سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی تحقیق رایگان مشخصه های ترانسدیوسر فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق رایگان مشخصه های ترانسدیوسر فایل ورد (word) دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق رایگان مشخصه های ترانسدیوسر فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق رایگان مشخصه های ترانسدیوسر فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق رایگان مشخصه های ترانسدیوسر فایل ورد (word) :

عمل یک ترانسدیوسر، تبدیل یک کمیت فیزیکی به یک سیگنال الکتریکی می باشد. معمول ترین کمیت های اندازه گیری شده توسط ترانسدیوسر ها، موقعیت، نیرو، سرعت، شتاب، فشار ، سطح، جریان مایعات و درجه حرارت هستند . خروجی ترانسدیوسر ها معمولاً ممکن است ، ولتاژ، جریان، مقاومت، ظرفیت خازنی و یا فرکانس باشد. اینکه خروجی ترانسدیوسر در پاسخ به یک تغییر در پارامتر فیزیکی ورودی اش با چه نزدیکی و با چه سرعتی تغییر می کند. کلید اصلی مو فقیت در کنترل سیستم ها می باشد . کارائی حسگر ها و ترانسد یوسرها، بوسیله تولید کننده های آنها بصورت دو دسته مشخصه اعلام ، تعریف و گارانتی می شوند.
مشخصه های کارآئی استاتیکی، تعریف رابطه حالت پایدار بین پارامتر فیزیکی در ورودی و خروجی الکتریکی هستند. دقت ( Accuracy ) حساسیت و یا قدرت تشخیص و تفکیک (Precision،Resolution ) قابلیت تکرار پذیری ، ( Repeatability )، خطی بودن ( Linearity ) و پسماند ( Hysteresis ) همگی مشخصه های استاتیکی هستند.
مشخصه های کارآئی دینامیکی ، تعریفی از این موضوع هستند که خروجی با چه سرعتی در پاسخ به تغییرات در ورودی عکس العمل و یا پاسخ نشان میدهد. زمان جهش ،( Rise Time ) ثابت زمانی ( Time Constant ) زمان مرده ( Dead Time ) پاسخ فرکانسی ، ( Frequency Response ) و پارامتر های درجه دوم شامل میرایی ، فرکانس رزونانس، زمان قرار (Settling time) و درصد اورشوت و .... همگی مشخصه های دینامیکی هستند و برای تشریح کارآئی دینامیکی مبدلها مورد استفاده قرار میگیرند.
• مشخصه های استاتیکی
برای تعیین مشخصه های استاتیکی یک ترانسدیوسر، عملیات تنظیم ( Calibration ) انجام میشود . این آزمایشی است که برای انجام آن ، مقادیر معلوم و اندازه گیری شده ای به ترانسدیوسر اعمال و خروجی های مرتبط با آنها، در یک جدول یا در یک نمودار ثبت می شوند. معمولاٌ ، عملیات تنظیم ، توسط واحد کنترل کیفیت و بر روی تعدادی نمونه از ترانسدیوسرهای تولید شده انجام میگیرد. دو نکته دیگر هم وجود دارند، که بایستی در خصوص تنظیم دستگاه رعایت شوند.
• از صحت ورودی اعمال شده بایستی اطمینان داشته باشیم . معمولاً این بدان معنی است که خود ورودی کالی بره ش ده است و مدار کی دال بر اینکه مقدار آن با استاندارد تعیین شده توسط اداره بین المللی استاندارد همخوانی دارد، موجود باشد.
• تا زمانی که دقیقاً مشخص شده باشد که عملیات تنظیم ، مربوط به تعیین مشخصات استاتیکی است . پس از اعمال کمیت به ورودی، بایستی پس از ثابت شد ن هرگونه تغییرات در خروجی آنرا ثبت نمود. بعبارت دیگر زمانیکه خروجی بطور کامل به تغییر در کمیت ورودی پاسخ داد و پایدار شد ،بایستی مقدار خروجی ثبت بشود.
دقت : ( Accuracy ) :
یکی از مشخصه های استاتیکی است که، بیشتر از دیگر مشخصه ها مورد استفاده درست و نادرست قرار می گیرد. عملاً دقت بصورت درصد خطا مشخص می شود. خطا اختلاف بین مقدار صحیح ( درست ) خروجی ترانسدیوسر و مقدار خروجی عملی آن است ؛ اما معمولاٌ دقت بصورت درصد خطا تعریف می شود. سوال مهم این است که ، درصد چه چیزی؟ . برای جواب به این سئوال سه پاسخ مختلف وجود دارد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق قارچ های خوراکی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق قارچ های خوراکی فایل ورد (word) دارای 108 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق قارچ های خوراکی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق قارچ های خوراکی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق قارچ های خوراکی فایل ورد (word) :

پرورش قارچ خوراکی امروزه اهمیت زیادی کسب کرده و پیشرفت قابل توجهی نموده است . نظر بسیاری از دانشمندان ومحققین به این گیاه شگفت انگیز ، که فقط از بقایای گیاهی کم ارزش از نظر اقتصادی مثل کاه ، گندم ، کاه جو ، کاه برنج و امثالهم پرورش می یابد جلب شده است
قارچ ، اگر چه از مواد زائد گیاهی تغذیه می کند . کیفیت غذایی قابل توجهی دارد : سرشار از پروتئین و در عین حال بسیار خوش طعم است . بعلاوه دوره کشت آن بسیار کوتاه است و در سال چندین بار می توان به کشت آن مبادرت نمود .
از سال 1970 ، شناخت علمی و عملی بشر از قارچ و نحوه پرورش آن پیشرفت چشمگیری کرده است . بازده تولید قارچ های اهلی شده روز به روز افزایش می یابد و به علاوه انواع جدید قارچ های جدید اهلی شده و پرورش می یابند . قارچ را می توان در سطح کوچک ، در منزل ، به منظور مصرف در خانواده ، و در سطح بزرگتر جمعیت ارائه به بازار و تامین درآمد تولید کرد .


تاریخچه
قارچ به اصطلاح گیاه موضوعات مختلف و شگفت انگیزی را در دوران عمر زمینی طی کرده است تا به امروز هنوز به طور کامل نزد جهانیان شناسایی نشده است .
مردم بد بینی خاصی نسبت به قارچ ها دارند چون شنیده اند که بعضی از انسانها بر اثر خوردن قارچ مسموم شده اند و جان خود را از دست داده اند .
قارچ های سمی در کنار انواع خوراکی و کیفیت غذایی این گیاه انسان را بر آن داشت که قارچ خوراکی را خود پرورش دهند .
هزاران سال پیش چینی ها و ژراپنی ها نحوه پرورش چندین نوع قارچ را می دانستند که از میان آنها شیتاکه معروف است دو قرن قبل از تولد مسیح ، یک پزشک یونانی به نام «نیکاندر» قارچ را در بستری از کود حیوانی و خاکستر که شاخ و برگ انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد .
سیصد سال بعد « دیو سکورید» یک پزشک دیگر یونانی روش ساده و عملی برای پرورش قارچ ابداع کرد و سرانجام در قرن 16 یک ایتالیایی به نام سالپین و یک گیاه شناس فرانسوی به نام شارل دولکلوز معروف به کلوسیوس آثاری در مورد پرورش قارچ نوشتند .
کمی دیر تر در حدود دهه 1650 کشاورزان فرانسه کاملاً به طور تصادفی به نحوه پرورش قارچ پی می بردند . آنها متوجه می شوند که در گوشه جالیزشان جائی که کودهای اسب قارچ ظاهر شده ولی به علت آن پی نمی بردند ولی در اندیشه تکثیر قارچ افتادند یکی از کشاورزان متوجه می شود که قارچ که در جالیزشان است با قارچ های وحشی مراتع تفاوتهایی دارد به این ترتیب که علاوه بر تفاوت ظاهری این گونه قارچ ها بر خلاف قارچ های مراتع قابلیت تطبیق با شرایط پرورش در باغچه را دارند .
کین تینی در وروسای به پرورش قارچ برای پادشاه خورشید دست می زند چند سال بعد ، تورن فورت به آکادمی سلطنتی علوم نامه ای درباره پرورش قارچ می نویسد ... پرورش قارچ که همه این نوآوران می شناختند هنوز بعضی علاقه مندان به آن عمل می کنند یک عیب جدی داشت : پرورش قارچ در زمستان بعلت سرما و در تابستان به علت گرما ووجود انگل ها غیر ممکن بود در حدود اواخر قرن هیجدهم عده ای به فکر افتادند که قارچ را زیر گلخانه پرورش دهند تا فصل تولید را طولانی تر سازند و این قدم جدیدی بود .
یک باغبان فرانسوی به نام «شامبری» به فکر استفاده از معادن متروک جهت پرورش قارچ افتاد . استفاده از معادن چند فایده داشت : ثبات درجه حرارت ، سهولت تنظیم هوا و سهولت تنظیم رطوبت نسبی .
و باز هم دو فرانسوی به نامهای کنستاتین و ماتروشو از انستیتو پاستور هستند که در این زمینه قدمی پیش بر می دارند ما در پیشرفت تکنولوژی پرورش قارچ را تا حد زیادی مرهون آنها هستیم این دو نفر با بهره گیری از روشهای پاستوریزاسیون اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن کردند و میسلیوم به دست آورند از آن هنگام این امکان به وجود آمد که پر بارترین نژادهای قارچ را به صورتی خالص پرورش داد .
کار این دو محقق باعث شد که انواع دیگر قارچ ها مورد توجه قرار بگیرند و تلاش برای اهلی کردن قارچ های وحشی آغاز شود ولی اگرچه پس از تحقیقات زیادی در زمینه پرورش قارچ به عمل آمد ، بعلت عدم ارتباط کار محققین با یکدیگر نتیجه تحقیقات به صورتی جامع و مدون در اختیار همگان قرار نگرفت . امروزه وضع به گونه ای دیگر است .
بیستمین کنگره بین الملی درباره دانش و پرورش قارچ ها در ژوئن 1978 در فرانسه تشکیل شده است که در آن 600 نفر محقق و تولید کننده از سی کشور جهان شرکت داشتند .
در جریان این کنگره ، یک محقق انگلیسی در خطا به خود اظهار کرد که آرزو دارد ارتباطبین شرکت کنندگان بیش از پیش برقرار شود و این بیان توجه پیشگامان پرورش قارچ را که تا آن هنگام اماکن پرورش قارچ خود را با سیم خاردار و سگ نگهبان حفاظت می کردند تا کسی از راز و رمز کارشان در پرورش قارچ سر در نیاورد برانگیخت .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله ممیزات هنر اسلامی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ممیزات هنر اسلامی فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ممیزات هنر اسلامی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ممیزات هنر اسلامی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ممیزات هنر اسلامی فایل ورد (word) :

ممیزات هنر اسلامی
کریستین پرایس در کتاب تاریخ هنر اسلامی درباره آغاز هنر اسلامی چنین می‏نویسد:
«داستان هنر اسلامی با چکاچاک شمشیر و آوای سم ستوران در بیابانها و بانگ بلندپیروزی الله اکبر آغاز می‏شود» (1) .کلمات پایانی سخن کریستین پرایس در واقع بیان‏حقیقت و باطن هنر اسلامی(الله اکبر)است.جهادی که در آغاز کلمات آمده است مقام‏نفی کننده تفکر اسلامی را نسبت‏به صورت نوعی شرک آمیز هنر ملل و نحل بیگانه بیان‏می‏کند.این دو ساحت ظاهری و باطنی در همه صور هنری عالم اسلامی کم و بیش متجلی‏شده و تا آنجایی غالب گشته که چون‏«روحی کلی‏»در هنر اسلامی به نمایش در می‏آید وبه تعبیر حافظ از یک‏«حقیقت مطلق‏»نقشهای

گوناگون در آیینه اوهام افتاده است و ازجلوه چنین حقیقتی است که با وجود صور مختلف هنری در هنر اسلامی و تالیفاتی که از هنرهای ملل و نحل قدیم در حکم ماده برای صورت،بهره گرفته شده،هنرهای اسلامی‏به وضوح قابل تشخیص است.خاور شناس فرانسوی‏«ژرژمارسه‏»ک

ه از هنرشناسان وپژوهشگران هنر اسلامی است در مقدمه کتابی که درباره این مبحث نوشته است‏خواننده‏را به آزمایشی آموزنده دعوت می‏نماید.وی می‏گوید:«فرض کنیم شما

در هنگام فراغت‏مجموعه‏های مختلفی از عکسهای هنرهای بسیار گوناگون را که در اختیار دارید بدون‏نظم و ترتیب خاص تماشا می‏کنید.در میان این عکسها تندیسهای یونانی و نقاشیهای مقابر مصری و تجیرهای منقوش ژاپنی و نیم برجسته‏های هندی دیده می‏شود.ضمن این‏بررسی و تماشا به تناوب به آثاری چون تصویر یک قطعه گچ‏بری متعلق به مسجد قرطبه وسپس صف

حه‏ای از یک قرآن تزیین شده مصری و آنگاه به یک ظرف مسین قلمزده کارایران برخورد می‏کنید.در این هنگام هر چند نا آشنا به عالم هنر باشید با این همه بلافاصله‏میان این سه اثر اخیر«وجوه مشترکی‏»می‏یابید که آنها را به یکدیگر پیوسته می‏سازد وهمین عبارت است از«رو

ح هنر اسلامی‏» (2) .
مطالب فوق مؤید این حقیقت است که تعالیم و عقاید اسلامی بر کل شئون و صورهنری رایج در تمدن اسلامی تاثیر گذاشته است و صورتی وحدانی به این هنر داده وحتی هن

رهای باطل نیز نمی‏توانسته‏اند خود را از این حقیقت متجلی بر کنار دارند.بنابراین‏همه آثار هنری در تمدن اسلامی به نحوی مهر اسلام خورده‏اند.همچنانکه اشتراک دردین باعث‏شده تا اختلافات و تعلقات نژادی و سنن باستانی اقوام مختلف در ذیل علایق‏و تعلقات دینی و معنوی قرار

گیرد و همه صبغه دینی را بپذیرند.وجود زبان دینی‏مشترک نیز به این امر قوت می‏داده است.
غلبه وحدت دینی در هنر اسلامی تا آنجا پیش آمده که تباین هنر دینی و هنرغیر دینی را بر داشته است،و تباینی که بین هنر مقدس و غیر مقدس در مسیحیت‏به وضوح‏مشاهده می‏شود در اینجا از بین رفته است.گرچه مساجد به جهاتی شکل و صورت‏معماری خاصی پیدا کرده‏اند ولی بسیاری از اصول معماری و نیز تزئینات آنها درست‏مطابق قواعد و اصولی بوده که در مورد ابنیه غیر دینی هم رعایت‏شده است.از این روروحانیت هنر اسلامی نه در تزئین قرآن یا معماری مساجد بلکه در تمام شئون حیات‏هنری مسلمین تسری پیدا کرده و هر یک بنابر قرب و بعد به حق صورت روحانی‏تر یامادی‏تری یافته‏اند.
از ممیزات هنر اسلامی کاهش تعینات و تشخصاتی است که هنر مسیحی (3) بر ا

 

ساس آن‏تکوین یافته است.«ارنست کونل‏»هنر شناس غربی درباره این ممیزه چنین می‏گوید:

«تقوایی هراس آلود (4) مانع گردید که علاقه به واقعیات و گرایش به سوی کثرات بتواندموانع را از پیش پا بر دارد و این موضوع باعث‏به کار بردن طرحهایی تزیینی گردید که

خودملهم از واقعیت‏بود.مخالفت‏با گروندگان به سوی طبیعت آن چنان در طبع فرد فردمسلمانان رسوخ کرده بود که حتی بدون تذکرات مؤکد پیامبر(ص)هم می‏توانست پا بر جا بماند.به این علت فعالیت استادان هنر اسلامی فقط محدود به کارهای معماری و صنایع‏مستظرفه می‏شود و به علت فقدان نقاشی و مجسمه سازی آن طور که در مراحل اولیه هنراروپایی قرار گرفته بود مورد توجه نشد یعنی صنایع مستظرفه پیشاپیش از نقشی که در راه‏خدمت‏به عهده اشت‏بیرون کشیده شد و از نظرات ظرافت تکنیکی و فرم در جهت‏درخشانی پیش می‏رفت (5) .
به هر تقدیر دوری از طبیعت محسوس و رفتن به جهانی ورای آن با صور تمثیلی ازاشکال هندسی نباتی و اسلیمی و خطایی و گره‏ها به وضوح به چشم می‏آید.وجود مرغان و حیوانات اساطیری بر این حالت ماوراء طبیعی در نقوش افزوده است.وجود چنین‏تزئیناتی با دیگر عناصر از نور و حجم و صورت،فضایی روحانی به هنر اسلامی‏می‏بخشد.این ممیزه در حقیقت گاهی از صور خیالی قصص

اسلامی به نقوش تسری پیدا می‏کند.این صور که وصف عالم و آدم و مبدا عالم و آدم می‏کنند در قلمرو هنر اسلامی‏در آغاز در شعر و حکایات جلوه‏گر شده است، و حتی مشرکین قرآن را در زمرشیاء و امور است.هنرمندان اسلامی در نقش و نگاری که در صورتهای خیالی خویش ا

زعالم کثرت می‏بینند،هر کدام جلوه حسن و جمال و جلال الهی را می‏نمایند.بدین معنی‏هنرمند همه موجودات را چون مظهری از اسماء الله می‏بیند و بر این اساس اثر هنری اوبه م

 

ثابه محاکات و ابداع اسماء الله است.
هر نقش و نگاری که مرا در نظر آید حسنی و جمالی و جلالی بنماید

جهان در تفکر اسلامی جلوه و مشکات انوار الهی است و حاصل فیض مقدس نقاش‏ازلی،و هر ذره‏ای و هر موجودی از موجودات جهان و هر نقش و نگاری مظهر اسمی ازاسماء الهیه است و در میان موجودات،انسان مظهر جمیع اسماء و صفات و گزیده عالم‏است.
هنرمند در پرتو چنین تفکری،در مقام انسانی است که به صورت و دیدار و حقیقت‏اشیاء در ورای عوارض و ظواهر می‏پردازد.او صنعتگری است که هم عابد است و هم‏زایر،او چون هنرمند طاغوتی با خیالاتی که مظهر قهر و سخط الهی است،سر و کارندارد.وجودی که با اثر این هنرمند ابداع می‏شود نه آن وجود طاغوتی هنر اساطیری وخدایان میتولوژی است و نه حتی خدای قهر و سخط یهودیان یعنی‏«یهوه‏»،بلکه وجودمطلق و متعالی حق عز شانه و اسماء الله الحسنی است که با این هنر به ظهور می‏رسد.ازاینجا صورت خیالی هنر اسلامی متکفل محاکات و ابداع نور جمال ازلی حق تع

الی است،نوری که جهان در آن آشکار می‏شود و حسن و جمال او را چون آیینه جلوه می‏دهد.
در حقیقت‏بود این جهانی،رجوع به این حسن و جمال علوی دارد و عالم فانی در حدذات خویش،نمودی و خیالی بیش نیست:
هستی عالم نمودی بیش نیست سر او جز در درون خویش نیست

در نظر هنرمند مسلمان به قول غزالی‏«عالم علوی حسن و جمال است و اصل حسن وجمال تناسب و هر چه متناسب است،نمودگاری است از جمال آن عالم،چه هر جمال وحسن و تناسب که در این عالم محسوس است،همه ثمرات جمال و حسن آن عالم است.
پس آواز خوش موزون وصورت زیبای متناسب هم شباهتی دارد از عجایب آن عالم‏» (6) .
پس او مجاز را واسطه حقیقت می‏بیند و فانی را مظهر باقی،به عبارتی،او هرگز به جهان‏فانی التفات ندارد،بلکه رخ اوست که این جهان را برایش خوش می‏آراید:
مرا به کار جهان هرگز التفات نبود رخ تو در نظر من چنین خوشش آراست
پس او با رخ حق و جلوه رخ حق در مجالی و مظاهر اعیان ثابته که عکس تابش حقندو دیدار وجه الهی سر و کار پیدا می‏کند.در این مرتبه،صورت خیالی برای هنرمندمشاهده و مکاش

فه شاهد غیبی و واسطه تقرب و حضور به اسم اعظم الهی و انس‏به حق تعالی است.بدین اعتبار او«لسان الغیب‏»و«ترجمان الاسرار»الهی می‏گردد و قطع‏تعلق از ما سوی الله پیدا می‏کند و به مقام و منزل حقیقی یعنی توحید،که مقام و منزل‏محمود انسانی است‏سیر می‏کند.هنرم

ند با سیر و سلوک معنوی خویش باید از جهان‏ظاهری که خیال اندر خیال و نمود بی‏بود و ظلال و سایه عکس است،بگذرد و به‏ذی عکس و ذی ظل برود و قرب بی‏واسطه به خدا پیدا بکند.
به هر تقدیر جلوه‏گاه حقیقت در هنر،همچون تفکر اسلامی،عالم غیب و حق است.
به عبارت دیگر،حقیقت از عالم غیب برای هنرمند متجلی است و به همین جهت،هنراسلامی را عاری از خاصیت مادی طبیعت می‏کند.او در نقوش قالی،کاشی،تذهیب وحتی نقاشی،که به نحوی به جهت جاذبه خاص خود مانع حضور و قرب است،نمایش‏عالم ملکوت و مثال را که عاری از خصوصیات زمان و مکان و فضای طبیعی است‏می‏بیند.در این نمایش کوششی برای تجسم بعد سوم و پرسپکتیو دید انسانی نیست.تکرارمضامین و صورتها،همان رفتن به اصل است.هنرمند در این مضامین از الگویی ازلی نه ازصور محسوس بهره می‏جوید،به نحوی که گویا صور خیالی او به صور مثالی عالم ملکوت‏می‏پیوندد.
نکته اساسی در هنر اسلامی که باید بدان توجه کرد عبارت است از توحید.اولین آثاراین تلقی، تفکر تنزیهی (7) و توجه عمیق به مراتب تجلیات است که آن را از دیگر هنرهای‏دینی متمایز می‏سازد.زیرا هنرمند مسلمان از کثرات می‏گذرد تا به وحدت نایل آید.
انتخاب نقوش هندسی و اسلیمی و خطایی و کمترین استفاده از نقوش انسان

ی و وحدت‏این نقوش در یک نقطه،تاکیدی بر این اساس است:
ندیم و مطرب و ساقی همه اوست خیال آب و گل در ره بهانه
طرحهای هندسی که به نحو بارزی وحدت در کثرت و کثرت در وحدت را نمایش‏می‏دهد، همراه با نقوش اسلیمی که نقش ظاهری گیاهی دارند،آن قدر از طبیعت دورمی‏شوند،که ثبات را در تغییر نشان می‏دهند و فضای معنوی خاصی را ابداع می‏نمایند که‏رجوع به عالم توحید دارد.این نقوش و طرحها که فاقد تعینات نازل ذی‏جان هستند،آدمی را به واسطه صور تنزیهی به فقر ذاتی خویش آشنا می‏کنند.
تفکر توحیدی چون دیگر تفکرهای دینی و اساطیری در معماری مساجد،تجلی تام‏و تم

ام پیدا می‏کند.معماری مساجد (8) و تزیینات آن در گنبد،مناره‏ها،موزائیکها،کتیبه‏ها،نقوش و مقرنس کاری،فضایی را ابداع می‏کند که آدمی را به فضایی ملکوتی‏پیوند می‏دهد و تا آنجا که ممکن است‏«اسقاط اضافات‏»و«افنای تعینات و تعلقات‏»دروجود او حاصل کند:
نشانی داده‏اند اهل خرابات که التوحید اسقاط الاضافات
معماران و نقاشان و خطاطان در تمدن اسلامی،پیشه‏ورانی مؤمن هستند که این فضا راابداع می‏کنند.آنها در صدد تصویر و محاکات جهان خارج نیستند.از اینجا به طرح‏صورت ریاضی و اقلیدسی هنر یونانی-رومی نمی‏پردازند.بهره‏گیری از طاقهای ضربی‏و گنبدها،چون نشانه‏ای از آسمان و انحناها و فضاهای چند سطحی و این گونه تشبیهات و اشارات در هنر اسلامی، عالمی پر از راز و رمز را ایجاد می‏کند که با صور خیالی یونانی‏متباین است.فی الواقع مسلمین که به جهت محدودیت در تصویر نقوش انسانی و حیوانی‏نمی‏توانند تلقی توحیدی و نگاهی را که بر اساس آن،جهان،همه تجلی‏گاه و آیینه گردان‏حق تعالی است،در قالب توده‏های مادی و سنگ و فلز بریزند-که حالتی کاملا تشبیهی‏دارد-با تحدید فضا و ایجاد احجام با تزییناتی شامل نقش و

نگار و رنگ آمیزیهای تندو با ترسیمات اسلیمی،این جنبه را جبران و به نحوی نقش و نگارهای عرشی را درصورت تنزیهی ابداع می‏کنند.به قول‏«ا.ه.کریستی‏»در کتاب میراث اسلام،اشیائی که‏مسلمین چه برای مقاصد مذهبی و چه به جهت امور عادی

می‏سازند بی‏اندازه با نقش ونگار است که انسان گاهی گمان می‏کند.این اجسام ورای ساختمان،دارای روح‏اسرار آمیزی هستند.
با توجه به مقدمات فوق،معماری نیز که در هنر اسلامی شریفترین مقام را داراست،همین روح اسرار آمیز را نمایش می‏دهد.معماران در دوره اسلامی سعی می‏کنند تا همه‏اجزاء بنا را به صورت مظاهری از آیه‏های حق تعالی ابداع کنند،خصوصا در ایران،که‏این امر در دوره اسلامی به حد اعلای خویش می‏رسد.از اینجا در نقشه ساختمانی و نحوه‏آجر چینی و نقوشی که به صورت کاشی کاری و گچ‏برای و آیینه کاری و;کار شده است،توحید و مراتب تقرب به حق را به نمایش می‏گذارند و بنا را چون مجموعه‏ای متحد وظرفی مطابق با تفکر تنزیهی دینی جلوه‏گر

می‏سازند:
حسن روی تو به یک جلوه که در آینه کرد این همه نقش در آیینه اوهام افتاد این همه عکس می‏و نقش نگارین که نمود یک فروغ رخ ساقی است که در جام افتاد
از این روست که می‏بینیم بهترین و جاودانه‏ترین آثار یا در مساجد و یا برگرد مزارامام معصوم با ولی‏ای از اولیای خدا متجلی می‏گردد که سرتاسر مزین به آیات الهی،اعم‏از نقش و خط است.نمونه‏هایی از آن مظاهر و تجلیات را که الهامات غیبی بر دل مؤمنان‏خداست‏یاد می‏کنیم تا ببینیم چگونه بخشی از تاریخ تمدن بشری ماده می‏گردد تا صورت‏دینی به خود بگیرد.
معماری اسلامی چون دیگر معماریهای دینی به تضاد میان فضای داخل و خارج وحفظ مراتب توجه می‏کند.هنگامی که انسان وارد ساختمان می‏شود،میان درون و بیرون تفاوتی آشکار مشاهده می‏کند.این حالت در مساجد به کمال خویش می‏رسد،به این معنی‏که آدمی با گشت میان داخل و خارج،سیر میان وحدت و کثرت،و خلوت و جلوت‏می‏کند.هر فضای داخلی خلوتگاه و محل

توجه به باطن،و هر فضای خارجی جلوتگاه ومکان توجه به ظاهر، می‏شود.بنابر این،نمایش معماری در عالم اسلام،نمی‏تواند همه‏امور را در صرف ظاهر به تمامیت رساند و از سیر و سلوک در باطن تخلف کند.
به همین اعتبار هنر و هنرمندی به معنی عام،در تمدن اسلامی عبادت و بندگی و سیر وسلوک از ظاهر به باطن است (9) .
وقتی صنعتگران و هنرمندان اسلامی به کار مشغول می‏شوند با روشی خاص سر و ک

ارپیدا می‏کنند و به کار،روحانیتی دینی می‏دهند.نمونه‏ای از روحانیت کار را در احوال‏صنعتگران در رساله چیت‏سازان می‏یابیم،وقتی که کار به صورت اسرار آمیز و سمبلیک‏چونان سیر و سلوک در مقامات و منازل معنوی تلقی می‏گردد و از مرحله گرفتن قالب وپختن رنگ تا شستن کار، همچنان که از حضرت‏«لوط‏»پیامبر یاد گرفته‏اند تا در دنیانامدار و در قیامت رستگار باشند، معنویت و روحانیت کار به وضوح نمایان است،یاآنجا که قالب را مظهر چهار رکن شریعت، طریقت،حقیقت و معرفت،و رنگ سیاه رامظهر ذات حق می‏گیرند،همه حکایت از احوالات روحانی هنرمند می‏کند.تمثیل ورازگونگی کار هنری به وضوح در این مقام مشاهده می‏شود:
سیاهی گر بدانی عین ذات است که تاریکی در او آب حیات است
اساسا هنرهای دینی در یک امر مشترکند و آن جنبه سمبلیک آنهاست،زیرا در همه‏آنها جهان سایه‏ای از حقیقتی متعالی از آن است.از اینجا در هنرها هرگز قید به طبیعت که‏در مرتبه سایه است وجود ندارد.به همین جهت،هر سمبلی،حقیقتی ماوراء این جهان‏پیدا می‏کند. سمبل اینجا در مقام دیداری است که از مرتبه خویش نزول کرده تا بیان‏معانی متعالی کند. این معانی جز با این سمبلها و تشبیهات به بیان نمی‏آیند،همچنان که‏قرآن و دیگر کتب دینی برای بیان حقایق معنوی به زبان رمز و اشاره سخن می‏گویند.
در جلوه‏گاه معنی،معشوق رخ نموده دربارگاه صورت،تختش عیان نهاده از نیست هست کرده،از بهر جلوه خود وانگه نشان هستی بر بی‏نشان نهاده

از ممیزات هر هنری این است که هنرهای گذشته را ماده خویش می‏کند.به این اعتبار،هنر اسلامی نیز صورت وحدانی جدیدی است‏برای ماده‏ای که خود از هنر بیزانسی،ایرانی،

هندی و مغولی گرفته شده است.این صورت نوعی وحدانی،به تلقی خاص اسلام‏از عالم و آدم و مبدا عالم و آدم و به حضور و شهود مشترکی که حامل تجلیات روح‏اسلامی است و همه هنرمندان مسلمان به معنی و صورت آن را دریافته‏اند،رجوع دارد.
در این میان در هنر اسلامی،بیشتر آن بخش از هنرهای گذشته ماده قرار گرفته که جنبه‏تجریدی و سمبلیک داشته است،نظیر اسلیمیها و نقوشی از این قبیل در تذهیب که ماده‏آنها از حجاریهای دوران ساسانی است و در تمدن اسلامی صورت دینی اسلامی‏خوانده‏اند.
قدر مسلم این است که هنر اسلامی جلوه حسن و جمال الهی است و حقیقتی که در این‏هنر متحقق شده رجوع به ظهور و تجلی حق تعالی به اسم جمال دارد.از اینجا هنر اصیل‏اسلامی با ابلیس و جهان ظلمانی اساطیری و حتی مکاشفاتی که مستلزم بیان صور قبیحه‏است،تا آنجا که به حقیقت اسلام قرب و حضور پیدا می‏کند (10) ،سر و کار ندارد.اما این‏حسن و زیبایی و در مقابل آن قبح و زشتی،بنابر ادوار تاریخی،ملاکی غیر از ملاک‏دیگر هنرها دارد.به این اعتبار،با زیبایی در هنر جدید،که غالبا با زیبایی هنر یونانی که زیبایی اینجهانی است،متفاوت است.و باز این معنی با ملاک زیبایی هنرهای اساطیری‏که مظهر اسماء طاغوتی است،تفاوت می‏کند(در حالی که ملاک در هنرهای اساطیری‏عالم ظاهر و زیبایی مجازی نیست‏بلکه ملاک،عالم باطن و زیبایی علوی است).
با توجه به مراتب فوق،بی‏وجه نیست که وقتی بعضی مورخین هنر غربی به هنر اسلامی‏می‏پردازند کمتر ملاکهای زیباشناسی تاریخ جدید را در آن اعمال می‏کنند،علی الخصوص که جمال و زیبایی هنر اسلامی با نفی شمایلهای مقدس و نفی تجسم الهی‏در وجود آدمی و م

نع تقلید از فعل صانع با نقاشی و پیکرتراشی،حالتی خاص پیدا کرده‏است که فاقد فضای طبیعی سه بعدی،یعنی پرسپکتیو حسی،و همچنین فاقد سایه روشن وچهره‏های طبیعی است،هیچ‏گاه مظهر تام و تمام هنرهای اسلامی و جدا از هنرهای‏تجسمی مقدس نبوده و بالنتیجه هنرهای اسلامی به سمبلیسم و زیبایی سمبلیک گرایش‏پیدا کرده است (11)

و آنچه که موجب این امر شده همان تفکر تنزیهی-تشبیهی(جمال‏تشبیهی با توجه به باطن جلال تنزیهی)اسلامی است که هنر تنزیهی-تشبیهی اسلامی رابه دنبال داشته است.با این ممیزه تنزیهی است که هنر اسلامی از تفردی که در هنر مسیحی(در وجود

حضرت مسیح)و هنر جدید وجود دارد،دور می‏شود.
به هر تقدیر،با این تنزیه در تفکر اسلامی و عدم تفرد و تمرکز معنوی در وجود واحد،هنر اسلامی با«اسقاط اضافات‏»و تعلقات،صورتی دیگر پیدا می‏کند(ضمن آن که‏به مراتب توجه دارد).این تفکر و تلقی در معماری نیز بسط می‏یابد.سخن بورکهارت دراین باب قابل تامل است او می‏نویسد:«در حالی که شبستان دراز و مستطیل شکل‏کلیساهای بزرگ اساسا راهی است که انسان را از عالم خارج به سکوی مخصوص عبادت‏در کلیسا هدایت می‏کند،و گنبدهای مسی

حی یا به آسمان صعود می‏کنند یا به سکوی‏عبادت در کلیسا نزول می‏نمایند و کل معماری یک کلیسا،برای مؤمن حاکی از این معنی‏است که حضور ربانی از اجرای مراسم عشاء ربانی،در سکوی عبادت فیضان می‏یابد،درست مانند نوری که در میان تاریکی می‏تابد، در نقطه مقابل،سراسر زمین برای مسلمانان جایگاه نماز می‏شود و بعد هیچ بخشی از مسجد(محراب)نیز بر خلاف کلیسا،که در سکوی عبادت تمرکز پیدا می‏کند،فضیلتی بر سایر بخشها ندارد.خانه مسلمانان نیزمی‏تواند مسجد مؤمن باشد.به این معنی،مؤمن حقیقی یا عارف می‏تواند حضورحق تعالی را در همه جای زمین احساس کند و این طور نیست که ظلمت همه جا را گرفته وفقط یک نقطه باشد که حضور حق در آن احساس شود.»اینجاست که یک مسلمان‏عارف،همچون‏«مغربی‏»،ناظر بر معنی روایت علی(ع):«ما رایت‏شیئا و رایت الله قبله وبعده و معه‏»،می‏گوید:
هر کجا می‏نگرد دیده بدو می‏نگرد هر چه می‏بینم از او جمله بدو می‏بینم تو زیک سوش نظر می‏کنی و من همه سو تو زیک سو و منش از همه سو می‏بینم
بنابر مبانی تمدن اسلامی،همچون بسیاری از تمدنهای دینی،مراتب قرب و بعد درهنر بر خلاف هنر مسیحی به دو ساحت مقدس(ححزح‏چژ)و غیر مقدس(حذچح‏رزت) قسمت‏نمی‏شود.از اینجا نفی هنر مقدس به معنای مسیحی لفظ،در تمدن اسلامی (12) ،وحدت دینی

‏و روحانی را وسیعتر کرده تا آنجا که هر فردی می‏تواند روحانی شود و هر صنعتی وپیشه‏ای،چه در مسجد به کار رود و چه در خانه،می‏تواند حامل روحانیت‏باشد و تنها هنرکفر است که هیچ بهره‏ای از روحانیت ندارد.اساسا در تمدن اسلامی،تنها مراتب قرب‏و بعد و روحانیت و شیطانیت در هنر وجود دارد،نه هنر مقدس و غیر مقدس،در اینجا هنرو هنرمندی از قرب

نوافل تا قرب فرایض سیر می‏کند.بدین معنی هنرمند مسلمان وقتی‏به کار می‏پردازد،بنابر مراتب قرب،در مرتبه قرب نوافل است و گاه از این مرتبه به قرب‏فرایض می‏رود.در این مقام است که از هنر به معنی خاص می‏گذرد و به مقام محمودولایت می‏رسد. اگر بعد و کفر سراغ او بیاید،به یک معنی قرب و حضورش با اسم کفراست.چون صنعت و هنر جدید که قربش در هر دو صورت به اصل آن،یعنی انسان و نفس‏اماره اوست (13) ،زیبایی و جمال متجلی در آن نیز در همین انسانیت کفر،تفسیر می‏شود.

حال آن که در تمدنهای دینی،هر اثر زمانی از حسن و کمال و جمال برخوردار است که آینه وجودش بتواند صفات جمال حق را بنماید.بدین معنی اساس هر هنری در قرب وبعد سبت‏به جمال و جلال الهی متحقق می‏شود،بر این اساس،هنر در دوره جدید و یونان‏کما بیش در عصر اساطیر،به جلال یعنی قهر و سخط حجاب الهی رجوع دارد.
همانطوری که قبلا اشاره داشتیم،هنر به معنی عام و اصیل لفظ،

حکمت معنوی است.
هنر دینی با از دست دادن این حکمت معنوی و انسی متلاشی می‏شود.این حکمت معنوی‏است که به هنر به معنی خاص آن،نظیر نقاشی و موسیقی و معماری و شعر و صنایع‏مستظرفه،روحانیت و معنویت و جان می‏بخشدو آن‏گاه که هنر مسیحی و اسلامی این‏روحانیت را از دست می‏دهند،به انحطاط کشیده می‏شوند (14) .همین حکمت معنوی است که‏در بی‏پیرایه‏ترین هنر اسلامی،یعنی خوشنویسی،به نمایش در می‏آید و حقیقت اسلام رامتجلی می‏کند،در حالی که هیچ کدام از هنرهای تجسمی اسلامی مستقیما ظاهر کلمات‏قرآن را تصویر نمی‏کنند،فقط خط است که کلمات خدا را مستقیما به نمایش در می‏آوردو همین است که آن را در کنار معماری،عالیترین و شریفترین هنرهای تجسمی اسلامی‏کرده است.
اما سر انجام هنر اسلامی نیز چون هنر مسیحی از سادگی نخستین به پیچیدگی گرایش‏می‏یابد و به تدریج،حکمت معنوی خویش را،که باطن آن است،از دست می‏دهد وبه تقلیدی صرف،تبدیل می‏شود،تقلیدی که در هنر اسلامی،به دلیل فقدان الگوی مستقیم‏از قرآن(چنان که هنر مسیحی به تصویر وقایع عهدین پرداخته و یا همان طوری که هنرودایی و بودایی در معماری و پیکر تراشی و نقاشی هندی-چینی تجلی پیدا کرده است)به اوج خود می‏رسد.با بسط انقلاب رنسانس و جهانی شدن فرهنگ جدید غرب و رسیدن‏آن در قرن نوزده به امپراتوری عثمانی و شمال آفریقا و ایران و هند،هنر اسلامی که مسخ‏شده است،به تدریج فرو می‏پاشد و جایش را به هنری بی‏ریشه می‏دهد که فاقد هر گونه‏تفکر اصیل دینی است.در حقیقت هنر ممسوخ غربی در صورتی منحط به سراغ مسلمین می‏آید و در صدر تاریخ جدید،هنر غربزده جهان اسلام،ذیل تاریخ هنر غربی واقع‏می‏شود.غفلت از تفکر و رسوخ در مبادی هنر غربی و تکرار ظاهر،با الهام از نسیم‏شیطانی هوای هنری غرب،وضعی غریب را مستقر می‏کند که حکایت از بحران مضاعف‏وهم زده دارد.در اینجا هنرمند،در جهانی دوگانه و اختلاطی گرفتار آمده که نه در زمین‏ریشه دارد و نه در آسمان.او هنوز نیست انگاری عمیق غربی را در وجود خویش‏دل آگاهانه و یا خود آگا

هانه احساس نکرده تا اثری از خود ابداع کند که در مرتبه هنرغربی قرار گیرد،و نه در مقام تجربه معنوی دینی قدیم است که در هنرش جهانی متعالی‏ابداع شود.
در این مرتبه،هنرمند مسلمان غربزده،که هیچ تجربه‏ای ذیل تفکر تکنیکی ومحاسبه گرانه و هنر آن ندارد،میان زمین و آسمان در خیالات و اوهام خویش به محاکات‏از محاکاتهای اصیل(محاکات ناشی از تجربه معنوی جدید)می‏پردازد و گاه به هنرانضمامی کلاسیک و رومانتیک و گاه به هنر انتزاعی و وهمی مدرن و پست مدرن گرایش‏پیدا می‏کند.و عجیب آن که در این تجربیات ممسوخ،هنر وهمی خویش را که برتکرار صرف صورت و نقش و نگار غربی(بدون حضور و درک معنی آن)مبتنی است،روحانی و دینی می‏خواند.البته در عصر بحران متافیزیک جدید و هنر ابلیسی آن،عده‏ای در جستجوی گذشت از صور و نقوش و زبان هنری جدید هستند.تجر

بیات هنری‏عصر انقلاب اسلامی نیز نشانه این جستجوست،اما تا رسیدن به تحول معنوی،هنرمندان،خواسته و ناخواسته،اسیر این صور و نقوش هستند. هنرمندان ملحد غربزده ممالک‏اسلامی نیز حامل همان تجربه ممسوخ غربی هستند و در وهم خویش هنر اصیل غربی راتجربه می‏کنند.اینان تمام همشان سیر به سوی هنری است که پایان هنر غربی است،در حالی که برخی از هنرمندان غربی در جستجوی راهی برای گذشت از هنر رسمی غرب‏تلاش می‏کنند.
پی‏نوشت‏ها:
1)تاریخ هنر اسلامی،کریستین پرایس،ترجمه مسعود رجب نیا،تهران،علمی و فرهنگی،1364، ص 50
2)نقاشی ایرانی از کهنترین روزگار تا دوران صفویان،اکبر تجویدی،ص 61-62
3)اساس هنر مسیحی تذکر خداوند بر روی زمین است و به عبارتی تجسم لاهوت در ناسوت، از اینجاتمام هم هنر مسیحی در تاکید بر صورت مسیح و مریم و قدیسین که مظهر این تجسم‏اند تمامیت‏می‏یابد.

4)به اصطلاح صحیح‏تر خوف اجلال که مبنای تقوی و ورع الهی است و در برابر عظمت و جلال الهی‏که اسقاط اضافات از آدمی می‏کند،هر گونه تشبیه و خیال را از آدمی دور می‏سازد.
5)هنر اسلامی،ارنست کونل،ص‏7
6)غزالی،کیمیای سعادت،ص 358

7)همین ویژگی تفکر اسلامی مانع از ایجاد هنرهای تجسمی مقدس شده است.
8)ابن خلدون اغلب هنرها و صنایع را-از قبیل درودگری،ظریف‏کاری،منبت‏کاری روی چوب، گچ‏بری،آرایش دادن روی دیوارها با تکه‏های مرمر،آجر یا سفال یا صدف،نقاشی تزیینی و حتی‏قالیبافی که از هنرهای ویژه عالم اسلام است-منسوب به معماری می‏داند.از اینجا حتی هنرخوشنویسی را نیز می‏توان از این گروه دانست و تنها مینیاتور از این محدوده خارج می‏شود.
«مقدمه ابن خلدون‏»،ترجمه‏«محمد پروین گنابادی‏»،ج 2،صفحات‏9-806
9)اساسا اسلام جمع میان ظاهر و باطن است و تمام و کمال بودن دیانت اسلام به همین معناست،چنان که‏«شهرستانی‏»در کتاب ملل و نحل در این باب می‏گوید:«آدم اختصاصی یافت‏به اسماء ونوح به معانی این اسماء و ابراهیم به جمع بین آن دو،پس خاص شد موسی به تنزیل(کشف ظاهر وصور)،و عیسی به تاویل(رجوع به باطن و معنی)و مصطفی-صلوات الله علیه و علیهم اجمعین-به جمع بین آن دو که تنزیل و تاویل است(«توضیح الملل‏»ترجمه‏«الملل و النحل‏»،جلد اول،صفحه‏16).چنین وضعی در اسلام و فرهنگ و تمدن اسلامی سبب می‏شود که هنر اسلامی بر خلاف‏هنر مسیحی صرفا بر باطن و عقبی تاکید نکند و یا چون هنر یهودی تنها به دنیا نپردازد،بلکه جمع میان‏دنیا و عقبی کند و در نهایت هر دو جهان را عکس روی حق تلقی کند:
دو جهان از جمال او عکسی×عالم از روی او نموداری است‏و ضمن آنکه اصالت‏به ع

قبی در برابر دنیا دهد هر دو را فدای عشق حق بداند:
جهان فانی و باقی،فدای شاهد و ساقی که سلطانی عالم را طفیل عشق می‏گیرم
10)جدایی سیاست‏خلفا و سلاطین عصر اسلامی از دیانت‏حقیقی اسلام،و کف

ر بالقوه و بالفعل درجامعه اسلامی،منشا پیدایش هنری شد که گرچه متاثر از روح اسلامی است،اما در حقیقت محاکات‏ظهورات نفس اماره هنرمندان است.اینجا می‏توان شاهد دوگانگی هنر دینی و هنر غیر دینی درعصر اسلامی بود.هنر دینی را در نهایت کمال،در شعر شاعران عارف و حکیمان انسی و کشف‏مخیل و تجربه معنویشان مشاهده می‏کنیم.در واقع هنر و عرفان در وجود اهل معرفت در شعر و هنرانسی جمع می‏شود و هنرمند عارف می‏شود و عارف هنرمند.در مراتب نازل هنر دینی،هنرمندان ازانفاس قدسی اهل معرفت‏بهره‏مند و هنرشان ملهم از حضور عارفانه می‏شود.در صنایع نیز این اهل‏معرفت هستند که با تالیف فتوت نامه‏ها و رساله‏هایی چون چیت‏سازان و آهنگران صورتی دینی‏به آن می‏دهند و به هر کاری از منظر سیر و سلوک معنوی نگاه می‏کنند و در صنع بشری،نحوی صنع‏الهی،که از حسن و کمال بهره‏مند است می‏بینند و آن را عین ذکر الله می‏دانند.اما در مقابل این‏وضع،وضعی است که حاکی از محاکات وساوس و هواجس و خواطر نفسانی و شیطانی هنرمنداست.خمریات و زهدیات و بزمیات شاعرانه که شرح فسق و فجور و الحاد نسبت‏به اسماء الحسنی‏و لا ابالیگری هنرمندان است،بالکل و بالتمام در مقابل هنر عرفانی اسلامی قرار دارد.در مراتب‏دیگر نیز اهل صنایع و هنرهای تجسمی ملهم از این احوالات و خطورات شیطانی هستند.بین این دووضع بعضی هنرمندان حالتی بینابین دارند و گاه از حق می‏گویند و گاه از باطل،که در حقیقت این‏نیز نشانه دو قطب متضاد هنر در عصر اسلامی در وجود هنرمندان است.نکته اساسی دیگری که‏نشانه دوگانگی هنر اسلامی است،غفلت از نقد معنی و حکمت ه

نر اسلامی در تاریخ ادبیات و علوم‏از حد«ارسطو»در فن شعر فراتر نرفتند.البته بعضی عرفا،از جمله عطار،از این حکم مستثنی‏هستند و با اینان،رجوع به باطن هنر و معنی آن پیدایی شعر حکمی و عرفانی و نقد معنی اصیل‏اسلامی و گذشت از صورت آغاز شد،ولی هیچ‏گاه به صورت بحث نظری و درسی در نیامد.لکن‏به هر تقدیر می‏توانست‏بر مبنای چهار حکمت نظری کلام،تصوف،اشرا

ق و مشاء، چهار حوزه‏نظری در حکمت هنر اسلامی پدید آید.
11)بیشتر سمبولیسم هنر اسلامی متاثر از قرآن،در متون عرفانی و اشراقی اعم از شعر و نثر جمع شده‏و به این جهت متونی نیز در حکم فرهنگ اصطلاحات عرفانی و هیئت تالیفی رموز نوشته شده‏است،حال آن که در هنرهای تجسمی این رموز بسیار کاهش پیدا می‏کند.
12)یکی از معانی اسلام مقدس است.

13)اصل و فرع،فرض و نقل هنر جدید،انسان است.
14)«تیتوس بورکهارت‏»اساس هر هنری را حکمت معنوی،صنعت(فن و مهارت)و علم(هندسه) می‏داند.به عقیده او بنای هنر سنتی ممکن است‏یا از بالا(حکمت معنوی)فرو ریزد و یا از پایین(صنعت)ویران شود.برای تفصیل مطلب رجوع کنید به کتاب هنر اسلامی، ترجمه‏«مسعودرجب نیا».

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد سخت افزار و اسمبل کامپیوتر فایل ورد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد سخت افزار و اسمبل کامپیوتر فایل ورد (word) دارای 66 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد سخت افزار و اسمبل کامپیوتر فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد سخت افزار و اسمبل کامپیوتر فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد سخت افزار و اسمبل کامپیوتر فایل ورد (word) :

معرفی قطعات سخت افزاری کامپیوتر
سخت افزار شامل کلیه قطعات کامپیوتر می باشد از قبیل:
1- مادر بورد 2- CPU 3- کیس و پاور 4- فلاپی دیسک
5- هارد دیسک 6- سی دی رام 7- کارت صدا – کارت فکس مودم
9- کارت گرافیک 10- کی بورد 11- مانیتور 12- ماوس
13- پلاتر 14- پرینتر 15- کارت شبکه 16- کارت TV
17- کارت I/O 18- قلم نوری 19- RAM 20- رسیور کارت
21- اسکنر

آشنایی با قطعات سخت افزاری
مادر بورد یا برد اصلی کامپیوتر( Main Board , Mother Board): بردی است که کلیه بردهای کامپیوتر روی این نصب می شوند. بر روی آن محلهایی برای اتصال یا قرار گرفتن کارتهای مختلف‘ کابلهای مختلف و سی پی یو قرار دارد. ابعادی حدود 25*30 سانتی متر دارد. چند مدل رایج آن عبارتند از: GIGA، ATC 7010، Asus. جزء اصلی ترین بردها محسوب می گردد. نوع سی پی یو و ایرادهایش مستقیما روی نحوه کاردکرد سیستم تاثیر می گذارد و کوچکترین ایراد آن باعث عدم کارکرد کامپیوتر می گردد.

قسمتهای روی برد به شرح زیر می باشد:
1- سوکت مخصوص CPU: که در مادر بردهای 486 و پنتیوم به صورت مربع بوده ولی در پنتیوم 2 به صورت کارتی می باشد. نوع سوراخهای سوکتهای 486 موازی بوده و در سوکتهای پنتیوم سوراخها به صورت اریب می باشد. هر دو دارای ضامنی جهت وصل کامل دارند.

2- اسلاتها( (SLOTیا شیارهای گسترشی: توانایی مادربرد را گسترش میدهند. اسلاتها به سه صورت می باشند: آیزا AISA))- پی سی آی(PCI) – ای جی پی (AGP)که به ترتیب سریعتر و جدیدتر می باشند. اسلاتها برای نصب انواع بردها یا کارتها روی مادربرد طراحی شده اند.
3- ماژولهای رم: که جهت نصب رم طراحی شده اند و انواع رم های 4 مگابایت- 16 مگابایت- 32 مگابایت- 64 مگابایت- 128 مگابایت و ; در این ماژولهای مخصوص خود نصب می شوند که دارای ضامنی نیز می باشند.

4- باطری ساعت و تاریخ: این باطری جهت نگهداری ساعت و تاریخ سیستم در مواقعی که کامپیوتر خاموش می باشد گذاشته شده است که به صورت جعبه ای و سکه ای و خازنی قابل تعویض می باشد.
5- خروجی کی بورد: این خروجی که جهت نصب به صفحه کلید طراحی شده به دو صورت معمولی و PS2 می باشد.
6- خروجی های :ONBOARD بعضی از مادربردها بردها را به صورت روی برد دارند که خروجی این بردها روی مادر برد خواهند بود.

در روی مادربرد جامپرهایی جهت تنظیم ولتاژ و سرعت و نوع سی پی یو وجود دارد که حتما باید تنظیم شود چرا که در غیر اینصورت ممکن است به سی پی یو آسیب برساند.
یکسری جامپرها در مادر برد دیده می شود که به کیس وصل می شود جهت نمایش وضعیت روشن و خاموش بودن LED های روی کیس و کی بورد می باشد.
جعبه مادر بورد معمولا شامل یک کابل IDE جهت اتصال به هارد درایو و یک کابل روبان برای اتصال به فلاپی درایو می باشد. یک سی دی شامل درایورهای چیپ ست مادر بورد که در صورت داشتن کارت صدا و کارت گرافیک و کارت LAN به صورت ONBOARD دارای درایورهای آنها نیز خواهد بود.

مادربوردها مجموعه وسیعی از کانکتورها را در پنل I/O فراهم می کنند. به عنوان مثال در مادربورد EPoX 8RDA+ ازچپ به راست داریم: کانکتور داخل رنگ آبی کمرنگ یک کانکتور ماوس PS/2 می باشد. کانکتور داخل رنگ ارغوانی یک کانکتور کی بورد PS/2 می باشد. دو کانکتور داخل رنگ سبز کانکتورهای USB 2.0 می باشند. کانکتور داخل رنگ قرمز کانکتور پورت پارالل (موازی) می

باشد((LPT . دو کانکتور داخل رنگ زرد کانکتورهای پورت سریال (COM1,COM2) هستند. کانکتور داخل رنگ نارنجی کانکتور RJ45 LAN می باشد. دو کانکتور داخل رنگ سبز دو کانکتور اضافی USB 2.0 می باشند. کانکتور داخل رنگ صورتی برای میکروفن می باشد. کانکتور داخل رنگ آبی کانکتور خط ورودی کارت صدای BUILT IN و کانکتور داخل رنگ سبز کانکتور خط خروجی کارت صدای BUILT IN می باشد.

اتصال وسایل از طریق کانکتور USB به خاطر راحتی در استفاده روز به روز گسترش پیدا می کند و از آنجا که وسایل به صورت گردان می توانند به همدیگر زنجیره ای وصل شوند بنابراین کانکتورهای USB تمام شدنی نیستند. اما استفاده از یک پرینتر یا سیستم BACK UP درایو نوار در پورت پارالل غیر معمول نیست یا اینکه کانکتورهای PS/2 کی بورد و ماوس جهت استفاده کی بورد و ماوس.
کانکتورهای روی پنل I/O هنگامی که مادربورد نصب می شود از پشت کیس کامپیوتر برآمدگی دارند بنابراین این کانکتورها بدون باز کردن کیس کامپیوتر قابل دسترسی هستند.

برای کارآیی بهتر سی دی رایتر و هارددرایو نباید روی یک IDE نصب شوند. جعبه مادربورد شامل یک کابل IDE است. بنابراین یک کابل IDE دیگر باید جداگانه خریده شود. در شکل زیر یک کابل IDE با طول 18 اینچ استاندارد با کیفیت بالا-BELKIN- دیده می شود. کانکتورهای کابل جهت نشان دادن محل اتصال هر کدام رنگهای متفاوتی را دارند. آبی برای مادربورد- سیاه برای وسیله MASTER IDE و خاکستری برای وسیله SLAVE IDE.

مادربردهای DDR: نوع جدید مادربوردها که علاوه بر دارا بودن اسلاتهای AGP ماژولهای حافظه DDR را نیز ساپورت می کنند.

مادربردهایSDRAM : نوع قدیمی مادربوردها که شامل اسلاتهای ISA می باشد.
مادربردهای RAID: نوعی از مادربردها که استفاده از دو هارددرایو را به صورت parallel فراهم می کند.
واحد پردازش مرکزی((CPU: کنترل کننده مرکزی کامپیوتر می باشد که به کلیه قسمتهای کامپیوتر رسیدگی می نماید و عمل پردازش را انجام میدهد. این قطعه پردازشگر اصلی کامپیوتر است و در واقع تعیین‌ کننده نوع کامپیوتر می ‌باشد. در حال حاضر CPUهای پنتیوم رایج است که انواع آن پنتیوم II، III، IIII می ‌باشند.
CPUها دارای ابعادی حدود 5 * 5 cm و با ضخامتی حدود 2 mm می ‌باشند. CPU بر روی برد اصلی در جای مخصوص خود نصب می ‌شود. سرعت CPU با واحد مگاهرتز معرفی می شود. این پردازنده دارای مدار الکترونیکی گسترده و پیچیده است که به انجام دستورات برنامه های ذخیره شده می پردازد. بخشهای اصلی CPU حافظه و واحد کنترل و واحد محاسبه و منطق هستند.

در بخش حافظه کار ذخیره سازی موقت دستورها و یا داده ها در داخل ثباتها یا registerها انجام می شود. واحد کنترل با ارتباط با بخشهای مختلف سی پی یو کار هدایت و کنترل آنها را بر عهده دارد. واحد محاسبه و منطق(ALU) کار انجام توابع حسابی و مقایسه ای و منطقی را بر عهده دارد.
از میان انواع سی پی یوهای AMD و اینتل که بازار را در چنگ خود دارند پردازنده athlon از AMD ارزانتر و سریعتر و با کیفیت تر از پردازنده های اینتل می باشد.

نمای پردازنده اتلون xp +2100 از بالا. شکل مربع براق روشن در مرکز هسته سی پی یو می باشد. نمای پردازنده اتلون xp 2100+ از پایین. هسته پردازنده اتلون xp 2100+ . کلمه اول خط سوم (AROIA) نشاندهنده stepping پردازنده است که مشخص کننده overclock پردازنده می باشد.
مقایسه پردازنده Athlon و Duron
Duron یک پردازنده Bus) 200FSB(FSB:Front Side است (200 مگاهرتز). پردازنده Duron 1.3 GHz حتی وظایف سخت را به خوبی انجام میدهد. Athlon XP تا Athlon XP 2600+ یک پردازنده 266FSB است. از Athlon XP 2500+ به بالا 333FSB است. از Athlon XP 3000+ به بالا 400FSB می باشد( از روی هم افتادنها معلوم می شود که دو پردازنده هم سرعته می توانند دارای FSBهای متفاوتی باشند). Athlon XP 1700+ یا 1800+ تقریبا معادل و کمی قدرتمندتر از AMD Duron 1.3 GHz می باشد.

دو مطلب در مورد اینکه پردازنده با چه FSB ای را استفاده کنیم اهمیت دارد: اول اینکه مادربورد باید کاملا FSB پردازنده را ساپورت کند( هر مادربوردی حداکثر تا یک حد FSB را ساپورت می کند). دوم اینکه RAM باید در همان سرعت FSB پردازنده کار کند. مثلا:
پردازنده 200FSB باید با PC1600RAM استفاده شود.
پردازنده 266FSB باید با PC2100RAM استفاده شود.
پردازنده 333FSB باید با PC2700RAM استفاده شود.

پردازنده 400FSB باید با PC3200RAM استفاده شود.
اما احتمال دارد کامپیوتر با سرعت FSB پردازنده و سرعت RAM غیر مطابق با آن اسمبل شود مانند پردازنده 266FSB با PC2700RAM. این مجموعه هم کار می کند زیرا BIOS به سرعت کلاک حافظه اجازه می دهد که به صورت تفاضلی با سرعت FSB پردازنده ست شود. بنابراین این دو قطعه با هم به خوبی کار می کنند.
پردازنده پنتیوم و پنتیوم 4 و پنتیوم 3
پنتیوم 3 و پنتیوم 4 پردازنده های بسیار خوبی هستند. کمی قبل پردازنده AMD در مواردی مانند کیفیت خو ب به نظر نمی رسید و مشکلات سازگاری داشت. بخصوص با کارت ویدئوهای مخصوص. امروزه کیفیت و سازش پذیری AMD Athlon مساوی با پنتیوم 3 و پنتیوم 4 است. وقتی تمام موارد با هم مساوی اند. پس بهتر است به سمت خرید AMD Athlon برویم که ارزانتر است.

RAM(READ ACCESS MEMORY): قطعه ایست که در ماژولهای رم نصب می شود و وظیفه اش نگهداری اطلاعات به صورت موقتی است تا سی پی یو بهتر بتواند کار خود را انجام دهد. در واقع به خاطر اختلاف زیاد سرعت بین دیسک سخت و سی پی یو از رم استفاده می شود تا این اختلاف سرعت کاهش یابد. دو نوع رم هست: رم های معمولی (SD RAM) و رم های سریع (DD RAM). رم ها در انواع 4- 8- 16- 32- 64- 128- 256 مگابایتی در بازار وجود دارد. یک رم 256 تمامی کارها را به خوب انجام می دهد و ما را مطمئن می کند که رویهم رفته کارآیی سیستم به خاطر مقدار رم سیستم بی جهت از بین نمی رود.

مادربردهای خوب امروزی اصولا از حافظه PC2100DDR( برای مادربردهای DDR266) یا از حافظه PC2700( برای مادربردهای DDR333) استفاده میکنند. همه اینها از نوع DIMM form factor تبعیت می کنند( ساختمان فیزیکی). همه حافظه های کامپیوتر اینگونه نیستند. برای مثال کامپیوترهای قدیمی از ماژولهای حافظه SIMM استفاده می کنند در حالیکه امروزه ماژولهای حافظه DIMM معمولترند و از آنجاییکه استاندارد JDEC برای حافظه های DDR400 به مرحله نهایی نرسیده است همه ماژولهای حافظه PC3200 در همه مادربردهایی که حافظه PC3200 را ساپورت می کنند کار نمی کنند.
در موقع خرید علاوه بر اینکه باید رمی که با کامپیوتر سازگار باشد مد نظر قرار داده شود باید کیفیت رم را نیز در نظر گرفت. مشکلات بسیاری از کامپیوترها بعلت استفاده از رم با کیفیت پایین می باشد. کمپانی هایی مانند KingSton و Corsair اعتبار بالایی دارند و Mushkin بالاترین کیفیت رم را می سازد برای کسانی که مایل به پرداخت پول بیشتری هستند.
کارت گرافیک یا VGA: این قطعه رابطی است بین برد اصلی کامپیوتر و مانیتور که وظی

فه اصلی آن آماده سازی اطلاعات برای نمایش توسط مانیتور است. کارت گرافیک بر روی برد اصلی کامپیوتر نصب می گردد و فیشی دارد که سیم کابل مانیتور به آن متصل می گردد.

بعضی از کارتهای گرافیکی امکانات خروجی TV دارند که قابل نصب به TV یا ویدئو می باشند.
چهار جزء کلیدی برای تمام سیستمها مادربورد- پردازنده- رم و کارت گرافیک هستند. با وجود تمام مطلوبیتی که کارتهای گرافیکی امروزی دارند اما آنها هنوز دارای کاستیهایی هنگام کار با پردازنده های بسیار قوی و رم هستند. کارتهای گرافیک MX بسیار عالی اند هم در کارآیی و هم در ارزان بودن و هم در بسته بندی و هم در نرم افزار. خرید یک پردازنده خوب همراه با یک کارت گرافیک پایین تر از حد پردازنده، پول دور ریختن است.
رقابت کارتهای گرافیکی ATI و NVIDIA
یک رقابت شدید بین دو کارت گرافیک عالی NVIDIA و ATI وجود دارد مانند رقابت بین پردازنده های AMD و پنتیوم. کارت گرافیک NVIDIA GeForce4 Ti 4200 128MB 4x AGP حداقل کارت گرافیکی است که برای یک سیستم گرافیکی سطح بالا لازم می باشد که دارای قیمت پایینی می باشد. بعضی از کارتهای گرافیکی دارای توضیحی مانند مدل DirectX 8.1 یا مدل DirectX 9.0 یا مدل تمام DirectXها می باشند. این یک فاکتور برای خریدن کارت گرافیک سطح بالا نیست. همه کارتهای گرافیکی تمام حالتهای DirectX را ساپورت می کنند. بعضی ها فقط کارهای بیشتری را از لحاظ سخت افزاری نسبت به بقیه انجام می دهند اما تمام کارتهای گرافیکی سطح بالا به اندازه کافی برای انجام وظیفه قوی هستند. حالت دیگری که موجب اختلاف قائل شدن بین کارتهای گرافیکی سطح بالا از یکدیگر می شود اینست که آیا آنها از لحاظ سخت افزاری AA را ساپورت می کنند یا نه. اما این یک فاکتور برای خریدن کارت گرافیک خوب نیست. AA پردازشی است که به موجب آن لبه های ناهموار و دندانه دار کمی نرم تر و صافتر می شوند و تا حدی کار و تاثیر دقیق و ماهرانه ای است.
بیشتر کارتهای گرافیکی سطح بالا AGP 8x را ساپورت می کنند. برای گرفتن بیشترین بازدهی AGP 8x، مادربورد نیز لازم است که AGP 8x را ساپورت کند. یک ترکیب AGP 8x، %5 تا %10 بهبود در اجرا و نمایش را نسبت به همان کامپیوتر با AGP 4x می دهد. مدل های Geforce FX NVIDIA از لحاظ فیزیکی بسیار بزرگند به طوریکه آنها دو اسلات کارت را اشغال می کنند، اسلات AGP و اسلات PCI مجاورش را.
برای گرفتن بیشترین بازدهی از کارت گرافیکی سطح بالا باید پردازنده سطح بالا و حافظه سریع داشت و گرنه پردازنده قادر نخواهد بود تا کارت گرافیک را با لود کردن مشغول نگهدارد.
باید حداقل از حافظه PC2700 و یک پردازنده Athlon XP 2100+ استفاده کرد تا بیشترین بازدهی را از کارت گرافیک سطح بالا گرفت.

کارت صدا یا Sound Card : برای اینکه کامپیوتر بتواند صدا را نیز پخش نماید به قطعه دیگری به نام کارت صوتی نیاز داریم. کارت صوتی نیز همانند کارت گرافیکی بر روی برد اصلی نصب می‌شود و در پشت آن چند فیش برای میکروفون و بلندگو قرار دارد. کارت صدا وظیفه آماده ‌سازی سیگنالها برای پخش و دریافت سیگنالهای ورودی از میکروفون و آماده‌ سازی آنها برای ذخیره در کامپیوتر را بر عهده دارد. این قطعه اطلاعات کامپیوتری صفر و یک را به اطلاعات صوتی تبدیل می کند و انوع رایج آن در حال حاضر عبارتند از: Genius، Yamaha، Vibra و ;

برای کامپیوترهای قدیمی تر باید کارت صدا نیز خریده می شد، اما همراه با اغلب مادربوردهای امروزی خریدن کارت صدا ضروری نیست چون آنها دارای ساپورت Build-in برای صدا با کیفیت خوب هستند، اما در صورت لزوم می توان کارت صدا به طور جداگانه بر روی این مادربوردها نیز نصب کرد. از بهترین کارت صداها، Creative Sound Blaster Audigy می باشد که با انواع mp3 و Gamer قابل دسترسی است که هر دو دارای یک نوع سخت افزار هستند اما شامل بسته های نرم افزاری جداگانه ای می باشند. قبل از Audigy، کارت صدای Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1 بهترین نوع کارت صدا بود و هنوز هم در انواع mp3 و X-Gamer قابل دسترسی است.

بر خلاف کارت گرافیک Live!، Audigy به دو اسلات PCI برای شکل کاملش نیاز دارد اما اسلات PCI دومی در واقع فقط برای فراهم کردن یک کانکتور برای Joystick استفاده می شود و در صورت عدم نیاز به آن می توان فقط از یک اسلات PCI استفاده کرد. Audigy همچنین دارای ساپورت FireWire می باشد.
کارت فکس مودم (Fax-Modem): فکس مودم کارتی است که در اسلاتهای مادربورد نصب شده و برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها استفاده شده و کامپیوترها را مجهز به امکانات ارسال و دریافت فکسهای معمولی با کیفیت بالا و حتی رنگی می کند علاوه بر این جهت دریافت و ارسال اطلاعات کامپیوتری مانند فایل صدا و فایل اطلاعاتی و غیره توسط خطوط مخابراتی به کار می رود. انواع مودم هایی که از خطوط تلفن استفاده می کنند عبارتند از: مودم Dial-up، مودم ISDN و مودم DSL.
یک شبکه تلفن سنتی بر اساس سیگنالهای آنالوگ عمل می کند در حالیکه کامپیوترها با سیگنالهای دیجیتالی کار می کنند، بنابراین وسیله ای لازم است تا سیگنالهای دیجیتالی

 

کامپیوترها را به سیگنال آنالوگ و سازگار با خطوط تلفن تبدیل نماید(Modulation). این وسیله همچنین باید سیگنال های آنالوگ خطوط تلفن را به سیگنال دیجیتالی تبدیل کند(demodulation). یک چنین وسیله ای به نام مودم مشهور است. این نام از دو کلمه Modulation/Demodulation گرفته شده است. یک مودم همچنین DCE(Data Circuit Terminating Equipment) نامیده می شود که برای اتصال یک کامپیوتر یا ترمینال داده به یک شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. به طور منطقی یک کامپیوتر شخصی (PC) را DTE(Data Terminal Equipment) نیز می نامند. سه نوع مودم وجود دارد: مودم داخلی(internal modem) که یک برد الکترونیکی است و در گذرگاههای ISA یا PCI بر روی مادربورد قرار می گیرد و توسط یک کانکتور Rj-11 به خطوط تلفن متصل می شود. نوع دیگری از مودم ها، مودم خارجی(external modem) نامیده می شود که برد الکترونیکی آن درون جعبه مخصوصی قرار داشته و در خارج از کامپیوتر قرار می گیرد که توسط کانکتور DB-9 به یکی از پورتهای سریال کامپیوتر متصل می شود. نوع سوم که در کامپیوترهای Laptop به کار می رود شامل یک کارت است که در شیار PCMCIA قرار می گیرد و این کارت در واقع دربرگیرنده کل برد الکترونیکی مودم است. سرعت انتقال داده ها در مودم ها با پارامترهای زیر بیان می شود: آهنگ باود(Baud Rate) و آهنگ ارسال داده ها (Data Rate). آهنگ ارسال داده ها عبارتست از تعداد بیتهایی که یک مودم می تواند در یک ثانیه ارسال نماید و آهنگ باود عبارتست از تعداد تغییرات سیگنال که در یک ثانیه اتفاق می افتد.

هنگام خرید یک مودم باید مطمئن شد که آیا استانداردهای V.92 و V.44 را ساپورت می کند یا نه. این استانداردها تعدادی از بهبود و پیشرفتها را تضمین می کنند از قبیل ساپورت انتقال سریع داده ها.
Hard Disk: این قطعه بانک اطلاعات کامپیوتر است و همه اطلاعاتی که قرار است برای مدتی طولانی نگهداری شوند، اغلب در این قطعه نگهداری می‌شوند. هارد از طریق یک کابل داده به برد اصلی متصل می‌گردد و یک کابل برق نیز از منبع تغذیه به آن متصل می‌شود. دو مارک عمده هارد Quantum و Maxtor است. هارد ابعادی به اندازه 12 * 8 cm دارد.

استفاده از یک هارد دیسک با ظرفیت بیشتر از 1374 گیگابایت می تواند بیشتر از درایوهای کوچکتر مشکل ساز باشد. این هارد درایوها احتیاج به استاندارد آدرس دهی 48 بیتی جدیدتری که به وسیله درایورهای چیپ ست مادربورد،BIOS، و بوسیله سیستم عامل ساپورت می شود دارد.
در انتخاب یک هارددیسک باید به سطح ایجاد نویز و تولید حرارت نیز توجه کرد.
بیشتر هارد درایوهای امروزی از استاندارد ATA(Advanced Technology Attachment) استفاده می کنند. همچنین به عنوان IDE(Integrated Digital Environment) شناخته شده هستند. این یک رابط پارالل است که سرعت انتقال ماکزیممی بالغ بر 133 مگابایت در ثانیه را ساپورت می کند که این بیشتر از حدی است که کامپیوترهای امروزی می توانند استفاده کنند. هارددرایوهای SATA (Serial ATA) هم به عرصه ظهور رسیده اند و روزی چیزی عادی خواهند بود. یک هارد درایو که از SATA استفاده می کند سرعت انتقال بالغ بر 150 مگابایت بر ثانیه را ساپورت می کند. هارددرایوهای ATA نمی توانند با سرعت انتقال بیشتر از 133 مگابایت در ثانیه ساخته شوند اما هارددرایوهای SATA روزی به سرعت انتقال 300 و حتی 600 مگابایت در ثانیه خواهند رسید.
گزارشهای اولیه از مشکلات فراوان استفاده از SATA در قالبهای RAID حکایت می کند. اما سایر مزایای SATA به نظر مطلوب می رسد ولی نه زیاد: 1- SATA از کابلهای کوچکتر برای اتصال هارد درایو به مادربورد استفاده می کند نسبت به کابلهای bulkier ribbon که هارددرایوهای IDE آنرا استفاده می کنند. این موضوع مهم است چرا که کابل ریبون IDE به اندازه ای بزرگ است که به راحتی جریان هوا را در داخل کیس مسدود می کند و تأثیر فن های کیس را تقلیل می دهد. اما می توان کابلهای ریبون IDE را خارج از مسیر جریان هوا در داخل کیس عبورداد. 2- کابل SATA می تواند تا 394 اینچ باشد در حالیکه کابلهای IDE از 18 اینچ تجاوز نمی کنند. اما فقط یک کامپیوتر بلند به کابل بالای 18 اینچ احتیاج دارد. 3- یک کابل SATA احتمال تداخل الکتریکی کمتری که روی اتصال بین هارددرایو و مادربورد واقع می شود دارد چون سریال است. در حالیکه IDE پارالل است با 40 سیم در طول اتصال. با اینکه این مورد از لحاظ تئوری معقول به نظر می رسد اما به سختی می توان تصور کرد که SATA پیشرفتی حاصل کرده است. چرا که کسی تا حالا نشنیده است که یک مشکل تداخل الکتریکی در کابلهای ریبون IDE بوجود آمده باشد.

باید به این نکته توجه کرد که یک هارددرایو SATA نمی تواند همیشه در کامپیوترهای ATA جا بگیرد. مثلا مادربورد باید رابط SATA را ساپورت کند و ملزومات کانکتور پاور برای هارددرایو SATA با هارددرایو ATA فرق دارد.
ATA133 محصول جدیدی است که قدم جدیدی در سرعت هارددرایو برداشته است اما از لحاظ عملی و کاربردی، هارددرایو ATA100 با هارددرایو ATA133 یکی است و حتی بهتر هم کار می کند. کامپیوترهای خانگی دارای مشکل کمتری در بکارگیری پهنای باند فول هارددرایو ATA100 تحت هر شرایطی هستند نسبت به هارددرایوهای ATA133.
Floppy Drive: این قطعه که ابعاد آن تقریباً cm 2×12×8 است، برای خواندن و نوشتن بر روی دیسک نرم (فلاپی) کاربرد دارد. این دیسکتها قابلیت ذخیره ‌سازی 144 مگابایت اطلاعات را دارند. دیسکتها اغلب برای جابجا کردن حجم کم اطلاعات بکار می ‌روند. در حال حاضر فلاپی درایو Teac بیشترین مصرف را دارد. فلاپی درایو از طریق یک کابل داده به برد اصلی وصل می ‌شود.

فلاپی درایو ها به دو نوع کلی 514 اینچ و 312 اینچ می باشند که مدل 514 اینچ استفاده نمی گردد. مدل 312 اینچ به سه نوع 740kb ( که به خاطر قدیمی بودن استفاده نمی شود) و 144mb ( که بیشترین مصرف را دارد) و 288mb تقسیم می شود.
هر کامپیوتر می تواند دو عدد فلاپی درایو داشته باشد.
CD Drive: CDها تکنولوژی نسبتاً‌ جدیدی هستند که اطلاعات کامپیوتری را براساس خواصی ذخیره می ‌کنند که با تاباندن نور قابل دستیابی می ‌باشند. CD ها قطعات دایره شکل نازکی هستند که انواع اطلاعات را در خود جای داده‌اند. یک CD می ‌تواند محتوی فیلم، تصویر و صوت و یا برنامه ‌ها و داده‌های کامپیوتری ‌باشد.
بر روی هر CD می ‌توان حدود700- 640 مگابایت اطلاعات ذخیره نمود. CD ها اغلب فقط خواندنی هستند(CD-R)، یعنی فقط می‌توان اطلاعات را از روی آنها خواند و فقط یکبار می توان روی آنها نوشت ولی برخی از CDها قابلیت چند بار نوشتن را نیز دارند(CD-RW).
CD-ROM قطعه ای است که اطلاعات را از روی CD به صورت نوری می خواند و فقط امکان خواندن اطلاعات را دارد.

قطعه دیگری وجود دارد که CD-Writer نامیده می شود که علاوه بر خواندن اطلاعات از روی CD قابلیت نوشتن اطلاعات روی CD را نیز دارد.
قطعه نوری دیگری به نام DVD-ROM وجود دارد که جهت خواندن DVDها به کار می رود و می تواند روی همان IDE که CD-ROM و CD-Writer نصب می شوند، نصب شود.

تمام مراحل نصب CD-Writer همانند CD-ROM می باشد.
همه CD-ROMها دارای نشانگرهای سرعت می باشند که این سرعت به سرعت انتقال داده ها مربوط می باشد. سرعت 1x برابر است با 150 کیلوبایت داده در ثانیه.
در CD-Writerها سه شماره نرخ سرعت (مثلا 20x,10x,40x) به ترتیب از چپ به راست برابر است با سرعت نوشتن CD-R ، سرعت نوشتن CD-RW و سرعت خواندن CD.
امروزه سرعت CD-ROM و CD-Writerها از 56x تجاوز کرده است بدون اضافه شدن هیچ گونه مزیتی در تکنولوژی رسانه یا درایو.
ASUS

این مدل از CD-ROM از حدود 3 سال و نیم پیش وارد بازار شد و از همان ابتدا پر فروش ترین درایو موجود بازار را که creative بود شکست داد و ظرف مدت کوتاهی تبدیل به پر فروشترین درایو شد.
این مدل از درایو 9 مدل دارد که فقط 3 مدل آن اصلی و بقیه قلابی می باشد.
عکسی هم که در بالا نمایش داده شده مدل هفتم قلابی این محصول است که در حال حاضر در بازار به وفور یافت می شود.
این مدل دارای کنترولر tc9494 ساخت کارخانه توشیبا و آی سی ba5937 چهار کاناله که 2 کانال از این آی سی برای درایور کویل اپتیک و دو کانال دیگر یکی برای درایور موتور eject و دیگری برای درایور موتور loading استفاده میشود می باشد.
آی سی درایور spindle motor هم مدل ba6849 و به احتمال زیاد ساخت کارخانه rohm میباشد .
مشخصه این نوع درایو قلابی وجود 3 شیار موازی در بالای درایو و وجود 6 پیچ در زیر درایو است .
این درایو قلابی ساخت کشور چین میباشد و عیوب متداول این درایو به این شرح است :
1- سوختن آی سی کنترولر اصلی tc9494 به علت بالا رفتن حرارت داخلی و عدم استفاده از گرماگیر مناسب برای این آی سی.
2- این نوع درایو فوق العاده به نوسانات برق حساستر از مدلهای اصلی است و در صورت وجود نوسانات برق بلافاصله کنترلر اصلی tc9494 و آی سی bios که یک ایپرام از مدل 2701 است و در مواردی چیپ mt1103 که وظیفه input/output را دارد خواهد سوخت.
3- موتور spindle این درایو در مقابل استفاده مداوم و بالا رفتن حرارت مانند مدلهای اصلی مقاوم نیست و به تدریج از حالت عادی خارج میشود و بوش زیر محور موتور که کل مجموعه محور و آهنربا های دور سیم پیچ و نگهدارنده cd روی آن متصل است به تدریج خورده شده و در نهایت باعث اصطکاک زیاد و قفل شدن کل مجموعه شده و در این حالت به درایور موتور که ba6849 که یک

درایور سه فاز میباشد فشار آمده و باعث سوختن آن هم خواهد شد.
4- effect خواندن cd این درایو با وجود استفاده از اپتیک toyobo که دقیقا روی مدلهای اصلی هم وجود دارد نسبت به مدل های اصلی پایین تر است و cd های خش دار را به زحمت میخواند و با گذشت زمان(حدود 6 ماه تا یکسال ) پایین می آید که احتیاج به تعویض اپتیک میباشد.
نمایشگر یا Monitor: این دستگاه که همانند تلویزیون است، برای نمایش اطلاعات پردازش شده در کامپیوتر و کارت گرافیک بکار می ‌رود. مانیتورها دارای اندازه‌های مختلف 14، 15، 17 و 21 اینچ هستند که در حال حاضر اندازه 15 اینچ آن کاربردی ‌تر از بقیه است.

مانیتورها دارای انواع رنگی و تک رنگ می باشند که تک رنگ جهت گزارشگیری و نمایش اطلاعات به کار می رود که اشعه نداشته و ارزانتر است و نوع رنگی به انواع CGA-SUPERVGA-VGA-EGA یا به ترتیب 4 رنگ، 16 رنگ، 256 رنگ و 65 میلیون رنگ تقسیم می شود که امکان پخش تصاویر ویدئویی را دارند البته نوع کارت گرافیک بر مانیتور تاثیر مستقیم دارد. اگر کارت گرافیک ضعیف و مانیتور قوی داشته باشیم تصاویر ضعیفی خواهیم داشت یا بالعکس.
باید به این نکته توجه کرد که طرف پشت مانیتور اشعه بیشتری نسبت به طرف جلو صادر می کند و باید از نشستن در پشت مانیتور خودداری کرد. هر چقدر صفحه نمایش مانیتور صافتر باشد اشعه کمتری خواهد داشت.

صفحه کلید(keyboard) و ماوس(mouse): صفحه کلید جهت ورود اطلاعات طراحی شده که دارای انواع مختلف (نسل قدیم و نسل جدید) می باشد که نسل قدیم 101 و 102 کلیدی بوده و نسل جدید 107 تا 114 کلیدی می باشد.
ماوس نیز همانند کی بورد جزو ابزارهای ورود اطلاعات به کامپیوتر می باشد که جهت باز کردن منوها و کنترل کردن منوها و انجام بعضی از دستورات به کار می رود و به طور کلی کلیه کارهای صفحه کلید را به جز تایپ انجام می دهد. ماوس دارای انواع ساچمه ای و لیزری می باشد. نوع بی سیم آن نیز در بازار یافت می شود.

 

پرینتر یا چاپگر(Printer): دستگاهی می باشد که توسط کامپیوتر کنترل شده و جهت چاپ انواع گزارشات و طرحهای گرافیکی و غیره بکار می رود. پرینترها سه نوع می باشند: 1- نوع سوزنی که در مجموع 24 سوزن داشته که این سوزنها روی نوار مخصوص ضربه زده و باعث طراحی شکل مورد نظر می شوند. 2- نوع جوهرافشان که جوهر را روی کاغذ پخش می کند و طرح مورد نظر را چاپ می کند. 3- نوع لیزری که کیفیت مطلوبی دارد.
پرینترها همچنین به دو دسته رنگی و تک رنگ نیز تقسیم می شوند.

کارت شبکه(LAN-CARD): این کارت جهت اتصال چند کامپیوتر و ایجاد یک شبکه محلی و به اشتراک گذاشتن امکانات همدیگر به کار می رود. کارت شبکه به هر ایستگاه اجازه می دهد که با سایر ایستگاهها تبادل اطلاعات کند. می توان به نحوه های مختلفی کامپیوترها را در یک شبکه به یکدیگر متصل کرد که به توپولوژی های شبکه معروفند از جمله ستاره ای و خطی.
هر توپولوژی رسانه انتقال مخصوص به خود را می طلبد که این رسانه های انتقال کامپیوترها را به هم متصل کرده و موجب برقراری ارتباط بین کامپیوترهای یک شبکه می شوند. برخی از انواع متداول رسانه های انتقال عبارتند از: کابل زوج سیم به هم تابیده، کابل کواکسیال و کابل فیبر نوری.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی معنی و مفهوم رضایت شغلی فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی معنی و مفهوم رضایت شغلی فایل ورد (word) دارای 48 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی معنی و مفهوم رضایت شغلی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه

مقدمه :
به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران، از میان همه مفاهیمی‌که روانشناسان و متخصصان رفتار سازمانی و مدیریت در موقعیتهای سازمانی مختلف مطالعه کرده اند، رضایت شغلی از مهم ترین زمینه های پژوهشی بوده است به همین دلیل دیدگاه ها و مفهوم سازی های  متعدد و گاه متناقض درباره آن شکل گرفته و توسعه یافته است. این مفهوم تلاشهای نظری و بنیادی بسیاری را به خود معطوف ساخته و نیز در تمامی‌سطوح مدیریت و منابع انسانی سازمانها اهمیت یافته است. اهمیت رضایت شغلی از یک سو به دلیل نقشی است که در  پیشرفت سازمان و نیز بهداشت و سلامت نیروی کار دارد و یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد نگرش مثبت در فرد نسبت به کارش می‌باشد و به اعتقاد برخی صاحبنظران کارکنانی که از کار خود رضایت دارند در مقایسه با آنان که احساس رضایت نمی‌کنند بازدهی یا تولید بیشتری دارند و از دیگر سو به این علت است که علاوه بر تعاریف متعدد و گاه پیچیده، محل تلاقی بسیاری از حوزه های علمی‌مانند روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت و حتی اقتصاد و سیاست بوده است ( لاوسون و شن ، 1998 )


منبع:

 طوسی، 1377، 186
و البته اوضاع آرمانی برای انجام دادن بررسیهای رضایت شغلی برای حصول به منافع حاصل از آن زمانی  حاصل می آید که:
1- مدیریت بلند پایه به گونه ای کوشا از بررسی پشتیبانی کند.
2- کارکنان در برنامه ریزی مقدمات کاربررسی  به طور جدی شرکت جسته و درگیر شوند.
3- برای اجرای بررسی یک هدف روشن در دست باشد.
4- بررسی بر پایه معیارهای پژوهشهای واقعی طراحی و به اجرا گذاشته شود.
5- مدیریت برای اقدامهای دنباله گیری توانا و آماده باشد.
6- همه نتیجه های  بررسی و برنامه های کنش به آگاهی کارمندان برسد. ( طوسی، 1372، 181- 186).

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >