حریم الوصیّ فی أسر ذلٍّ فاقدات الآباء و الأبناء
و علیّ خیر العباد أسیرِ فی قیود العدی حلیف العناء
مثل هذا جزاء نصح نبیٍّ کَلَّ عن نعته لسان الثناء

أسّس السابقون بیعه غدرٍ و بنی الاحقون شرّبناء
حرّفوا بدّلوا أضاعوا أقاموا بدعا بالعناد و اشّحناء
و استبدّوا بإمره نصبوها شرکا للأئمه النجباء
یا بنی الوحی لا یخفف و جداً نالنا من شماته الأعداء

غیر ذی الأمر نور وحی له حجه الله کاشف الغماء
لهف نفسی علی زمان أری فی ه مزیلاً لدوله الأشقیاء
أتری یسمح الزمان بهذا و یحوز الراجون خیر رجاء
– چگونه اشک چشم دوستان اهل بیت خشک شود ، با آن که حضرت امام حسین ( ع ) در کربلا به شهادت رسیده است .
– جدّ او خاتم الانبیا و محمد مصطفی و امین وحی حضرت پروردگار بود .
– و پدرش علی ( ع ) می باشد که برادر رسول اکرم ( ص ) بود . آیت و نشان کامل جلال و جمال خدا و بزرگ همه اوصیاست .
– مادرش حضرت بتول عذرا است که پاره تن پیغمبر اکرم ( ص ) است و برادرش حضرت امام حسن مجتبی ( ع ) است که خلاصه اوصیا و برگزیده اصفیا می باشد .
– آری ، از شهادت حضرت سید الشهدا علیه السلام اندوهی به وجود آمد که در نتیجه آن دین اسلام را ذلیل و تیره دلان را همواره بر اسلام مسلّط کرد .
– ای کاش می دانستم چه عذری دارد آن دوستی که در این اندوه نمی گرید و آرامش خاطر دارد . فرزند دختر پیغمبر اکرم ( ص ) در حالی به تیر ستمگری دشمنان از پای درآمد که در خون خویش دست و پا می زد .

– و پردگیان وصی پیغمبر در حالی که پدران و فرزندان خود را از دست داده بودند ، به ذلّت اسیری گرفتار گردیدند .
– و حضرت سجاد که بهترین بندگان خدا بود به زنجیر اسارت دشمنان درآمد و پابند رنج و اندوه قرار گرفت .
– آری ، این کارها که دشمنان انجام دادند ، پاداش رنجهایی بود که پیغمبر برای هدایت آنان بر خود هموار کرده بود .
– آن پیغمبری که زبان از ستایش او درمانده و عاجز است .

– پیشینیان از این دشمنان ، بیعت حیله گری برای خویش گرفتند و پیوستگان به ایشان هم ناپسند ترین بناها را بنیان نمودند .
– آری ، کتاب خدا را تغییر دادند و حق وصی خدا را نادیده گرفتند و بدعتهایی را که همراه با خشم و عداوت بود بر پای داشتند .
– و کاری را به انجام آوردند که نسبت به پیشوایان با نجابت حق ، مخالفت صریح داشت . و با رأی فاسدی که صادر کردند ، ارث فاطمه الزهرا علیها السلام را که از پدرش می برد ، از دستش باز گرفتند . ای خاندان وحی ، شماتتی که از دشمنان دیده ایم ، تخفیفی نخواهد داشت و جز حضرت ولی عصر که نور وحی خدا و حجت او و نابود کننده اندوههاست ، کس دیگری دست ستمگران و شماتت آنان را کوتاه نخواهد کرد . وچه حالی خواهم داشت آنگاه که حضرت ظهور کند و پایه دولت ستمکاران را از بیخ و بن براندازد . آیا آن روزگار را خواهم دید و آیا آرزومندان به بهترین آرزوهای خود خواهند رسید . ( افندی ، 1376 ص 104 )
حر عاملی – ابیاتی در حدیث قدسی

فضل الفتی بالبذل و الإحسان والجود خیر الوصف اللإنسان
أوُ لیس إبراهیم لمّا اصبحت أمواله وقفاً علی الضَّیفان
حتّی إذا أفنی اللهی أخذ ابنه فسخا به للذبح و القربان

ثمّ ابتغی النمرود إحراقاً له فسخا بمجهبته علی النیران
بالمال جادو وبابنه و بنفسه و بقلبه للواحد الدیان
أضحی خلیل الله جل جلاله ناهیک فضلاً حلّه الرحمان
صحّ الحدیث به فیا لک رتبه تعلو بأخمصها علی التّیجان
– فضیلت جوانمرد در سخاوتمندی و بخشندگی بهترین صفت انسان است .

– مگر نه این است که حضرت ابراهیم علیه السلام همه ثروتش را به مصرف میهمانان رسانید .
– و هنگامی که ثروتش به پایان رسید ، فرزندش اسماعیل را به قربانگاه برد .
– پس از آن نمرود آتشی افروخت و آن حضرت خود را برای سوختن آماده ساخت .
– آری ، ابراهیم با دادن مال و جان و فرزند و فدا کردن خواسته خود در راه خدا که کاملاً دلش را متوجه به او ساخته بود .
– به مقامی رسید که خدا او را ذلیل خویش قرار داد و فضیلتی بهتر از آن نیست که آدمی با سخاوتمندی به مقام حلّت الهی نایل بیاید .
– آری ، حدیث مزبور حدیث صحیحی است و چه مربته ای بهتر از آن مرتبه که می توان با کف دست سخاوتمندانه بر تاجهای پادشاهان برتری پیدا کرد . ( همان منبع ، ص 117 )

قسمتی از چکامه ای متجاوز از چهارصد بیت که در مدح نبی اکرم و ائمه طاهرین صلوات الله علیهم اجمعین سرود ه است :
کیف تحفظی بمجدک الأوصیاء و به قد توسّل الأنبیاء
ما لخلق سوی النبیّ و سبطی ه السعیدین هذه العلیاء

فبکم آدم استغاث و قد م سته بعد المسرّه الضراءُ
– با تمجیدی که می کنی نمی توانی به مقام اوصیای حق نایل گردی و حال آن که پیمبران هم به این کار اقدام کردند و سودی نبردند .
– آری ، بجز پیغمبر اکرم ( ص ) و دو نواده نیکبختش کس دیگری به این مقام عالی نرسیده است .
– حضرت آدم پس از آن همه شادمانی که در بهشت داشت ، از مقامش فرود آمد و دست توسل به دامن شما دراز کرد .
از اشعار او چکامه های محبوکات الاطراف است که در مدح ائمه طاهرین علیهم السلام سروده . اکنون پاره ای از چکامه ای که به قافیه همزه سروده شده است :

أغیر أمیر المؤمنین الذی به تجمّع شمل الدین بعد تناء
أبانت به الأیّام کلَّ عجیبه فنیران بأس فی بحور عطاء
– آیا بجز از امیر المؤمنین علی علیه السلام کس دیگری وجود دارد که پس از آن همه رنجی که تحمل کرده باز هم امور دینی را تحت نظر خود داشته باشد .
– روزگار گرفتاریهای شگفت آوری برای او ایجاد کرد و آتشهای ناراحتی را در دریاهای عطا و بخشش بیافروزند .
چکامه های مزبور بیست و نه قصیده است که به همین سبک سروده شده و از سروده های او قصیده محبوکه الاطراف است :
فإن تخَفً فی الوصف من إسراف فلذ بمدح الساده الأشراف

فخر لهاشمیّ أو منافس فضل سما مراتب الآلاف
فعلمهم للجل شاف کافی و فضلهم علی الأنام وافی

فاقوا الوری منتعلاً و حافی فضل به العدو ذو اعتراف
فها کها محبوکه الأطراف فنّ غریب ما قفاه قاف
– هر گاه از اسراف کردن در ستایشگری بیم داری ، برای آن که از این بیم رهایی پیدا کرده باشی به تمجید از بزرگان اشراف بپرداز .
– دانش آنها برای نابودی نادانی کافی است و فضیلت آنها برتر از همه جهانیان است .
– چه با کفش باشند و چه پابرهنه ، ( چه بر اریکه خلافت بنشینند و چه از بی اعتباری مردم گوشه انزوا گزینند ، بر همگان برتری دارند و این فضیلتی است که دشمن هم به آن اعتراف کرده است . چکامه محبوکه الاطراف :
إنّ سر صدیق عندی مصون لیس یدریه غیر سمعی و قلبی

لم أکن مطلعاً لسانی علیه قطّ ، فضلاً عن صاحب و محّب
حکمه أننی أخّلده فی السج جن أعنی الفؤاد من غیر ذنب
لست أخفی سرّی و هذا هو الوا جب عندی إخفاء أسرار صحبی

– سرّ دوستم را در نزد خود نگه می دارم و بجز چشم و دلم دیگری از آن خبر ندارد .
– زبانم هم از آن اطلاع پیدا نمی کند تا چه رسد که رفیق و محبم از آن خبردار گردد .
– آری ، سرّ او را بدون آن که مرتکب گناهی شده باشد در زندان دلم محبوس کرده ام .
– وقتی که بر من لازم است اسرار خودم را از دیگران پنهان بدارم ، پنهان داشتن اسرار دوستانم را هم بر خود واجب می شمارم .
از اشعار او چکامه طولانی است که مدح را با غزل آمیخته است :

لئن طاب لی ذکر الحبائب إنّنی أری مدح أهل بیت أحلی و أطیبا
فهنّ سلبن العلم و الحلم فی الصّبا و هم و هبونا العلم و الحلم فی الصّبی
هو اهن لی داء هو اهم ؤه و من یک ذا داء یرد منطببا

لئن کان ذلک الحسن یعجب ناظراً فانّا رأینا ذلک الفضل أعجبا
– هرگاه یاد دوستان موجبات شادی قلبی مرا فراهم می آورد ، خواهم دانست که مدیحه سرایی خاندان پیغمبر اکرم ( ص ) شیرینتر و گواراتر است .
– اینان اند که در خردسالی دانشی را که دارا بودند از دیگران گرفتند و خود دانش و بردباری را به ما فرا دادند .
– عشق به ایشان درد و دواست و کسی که دوای درد را داشته باشد به طبیب نیازمند نیست .
-هرگاه وجاهت ایشان ، بیننده را به شگفتی وادار کند ، ما خود این فضیلت را شگفت آورتر از فضایل دیگر می دانیم .
قصیده دیگری به سبک فوق :

سعدی بسعدی فإذا ما نأت سعدی فلا مطمع فی السعد
و فضل أهل البیت مع حسنها کلاهما جازا عن الحدّ
و تلک دنیانا و هم دیننا و ما من الأمرین من بدُّ

و حبّها من أعظم الغَی و ال حبّ لهم من أعظم الرشد
بل حبّها عار و حبّی لهم مجد ، و لیس العار کالمجد
– شادی من دسترسی به سعدی است و هر گاه سعدی از من دور باشد ، چشم طمع به شادکامی و نیکبختی ندارم .
– آری ، فضیلت اهل بیت و زیبایی سعدی هر دو از حد گذشته اند .
– او دنیای ماست و اینان دین ما می باشند و بر ما لازم است که دین و دنیا را دارا باشیم .
– حب دنیا ( سعدی ) از بزرگترین گمراهیها و دوستی اهل بیت از بزرگترین هدایتهاست .
– علاقه مندی من به دنیا مایه ننگ و علاقه مندی من به اهل بیت دلیل بزرگواری است و چنان که می دانیم ، ننگ همانند نام نیست .
از اشعار اوست :

کم حازم لیس له مطمع إلا من الله کما قد یجب
لأجل هذا قد غدا رزقه جمیعه من حیث لا یحتسب
– چه بسیار احتیاط کاری که چشم طمع به دیگران ندارد و تنها چشم طمعش به خدا می باشد .
– و بر اوست که تنها به او متوجه باشد و به همین مناسبت است که حق تعالی روزی او را از محلی که امیدوار نمی باشد ، مقرّر می فرماید .
کم من حریص رماه الحرص فی شعب منها الی أشعب الطماع ینشعب

فی کلّ شیء من الدّنیا له طمع فرزقه کلّه من حیث یحتسب
– چه بسا آزمندی که آزمندی او راههایی برای او گشوده است تا آن جا که بعضی از آن راهها به اشعب طماع می رسد .
– چنین آدمی در همه چیز چشم طمع دارد و روزی چنین آدمی از محلی است که خود گمان می برد نه از جایی که گمان ندارد .
سترت وجهاً بکفّ خضیب إذا رأتنی من خوف عین الرقیب

کیف نحظی بالاجتماع و قدعا ین کلّ إذا ذاک کفّ الخضیب
و بودّی لو کان ذاک الذی لا ح من الورد فی الخدود نصیبی

ذلک الهجر فی الصبی کان خیراً من وصال سخت به فی مشیبی
– به مجردی که مرا دید – برای این که از رقیب بیمناک بود – رخسار خود را به دست حنا شده خویش پوشید .
– چگونه می توانیم از حظ اجتماعی خود بهره مند گردیم و حال آن که هر کسی چنان حالی « کف الخضیب » را مشاهده کرده است .
– سوگند به دوستی ام که اگر از گل رخسار او بهره مند گردم ، چنین و چنان خواهد شد .
– آری ، هر گاه دوری از محبوبه در خردسالی برای من اتفاق افتاده بود ، بهتر از آن بود که در پیری به وصال او برسم .
از اشعار اوست :
و لمّا التقینا عانقتنی غزاله بدیعه وصف من حسان الولائد
و لم اجتهد فی الضمّ منفرداً به و لکننّی قلّدت ذات القلائد
– در هنگام ملاقات آهو وشی زیبا چهره که از بهترین تولد یافتگان بود با من معانقه کرد و مرا در کنار گرفت .
– کوشش من منحصر در آن نبود که بتنهایی در میان دو دست قرار گرفته ام ؛ بلکه احساس من در آن بود که گردنبندهایی را که گردن او را زیور داده است ، به گردن خود درآورده ام .
سترت محاسنها الحسان بلؤلؤء و بجوهر و فضّه و بعسجد
هیهات ذاک الستر أظهر حسنها حتّی لقد فتنت أمام المسجد
– زیباییهای از حد افزون خویش را به مروارید و گوهر و نقره و طلا پوشانیده بود .
– بر خلاف انتظار ، جواهرات مزبور بیشتر به ارزندگی ، و زیبایی او افزود تا آن جا که امام مسجد را هم مفتون خویش ساخت .
و ذات خال خدّها مشرق نورا ، کرکن الحجر الأسود
کعبه حسن و لها برقع من الحریر المحض و العسجد
قد أکسبت کلّ امری فتنه حتّی امام الحیّ و المسجد
کم هام إذ شاهدها جاهل بل هام فیها عالم المشهد

– زیبا صنم خالداری که گونه درخشنده او مانند رکنی بود که حجر الاسود در آن قرار گرفته است .
– او کعبه زیبایی بود و روپوشی از ابریشم خالص و طلا بافت بر رخسار خود افکنده بود .
– و هر کس حتی امام قبیله و امام مسجد را هم مفتون خویش می ساخت .
– تنها انسان نادان و بی اطلاع از حقیقت زیبایی ، سرگردان او نمی شد ، بلکه دانای به حقیقت زیبایی هم متحیر و سرگردان او می گردید .
تنها نه من به خال لبش مبتلا شدم بر هر که بنگری به همین درد مبتلاست
أبخلتِ سالمی بردّ سلامِ و فتنت شیخ مشائخ الاسلام
– ای سلمی ، از پاسخ سلام خودداری کردی و شیخی از شیوخ الاسلام را مفتون خود ساختی .
– از اشارات اوست :

یا سلیمی سلبت لو تعلمینا قلب شیخ الاسلام و المسلمینا
ظالم طرفک الضعیف و إنّا لَضعاف القوی فلا تظلیمنا

– ای سلیمی ، هر گاه متوجه باشی دل شیخ الاسلام و دیگر مسلمانان را از عشوه و ناز خود ربودی .
– دیدگان ضعیف تو ، ستمکار و نیروهای بدنی ما ناتوان است . بنابراین ، ما را به چشم ستمکار خویش گرفتار مکن و شکنجه مده .
فتکت سلیمی و المحاسن قد بدت بشیخ شیوخ المسلمین و لم ترعی

تحصنّت منّی یا سلیمی مع الهوی بحصنین مجددی ذی التقدّس و الشرع
– ای سلیمی ، مرتکب کار عظیمی شدی و در آن حال که خوبیهای تو برای شیخی از شیخهای مسلمانان هویدا گردیده بود .
– رعایت هیچ موقعیتی را ننموده و مرا با عشقی که به تو پیدا کرده بودم ، در زندان تقدس و شرع محبوس ساختی .
لا تکن قانعاً من الدین بالدوّ ن و خذ فی عباده المعبود

و اجتهد فی جهاد نفسک و ابذل فی رضی الله غایه المجهود
– از فراگیری دین به اندکی قناعت مکن و به بندگی معبود اشتغال بورز .
– در جهاد با نفس جدیت کن و تا حدی که ممکن است خرسندی خدا را به دست آور .
و در ضمن چکامه ای از اهل بیت علیهم السلام مدح کرده ، گوید :

و ما حاز أجناس الجناس و سائر ال محاسن من فنّ البدیع سوی شعری
و دیوان شعری فی مدیحهم لما حوی من فنون السحر من کتب السحر
– به غیر از شعر من ، اشعار سرایندگان دیگر جامع اجناس جناس و حاوی محسنات فن بدیع نبوده است .
– و دیوان شعر من که در مدح اهل بیت علیهم السلام گرد آمده است ، انواع سحر حلال را از کتابهای سحر ، در پرتو خود قرار داده است .
چکامه ای که در مدح اهل بیت علیهم السلام سروده است :
و فی کل بیت قلته ألف نکته تحسنّه من فضلهم و تجیده
و غیری اذا ما قال شعراً محافظ علی وزنه من غیر معنیّ یفیده
– در هر بیتی که سروده ام ، هزار نکته باریک تر از مو وجود دارد و این حسن را از آن جا به دست آورده است که سروده های من در مدح اهل بیت علیهم السلام می باشد که هم شایسته است و هم پسندیده .
– و سراینده دیگر هر گاه شعری بسراید ، کوشش می کند که وزن شعر را رعایت کند ، لیکن به معنای ارزنده ای دقت نمی نماید .
و در چکامه ای گفته است :

قلّما فاخروا سواهم و حاشا ذهباً أن یفاخر الفخارا
و أری قولنا ألائمه خیر من فلان و من فلان عارا
إنّما سبقهم لبکرو عمرو مثل ما یسبق الجواد الحمارا
إنّنی ذو براعه و اقتدار جاوز الحدّ فی الأنام اشتهارا
و اذا رمت وصف أدنی علاهم لا أری لی براعه و اقتدارا
– کمتر پیش آمده است که مردم بتوانند به غیر از ائمه طاهرین علیهم السلام به دیگران ببالند و اتفاق نیفتاده که طلا به سوفار ببالد و گوهر به خر مهره مباهات نماید .

– آنچه درباره ائمه علیهم السلام گفته به جا و مایه آبرومندی است ، به خلاف آنچه که درباره فلان و بهمان سروده که وسیله ننگ و عار برای ما می باشد .
– ائمه طاهرین در میدان مسابقه بر عمر و بکر پیشی می گیرند ، آن چنان که اسب نجیب و تندرو در آن میدان بر الاغ پیشی می گیرد .
– من دانشمند با نفوذی هستم و شهرتم در میان مردم از اندازه بیرون است .
– و در عین حال ، هر گاه بخواهم به اندک وصفی از آنها دهان بگشایم ، از هر گونه دانشی تهی است و از هر گونه اقتداری در مانده ام .
قصیده ای که مشتمل بر هشتاد بیت بوده و تهی از حرف الف است ، در مدح اهل بیت علیهم السلام :
ولیی علیّ حیث کنت ولیّه و مخلصه بل عبد عبد لعبده

لعمرک قلبی مغرم بمحبتی له طول عمری ثمّ بعدی لولده
و هم مهجتی هم منیتی هم ذخیرتی و قلبی بحبهم مصیب لر شده
و کلّ کبیر منهم شمس منبرٍ و کلّ صغیر منهم شمس مهده
وکلّ کمّی منهم لیث حربه و کلّ کریم منهم غیث و هده

بذلت له جهدی بمدح مهذّب بلیغ و مثلی حسبه بذل جهده
و کلّفت له جهدی فکری حذف حرف مقدّم علی کلّ حرف عند مدحی لمجده
– علی علیه السلام ولیّ من و مولای صاحب اقتدار من است . هر گاه من هم دوست او باشم و اظهار اخلاص کیشی نمایم ، آری ، من بنده بنده بنده او می باشم .
– به جان تو سوگند در تمام عمرم دلم فریفته محبت اوست و پس از او دلداده فرزندانش هستم .
– اینان پاره دل من و آرزوی من و ذخیره فردای قیامت من اند و دلم بر اثر علاقه مندی به آنها به پایه رشد و هدایت خویش نایل آمده است .
– بزرگ آنها خورشید منبر و کوچک آنها ، خورشید گهواره است .

– دلاور آنها شیر بیشه جنگ است و بخشنده ایشان مانند بارانی است که در گرمای شبانه می بارد .
– کوشش خود را در مدح او که پاکیزه از هر گونه نارواگویی است به کار بردم و ابیات بلیغی سرودم و همچو منی سزاوار است در مدیحه سرایی او بکوشد .
– اندیشه خود را به کار بردم تا در مدیحه سرایی او چکامه ای بسرایم که از اولین حرف یعنی حرف الف تهی باشد .
علمی و شعری اقتتلا و اصطلحا فخضع الشعر لعلمی راغما
فالعلم یأبی أن أعدّ شاعراً و الشعر یرضی أن أعد عالما

– دانش و سرایندگی من به مبارزه برخاستند و سرانجام به آن جا رسید که شعر من در برابر دانشم افتادگی و خضوع نمود .
– دانش امتناع می ورزد از این که من سراینده باشم و سرایندگی من خرسند است که من دانشمند باشم .
ودر چکامه ای گفته است :

حسن شعری مازال یرضی و لا ینکر لی أن أعدّ فی العلماء
و علومی غزیره لیس ترضی أبدا أن أعد فی الشعراء
– سروده پسندیده من همواره خرسند است و انکاری ندارد که در ردیف دانشمندان قرار بگیرم .
– و دانشهای فراوان من هیچگاه راضی نمی شوند که نام من در میان سرایندگان به زبان آورده شود .
حذار من فتنه الحسنا و ناظرها و لا توح بفؤاد منه مکلوم

فقالها صخره مع ضعف قوتّها و طرفها ظالم فی زیّ مظلوم
– از آشوب زنان صاحب جمال و چشم جادوگر آنها در حذر باش و به دلی که از دلبستگی به آنها جریحه دار شده است ، توجه مکن .
– آری ، دل آنها در عین حالی که ضعیف اندام اند مانند سنگ سخت و چشم آنها با آن که مظلوم و محجوب می باشد ، ستمکار است .
لحی الله من لا یغب النفسّ و الهوی إذا طلبا ما لیس یحسن فی العقل
تمکّن منه حبّ دنیا دنیّه فأورده شرّ الموارد بسالجهل

و ألجأء حبّ الجاه منه إلی الردّی فعانی العناء الصعب فی المطلب السهل
– خدا لعنت کند کسی را که بر نفس و هوای آن پیروز نگردد ، هنگامی ملعون خدا باشد که چیزی را که بر خلاف عقل است از وی بخواهند و او انجام دهد و آنها را از پای در نیاورد .
– آری ، نفس است که نشأ علاقه مندی به دنیای بی اعتبار را ایجاد می کند و او را به پست ترین پرتگاه های نادانی می افکند .
– و حبّ جاه و مقام است که او را به زشت ترین بیچارگی دچار می سازد و در نتیجه آن از راهنمایی به ظاهر آسانی که نفس به او می نماید ، به مشکلترین رنجها مبتلا می گردد .
از اندرزهای اوست :
یا صاحب الجاه کن علی حذر لا تک ممّن یغترّ بالجاه
فإنّ عزّ الدنیا کذلّتها لا عزّ إلّا بطاعه الله
– ای جاه طلب ، بر حذر باش که از این که به جاه و مقام ، مغرور گردی .
– زیرا عزت دنیا برابر با ذلت آن است و عزت و ارجمندی منحصر به اطاعت از خداست .
أما تبغی مدی الأیّام شکری أما ترضی بهذا الحرّ عبدا

– آیا در تمام روزها به شکر من نمی پردازی و آیا به جای این آزادی به بندگی راضی نمی شوی .
و در ضمن چکامه ای که در مدح اهل بیت علیهم السلام سروده است می گوید :
أنا الحرّ لکن برهم یسترّقنی و بالبرّ و الاحسان یستعبد الحر
من آزادم و لکن بر ایشان کرده دربندم بلی آزاد از احسان همی گردد به جان بنده
أنا الحرّ لکن کرق لخود سلبتنی سکینه و وقارا

کلّ حسن من الحرائر لابل من إماء یستعبد الأ حرارا
و هوی المجد و الملاح و أهل ال بیت فی القلب لم یدع لی قرارا
– در عین حالی که آزادم ، مانند برده ای هستم که آرامش و وقارش را از دست داده است .
– هر نوع زیبایی از آن آزادان است . در عین حال ، برخی از کنیزان افراد آزاد را برده خود می سازند .
– دلبستگی به بزرگواری و صاحب جمال آن ملیح آرامش را از دل من برده است .
سادتی إنّنی لعبدکم ق ن و إنّی أدعی مجازا بحر
– ای بزرگان ، من برده بنده شمایم و مرا به طریق مجاز ، حرّ ( آزاد ) خوانده اند .
و در چکامه ای دیگر گفته است :

خلیلیّ مالیّ و الزمان معاندی بتکسیر آمالی الصحاح بلا جبر
زمان یرینا فی القضا یا غرائباً و کلّ قضاء منه جور علی الحرّ
– ای دوستان ، نمی دانم چرا روزگار با من دشمنی می کند و بدون آن که درصدد جبران برآید ، استوانه آرزوهای درست مرا می شکند .
– روزگار در پیش آمدها امور بی سابقه ای را به نظر ما می آورد و هر گونه پیش آمدی که اتفاق می افتد ، به زیان انسان آزاد است .
ولکنما یقضی من المدح واجباً علیه و فرضاً عبدک المخلص الحر

– بنده اخلاص کیش شما ، حر عاملی ، مدحی که بر خود واجب می دانسته به انجام آورده است .
والجواری الحور الحسان جوار مقبلات بالأنس بعد النفار

عاد قلبی رقّا و لیس عجیبا کلّ حر رقّ لتلک الجواری
– کنیزکان حوروشی که چهره ای بس زیبا و دلفریب داشتند ، پس از آنکه از کنار ما کوچ کردند دوباره بازگشتند و انس و علاقه را از سر گرفتند .
– بار دیگر دل من بردگی به آنها ابراز کرد و این کار که از دل من سر زد ، هیچ گونه شگفتی همراه نداشت ؛ زیرا تمام آزاد مردان ، برده چنین کنیزکانی می باشند .
و إنّی له عبد و عبد لعبده و حاشاه أن ینسی غدا عبده الحرا
و لم یسب قلب الحر کالحور و العلی و حبّ بنی الحوراء فاطمه الزهرا
– من بنده او و برده بنده او هستم و گمان ندارم فردای قیامت از بنده حرّش فراموش نماید .
– آرامش دل حرّ به حور و بهشت نمی باشد ؛ بلکه آرامش دل او به محبت فاطمه زهرا ( ع ) است .
أنا حرّ ، عبد لهم فإذا ما شرّ فونی بالعتق عدت رقیقا
أنا عبد لهم فلوأ عتقونی ألف عتق ماصرت یوماً عتیقا

– من که حرّم ، بنده ایشان می باشم و در صورتی که مرا آزاد کنند ، باز هم بنده ایشان خواهم بود .
أنا حرّ لدی سواهم و عبد لهم ما حییت بل عبد عبد
– من در پیش دیگران حرّم و تا زنده باشم بنده ایشان ، بلکه بنده برده ایشانم .
و نبیّ الهدی و کلّ النبییّ ن بل الله مادح الابرار
مدح عبد حرّ حقیر لدی مدح النبیین ساده الاحرار
– پیغمبر راهنما و همگی پیمبران ، بلکه خدای متعال

مدیحه سرای نیکوکاران اند .
– اکنون مدیحه سرایی این بنده حرّ در برابر مدیحه سرایی پیمبران که بزرگ مردان اند ، ناچیز و پست است .
طاق لیلی و لم أجد لی علی السه د معیناً سوی اقتراح الأمانی

فکأنّی فی عرض تسعین لمّا حلّت الشمس اوّل المیزان
لیت أنّی فیما یساوی تمام ال میل عرضا ً و الشمس فی السرطان
– شب من به درازا کشید و برای بیدار خوابی خویش همرازی جز آرزوها به دست نیاوردم .
– گویا من در آن حال در نود درجه خورشید در برج میزان قرار گرفته بودم .

– ای کاش در آن هنگام مساوی با تمام میل عرضی واقع شده بودم که خورشید در آن موقع در برج سرطان قرار می گرفت .
غاده قد غدت لها حکمه ال عین و أضحت عن غیرها فی انتفاء
بین ألحاظها کتاب الأشارا ت و فی ریقها کتاب الشفاء

– عادتی که برای او ظاهر گردید ، حکمت العین ( تألیف کاتبی ) بود و از غیر آن اعراض کرد .
– در میان پلکهای او کتاب اشارات ( بوعلی ) و در آب دهن او کتاب شفای بوعلی سیناست .
فروی لحظها کتاب الاشارا ت و کم قد روی عن الغزالی
و کتاب الشفاء عنم ریقها یر ویه حیث یروی بذاک الزلال

– پلکهای او از کتاب اشارات بو علی سینا حکایت می کند و گاهی هم از غزالی روایت می نماید .
– و آب دهان او از کتاب شفا دم می زند و از آب خوشگوار خبر می دهد .
باز گفته است :
مطّول الفرع علی متنها و خصرها مختصر النافع

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله اختلاط بتن ( از انتخاب مصالح اولیه تا سازه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله اختلاط بتن ( از انتخاب مصالح اولیه تا سازه نهایی) فایل ورد (word) دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله اختلاط بتن ( از انتخاب مصالح اولیه تا سازه نهایی) فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله اختلاط بتن ( از انتخاب مصالح اولیه تا سازه نهایی) فایل ورد (word)

توضیحاتی درباره نویسنده مقاله
سوتیتد
متن
ماهیت مساله
پروسه بی عیب ونقص
بتن با تکنیک ضعیف
بتن با تکنیک بالا
ویژگی های دقیق سیمان
1- انجمن آزمایش و مصالح امریکا – مترجمه
مخلوط های سه تایی
انتخاب مخلوط
عملیات بتن ریزی
میلگرد گذاری بتن
بتن خود سفت شو
پروراندن بتن
تخصیص حداقل سیمان
پایداری
جنبه های خاص بتن پیش ساخته
نتیجه گیری

 

 

توضیحاتی درباره نویسنده مقاله

آدام نویل یکی از نویسندگان معتبر در رابطه با فن آوری بتن در سطح بین المللی است. وی دارای مدارک.MSC.PHD و DSC  از  دانشگاه لندن و همچنین مدرک DSC از دانشگاه لیدز است. در دوران کار حرفه ای بلند و بر جسته اش، او مهندس هیدرو الکتریک و ایستگاههای نیروی هسته ای بوده، و در دانشکده های زیادی به عنوان ریاست گروه مهندس عمران دانشگاه لیدز، عضو هیئت مؤسس مهندسی و تحقیقات فارغ التحصیلی دانشگاه کالگری ( کانادا) و ریاست دانشگاه داندی در اسکاتلند خدمت کرده است. از سال 1987 دکتر نویل مشاور در امور بتن و سازه بوده و تجربیات قابل توجهی نیز به عنوان یک متخصص در ایالات متحده کپ کرده است. وی نویسنده بیش از 250 مقاله فنی و همچنین نه کتاب درباره بتن، تحلیل سازه و مترهای استاتیک بوده است، معروف ترین کتاب او به نام ویژگی های بتن، به سیزده زبان ترجمه شده و بیش از نیم میلیون نسخه از آن در جهان فروخته شده است. آخرین کتاب او ( 2003 ) به نام نویل و بتن- آزمون انواع رفتارهای بتن است

سوتیتد

اکثر مقالات درباره بتن روی یکی از خصوصیات آن توجه دارند، بنابر این تصویر مبهمی از اهمیت پارامترهای گوناگون برای رسیدن به یک سازه بتنی خوب، ارائه می دهند. موضوع این مقاله این است که این هدف با بکارگیری رشته ای عملیات یکپارچه قابل دسترس است و هر کدام از این  عملیات ها بطور خلاصه بررسی شده اند. موارد ذکر شده عبارتند از سیمان در عصر حاضر، انتخاب مواد اولیه برای مخطوط کردن  بتون، استفاده از بیندرها ( ملات) مانند خاکستر بادی و دوده سیلیسی، بتن خود سفت شد و سازه پایدار مقاله حاضر همچنین نگاه هایی به جنبه های خاص بتن پیش ساخته دارد

متن

تمام مقالات بتن تنها یک هدف دارند:‌  دستیابی به یک سازه رضایت بخش،‌ یعنی سازه ای که سالم و پایدار باشد. متأسفانه با وجود انتشار هزاران مقالات پژوهشی در سال، در بسیاری از سازه ها،‌ به خوبی که باید باشد نیست. این مقاله قصد دارد تا به توضیح این وضعیت بپردازد

مقاله حاضر امیدوار است با نشان دادن کم کاری در زمینه ساخت و ساز با بتن بتواند خوانندگان را در  پیشبرد راهکارهای مختلف یا حداقل در نگرش دوباره به قصور در بتن کمک کند

بنابراین از صمیم قلب از هر گونه کلمات و الفاظ تندی که بکار برده ام، پوزش می طلبم. این مقاله یک جنبه خاص دارد که آن را از دیگر مقالات متمایز می کند و به یک موضوع می پردازد و اهمیت آن را نشان می دهد، این مقاله تمام زوایای ساخت بتن را نشان می دهد

ماهیت مساله

چرا بتن در بسیاری از سازه ها به خوبی که باید باشد نیست؟ اول اینکه یک سری تحقیقات دانشگاهی نامتجانس در شرایط مفید واقعی و روی نمونه های مصنوعی برای پژوهش در آزمایشگاه انجام می شوند و از طرفی این آزمایش ها توسط افرادی بعمل می آیند که هیچ تجربه ای از شرایط واقعی در زندگی ندارند. در تجربیات آنها، رشته متغیرها بسیار محدود است شرایط آسیب رسان بطور غیر واقعانه ای مبانعه می شوند تا رسیدن نتیجه سرعت داشته باشند، از تغییر شکل در بتن بر اثر انقباض یا دم هم با استفاده از نمونه های کوچک و دیگر محدویت های ساختگی جلوگیری می شود.  بیشتر دانشگاهیان علاقه ای به تحقیق و بررسی  در یک پروژه واقعی ندارند و ترجیح می دهند در یک آزمایشگاه با تهویه هوای عالی بمانند و چکمه و کلاه ایمنی بپوشند

دوم اینکه دانشجویان دوره لیسانس مهندسی عمران کمتر چیزی در باره بتن به عنوان یکی از مصالح یاد گرفته اند. بنابر این وقتی پس از فارغ التحصیلی و شروع به کار با مهاسبات طراحی بخصوص محاسبه به حالت کامپیوتری درگیر می شوند. کمیت های  ثابتی برای خصوصیات بتن در نظر می گیرند. کمیت هایی چون ضریب ارتجاعی، جمع شدگی بتن در اثر از دست دادن آب، ضریب خزش، انبساط حرارتی و دیگر کمیت ها، آنها به ندرت از خود درباره اینکه آیا یک مخلوط واقعی با کمیت های در نظر گرفته شده با محاسبات طراحی مطابقت دارند یا خیر، سئوال می کنند. در واقع کمتر کسی به اینطور سازگاری ها توجه دارد

سوم اینکه رویهمرفته، نیروی کار در تولید بتن که شامل پیمانه کردن، مخلوط کردن، حمل و نقل، بتن ریزی، متراکم کردن، پرداخت و پروراندن بتن است، از نیروهای کار در دیگر زمینه ها از قبیل چوبکاری، نجاری، کارهای الکتریکی، لوله کشی یا حتی آجر چینی، تحصیلات و دوره های آموزش کمتری دارند

منظورم این نیست که همه بتن کارها بی کفایت هستند. هر قدم در تولید بتن می تواند در محصول نهایی تأ ثیر مستقیم بگذارد. بنابر این بسیاری از سازه های بتنی کامل نیستند و به همین خاطر مدت اندکی پس از تکمیل سازه  احتیاج به تعمیر و باز سازی  پیدا می کنند

شاید استباه کوچکی در کار باشد. کیفیت کار نه تنها به شایستگی  نیروی کار، بلکه به کیفیت و وقت در نظارت نیز بستگی دارد. وقتی جوان بودم، مهندس ناظری سراغ داشتم که اغلب تمام وقت کار می کرد و با چشمان تیز بین که داشت جلوی هرگونه شلختگی و ناهماهنگی در کار را می گرفت. چنین نظارتی گران بود. اما قیمت هایی کارفرما به قدری بود که هزینه ها را پوشش دهد. رقابت شدید در پروژه های طراحی  به همراه نسخ قیمت های مصوب، باعث کاهش قیمت ها شد و اولین قدم در صرفه جویی مالی، صرفه جویی در نظارت بود

پروسه بی عیب ونقص

موضوع تمام گله و شکایت من این است که دستیابی به یک بتن خوب باید یک پروسه بی عیب و نقص باشد. گاهی اوقات ایراد در کار دیده می شود، گاهی هم مخفی است و کسی از آن چیزی نمی داند تا اینکه اتفاقی بیافتد و تحقیقات پس از آن شروع شود

در زمینه بتن های تقویت شده و پیش تنیده، معلوم کردن اینکه درون هر قطعه چطور است مشکل  می باشد بخصوص پس از گذشت زمان، درساده ترین نوع یک بزرگراه یا یک پیاده رو، به ندرت ضخامت بتن کنترل می شود، یا اینکه اخیراً‌ روشهای الکترونیکی نوینی برای این کار در دست است. سیستم های قدیمی مغزه هی مخرب هستند

باز بینی  درجه تراکم و میزان کمبود بافت کندویی یا حفره های ریز هوا رایج نیستند، فقط  بخاطر اینکه آسان نبوده و وقت گیر هستند. با اطمینان از اندازه صحیح میلگردها، می توان پی به وضعیت میلگردهای تقویتی برد. اما پس از آن هم الزاماً مطمئن نیستیم که فولاد مناسب استفاده شده است یا خیر. موقعیتی را سراغ داشتم که در آن کد گذاری فولاد بوسیله رنگ ها اشتباه شده بود و در نتیجه از شماره فولاد اشتباه استفاده شده بود


بتن با تکنیک ضعیف

بتن یکی از آن مصالح عجیب و غریب است که هم تکنیک بالای آن هست و هم تکنیک پائین آن، این مثل یک تضاد است چون بتن از ساده ترین مصالح است و یک فرد خیابانی هم بدون داشتن کمترین دانش فنی می تواند آن را درست کند. بتن مصالحی است که انتظار می رود خصوصیات منحصر بفرد خود را داشته باشد. این یک پیشرفت است که در زمان زندگی من اتفاق افتاده است و چنین پیشرفتی الزاماً نمی تواند نتیجه معکوس داشته باشد مثلاً با تغییر ماشین آلات کمتر از یک قرن پیش این ماشین ها هستند اما به اندازه وزنشان به قیمت طلا می ارزند. همه ساله صدها میلیون ماشین وارد بازار می شوند که بصورت خارق العاده ای توسط ابزار الکترونیکی کنترل شده و با روباتهای کوچک و بزرگ اجرای کار می کنند

البته ما هنوز در موقعیت مدرنی نیستیم که سیستم فقط شامل یک انسان و یک سگ باشد. چرا سگ؟ چونکه به انسان اجازه دخالت در کار ماشین را ندهد. و چرا یک انسان؟ چون به سگ غذا دهد

اجازه دهید تا تغییرات در بتن را با دقت شرح دهم. روزهایی را به یاد دارم که بتن با قوطی های 1 فوتی پیمانه می شدند و این قوطی ها با شن یا قلوه سنگ یا سیمان پر می شدند. در واقع یک کیسه 5/42 کیلویی حدود 028/0 متر مکعب سیمان داشت. در یک کار کوچک، پیمانه کردن با یک بیل انجام می شد: کمی سیمان، کمی شن و کمی قلوه سنگ. اصل و مبدإ مخلوطهای 1:2:4 یا 3: 5/1 :1 همین روش است

این مصالح احتیاج به شن تمیز وگرد، و قلوه سنگ های ریز که از نزدیک ترین رودخانه تهیه می شوند، داشتند. در صورت امکان جدا سازی قلوه سنگ های بزرگ از کوچک بسیار خوب بود. آب نیز برای تولید مخلوطی که تراکم را ساده کند اضافه می شد

نکته قابل توجه این است که این نسبت 5/0 آب – سیمان نسبت خوب  و مناسبی بود و بطور قابل ملاحظه ای بتن خوبی  از آب در می آمد. بعضی قطعات مانند دیوارها، کف ها وحتی تیرهای پل ها تا امروز باقی مانده اند

به نسبت آب – سیمان (w/c ) اشاره کردم. این موضوع در دهه دوم قرن بیستم توسط آبراند در ایلات متحده و فرت در فرانسه گسترش یافت، اما این نسبت یک پارامتر کار بردی نبود. در واقع به نظر من امروز نسبت w/c نمی تواند یک پارامتر ابتدایی به شمار آید. این حرفها شاید من را مورد لعنت و استهزاء همه قرار دهد ولی در قسمتهای بعدی دلایلم را ارائه خواهم داد

تمام اینها در باره سیمان با تکنیک پایین بود. با اینکه امروزه بتن را بصورت فله پیمانه نمی کنیم اما برای مقاصد زیادی از این طریق بتن رضایت بخش تولید می شود. من این بتن را بتن با تکنیک پایین نام گذاری کرده ام

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   121   122   123   124   125   >>   >